Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

22 September 2021
22:23 uur

Is het zinvol de hele westerse bevolking een derde prik aan te bieden? “Geen bewijs dat dit voor iedereen nodig is”

Het Nieuwsblad

14/09/2021 - 19:16

Een groep van topexperts schrijft in The Lancet dat mogelijke voordelen van een derde prik (als die er al zijn) niet opwegen tegen het vaccineren van mensen in arme landen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. “Derde prik voorlopig niet nodig voor ouderen of mensen met comorbiditeit” (14/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Er zijn momenteel geen robuuste wetenschappelijke gegevens beschikbaar dat een derde prik nodig is voor mensen met comorbiditeit of voor ouderen. Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) gezegd tijdens een actualiteitsdebat in de Kamer. “Het is misschien meer aangewezen om de vaccinatie van de bevolking in de derde wereld te organiseren, in plaats van een derde prik bij ons. Dat is een kwestie van internationale solidariteit”, aldus Vandenbroucke.
  [naar artikel]
 2. Bhutan geeft bijna hele bevolking tweede prik op week tijd: “Vaccinatiecampagne is een voorbeeld” (28/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het is een hele krachttoer voor het kleine Zuid-Aziatische koninkrijk dat hoog in de Himalaya ingeklemd ligt tussen China en India. Op amper zeven dagen tijd is Bhutan erin geslaagd om 90 procent van de volwassen bevolking een tweede prik van het coronavaccin te geven. “Het is wellicht de snelste campagne tijdens deze pandemie en een echt voorbeeld”, aldus Unicef.
  [naar artikel]
 3. WHO kritisch voor landen die derde prik geven: “Voorlopig geen nood aan, vanuit wetenschappelijk oogpunt” (18/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft vandaag kritiek geuit op de rijke landen die een derde vaccindosis tegen Covid-19 toedienen of willen toedienen. De WHO zeggen dat de huidige data geen bewijs leveren dat een herhaalvaccin nodig zou zijn.
  [naar artikel]
 4. INTERVIEW. Expert Tom Balthazar: “Verplichte prik is zinvol. Polio is ook uitgeroeid, hé” (10/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Kleppers in de medische wereld willen een debat over verplichte vaccinatie om ons uit dat corona-moeras te trekken. Iemand die tegen z’n zin een prik krijgt opgelegd, wat moeten we ons daar eigenlijk bij voorstellen? Een klopjacht op vaccinweigeraars? “Ook bij een verplicht vaccin word je niet vastgebonden op een stoel voor een prik in de arm.”
  [naar artikel]
 5. “VS wil alle gevaccineerden na 8 maanden derde prik geven” (17/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse regering van president Joe Biden is van plan iedereen in de Verenigde Staten een derde prik te geven, acht maanden nadat mensen volledig zijn gevaccineerd tegen corona. De krant The New York Times meldt dat de VS al half september willen beginnen met het toedienen van de derde prik. Die moet extra bescherming bieden tegen de deltavariant van het virus. De krant baseert zich op gesprekken met regeringsfunctionarissen.
  [naar artikel]
 6. BioNTech: “Derde prik met Pfizer-vaccin is nodig voor hoogste graad van bescherming” (10/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een derde prik met het vaccin van BioNTech/Pfizer zal nodig zijn, zo’n zes tot twaalf maanden na de tweede prik. Dat heeft Özlem Türeci, de drijvende kracht achter dat vaccin en Chief Medical Officer van BioNTech, gezegd. Een aanpassing van de formule om de deltavariant te bestrijden, zal echter niet nodig zijn.
  [naar artikel]
 7. Afghanistan: “Onze smartphones willen ze, maar aan de westerse levenswijze hebben ze geen boodschap” (23/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Afghanistan: “Onze smartphones willen ze, maar aan de westerse levenswijze hebben ze geen boodschap” In het Westen lijken velen te denken dat de Afghanen een “vrijheidslievende democratie met geslachtsneutrale toiletten” willen. Niet is minder waar. Bij de presidentsverkiezingen van 2019, hebben op een bevolking van meer dan 30 miljoen, slechts 1,6 miljoen mensen hun stem uitgebracht. 99% van de Afghanen is voorstander van de sharia-wetgeving; 85% is voorstander van […] Lees dit artikel: Afghanistan: “Onze smartphones willen ze, maar aan de westerse levenswijze hebben ze geen boodschap”
  [naar artikel]
 8. Is een derde prik van het coronavaccin onvermijdelijk? (29/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Is een derde prik van het coronavaccin onvermijdelijk? Pascal Soriot, de CEO van AstraZeneca, kan nog niet met zekerheid zeggen of een derde prik van het coronavaccin nodig is om een blijvende bescherming te bieden tegen Covid-19. Pfizer/BioNTech liet eerder deze maand weten dat het van plan is om goedkeuring voor een derde dosis te vragen aan de Europese en Amerikaanse regelgevers. Ook […] Lees dit artikel: Is een derde prik van het coronavaccin onvermijdelijk?
  [naar artikel]
 9. Vandenbroucke: ‘Meer aangewezen om vaccinatie van derde wereld te organiseren, in plaats van derde prik bij ons’ (14/09/2021 - De Morgen)
  Er zijn momenteel geen robuuste wetenschappelijke gegevens beschikbaar dat een derde prik nodig is voor mensen met comorbiditeit of voor ouderen. Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) gezegd tijdens een actualiteitsdebat in de Kamer. ‘Het is misschien meer aangewezen om de vaccinatie van de bevolking in de derde wereld te organiseren, in plaats van een derde prik bij ons.’
  [naar artikel]
 10. (Nog) niet iedereen krijgt een derde prik: wie dan wel? En wanneer wordt dat beslist? (17/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een derde prik van het coronavaccin zit eraan te komen. Althans voor een relatief kleine risicogroep van kwetsbare personen. Voor een eventuele brede uitrol is het volgens experts nog te vroeg. Daarvoor wil de taskforce vaccinatie eerst meer wetenschappelijk bewijs zien.
  [naar artikel]
 11. (Nog) niet iedereen krijgt een derde prik: wie dan wel? En wanneer wordt dat beslist? (17/08/2021 - Het Nieuwsblad)
  Een derde prik van het coronavaccin zit eraan te komen. Althans voor een relatief kleine risicogroep van kwetsbare personen. Voor een eventuele brede uitrol is het volgens experts nog te vroeg. Daarvoor wil de taskforce vaccinatie eerst meer wetenschappelijk bewijs zien.
  [naar artikel]
 12. VS willen alle gevaccineerden na 8 maanden derde prik geven (17/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse regering van president Joe Biden is van plan iedereen in de Verenigde Staten een derde prik te geven, acht maanden nadat mensen volledig zijn gevaccineerd tegen corona. The New York Times bericht dat de VS al half september willen beginnen met het toedienen van de derde prik. Die moet extra bescherming bieden tegen de deltavariant van het virus.
  [naar artikel]
 13. Amerika keurt boostervaccin goed, wanneer valt de beslissing bij ons? “We zijn alle studies grondig aan het doornemen” (13/08/2021 - Het Nieuwsblad)
  Het Amerikaanse geneesmiddelenagentschap FDA (Food and Drug Administration) heeft beslist: een boostervaccin is toegestaan voor mensen met immuniteitsproblemen. “We gaan zeer goed nalezen waarom de VS die derde prik promoten en die informatie meenemen in ons booster-advies”, zegt Christopher Barzal van de Taskforce Vaccinatie. Maar wanneer valt die beslissing precies? En wanneer zou die derde prik gezet worden?
  [naar artikel]
 14. Zeker drie jonge renners met hartklachten naar ziekenhuis na tweede prik: “Intensief sporten in week na vaccinatie is geen goed idee” (18/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Minstens drie jonge wielrenners zijn de afgelopen weken na een wedstrijd of training in het ziekenhuis beland met hartklachten. Stuk voor stuk werden ze net daarvoor gevaccineerd tegen het coronavirus. “Paniek is nergens voor nodig, maar we raden toch aan om het minstens een week kalm aan te doen na elke prik”, klinkt het bij artsen en cardiologen alert.
  [naar artikel]
 15. Vandenbroucke: ‘Beter derde wereld vaccineren dan ouderen derde prik geven’ (14/09/2021 - De Standaard)
  Federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) is geen voorstander om ook 65-plussers en Belgen met onderliggende aandoeningen een derde prik te geven. ‘Daarvoor is momenteel geen wetenschappelijk bewijs.’
  [naar artikel]
 16. Marc Noppen (UZ Brussel) over lage vaccinatiegraad in hoofdstad: “We moeten het niet-gevaccineerden zo moeilijk mogelijk maken” (12/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Brussel hinkt in ons land achterop wat betreft vaccinaties. Terwijl in Vlaanderen al meer dan 90 procent van de volwassen bevolking een eerste prik kreeg en in Wallonië 79 procent, zit Brussel aan 63 procent. Volgens UZ Brussel-CEO Marc Noppen is dat een typisch grootstedelijk fenomeen. “We bereiken die bevolking heel moeilijk”, zegt hij in Terzake.
  [naar artikel]
 17. Marc Noppen (UZ Brussel) over lage vaccinatiegraad in hoofdstad: “We moeten het niet-gevaccineerden zo moeilijk mogelijk maken” (12/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Brussel hinkt in ons land achterop wat betreft vaccinaties. Terwijl in Vlaanderen al meer dan 90 procent van de volwassen bevolking een eerste prik kreeg en in Wallonië 66 procent, zit Brussel nog niet aan 50 procent. Volgens UZ Brussel-CEO Marc Noppen is dat een typisch grootstedelijk fenomeen. “We bereiken die bevolking heel moeilijk”, zegt hij in Terzake.
  [naar artikel]
 18. Hoe bang is Brussel voor de prik? “Nee, u gaat niet dood aan het vaccin” (23/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het wil maar niet lukken om veel meer dan de helft van de Brusselaars te vaccineren. Daarom staan er nu Vacci-Bussen in de hoofdstad waar twijfelaars zonder afspraak terechtkunnen voor een prik. “Waarom ik ben gekomen? Ik moest van mijn vrouw.”
  [naar artikel]
 19. INTERVIEW. “Derde prikken zijn momenteel ethisch problematisch” (25/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Belgen met een verzwakt immuunsysteem krijgen een derde coronaprik en ook andere westerse landen zetten daar nu op in. Voor de Wereldgezondheidsorganisatie zijn die boostershots onethisch omdat in Afrika nog nauwelijks vaccins zijn gezet. “Wij zijn hier navelstaarderig bezig”, zegt ook Remco van de Pas, expert volksgezondheid bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde, in een interview met De Morgen.
  [naar artikel]
 20. WHO vraagt om derde prik uit te stellen tot september (04/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: WHO vraagt om derde prik uit te stellen tot september De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) roept landen op om het toedienen van booster shots uit te stellen tot op zijn vroegst september. Landen met lage vaccinvoorraden moeten ook een kans krijgen om hun bevolking in te enten, klinkt het.  “We moeten hoogdringend de zaken omdraaien: van een meerderheid van vaccins voor de rijke landen naar een meerderheid […] Lees dit artikel: WHO vraagt om derde prik uit te stellen tot september
  [naar artikel]
 21. Wilmès: “Mondmaskers voor iedereen niet aangeraden door WHO en niet mogelijk” (02/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Ook premier Sophie Wilmès (MR) kwam in de Kamer terug op de vraag of mondmaskers voor de hele bevolking zinvol zijn. Ze verwees naar het advies van de WHO: ‘Mondmaskers dienen voor zieke mensen en zorgpersoneel. Zelfs al zou het aan te raden zijn voor de hele bevolking, dan zou dat op dit moment niet mogelijk zijn.’
  [naar artikel]
 22. Wilmès: ‘Mondmaskers voor iedereen niet aangeraden door WHO en niet mogelijk’ (02/04/2020 - De Standaard)
  Ook premier Sophie Wilmès (MR) kwam in de Kamer terug op de vraag of mondmaskers voor de hele bevolking zinvol zijn. Ze verwees naar het advies van de WHO: ‘Mondmaskers dienen voor zieke mensen en zorgpersoneel. Zelfs al zou het aan te raden zijn voor de hele bevolking, dan zou dat op dit moment niet mogelijk zijn.’
  [naar artikel]
 23. 27.845 Limburgers krijgen uitnodiging voor derde prik (17/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een kleine 28.000 Limburgers krijgen dezer dagen een uitnodiging voor een derde prik van het coronavaccin. Het gaat om mensen die door ziekte of behandeling kampen met een verminderde immuniteit. “Dankzij een extra dosis zijn deze mensen toch maximaal beschermd”, klinkt het bij het Agentschap Zorg en Gezondheid.
  [naar artikel]
 24. “Het Las Vegas voor terroristen”: hoe de westerse oorlog tegen terreur verloren ging in Afghanistan (01/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Twintig jaar nadat de Amerikaanse president George W. Bush er een oorlog tegen het terrorisme startte, zijn alle westerse troepen weer vertrokken uit Afghanistan. Zijn wel gebleven: een aantal van de terreurorganisaties die Amerika en z’n bondgenoten hadden willen verdrijven. “Al-Qaeda maakt geen comeback, ze zijn gewoon nooit weggeweest”, zegt terreurexpert Pieter Van Ostaeyen.
  [naar artikel]
 25. Jules Vandenbosch (59) overleed na kajakongeval in Gent: “Hij sprong meteen in zijn Jeep als iemand hulp nodig had” (19/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Familie en vrienden nemen vrijdag in Halle afscheid van Jules Vandenbosch (59). De houtbewerker overleed maandag na een ongeval met een kajak in Gent. Het slechte nieuws sloeg in zijn omgeving iedereen met verstomming. “Jules trok altijd zijn plan”, vertelt goede vriend Claude Gorez. “Hij was een man met gouden handen die klaar stond voor iedereen.”
  [naar artikel]
 26. De Wever wil geen “apartheid” voor niet-gevaccineerden: “We moeten regels durven loslaten, voor iedereen” (02/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  N-VA-voorzitter Bart De Wever is niet te vinden voor aparte coronamaatregelen voor wie zich niet liet vaccineren, zoals Vooruit-voorzitter Conner Rousseau gisteren voorstelde. Hij pleit er dan weer wel voor om alle maatregelen los te laten, voor iedereen. “Wat mij betreft moet iedereen zich echt wel laten vaccineren, maar ik zou geen apartheid willen invoeren”, reageert De Wever bij VTM Nieuws.
  [naar artikel]
 27. Iedereen een eerste prik voor de zomer? Het kan nog (13/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Beelden van lange rijen wachtenden op hun eerste prik zullen we volgende week niet zien. Hoewel alles en iedereen klaarstaat, nemen de vaccinatiecentra geen vliegende start. U weet intussen wel waarom. Toch is de hoop op ‘iedereen een eerste prik voor de zomer’ nog niet vervlogen. “Als de leveringen toenemen zoals verwacht, dan kunnen we ook versnellen. Indien nodig vaccineren we dan van 6 tot 22 uur en alle zeven dagen van de week”, zegt professor emeritus en lid van de taskforce Jan De Maeseneer (UGent).
  [naar artikel]
 28. Iedereen een eerste prik voor de zomer? “Het kan nog” (13/02/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Beelden van lange rijen wachtenden op hun eerste prik zullen we volgende week niet zien. Hoewel alles en iedereen klaarstaat, nemen de vaccinatiecentra geen vliegende start. U weet intussen wel waarom. Toch is de hoop op ‘iedereen een eerste prik voor de zomer’ nog niet vervlogen. “Als de leveringen toenemen zoals verwacht, dan kunnen we ook versnellen. Indien nodig vaccineren we dan van 6 tot 22 uur en alle zeven dagen van de week”, zegt professor emeritus en lid van de taskforce Jan De Maeseneer (UGent).
  [naar artikel]
 29. Duitsland start in september met het toedienen van een derde prik van het coronavaccin (05/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Duitsland start in september met het toedienen van een derde prik van het coronavaccin Nadat het Verenigd Koninkrijk eerder deze week aankondigde dat het vanaf september start met het toedienen van een derde prik, doet Duitslands nu een soortgelijke medeling. Onze oosterburen willen vanaf volgende maand de meest kwetsbare mensen een boosterdosis geven. Meer en meer landen overwegen om hun bevolking in te enten met een derde prik van […] Lees dit artikel: Duitsland start in september met het toedienen van een derde prik van het coronavaccin
  [naar artikel]
 30. “Tijdelijke werkloosheid corona tot eind 2022 nodig in luchtvaart” (05/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: “Tijdelijke werkloosheid corona tot eind 2022 nodig in luchtvaart” Het systeem van tijdelijke werkloosheid wegens het coronavirus moet voor de luchtvaartsector ook na 30 september blijven bestaan, tot eind 2022. Daarvoor pleit de kersverse topman van het Waalse luchtvaartbedrijf Sonaca, Yves Delatte, zaterdag. “De hele sector gaat door een soort van verlengde COVID-19. De impact van de crisis zal in de luchtvaart veel langer […] Lees dit artikel: “Tijdelijke werkloosheid corona tot eind 2022 nodig in luchtvaart”
  [naar artikel]
 31. China noemt Amerikaans rapport over oorsprong coronavirus “leugenachtig” (29/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  China heeft een rapport van de Amerikaanse inlichtingendiensten over de oorsprong van het coronavirus als “leugenachtig” en “opgesteld voor politieke doeleinden” afgedaan. Het gaat volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken om een “lasterlijke aanval” op China. “Zonder enig bewijs te leveren, hebben de Verenigde Staten verhaal na verhaal verzonnen om China te belasteren en te beschuldigen”, aldus viceminister Ma Zhaoxu zondag.
  [naar artikel]
 32. Brussel mort om Covid Safe Ticket: “Helft van cafégangers in Brussel is geen Belg” (20/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Gaan ongevaccineerde Brusselaars massaal voor hun prik, nu ze weten dat ze zonder coronapas straks geen café of sportzaal meer binnen mogen? Het enthousiasme lijkt eerder klein. “De meest gehoorde reactie? Dan maar geen zaalvoetbal meer.”
  [naar artikel]
 33. Beke wil snel duidelijkheid over derde prik voor rusthuisbewoners (19/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Indien het advies van de Hoge Gezondheidsraad aangeeft dat bewoners van woonzorgcentra of mensen van een bepaalde leeftijdscategorie best een derde prik van het coronavaccin krijgen, dan zal dat op korte termijn worden georganiseerd. Dat zegt Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V). “Onze vaccinatiecentra zijn stilaan aan het afbouwen. Als er toch nog bijkomende vaccinaties moeten gebeuren, dan wil ik daar tijdig mee starten”, aldus Beke.
  [naar artikel]
 34. Dan toch een derde corona-prik: waarom krijgt niet iedereen er een en zal die extra dosis volstaan? (18/08/2021 - Het Nieuwsblad)
  Ook België gaat beginnen met het toedienen van een derde prik van het coronavaccin. Vooralsnog komen enkel de meest kwetsbare personen in aanmerking. Zal deze extra dosis volstaan? En wanneer krijgen ouderen een derde prik?
  [naar artikel]
 35. Elk land een eigen strategie: deze Westerse landen dienen een derde coronaprik toe (06/08/2021 - De Morgen)
  Donderdagavond raakte bekend dat ook Duitsland vanaf september zal beginnen met het toedienen van een derde prik, een zogenaamde ‘vaccinbooster’, bij de risicogroepen. Daarmee scharen onze buren zich in een rijtje met onder meer Israël, Frankrijk en Malta. Een overzicht van waar de derde prik zijn ingang al gevonden heeft.
  [naar artikel]
 36. Zeven Amerikaanse staten met laagste vaccinatiegraad zijn goed voor helft van alle ziekenhuisopnames door Covid-19: “Ongevaccineerden vormen een autosnelweg voor het virus” (06/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In slechts zeven van de vijftig Amerikaanse staten, samen goed voor nog geen 22 procent van de hele bevolking in het land, worden momenteel 50 procent van alle nieuwe coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis. Stuk voor stuk zijn het staten waar nog niet de helft van de bevolking volledig is gevaccineerd. Experts schetsen een grimmig beeld van de situatie in de VS als niet dringend meer mensen een prik laten zetten. Met 'dank' aan de deltavariant.
  [naar artikel]
 37. Wout van Aert zesde: “Het was misschien de koers te veel, maar ik heb absoluut geen spijt” (28/07/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Geen tweede olympische medaille voor Wout van Aert in Tokio. Onze landgenoot gaf het volle pond in de tijdrit, maar strandde op een zesde plaats. “Op het steilste stuk schoot ik bijna in kramp”, klinkt het. “Ik had geen tussentijd nodig om te weten dat ik niet goed genoeg was voor het podium.”
  [naar artikel]
 38. Gerenommeerd econoom Mohamed El-Erian: “Westerse regeringen moeten ophouden de crypto-revolutie af te doen als speculatief en crimineel” (30/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Gerenommeerd econoom Mohamed El-Erian: “Westerse regeringen moeten ophouden de crypto-revolutie af te doen als speculatief en crimineel” Mohamed El-Erian, econoom en voorzitter van Queens’ College in Cambridge, vindt dat westerse regeringen de “crypto-revolutie” serieuzer moeten nemen. Hij zegt dat het Westen het dreigt te verliezen van China, dat zijn eigen digitale valuta aan het ontwikkelen is. El-Erian zei ook dat regelgevers moeten stoppen de crypto-industrie te zien als het domein van criminelen […] Lees dit artikel: Gerenommeerd econoom Mohamed El-Erian: “Westerse regeringen moeten ophouden de crypto-revolutie af te doen als speculatief en crimineel”
  [naar artikel]
 39. Wouter Beke: “Derde prik kan op de werkvloer” (26/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  “Als een derde prik nodig blijkt in het kader van de vaccinatiecampagne, dan is het de bedoeling die te integreren in de reguliere werking. Het is dan een optie om werknemers te vaccineren via de bedrijfskundige diensten.”
  [naar artikel]
 40. Professor Marleen Temmerman over derde boostervaccin in het Westen: “Laat ons eerst de rest van de wereld vaccineren” (14/09/2021 - VRT NWS)
  De discussie voor een derde boostervaccin is volop aan de gang. De Britse premier Boris Johnson kondigt een derde boostervaccin aan vanaf de leeftijd van 50 of ouder. Ons land wil een derde prik voor mensen met verzwakt immuunsysteem. Maar experts waarschuwen dat een derde vaccinatie weinig zin heeft, als de vaccinatiegraad wereldwijd nog zo laag ligt.”Wij zijn beschermd met twee vaccins, dus laat ons nu werken om ook de rest van de wereld te vaccineren”, vertelt gynaecologe en professor Marleen Temmerman vanuit Kenia aan VRT NWS.
  [naar artikel]
 41. “Britten hebben meer kinderen nodig om economische stagnatie te vermijden” (20/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: “Britten hebben meer kinderen nodig om economische stagnatie te vermijden” Een achteruitgang van het geboortecijfer dreigt in het Verenigd Koninkrijk een voorbode te zullen worden van een economische stagnatie. Dat blijkt uit een rapport van de Social Market Foundation (SMF), gebaseerd op een analyse van de evolutie van de geboortecijfers die bij de Britse bevolking kan worden opgetekend. Om de economische groei te kunnen blijven […] Lees dit artikel: “Britten hebben meer kinderen nodig om economische stagnatie te vermijden”
  [naar artikel]
 42. Licht op groen voor derde prik rusthuisbewoners (22/09/2021 - De Standaard)
  De Hoge Gezondheidsraad had het al geadviseerd, en nu is de politieke knoop ook doorgehakt: naast mensen met een verminderd immuunsysteem, krijgen ook rusthuisbewoners een derde prik. Over een eventuele derde prik voor alle ouderen is nog geen beslissing genomen. Daarover wordt zaterdag verder vergaderd.
  [naar artikel]
 43. Risicogroepen met ernstige afweerstoornis krijgen wellicht een derde prik, ouderen (nog) niet (17/08/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Een derde prik van het coronavaccin zit eraan te komen. Althans voor een relatief kleine risicogroep van kwetsbare personen. Voor een eventuele brede uitrol is het volgens experts nog te vroeg. Daarvoor wil de taskforce vaccinatie eerst meer wetenschappelijk bewijs zien.
  [naar artikel]
 44. Voormalig diensthoofd crisisbeheer over aanpak overstromingsramp: “Met de vinger wijzen heeft geen zin, maar het móét anders” (06/08/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Hij wil geen stenen smijten, “dat lost niets op”. “Maar het crisisbeleid moet performanter”, zegt Geert Gijs, de voormalige chef van B-fast, nu met pensioen. “Ik moet toegeven dat ik met hartzeer heb zitten kijken naar de beelden van de overstromingen en de manier waarop de ramp aangepakt is. Het hele crisisbeheer moet een andere richting uit. We zijn toe aan een nieuw concept dat tot 2050 en langer mee kan.”
  [naar artikel]
 45. Voormalig diensthoofd crisisbeheer over aanpak overstromingsramp: “Met de vinger wijzen heeft geen zin, maar het móét anders” (06/08/2021 - Het Nieuwsblad)
  Hij wil geen stenen smijten, “dat lost niets op”. “Maar het crisisbeleid moet performanter”, zegt Geert Gijs, de voormalige chef van B-fast, nu met pensioen. “Ik moet toegeven dat ik met hartzeer heb zitten kijken naar de beelden van de overstromingen en de manier waarop de ramp aangepakt is. Het hele crisisbeheer moet een andere richting uit. We zijn toe aan een nieuw concept dat tot 2050 en langer mee kan.”
  [naar artikel]
 46. Jonathan Holslag: “We gaan naar een nieuwe Koude Oorlog” (10/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Twintig jaar na 9/11 loopt de Westerse hegemonie ten einde. “Geen enkele politicus heeft het lef om te zeggen dat we boven onze stand leven”, vindt professor internationale politiek Jonathan Holslag (VUB).
  [naar artikel]
 47. “Geen bewijs dat paswoorden zijn gestolen”, ook Trump blijft twitteren (16/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Twitter zegt geen bewijs te hebben dat hackers ook toegang hebben gekregen tot wachtwoorden. “We denken op dit moment niet dat het nodig is om uw...
  [naar artikel]
 48. Ingeborg is lang niet de enige die probeert te frauderen met vaccin: “Sommigen bieden tot 200 euro” (08/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Ingeborg heeft het openlijk toegegeven op de radio: ze heeft geprobeerd om een coronapaspoort te krijgen zonder prik. En zij is lang niet de enige, zo bevestigen vaccinatiecentra. “Bij ons is zelfs al tot 200 euro geboden om zulke zaken te doen”, klinkt het in Antwerpen. Maar is er dan zo weinig controle op mogelijke fraude met coronavaccins?
  [naar artikel]
 49. Verplichte prik voor leraren op komst? “Kwestie van respect voor veiligheid van leerlingen” (16/08/2021 - Het Nieuwsblad)
  Verplicht leerkrachten om zich te laten vaccineren. Vlak voor cruciaal coronaoverleg over 1 september pleit onderwijsexpert Dirk Van Damme onverkort voor die maatregel. “Een relevante vraag”, zegt viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven). “Vraag is of de herrie die je moet maken voor een verplichting het wel waard is.”
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.