Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

20 September 2021
10:11 uur

BEKIJK - Energieprijzen swingen de pan uit: enkele tips en tricks om uw factuur onder controle te houden

VRT NWS

14/09/2021 - 20:12

Besparen op uw energiefactuur? Het kan en volgens energiedeskundige Michaël Deneve kunt u met een paar kleine ingrepen al makkelijk een paar honderd euro per jaar besparen. In de reportage hierboven geeft hij enkele tips.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Op zoek naar festivaltickets? Neem dan deze tips & tricks in acht (22/05/2017 - De Redactie)
  Vorig jaar heeft de FOD Economie 800 meldingen ontvangen over problemen met doorverkochte tickets, 4 keer meer dan in 2015. Om heibel te vermijden, geeft de dienst enkele tips & tricks.
  [naar artikel]
 2. Energieprijzen pieken: dit is het effect op vaste en variabele tarieven (03/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De energieprijzen op de groothandelsmarkten swingen sinds enkele maanden de pan uit. Maar welke meerprijs mag je precies verwachten bij een vast en variabel tarief? En welke formule ondervindt de grootste impact? Mijnenergie.be buigt zich over de vraag en helpt wie een nieuw stroomcontract afsluit weloverwogen keuzes maken.
  [naar artikel]
 3. Prijzen elektriciteit en aardgas swingen pan uit: zo beperk je de impact op jouw factuur (07/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De energieprijzen blijven pieken. De stroom- en aardgastarieven bevonden zich al even op een uitzonderlijk niveau en stegen in september nogmaals fors door. Hoe kan je als consument de impact beperken? Mijnenergie.be geeft raad.
  [naar artikel]
 4. Hans van Alphen geeft tips en tricks om te blijven bewegen in lockdown (11/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Wekenlang binnenzitten betekent allesbehalve stilzitten. Ook in coronatijden is het belangrijk om te blijven bewegen. Voormalig topatleet Hans van Alphen (38) geeft tips en tricks om je conditie op peil te houden.
  [naar artikel]
 5. Tips & tricks om doelpuntenmachine Haaland af te stoppen: “Het duel moet je niet aangaan, je verliest het toch” (04/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een bezoek van Erling Haaland: je zou voor minder angstzweet krijgen. Hoe kan Club de Noorse topspits afstoppen? Tips & tricks van ervaringsdeskundigen Bornauw, Mitrovic en Rnic.
  [naar artikel]
 6. In drie gemakkelijke stappen naar een goedkopere energiefactuur (20/12/2018 - De Morgen)
  De energieprijzen swingen de pan uit. Net daarom ga je best op zoek naar het goedkoopste tarief. En dat is veel eenvoudiger dan je denkt, want na enkele muisklikken weet je al bij welke energieleverancier je minder betaalt.
  [naar artikel]
 7. Studeren in deze hitte? Hou dan vooral je hoofd koel en lees deze tips (19/06/2017 - Het Nieuwsblad)
  Ben je een student en heb je het moeilijk om bij deze temperaturen je hoofd erbij te houden? Griet Speeckaert van Teleblok heeft tips en tricks om de concentratie te behouden. Ze zet de belangrijkste op een rijtje.
  [naar artikel]
 8. 7 tips voor een lager waterverbruik (05/07/2018 - De Morgen)
  Gemiddeld verbruiken we per dag en per bewoner tussen 90 en 100 liter water. Om dat verbruik - en dus ook uw factuur - te drukken, volstaan enkele eenvoudige tips.
  [naar artikel]
 9. Heb jij een variabel energiecontract? Dan zal je factuur tot meer dan 100 euro duurder worden (26/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  De hoge energieprijzen jagen de factuur voor gezinnen met een variabel contract serieus de hoogte in. Dat blijkt uit een berekening van federale energiewaakhond CREG. Gemiddeld stijgt de energiefactuur met 133 euro per jaar, maar dat kan nog oplopen.
  [naar artikel]
 10. Tips & tricks: hoe sport ik verantwoord tijdens het tropische Hemelvaartweekend? (26/05/2017 - De Redactie)
  De weerkaarten zijn gelegd: het Hemelvaartweekend blijft zonnig en tropisch warm. Zondag wordt het zelfs tot 30 graden. Maar hoe kunnen we in zo een temperaturen op een verantwoorde manier buiten sporten? Sportarts Chris Goossens geeft enkele handige tips.
  [naar artikel]
 11. De 10 ultieme tips van ‘Mijn Energie’: zo geeft u in 2021 minder uit aan energie (23/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  We zijn in ons land niet meteen verwend als het op energieprijzen aankomt. Ze nemen elke maand dan ook een flinke hap uit ons huishoudbudget. Wij gingen bij expert Kurt Deman van Mijnenergie.be aankloppen voor tien gouden tips om de energiefactuur in 2021 zo laag mogelijk te houden.
  [naar artikel]
 12. Zo cruiset u door het fileseizoen: de 8 beste tips & tricks (02/10/2016 - Het Nieuwsblad)
  Het ergste filejaar ooit: zo mogen we 2016 nu al noemen. En dan moet het eigenlijk nog beginnen, want oktober en november zijn echte horrormaanden op het asfalt. Traditioneel staan we dan nog vaker bumper aan bumper. Gelukkig kan u voortaan onderstaande richtlijnen volgen, de beste ‘medicijnen’ tegen fileleed, speciaal voor u samengesteld door verkeersexperten en -psychologen. Gouden tips en tricks om niet helemaal gaga te worden op weg naar het werk.
  [naar artikel]
 13. Hooikoortsseizoen is in aantocht: zo krijg je sterkere luchtwegen (20/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Goed kunnen ademen is echt van levensbelang. Reden te meer dus om je luchtwegen in topconditie te houden. Met de volgende tips en tricks help je ze...
  [naar artikel]
 14. Waarom je dit jaar minder betaalt voor je energie dan in 2018 (08/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het is geweten: de energieprijzen swingen al een tijdje de pan uit. Een gemiddeld gezin betaalde volgens de Vlaamse energieregulator VREG in...
  [naar artikel]
 15. Technologie tempert de energiefactuur (21/10/2018 - De Tijd)
  16:17 De energieprijzen swingen de pan uit, en dat heeft de technologiesector een nieuwe markt doen creëren: gadgets, apps en apparaatjes die u helpen om stroom, gas en water te besparen. Een overzicht.
  [naar artikel]
 16. Zo overleef je hete zomernachten (01/06/2021 - Knack)
  Nu de temperaturen de pan uit swingen is het moeilijk om het hoofd koel te houden, al helemaal wanneer je nachtrust erbij inschiet. 20 tips om 's nachts toch te kunnen slapen, ondanks de hitte
  [naar artikel]
 17. In drie gemakkelijke stappen naar een goedkopere energiefactuur (20/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De energieprijzen swingen de pan uit. Net daarom ga je best op zoek naar het goedkoopste tarief. En dat is veel eenvoudiger dan je denkt, want na...
  [naar artikel]
 18. PODCAST. Energieprijzen swingen de pan uit. Is dit het moment om te veranderen van leverancier? (07/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Ze plunderen onze portemonnee, de huidige energieprijzen. Ten opzichte van vorig jaar steeg de elektriciteitsfactuur tot 50 procent, en die van gas zelfs tot meer dan 90 procent. Een verschil van honderden euro’s op jaarbasis. Is dit dan het moment om tóch eens van leverancier te veranderen? Of gaat het met energie zoals op de beurs: vooral niet panikeren als het slecht gaat? Elias en Stefanie gidsen je door de verschillende leveranciers en contracten, en besparen je al snel een paar honderd euro.
  [naar artikel]
 19. Bouwsector houdt Limburgse economie recht (07/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  De KMO's en de bouwsector houden de Limburgse economie recht. Met een aandeel van zo'n kleine 20 procent blijven de productiebedrijven belangrijker, maar het is een dalend belang. Zeker als straks de energieprijzen de pan uit swingen door de spanningen in Iran. Dat blijkt uit een bevraging van werkgeversorganisaties Unizo en VKW. Eén op twee ondernemers kijkt positief 2020 tegemoet. Eén op twee ziet dat anders.
  [naar artikel]
 20. Van tuinieren, moorden oplossen tot ‘lekker swingen’: 10 tips voor een topweekend (13/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Kies jij dit regenachtige weekend voor zetelhangen, dan kom je met onze podcast-, muziek- en televisietips zonder twijfel aan je trekken. Ook wie een frisse neus wil halen, stellen we niet teleur. Want wat dacht je van een bezoek aan Brugge, of eens ‘lekker swingen’?
  [naar artikel]
 21. Je hebt nog enkele uren om je belastingaangifte in te dienen. Dit zijn onze tips en tricks (13/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag is de allerlaatste dag waarop je je online belastingaangifte via Tax-on-web kan indienen. Om middernacht verloopt de deadline, waarna je
  [naar artikel]
 22. VIDEO. Jetskiërs proberen met watertricks brandend jacht te blussen (25/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Een groep jetskiërs aan de Gold Coast van Australië reed zondagochtend rondjes om een brandende woonboot. Ze hoopten zo de vlammen onder controle te kunnen houden totdat hulpdiensten arriveerden. Het dek van de boot stond in lichterlaaie en de jetskiërs probeerden met tricks en bochten water op te spatten om de brand te kunnen blussen.
  [naar artikel]
 23. VIDEO. Jetskiërs proberen met watertricks brandend jacht te blussen (25/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Een groep jetskiërs aan de Gold Coast van Australië reed zondagochtend rondjes om een brandende woonboot. Ze hoopten zo de vlammen onder controle te kunnen houden totdat hulpdiensten arriveerden. Het dek van de boot stond in lichterlaaie en de jetskiërs probeerden met tricks en bochten water op te spatten om de brand te kunnen blussen.
  [naar artikel]
 24. Je eerste auto kopen: enkele tips om de kosten onder controle te houden (08/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De aankoop van je eerste auto: voor veel jongeren is het een droom. Toch kan het ook overweldigend zijn. Kies je voor een diesel-of benzinemotor? En wat met elektrisch? En hoe zit het met bijkomende kosten zoals de inschrijvingstaks of verzekering? Independer.be helpt je op weg.
  [naar artikel]
 25. Energieprijzen variabele contracten fors omhoog (09/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Energieprijzen variabele contracten fors omhoog Consumenten met een variabel energiecontract kunnen zich verwachten aan een stevige factuur eind dit jaar. De prijzen voor energie, vooral gas, blijven fors stijgen. De gemiddelde prijs voor aardgas bedroeg vorig jaar 559 euro in Vlaanderen. Dit jaar is die gestegen tot 950 euro, een toename van zo’n 70 procent. De gemiddelde prijs voor een […] Lees dit artikel: Energieprijzen variabele contracten fors omhoog
  [naar artikel]
 26. Tips en tricks uit gastrofysica (10/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 27. Tips en tricks uit gastrofysica (09/08/2017 - De Morgen)

  [naar artikel]
 28. Zo vind je de perfecte enkellaars voor onder je rok of jurk (26/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Enkellaarsjes zijn soms tricky business om te combineren met een rok of jurk. Toch bestaan er een aantal tips & tricks die wonderen doen voor je benen. Enkellaarzen onder je rok? Zo doe je het!
  [naar artikel]
 29. Tips & tricks voor het inrichten en gebruik van kleur in kleine woonruimtes (14/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Wie wil er niet in een kast van een huis wonen met zeeën van plaats? Helaas moeten velen onder ons het stellen met minder, al zijn er genoeg
  [naar artikel]
 30. “Stijgende energieprijzen moeten bij Groen alle alarmen doen afgaan” (18/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  Ze waren deze week niet uit het nieuws weg te denken: de stijgende energieprijzen die zich bij veel mensen nu al in hogere maandelijkse voorschotten laten voelen. Gasprijzen swingen de pan uit, elektriciteitsprijzen volgen in datzelfde spoor. De belangrijkste reden lijkt de simpelste aller economische wetten te zijn: hoge vraag door een aantrekkende wereldeconomie, lager aanbod door een aantal bevoorradingsproblemen. Dan kan je als politicus hopen dat die situatie zichzelf vrij snel weer rechttrekt. Maar dat is een gevaarlijke gok. Wie de energiefactuur negeert, speelt politiek met vuur.
  [naar artikel]
 31. Hoe word je Instafamous? Belgische Instagram-queens geven hun tips & tricks (21/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Wie actief is op Instagram kent ongetwijfeld de dames van TotallyTwo. Céline Schraepen en Talisa Loup werden enkele jaren geleden opgepikt door
  [naar artikel]
 32. Zo maak jij jouw Intsagram nog mooier (25/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Tips and tricks right here!
  [naar artikel]
 33. Op vakantie met een stel onbekenden? Kathleen maakte al 20 groepsreizen en deelt haar tips en tricks. “Ik boek altijd zelf de vluchten” (10/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Kathleen is een krak in reizen. Behalve Antartica zag ze elk continent, en alle zeven wereldwonderen. En ze ging al op zo’n twintig groepsreizen. De wereld verkennen met een stel onbekenden: ze weet als geen ander wat daar the good, the bad and the ugly van is. “Perfect als je een gevaarlijk land wil bezoeken, geen aanrader als je weinig geduld hebt.” In deze eerste aflevering van NINA’s zomerreeks ‘De Vakantiekrak’ deelt Kathleen alle tips en tricks en aan- en afraders voor wie op groepsreis wil. “Sommige bestemmingen doe je dankzij een groepsreis een pak goedkoper.”
  [naar artikel]
 34. Natuurbrand in Nederlands-Limburg deels onder controle, wel nog verschillende hotspots (22/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  De brandweer heeft de brand in natuurgebied de Meinweg goed onder controle kunnen houden in de nacht van dinsdag op woensdag. Van een volledige controle is echter nog geen sprake en het sein dat we de brand meester zijn, is dan ook nog niet gegeven, zegt een woordvoerder van de veiligheidsregio.
  [naar artikel]
 35. E-mailloze vrijdag: tips om je inbox onder controle te houden (30/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een uitpuilende mailbox zorgt bij veel mensen voor stress. Een dag als vandaag - e-mailloze vrijdag - is dan ook een welkome afleiding. Én het...
  [naar artikel]
 36. Er is geen enkele reden meer om niet van een lekker biertje te genieten ... (31/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Wie zijn gewicht onder controle wil houden, vermijdt alcohol en gesuikerde dranken en kiest voor water. Onder vrienden klinken met een glaasje...
  [naar artikel]
 37. Energieprijzen swingen de pan uit, en ze zouden nog wel even kunnen blijven stijgen (09/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Slecht nieuws voor consumenten die een variabel elektriciteitstarief hebben of van wie het energiecontract binnenkort afloopt: de prijzen voor gas en elektriciteit gaan momenteel door het dak. Aan verklaringen geen gebrek, aan oplossingen daarentegen. De beste raad? Hou je verbruik in toom.
  [naar artikel]
 38. 7 tips die áltijd werken van beautyblogger Nanja Massy (12/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Professioneel make-upartieste en Belmodo beautyblogster Nanja Massy heeft haar eerste DIY beautyboek uit, vol tips en tricks om er altijd en
  [naar artikel]
 39. Thuiswerk is basisvoorwaarde om versoepelingen toe te laten (09/03/2021 - Het Nieuwsblad)
  Telewerken blijft een van de “allerbelangrijkste maatregelen” om de coronapandemie onder controle te houden. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht dinsdag benadrukt op de persconferentie van het Crisiscentrum. “Het is onder andere door jullie thuiswerk dat we in staat zijn om scholen en winkels open te houden en om binnen enkele weken en maanden perspectief te bieden aan de horeca en zovele andere sectoren.”
  [naar artikel]
 40. De energieprijzen stijgen: moet ik nog snel van contract veranderen? En kan dat zomaar? (28/09/2018 - Het Nieuwsblad)
  Door de problemen met de kerncentrales dreigt de stroomprijs in november de pan uit te swingen. Vooral mensen die een variabel energiecontract hebben, zijn daar wellicht de dupe van. Loont het dan de moeite om nu nog snel over te schakelen naar een vast tarief? En is dat wel mogelijk? Wij zochten het uit.
  [naar artikel]
 41. Maak je planten huisdierproof met deze tips (10/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Plantjes en huisdieren zijn geen gemakkelijke combo. Je kat graaft graag in de potgrond en je hond stoot alles om. Deze tips en tricks helpen om je planten huisdierproof te maken.
  [naar artikel]
 42. ‘Alles op slot houden tot de laatste gevaccineerd is? De factuur voor de economie zal enorm zijn’ (17/02/2021 - Express)
  ‘Nog even volhouden.’ Het begint stilaan een afgezaagde draaiorgeldeun te worden. Sommige experts zouden ons land liefst op slot houden tot de laatste Belg gevaccineerd is. Maar de vaccinatie-achterstand die de EU – en daarmee ook ons land – ondertussen oploopt, zal voor een zware factuur zorgen. In een interview met de Franse zakenkrant Les […] The post ‘Alles op slot houden tot de laatste gevaccineerd is? De factuur voor de economie zal enorm zijn’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 43. Het ideale mondmasker: 'De beste filter blijkt een viscose dweil te zijn' (22/09/2020 - Knack)
  'Als we het coronavirus onder controle willen houden,' zegt Koen Vanden Driessche, 'is het heel belangrijk dat we een mondmasker dragen.' De kinderarts en infectioloog geeft tips om dat veilig én comfortabel te doen.
  [naar artikel]
 44. Wat gaat de federale regering doen aan de energieprijzen? (16/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Wat gaat de federale regering doen aan de energieprijzen? In het opbod over de federale begroting deed Groen ook al haar duit in het zakje: energieminister Tinne Van der Straeten (Groen) herhaalde haar pleidooi om het sociaal tarief voor energie uitgebreid te houden voor ongeveer 1 miljoen armste gezinnen. Dat werd negatief onthaald door een pak regeringspartners. Maar tegelijk lijkt er ook een consensus dat een […] Lees dit artikel: Wat gaat de federale regering doen aan de energieprijzen?
  [naar artikel]
 45. KVLV-dames wisselen handige tips uit van vroeger en nu (23/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Vrouwen praten graag met elkaar en daarom organiseerde KVLV Alken Centrum een creatieve praatavond op woensdag 22 november in het Sint-Jorisheem in Alken. Tijdens deze avond werden allerhande tips en tricks uitgewisseld van vroeger en nu.
  [naar artikel]
 46. Tips & tricks: hoe worstel ik mijzelf door "den blok"? (17/12/2017 - VRT NWS)
  De "bloktijd" is opnieuw aangebroken, studenten buigen zich stilaan weer over hun cursussen en boeken. Hoe worstel je jezelf erdoor? Voor onze studerende medemens diepen we graag deze tips van de UGent nog eens op.
  [naar artikel]
 47. Tips & tricks: hoe worstel ik mijzelf door "den blok"? (28/05/2018 - VRT NWS)
  De "bloktijd" is opnieuw aangebroken, studenten buigen zich stilaan weer over hun cursussen en boeken. Hoe worstel je jezelf erdoor? Voor onze studerende medemens diepen we graag deze tips van de UGent nog eens op.
  [naar artikel]
 48. ‘Sinds de turteltaks is onze factuur verdubbeld’: lezers over de stijgende energieprijzen (16/09/2021 - De Morgen)
  De prijzen van aardgas en elektriciteit gaan pijlsnel de hoogte in. Veel mensen treffen dan ook maatregelen. Een selectie uit de inzendingen van onze lezersoproep.
  [naar artikel]
 49. Zes op de tien Vlamingen leggen zichzelf regels op om hun smartphonegebruik onder controle te houden (24/01/2018 - Knack)
  Het gebruik van digitale diensten boomt, maar ook onze afhankelijkheid ervan neemt toe. Zes op de tien Vlaamse smartphonegebruikers geeft zelfs toe zichzelf spontaan regels op te leggen om dat gebruik onder controle te houden. Dat blijkt uit een uitgebreide bevraging van imec bij meer dan 2.300 Vlamingen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.