Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

22 September 2021
22:27 uur

Coronacrisis brengt ook ruimtevaart in zuurstofnood

Express

14/09/2021 - 22:25

Lees dit artikel: Coronacrisis brengt ook ruimtevaart in zuurstofnood De ruimtevaartsector houdt er rekening mee dat een aantal lanceringen de volgende maanden zullen moeten worden uitgesteld. Dat heeft te maken met een schaarste aan vloeibare zuurstof, waardoor mogelijk belangrijke missies voor wetenschappelijke of militaire doeleinden zullen worden vertraagd. Dat heeft Del Jenstrom, projectmanager van het programma Landsat bij het Amerikaanse ruimtevaartbureau NASA, gezegd. De […] Lees dit artikel: Coronacrisis brengt ook ruimtevaart in zuurstofnood


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Navo wil een eigen commandocentrum voor ruimtevaart (21/10/2020 - Express)
  De Noordatlantische Verdragsorganisatie (Navo) wil op zijn basis in de Duitse stad Ramstein ook een centrum voor ruimtevaart inplanten. Het... The post Navo wil een eigen commandocentrum voor ruimtevaart appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 2. Ruimtevaart heeft enkele opmerkelijke verjaardagen te vieren (10/04/2021 - Express)
  De maand april staat in de annalen van de ruimtevaart enkele keren met bijzonder grote kapitalen vermeld. De maand zorgde immers voor een aantal opmerkelijke mijlpalen in zowel de bemande als onbemande ruimtevaart. Daarbij vallen vooral de verjaardagen van de lancering van de eerste Russische kosmonaut en de eerste Amerikaanse spaceshuttle op. Beide gebeurtenissen vieren […] The post Ruimtevaart heeft enkele opmerkelijke verjaardagen te vieren appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 3. Ook Afrika heeft in de ruimtevaart belangrijke troeven (09/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Ook Afrika heeft in de ruimtevaart belangrijke troeven Afrika kan een uitgelezen gebied worden voor de volgende generatie lanceerbasissen die de wereldwijde ruimtevaartindustrie zal nodig hebben. Dat zegt een rapport van wetenschappers aan het Obasanjo Space Center in Abuja (Nigeria). De onderzoekers merken op dat Afrikaanse lanceerbasissen zowel wetenschappelijk als economisch een haalbare oplossing zouden kunnen zijn. ‘De ruimtevaart wordt als economische sector […] Lees dit artikel: Ook Afrika heeft in de ruimtevaart belangrijke troeven
  [naar artikel]
 4. Frans-Duitse samenwerking moet Europese ruimtevaart versterken (16/12/2020 - Express)
  Frankrijk en Duitsland gaan op het gebied van ruimtevaart intensiever samenwerken. Daarover heeft Bruno Le Maire, Frans minister van Economie,... The post Frans-Duitse samenwerking moet Europese ruimtevaart versterken appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 5. Coronacrisis brengt PS en N-VA opnieuw rond de tafel (13/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  De coronacrisis brengt ook de partijen in de Wetstraat weer wat dichter bij elkaar. PS en N-VA voeren opnieuw gesprekken om snel een regering op de been te brengen. Of dat lukt, moet de komende uren duidelijk worden.
  [naar artikel]
 6. Vlaanderen krijgt taskforce ruimtevaart (06/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams minister van Economie en Innovatie Hilde Crevits (CD&V) gaat een taskforce ruimtevaart oprichten. Die taskforce moet onder meer opvolgen in...
  [naar artikel]
 7. Airbus moet divisie defensie en ruimtevaart afslanken (20/02/2020 - Express)
  De Europese vliegtuigbouwer Airbus wil in zijn defensie-afdeling meer dan 2.300 banen schrappen. De divisie maakt immers een moeilijke periode door. Enerzijds is er sprake van een tegenvallende activiteit op de markt voor de ruimtevaart. Bovendien hebben vele landen beslissingen over nieuwe defensiecontracten tot een later tijdstip uitgesteld. Dat heeft Airbus aangekondigd. Tegen eind volgend […] The post Airbus moet divisie defensie en ruimtevaart afslanken appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 8. Coronacrisis brengt ook minimumloon cacaoboeren in het gedrang (18/07/2020 - Express)
  Cacao wordt met de grootste prijsdaling in een decennium geconfronteerd. Hierdoor dreigt echter ook een plan voor de introductie van... The post Coronacrisis brengt ook minimumloon cacaoboeren in het gedrang appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 9. De coronacrisis brengt alle klimaatverdragen in gevaar (22/03/2020 - De Morgen)
  De coronacrisis brengt alle klimaatverdragen in gevaar. Maar ze kan ook een kans bieden, als het lukt investeringen om haar te bestrijden te koppelen aan groene maatregelen.
  [naar artikel]
 10. Japan wil belangrijkste draaischijf Aziatische ruimtevaart worden (03/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Japan wil belangrijkste draaischijf Aziatische ruimtevaart worden Japan wil de belangrijkste Aziatische draaischijf in de internationale ruimtevaart worden. Daarom zal de Japanse regering de bouw van een aantal nieuwe ruimtehavens ondersteunen. Dat heeft de Japanse premier Yoshihide Suga gezegd. Op dit moment zijn er in Japan twee ruimtehavens – Tanegashima Space Center en Uchinoura Space Center – in gebruik. Naast de ruimtehavens […] Lees dit artikel: Japan wil belangrijkste draaischijf Aziatische ruimtevaart worden
  [naar artikel]
 11. Hoofd bemande ruimtevaart NASA stapt op (19/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het hoofd van de bemande ruimtevaart van NASA is opgestapt. Dat blijkt uit een interne memo van de ruimtevaartorganisatie. Doug Loverro is een week...
  [naar artikel]
 12. Voeren privébedrijven ons straks naar Mars? (31/05/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Met de lancering van een bemande capsule luidt Elon Musk het tijdperk van de commerciële ruimtevaart in. Een mijlpaal, zeker, maar hij brengt de ruimte niet noodzakelijk dichterbij.
  [naar artikel]
 13. Voortaan is er nog maar één Airbus (30/09/2016 - De Tijd)
  11:49 De grootste luchtvaart-, ruimtevaart- en defensiegroep van Europa neemt zijn organisatie op de schop en brengt alle activiteiten onder in één bedrijf. Banen zullen sneuvelen, hoeveel is niet zeker.
  [naar artikel]
 14. Europese ruimtevaart wil SpaceX achterna (29/06/2020 - Express)
  De Europese Unie zal zijn investeringen in raketlanceringen, satellietcommunicatie en de exploratie van de ruimte gevoelig opdrijven. Die inspanningen zullen... The post Europese ruimtevaart wil SpaceX achterna appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 15. Na het succes van SpaceX: voeren privébedrijven ons straks ook naar Mars? (31/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Met de lancering van een bemande capsule luidt Elon Musk het tijdperk van de commerciële ruimtevaart in. Een mijlpaal, zeker, maar hij brengt de ruimte niet noodzakelijk dichterbij.
  [naar artikel]
 16. Coronacrisis brengt Bulgarije dichter bij de eurozone (16/04/2020 - Express)
  De intrede van Bulgarije in de eurozone komt dichterbij. In februari had de Bulgaarse premier Bojko Borissov over die stap... The post Coronacrisis brengt Bulgarije dichter bij de eurozone appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 17. Hilde Crevits richt taskforce ruimtevaart op (06/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vlaams minister van Economie en Innovatie Hilde Crevits (CD&V) gaat een taskforce ruimtevaart oprichten. Dat in het Vlaams Parlement geantwoord op een vraag van Maurits Vande Reyde (Open Vld).
  [naar artikel]
 18. Hilde Crevits richt taskforce ruimtevaart op (06/02/2020 - Het Nieuwsblad)
  Vlaams minister van Economie en Innovatie Hilde Crevits (CD&V) gaat een taskforce ruimtevaart oprichten. Dat in het Vlaams Parlement geantwoord op een vraag van Maurits Vande Reyde (Open Vld).
  [naar artikel]
 19. Radiostem Michel Follet is al z’n hele leven gepassioneerd door ruimtevaart: “Mocht ik het geld hebben voor een ruimtereis, ik teken direct” (25/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Dat Michel Follet (60) gek is van de kermis weet iedereen, maar z’n liefde voor de ruimtevaart is minstens even groot. ‘Het één is voortgevloeid...
  [naar artikel]
 20. Coronacrisis brengt PS en N-VA opnieuw rond de tafel (13/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  De coronacrisis brengt ook de partijen in de Wetstraat weer wat dichter bij elkaar. PS en N-VA voeren op dit eigenste moment opnieuw gesprekken om snel een noodregering op de been te brengen. Of dat lukt, moet de komende uren duidelijk worden. Op dit moment wordt er vooral gediscussieerd wat het takenpakket van zo’n corona-coalitie kan zijn, meer dan welke partijen er deel van zullen uitmaken.
  [naar artikel]
 21. Amerikaanse en Europese ruimtevaart zetten samenwerking op rond klimaat (15/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Amerikaanse en Europese ruimtevaart zetten samenwerking op rond klimaat De Amerikaanse National Aeronautics and Space Administration (NASA) en het European Space Agency (ESA) willen in de toekomst op het gebied van klimaatwetenschappen een sterkere samenwerking uitbouwen. Dat staat in een intentieverklaring die de directeurs van de twee organisaties hebben ondertekend. De organisaties voeren daarbij aan dat in de strijd tegen de klimaatverandering ook voor […] Lees dit artikel: Amerikaanse en Europese ruimtevaart zetten samenwerking op rond klimaat
  [naar artikel]
 22. Australië stapt in de commerciële ruimtevaart (26/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Australië stapt in de commerciële ruimtevaart Het Taiwanese bedrijf Tispace plant nog dit jaar drie lanceringen vanuit Zuid-Australië. Australië hoopt dat het evenement een impuls kan betekenen voor de ontwikkeling van de Australische ruimtevaartindustrie. De eerste Australische commerciële raketlancering zal plaatsvinden vanaf het Whalers Way Orbital Launch Complex, op het schiereiland Eyre in Zuid-Australië. De Australische federale overheid heeft een vergunning […] Lees dit artikel: Australië stapt in de commerciële ruimtevaart
  [naar artikel]
 23. Crevits richt taskforce ruimtevaart op (06/02/2020 - Metro)
  Vlaams minister van Economie en Innovatie Hilde Crevits (CD&V) gaat een taskforce ruimtevaart oprichten. Dat in het Vlaams Parlement geantwoord op een vraag van Maurits Vande Reyde (Open Vld). De geplande taskforce moet onder meer opvolgen in hoeverre de federale overheid intekent op Europees ruimteprogramma die belangrijk zijn voor Vlaamse bedrijven. Een ander aandachtspunt is de opvolging van de Vlaamse deelname aan het subprogramma “ruimte” van het toekomstige Horizon Europe programma. Met dat programma financiert de Europese Unie onderzoek en innovatie voor de periode 2021-2027. Vlaanderen slaagt er volgens minister Crevits steeds beter in om ESA-middelen binnen te halen, maar het beoogde aandeel van 55 procent voor Vlaanderen wordt nog niet gehaald. Momenteel gaat het om 43 procent. Er zijn in Vlaanderen ruim 30 bedrijven en organisaties actief in de ruimtevaart-industrie. Ze vertegenwoordigen een globale omzet van om en bij de 350 miljoen euro waarvan een belangrijk deel voor ruimtevaart. bron: Belga Het bericht Crevits richt taskforce ruimtevaart op verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 24. Duitse ruimtevaart stuurt aan op eigen lanceerplatform in Noordzee (14/07/2020 - Express)
  De Duitse ruimtevaartindustrie moet over een eigen lanceerbasis kunnen beschikken. Daarbij wordt bovendien best geopteerd voor een drijvend platform in... The post Duitse ruimtevaart stuurt aan op eigen lanceerplatform in Noordzee appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 25. Luchtvaartsector grijpt coronacrisis aan om milieutaksen af te blokken (25/03/2020 - Express)
  De coronacrisis brengt de Europese luchtvaartmaatschappijen veel schade toe. Om de financiële kater wat te verlichten, eisen ze nu een... The post Luchtvaartsector grijpt coronacrisis aan om milieutaksen af te blokken appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 26. Einde Chinese coronacrisis brengt protestbeweging Hongkong opnieuw op straat (30/04/2020 - Express)
  Nu in China de zwaarste impact van coronabesmetting achter de rug lijkt, blijken ook de politieke protesten in Hongkong opnieuw... The post Einde Chinese coronacrisis brengt protestbeweging Hongkong opnieuw op straat appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 27. Succesvolle SpaceX-vlucht opent deur voor commerciële ruimtevaart (03/08/2020 - Express)
  De eerste commerciële ruimtevlucht ooit, van SpaceX (Elon Musk), is zondag met succes geland in de Golf van Mexico. De... The post Succesvolle SpaceX-vlucht opent deur voor commerciële ruimtevaart appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 28. Tijdens de coronacrisis schittert de afgeschreven Angela Merkel als vanouds (30/04/2020 - De Morgen)
  Angela Merkel, wier gezag tanende was, is plotseling ongekend populair. De coronacrisis brengt al haar talenten bij elkaar.
  [naar artikel]
 29. Coronacrisis brengt zelfs artificiële intelligentie in de war (14/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De coronacrisis gaat gepaard met heel wat chaos en onzekerheid. En dat voelt zelfs de artificiële intelligentie (AI), meer bepaald de ‘machine...
  [naar artikel]
 30. De coronacrisis als generale repetitie voor alle klimaatverdragen (21/03/2020 - De Morgen)
  De coronacrisis brengt alle klimaatverdragen in gevaar. Maar ze kan ook een kans bieden, als het lukt investeringen om haar te bestrijden te koppelen aan groene maatregelen.
  [naar artikel]
 31. Tijdens de coronacrisis schittert de afgeschreven Angela Merkel als vanouds (30/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Angela Merkel, wier gezag tanende was, is plotseling ongekend populair. De coronacrisis brengt al haar talenten bij elkaar, merkt de Nederlandse...
  [naar artikel]
 32. "Ontploffing bij SpaceX is slag voor commerciële ruimtevaart" (01/09/2016 - De Redactie)
  De lanceringen bij het commerciële ruimtebedrijf SpaceX hebben met de ontploffing van vanmiddag erbij een "falingspercentage" van 8 procent. "Een slag voor de commerciële ruimtevaart in de VS", zegt specialist Koen Puimège.
  [naar artikel]
 33. Held van NASA en Elon Musk, maar onbekend in eigen land: Antwerpse raketbouwer lag mee aan basis van Amerikaanse ruimtevaart (08/02/2020 - Het Nieuwsblad)
  De raketpionier Charlie Bossart (1904-1975) wordt over de grote plas bejubeld als een van de pioniers van de Amerikaanse ruimtevaart. Zijn naam wordt in één adem genoemd met die van Wernher von Braun. Exact 116 jaar geleden – op 9 februari 1904 – werd Bossart geboren. Niet als Charlie, maar als Karel Jan. En niet in Amerika, maar zowaar in Antwerpen.
  [naar artikel]
 34. Europa geeft investeringen in ruimtevaart extra duw (23/01/2020 - Express)
  De Europese Unie stelt 100 miljoen euro beschikbaar voor de Space Equity Pilot, een project dat investeringen in de ruimtevaartsector stimuleert. Er wordt vooral op kleine en middelgrote ondernemingen gemikt. Dat heeft Thierry Breton, Europees commissaris voor de interne markt, gemeld. Het Italiaanse project Primo Space is het eerste platform dat door het Europese Investeringsfonds […] The post Europa geeft investeringen in ruimtevaart extra duw appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 35. Corona brengt helft jongeren in financiële problemen (18/05/2020 - De Morgen)
  Minder zakgeld of geen studentenjob meer: de coronacrisis brengt ook jongeren in financiële problemen. Volgens een onderzoek van Febelfin bij 1.005 16- tot 30-jarigen voelt bijna de helft de financiële impact van de crisis.
  [naar artikel]
 36. Neurochirurg: "Als de bloesemende bomen de zuurstofnood niet meer aankunnen" (29/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Impressie van een arts-neurochirurg, door corona uit zijn comfortzone gedwongen: Dr. Sven Bamps, neurochirurg Sint-Trudoziekenhuis (Sint-Truiden) en Jessaziekenhuis (Hasselt), Ziekenhuisnetwerk Zuid-West Limburg.
  [naar artikel]
 37. Studenten kampen met financiële en psychologische problemen (15/05/2020 - Apache)
  De coronacrisis brengt ongelijkheden en kwetsbaarheden naar de voorgrond. In Gent kloppen meer studenten aan bij het OCMW, maar de crisis plaatst ook mentaal welzijn duidelijk op de agenda. De Vereniging van Studenten hoopt dat deze aandacht er ook na de coronacrisis zal zijn. De laatste weken moesten verschillende mensen voor het eerst aankloppen bij
  [naar artikel]
 38. Umicore heeft oogje op Picogiga (04/04/2019 - De Morgen)
  Ruimtevaart
  [naar artikel]
 39. Doodgaan onderaan de maatschappelijke ladder: elk overlijden raakt ons als basiswerkers (29/01/2021 - VRT NWS)
  De RuimteVaart, een armoedevereniging in Leuven, werd de afgelopen weken geconfronteerd met een aantal overlijdens van bezoekers én vrijwilligers. Mensen die met een stille trom van de radar verdwenen. Het toont hoe de eerstelijnsondersteuning onvoldoende bereikbaar is voor zij die onderaan de maatschappelijke ladder staan, schrijft basiswerker Freya Boelaert. De coronacrisis heeft die kloof alleen maar groter gemaakt. Boelaert getuigt over hoe elk afscheid er bij hen extra hard op inhakt.
  [naar artikel]
 40. Hij bleef de mensen entertainen tijdens coronacrisis, maar deze dj is nu zelf geveld door het virus: “Ik wist niet dat dit zo’n pijn kon doen” (08/08/2020 - Het Nieuwsblad)
  Al de hele coronacrisis lang brengt dj Eddy Goris uit Aarschot muzikaal entertainment in vele huiskamers. Maar nu valt dat stil. Het virus waar hij iedereen voor waarschuwde kreeg hem nu zelf te pakken.
  [naar artikel]
 41. Hoogleraar sterrenkunde kritisch over (on)zin van ruimtetoerisme: "Veroorzaakt hele hoop rotzooi, brengt niets bij" (16/09/2021 - VRT NWS)
  Vervuilend, extreem duur en nutteloos. Dat vindt hoogleraar sterrenkunde Vincent Icke van de eerste commerciële ruimtevaart van SpaceX. Icke ziet geen voordelen in het ruimtetoerisme. Sterker nog, volgens hem heeft de mens niets te zoeken in de ruimte. "Ze maken misbruik van de goede naam van de sterrenkunde."
  [naar artikel]
 42. Corona brengt Amazonbaas Bezos 24 miljard dollar op (15/04/2020 - Express)
  De rijkste man ter wereld, Jeff Bezos, is tijdens de coronacrisis nog een heel stuk rijker geworden, nu het aandeel... The post Corona brengt Amazonbaas Bezos 24 miljard dollar op appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 43. ‘Corona brengt 66.000 gezonde Belgische bedrijven in problemen’ (09/09/2020 - Express)
  Ongeveer 66.000 intrinsiek leefbare ondernemingen zijn als gevolg van de coronacrisis in de financiële problemen gekomen. Dat blijkt uit een... The post ‘Corona brengt 66.000 gezonde Belgische bedrijven in problemen’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 44. Van boodschappen doen tot chauffeur spelen: Antwerps hulpplatform Helpper groeit fors tijdens coronacrisis (03/07/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Sinds de start van de coronacrisis willen mensen elkaar steeds meer helpen, bijvoorbeeld om boodschappen te doen of het gras af te rijden. Het Antwerpse bedrijf Helpper, dat helpers en hulpbehoevenden met elkaar in contact brengt, heeft er dit jaar al 3.800 leden bijgekregen.
  [naar artikel]
 45. Alkens restaurant Philippe vond zichzelf opnieuw uit tijdens de coronacrisis (10/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het afhalen van gerechten blijft populair, ook na de heropening van de meeste restaurants. Thuis culinair genieten van de lekkere bereidingen van de chef zit gewoon in de lift. Het is voor de horeca dè les van deze coronacrisis. Het brengt voor de horecauitbaters ook meer op, want de kosten bij afhaalgerechten liggen lager. Sommige chefs willen niet meer terug naar de situatie van vroeger en hebben nu al beslist om te blijven inzetten op afhaalgerechten. De Alkense bistro Philippe vond zichzelf opnieuw uit tijdens de coronacrisis.
  [naar artikel]
 46. 69-jarige fietskoerier brengt bestellingen van Oxfam Wereldwinkel aan huis (16/04/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De Oxfam Wereldwinkels zijn voorlopig ook gesloten door de coronacrisis. In de Kempen blijft een aantal winkels zoals in Lichtaart (Kasterlee) wel draaien door de verkoop via mail en een webshop. Fietskoerier Anton Buytaert (69) brengt de bestellingen rond in heel Kasterlee en zelfs tot in Geel.
  [naar artikel]
 47. Coronacrisis brengt artificiële intelligentie in stroomversnelling (05/06/2020 - VRT NWS)
  Om de pandemie te lijf te gaan spelen ook nieuwe toepassingen van artificiële intelligentie (AI) een steeds grotere rol. Van diagnose tot preventie, controle en zelfs ontwikkeling van geneesmiddelen en een vaccin tegen het virus. In deze video analyseren we de meest recente ontwikkelingen. Tegelijk legt de coronacrisis ook de zwakheden van AI als hulpmiddel bloot. Zal de technologie bij een volgende epidemie meer impact kunnen hebben?
  [naar artikel]
 48. Els De Schepper brengt coronaboek uit: “Het boek is geestverruimender dan wiet, opwekkender dan cocaïne” (15/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Cabaretière Els De Schepper (54) brengt een boek uit, getiteld ‘Jij Krijgt Een Pluim’. Ze doet dat samen met Steven Boers, lid van de band Katastroof. Geraakt door de solidariteit tijdens de huidige coronacrisis ontstond het idee om een grappig, absurd, maar tegelijkertijd diepzinnig, boek te schrijven. Met dat boek wil Els iedereen die het moeilijk heeft, een hart onder de riem steken en opvrolijken.
  [naar artikel]
 49. Tuktuk brengt soep naar eenzame ouderen in Jette (11/11/2020 - VRT NWS)
  In Jette brengt een tuktuk of Aziatische driewieler elke week verse soep rond bij ouderen die door de coronacrisis geïsoleerd zijn geraakt. "Want nog belangrijker dan de soep, zijn de babbels erbij", klinkt het bij de sociale vereniging Labolobo.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.