Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

22 September 2021
23:10 uur

Premier Haïti verdacht van betrokkenheid bij moord president

De Tijd

14/09/2021 - 22:04

21:57 De openbaar aanklager van Haïti heeft aan de bevoegde rechter gevraagd premier Ariel Henry aan te klagen wegens betrokkenheid bij de moord op president Jovenel Moïse.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Premier Haïti verdacht van betrokkenheid bij moord op president (14/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De openbaar aanklager van Haïti heeft aan de bevoegde rechter gevraagd om premier Ariel Henry aan te klagen wegens betrokkenheid bij de moord op president Jovenel Moïse. De douane heeft het bevel gekregen Henry het land niet uit te laten. De premier en zijn ministerie hebben nog niet gereageerd. Moïse werd op 7 juli doodgeschoten bij een aanval op zijn woning.
  [naar artikel]
 2. Gerecht in Haïti wil premier Ariel Henry vervolgen wegens moord op president Jovenel Moïse (14/09/2021 - VRT NWS)
  De openbare aanklager in Haïti beschouwt premier Henry als een verdachte van de moord en eist dat hij een verbod krijgt om het land te verlaten. Eerder is gebleken dat Henry twee keer gebeld heeft met een voortvluchtige man die verdacht wordt als de opdrachtgever voor de moord.
  [naar artikel]
 3. Premier Haïti ontslaat aanklager die hem aan dood president linkt (15/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De openbaar aanklager in Haïti die premier Ariel Henry ziet als een mogelijke betrokkene bij de moord op president Jovenel Moïse, is gisteren ontslagen door diezelfde premier. Het is nog onduidelijk wat dit betekent voor het gerechtelijk onderzoek naar de moord op Moïse. De president werd op 7 juli doodgeschoten bij een aanval op zijn woning.
  [naar artikel]
 4. Haïtiaanse gerecht wil premier Henry verhoren over zijn banden met hoofdverdachte van moord op president Moïse (11/09/2021 - VRT NWS)
  In het Caraïbische land Haïti wil de openbare aanklager huidig premier Ariel Henry verhoren. Het gerecht wil meer weten over de contacten tussen de premier en Joseph Felix Badio, een voortvluchtige hoofdverdachte van de moord op president Jovenel Moïse begin juli. Henry zou met die man twee keer gebeld hebben kort na de aanslag.
  [naar artikel]
 5. Premier Haïti ontslaat procureur die hem wil aanklagen in verband met moord op president (15/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Haïtiaanse premier Ariel Henry heeft dinsdag de procureur Bed-Ford Claude ontslagen. Die wilde Henry aanklagen in verband met de moord op president Jovenel Moïse in juli. "Ik heb het genoegen u mee te delen dat besloten is uw functie te beëindigen", aldus de premier in een openbaar gemaakte brief.
  [naar artikel]
 6. Colombia erkent: “17 ex-militairen betrokken bij moord op president van Haïti” (09/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  Minstens zeventien voormalige Colombiaanse militairen worden verdacht van betrokkenheid bij de moord op de Haïtiaanse president Jovenel Moïse. Dat hebben de Colombiaanse politie en het leger vrijdag bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 7. Rechter aangesteld voor onderzoek moord op Haïtiaanse president (10/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Na ruim een maand is er een rechter aangesteld die de moord op de Haïtiaanse president Jovenel Moïse gaat onderzoeken. Diverse onderzoeksrechters weigerden eerder de opdracht, maar Mathieu Chanlatte is maandag aangesteld door de deken van de rechtbank in de hoofdstad Port-au-Prince om het gerechtelijk onderzoek te leiden.
  [naar artikel]
 8. Weduwe van vermoorde president in Haïti Martine Moïse over de moord: "Lijfwachten waren nergens te zien" (03/08/2021 - VRT NWS)
  In een interview met de tv-zender CNN heeft Martine Moïse, de vrouw van de vermoorde Haïtiaanse president Jovenel Moïse, een getuigenis afgelegd over de aanslag tegen haar echtgenoot. Zij bevestigt eerdere berichten dat de lijfwachten van de president nergens te zien waren en op geen enkel ogenblik zijn tussenbeide gekomen.
  [naar artikel]
 9. Toon met pin of kaarsje betrokkenheid op Werelddag Suïcidepreventie (10/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  Het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie (Vlesp), het Centrum ter Preventie van Zelfdoding (CPZ) en de Centra voor Geestelijke Gezondheidszorg (CGG-SP) roepen iedereen op om op vrijdag 10 september, de Werelddag Suïcidepreventie, betrokkenheid te tonen.
  [naar artikel]
 10. Toon met pin of kaarsje betrokkenheid op Werelddag Suïcidepreventie (10/09/2021 - De Standaard)
  Het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie (Vlesp), het Centrum ter Preventie van Zelfdoding (CPZ) en de Centra voor Geestelijke Gezondheidszorg (CGG-SP) roepen iedereen op om op vrijdag 10 september, de Werelddag Suïcidepreventie, betrokkenheid te tonen.
  [naar artikel]
 11. Toon met pin of kaarsje betrokkenheid op Werelddag Suïcidepreventie (10/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie (Vlesp), het Centrum ter Preventie van Zelfdoding (CPZ) en de Centra voor Geestelijke Gezondheidszorg (CGG-SP) roepen iedereen op om op vrijdag 10 september, de Werelddag Suïcidepreventie, betrokkenheid te tonen.
  [naar artikel]
 12. Tweede lid motorbende opgepakt voor moord op zakenman uit Brasschaat (27/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De politie heeft dinsdagochtend een 31-jarige man uit Den Haag aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op de Belgische...
  [naar artikel]
 13. Rechter in zaak moord op president Haïti trekt zich binnen een week terug (14/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De rechter die werd aangesteld om het onderzoek naar de moord op de Haïtiaanse president Jovenel Moïse te leiden, heeft zich alweer teruggetrokken. Rechter Mathieu Chanlatte kreeg nog geen week geleden de opdracht van de deken van de rechtbank in de hoofdstad Port-au-Prince, maar heeft vanwege ‘persoonlijke redenen’ binnen een paar dagen afstand gedaan van de zaak.
  [naar artikel]
 14. Verdachte opgepakt voor betrokkenheid bij moord op Duitse CDU-politicus (16/06/2019 - VRT NWS)
  In Duitsland heeft de politie een 45-jarige man opgepakt die verdacht wordt van betrokkenheid bij de moord op CDU-politicus Walter Lübcke. Zijn DNA komt overeen met sporen die zijn gevonden. Volgens de krant Frankfurter Allgemeine komt de verdachte uit een extreem-rechts milieu, maar daarover wil de politie niets kwijt. 
  [naar artikel]
 15. Twee aanhoudingen in onderzoek naar moord op 56-jarige Hasselaar die verslaafden opving (29/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De onderzoeksrechter in Hasselt heeft twee twintigers aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij de moord op een 56-jarige man uit...
  [naar artikel]
 16. Zeker 40 mensen verdacht van moord op mormonen in Mexico (07/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Zeker veertig mensen worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van negen mensen die waren aangesloten bij een Amerikaanse mormoonse gemeenschap...
  [naar artikel]
 17. Beringse gevangene gelinkt aan 15 jaar oude Nederlandse moord (15/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Beringenaar Avni K. (35) is maandag in de gevangenis van Hasselt aangehouden met het oog op uitlevering aan Nederland. Daar wordt hij verdacht van betrokkenheid bij een 15 jaar oude moord in Bladel, net over de grens met Mol.
  [naar artikel]
 18. Neergeschoten first lady zag president Haïti in hun kamer sterven: “Het is voorbij, dacht ik” (03/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De weduwe van de op 7 juli doodgeschoten Haïtiaanse president Jovenel Moïse heeft de Verenigde Naties opgeroepen om haar te helpen met het vinden van de opdrachtgevers van de geruchtmakende moord. “Iemand heeft de opdracht gegeven en iemand heeft het geld betaald. Dit zijn de mensen die we zoeken”, zegt first lady Martine Moïse in een interview met CNN, waarin ze voor het eerst huiveringwekkende details over de avond van de aanslag deelt.
  [naar artikel]
 19. Brits koppel verdacht van huurmoord op eigen adoptiezoontje (11) voor verzekeringsgeld (16/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een in Londen woonachtig koppel wordt verdacht van betrokkenheid bij de brute moord op hun eigen adoptiezoontje. De 30-jarige Kaval Raijada en zijn...
  [naar artikel]
 20. België levert verdachte van dubbele moord motorbende aan Nederland uit (12/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  België gaat Youssef C. uit Antwerpen, die in Nederland wordt verdacht van betrokkenheid bij een dubbele moord in het Brabantse Hooge Zwaluwe,
  [naar artikel]
 21. Moord op Kim Jong-nam: Maleisië vaardigt aanhoudingsbevel uit tegen voortvluchtige verdachte (03/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Maleisië heeft een aanhoudingsbevel uitgevaardigd tegen een 47-jarige Noord-Koreaan. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op Kim
  [naar artikel]
 22. Bendeleider opgepakt na moord op Belg (76) in Filipijnen (22/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Op de Filipijnen is een man opgepakt die verdacht wordt van betrokkenheid bij de moord op de Belg Carl Nolens (76). Die werd in de nacht van...
  [naar artikel]
 23. 'Premier Malta stapt op' (29/11/2019 - De Tijd)
  17:37 Door zijn mogelijke betrokkenheid bij de moord op journaliste Daphne Caruana Galizia is de positie van de Maltese premier Joseph Muscat onhoudbaar geworden.
  [naar artikel]
 24. Loekasjenko ontkent betrokkenheid ontvoeringspoging Tsimanoeskaja en moord op Tsjitsjov (09/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko heeft maandag alle betrokkenheid bij de ontvoeringspoging van de Wit-Russische atlete Kristsina Tsimanoeskaja en de moord op de Wit-Russische activist Vitali Tsjitsjov ontkend. Loekasjenko dreigde ook met tegenmaatregelen, als de Europese Unie nieuwe sancties tegen zijn regime zou uitvaardigen.
  [naar artikel]
 25. Koksijdenaar blijft in de cel voor terroristische moord in Irak (10/08/2021 - Het Nieuwsblad)
  De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 36-jarige Iraakse Koksijdenaar op verdenking van terroristische moord en moordpoging met een maand verlengd. De feiten zouden zich in 2005 in Irak afgespeeld hebben, maar Ismaïl A. ontkent elke betrokkenheid met klem.
  [naar artikel]
 26. Nieuw onderzoek naar moord op Lumumba (10/04/2019 - De Morgen)
  Het federaal parket zal een strafrechtelijk onderzoek voeren naar de Belgische betrokkenheid bij de moord op voormalig Congolees premier Patrice Lumumba. Ludo De Witte, auteur van 'De Moord op Lumumba', reageert opgetogen. 'Dit kan tot nieuwe onthullingen leiden.'
  [naar artikel]
 27. Dodentol na aardbeving in Haïti nadert 2.000 (18/08/2021 - De Tijd)
  10:30 In Haïti is de balans opgelopen tot 1.941 doden, na de zware aardbeving van vorig weekend. Een tropische storm, het coronavirus en politieke instabiliteit na de moord op de president maken de ramp com...
  [naar artikel]
 28. Nederlandse verdachte aangehouden voor moord in 1991 (13/04/2019 - De Morgen)
  Een 48-jarige man uit Enschede wordt verdacht van betrokkenheid bij de brutale moord op de achtjarige Semiha Ozkan uit Deventer in 1991. Hij werd eergisteren aangehouden nadat zijn DNA achttien jaar na de feiten overeen bleek te stemmen met eerder gevonden sporen.
  [naar artikel]
 29. Poging tot moord op eerste adviseur van Oekraïense president (22/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De eerste adviseur van de Oekraïense president Volodymyr Zelensky, Serhiy Shefir, was woensdag het doelwit van een moordpoging, zo hebben de autoriteiten en de politie gemeld. Onbekenden openden het vuur op de auto waarin hij zat.
  [naar artikel]
 30. Poging tot moord op eerste adviseur van Oekraïense president (22/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  De eerste adviseur van de Oekraïense president Volodymyr Zelensky, Sergej Shefir, was woensdag het doelwit van een moordpoging, zo hebben de autoriteiten en de politie gemeld. Onbekenden openden het vuur op de auto waarin hij zat.
  [naar artikel]
 31. Verdachte van dubbele moord in Nederland opgepakt in Beringen (08/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  Bij een controle in een wijk in Beringen is donderdag Youssef C. (39) ingerekend. De Antwerpenaar wordt verdacht van betrokkenheid bij de dubbele moord vorig jaar in het Nederlandse Hooge Zwaluwe. De man wist maanden uit de handen van justitie te blijven. Hij leefde blijkbaar al die tijd ondergedoken in Beringen.
  [naar artikel]
 32. Berlusconi verdacht van betrokkenheid bij maffiamisdaden (31/10/2017 - Knack)
  Het parket van Firenze heeft een nieuw onderzoek geopend naar Silvio Berlusconi. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij misdaden die de maffia pleegde in het begin van de jaren 1990, zo heeft de advocaat van de gewezen regeringsleider, Niccolo Ghedini, dinsdag bevestigd.
  [naar artikel]
 33. Nieuwe arrestatie in zaak kasteelmoord (12/04/2019 - De Morgen)
  In Nederland is een man opgepakt die verdacht wordt van betrokkenheid bij de moord op Stijn Saelens uit Wingene in januari 2012. Dat bevestigt het Brugse parket.
  [naar artikel]
 34. Moord Dadizele: Vijf arrestaties, iedereen ontkent (20/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  Het gerecht heeft vrijdag twee broers aangehouden die mee verdacht worden van de moord op Elias Keegan (20) in Dadizele. Steven V. uit Gent en Sven V. uit Menen ontkennen elke betrokkenheid. “Wij zaten gewoon allebei thuis.” Speurders hopen nu dat sporen op het teruggevonden wapen de dader zullen ontmaskeren.
  [naar artikel]
 35. Moord Dadizele: Vijf arrestaties, iedereen ontkent (20/08/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Het gerecht heeft vrijdag twee broers aangehouden die mee verdacht worden van de moord op Elias Keegan (20) in Dadizele. Steven V. uit Gent en Sven V. uit Menen ontkennen elke betrokkenheid. “Wij zaten gewoon allebei thuis.” Speurders hopen nu dat sporen op het teruggevonden wapen de dader zullen ontmaskeren.
  [naar artikel]
 36. Slovaakse president aanvaardt ontslag premier Fico na moord op journalist (15/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Slovaakse president Andrej Kiska heeft het ontslag aanvaard dat premier Robert Fico gisteren had aangeboden in de nasleep van de moord op...
  [naar artikel]
 37. "Geen aantoonbaar bewijs betrokkenheid Hezbollah of Syrië in moord op Libanese ex-premier Hariri" (18/08/2020 - VRT NWS)
  In Den Haag in Nederland heeft een door de Verenigde Naties opgericht rechtbank uitspraak gedaan in een proces over de moord op de Libanese ex-premier Rafiq Hariri begin 2005. Daar stonden vier vermoedelijke leden van de sjiitische militie Hezbollah bij verstek terecht.
  [naar artikel]
 38. Oekraïense president verdedigt enscenering van moord op journalist: "Liever dat Russische geheime diensten hem hadden vermoord?" (05/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Oekraïense president Petro Porosjenko heeft in een interview met de Spaanse krant El País de enscenering van de moord op de Russische journalist...
  [naar artikel]
 39. Amerikaanse verdachte van moord op Haïtiaanse president was informant van VS-agentschap DEA (13/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een van de Haïtiaans-Amerikaanse mannen die gearresteerd zijn op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Haïtiaans president Jovenel Moïse, was een informant van de Amerikaanse Drug Enforcement Administration (DEA). Dat zeggen functionarissen van het agentschap dat illegale drugs bestrijdt. De moordenaars deden zich voor als DEA-agenten.
  [naar artikel]
 40. Tweede gearresteerde man niet meer verdacht van betrokkenheid (11/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een tweede verdachte die zondag in verband met de aanslag in Stockholm was opgepakt, wordt niet meer verdacht van betrokkenheid bij de aanslag, zo meldt het Zweedse Openbaar Ministerie.
  [naar artikel]
 41. Stanislav Yezhov tolkte tussen de Oekraïense premier en wereldleiders als Theresa May. Nu wordt hij verdacht van spionage voor Rusland (21/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een topambtenaar die werkzaam was als tolk tussen de Oekraïense premier Volodymyr Groysman en enkele wereldleiders zoals de Britse premier Theresa...
  [naar artikel]
 42. Veroordeelde homejacker verdacht van betrokkenheid bij moord op Leander (32) (23/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De federale gerechtelijke politie heeft dinsdag verschillende verdachten opgepakt in het dossier van de moord op Leander ‘Leo’ Quintyn uit Tielt. Dat gebeurde tijdens een reeks huiszoekingen. Eén van de opgepakte verdachten is Iwan M., een 35-jarige man met Oostendse roots die al eens 7 jaar cel kreeg voor een homejacking bij een gehandicapte man. De verdachten worden verhoord, voorlopig is niemand aangehouden.
  [naar artikel]
 43. Congolese artsen achter ‘ebola-moord’ op WHO-dokter (08/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In Congo zijn drie lokale artsen gearresteerd die verdacht worden van betrokkenheid bij een aanval op een ziekenhuis. Hierbij kwam een epidemioloog...
  [naar artikel]
 44. Oekraïense president weigert ontslag van premier (17/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Oekraïense president Zelenski weigert het ontslag te aanvaarden van zijn premier. Die was in verlegenheid gebracht door een gelekte opname...
  [naar artikel]
 45. Stiefmoeder verdronken peuter verdacht van moord (08/06/2018 - De Standaard)
  De vrouw uit Lebbeke van wie de tweejarige stiefdochter vorige week verdronk in bad, wordt nu officieel verdacht van moord. De Raadkamer in Dendermonde heeft haar aanhouding bevestigd.
  [naar artikel]
 46. Stiefmoeder verdronken peuter verdacht van moord (08/06/2018 - De Standaard)
  De vrouw uit Lebbeke van wie de tweejarige stiefdochter vorige week verdronk in bad, wordt nu officieel verdacht van moord. De Raadkamer in Dendermonde heeft haar aanhouding bevestigd.
  [naar artikel]
 47. Ook vijfde verdachte aangehouden na dood Daniël: “Verdacht van gijzeling en moord” (26/04/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Alle vijf verdachten zijn aangehouden na het verdacht overlijden van Daniël in het asielcentrum van Broechem (Ranst). “Ze worden verdacht van gijzeling en moord”, meldt het parket. Het vijftal verschijnt dinsdag voor de raadkamer.
  [naar artikel]
 48. Oekraïne zit zonder premier na toespraak kersvers president Zelenski (20/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Oekraïense premier Volodymyr Grojsman kondigde vandaag zijn ontslag aan door meningsverschillen met de kersverse president Volodymyr Zelenski....
  [naar artikel]
 49. 'Geen bewijs voor betrokkenheid top Hezbollah bij moord op Hariri' (18/08/2020 - De Tijd)
  13:43 Er is geen bewijs dat de top van de sjiitische beweging Hezbollah of het Syrische regime rechtstreeks betrokken was bij de moord op de Libanese ex-premier Rafik Hariri in 2005. Dat stelt een speciaal ...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.