Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

22 September 2021
21:43 uur

Spaans noodplan moet energiekosten drukken

De Tijd

14/09/2021 - 17:56

17:36 De linkse Spaanse regering roomt tijdelijk de winsten van energiebedrijven af. Met dat geld wil ze de consument helpen de fors gestegen elektriciteitsfactuur te betalen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Noodplan moet Brexit-files helpen vermijden (16/12/2020 - Het Nieuwsblad)
  Volgens Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters ligt er een noodplan klaar dat zogenaamde Brexit-files moet helpen vermijden. Dat noodplan bevat verschillende scenario’s met bijhorende maatregelen om de mogelijke hinder door de brexitfiles op te vangen.
  [naar artikel]
 2. Noodplan moet Brexit-files helpen vermijden (16/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  Volgens Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters ligt er een noodplan klaar dat zogenaamde Brexit-files moet helpen vermijden. Dat noodplan bevat verschillende scenario’s met bijhorende maatregelen om de mogelijke hinder door de brexitfiles op te vangen.
  [naar artikel]
 3. Noodplan moet brexitfiles helpen vermijden (16/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters ligt er een noodplan klaar dat zogenaamde brexitfiles moet helpen vermijden. Dat noodplan bevat verschillende scenario's met bijhorende maatregelen om de mogelijke hinder door de brexitfiles op te vangen. Dat heeft de Open Vld-minister in het Vlaams Parlement geantwoord op vragen van Bert Maertens (N-VA), Maaike De Vreese (N-VA), Mercedes Van Volcem (Open Vld) en Martine Fournier (CD&V).
  [naar artikel]
 4. Experts: "België moet dringend noodplan opstellen voor klimaatopwarming" (08/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Ons land moet dringend een noodplan opstellen, aangezien de klimaatvoorspellingen rampzalig zijn. Dat zeggen experts. Het wordt niet alleen warmer...
  [naar artikel]
 5. Het liep helemaal mis in Oostende, maar NMBS reageert: “Hebben ons noodplan uitgevoerd” (01/08/2020 - Het Nieuwsblad)
  Oostends burgemeester Bart Tommelein (Open VLD) wil niet meer dat er nog situaties ontstaan in het station, zoals dat gisteravond het geval was. Toen stonden honderden reizigers dicht op elkaar omdat er twee uur lang geen treinverkeer mogelijk was. “Er moet een noodplan komen”, zegt hij aan VRT. NMBS zegt dat het haar noodplan heeft uitgevoerd: “Veel meer dan begeleiden en spreiden kun je niet doen.”
  [naar artikel]
 6. Europese Commissie komt met noodplan om brexitchaos te voorkomen (10/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Commissie heeft een noodplan gepresenteerd dat de grootste chaos moet beteugelen als het niet lukt een brexitakkoord te sluiten. Het betreft met name maatregelen voor de luchtvaart, het vrachtvervoer en de visserij. De Britten moeten hier nog wel mee instemmen.
  [naar artikel]
 7. Noodplan moet Brusselse wooncrisis aanpakken (30/04/2021 - Apache)
  Te weinig sociale woningen en te hoge huurprijzen op de private markt kenmerken de Brusselse huurmarkt. Met het Noodplan Huisvesting wil de Brusselse regering de wooncrisis aanpakken, al vertoont dat plan nog enkele pijnpunten. “Het recht op huisvesting is, net als het recht op onderwijs of gezondheid, een fundamenteel grondrecht. Iedereen moet er toegang toe
  [naar artikel]
 8. Noodplan voor ziekenhuizen: 300 bedden op intensieve vrijmaken (29/10/2020 - De Standaard)
  Omdat het aantal bedden op Intensieve Zorg mogelijk ontoereikend wordt, ligt een noodplan op tafel. Dat moet ervoor zorgen dat er op korte periode honderden bedden vrijkomen op Intensieve Zorg.
  [naar artikel]
 9. “Ecocheques doen energiekosten tot 16 miljoen euro dalen” (22/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Door aankopen met ecocheques besparen 1,7 miljoen Belgische gebruikers samen tot 15,70 miljoen euro aan energiekosten per jaar. “Een verstrenging en uitbreiding van het systeem zal positieve effecten hebben op het milieu”, zegt professor Wim Marneffe (UHasselt).
  [naar artikel]
 10. Gouverneur Decaluwé heeft noodplan voor massaredding op zee (06/03/2017 - De Standaard)
  Er is een nieuw noodplan opgesteld dat kan ingeschakeld worden als er zich op de Belgische Noordzee een ramp voordoet met een passagiers- of cruiseschip.
  [naar artikel]
 11. Noodplan voor ziekenhuizen is klaar: dit is ‘plan B’ (29/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  Omdat het aantal bedden op Intensieve Zorg mogelijk ontoereikend wordt, ligt een noodplan op tafel (oftewel het ‘plan B’ waar Van Gucht woensdag naar verwees). Dat moet ervoor zorgen dat er op korte periode honderden bedden vrijkomen op intensieve zorg.
  [naar artikel]
 12. Noodplan voor ziekenhuizen is klaar: dit is ‘plan B’ (29/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Omdat het aantal bedden op Intensieve Zorg mogelijk ontoereikend wordt, ligt een noodplan op tafel (oftewel het ‘plan B’ waar Van Gucht woensdag naar verwees). Dat moet ervoor zorgen dat er op korte periode honderden bedden vrijkomen op intensieve zorg.
  [naar artikel]
 13. Verstrengde maatregelen vereisen mentaal noodplan (24/03/2021 - Apache)
  De coronamaatregelen worden zaterdag opnieuw verscherpt. Winkelen op afspraak, een verkleinde buitenbubbel en de scholen en kappers die sluiten. Hoe kan de bevolking dit nog volhouden? ‘Er moet een mentaal noodplan komen’, zegt Elke Van Hoof, professor gezondheidspsychologie aan de Vrije Universiteit Brussel. Het Overlegcomité zat vandaag (24/03) vervroegd samen. Door de stijgende cijfers besloot
  [naar artikel]
 14. Topman Crisiscentrum waarschuwt: “Zorg dat er een noodplan aan de koelkast hangt” (07/12/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Niet alleen de overheid moet zich voorbereiden op elke mogelijke crisissituatie. Ook de gezinnen moeten hun steentje bijdragen. Het crisiscentrum van Binnenlandse Zaken roept iedereen op een eigen noodplan te maken en op te hangen in huis. “Een goede voorbereiding is de helft van het werk in crisissituaties”, zegt de nieuwe directeur-generaal Bart Raeymaekers.
  [naar artikel]
 15. Vanaf vandaag geen publiek meer toegelaten bij wedstrijden: noodplan ligt klaar (27/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Wielrijdersbond wil duidelijkheid. De Pro League is zeker van zijn stuk: het voetbal gaat door. Maar het noodplan om competitiesport af te...
  [naar artikel]
 16. Topman Crisiscentrum doet oproep aan gezinnen: “Zorg dat er een noodplan aan frigo hangt” (07/12/2017 - Het Nieuwsblad)
  Niet alleen de overheid moet zich voorbereiden op elke mogelijke crisissituatie. Ook de gezinnen moeten hun steentje bijdragen. Het crisiscentrum van Binnenlandse Zaken roept iedereen op een ­eigen noodplan te maken en op te hangen in huis. “Een goede voorbereiding is de helft van het werk in crisissituaties”, zegt directeur-generaal Bart Raeymaekers.
  [naar artikel]
 17. Ministerraad keurt nationaal noodplan over terreuraanpak goed (24/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Ons land beschikt binnenkort over een noodplan voor de aanpak van een terroristische aanslag of gijzeling. De ministerraad heeft daarvoor vrijdag...
  [naar artikel]
 18. Het noodplan van de ziekenhuizen: pijnlijke ethische keuzes maken (29/10/2020 - De Morgen)
  De vraag is niet langer of de ziekenhuizen tegen de muur lopen, maar wanneer. Een nieuw noodplan moet de capaciteit uitbreiden, maar dat zal niet volstaan. Patiënten zullen minder snel op intensieve zorg opgenomen worden. ‘Je gaat nooit de kwaliteitsnormen kunnen behalen die je in normale tijden kan behalen.’
  [naar artikel]
 19. Regering-May legt laatste hand aan noodplan dat 'harde brexit-grens' moet vermijden (06/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse regering zal mogelijk vanavond al de laatste hand leggen aan het noodplan waarmee ze een 'harde grens' op het Ierse eiland wil vermijden....
  [naar artikel]
 20. Nieuw nucleair noodplan van kracht (06/03/2018 - De Tijd)
  13:23 De ministers van Binnenlandse Zaken en Volksgezondheid, Jan Jambon en Maggie De Block, hebben dinsdag het nieuwe nucleair en radiologisch noodplan voorgesteld. Blikvangers zijn de grotere rol van de l...
  [naar artikel]
 21. Zin in een hapje inktvis? Dan moet je in dit Spaans dorpje zijn (10/08/2016 - De Morgen)
  http://dmphotoprovider2.demorgen-cdn.be/photo/zin-in-een-hapje-inktvis-dan-moet-je-in-dit-spaans-dorpje-zijn/mruw6lzwhezdgmzxhe4c6rsxf43dimq/cccebe5b5b73e5af30aac4fb0eea33038ca5a06f632d47bdc26ace1fa71350b6/fitwidth_642x0_69233798.jpg?v=pTucxRQ
  [naar artikel]
 22. Zin in hapje inktvis? Dan moet je in dit Spaans dorpje zijn (10/08/2016 - De Morgen)
  http://dmphotoprovider1.demorgen-cdn.be/photo/zin-in-hapje-inktvis-dan-moet-je-in-dit-spaans-dorpje-zijn/mruw6lzwhezdgmzxhe4c6rsxf43dimq/cccebe5b5b73e5af30aac4fb0eea33038ca5a06f632d47bdc26ace1fa71350b6/fitwidth_642x0_69233798.jpg?v=pTucmd9
  [naar artikel]
 23. We komen nu in fase 2 van het "corona-noodplan", welke maatregelen neemt ons land om het virus te bestrijden? (01/03/2020 - VRT NWS)
  Het is zover: het nieuwe coronavirus is in ons land. En dat betekent dat we in de tweede fase van het noodplan zitten. Maar welke draaiboek hanteert de overheid nu eigenlijk om dat virus te bestrijden? En welke maatregelen kunnen daaraan gekoppeld worden? We zetten de verschillende fases van het noodplan op een rij.
  [naar artikel]
 24. Winterse stroomschaarste: Elia heeft noodplan in de kluis liggen (13/04/2019 - De Morgen)
  Mocht de energiebevoorrading deze winter in het gedrang komen, dan heeft netbeheerder Elia een noodplan klaarliggen.
  [naar artikel]
 25. Na derde keer chaos op Zaventem: er komt noodplan voor stroompanne (16/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De luchthaven van Zaventem wil een noodplan maken om passagiers beter te informeren bij incidenten. Na de stroompanne van gisteren werden de
  [naar artikel]
 26. Inspiratie nodig voor je noodplan? Zo maak je het verschil tussen leven en dood bij brand (07/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het Crisiscentrum Binnenlandse Zaken zegt vandaag in de Vlaamse kranten dat iedereen best een noodplan op zijn koelkast hangt. Op terreur en...
  [naar artikel]
 27. Limburgse bedrijven kunnen enorm besparen op energiekosten (05/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  25 Limburgse bedrijven hebben een quickscan laten uitvoeren om hun bedrijfsgebouw milieuvriendelijker te maken. Na enkele structurele aanpassingen besparen ze zo tien procent op hun energiekosten. Het initiatief van Voka Limburg en Greenville wordt financieel gesteund door de provincie. Limburg wil immers tegen 2050 uitgroeien tot een klimaatneutrale regio. Eén van de deelnemers aan het project is carrosseriebedrijf Vecarro in Genk.
  [naar artikel]
 28. Topman Crisiscentrum doet oproep aan gezinnen: “Zorg dat er een noodplan aan frigo hangt” (07/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het Crisiscentrum van Binnenlandse Zaken roept iedereen op een eigen noodplan te maken en op te hangen in huis. Dat zegt de directeur-generaal donderdag in Het Nieuwsblad en de Gazet van Antwerpen.
  [naar artikel]
 29. EU-hoofdonderhandelaar: "Brits noodplan over Ierland roept meer vragen op dan het antwoorden geeft" (08/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het Britse "noodplan" om vrij verkeer van personen en goederen aan de Ierse grens te verzekeren als Londen en Brussel na de brexit en de...
  [naar artikel]
 30. Noodplan voor luchtvervuiling: gratis openbaar vervoer en rijverbod bij erg slechte luchtkwaliteit in Brussel (01/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest heeft vanaf vandaag een nieuw noodplan voor verontreinigingspieken. Bij zware luchtvervuiling maakt de hoofdstad...
  [naar artikel]
 31. NAVO maant Moskou aan geweld in Oekraïne de kop in te drukken (01/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Rusland moet zijn "aanzienlijke" invloed bij de separatisten in het oosten van Oekraïne aanwenden om het opgelaaide geweld de kop in te drukken.
  [naar artikel]
 32. Energiekosten soms bijna verdrievoudigd: wat is er aan de hand? "Dat er net nu een prijsstijging volgt, is niet geheel onlogisch” (08/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De prijsbewuste consument heeft het waarschijnlijk al gemerkt: je betaalt vandaag een pak meer voor gas en elektriciteit dan vorig jaar. De energiekosten zijn bij verschillende contracten zelfs bijna verdrievoudigd. “Al zal het effect op je energiefactuur lager liggen”, duidt energiespecialist Kristof De Paepe. Hij wijst op verschillende oorzaken en legt ook uit hoe je het effect van die prijsstijgingen zelf kunt uitvlakken.
  [naar artikel]
 33. Dringend gezocht: noodplan voor Brussel (06/04/2019 - De Morgen)
  De mobiliteitscrisis in Brussel nadert een gevaarlijk dieptepunt. Afbrokkelende tunnels, gesloten invalswegen en politiek onvermogen hebben de hoofdstad op het randje van de stilstand gebracht. Alleen met een noodplan en veel geld geraakt Brussel uit de (bouw)put.
  [naar artikel]
 34. Ministerraad keurt nationaal noodplan over terreuraanpak goed (24/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  Ons land beschikt binnenkort over een noodplan voor de aanpak van een terroristische aanslag of gijzeling. De ministerraad heeft daarvoor vrijdag een Koninklijk Besluit goedgekeurd. Het is nog wachten op het advies van de Raad van State alvorens de wettekst in voege kan treden.
  [naar artikel]
 35. VK had noodplan bij overlijden Boris Johnson (03/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse regering had een noodplan klaarliggen voor het geval premier Boris Johnson zou overlijden aan het coronavirus toen zijn toestand vorige...
  [naar artikel]
 36. Extreem noodplan voor verkeerschaos bij harde brexit (21/09/2019 - De Tijd)
  01:02 Binnenlandse Zaken heeft een verregaand noodplan klaar voor het geval de brexit tot verkeerschaos leidt. Er is sprake van filterblokkades, blokrijden en zelfs grenzen sluiten.
  [naar artikel]
 37. Beke heeft noodplan voor woon-zorgcentra klaar (08/04/2020 - De Tijd)
  18:51 Minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) legt woensdagavond een noodplan voor aan de zorgsector. Dat heeft hij gezegd tijdens de plenaire vergadering van het Vlaams Parlement.
  [naar artikel]
 38. Topman Crisiscentrum doet oproep aan iedereen: "Zorg dat noodplan aan frigo hangt" (07/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het Crisiscentrum van Binnenlandse Zaken roept iedereen op een eigen noodplan te maken en op te hangen in huis. Dat zegt de directeur-generaal...
  [naar artikel]
 39. Gemeentelijk noodplan te Nevele opgeheven (26/08/2017 - VRT NWS)
  In Nevele, in Oost Vlaanderen, is het gemeentelijke noodplan opgeheven.  
  [naar artikel]
 40. Tapas delisiosas voor cursisten Spaans van CVO13 (28/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  "Wat als we alles wat we hebben geleerd over tafel dekken in het Spaans, ingrediënten benoemen en lekkere recepten uitwisselen nu eens écht konden doen?", zo opperden de cursisten CVO13 van het tweede jaar Spaans te Sint-Truiden.
  [naar artikel]
 41. Personeelsleden testen noodplan Zaventem (11/04/2019 - De Morgen)
  800 personeelsleden van Brussels Airport zakken af naar de luchthaven om als reizigers het noodplan voor de heropstart te testen. Het zal alleszins nog maanden duren vooraleer de luchthaven zijn volledige capaciteit weer aankan.
  [naar artikel]
 42. Spaans reddingspakket moet auto-industrie reanimeren én vergroenen (16/06/2020 - Express)
  Maandag gaf de Spaanse premier Pedro Sanchez meer details vrij over het stimuluspakket om de Spaanse auto-industrie erbovenop te helpen... The post Spaans reddingspakket moet auto-industrie reanimeren én vergroenen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 43. Britse regering betrapt op Brexit-noodplan 'operatie Yellowhammer' (06/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Dat de Britse regering werkte aan een noodplan voor het geval de brexit-onderhandelingen mislukken, was al bekend. Nu weten we ook dat de regering...
  [naar artikel]
 44. Hoge energiekosten maken België minder aantrekkelijk voor buitenlandse bedrijven (03/08/2018 - VRT NWS)
  Ons land wordt minder aantrekkelijk voor buitenlandse bedrijven om zich te vestigen. Dat blijkt uit een rangschikking van het internationaal adviesbureau BDO. België zakt vier plaatsen, omdat we zwak scoren met ons energiebeleid. Vooral de hoge energiekosten zijn een hinderpaal voor buitenlandse bedrijven om bij ons actief te zijn.
  [naar artikel]
 45. Britse regering had noodplan klaar als Boris Johnson zou sterven (03/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse regering had een noodplan klaarliggen voor het geval premier Boris Johnson zou overlijden aan het coronavirus toen zijn toestand vorige...
  [naar artikel]
 46. Groothertogdom Luxemburg kondigt noodplan af (15/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In het Groothertogdom Luxemburg hebben de autoriteiten het noodplan afgekondigd als gevolg van de hevige regenval. Dat gebeurde op vraag van premier Xavier Bettel, zo meldden het ministerie van Binnenlandse Zaken, het Hoog Commissariaat voor Nationale Bescherming en het crisiscommunicatiecentrum van Luxemburg vannacht in een gezamenlijke mededeling.
  [naar artikel]
 47. Sint-Lievens-Houtem kondigt noodplan af na modderstroom (23/05/2018 - De Standaard)
  Het centrum van Sint-Lievens-Houtem is woensdagavond getroffen door een modderstroom, na een plotse, stevige regenbui. Het noodplan van de Oost-Vlaamse gemeente werd afgekondigd.
  [naar artikel]
 48. Sint-Lievens-Houtem kondigt noodplan af na modderstroom (24/05/2018 - De Standaard)
  Het centrum van Sint-Lievens-Houtem is woensdagavond getroffen door een modderstroom, na een plotse, stevige regenbui. Het noodplan van de Oost-Vlaamse gemeente werd afgekondigd.
  [naar artikel]
 49. Britse royals werken aan noodplan voor directe terugkeer Harry en Meghan (27/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De leden van de Britse koninklijke familie zouden volop werken aan een ‘noodplan’ om prins Harry (35) en Meghan Markle (38) een toevluchtsoord in...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.