Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

22 September 2021
22:46 uur

Gelaten sfeer in de Beerschotcafés: “Crisis? Hier stonden ze te dansen tot drie uur ’s nachts”

Gazet van Antwerpen

14/09/2021 - 19:47

Hoe zou het zijn met de Beerschotsupporters? Na zeven matchen behaalde de Antwerpse voetbalclub op het Kiel nog maar één punt van de 21. Logisch dat er dan teleurstelling aan te pas komt. Alleen was dat gisteren niet te merken in supporterscafé Change. “Het was hier feest tot drie uur ’s nachts”, vertelt Chantal, barvrouw in het café.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. BLIJVEN PLAKKEN. “Café De Prijsvlucht, dat was ons leven” (13/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Zij kwam uit een familie van café-uitbaters, hij trouwde er in. Zo stonden Rik ‘de Mispel’ Mispoulier (81) en Josephina ‘Finne’ Hertogs (79) bijna drie decennia achter de toog van café De Prijsvlucht. Ze wonen nu in een van de nieuwbouwappartementen er boven.
  [naar artikel]
 2. Horeca Vlaanderen: “Ons land heeft zo’n pas niet nodig” (31/07/2021 - Het Nieuwsblad)
  “Je kan de situatie van Frankrijk niet vergelijken met die bij ons”, zegt Matthias De Caluwe, topman van Horeca Vlaanderen. “De vaccinatiebereidheid én de vaccinatiegraad zijn hier vele malen groter dan bij onze zuiderburen. Zo’n pass sanitaire als voorwaarde om op restaurant of café te mogen gaan, is hier dan ook totaal niet aan de orde. Integendeel, de invoering ervan zou een stap achteruit zijn. Al wijst niets erop dat een dergelijk plan op tafel zou liggen, laat dat duidelijk zijn.”
  [naar artikel]
 3. Antwerpenaar geraakt maar niet binnen op luchthaven van Kaboel: “Het is één chaos, we stonden uren aan te schuiven” (20/08/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Hoewel het Belgen wordt afgeraden naar de luchthaven te gaan zonder bericht van de Belgische ambassade heeft S.S. uit Antwerpen zijn kans toch al gewaagd. “Ik heb drie dagen van 8u ’s morgens tot middernacht staan aanschuiven, maar ze laten niemand binnen. Ook niet als je documenten hebt.”
  [naar artikel]
 4. Onze man zag hoe corona héél ver weg was bij de wielerfans: “We hebben ons oude leven terug. Da’s het belangrijkste” (19/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  Had een Italiaan geen symbolisch stokje in de wielen gestoken, dan stonden er op het moment dat u dit leest waarschijnlijk nog mensen te feesten op ’t Zand in Brugge. Om de topprestaties van onze volkshelden Remco en Wout te vieren, maar ook de herwonnen vrijheid van leven. “Anderhalf jaar lang zat ik binnen, mijnheer. Met mijn bubbel en niemand anders. Gedaan ermee!”
  [naar artikel]
 5. Grillchef van restaurant Njord en vader van drie sterft in tragisch ongeval: “Hij was een stuk van onze familie” (12/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het team van het bekende rooftoprestaurant Njord in Zeebrugge is in diepe rouw. Hun grillchef Uke Thaqi (40) heeft het leven gelaten in een verkeersongeval. De kok, vader van drie jonge kinderen, viel wellicht in slaap achter z’n stuur en knalde tegen een boom. “Uke was een harde werker”, zegt zijn baas David Dendooven. “We zullen de eeuwige glimlach op z'n gezicht missen.”
  [naar artikel]
 6. Terugroeping van kaasvervanger van het merk Tomm’Pousse (11/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het FAVV heeft besloten om de kaasvervanger op basis van cashewnoten “le Rouillé Nature”, “le Rouillé Cumin” en “le Rouillé Fumé” van het merk Tomm’Pousse uit de verkoop te nemen.
  [naar artikel]
 7. Zenuwen staan gespannen na zoveelste aanval door wolf: “Probleemwolf? We zitten hier met een probleemburgemeester, ja” (15/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Doodgebeten pony’s, nu ook een dood­gebeten koe. “Maar we zitten níét met een probleemwolf”, benadrukt het Agentschap Natuur en Bos na nieuw overleg. De zenuwen staan duidelijk wel gespannen. De burgemeester van Oudsbergen: “Wat als straks een mens het slachtoffer is?” Jan Loos, van Welkom Wolf: “Probleemwolf? We zitten hier met een probleem ­burgemeester, ja.”
  [naar artikel]
 8. Zenuwen staan gespannen na zoveelste aanval door wolf: “Probleemwolf? We zitten hier met een probleemburgemeester, ja” (15/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  Doodgebeten pony’s, nu ook een dood­gebeten koe. “Maar we zitten níét met een probleemwolf”, benadrukt het Agentschap Natuur en Bos na nieuw overleg. De zenuwen staan duidelijk wel gespannen. De burgemeester van Oudsbergen: “Wat als straks een mens het slachtoffer is?” Jan Loos, van Welkom Wolf: “Probleemwolf? We zitten hier met een probleem­burgemeester, ja.”
  [naar artikel]
 9. REPORTAGE. Vlaamse wielergekte officieel op gang geschoten onder stralende zon in Knokke: “Dit overstijgt de wielersport. Het decor is fenomenaal” (18/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Drie, twee, één, start! Het WK tijdrijden is zaterdagmiddag officieel op gang geschoten met Otto-Jan Ham en Elodie Ouédraogo die aan de rit van hun leven begonnen voor een televisieprogramma. De echte wielervedetten rollen zondag van het startpodium, maar aan sfeer was er ook op zaterdag geen gebrek.“Dju toch, ik had graag de Wout al gezien.”
  [naar artikel]
 10. Daphne Wellens stond op de set met bekende beste vriendinnen: “Evelien en Frances mogen mij altijd bellen, zelfs ‘s nachts” (01/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Voor Daphne Wellens (33) waren de opnames van de nieuwe Streamz-serie ‘F*** You Very, Very Much’ één groot feest, want ze mocht samen met haar vriendinnen Frances Lefebure en Evelien Bosmans op een set staan. Enthousiast vertelt ze over hun goede band, het meterschap en onderlinge concurrentie. “Elk weekend zie ik wel één van de twee, we blijven soms zelfs bij elkaar slapen.”
  [naar artikel]
 11. De Romeo’s leven op ‘Adrenalina’: “De komende vier maanden werken we evenveel als in één jaar tijd” (20/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Dat ze wel wat ‘Adrenalina’ kunnen gebruiken. Om weer total loss te gaan en het podium op te knallen met hun nieuwste single, die “hét lied van de vrijheid moet worden dit najaar”. Maar ook om de komende vier maanden te overbruggen. De Romeo’s schaarden zich in coronatijd achter extra jobs, en die moeten ze - nu de teugels van de muzieksector weer losser mogen - blijven combineren met ambiancemakerij. “Dat vaccinatiecentrum kwam als een geschenk uit de hemel.”
  [naar artikel]
 12. COMMENTAAR. “Met Samatta als tweede spits zag Antwerp eindelijk het licht” (11/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  “Inpakken, die drie punten, en vooruit!” In de Oostkantons klonk zaterdag, even na zessen ’s avonds, een stevige ‘oef’ bij alle rood-witte aanwezigen. De 0-1 tegen Eupen was niet alleen gevleid, maar ook zéér welkom. Met een 8 op 18 én – vooral – een goed gevoel aan enkele loodzware weken starten: het deed de hele club zichtbaar deugd. En de ruis die nog steeds op dit ‘Antwerp 2.0’ zit? Ach, eigen aan een club in ontwikkeling, zeker?
  [naar artikel]
 13. Lotte Kopecky & Jolien D’hoore, ideale mix van kracht en ervaring in de ploegkoers: “Geen medaille? We mogen er niet aan denken...” (06/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De één was ‘leading’, de andere is het geworden. Aan de vooravond van de grote Belgische machtsoverdracht bundelen ‘ladies’ Jolien D’hoore (31) en Lotte Kopecky (25) nog één keer de krachten in de olympische ploegkoers. “We zijn altijd elkaars concurrenten geweest, nu strijden we voor hetzelfde doel.”
  [naar artikel]
 14. Lothar uit ‘Blind Getrouwd’ verbreekt z’n verloving: “Ik was niet meer 100% gelukkig bij Kelsey” (01/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Er komt dan toch géén huwelijk. Lothar Callaerts (27), bekend van ‘Blind Getrouwd’, en z’n verloofde Kelsey zijn ruim een halfjaar na hun verloving uit elkaar. “Ik was de controle wat kwijt”, verklaart Lothar, die op tv destijds zonder succes gekoppeld werd aan Tatiana ‘Tati’ Rogier, over de pijnlijke breuk. “Kelsey zag dit absoluut niet aankomen.”
  [naar artikel]
 15. Limburgers zweten op Sicilië bij 48,8 graden: “’s Nachts nog altijd 30 graden” (12/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het Europese record van 48,8 graden dat de voorbije dagen Sicilië trof, schuift verder westwaarts. Dit weekend wacht Spanje hetzelfde lot. “’s Nachts is het nog altijd 30 graden, niet te doen”, zuchten Limburgers op het Italiaanse eiland.
  [naar artikel]
 16. Romelu Lukaku, 11 jaar geleden op Stamford Bridge: “Dromen? Neen, op een dag ga ik hier écht spelen” (12/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Romelu Lukaku (28) is officieel een Chelsea-speler. In tegenstelling tot zijn eerste passage bij de Londense club komt hij er nu toe als grote meneer. Dat hij altijd al fan is geweest van The Blues, blijkt uit een fragment van ‘De School Van Lukaku’, waarin ‘Big Rom’ als jonge Anderlecht-speler in 2010 gevolgd werd. Paars-wit tweette de beelden nu ook. “Dromen? Neen, op een dag ga ik hier écht spelen.”
  [naar artikel]
 17. Hoe realistisch is ‘De redders’ met Julie Vermeire? “Wéér die Baywatchtoestanden. Dat maken we hier echt niet mee” (02/08/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Vanavond gaat op Play 4 De redders van start, met Julie Vermeire. De serie wil een beetje Baywatch zijn, maar ook “het echte werk van de redder” tonen. Wij trokken naar het redderskorps van Blankenberge – toch een beetje de échte helden van strand en zee – keken naar aflevering 1 en zagen hun strandtenen krullen. “Oei, als die gast nú zijn reddingsvest opentrekt, dan stikt hij zowat.”
  [naar artikel]
 18. Hoe realistisch is ‘De redders’ met Julie Vermeire? “Wéér die Baywatchtoestanden. Dat maken we hier echt niet mee” (02/08/2021 - Het Nieuwsblad)
  Vanavond gaat op Play 4 De redders van start, met Julie Vermeire. De serie wil een beetje Baywatch zijn, maar ook “het echte werk van de redder” tonen. Wij trokken naar het redderskorps van Blankenberge – toch een beetje de échte helden van strand en zee – keken naar aflevering 1 en zagen hun strandtenen krullen. “Oei, als die gast nú zijn reddingsvest opentrekt, dan stikt hij zowat.”
  [naar artikel]
 19. Hoe Francky Dury met drie zinnen over Jelle Vossen heel Zulte Waregem op scherp zet voor Club Brugge (04/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  “We moeten ons durven tonen. We zijn wel Zulte Wáregem, hé?” Francky Dury (62) wil een statement maken tegen het ‘grote’ Club. “Je kan geen sfeer...
  [naar artikel]
 20. Daphne Wellens stond op de set met haar twee bekende beste vriendinnen: “Evelien en Frances mogen mij altijd bellen, zelfs ‘s nachts” (01/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Voor Daphne Wellens (33) waren de opnames van de nieuwe Streamz-serie ‘F*** You Very, Very Much’ één groot feest, want ze mocht samen met haar vriendinnen Frances Lefebure en Evelien Bosmans op een set staan. Enthousiast vertelt ze over hun goede band, het meterschap en onderlinge concurrentie. “Elk weekend zie ik wel één van de twee, we blijven soms zelfs bij elkaar slapen.”
  [naar artikel]
 21. Deze Vlamingen kochten een vakantiehuis voor de prijs van een hamburger: “Eén euro: daar kunt ge toch niet héél hard voor gekloot zijn, hé?” (09/08/2021 - Het Nieuwsblad)
  “Huis te koop voor 1 euro.” Zo stond het vier jaar geleden in de krant. In la dolce Italia dan nog, met uitzicht op de Siciliaanse heuvels. Heb jij dan ook even weggedroomd? Haalde jij dan ook even die éne euro uit je portefeuille, om hem vervolgens zuchtend weer weg te steken? Maar niet bij iedereen bleef het bij een dagdroom. “We gaan ons zo’n huis van één euro kopen, zei ik. Oké, antwoordde mijn man, en hij vertrok naar zijn werk.”
  [naar artikel]
 22. GEZIEN? ‘De tijd van ons leven’: “Gelukkig zorgden de cynische wederhelften voor vuurwerk” (02/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Onze tv-recensenten laten hun kritische blik vallen op elk nieuw programma. Meteen na uitzending lees je hier hun mening. Vandaag bekijkt Bram De Brabander ‘De tijd van ons leven’ op Eén, waarin Otto Jan-Ham (42) en Élodie Ouédraogo (40) tot het uiterste gaan om deel te nemen aan het WK tijdrijden. “Wat volgde was weinig verrassende tv. Otto-Jan had last van een slapende balzak, Élodie snoepte stiekem sportcake en er werd gevloekt, gezweet en gedieet alsof er levens van afhingen.”
  [naar artikel]
 23. Muziekkenners verklaren het succes van Camille: “Een mooie kruising tussen Miley Cyrus en Kylie Minogue” (09/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Iederéén moet wat van haar vuurwerk hebben. In elk muzikaal tv-programma duikt ze op, van popster in ‘Tien Om Te Zien’ tot een troostende schouder in de ‘Regi Academy’. En op muziekplatformen ontpopt ze zich tot Vlaanderen jongste streamingwonder met gemiddeld 4,2 miljoen streams pér nummer. Camille (20) is haar rol van kindsterretje in ‘#LikeMe’ met verve ontgroeid. “Ze is misschien niet de allerbeste zangeres, maar dat is Madonna ook niet”, zeggen kenners. “Camille is een totaalpakket.”
  [naar artikel]
 24. Deze Kempenaars kochten een vakantiehuis voor 1 euro: “Daar kunt ge toch niet héél hard voor gekloot zijn, hé?” (09/08/2021 - Gazet van Antwerpen)
  “Huis te koop voor 1 euro.” Zo stond het vier jaar geleden in de krant. In la dolce Italia dan nog, met uitzicht op de Siciliaanse heuvels. Heb jij dan ook even weggedroomd? Haalde jij dan ook even die éne euro uit je portefeuille, om hem vervolgens zuchtend weer weg te steken? Maar niet bij iedereen bleef het bij een dagdroom. “We gaan ons zo’n huis van één euro kopen, zei ik. Oké, antwoordde mijn man, en hij vertrok naar zijn werk.”
  [naar artikel]
 25. RECONSTRUCTIE. “Peggy is niet meer. Tournée générale!”: hoe ‘Jan De Weerwolf’ de champagne liet vloeien in een stripteasebar net nadat hij zijn minnares voor dood achterliet (07/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Tien jaar geleden schallen de liedjes van Bryan Adams over de wei van Werchter tijdens TW Classic. Amper zeven kilometer verder wordt intussen het lichaam van Peggy (40) als een hond gedumpt in het centrum van Holsbeek. De man met wie ze het laatst was gezien, zit op dat moment in toplessbar ‘Exit’. Jan De Meersman verbrast er 2.000 euro aan champagne. Als hij ’s nachts stiepelzat thuiskomt, wordt hij meteen in de boeien geslagen. Lees hier nog meer misdaadverhalen van de voorbije decennia.
  [naar artikel]
 26. De drie grote gevaren van Australië, nummer één van de wereld, doorgelicht: “Ze laten nooit het hoofd hangen” (04/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Geen zachtgekookte eitjes, die Australiërs. Er wacht de Red Lions nog een zware klip op de weg naar goud. Florent Van Aubel, Antoine Kina, Arthur Van Doren en coach Shane McLeod belichten de drie troeven van de ‘Kookaburras’: “Strafcorners kunnen een item worden.”
  [naar artikel]
 27. REPORTAGE. Deze caféhangers gingen vandaag voor het eerst weer tooghangen: “De babbelkes hier zijn gezelliger” (01/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Alsof ik thuiskom.” Moeder de vrouw zal het niet graag horen, maar voor veel cafégangers is hun thuis waar hun barkruk staat, zo blijkt ook nu er weer volop aan de toog gedronken en gehangen mag worden. Al was het voor sommigen ook weer even wennen. “Mijn arm hier, hoe ging dat weer?”
  [naar artikel]
 28. GEZIEN? ‘Onverwacht’: “Even knullig als de doorsnee eerste keer” (30/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Onze tv-recensenten laten hun kritische blik vallen op elk nieuw programma. Meteen na uitzending lees je hier hun mening. Vandaag bekijkt Bram De Brabander ‘Onverwacht’, een docureeks op één waarin Iluna Planckaert (16) met leeftijdsgenoten praat over hun eerste keer en seks in het algemeen. “Haar debuut als interviewster scheen haar tonnen stress te bezorgen.”
  [naar artikel]
 29. ‘Thuis’-acteur Elias Bosmans over zijn huwelijk: “Gelukkig mochten we dansen op het feest” (08/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Afgelopen zaterdag zijn ‘Thuis’-acteur Elias Bosmans (26) en zijn vriendin Seie (25) in het huwelijksbootje gestapt. Of beter: toen vond hun persoonlijke ceremonie én het trouwfeest plaats. Het koppel maakte hun liefde een week eerder al officieel in het stadhuis van Antwerpen. “Maar veel magie kwam daar niet aan te pas”, zegt Elias, die in ‘Thuis’ als Jef, na een romance met Viv, nu samen is met Emma.
  [naar artikel]
 30. Grace, winnares van ‘The voice’, lost drie maanden na overwinning eerste single: “Eindelijk kan ik iets van mezelf brengen” (01/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Als één van de jongste deelnemers won Grace Khuabi (18) drie maanden geleden The voice van Vlaanderen. Daarna trok de zangeres zich eventjes terug, om liedjes te schrijven en haar school af te maken. Met Freedom, haar eerste single, stapt ze woensdagavond opnieuw het podium op. “Ik besef nog niet altijd dat ik nu ook ‘artieste’ ben.”
  [naar artikel]
 31. Eva Daeleman haalt miskraam uit taboe-sfeer: "We moeten dit verdriet dringend au sérieux nemen” (08/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  “Ik voelde me ontzettend eenzaam. Alsof ik op een eiland zat”, vertelde Eva Daeleman over haar miskraam. Ze is één van de vele vrouwen die na zo’n...
  [naar artikel]
 32. De minst gevaccineerde regio’s hebben niet per se de meeste besmettingen: “In Vlaanderen groter gevaar voor corona-import” (18/08/2021 - Het Nieuwsblad)
  Niet overal in het land loopt de vaccinatie even vlot. Maar zie je in regio’s waar de vaccinatie hapert ook meer besmettingen? Biostatisticus Geert Molenberghs zegt dat het geen één op één-verhaal is. “Niet alleen de vaccinatiegraad bepaalt het aantal besmettingen.”
  [naar artikel]
 33. “Heel Diepenbeek is lid van onze Facebookpagina” (06/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Met bijna 15.000 leden is de Facebookpagina ‘Ge zijt van Diepenbeek als …’ één van de grotere in haar soort. Opmerkelijk, zeker als je weet dat er goed 19.000 Diepenbekenaren zijn. Luc Vannitsen startte de groep op 30 januari 2014. “Elke gemeente had er één en ik wil opboksen tegen de steden rondom ons.”
  [naar artikel]
 34. Graaf Jean-Michel d’Ursel (57), de kasteelheer van Durbuy: “Mijn kasteel verkopen aan Coucke? Hij heeft er al één en zal wel weten hoeveel werk dat vergt” (12/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Marc Coucke mag de voorbije jaren op geen miljoen meer of minder gekeken hebben in Durbuy: zijn investeringen liggen nog altijd in de schaduw van het kasteel van graaf Jean-Michel d’Ursel. “Ik zie niet in waarom Durbuy niét het Knokke van de Ardennen zal worden. Maar dat is niet erg. Hier is meer te zien dan aan de kust.”
  [naar artikel]
 35. De Romeo’s leven op ‘Adrenalina’, hun nieuwste schijf: “De komende vier maanden werken we evenveel als in één jaar tijd” (20/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Dat ze wel wat ‘Adrenalina’ kunnen gebruiken. Om weer total loss te gaan en het podium op te knallen met hun nieuwste single, die “hét lied van de vrijheid moet worden dit najaar”. Maar ook om de komende vier maanden te overbruggen. De Romeo’s schaarden zich in coronatijd achter extra jobs - van coördinator in het vaccinatiecentrum tot de mode-industrie - en die moeten ze, nu de teugels van de muzieksector weer losser mogen, blijven combineren met ambiancemakerij. “Dit najaar wordt even druk als in een normaal jaar.”
  [naar artikel]
 36. Matteo Simoni en Veerle Baetens spelen schoonbroer- en zus in ‘Rookie’: “We vormden bijna een echt gezinnetje” (12/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Voor het eerst in meer dan tien jaar stonden ze nog eens samen op de set, Matteo Simoni en Veerle Baetens. Niet voor één scène, zoals destijds in de VTM-telenovelle Sara, maar voor een volledige film. Beiden zijn momenteel te zien in Rookie, over een verongelukte motorrijder op zoek naar een doel. “Ik had nog maar drie dagen mijn motorrijbewijs op zak toen ik gebeld werd voor deze rol. Het voelde alsof het zo moest zijn.”
  [naar artikel]
 37. INTERVIEW. Simon Mignolet (33) verre van klaar bij Club Brugge: “Mijn droom? Titel pakken met mijn zoon in de tribune” (06/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het woord ‘Cercle’ is tijdens het interview niet gevallen. Bij de start van zijn derde seizoen kijkt Simon Mignolet véél verder dan de stadsderby: “Zeg nooit nooit, maar ik kan mij geen betere plek inbeelden dan hier.” Een gesprek met nummer één van Club over Michy Batshuayi, het loon van Odilon Kossounou en de Olympische spelen.
  [naar artikel]
 38. Alleen voor evenementen en discotheken nog ‘strenge’ regels: dit ligt allemaal op tafel van Overlegcomité (19/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Overlegcomité wil morgen - nu voor echt - de deur open stampen naar het ‘rijk der vrijheid’. “We moeten vertrekken van een wit blad en de maatregelen laten stroken met de realiteit”, klinkt het in de Wetstraat. Lees: een privéfeest moet weer zonder (al te veel) regels - en mét dansen - kunnen doorgaan. Nog op tafel: het sluitingsuur van de horeca, een uitbreiding van de coronapas en een strengere aanpak in Brussel.
  [naar artikel]
 39. Kunstmarkt Handmade & Art Festival maakt debuut in Tongeren (06/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Zondag maakte de Tongerse kunstmarkt Handmade & Art Festival haar debuut. Op het Stadhuisplein, de Graanmarkt en het Vrijthof stonden zo’n vijftig kraampjes opgesteld. “Het aanbod van de standhouders is heel divers, van keramiek en juwelen tot macramé en epoxy”, zegt Cindy Gilissen van de dienst Economie. “Daarnaast zijn er ook traditionele schilderijen en beelden.” De Koopzondag zorgde voor een ruime publieke belangstelling. De kunstmarkt is er gekomen op initiatief van de Tongerse An Leesen die zopas een pop-up opende met kunstvoorwerpen. “Een Kunstmarkt mag niet ontbreken in een cultuurstad”, vindt Leesen. “Het is een mooie aanvulling van de Antiekmarkt.”
  [naar artikel]
 40. Onze reporter in New York: “The Big Apple valt gewoon niet stil te krijgen” (12/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Twintig jaar 9/11: het is in New York op twee verschillende snelheden herdacht. De families van de slachtoffers hebben sereen hommage gebracht aan wie hen lief was, bij de waterputten waar ooit de Twin Towers stonden. In de stad zelf kon er met moeite één minuut stilte af en verstoorden gekken de sfeer.
  [naar artikel]
 41. Overlegcomité wil van wit blad vertrekken: alleen voor evenementen en discotheken nog ‘strenge’ regels (19/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Overlegcomité wil morgen - nu voor echt - de deur open stampen naar het ‘rijk der vrijheid’. “We moeten vertrekken van een wit blad en de maatregelen laten stroken met de realiteit”, klinkt het in de Wetstraat. Lees: een privéfeest moet weer zonder (al te veel) regels - en mét dansen - kunnen doorgaan. Nog op tafel: het sluitingsuur van de horeca, een uitbreiding van de coronapas en een strengere aanpak in Brussel.
  [naar artikel]
 42. Vanaf mórgen al terug dansen op café? Antwerps stadsbestuur reageert op ‘achterpoortje’: “Ordediensten weten niet of ze ermee moeten lachen of huilen” (31/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Eigenlijk is het de bedoeling dat er pas vanaf oktober opnieuw gedanst kan worden in cafés maar het nieuwe ministeriële besluit heeft een achterpoortje. In de Gentse Overpoort zal er in september al terug gefeest worden en ook in Antwerpse studentencafés worden er terug dansfeesten gepland. Nachtclub Red & Blue doet uit rebellie zelfs al een maand eerder de deuren open. Het stadsbestuur reageert lauwtjes: “Wie de letter van de wet volgt, zal niet worden bestraft.”
  [naar artikel]
 43. Strafpleiter Jef Vermassen (74) geeft inkijk in z’n wereld: “Ooit doe ik nog een boekje open over wat er is misgegaan” (08/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Jef Vermassen (70), één van de bekendste strafpleiters van ons land, laat het achterste van zijn tong zien. Hij blikt terug op een aantal grote rechtszaken en vertelt zonder schroom over hoe zijn werk- én privéleven zoal uitziet. “Op deze manier heb ik mijn dochters dus een voorbeeld gegeven hoe het niét moet.”
  [naar artikel]
 44. Grand Café De Rooden Hoed rouwt om chef Vikki (36): “Hij had zijn motor uitgerekend één dag om sneller op het werk te zijn” (17/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “We verliezen niet alleen een topchef, maar vooral ook een goede vriend.” De motorrijder die woensdagavond om het leven kwam bij een verkeersongeval op de E34 in Beveren is de 36-jarige Vikki Sa Vikky uit Vrasene. Hij was al vijf jaar lang de chef bij Grand Café De Rooden Hoed in Antwerpen. De verslagenheid bij de collega’s is enorm. “We hadden een slecht voorgevoel toen hij vertrok”, klinkt het.
  [naar artikel]
 45. “Vandaag ben ik zéér beschaamd om voor VRT te werken”: VRT-collega’s reageren op uitspraken Eddy Demarez (08/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  VRT-collega’s van Sporza-journalist Eddy Demarez reageren via sociale media op het voorval dat zich zaterdag voordeed. “Topje van de giga macho ijsberg”, klinkt het bij VRT-vlogster Linde Merckpoel. Ook onder andere Tom Vandenbulcke reageert: “Het slot van de Olympische Spelen had het orgelpunt moeten worden na een sportzomer waarin iedereen keihard gewerkt heeft, maar het is helaas een dieptepunt geworden”.
  [naar artikel]
 46. Vanaf mórgen al opnieuw dansen op café? Antwerps stadsbestuur reageert op ‘achterpoortje’: “Ordediensten weten niet of ze ermee moeten lachen of huilen” (31/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Eigenlijk is het de bedoeling dat er pas vanaf oktober opnieuw gedanst kan worden in cafés maar het nieuwe ministeriële besluit heeft een achterpoortje. In de Gentse Overpoort zal er in september al terug gefeest worden en ook in Antwerpse studentencafés worden er terug dansfeesten gepland. Nachtclub Red & Blue doet uit rebellie zelfs al een maand eerder de deuren open. Het stadsbestuur reageert lauwtjes: “Wie de letter van de wet volgt, zal niet worden bestraft.”
  [naar artikel]
 47. Het strafste uit ‘Lotte Gaat Diep’ (slot): “Ik ben al lang lid van de Mile High Club” (16/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  MNM-seksuologe Lotte Vanwezemael zorgde deze zomer voor rode oortjes met het tweede seizoen van haar podcast ‘Lotte Gaat Diep’. In de laatste afleveringen ondervroeg ze The Starlings en VRT-journalist Riadh Bahri over liefde, seks en relaties. “Als ik een top drie zou moeten maken van de beste seks ooit, zit daar al ­zeker één dame bij.”
  [naar artikel]
 48. Nafi Thiam tot tranen toe bewogen: “Er is zoveel druk geweest, mentaal ben ik even op” - Vidts: “Nooit van durven dromen” (05/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De tranen werden de vrije loop gelaten. Nafi Thiam was bijzonder emotioneel in een eerste reactie bij Sporza, net nadat ze haar olympische titel in de zevenkamp had verlengd. “Hier was plezier maken moeilijker dan in Rio, omdat er veel druk van buitenaf was.”
  [naar artikel]
 49. INTERVIEW. Topchefs Louis en Geert Van Hecke: “Wij hebben nog nooit ruzie gemaakt” (01/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Net 65 en zelfs na de lange lockdown heeft Geert Van Hecke (Zet’Joe en ex-De Karmeliet in Brugge) als één van de strafste sterrenchefs van het land nog geen seconde aan pensioen gedacht: “Wat zou ik thuis ook moeten doen?” En zo kan hij zijn zoon Louis (Refter) nog wat langer naar gastronomische glorie leiden. “Al zal ik nooit zo’n goede chef worden als mijn pa, maar ik kan wel zijn toestellen repareren.” Gesprek met vader en zoon, als twee handen op een wat vollere koksbuik: “Wij hebben nog nooit ruzie gemaakt.”
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.