Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

22 September 2021
21:57 uur

Top Britse politie: “Technologiebedrijven ondernemen onvoldoende actie tegen terrorisme”

Express

14/09/2021 - 19:19

Lees dit artikel: Top Britse politie: “Technologiebedrijven ondernemen onvoldoende actie tegen terrorisme” De grote technologiebedrijven slagen er onvoldoende in de activiteiten van terroristen op hun platformen te identificeren, op te volgen en te rapporteren. Dat heeft Cressida Dick, hoofdcommissaris van de Britse Metropolitan Police Service, gezegd tijdens de jaarlijkse top van het International Institute for Counter-Terrorism. Cressida Dick roept op tot intensievere actie om de online radicalisering […] Lees dit artikel: Top Britse politie: “Technologiebedrijven ondernemen onvoldoende actie tegen terrorisme”


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Ook voor grote technologiebedrijven was “war on terror” een lucratieve onderneming (13/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Ook voor grote technologiebedrijven was “war on terror” een lucratieve onderneming Het jongste anderhalf decennium hebben grote technologiegroepen zoals Amazon, Facebook, Google, Microsoft en Twitter in het kader van de oorlog tegen het terrorisme aan contracten met de regering van de Verenigde Staten vele miljarden dollars verdiend. Dat is de boodschap van een rapport van het Action Center on Race and the Economy en de actiegroepen […] Lees dit artikel: Ook voor grote technologiebedrijven was “war on terror” een lucratieve onderneming
  [naar artikel]
 2. “De sluizen gaan open”: steeds meer sterren willen klacht indienen na rechtszaak Scarlett Johansson (01/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Breekt het angstzweet stilaan uit bij de grote bazen van Disney? Achter de schermen zouden verschillende sterren zich willen aansluiten bij de zaak die Scarlett Johansson (36) heeft aangespannen tegen de mediagigant. Entertainmentadvocaat Matthew Belloni vermoedt dat door haar actie de “sluizen kunnen opengaan” en verwacht dat ook andere acteurs en actrices nog actie zullen ondernemen tegen machtige filmgiganten.
  [naar artikel]
 3. Crisiscentrum: “Situatie is niet dramatisch, maar we moeten wel actie ondernemen” (20/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  “De situatie is niet dramatisch, maar we moeten wel actie ondernemen”. Dat heeft Boudewijn Catry, collega van interfederaal woordvoerder Steven Van...
  [naar artikel]
 4. Johnson vindt steun bij Trump: “Hij zal bewijzen dat hij ‘een grote’ is” (28/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  “Een schande”, “een machtsgreep”, “een donkere dag voor de Britse democratie”. De reacties op de controversiële stap van de Britse premier Boris...
  [naar artikel]
 5. "War on terror" na 9/11 leverde technologiereuzen in VS miljarden op (10/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Technologiebedrijven Microsoft, Amazon, Google, Facebook en Twitter hebben meer dan 44 miljard dollar (37 miljard euro) verdiend aan contracten met de Amerikaanse regering in de “war on terror” (“oorlog tegen terreur”) na de aanslagen van 11 september 2001. Dat blijkt uit een rapport van een groep activisten.
  [naar artikel]
 6. Condoleezza Rice: “VS hadden strategie Zuid-Korea kunnen volgen in Afghanistan” (18/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Condoleezza Rice: “VS hadden strategie Zuid-Korea kunnen volgen in Afghanistan” Voormalig Amerikaans minister van Buitenlandse Zaken Condoleezza Rice denkt dat de Verenigde Staten “meer tijd” nodig hadden in Afghanistan om te zorgen voor stabiliteit “en om de Amerikaanse winst tegen het terrorisme te consolideren,” zelfs als 20 jaar te lang leek om een militaire aanwezigheid te handhaven. “We hebben dit eerder meegemaakt,” schrijft Rice, die […] Lees dit artikel: Condoleezza Rice: “VS hadden strategie Zuid-Korea kunnen volgen in Afghanistan”
  [naar artikel]
 7. Britse politie arresteert vijf verdachten voor terrorisme in drie verschillende steden (30/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Bij raids in Londen, Manchester en Peterborough heeft de Britse politie maandagmorgen vijf mannen gearresteerd op verdenking van terrorisme. Dit...
  [naar artikel]
 8. Amerikaanse bedrijven ondernemen actie tegen Trumps inreisverbod (30/01/2017 - De Redactie)
  Vooral in Silicon Valley, waar veel technologiebedrijven gevestigd zijn, is er protest. Airbnb is van plan om gestrande migranten gratis accommodatie aan te bieden. Koffieketen Starbucks gaat nog een stap verder en wil de komende 5 jaar wereldwijd 10.000 vluchtelingen aanwerven.
  [naar artikel]
 9. Zoveel geld is Armstrong kwijt sinds zijn dopingbekentenis (en dat bedrag kan binnenkort meer dan verdubbelen) (19/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Vijf jaar geleden zat Lance Armstrong tegenover Oprah Winfrey op de biechtstoel. Het gevolg is gekend: “Yes.” “Yes.” “Yes.” “Yes.” “Yes.” Simpel,...
  [naar artikel]
 10. Britse politie arresteert vijf verdachten voor terrorisme (30/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Bij raids in Londen, Manchester en Peterborough heeft de Britse politie maandagmorgen vijf mannen gearresteerd op verdenking van terrorisme. Dat heeft Sky News op gezag van The Metropolitan Police gemeld.
  [naar artikel]
 11. Britse politie arresteert vijf verdachten voor terrorisme (30/12/2019 - De Morgen)
  Bij raids in Londen, Manchester en Peterborough heeft de Britse politie maandagmorgen vijf mannen gearresteerd op verdenking van terrorisme. Dit heeft Sky News op gezag van The Metropolitan Police gemeld.
  [naar artikel]
 12. Matz Sels keept zaterdag met Strasbourg op bezoek bij PSG: “Niet erg dat Messi ontbreekt” (13/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Hij had de eerste doelman kunnen zijn die het tegen Lionel Messi in een PSG-shirt opnam. Hád, want de Argentijnse superster komt zaterdag in de competitiewedstrijd van PSG tegen Strasbourg nog niet in actie. “Toch zal het al Messi zijn dat de klok slaat in Parijs”, zegt Matz Sels. “Ik kijk uit naar de sfeer, maar probeer me vooral op mijn match te concentreren.”
  [naar artikel]
 13. Spaanse media zien trieste nieuwe realiteit bij FC Barcelona: “Als je Ronald Koeman niet mag, ontsla hem dan” (15/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Het is wat het is”, “de trieste realiteit” en “arm Barça”. De krantenkoppen onderstrepen vandaag wat Ronald Koeman gisteren ook al zei na de met 0-3 verloren wedstrijd tegen Bayern München: “Dit is het beste wat we konden doen.” Achteraf kwam het Barça-bestuur ook bijeen in een spoedvergadering.
  [naar artikel]
 14. Helivlucht van korpschef die op pensioen gaat, zet kwaad bloed: “De federale politie is failliet, behalve als er pensioencadeautjes worden uitgedeeld” (01/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  Er is een kleine bom gebarsten bij de federale politie. De heli van de federale politie haalde gisteren korpschef Roger Leys op voor een ererondje richting zijn pensioenfeestje. “Een cadeautje” sprak hij zelf. De vakbonden en personeel van de zone vinden dit “er los over”. “De federale politie is failliet. Er is een enorm tekort aan personeel en middelen. Zelfs CO2-meters in deze coronatijden zijn te duur. Maar voor zo’n grapje kan het allemaal niet op. Dit laten we niet passeren”.
  [naar artikel]
 15. Obama: 'Zullen actie ondernemen tegen Russische hacking' (16/12/2016 - De Tijd)
  07:32 De Verenigde Staten zullen actie ondernemen tegen de Russische hacks tijdens de verkiezingsrace. Dat heeft de Amerikaanse president Barack Obama gezegd in een interview dat vrijdag uitgezonden wordt.
  [naar artikel]
 16. Hoeseltse ventilatieprof over versoepelingen: “Hebben we dan niets geleerd?” (22/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Met de nieuwe versoepelingen lijkt voor velen het einde van de coronapandemie in zicht. “Maar zonder goede ventilatie blijven we onvoldoende gewapend tegen nieuwe virusvarianten of andere pandemieën”, waarschuwt Hoeseltse professor Bouwfysica Bert Blocken (KU Leuven/TU Eindhoven).
  [naar artikel]
 17. Helivlucht van Turnhoutse korpschef zet kwaad bloed: “De federale politie is failliet, behalve als er pensioencadeautjes worden uitgedeeld” (01/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Er is een kleine bom gebarsten bij de federale politie. De helikopter van de federale politie haalde dinsdag de Turnhoutse korpschef Roger Leys op voor een ererondje richting zijn pensioenfeestje. “Een cadeautje” sprak hij zelf. De vakbonden en personeel van de zone vinden dit “er los over”. “De federale politie is failliet. Er is een enorm tekort aan personeel en middelen. Zelfs CO2-meters in deze coronatijden zijn te duur. Maar voor zo’n grapje kan het allemaal niet op. Dit laten we niet passeren.”
  [naar artikel]
 18. Politie in Londen gaat zaak prins Andrew opnieuw bekijken: “Niemand staat boven de wet” (13/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De rechtszaak die door Virginia Roberts Giuffre (38) in New York is aangespannen tegen prins Andrew (61), wordt ook in het Verenigd Koninkrijk nauwlettend gevolgd. Politieofficier Dame Cressida Dick heeft laten weten “de feiten opnieuw te bekijken”. Dit meldt het Britse radiostation LBC.
  [naar artikel]
 19. Britse pers onder de indruk van terugkeer Ronaldo:“Voorbeeld voor elk kind” en “De koning stelde niet teleur” (13/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Cristiano Ronaldo is ook op z’n 36ste nog niet versleten. De Portugese superster maakte indruk bij zijn tweede debuut voor Manchester United en dat is ook de Britse pers niet ontgaan. “Ondanks alle druk en verwachtingen gaf hij een masterclass.”
  [naar artikel]
 20. “Britten lieten gevoelige informatie achter op ambassade in Kaboel” (27/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Britse diplomaten zouden gevoelige contactinformatie van Afghaanse medewerkers hebben achtergelaten op de Britse ambassade in Kabul. Die informatie kwam vervolgens in handen van talibanstrijders, schrijft de Britse krant The Times. Het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken laat in een reactie weten dat de Afghanen in kwestie “in veiligheid” zijn gebracht.
  [naar artikel]
 21. De Backer over voyeuristisch forum: 'Dit is degoutant. Privacycommissie en politie moeten actie ondernemen' (10/03/2018 - Knack)
  Staatssecretaris voor Philippe De Backer (Open Vld) is verontwaardigd over de intieme beelden op een voyeuristisch forum van vrouwen, die stiekem gefilmd zijn in de sauna, bij een massage of in de kleedkamer of douche van een sporthal. De Privacycommissie en de politie moeten actie ondernemen, zegt hij. 'Ik wil dat ze kijken hoe de site offline kan worden gehaald. En dan keihard achter de daders aangaan.'
  [naar artikel]
 22. ‘Mysterieuze’ affiches duiken op in Hasseltse etalages: “Duidelijk een actie van antivaxers” (21/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  Verschillende winkeliers in de Hasseltse binnenstad maken met affiches duidelijk dat ze niet zitten te wachten op een coronapas. “Een duidelijke actie van antivaxers”, reageert burgemeester Steven Vandeput.
  [naar artikel]
 23. School introduceert “onveilige plek, waar je zo racistisch, seksistisch en xenofoob kan zijn als je wil” (21/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  “Een remedie tegen het vergif van politieke correctheid”: zo noemt een Britse school uit Canterbury de nieuwe “onveilige ruimte” die ze gisteren...
  [naar artikel]
 24. Politie in Birmingham pakt zes neonazi's op wegens terrorisme (03/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De politie in het het Britse Birmingham (West Midlands Police) heeft vandaag zes mensen opgepakt op verdenking van terrorisme. Het gaat om vijf...
  [naar artikel]
 25. “Franse Spider-man” klimt op toren uit protest tegen gezondheidspas (07/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Alain Robert (59), alias de “Franse Spider-Man”, heeft vandaag zonder veiligheidslijnen de 187 meter hoge Total Coupole-toren in Parijs beklommen. Met de actie wilde de stuntman zijn verzet tegen de zogenaamde gezondheidspas in Frankrijk duidelijk maken.
  [naar artikel]
 26. Ook boerenbond niet blij met “stuntprijzen” voor melk (17/08/2021 - Het Nieuwsblad)
  Ook de boerenbond is niet tevreden met de “stuntprijzen” die enkele retailers voor melk vragen. Het Algemeen Boerensyndicaat voerde dinsdag actie bij Aldi, enkele weken nadat Albert Heijn ongeveer een halve euro voor een liter melk afficheerde. “Stuntprijzen”, zegt de Boerenbond, “duurzame melkproductie heeft ook een kostprijs en dit lijkt men vaak te vergeten.”
  [naar artikel]
 27. Ook boerenbond niet blij met “stuntprijzen” voor melk (17/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Ook de boerenbond is niet tevreden met de “stuntprijzen” die enkele retailers voor melk vragen. Het Algemeen Boerensyndicaat voerde dinsdag actie bij Aldi, enkele weken nadat Albert Heijn ongeveer een halve euro voor een liter melk afficheerde. “Stuntprijzen”, zegt de Boerenbond, “duurzame melkproductie heeft ook een kostprijs en dit lijkt men vaak te vergeten.”
  [naar artikel]
 28. Britse politie aangevallen door 200 feestgangers in Airbnb-huis (20/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De politie van Manchester is gisterenavond aangevallen met “objecten” toen ze een huisfeest wilde stilleggen in de Britse stad Manchester. Op het...
  [naar artikel]
 29. Medische tijdschriften van over de hele wereld roepen wereldleiders op klimaatverandering serieuzer te nemen: “Catastrofale gevolgen voor gezondheid” (06/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Zowat 220 medische vakbladen hebben wereldleiders opgeroepen met spoed actie te ondernemen om klimaatverandering tegen te gaan. De gezondheid van mensen heeft te lijden onder de oplopende temperaturen en de vernietiging van de natuur, klinkt het in een gezamenlijk bericht.
  [naar artikel]
 30. Actievoerders bezetten voetpad in Anzegem tegen plannen voor ringweg: “Geen oplossing, dat verlegt het probleem gewoon” (02/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  De actiegroep ‘Omring Anzegem niet’ heeft donderdagochtend met een veertigtal personen actie gevoerd tegen de plannen van de provincie West-Vlaanderen voor een ringweg. Die moet het zware verkeer uit het centrum van Anzegem weren. “Het kan niet zijn dat we in de 21ste eeuw grote stukken landbouwgrond en natuur opofferen”, klinkt het bij de actiegroep. “Er zijn andere alternatieven. Want we hebben elk stukje groen nodig.”
  [naar artikel]
 31. “Het Las Vegas voor terroristen”: hoe de westerse oorlog tegen terreur verloren ging in Afghanistan (01/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Twintig jaar nadat de Amerikaanse president George W. Bush er een oorlog tegen het terrorisme startte, zijn alle westerse troepen weer vertrokken uit Afghanistan. Zijn wel gebleven: een aantal van de terreurorganisaties die Amerika en z’n bondgenoten hadden willen verdrijven. “Al-Qaeda maakt geen comeback, ze zijn gewoon nooit weggeweest”, zegt terreurexpert Pieter Van Ostaeyen.
  [naar artikel]
 32. Trump verwijt Democraten geen actie te ondernemen in immigratiehervorming (13/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft zaterdag de Democraten verweten dat ze geen actie ondernemen op vlak van immigratie. “Ze praten alleen maar en ondernemen geen actie”, aldus de president op Twitter. Een dag eerder hadden zijn verklaringen over immigratie vanuit ‘shithole’-landen wereldwijde verontwaardiging uitgelokt.
  [naar artikel]
 33. Cheney spoort Bush aan tot 'actie' in Iran (13/04/2019 - De Morgen)
  BRUSSEL l Volgens de Britse krant The Guardian oefent VS-vicepresident Dick Cheney voortdurend druk uit op George W. Bush om een militaire actie tegen Iran te ondernemen.
  [naar artikel]
 34. Verenigde Staten leggen “grootste sancties ooit” op aan Wit-Rusland (09/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Verenigde Staten kondigen nieuwe sancties aan tegen Wit-Russische functionarissen, bedrijven en entiteiten. Daarmee verhogen ze de druk op het autoritaire regime van Aleksandr Loekasjenko. De sancties zijn een gevolg van het “voortdurende offensief tegen de democratische aspiraties en rechten van het Wit-Russische volk”, maar ook van de “schendingen van internationale regels” en de “corruptie” van het regime, klinkt het.
  [naar artikel]
 35. Vakbonden Brussels Airlines overwegen nieuwe acties: voorstellen directie "onvoldoende” (04/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De vakbonden bij luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines lichten vandaag hun achterban in over de voorstellen die de directie gedaan heeft om de werkdruk voor het cabinepersoneel te verlichten. Volgens vakbondsman Tim Roelandt (ACLVB) zijn die alvast “onvoldoende”.
  [naar artikel]
 36. Pudding en 5 andere leuke conversation starters voor een honderduit-gesprek met je kind (13/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  “Hoe was het op school?” “Saai.” “Wat heb je zoal gedaan?” “Weet ik niet meer.” Hilarisch herkenbaar? Je bent niet alleen! Heel wat ouders blijven...
  [naar artikel]
 37. Zuid-Europa kleurt almaar roder: “Reisbeperkingen zullen tegen begin volgend jaar nog niet weg zijn” (30/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In het zuiden van Europa is bijna al het groen op de coronakaart verdwenen. Vooral de populaire vakantielanden kleuren opnieuw rood. Biostatisticus Geert Molenberghs (KU Leuven) en vaccinoloog Pierre Van Damme (UA) over die stijgende coronacijfers: “Een onvoldoende vaccinatiegraad en massatoerisme op zulke plaatsen zijn als het ware een rode loper voor de deltavariant.”
  [naar artikel]
 38. “Wanhopige Afghanen gooien kinderen over prikkeldraad aan luchthaven Kaboel” (18/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Wanhopige vrouwen gooien hun baby’s over de prikkeldraad en vragen Britse soldaten om hen mee te nemen.” Dat heeft een hoge Britse legerofficier verteld tegen een journalist van SkyNews die aan de luchthaven van de Afghaanse hoofdstad Kaboel is. Op die manier hopen moeders en vaders hun kinderen in veiligheid te brengen.
  [naar artikel]
 39. Britse Liberal Democrats: “Fossiele brandstoffen hebben op de beurs geen plaats meer” (27/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Britse Liberal Democrats: “Fossiele brandstoffen hebben op de beurs geen plaats meer” Nieuwe noteringen van fossiele brandstofbedrijven op de London Stock Exchange (LSE) moeten worden verboden. Dat is een van de elementen van het nieuwe klimaatvoorstel dat door de Britse Liberal Democrats naar voor wordt geschoven. De partij betoogt dat de maatregelen het Verenigd Koninkrijk kunnen helpen om in de strijd tegen de klimaatverandering een wereldwijd leider […] Lees dit artikel: Britse Liberal Democrats: “Fossiele brandstoffen hebben op de beurs geen plaats meer”
  [naar artikel]
 40. DPG Media bekijkt of het stappen moet ondernemen na documentaire vermeend kindermisbruik Vlaamse acteur, VRT wacht meer informatie af om “gepaste maatregelen” te nemen (30/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  DPG Media, de mediagroep waar ook VTM toe behoort, bekijkt of het stappen moet ondernemen na de berichten van vermoedelijk kindermisbruik door een Vlaamse acteur. De acteur speelde mee in verschillende jeugdprogramma's, tv-series en kinderfilms. Ook de VRT zal “gepaste maatregelen” nemen zodra ze meer informatie heeft. Dat laat woordvoerder Hans Van Goethem weten.
  [naar artikel]
 41. Dronken man waagt zich op snelweg met elektrische step: “Hij heeft geluk gehad” (28/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een man wilde blijkbaar snel naar huis na een avondje stappen en waagde zich op een snelweg nabij Birmingham. De kerel reed tussen auto’s die met minstens 80 kilometer per uur voorbij zoefden, maar leek zich van geen kwaad bewust. De politie van het Britse Birmingham haalde hem van de weg en stelde vast dat hij meer dan één glaasje teveel op had. Nu waarschuwt het korps op Twitter dat “elektrische steps en dergelijke niet thuishoren op snelweg”. “Dommerik”, klinkt het in de reacties op het bericht. “Hij heeft veel geluk gehad dat hij niet gewond raakte. Of erger.”
  [naar artikel]
 42. Philippe Clement verwacht tegen KV Oostende een reactie na de 6-1 in Gent: “Iedereen was enorm teleurgesteld en dat is goed” (09/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag stond Philippe Clement daags voor de wedstrijd tegen KV Oostende de pers te woord. De T1 van Club Brugge had het onder meer over de 6-1 pandoering in Gent en het niet in actie komen van De Ketelaere, Vanaken en Mechele bij de Rode Duivels in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Wit-Rusland. “Je kunt over alles zagen en klagen, maar ik ben blij dat die jongens international zijn.”
  [naar artikel]
 43. Onderwijsexpert: “Betaal leerkrachten evenveel als ingenieurs” (23/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Wat staat ouders, leerlingen en leerkrachten op 1 september te wachten? De eminente Britse onderwijsexpert Dylan Wiliam blikt na een jaar covid-afstandsonderwijs vooruit naar de heropstart: “De leerschade zal niet cognitief zijn, wel emotioneel”. En hoe kunnen we iets doen aan het lerarentekort? “Geld helpt”, zegt Wiliam.
  [naar artikel]
 44. “The Crown” wint Emmy voor beste dramaserie, “Ted Lasso” beste comedy (20/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De Britse historische reeks “The Crown” is zondagavond (lokale tijd) in het Amerikaanse Los Angeles bekroond als beste dramaserie van het afgelopen jaar. Pas na vier seizoenen schiet de Netflix-reeks zo de hoofdvogel af op de prestigieuze televisieprijzen.
  [naar artikel]
 45. Minister Van Quickenborne belooft effectieve straffen voor geweld tegen politie: "Als de politie dat vraagt, gaan we dat doen" (21/09/2021 - VRT NWS)
  Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) maakt zich sterk dat iedereen die veroordeeld wordt voor geweld tegen de politie daar voortaan ook effectief voor gestraft zal worden. Daarmee reageert hij op het recente geweld tegen politieagenten in Sint-Jans-Molenbeek en in Gent. “Als de politie een lik-op-stukbeleid vraagt en vraagt om straffen uit te voeren, dan gaan we dat ook doen”, zei Van Quickenborne vanavond in “De afspraak”.
  [naar artikel]
 46. Venezuela vernielt humanitaire hulp, VS gaat 'actie ondernemen' (24/02/2019 - Knack)
  De Venezolaanse politie heeft zaterdag drie vrachtwagens met humanitaire hulp vanuit Colombia in brand gestoken. Bij confrontaties met de Venezolaanse ordediensten aan de grens met Colombia en Brazilië zijn ook drie doden en vele tientallen gewonden gevallen. De Verenigde Staten beloven 'actie' te ondernemen.
  [naar artikel]
 47. INTERVIEW. Gewezen hoofd van cel pedofilie: “Opscheppen over kindermisbruik en achteraf leugenaar blijken? Nee, nog nooit meegemaakt” (31/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Ikzelf heb in mijn carrière nooit meegemaakt dat een vermeende pedoseksueel opschept over daden die hij zou hebben gepleegd, en dat het achteraf leugens bleken te zijn.” Dat zegt Peter De Waele, zeventien jaar lang hoofd van de cel pedofiele van de federale politie, naar aanleiding van het onderzoek dat loopt naar de acteur die tegen een undercoverjournalist heeft beweerd dat hij kinderen seksueel heeft misbruikt. “Maar,” zegt De Waele, “ik was ook altijd extreem objectief. Die man is onschuldig tot het tegendeel is bewezen.”
  [naar artikel]
 48. Verpleegkundigen UZ Brussel schrijven open brief: “Wij zijn moe en boos” (15/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  “Hoe moeten en kunnen wij als verpleegkundigen nu nog verder zwoegen?” Dat vragen de verpleegkundigen van de dienst intensieve zorg van het UZ Brussel zich af. In een open brief, die woensdag gepubliceerd werd in De Standaard, schrijven ze dat “de grens van het redelijke al lang is overschreden” “en dat ze “moe en boos zijn”. “Deze coronagolf kon vermeden worden.”
  [naar artikel]
 49. Verpleegkundigen UZ Brussel schrijven open brief: “Wij zijn moe en boos” (15/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  “Hoe moeten en kunnen wij als verpleegkundigen nu nog verder zwoegen?” Dat vragen de verpleegkundigen van de dienst intensieve zorg van het UZ Brussel zich af. In een open brief, die woensdag gepubliceerd werd in De Standaard, schrijven ze dat “de grens van het redelijke al lang is overschreden” “en dat ze “moe en boos zijn”. “Deze coronagolf kon vermeden worden.”
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.