Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

22 September 2021
22:59 uur

Europese vliegtuigpiloten niet akkoord met afslanking cockpitbezetting

Express

14/09/2021 - 20:21

Lees dit artikel: Europese vliegtuigpiloten niet akkoord met afslanking cockpitbezetting Het European Union Aviation Safety Agency (EASA) beraadt zich op dit moment over de mogelijkheid om commerciële vliegtuigen door één enkele piloot te laten vliegen. Maar bij de piloten zelf kan over die plannen weinig enthousiasme worden gevonden. Vertegenwoordigers van de European Cockpit Association (ECA) en de European Cabin Crew Association (ECCA) hebben tegenover de […] Lees dit artikel: Europese vliegtuigpiloten niet akkoord met afslanking cockpitbezetting


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Kanttekeningen Rekenhof bij 'complexe' afslanking Vlaamse provincies (27/02/2018 - De Tijd)
  12:25 'Complex'. Zo bestempelt het Rekenhof de afslanking van de provincies in Vlaanderen.
  [naar artikel]
 2. Europese Unie en Verenigd Koninkrijk bereiken akkoord over toekomstige relatie (22/11/2018 - Knack)
  Europese en Britse onderhandelaars hebben een akkoord bereikt over een politieke verklaring over de relaties tussen de Europese Unie en Groot-Britannië na de brexit. Toch ligt er nog werk op de plank voor de Europese top van zondag. Zo rept de verklaring niet over Gibraltar.
  [naar artikel]
 3. Vlaams Parlement keurt afslanking provincies goed (09/11/2016 - Het Nieuwsblad)
  Het Vlaams Parlement heeft woensdag het licht op groen gezet voor de afslanking van de provincies. Ten laatste tegen 1 januari 2018 moeten de persoonsgebonden bevoegdheden van de provincies overgeheveld zijn. Minister Liesbeth Homans (N-VA) maakt zich sterk dat de afslanking zal leiden tot meer efficiëntie zonder dat de hervorming zal leiden to jobverlies of belastingverhogingen. Bij de stemming stemden oppositiepartijen sp.a en Groen tegen, Vlaams Belang onthield zich.
  [naar artikel]
 4. Europese Unie iets optimistischer over een brexit-akkoord met Groot-Brittannië (20/10/2017 - VRT NWS)
  Donals Tusk, de voorzitter van de Europese Raad, klinkt na de Europese top in Brussel iets optimistischer over een brexit-akkoord met Groot-Brittannië. Dat heeft hij gezegd na afloop van de top van Europese staatshoofden en regeringsleiders. Ook andere Europese leiders lijken weer in een akkoord met de Britten te geloven, hoewel de centenkwestie nog verre van opgelost is.
  [naar artikel]
 5. Theresa May: “Met hard werk blijft een Brexit-akkoord mogelijk” (17/10/2018 - De Morgen)
  Een onderhandeld akkoord over het Britse vertrek uit de Europese Unie én een politiek akkoord over de Brits-Europese relaties na de brexit zijn nog steeds haalbaar. Dat heeft de Britse premier Theresa May gezegd voor aanvang van de Europese top in Brussel vanavond. Ze geeft toe dat met name de Ierse grenskwestie nog niet opgelost is.
  [naar artikel]
 6. Europese Unie formeel: 'Over akkoord van Parijs wordt niet opnieuw onderhandeld' (19/06/2017 - Knack)
  Het klimaatakkoord van Parijs kan niet heronderhandeld worden. Dat standpunt hebben de Europese milieuministers maandag geofficialiseerd. De Europese Unie betreurt de unilaterale beslissing van de VS om zich uit het akkoord terug te trekken, maar gaat verder op de ingeslagen weg.
  [naar artikel]
 7. Vlaams Parlement keurt afslanking provincies goed: Limburg krijgt 30 raadsleden (09/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Het Vlaams Parlement heeft woensdag het licht op groen gezet voor de afslanking van de provincies. Ten laatste tegen 1 januari 2018 moeten de persoonsgebonden bevoegdheden van de provincies overgeheveld zijn. Minister Liesbeth Homans (N-VA) maakt zich sterk dat de afslanking zal leiden tot meer efficiëntie zonder dat de hervorming zal leiden tot jobverlies of belastingverhogingen. Bij de stemming stemden oppositiepartijen sp.a en Groen tegen, Vlaams Belang onthield zich.
  [naar artikel]
 8. Charles Michel: 'We hebben meer tijd nodig voor akkoord over EU-begroting' (21/02/2020 - Knack)
  De Europese staatshoofden en regeringsleiders zijn er op de Europese top niet in geslaagd een akkoord te vinden over de meerjarenbegroting 2021-2027.
  [naar artikel]
 9. Geen witte rook op eerste dag Europese top, onderhandelingen worden zaterdag voortgezet (17/07/2020 - VRT NWS)
  Op de Europese top in Brussel wordt nog altijd gezocht naar een akkoord over de begroting voor de komende zeven jaar en een fonds van 750 miljard om de Europese economie te helpen herstellen na de coronacrisis. De 27 Europese leiders zitten voor het eerst sinds de uitbraak van de crisis fysiek samen, maar een akkoord is nog niet meteen in zicht.
  [naar artikel]
 10. Europese Unie formeel: "Over akkoord van Parijs wordt niet opnieuw onderhandeld" (19/06/2017 - De Morgen)
  Het klimaatakkoord van Parijs kan niet heronderhandeld worden. Dat hebben de Europese milieuministers gezegd. De Europese Unie betreurt de unilaterale beslissing van de VS om zich uit het akkoord terug te trekken, maar gaat verder op de ingeslagen weg.
  [naar artikel]
 11. “Afslanking provincies complex en niet uniform” (28/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  Brussel“De afslanking van de provincies bleek complex: een uniforme benadering voor alle provincies en beleidsdomeinen bleek in het bijzonder voor de instellingen niet mogelijk”, zegt het Rekenhof in een doorlichting. Het verwijst onder andere naar sport- en cultuurcentrum Dommelhof in Neerpelt en Openluchtmuseum Bokrijk, die alle twee provinciale instellingen zijn gebleven.
  [naar artikel]
 12. Ook Europese lidstaten akkoord met strijd tegen wegwerpplastics (31/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Na de Europese Commissie en het Europees parlement, hebben nu ook de Europese lidstaten een akkoord bereikt over het verbieden of verminderen van...
  [naar artikel]
 13. Europa en Groot-Britannië bereiken akkoord over toekomstige relatie (22/11/2018 - Knack)
  Europese en Britse onderhandelaars hebben een akkoord bereikt over een politieke verklaring over de relaties tussen de Europese Unie en Groot-Britannië na de brexit. Toch ligt er nog werk op de plank voor de Europese top van zondag. Zo rept de verklaring niet over Gibraltar.
  [naar artikel]
 14. Europese Unie: "Nucleair akkoord met Iran is nog niet dood" (15/07/2019 - VRT NWS)
  De Europese Unie wil er alles aan doen om het nucleair akkoord met Iran te redden. Maar als de Verenigde Staten de economische sancties tegen Teheran niet afzwakken, wordt dat moeilijk, waarschuwden de Europese ministers van Buitenlandse Zaken, die vandaag in Brussel over de kwestie hebben vergaderd.
  [naar artikel]
 15. Beweging.net bezorgd over afslanking provincies: “Burger in de kou, en mogelijk ontslagen” (08/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  De afslanking van de provincie zet veel Limburgers in de kou. Dat zegt Beweging.net. De christelijke middenveld organisatie met partners als de CM, Okra en Familiehulp maakt zich zorgen nu per 1 januari ook Welzijn van provinciaal naar Vlaams niveau verschoven is. Als het de weg van Inburgering en Integratie op gaat, volgen er bovendien ontslagen, klinkt het.
  [naar artikel]
 16. Brexit-akkoord tussen Verenigd Koninkrijk en Europese Unie in zicht? "Het zal niet voor vannacht zijn" (16/10/2019 - VRT NWS)
  De kans is groot dat het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie een akkoord bereiken over de brexit, al zal dat (wellicht) niet voor vanavond of vannacht zijn. Dat melden verschillende bronnen. Áls er een akkoord uit de bus valt, moet het wel nog worden goedgekeurd door het Europese en het Britse parlement. Hoe moet het nu verder?
  [naar artikel]
 17. Het Europese groene certificaat in gevaar? Donderdag is de laatste onderhandelingsronde, of er nu een akkoord komt of niet (20/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Het Europese groene certificaat in gevaar? Donderdag is de laatste onderhandelingsronde, of er nu een akkoord komt of niet De Raad en het Europees Parlement gaan hun vierde dag in van de onderhandelingen over het groene certificaat, dat mensen in staat zal stellen vrijer te reizen in de Europese Unie. De besprekingen zijn echter gespannen en er is geen overeenstemming bereikt, aangezien elke partij haar eigen overtuigingen heeft. Als donderdag geen akkoord wordt bereikt, […] Lees dit artikel: Het Europese groene certificaat in gevaar? Donderdag is de laatste onderhandelingsronde, of er nu een akkoord komt of niet
  [naar artikel]
 18. Europese lidstaten en Parlement bereiken akkoord over meerjarenbegroting en herstelfonds (10/11/2020 - VRT NWS)
  Na meer dan twee maanden onderhandelen hebben de Europese lidstaten en het Europees Parlement een akkoord bereikt over de meerjarenbegroting van 2021 - 2027 en het coronaherstelfonds. In juli bereikten de 27 regeringsleiders al een akkoord, maar daar was het Europees Parlement toen niet akkoord mee. Het gaat over een totaalbedrag van 1.824 miljard euro. Nu moeten enkel de lidstaten en het Europees Parlement de begroting en het herstelfonds nog goedkeuren.
  [naar artikel]
 19. Rekenhof plaatst kanttekeningen bij "complexe" afslanking provincies (27/02/2018 - VRT NWS)
  "Complex". Zo bestempelt het Rekenhof de afslanking van de provincies in Vlaanderen. Volgens het Rekenhof was er bij de herschikking van de bevoegdheden geen uniforme aanpak. En dat bepaalde instellingen met persoonsgebonden activiteiten (bv. een olympisch zwembad en een zorgcentrum) toch op provinciaal niveau zijn gebleven "strookt niet met de nieuwe omschrijving van de provinciale bevoegdheden".
  [naar artikel]
 20. Akkoord EU en VS over privacy nabij (08/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een nieuw akkoord tussen de Europese Unie (EU) en de Verenigde Staten (VS) over betere bescherming van persoonsgegevens van Europese
  [naar artikel]
 21. Akkoord EU en VS over privacy nabij (08/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een nieuw akkoord tussen de Europese Unie (EU) en de Verenigde Staten (VS) over betere bescherming van persoonsgegevens van Europese
  [naar artikel]
 22. Slaagt Michel er nog in om vanavond een akkoord te vinden over de Europese meerjarenbegroting? (21/02/2020 - VRT NWS)
  Al sinds gisterenmiddag zitten de Europese staatshoofden en regeringsleiders samen in Brussel. Ze onderhandelen er over de “Europese Meerjarenbegroting”, dat is het budget dat de Europese Unie ter beschikking heeft voor de komende zeven jaar. De Europese begroting moet door de 27 lidstaten unaniem worden goedgekeurd. Europees president Charles Michel moet dus tot een overeenkomst komen waar alle 27 landen akkoord mee gaan. Een compromis lijkt nog veraf. In het geval dat de staatshoofen en regeringsleiders geen akkoord bereiken op deze top, wordt er een extra top georganiseerd.
  [naar artikel]
 23. Zuid-Europese landen bereiken akkoord over klimaat, niet over migratie (15/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Zeven Zuid-Europese landen zijn gisteren in Malta tot een akkoord genomen om in 2050 tot een CO2-uitstoot van nul te komen. Over de opvang van...
  [naar artikel]
 24. Met het Europese migratieakkoord lijdt de nationale politiek vooral geen gezichtsverlies (29/06/2018 - Knack)
  De Europese lidstaten bereikten donderdagnacht een akkoord over de aanpak van het migratiedossier. Maar een akkoord betekent niet noodzakelijk een oplossing. Het is maar de vraag of de politieke dynamiek rond het migratiethema zal verdwijnen.
  [naar artikel]
 25. Met het Europese migratieakkoord lijden de nationale politie vooral geen gezichtsverlies (29/06/2018 - Knack)
  De Europese lidstaten bereikten donderdagnacht een akkoord over de aanpak van het migratiedossier. Maar een akkoord betekent niet noodzakelijk een oplossing. Het is maar de vraag of de politieke dynamiek rond het migratiethema zal verdwijnen.
  [naar artikel]
 26. Europese Unie wil in oktober weten of akkoord met VK mogelijk is (20/09/2018 - Metro)
  De Europese Unie wil tegen de Europese top van 18 en 19 oktober weten of een akkoord met het Verenigd Koninkrijk over de brexit haalbaar is. Als een akkoord mogelijk blijkt, dan wordt er precies een maand later, in het weekend van 17 en 18 november, een extra top georganiseerd om de deal te bezegelen. Dat hebben de Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz en Europese Raadsvoorzitter Donald Tusk vandaag gezegd. Kurz was de gastheer van een informele top in Salzburg. De brexit stond er bovenaan de agenda. Tusk zei dat een akkoord nog niet voor het grijpen ligt en dat het voorstel van de Britse premier Theresa May voor Brits-Europese samenwerking na de brexit tekortschiet. De Europese interne markt is één en ondeelbaar, daar kan voor Tusk geen discussie over bestaan. Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker zei dat alle voorbereidingen getroffen zijn voor het geval er geen akkoord bereikt wordt en de Britten op 29 maart zonder concrete afspraken uit de EU scheuren. “Maak u geen zorgen”, zei hij. Bron: Belga   Het bericht Europese Unie wil in oktober weten of akkoord met VK mogelijk is verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 27. Europese Unie wil in oktober weten of akkoord met VK mogelijk is (20/09/2018 - Metro)
  De Europese Unie wil tegen de Europese top van 18 en 19 oktober weten of een akkoord met het Verenigd Koninkrijk over de brexit haalbaar is. Als een akkoord mogelijk blijkt, dan wordt er precies een maand later, in het weekend van 17 en 18 november, een extra top georganiseerd om de deal te bezegelen. Dat hebben de Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz en Europese Raadsvoorzitter Donald Tusk vandaag gezegd. Kurz was de gastheer van een informele top in Salzburg. De brexit stond er bovenaan de agenda. Tusk zei dat een akkoord nog niet voor het grijpen ligt en dat het voorstel van de Britse premier Theresa May voor Brits-Europese samenwerking na de brexit tekortschiet. De Europese interne markt is één en ondeelbaar, daar kan voor Tusk geen discussie over bestaan. Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker zei dat alle voorbereidingen getroffen zijn voor het geval er geen akkoord bereikt wordt en de Britten op 29 maart zonder concrete afspraken uit de EU scheuren. “Maak u geen zorgen”, zei hij. Bron: Belga   Het bericht Europese Unie wil in oktober weten of akkoord met VK mogelijk is verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 28. Europese Commissie sluit akkoord met Servië over grensbewaking (20/09/2018 - Knack)
  De Europese Commissie heeft vandaag een akkoord gesloten dat Europese grensbewakers en teams van de kustwacht moet toelaten om in Servië ingezet te worden.
  [naar artikel]
 29. Ook Europese lidstaten akkoord met strijd tegen wegwerpplastics (31/10/2018 - De Morgen)
  Na de Europese Commissie en het Europees parlement, hebben nu ook de Europese lidstaten een akkoord bereikt over het verbieden of verminderen van wegwerpplastics.
  [naar artikel]
 30. Zal het Europese migratieakkoord de angel uit de politieke crisis halen? (29/06/2018 - Knack)
  De Europese lidstaten bereikten donderdagnacht een akkoord over de aanpak van het migratiedossier. Maar een akkoord betekent niet noodzakelijk een oplossing. Het is maar de vraag of de politieke dynamiek rond het migratiethema zal verdwijnen.
  [naar artikel]
 31. De drie pijlers van het Brexit-akkoord: dit hebben de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk beslist (25/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Europese Commissie is op haar website begonnen met het publiceren van de documenten die het Brexit-akkoord uitmaken. In eerste instantie gaat het om een begeleidende tekst, waarin de drie pijlers van die deal worden uitgelegd. “Na intensieve onderhandelingen heeft de Europese Commissie vandaag een akkoord bereikt met het Verenigd Koninkrijk over de toekomstige relatie met de Europese Unie”, staat daar te lezen. De finale documenten waarin alle details van het akkoord uitgeschreven staan, worden later gepubliceerd.
  [naar artikel]
 32. Europese top over begroting eindigt zonder akkoord (21/02/2020 - Express)
  De speciale Europese top over de nieuwe meerjarenbegroting is afgelopen zonder akkoord. Dat heeft de woordvoerder van voorzitter Charles Michel meegedeeld op Twitter. De staatshoofden en regeringsleiders van de 27 lidstaten zaten sinds donderdagmiddag bijeen in Brussel om zich te beraden over de inkomsten en uitgaven voor de periode van 2021 tot 2027. Na meer […] The post Europese top over begroting eindigt zonder akkoord appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 33. Kan nieuwe brexit-akkoord wel slagen? Grootste hindernis ligt in Londen (17/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Op de valreep, net voor de start van de Europese top, hebben de onderhandelaars van de Europese Unie en de Britse regering een nieuw akkoord...
  [naar artikel]
 34. Oost-Vlaanderen wil fors lenen, ondanks afslanking provincies (04/12/2019 - Het Nieuwsblad)
  Oost-Vlaanderen wil de komende legislatuur tot 89 miljoen euro lenen om een reeks initiatieven te financieren. Ondanks de afslanking van het beleidsniveau is dat nodig om de provincie duurzaam te maken, zegt eerste gedeputeerde Kurt Moens (N-VA). Maar oppositiepartij Open VLD ziet in het woensdag voorgelegde meerjarenplan een ‘voorliegbegroting’.
  [naar artikel]
 35. Akkoord over financieel toezicht (13/04/2019 - De Morgen)
  Minister van Financiën, Didier Reynders (MR), kon na urenlange onderhandelingen een akkoord aankondigen over de nieuwe structuur voor financieel toezicht op de instellingen en markten in Europa. De Europese lidstaten, het Parlement en de Commissie bereikten daarover een volledig akkoord met een sterkere Europese coördinatie en een strenger toezicht.
  [naar artikel]
 36. EU-top – Europese leiders bereiken akkoord over migratie na meer dan acht uur vergaderen (29/06/2018 - Metro)
  De Europese staatshoofden en regeringsleiders hebben donderdagnacht, na een vergadering die meer dan acht uur geduurd heeft, een akkoord bereikt over het migratiebeleid van de Europese Unie. Dat heeft Raadsvoorzitter Donald Tusk omstreeks 4.30 uur bekendgemaakt op Twitter. Over de precieze inhoud van het akkoord is nog niets bekend. “De leiders van de EU28 hebben een akkoord bereikt over de conclusies van de Europese Raad, inclusief migratie”, meldde Tusk. Bij het begin van de top zette de nieuwe Italiaanse premier Giuseppe Conte zijn collega’s meteen onder druk met zijn weigering de conclusies over andere onderwerpen goed te keuren, zolang er over migratie geen akkoord was. bron: Belga Het bericht EU-top – Europese leiders bereiken akkoord over migratie na meer dan acht uur vergaderen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 37. Frankrijk dreigt met veto tegen Brexit: “Slecht akkoord zullen we niet aanvaarden” (04/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  “Ik hoop nog altijd op een goed akkoord, maar een slecht akkoord zal Frankrijk niet aanvaarden. Als er een akkoord is, maar het is niet goed, dan zullen wij ons veto stellen.” Met die niet mis te verstane boodschap voert de Franse staatssecretaris voor Europese Zaken, Clément Beaune, vrijdag de druk op de Brexit-onderhandelingen op. In de komende uren of dagen zouden die tot een akkoord moeten leiden, of net tot een definitieve mislukking.
  [naar artikel]
 38. De drie pijlers van het Brexit-akkoord: dit hebben de onderhandelaars beslist (25/12/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De Europese Commissie is op haar website begonnen met het publiceren van de documenten die het Brexit-akkoord uitmaken. In eerste instantie gaat het om een begeleidende tekst, waarin de drie pijlers van die deal worden uitgelegd. “Na intensieve onderhandelingen heeft de Europese Commissie vandaag een akkoord bereikt met het Verenigd Koninkrijk over de toekomstige relatie met de Europese Unie”, staat daar te lezen. De finale documenten waarin alle details van het akkoord uitgeschreven staan, worden later gepubliceerd.
  [naar artikel]
 39. Europese Unie en Verenigd Koninkrijk zoeken brexit-akkoord op ultieme top in november (20/09/2018 - De Morgen)
  In de loop van november zal er een extra Europese top worden belegd waar de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk eindelijk een brexit-akkoord willen sluiten. De Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz heeft bevestigd dat die top er komt. Een precieze datum is er nog niet.
  [naar artikel]
 40. Macron: “Brexit-akkoord wordt gefinaliseerd” (16/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een Brexit-akkoord tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie hangt meer dan ooit in de lucht. Terwijl de Britse premier Boris Johnson in Londen verwoede pogingen doet om de Noord-Ierse unionisten van de DUP aan boord te krijgen, zegt de Franse president Emmanuel Macron dat “een akkoord wordt gefinaliseerd”. Op de Europese top van donderdag en vrijdag hoopt hij dat akkoord te kunnen bezegelen.
  [naar artikel]
 41. Dan toch akkoord over Europese miljardensteun (10/04/2020 - Knack)
  De Europese ministers van Financiën hebben donderdagavond via een videoconferentie een akkoord bereikt over een pakket crisismaatregelen die de eerste economische schokken moeten opvangen die de coronapandemie heeft teweeggebracht.
  [naar artikel]
 42. Europese leiders vinden akkoord over brexit-uitstel (21/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Europese leiders hebben op hun top in Brussel een akkoord bereikt over het uitstel van de brexit. Dat heeft Europese Raadsvoorzitter Donald Tusk bevestigd. Uit goede bron vernam Belga dat het Verenigd Koninkrijk twee opties worden aangeboden. Tusk legt het Europese aanbod nu voor aan de Britse premier Theresa May.
  [naar artikel]
 43. Europees akkoord over maatregelen tegen dieselgate: 'We veranderen het hele systeem' (08/12/2017 - Knack)
  De lidstaten van de Europese Unie hebben donderdag een akkoord bereikt over strengere regels om een nieuw Volkswagenschandaal te vermijden. Een Europese controledienst komt er niet, maar Europa gaat wel toezien op de werking van de nationale regulatoren en zal zelf boetes kunnen opleggen bij onregelmatigheden.
  [naar artikel]
 44. Akkoord over Europese energiedoelen (14/06/2018 - De Standaard)
  De Europese lidstaten hebben samen met de Commissie en het Europees Parlement een voorlopig akkoord om de doelstellingen voor hernieuwbare energie aan te scherpen. Aangevuurd door Vlaanderen wou België geen ambitieuzere doelen.
  [naar artikel]
 45. Europese ministers akkoord over steunpakket van 540 miljard euro (09/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese ministers van Financiën hebben donderdagavond via een videoconferentie een akkoord bereikt over een pakket crisismaatregelen die de...
  [naar artikel]
 46. Europese leiders bereiken na moeizame onderhandelingen akkoord over brexit-uitstel (21/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese leiders hebben op hun top in Brussel een akkoord bereikt over het uitstel van de brexit. Dat heeft Europese Raadsvoorzitter Donald Tusk...
  [naar artikel]
 47. 'Europa moet autofabrieken sluiten' (09/04/2019 - De Morgen)
  De Europese constructeurs bouwen veel te veel wagens, zegt Fiatbaas Sergio Marchionne. De Duitse autobouwers kunnen nog teren op hun export, alle andere stapelen de verliezen op. 'Het is hoog tijd voor een pijnlijke, maar onvermijdelijke afslanking. De Europese Commissie moet de sluiting van autofabrieken coördineren.' Emmanuel Vanbrussel
  [naar artikel]
 48. Europese lidstaten akkoord in strijd tegen plastics voor eenmalig gebruik (31/10/2018 - Knack)
  Na de Europese Commissie en het Europees Parlement hebben woensdag ook de Europese lidstaten een akkoord bereikt over het verbieden of verminderen van plastics voor eenmalig gebruik. De verschillende Europese instellingen gaan vanaf 6 november op zoek naar een gemeenschappelijk standpunt.
  [naar artikel]
 49. Europese top voorbij, geen akkoord over begroting (21/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Europese top over de meerjarenbegroting is afgelopen. Er is geen akkoord gevonden tussen de staats- en regeringsleiders.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.