Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

20 September 2021
10:02 uur

Overleden Tinneke (106) stencilde pamfletten in het café van haar ouders terwijl de Duitsers zaten te pintelieren

Gazet van Antwerpen

14/09/2021 - 18:14

106 jaar en negen maanden oud. Op die leeftijd is Tinneke Keller, de oudste inwoner van Mechelen, maandagavond overleden in het AZ Sint-Maarten. “Ik ben twee wereldoorlogen meegegaan. Deze coronapandemie zal ik ook wel overleven zeker”, zei Tinneke, toen ze in maart van dit jaar in de Nekkerhal haar coronaprik kreeg toegediend.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Mechelens oudste inwoner Tinneke Keller (106) overleden (14/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Tinneke Keller, de oudste inwoner van Mechelen, is maandag op 106-jarige leeftijd in het AZ Sint-Maarten, overleden. Tinneke kreeg in maart nog een coronaprikje. Ze zal de geschiedenis ingaan als een van de fitste 100-jarigen in de Dijlestad.
  [naar artikel]
 2. Nog steeds alleen wonen, fietsen en turnen: Tinneke is 105 en doet het (04/01/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Tinneke Keller uit Mechelen blaast zondag 105 kaarsjes uit. De lenige dame danst als een frivole ballerina met haar 80-jarige zoon in haar appartement de woonkamer rond. Sinds vorige zomer fietst ze elke dag een halfuurtje op haar hometrainer. “Om mijn benen fit te houden want ik wil niet naar een home”, zegt de oudste Mechelaar.
  [naar artikel]
 3. Vriendengroep omzeilt Ierse lockdown en gaat pintelieren op luchthaven (09/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vier vrienden hebben met succes de Ierse lockdown weten te omzeilen om te kunnen pintelieren in een café. Ze trokken daarvoor naar de luchthaven van Dublin.
  [naar artikel]
 4. Tinneke doet emotionele oproep aan dief: “Breng schijf met babyfoto's alsjeblieft terug” (11/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Belgische Tinneke Vos was met collega's uit eten in het Nederlandse Dordrecht toen uit haar auto een laptop en een externe schijf werden...
  [naar artikel]
 5. Jayme Closs, één jaar na de gruwelijke moord op haar ouders en haar eigen ontvoering: “Ik voel me elke dag sterker worden” (15/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag is het exact één jaar geleden dat de 13-jarige Jayme Closs haar ouders zag vermoord worden voor haar ogen en ze uit haar huis in Barron,...
  [naar artikel]
 6. Basketbalcoach hardhandig overvallen op straat: “Foto’s van overleden ouders zaten in portefeuille” (23/04/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Coach Jeff Willems (63) van Basket Pitzemburg werd vrijdagavond hardhandig overvallen toen hij van het Mechelse station te voet op weg was naar huis. Een onbekende viel hem aan en ging aan de haal met zijn portefeuille, met daarin de foto’s van zijn overleden ouders.
  [naar artikel]
 7. Basketbalcoach hardhandig overvallen op straat: “Foto’s van overleden ouders zaten in portefeuille” (23/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Coach Jeff Willems (63) van Basket Pitzemburg werd vrijdagavond hardhandig overvallen toen hij van het Mechelse station te voet op weg was naar huis. Een onbekende viel hem aan en ging aan de haal met zijn portefeuille, met daarin de foto’s van zijn overleden ouders.
  [naar artikel]
 8. Terwijl onze militairen toekijken, brengen Amerikanen, Duitsers en Fransen hun burgers zelf naar de luchthaven (22/08/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Terwijl ons land – net als veel andere – lijdzaam moet toezien hoe mensen moeilijk of helemaal niet op de luchthaven van Kaboel raken, stuurden de Amerikanen, Duitsers en Fransen wel al troepen buiten de luchthavenmuren om hun landgenoten te evacueren. Wat geen sinecure is. Zelfs voor een afstand van amper 200 meter moesten de Amerikanen drie helikopters én speciale eenheden inzetten.
  [naar artikel]
 9. Tinneke is oudste én fitste Maneblusser op 105-jarige leeftijd: “Naar waar fietsen we vandaag ?” (03/01/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Tinneke Keller uit Mechelen blaast zondag 105 kaarsjes uit. De lenige dame danst als een frivole ballerina met haar 80-jarige zoon in haar appartement de woonkamer rond. Sinds vorige zomer fietst ze elke dag een halfuurtje op haar hometrainer. “Om mijn benen fit te houden want ik wil niet naar een home”, zegt de oudste Mechelaar.
  [naar artikel]
 10. Marcel (92) en Robert (88) overleefden V-bom op Cinema Rex: “De meeste mensen zaten dood in hun stoel” (15/12/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Het is op 16 december precies 75 jaar geleden dat een van de V-bommen, die de Duitsers na de bevrijding nog op Antwerpen afvuurden, insloeg op Cinema Rex. Op dat moment zaten daar zo’n negenhonderd mensen in de zaal voor de western The Plainsman. Er vielen 567 doden en minstens 281 gewonden, van wie de meesten ondertussen overleden zijn. Marcel Brouwers (92) en Robert Steppe (88) kunnen het wel nog navertellen.
  [naar artikel]
 11. Mysterie Tinneke opgelost (27/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Steve Wright uit Schotland postte op facebook een oproep voor meer informatie over een foto die hij in het archief van zijn grootoom Vic Perkins had gevonden. Al snel kwam er een antwoord. “Het gaat om Tinneke Schrooten uit Kaulille en haar zus Mia,” weten ze bij heemkring De Klaveren Heer in Kaulille.
  [naar artikel]
 12. Blanka (15) overleefde de hel van Auschwitz, maar haar ouders zou ze nooit meer weerzien (24/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Op 15-jarige leeftijd werd de Hongaarse Blanka Pudler samen met haar familie door de Duitsers gedeporteerd. Haar ouders zou ze nooit meer weerzien....
  [naar artikel]
 13. Wie waren de ‘wappies’? (29/05/2021 - De Standaard)
  Terwijl de Brusselse terrassen bomvol zaten, gingen in Terkamerenbos enkele duizenden mensen betogen tegen de coronamaatregelen. Daarbij opvallend veel Nederlanders en Duitsers. ‘Leef, alsof het je laatste dag is.’
  [naar artikel]
 14. Tinneke Beeckman: "De unief leek een circus" (07/10/2018 - De Morgen)
  Schrijver Marcel Proust beantwoordde ze ooit in een vriendenboekje, nu geeft De Morgen er een eigenzinnige draai aan. Vijfentwintig directe vragen, evenzoveel openhartige antwoorden. Vandaag: filosofe Tinneke Beeckman (42).?Wie is zij in het diepst van haar gedachten?
  [naar artikel]
 15. Ouders overleden tiener winnen rechtszaak tegen Facebook (12/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Facebook moet de ouders van een overleden meisje toegang geven tot haar account op de sociale netwerksite. Een gerechtshof in het Duitse Karlsruhe...
  [naar artikel]
 16. Sandy Tura ziet via Facetime hoe haar ouders zich goed redden: “Papa helpt zelfs voor het eerst wat mee in het huishouden” (14/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Minstens één keer per week trekt Sandy Tura in betere tijden richting het huis van haar ouders. “Mijn pa is dan de grote knuffelaar. Die momenten...
  [naar artikel]
 17. Tinneke blaast 105 kaarsjes uit, maar fietst nog iedere dag een halfuur: “Want ik wil niet naar een home” (04/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  Tinneke Keller uit Mechelen blaast zondag 105 kaarsjes uit. De lenige dame danst als een frivole ballerina met haar 80-jarige zoon in haar appartement de woonkamer rond. Sinds vorige zomer fietst ze elke dag een halfuurtje op haar hometrainer. “Om mijn benen fit te houden, want ik wil niet naar een home”, zegt de oudste Mechelaar.
  [naar artikel]
 18. Eén op vijf Duitsers vindt dat herdenking Holocaust te veel aandacht krijgt (25/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Meer dan één op vijf Duitsers vindt dat de Holocaust een te grote rol speelt in de omgang van het land met zijn verleden. Dat blijkt uit een...
  [naar artikel]
 19. Israël waarschuwt Palestijnen via pamfletten weg te blijven van hek (20/04/2018 - Metro)
  Het Israëlisch leger (IDF) heeft vandaag nabij de grens met Gaza pamfletten gedropt om Palestijnen te waarschuwen weg te blijven van het hek tussen de enclave en de joodse staat. Het leger loopt daarmee vooruit op het massale protest dat later op de dag wordt verwacht. Het IDF zegt in de gedropte pamfletten “schade aan veiligheidsinfrastructuur en het hek, dat Israëlische burgers beschermt, niet te zullen dulden. Iedereen die probeert schade toe te brengen aan de veiligheid van Israël is een doelwit”. Palestijnse betogers zijn al drie opeenvolgende vrijdagen in botsing gekomen met het IDF. Het leger zegt dat vorige week ook gebruik is gemaakt van zelfgemaakte explosieven en dat is gepoogd de grens te bestormen. Het geweld kostte het leven aan 35 Palestijnen terwijl honderden anderen gewond raakten. In de pamfletten zegt het Israëlisch leger aan het adres van de inwoners van Gaza dat de radicale Palestijnse beweging Hamas, die de enclave bestuurt, hen “gebruikt voor terreuractiviteiten”. Bron: Belga   Het bericht Israël waarschuwt Palestijnen via pamfletten weg te blijven van hek verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 20. Bijna één op de vijf Duitsers geeft toe: "Ik heb al iemand seksueel lastiggevallen" (28/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bijna één op de vijf Duitsers geeft in een enquête toe ooit al iemand seksueel te hebben lastiggevallen. Het onderzoek werd uitgevoerd door YouGov...
  [naar artikel]
 21. Rosie (22) komt uit een heel conservatief gezin: “O wéé als mijn ouders weten dat ik een vriend heb” (02/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Geen liefje en al zeker géén seks voor het huwelijk: het is de gouden regel bij Rosie thuis. Haar Zuid-Russische ouders zijn streng en...
  [naar artikel]
 22. Baby na dagen levend gevonden in motel naast overleden ouders (29/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De politie van Michigan heeft een baby van zes maanden gevonden in een motelkamer bij haar ouders, die beiden overleden waren. Het meisje vertoonde...
  [naar artikel]
 23. Het woonportret: binnenkijken bij Tinneke Voet (01/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Wonen staat voor Tinneke niet langer gelijk aan compromissen sluiten, sinds ze op dit huis in de groene rand van Antwerpen botste. Ze geniet volop...
  [naar artikel]
 24. Oudste vrouw van Mechelen Tinneke viert 106de verjaardag in haar appartement: “Door corona al jaar niet buiten geweest” (05/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  106. Zoveel kaarsjes mag de oudste Mechelaar morgen woensdag uitblazen. Toch verblijft Tinneke Keller niet in een woonzorgcentrum, maar wel in het appartementje dat al meer dan vijftig jaar het hare is, ver weg van het coronamonster. Binnen blijven is de boodschap, maar dankzij de vele ritjes op haar hometrainer blijft de eeuwelinge in conditie.
  [naar artikel]
 25. Noord-Korea gaat pamfletten sturen naar Zuid-Korea (20/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  Noord-Korea bereidt zich voor om op zijn beurt pamfletten op het Zuid-Koreaans grondgebied te droppen, zo meldden staatsmedia zaterdag. De spanningen tussen de Korea’s lopen weer hoog op nadat activisten vanuit Zuid-Korea eind mei ballonnen met pamfletten richting Noord-Korea hadden verstuurd.
  [naar artikel]
 26. Turks leger waarschuwt Syriërs met pamfletten voor aanval (12/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het Turkse leger heeft inwoners van de Syrische plaats al-Bab met pamfletten gewaarschuwd een veilig heenkomen te zoeken. Dat wijst erop dat een
  [naar artikel]
 27. Er zaten eens een Fransman, een Belg, een Duitse en een Luxemburger op café... (18/10/2018 - VRT NWS)
  Een opmerkelijke foto: na afloop van de Europese top gisteravond is onze premier Charles Michel nog gaan pintelieren op Grote Markt in Brussel. Hij deed dat samen met zijn Luxemburgse collega Xavier Bettel, de Franse president Emmanuel Macron en met de Duitse bondskanselier Angela Merkel.
  [naar artikel]
 28. Tiener overlijdt nadat ouders haar haar wassen met insecticide (18/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  In de Dominicaanse Republiek is een elfjarig meisje overleden nadat haar ouders haar hoofdhaar probeerden te wassen met insecticide.
  [naar artikel]
 29. ‘Ik denk aan hoe Koen brak, de laatste dag dat we bij haar waren. Hoe hij met zijn dode eerstgeborene in zijn armen zat te snikken’ (11/08/2021 - De Morgen)
  Na een zwangerschap komt een roze wolk. Dat hoort zo, dat móét. Maar soms maken ouders de rit van kraamkliniek naar huis met lege handen. Na een fout gelopen bevalling blijft het akelig stil in de kinderkamer, terwijl ouders schreeuwen om antwoorden: waarom is dit gebeurd? Had iemand het kunnen voorkomen?
  [naar artikel]
 30. Twee Zwitserse kinderen geëlektrocuteerd in bad (07/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Twee jonge jongens (6 en 7) in Zwitserland zijn geëlektrocuteerd terwijl ze in bad zaten. Terwijl de jongetjes in het bad zaten, viel er een föhn
  [naar artikel]
 31. Ouders liggen al 15 jaar in mortuarium maar zoon moet hen nu toch begraven (27/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Melvyn Marcel weigerde zijn overleden ouders te begraven. Hij wou ze onderbrengen in een privémausoleum bij hem thuis in Edinburgh. Vijftien jaar...
  [naar artikel]
 32. Begrafenisondernemer voor rechter nadat hij ouders overleden baby verkeerde as meegeeft (27/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In het Zwitserse Lausanne hebben ouders van een overleden baby een rechtszaak aangespannen tegen een begrafenisondernemer. De man zou de ouders
  [naar artikel]
 33. De band tussen vriendinnen Assita Kanko en Tinneke Beeckman: “Na onze gesprekken voel ik me altijd een beetje slimmer” (19/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  “Het was intellectuele liefde op het eerste gezicht.” Zo omschrijft N-VA-politica Assita Kanko (39) de vonk tussen haar en filosofe Tinneke Beeckman (43) tijdens hun allereerste gesprek. Een vonk die meteen het begin was van een mooie vriendschap tussen twee vrouwen.
  [naar artikel]
 34. Oudste inwoner Mechelen (106) trotseert corona in eigen appartementje (06/01/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Tinneke Keller blaast met Driekoningen liefst 106 kaarsjes uit. Ze is nu de oudste in leven zijnde inwoner van Mechelen. Corona heeft haar een jaar lang binnen de muren van haar appartementje gehouden. De stramme spieren probeert ze nog alle dagen soepel te houden door op haar hometrainer te trappen. “Ik ben gelukkig en gezond en binnenkort krijg ik ook een spuitje”, vertelt de jarige terwijl ze haar bed opmaakt.
  [naar artikel]
 35. Noord-Korea heeft miljoenen pamfletten klaar voor Zuid-Korea (22/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  Noord-Korea heeft miljoenen pamfletten klaar om over Zuid-Korea te lossen, als reactie nadat activisten vorige maand vanuit Zuid-Korea ballonnen met pamfletten richting het noorden hadden gelost. Dat heeft het staatsagentschap KCNA bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 36. Legendarische cafébazin overleden: “Pim komt het café niet binnen, ze verschijnt” (28/07/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Pim van der Laan is zondag overleden. Ze werd 84. Liefst 48 jaar lang was ze de waardin van café De Beiaard op de Grote Markt in Turnhout. Schrijver Walter Van den Broeck koestert mooie herinneringen aan zijn favoriete cafébazin.
  [naar artikel]
 37. Merkel loodst Duitsers met zachte dwang naar prik (11/08/2021 - De Tijd)
  06:48 Duitsers die geen prik willen zullen zich vaker én duurder moeten laten testen om aan het sociale leven deel te nemen.
  [naar artikel]
 38. Terwijl wij nog sleutelen aan vaccinstrategie, zijn Duitsers al weken klaar: hoe gaan zij het aanpakken, en zullen we volgen? (28/11/2020 - Het Nieuwsblad)
  Terwijl ons land nog sleutelt aan een vaccinstrategie, heeft Duitsland zijn huiswerk al enkele weken klaar. De Duitsers zijn volop in de weer met de concrete voorbereidingen. Hoe ziet hun vaccinatieplan eruit? En gaan wij hetzelfde doen?
  [naar artikel]
 39. Onze militairen moeten toekijken hoe Amerikanen, Duitsers en Fransen hun burgers zelf naar luchthaven van Kaboel brengen (22/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Terwijl ons land – net als veel andere – lijdzaam moet toezien hoe mensen moeilijk of helemaal niet op de luchthaven van Kaboel raken, stuurden de Amerikanen, Duitsers en Fransen wel al troepen buiten de luchthavenmuren om hun landgenoten te evacueren. Wat geen sinecure is. Zelfs voor een afstand van amper 200 meter moesten de Amerikanen drie helikopters én speciale eenheden inzetten.
  [naar artikel]
 40. Tinneke Beeckman over complottheorieën: ‘Zo’n pandemie is eigenlijk te groot om te begrijpen’ (31/10/2020 - De Morgen)
  Het is onzin dat iedereen zijn eigen waarheid heeft, bepleit filosoof Tinneke Beeckman (44). Die gedachte maakt zinnige gesprekken onmogelijk en is vruchtbare grond voor complotdenken. Maar er is hoop.
  [naar artikel]
 41. Moeder laat haar 5 kinderen thuis achter terwijl ze geniet van 4-daagse vakantie (10/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een Amerikaanse vrouw liet haar vijf kinderen, tussen de één en twaalf jaar oud, thuis achter terwijl ze op vakantie ging, zo melden Amerikaanse...
  [naar artikel]
 42. Nederlands topmodel (20) overleden na hartstilstand op vakantie in Oostenrijk (07/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Het Nederlandse topmodel Lotte van der Zee is woensdagavond overleden. Dat melden haar ouders in een post op haar Instagram-pagina. “Onze parel, ons alles is op woensdagavond 6 maart om 22:47 overleden. Het is super onwerkelijk dat onze lieve Lotte er niet meer is. Onze harten zijn gebroken.”
  [naar artikel]
 43. Nederlands topmodel (20) overleden na hartstilstand op vakantie in Oostenrijk (07/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het Nederlandse topmodel Lotte van der Zee is woensdagavond overleden. Dat melden haar ouders in een post op haar Instagram-pagina. “Onze parel, ons alles is op woensdagavond 6 maart om 22:47 overleden. Het is super onwerkelijk dat onze lieve Lotte er niet meer is. Onze harten zijn gebroken.”
  [naar artikel]
 44. Meisje (1) overleden nadat ze door dronken ouders achtergelaten werd in ziekenhuis (22/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het meisje (1) dat door haar ouders in het ziekenhuis achtergelaten werd, is na drie dagen overleden. Hanëya verkeerde in kritieke toestand na een...
  [naar artikel]
 45. Ouders waarschuwen na dood dochter (25): “Maagverkleining niet zonder gevaar” (28/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Jana Moreels (25) uit Geraardsbergen is onverwacht overleden. Volgens haar ouders het gevolg van een maagverkleining die het meisje onlangs liet uitvoeren. De ouders waarschuwen: “Laat dergelijke ingrepen niet zomaar doen!”
  [naar artikel]
 46. Ouders waarschuwen na dood dochter (25): “Maagverkleining niet zonder gevaar” (28/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Jana Moreels (25) uit Geraardsbergen is onverwacht overleden. Volgens haar ouders het gevolg van een maagverkleining die het meisje onlangs liet uitvoeren. De ouders waarschuwen: “Laat dergelijke ingrepen niet zomaar doen!”
  [naar artikel]
 47. Guinese zanger Mory Kanté, bekend van ‘Yéké Yéké’, overleden (22/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Guinese zanger en muzikant Mory Kanté, bekend van de wereldhit ‘Yéké Yéké’ uit de jaren 80, is vrijdag op 70-jarige leeftijd overleden in een...
  [naar artikel]
 48. 500 boekingen per minuut voor zomerkampen CM (16/01/2017 - Het Nieuwsblad)
  Op piekmomenten zaten er 6.000 mensen tegelijk op de website. Ouders haalden er tegelijk de gsm, de laptop en de tablet bij en probeerden zelfs in groep binnen te geraken. En sommige kampen zaten na enkele minuten vol. De start van de boekingen voor de zomerkampen van Kazou, de jeugddienst van de CM, was hels. “Het is erger dan tickets scoren voor Tomorrowland”, zeggen de ouders.
  [naar artikel]
 49. Duizenden pamfletten waarschuwen inwoners Mosoel dat offensief nakend is (16/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het Iraakse leger heeft gisteravond vanuit de lucht tienduizenden pamfletten over Mosoel uitgestrooid. Daarmee wil het de inwoners waarschuwen
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.