Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

22 September 2021
23:36 uur

Turbulentie bedreigt verse start van Ursula von der Leyen

De Tijd

14/09/2021 - 21:02

20:41 Nu de coronacrisis onder controle komt en de economie sneller herstelt dan verwacht, rekent Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen op een nieuwe start. Maar met etterende dossiers over de r...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Ursula von der Leyen start ronde langs Europese fracties (03/07/2019 - Knack)
  Minder dan 24 uur nadat ze voorgedragen werd als kandidaat-voorzitter van de Europese Commissie, is Ursula von der Leyen in het Europees Parlement in Straatsburg neergestreken.
  [naar artikel]
 2. ‘Het zit erop voor Ursula Von der Leyen. Of ze het nu beseft of niet’ (13/04/2021 - Express)
  In een verschroeiend opiniestuk op de site van denktank Oikos haalt Noors expert internationale betrekkingen Asle Toje uit naar het vaccineringsbeleid van de EU. Vooral de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula Von der Leyen, moet het ontgelden. ‘Het probleem was dat Von der Leyen volhield dat dit haar moment was om in de schijnwerpers […] The post ‘Het zit erop voor Ursula Von der Leyen. Of ze het nu beseft of niet’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 3. Ursula von der Leyen slaat mea culpa over trage start vaccinatiecampagne (07/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Voor het eerst slaat Ursula von der Leyen mea culpa over de trage start van de Europese vaccinatiecampagne. Maar de voorzitster van de Europese Commissie blijft ervan overtuigd dat de solidaire aanpak met 27 lidstaten finaal de juiste zal blijken.
  [naar artikel]
 4. Ursula von der Leyen slaat mea culpa over trage start vaccinatiecampagne: “We hadden moeten weten dat er van in het begin problemen zouden opduiken” (07/02/2021 - Het Nieuwsblad)
  Voor het eerst slaat Ursula von der Leyen mea culpa over de trage start van de Europese vaccinatiecampagne. Maar de voorzitster van de Europese Commissie blijft ervan overtuigd dat de solidaire aanpak met 27 lidstaten finaal de juiste zal blijken.
  [naar artikel]
 5. Kan Ursula von der Leyen haar engagement ook in daden omzetten? (25/07/2019 - Knack)
  In Berlijn is Ursula von der Leyen omstreden. Maar in Parijs wordt ze op handen gedragen en in Brussel is ze thuis.
  [naar artikel]
 6. Ursula Von der Leyen: “Toepassing rechtsstaatmechanisme start in herfst” (07/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  In de loop van de herfst zal de Europese Commissie het nieuwe rechtsstaatmechanisme voor het eerst toepassen. Dat heeft voorzitter Ursula von der Leyen nogmaals gezegd in het Europees Parlement. De volksvertegenwoordigers dringen er bij de Commissie al langer op aan dat ze haar kritiek over schendingen van de rechtsstaat in daden omzet.
  [naar artikel]
 7. Sofagate zit Ursula von der Leyen nog altijd niet lekker (26/04/2021 - De Tijd)
  23:01 Het stoelincident blijft een doorn in de relatie tussen Ursula von der Leyen, de voorzitster van de Europese Commissie, en Raadsvoorzitter Charles Michel.
  [naar artikel]
 8. Ursula von der Leyen stapt in politiek mijnenveld (17/07/2019 - De Tijd)
  22:30 Een verdeeld Europarlement en grove scheidingslijnen tussen de Europese lidstaten: dat is de nieuwe realiteit waarmee Ursula von der leyen zal moeten werken.
  [naar artikel]
 9. België wil niet mee in het vaccin-oorlogje van Ursula Von der Leyen (23/03/2021 - Express)
  Ursula Von der Leyen, de voorzitter van de Europese Commissie, heeft iets goed te maken. De Europese Unie liep de afgelopen weken immense imagoschade op omdat ze er niet in slaagde op een deftige manier de vaccinatie op snelheid te krijgen. Alles heeft te maken met de krenterige manier waarop Von der Leyen de onderhandelingen met de producenten […] The post België wil niet mee in het vaccin-oorlogje van Ursula Von der Leyen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 10. Niet zeker dat Ursula Von der Leyen het deze week haalt (15/07/2019 - De Tijd)
  10:57 Ursula Von der Leyen heeft nog een gevecht voor de boeg om morgenavond in het Europees Parlement aanvaard te worden als de nieuwe voorzitter van de Europese Commissie.
  [naar artikel]
 11. Groenen steunen Ursula von der Leyen officieel niet (10/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De groene fractie in het Europees Parlement zal de voordracht van Ursula von der Leyen als kandidaat-voorzitter van de Europese Commissie niet...
  [naar artikel]
 12. Heeft Ursula von der Leyen zich verbrand aan de Europese vaccinstrategie? (02/02/2021 - Knack)
  Na een resem vaccinblunders is Europese Commissievoorzitter Ursula von der Leyen kop van jut. Terecht?
  [naar artikel]
 13. Ursula von der Leyen heeft battleplan klaar (06/09/2019 - De Tijd)
  10:34 Met de Italiaanse ex-premier Paolo Gentiloni zijn alle 27 naamkaartjes voor de volgende Europese Commissie binnen. Voorzitster Ursula von der Leyen legt dinsdag haar puzzel op tafel.
  [naar artikel]
 14. Ursula von der Leyen met hakken over de sloot verkozen tot voorzitter Europese Commissie (16/07/2019 - De Morgen)
  Ursula von der Leyen is de voorzitter van de nieuwe Europese Commissie. De Duitse christendemocrate kreeg dinsdagavond de steun van 383 europarlementariërs, net iets meer dan de vereiste meerderheid van 374 stemmen. Von der Leyen is de eerste vrouw die de Commissie gaat leiden.
  [naar artikel]
 15. Ursula von der Leyen, nieuwe zakelijkheid voor Europa (02/07/2019 - De Tijd)
  19:24 De 'zakelijke' Duitse minister van Defensie Ursula von der Leyen wordt door de Europese staats- en regeringsleiders naar voren geschoven om de bij momenten clowneske Jean-Claude Juncker op te volgen a...
  [naar artikel]
 16. Ursula von der Leyen: ‘Ik ben het beu de zondebok te zijn’ (09/03/2021 - De Tijd)
  01:10 Zolang AstraZeneca de vaccins die het aan Europa beloofde niet levert, mag het een kruis maken over zijn uitvoer, waarschuwt Europees Commissievoorzitster Ursula von der Leyen. Zij ziet de volgende bu...
  [naar artikel]
 17. Ursula von der Leyen: 'Het drama van de brexit is een bittere les voor de populisten' (30/12/2019 - Knack)
  Staat de Europese Unie aan de rand van de implosie, nu de Britten er echt uitstappen? Commissievoorzitter Ursula von der Leyen is hoopvol: 'De EU moet niet zo meedogenloos zijn voor zichzelf.'
  [naar artikel]
 18. Europese Parlement wil Ursula von der Leyen geen vrijgeleide geven (27/11/2019 - Knack)
  Hoewel de voltallige Commissie woensdagmiddag door het Europees Parlement werd goedgekeurd, kreeg voorzitter Ursula von der Leyen tijdens het voorafgaand debat verrassend veel kritiek.
  [naar artikel]
 19. Ursula von der Leyen als Europese Commissievoorzitter: wie is voor, wie is tegen? (16/07/2019 - Knack)
  Dinsdagavond moet de Duitse Ursula von der Leyen de steun van 374 van de 751 parlementsleden achter zich zien te krijgen om de volgende voorzitter van de Europese Commissie te worden. Of ze die ook haalt, is lang niet zeker.
  [naar artikel]
 20. Van Overtveldt: “Ursula von der Leyen lijkt niet de juiste vrouw op de juiste plaats” (05/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De conservatieve ECR-fractie in het Europees parlement, met onder meer N-VA, heeft nog niet beslist of ze de voordracht van Ursula von der Leyen...
  [naar artikel]
 21. Twijfels bij draagvlak voor Ursula von der Leyen in Europees Parlement (02/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het is nog niet zeker dat het Europees Parlement de voordracht van Ursula von der Leyen (CDU) als voorzitter van de Europese Commissie zal...
  [naar artikel]
 22. Hoe Ursula von der Leyen verrassend werd gelanceerd als opvolgster van Juncker (02/07/2019 - De Standaard)
  De Franse president Emmanuel Macron lanceerde de naam van Ursula von der Leyen als opvolgster van Juncker. Maar haalt zij straks een meerderheid in het Europees Parlement?
  [naar artikel]
 23. Ursula Von der Leyen is nieuwe voorzitter Europese Commissie (16/07/2019 - De Morgen)
  In het Europees Parlement worden de stemmen geteld voor kandidaat-commissievoorzitter Ursula von der Leyen. Die leek eerder vandaag voldoende steun te hebben vergaard om de vereiste meerderheid te krijgen: na haar speech kreeg ze een staande ovatie.
  [naar artikel]
 24. Kandidaat Commissievoorzitter Ursula Von der Leyen blaast warm en koud over de brexit (10/07/2019 - VRT NWS)
  De Duitse minister van Defensie Ursula von der Leyen heeft vandaag de verschillende fracties van het Europees Parlement willen overtuigen van haar kandidatuur als EU-Commissievoorzitter. Opvallend daarbij waren de uitspraken van Von der Leyen over de brexit. Ze hoopt dat de Britten blijven, maar wil niet opnieuw onderhandelen. Een uitstel van de brexit sluit ze niet uit.
  [naar artikel]
 25. Duitse Ursula von der Leyen nipt tot eerste vrouwelijke Europese Commissievoorzitter ooit verkozen (16/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Duitse Ursula von der Leyen volgt Jean-Claude Juncker op aan het hoofd van de Europese Commissie. De leden van het Europees parlement hebben...
  [naar artikel]
 26. Ursula von der Leyen: ‘Beleid Donald Trump kan democratie voorgoed beschadigd hebben’ (26/01/2021 - Express)
  ‘Verschillende wereldleiders vrezen dat het beleid van Donald Trump de afgelopen vier jaar de democratie voorgoed beschadigd heeft’, zei Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie, tijdens de virtuele editie van het Wereld Economisch Forum (WEF). Net zoals de Chinese president Xi Jinping een dag eerder zette Von der leyen het belang van […] The post Ursula von der Leyen: ‘Beleid Donald Trump kan democratie voorgoed beschadigd hebben’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 27. Survivaltocht in het Europarlement: 3 grote facties leggen Ursula von der Leyen op de rooster (11/07/2019 - De Morgen)
  De leiders van de EU-landen hebben Ursula von der Leyen naar voren geschoven als voorzitter van de Europese Commissie. Woensdag legde ze een ware survivaltocht af in het Europarlement om goedkeuring te krijgen.
  [naar artikel]
 28. Reacties op verkiezing Ursula von der Leyen: “Europa is een vrouw” (16/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  Nu Ursula von der Leyen zonder veel overschot verkozen is tot nieuwe en eerste vrouwelijke voorzitter van de Europese Commissie, komen ook de eerste reacties. Charles Michel zegt al uit te kijken om met haar te kunnen samenwerken.
  [naar artikel]
 29. Ursula von der Leyen gaat voor geopolitiek sterk Europa in chips, zorg en defensie (15/09/2021 - De Tijd)
  18:44 Ursula von der Leyen, de voorzitster van de Europese Commissie, wil dat Europa het heft in handen neemt en autonome keuzes maakt in defensie, de relaties met China, gezondheid en tech. In haar plan ...
  [naar artikel]
 30. Europees Parlement keurt benoeming van Ursula von der Leyen tot Commissievoorzitter goed (16/07/2019 - De Tijd)
  19:34 Het Europees Parlement heeft de benoeming van de Duitse Ursula von der Leyen, die door de lidstaten als voorzitter van de Europese Commissie was voorgedragen, goedgekeurd.
  [naar artikel]
 31. Europees Parlement verkiest Ursula von der Leyen nipt als nieuwe Commissievoorzitter (16/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  In het Europees Parlement in Straatsburg is dinsdagavond de geheime stemming over de voordracht van Ursula von der Leyen als toekomstige voorzitter van de Europese Commissie voltooid. Het resultaat werd rond half acht bekendgemaakt, ze haalde het met 383 stemmen van Europarlementsleden.
  [naar artikel]
 32. Twijfels bij draagvlak voor Ursula von der Leyen in Europees Parlement (03/07/2019 - Knack)
  Het is nog niet zeker dat het Europees Parlement de voordracht van Ursula von der Leyen (CDU) als voorzitter van de Europese Commissie zal goedkeuren. De EVP en Renew Europe steunen haar, maar bij de sociaaldemocraten heerst er volgens een ingewijde 'grote aversie' tegen de Duitse.
  [naar artikel]
 33. Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen houdt State of the Union: “Wereldwijd vaccineren hoogste prioriteit” (15/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen houdt haar State of the Union in het Europees Parlement in Straatsburg. Von der Leyen ontmoette vorige week al de fractieleiders om te proberen de eventuele parlementaire schade die de Commissie er kan incasseren vooraf te beperken. Het wereldwijd vaccineren tegen Covid-19 moet de hoogste prioriteit hebben, vindt von der Leyen.
  [naar artikel]
 34. LIVE. Ursula von der Leyen geeft eerste State of the Union (16/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  Commissievoorzitter Ursula von der Leyen stelt vandaag haar toekomstplannen voor in het Europees Parlement. U kunt haar toespraak, gevolgd door een debat in het parlement, integraal live volgen.
  [naar artikel]
 35. Van Overtveldt: ‘Ursula von der Leyen lijkt niet de juiste vrouw op de juiste plaats’ (05/07/2019 - De Morgen)
  De conservatieve ECR-fractie in het Europees parlement, met onder meer N-VA, heeft nog niet beslist of ze de voordracht van Ursula von der Leyen als nieuwe voorzitter van de Europese Commissie zal steunen. Dat zei N-VA-Europarlementslid Johan Van Overtveldt in De Ochtend. De eventuele steun voor von der Leyen zal afhangen van het programma waar ze mee komt, ‘maar de voortekenen, daar zal ik duidelijk in zijn, zijn niet goed’.
  [naar artikel]
 36. Von der Leyen zichtbaar verontwaardigd in parlement na "stoelincident": "Zo behandeld omdat ik een vrouw ben" (26/04/2021 - VRT NWS)
  Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen heeft maandag in het Europees Parlement met een persoonlijke boodschap gereageerd op haar behandeling door de Turkse president Erdogan eerder deze maand in Ankara. Erdogan had maar 1 stoel ter beschikking gesteld voor bezoek, hoewel hij Ursula von der Leyen én Charles Michel over de vloer had.
  [naar artikel]
 37. Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen houdt State of the Union (15/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen houdt haar State of the Union in het Europees Parlement in Straatsburg. Von der Leyen ontmoette vorige week al de fractieleiders om te proberen de eventuele parlementaire schade die de Commissie er kan incasseren vooraf te beperken. De toespraak is geheim tot ze wordt voorgelezen, maar traditioneel werd vooraf ferm gespeculeerd.
  [naar artikel]
 38. Ursula von der Leyen vraagt Polen en Hongarije in te binden (25/11/2020 - De Tijd)
  21:13 Ursula von der Leyen, de voorzitster van de Europese Commissie, spelt Polen en Hongarije de les over de blokkering van het Europese herstelbudget.
  [naar artikel]
 39. Charles Michel vs. Ursula von der Leyen: 'Die twee kunnen elkaars bloed drinken' (11/05/2021 - Knack)
  Wat hun voorgangers wél vonden, lijkt voor Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen en voorzitter van de Europese Raad Charles Michel onmogelijk: een modus operandi die hun rollen verzoent en ego's overstijgt. 'Dat ze al anderhalf jaar op ramkoers zitten, is meelijwekkend en gênant.'
  [naar artikel]
 40. ‘En u doet de catering?’: niet alleen Ursula von der Leyen ervaart genderongelijkheid in de politiek (08/04/2021 - De Morgen)
  Geen stoel krijgen, aangezien worden als de koffiedame of gewoon straal genegeerd worden: een rondvraag bij vrouwelijke politici leert dat Ursula von der Leyen niet de enige is die extra hard moet knokken. ‘Het is bijna nooit gemeen bedoeld.’
  [naar artikel]
 41. Ursula von der Leyen bij VRT NWS: "Terugkeren naar België voelt als thuiskomen" (17/07/2019 - VRT NWS)
  VRT NWS kon de nieuwe voorzitter van de Europese Commissie Ursula Von der Leyen even spreken na haar verkiezing. Von der Leyen keert in zekere zin terug naar haar roots. "Ik ben inderdaad in Brussel geboren, ben naar de Europese school geweest en ik heb de eerste 13 jaar van mijn leven in België doorgebracht", zegt ze. "Het is echt alsof ik thuiskom."
  [naar artikel]
 42. Ursula von der Leyen neemt sowieso ontslag als Duits minister (15/07/2019 - Knack)
  Ursula von der Leyen neemt woensdag sowieso ontslag uit de Duitse regering, als minister van Defensie, ongeacht de uitkomst van de stemming in het Europees Parlement over haar voordracht als nieuwe voorzitter van de Europese Commissie.
  [naar artikel]
 43. Wie is Ursula von der Leyen, wellicht de eerste vrouw die voorzitter van de Europese Commissie wordt? (02/07/2019 - VRT NWS)
  Een vrouw aan het hoofd van de Europese Commissie, dat wordt een primeur. De Duitse Ursula von der Leyen (CDU) is voorgedragen voor de functie, maar wie is ze?
  [naar artikel]
 44. Ursula von der Leyen: “70 procent van volwassen Europeanen al in juli gevaccineerd” (23/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  “De Europese vaccinatiecampagne wordt versneld. Al in juli zullen de EU-landen over voldoende vaccins tegen Covid-19 beschikken om 70 procent van de volwassen bevolking in te enten.” Dat heeft Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen vrijdag aangekondigd tijdens een bezoek aan Pfizer in Puurs.
  [naar artikel]
 45. Tusk roept Europees parlement op om Ursula von der Leyen vertrouwen te schenken (04/07/2019 - Knack)
  Twee dagen na de voordracht van Ursula von der Leyen heeft Europees president Donald Tusk donderdag de Europarlementsleden in Straatsburg opgeroepen om de Duitse kandidaat-voorzitter van de Europese Commissie het vertrouwen te schenken.
  [naar artikel]
 46. Hoe Ursula von der Leyen genomineerd werd als voorzitter van de Europese Commissie: een reconstructie (13/07/2019 - Knack)
  Dinsdag stemt het Europees Parlement over de voordracht van Ursula von der Leyen als voorzitter van de Europese Commissie. Wie is de Duitse defensieminister? Hoe werd ze kandidaat? En waarom is het allesbehalve zeker dat ze in Straatsburg groen licht zal krijgen?
  [naar artikel]
 47. Defensie, veiligheid, pandemie en chips: 4 hoogtepunten uit de ‘troonrede’ van Ursula Von der Leyen (15/09/2021 - De Morgen)
  De EU-landen moeten militair veel nauwer samenwerken. Gezamenlijke gevechtstroepen zijn noodzakelijk, maar ook het delen van relevante (geheime) informatie en het kopen van Europees militair materieel om de afhankelijkheid van Amerika te verminderen. Daarvoor pleit Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie.
  [naar artikel]
 48. Ursula von der Leyen wil Britten meer tijd geven om EU te verlaten (10/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Kandidaat-voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen is bereid om het Verenigd Koninkrijk meer tijd te geven om de Europese Unie te...
  [naar artikel]
 49. Ursula von der Leyen wil 'in gesprek gaan' over patenten coronavaccins (06/05/2021 - De Tijd)
  09:51 Ursula von der Leyen, de voorzitster van de Europese Commissie, is 'bereid om in gesprek te gaan' over een tijdelijke opheffing van de patenten op de coronavaccins. Dat meldt het Franse persagentschap...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.