Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

22 September 2021
23:22 uur

Derde prik voor 65-plussers en zwakkeren? Wachten op wetenschappelijk bewijs, maar ook een ethische kwestie

VRT NWS

14/09/2021 - 22:47

Een derde vaccinatie voor 65-plussers en Belgen met onderliggende aandoeningen? Voor federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) is het nog niet aan de orde. Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) wil de stap snel zetten als het nut ervan bewezen is en dringt aan op een snel advies van de Hoge Gezondheidsraad (HGR). Bekes ongeduld zal beloond worden, want het advies over een wordt normaal gezien donderdag voorgelegd aan de Taskforce Vaccinatie. Al is het ook een ethisch vraagstuk.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Vandenbroucke: ‘Beter derde wereld vaccineren dan ouderen derde prik geven’ (14/09/2021 - De Standaard)
  Federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) is geen voorstander om ook 65-plussers en Belgen met onderliggende aandoeningen een derde prik te geven. ‘Daarvoor is momenteel geen wetenschappelijk bewijs.’
  [naar artikel]
 2. Israël biedt 60-plussers derde prik van Pfizer aan (30/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Israël biedt 60-plussers derde prik van Pfizer aan Israël zal gevaccineerde 60-plussers een derde prik aanbieden tegen het coronavirus. Dat heeft premier Naftali Bennett donderdag aangekondigd. Wetenschappers zijn het echter lang niet eens over de vraag of ouderen dergelijke ‘booster shots’ nodig hebben. Vanaf zondag kunnen 60-plussers in Israël zich laten inenten met een derde dosis van het Pfizer/BioNTech-vaccin, waarvan in principe twee […] Lees dit artikel: Israël biedt 60-plussers derde prik van Pfizer aan
  [naar artikel]
 3. (Nog) niet iedereen krijgt een derde prik: wie dan wel? En wanneer wordt dat beslist? (17/08/2021 - Het Nieuwsblad)
  Een derde prik van het coronavaccin zit eraan te komen. Althans voor een relatief kleine risicogroep van kwetsbare personen. Voor een eventuele brede uitrol is het volgens experts nog te vroeg. Daarvoor wil de taskforce vaccinatie eerst meer wetenschappelijk bewijs zien.
  [naar artikel]
 4. (Nog) niet iedereen krijgt een derde prik: wie dan wel? En wanneer wordt dat beslist? (17/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een derde prik van het coronavaccin zit eraan te komen. Althans voor een relatief kleine risicogroep van kwetsbare personen. Voor een eventuele brede uitrol is het volgens experts nog te vroeg. Daarvoor wil de taskforce vaccinatie eerst meer wetenschappelijk bewijs zien.
  [naar artikel]
 5. Risicogroepen met ernstige afweerstoornis krijgen wellicht een derde prik, ouderen (nog) niet (17/08/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Een derde prik van het coronavaccin zit eraan te komen. Althans voor een relatief kleine risicogroep van kwetsbare personen. Voor een eventuele brede uitrol is het volgens experts nog te vroeg. Daarvoor wil de taskforce vaccinatie eerst meer wetenschappelijk bewijs zien.
  [naar artikel]
 6. Bewoners woonzorgcentra krijgen derde prik, nog geen beslissing over thuis wonende 85-plussers (22/09/2021 - De Morgen)
  De bewoners van de woonzorgcentra krijgen een derde prik tegen het coronavirus. Dat is zonet beslist op de Interministeriële Conferentie Volksgezondheid en wordt bevestigd aan VTM NIEUWS. Het is nog niet duidelijk wat er of de 85-plussers die niet in een woonzorgcentrum wonen ook een derde prik zullen krijgen.
  [naar artikel]
 7. Derde prik voor bewoners woonzorgcentra, nog geen beslissing over thuiswonende 85-plussers (22/09/2021 - VRT NWS)
  De bewoners van woonzorgcentra zullen een derde prik met een coronavaccin krijgen. Dat hebben de ministers van Volksgezondheid beslist in het zogenoemde Interministerieel Comité Volksgezondheid. Er is nog geen beslissing over een derde prik voor 85-plussers die nog thuis wonen.
  [naar artikel]
 8. 📈Derde prik voor bewoners woonzorgcentra, nog geen beslissing over 85-plussers die thuis wonen (22/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: 📈Derde prik voor bewoners woonzorgcentra, nog geen beslissing over 85-plussers die thuis wonen Bewoners van een woonzorgcentrum krijgen een derde prik tegen het coronavirus. Dat hebben de ministers van Volksgezondheid beslist in de Interministriële Conferentie Volksgezondheid. De Belgische ministers van Volksgezondheid namen de beslissing op basis van het advies van de Hoge Gezondheidsraad. Die had eerder al het licht op groen gezet voor een derde prik voor bewoners […] Lees dit artikel: 📈Derde prik voor bewoners woonzorgcentra, nog geen beslissing over 85-plussers die thuis wonen
  [naar artikel]
 9. Israël gestart met toedienen derde prik: tienduizenden 60-plussers meteen kandidaat (01/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Israël gestart met toedienen derde prik: tienduizenden 60-plussers meteen kandidaat Hoewel opiniepeilingen toonden dat een groot deel van de volledig gevaccineerden in Israël hun twijfels hebben over het nut van een derde vaccinprik tegen het coronavirus, blijkt de belangstelling op de eerste dag toch behoorlijk. Dat melden Israëlische media. Vandaag is de eerste dag waarop alle inwoners ouder dan 60 jaar die eerder twee prikken […] Lees dit artikel: Israël gestart met toedienen derde prik: tienduizenden 60-plussers meteen kandidaat
  [naar artikel]
 10. Meer en meer landen overwegen derde prik coronavaccin: Verenigd Koninkrijk start in september met toedienen boosterdosis (02/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Meer en meer landen overwegen derde prik coronavaccin: Verenigd Koninkrijk start in september met toedienen boosterdosis 50-plussers en de meest kwetsbare mensen in het Verenigd Koninkrijk kunnen vanaf volgende maand een derde prik van het Pfizer-vaccin krijgen. Het land hoopt met een derde dosis het hoofd te kunnen bieden aan de Delta-variant. Israël is deze week gestart met het toedienen van een derde prik van het coronavaccin aan 60-plussers. Eerder konden […] Lees dit artikel: Meer en meer landen overwegen derde prik coronavaccin: Verenigd Koninkrijk start in september met toedienen boosterdosis
  [naar artikel]
 11. Israël biedt 60-plussers derde coronaprik aan (29/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Israël gaat 60-plussers vanaf zondag de mogelijkheid geven zich een derde keer te laten inenten met het coronavaccin van Pfizer/BioNTech. Israël is daarmee voor zover bekend het eerste land dat ouderen zo'n derde prik geeft.
  [naar artikel]
 12. Israël biedt 60-plussers derde vaccinatie aan (29/07/2021 - De Morgen)
  Israël zal 60-plussers vanaf zondag de mogelijkheid geven zich een derde keer te laten inenten met het coronavaccin van Pfizer/BioNTech. Israël is daarmee voor zover bekend het eerste land dat die leeftijdscategorie zo’n derde prik geeft.
  [naar artikel]
 13. WHO kritisch voor landen die derde prik geven: “Voorlopig geen nood aan, vanuit wetenschappelijk oogpunt” (18/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft vandaag kritiek geuit op de rijke landen die een derde vaccindosis tegen Covid-19 toedienen of willen toedienen. De WHO zeggen dat de huidige data geen bewijs leveren dat een herhaalvaccin nodig zou zijn.
  [naar artikel]
 14. Derde boostervaccin straks alleen voor de kwetsbare groepen? (29/07/2021 - De Standaard)
  De vaccinatietaskforce beraadt zich nog over het nut van de derde prik voor de algemene bevolking. En dan speelt ook nog het ethische dilemma: moeten wij al een derde keer prikken terwijl de Derde Wereld nog wacht?
  [naar artikel]
 15. Is het zinvol de hele westerse bevolking een derde prik aan te bieden? “Geen bewijs dat dit voor iedereen nodig is” (14/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  Een groep van topexperts schrijft in The Lancet dat mogelijke voordelen van een derde prik (als die er al zijn) niet opwegen tegen het vaccineren van mensen in arme landen.
  [naar artikel]
 16. Israël begonnen met derde coronaprik voor 60-plussers (01/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Israël is vandaag begonnen met 60-plussers voor een derde keer in te enten met het coronavaccin van Pfizer/BioNTech. Israël is daarmee voor zover bekend het eerste land dat ouderen zo’n derde prik geeft.
  [naar artikel]
 17. “Derde prik voorlopig niet nodig voor ouderen of mensen met comorbiditeit” (14/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Er zijn momenteel geen robuuste wetenschappelijke gegevens beschikbaar dat een derde prik nodig is voor mensen met comorbiditeit of voor ouderen. Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) gezegd tijdens een actualiteitsdebat in de Kamer. “Het is misschien meer aangewezen om de vaccinatie van de bevolking in de derde wereld te organiseren, in plaats van een derde prik bij ons. Dat is een kwestie van internationale solidariteit”, aldus Vandenbroucke.
  [naar artikel]
 18. Derde prik in woonzorgcentra op tafel, ventilatieregels onderwijs op komst (19/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) hoopt dat hij met zijn collega’s uit de regio’s deze week een beslissing kan nemen over een derde prik voor bewoners van woonzorgcentra. Volgens hem zijn er echter geen argumenten voor een derde vaccinatieronde bij 65-plussers buiten woonzorgcentra. Dat zei de minister zondag in De Zevende Dag.
  [naar artikel]
 19. Licht op groen voor AstraZeneca bij 55-plussers, maar geen vliegende start (04/03/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De verhoopte kwantumsprong is het niet. De verzamelde ministers van Volksgezondheid zetten het licht op groen om AstraZeneca ook toe te dienen bij 55-plussers, maar houdt een slag om de arm voor een uitgestelde tweede prik van het Pfizer-vaccin. Eerst wachten ze nog juridische adviezen af van Europa. “En uiteindelijk hangt de snelheid vooral af van de producenten”, klinkt het.
  [naar artikel]
 20. Israël begonnen met derde prik voor 60-plussers, ziekenhuizen zien grote stijging van aantal ernstig zieke COVID-patiënten (01/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Israël is vandaag begonnen met 60-plussers voor een derde keer in te enten met het coronavaccin van Pfizer/BioNTech. Israël is daarmee voor zover bekend het eerste land dat ouderen zo’n derde prik geeft. Het aantal ernstig zieke coronapatiënten is wel opnieuw aan het stijgen in het land. Voor het eerst sinds april zijn meer dan 200 mensen met zware symptomen opgenomen in het ziekenhuis. Dat blijkt zondag uit gegevens van het Israëlische ministerie van Volksgezondheid.
  [naar artikel]
 21. Grote levering AstraZeneca moet sneller tweede prik geven (28/06/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Grote levering AstraZeneca moet sneller tweede prik geven Er is een grote levering AstraZeneca (AZ) aangekomen. Mensen die nog steeds op hun tweede AZ-prik wachten, zullen deze week weten of ze die spuit eerder kunnen krijgen. Zowat 300.000 Belgen wachten nog steeds op hun tweede prik van AstraZeneca. Het gaat om 65-plussers en mensen met onderliggende aandoeningen. Als kwetsbare groep kregen ze voorrang […] Lees dit artikel: Grote levering AstraZeneca moet sneller tweede prik geven
  [naar artikel]
 22. In september weten we wie er in ons land een derde prik ontvangt: ‘Vaccins zijn al besteld’ (29/07/2021 - De Morgen)
  Alleen de 65-plussers en mensen met onderliggende aandoeningen een boostervaccin geven? Of veel meer mensen zoals in Engeland? Die keuze is nog niet gemaakt in ons land. Gudrun Briat van de Taskforce Vaccinatie en vaccinoloog Pierre Van Damme leggen uit waarom we nog tot september moeten wachten voor het beleid rond de derde coronaprik vastgelegd kan worden.
  [naar artikel]
 23. Een beetje sneller, maar is het genoeg? (04/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  De ministers van Volksgezondheid zetten gisteren het licht op groen om AstraZeneca toe te dienen bij 55-plussers, maar houden een slag om de arm voor een uitgestelde tweede prik van het Pfizer-vaccin. Eerst wachten ze nog juridische adviezen af van Europa.
  [naar artikel]
 24. Factcheck: “Is er wetenschappelijk bewijs voor de bubbel van vijf?” (21/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  ULB-epidemioloog Yves Coppieters vindt dat er geen wetenschappelijk bewijs bestaat voor de omstreden ‘bubbel van vijf’. “De echte broeihaarden liggen bij bedrijven, grote samenkomsten en zorginstellingen.” Maar zijn zijn collega’s het daar wel mee eens?
  [naar artikel]
 25. 'Wetenschappelijk bewijs echtheid Toporovski-werken' (17/10/2018 - De Tijd)
  14:22 Er is wetenschappelijk bewijs voor 12 van de 24 werken van de gecontesteerde Toporovski-collectie die vorig jaar in het MSK in Gent hing. Dat zegt de geschorste museumdirectrice Catherine de Zegher.
  [naar artikel]
 26. Is een derde prik van het coronavaccin onvermijdelijk? (29/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Is een derde prik van het coronavaccin onvermijdelijk? Pascal Soriot, de CEO van AstraZeneca, kan nog niet met zekerheid zeggen of een derde prik van het coronavaccin nodig is om een blijvende bescherming te bieden tegen Covid-19. Pfizer/BioNTech liet eerder deze maand weten dat het van plan is om goedkeuring voor een derde dosis te vragen aan de Europese en Amerikaanse regelgevers. Ook […] Lees dit artikel: Is een derde prik van het coronavaccin onvermijdelijk?
  [naar artikel]
 27. LIVE. Vlaamse vaccinatiecentra krijgen volgende week meer dan 450.000 vaccins, volg hier de persbriefing (30/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Vlaamse vaccinatiecentra krijgen volgende week meer dan 450.000 vaccins om toe te dienen, 130 procent meer dan de 204.000 dosissen van deze week. Ongeveer twee derde van de dosissen zijn bedoeld als eerste prik voor de laatste 65-plussers en de mensen met onderliggende aandoeningen, de rest is voor de tweede prik bij de 65-plussers. Om 15.15 uur licht het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid de nieuwe planning toe.
  [naar artikel]
 28. LIVE. Vlaamse vaccinatiecentra krijgen volgende week meer dan 450.000 vaccins, volg hier de persbriefing (30/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Vlaamse vaccinatiecentra krijgen volgende week meer dan 450.000 vaccins om toe te dienen, 130 procent meer dan de 204.000 dosissen van deze week. Ongeveer twee derde van de dosissen zijn bedoeld als eerste prik voor de laatste 65-plussers en de mensen met onderliggende aandoeningen, de rest is voor de tweede prik bij de 65-plussers. Om 15.15 uur licht het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid de nieuwe planning toe.
  [naar artikel]
 29. Groen licht voor derde prik aan alle 85-plussers (21/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Hoge Gezondheidsraad (HGR) zet het licht op groen om rusthuisbewoners én alle 85-plussers een extra dosis van een coronavaccin te geven. Het is nu aan de politiek om daar de knoop over door te hakken, schrijven Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen vandaag.
  [naar artikel]
 30. Groen licht voor derde prik aan alle 85-plussers (21/09/2021 - De Morgen)
  De Hoge Gezondheidsraad (HGR) zet het licht op groen om rusthuisbewoners én alle 85-plussers een extra dosis van een coronavaccin te geven. Het is nu aan de politiek om daar de knoop over door te hakken, schrijven Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen vandaag.
  [naar artikel]
 31. Derde prik van Pfizer lijkt onvermijdelijk – zes maanden na inenting flinke daling effectiviteit (09/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Derde prik van Pfizer lijkt onvermijdelijk – zes maanden na inenting flinke daling effectiviteit Pfizer gaat om toestemming vragen bij de Europese gezondheidsinstanties voor een derde prik van z’n coronavirusvaccin. Er is immers volgens het bedrijf bewijs voor een groter risico op herinfectie zes maanden na inenting. Het Amerikaanse farmaceutische bedrijf en zijn Duitse partner BioNTech zijn begonnen met het ontwerpen van een versie van hun vaccin, specifiek om […] Lees dit artikel: Derde prik van Pfizer lijkt onvermijdelijk – zes maanden na inenting flinke daling effectiviteit
  [naar artikel]
 32. Derde Pfizerprik beschermt 60-plussers vier keer beter dan tweede: “Maar eerste vaccinatiegraad omhoog” (23/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een derde prik met het Pfizervaccin beschermt 60-plussers na tien dagen vier keer beter tegen een coronabesmetting dan de huidige dubbele dosis. Dat leidt het Israëlische ministerie voor gezondheid af uit de coronastatistieken van het land. Israël begon eind juli met de uitrol van het boostershot. “Maar hier is het prioritair dat we de vaccinatiegraad nog doen stijgen.”
  [naar artikel]
 33. Dossier ongelijke vaccinatie: Rijke landen geven al derde prik, terwijl armere landen nog wachten op hun eerste dosis (19/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Dossier ongelijke vaccinatie: Rijke landen geven al derde prik, terwijl armere landen nog wachten op hun eerste dosis De vaccinatiecampagnes in landen met hoge inkomens veranderen stilaan in booster-campagnes. Dat terwijl lage-inkomenslanden nog maar net aan hun eerste ronde beginnen. Al tijdens de productiefase werden vaccins massaal opgekocht door hoge-inkomenslanden. Daardoor zijn de vaccins nu zeer ongelijk verdeeld in de rest van de wereld. Inhoudstafel: Een ongelijke voorraad Hoe de ongelijke vaccinverdeling tot […] Lees dit artikel: Dossier ongelijke vaccinatie: Rijke landen geven al derde prik, terwijl armere landen nog wachten op hun eerste dosis
  [naar artikel]
 34. Dossier ongelijke vaccinatie: Rijke landen geven al derde prik, terwijl armere landen nog wachten op hun eerste dosis (19/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Dossier ongelijke vaccinatie: Rijke landen geven al derde prik, terwijl armere landen nog wachten op hun eerste dosis De vaccinatiecampagnes in landen met hoge inkomens veranderen stilaan in booster-campagnes. Dat terwijl lage-inkomenslanden nog maar net aan hun eerste ronde beginnen. Al tijdens de productiefase werden vaccins massaal opgekocht door hoge-inkomenslanden. Daardoor zijn de vaccins nu zeer ongelijk verdeeld in de rest van de wereld. Inhoudstafel: Een ongelijke voorraad Hoe de ongelijke vaccinverdeling tot […] Lees dit artikel: Dossier ongelijke vaccinatie: Rijke landen geven al derde prik, terwijl armere landen nog wachten op hun eerste dosis
  [naar artikel]
 35. Beke: “Wetenschappelijke gegevens laten nog niet toe van vaccin te wisselen voor tweede prik” (15/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) zegt dat er nog niet genoeg wetenschappelijk bewijs is dat het wisselen van vaccin tussen de eerste en de tweede prik zonder problemen kan en zelfs voordelen oplevert. Voorlopig zal er dan ook niet gewisseld kunnen worden, al sluit Beke de praktijk op de langere termijn niet uit.
  [naar artikel]
 36. Licht op groen voor derde prik rusthuisbewoners (22/09/2021 - De Standaard)
  De Hoge Gezondheidsraad had het al geadviseerd, en nu is de politieke knoop ook doorgehakt: naast mensen met een verminderd immuunsysteem, krijgen ook rusthuisbewoners een derde prik. Over een eventuele derde prik voor alle ouderen is nog geen beslissing genomen. Daarover wordt zaterdag verder vergaderd.
  [naar artikel]
 37. Chinese klokkenluidster beweert dat coronavirus ontstaan is in lab en kan daar wetenschappelijk bewijs voor leveren (12/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Chinese viroloog en klokkenluidster Li-Meng Yan, heeft beloofd om wetenschappelijk bewijs te publiceren dat aantoont dat het coronavirus...
  [naar artikel]
 38. Factcheck nadat ULB-epidemioloog de bubbel onder vuur neemt: “Is er wetenschappelijk bewijs voor de bubbel van vijf?” (21/08/2020 - Het Nieuwsblad)
  ULB-epidemioloog Yves Coppieters vindt dat er geen wetenschappelijk bewijs bestaat voor de omstreden ‘bubbel van vijf’. “De echte broeihaarden liggen bij bedrijven, grote samenkomsten en zorginstellingen.” Maar zijn zijn collega’s het daar wel mee eens?
  [naar artikel]
 39. Meer dan 70 procent van 65-plussers in Vlaanderen heeft eerste prik gekregen (22/04/2021 - Metro)
  In Vlaanderen heeft 72,39 procent van de 65-plussers intussen een eerste coronaprik gekregen. Dat blijkt uit cijfers van de vaccinatieteller (laatjevaccineren.be). Daarmee overschrijdt Vlaanderen de belangrijke kaap van 70 procent, een kaap die ook door het Overlegcomité naar voor was geschoven om op 8 mei het buitenplan te activeren met onder meer de heropening van de horecaterrassen. Uit de cijfers van de vaccinatieteller blijkt dat in Vlaanderen intussen 982.743 van de 1.357.531 65-plussers minstens één vaccin hebben gekregen. Daarmee zit Vlaanderen aan een vaccinatiegraad van 72,39 procent. De grote meerderheid van de 65-plussers heeft nog maar één prik gekregen, maar 167.327 mensen (12,33 procent) hebben intussen ook al een tweede dosis gekregen en zijn dus volledig gevaccineerd. Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) reageert op Twitter tevreden op het overschrijden van de drempel van 70 procent: “Een belangrijke voorwaarde om terug perspectief te krijgen. Samen kiezen voor het vaccin is de uitweg uit deze gezondheidscrisis”, tweet de CD&V-minister. Het bericht Meer dan 70 procent van 65-plussers in Vlaanderen heeft eerste prik gekregen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 40. Italië prikt geïsoleerde dorpelingen aan keukentafel: “Dit scheelt een uur haarspeldbochten rijden” (17/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Met ruim 41 miljoen gezette prikken loopt de Italiaanse vaccinatiecampagne gestaag door. Maar er is een groep mensen die lastig te bereiken is: ouderen en zwakkeren in afgelegen dorpen. Het Italiaanse leger gaat daarom bij ze op bezoek. Hoe gaat dat in z’n werk? De organisatie is bijna on-Italiaans efficiënt, reageren dorpelingen die geduldig op hun prik staan te wachten.
  [naar artikel]
 41. Vlaamse vaccinatiecentra krijgen volgende week meer dan 450.000 vaccins, meer dan verdubbeling (29/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Vlaamse vaccinatiecentra krijgen volgende week meer dan 450.000 vaccins om toe te dienen, 130 procent meer dan de 204.000 dosissen van deze week. Ongeveer twee derde van de dosissen zijn bedoeld als eerste prik voor de laatste 65-plussers en de mensen met onderliggende aandoeningen, de andere vaccins zijn bedoeld voor de tweede prik bij 65-plussers.
  [naar artikel]
 42. 100.000 Belgen die thuis prik krijgen, moeten nog maand wachten door Janssen-vaccin (12/03/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Zo’n 100.000 Belgen die in aanmerking komen voor thuisvaccinatie zullen nog minstens een maand moeten wachten. Aan de huisartsen wordt gevraagd hen in te enten met Johnson & Johnson. Van dat Janssen-vaccin is slechts één prik vereist. “Waardoor iedereen tijdig beschermd is”, zegt professor Jan De Maeseneer. “Wachten op een tweede prik van AstraZeneca zou zelfs langer duren.”
  [naar artikel]
 43. Bedrijf 3M: “Geen wetenschappelijk bewijs dat PFOS gezondheid schaadt” (29/06/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Het bedrijf 3M zegt dat er geen wetenschappelijk bewijs is dat de chemische stof PFOS gezondheidsschade bij mensen veroorzaakt.
  [naar artikel]
 44. Italiaans leger prikt dorpelingen aan de keukentafel: “Dit scheelt een uur haarspeldbochten rijden” (17/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Met ruim 41 miljoen gezette prikken loopt de Italiaanse vaccinatiecampagne gestaag door. Maar er is een groep mensen die lastig te bereiken is: ouderen en zwakkeren in afgelegen dorpen. Het Italiaanse leger gaat daarom bij ze op bezoek. Hoe dat in z’n werk gaat? De organisatie is bijna on-Italiaans efficiënt, reageren dorpelingen die geduldig op hun prik staan te wachten.
  [naar artikel]
 45. Italiaans leger prikt dorpelingen aan keukentafel: “Dit scheelt een uur haarspeldbochten rijden” (17/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Met ruim 41 miljoen gezette prikken loopt de Italiaanse vaccinatiecampagne gestaag door. Maar er is een groep mensen die lastig te bereiken is: ouderen en zwakkeren in afgelegen dorpen. Het Italiaanse leger gaat daarom bij ze op bezoek. Hoe gaat dat in z’n werk? De organisatie is bijna on-Italiaans efficiënt, reageren dorpelingen die geduldig op hun prik staan te wachten.
  [naar artikel]
 46. Zelfs 100-plussers komen naar Spoor Oost voor vaccin: “Desnoods te voet vanuit Schoten” (15/03/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Sinds maandag worden op Spoor Oost ook de thuiswonende 85-plussers gevaccineerd en dat zorgde vermoedelijk voor de grootste ‘samenscholing’ van 85-plussers ooit in Antwerpen. Kranig trotseerden ze weer en wind om die langverwachte prik in hun arm te krijgen. Zelfs de 100-plussers. “Ah ja, dan kan ik hopelijk snel weer een terrasje doen”, zegt Jet Dirix (107) uit Ekeren.
  [naar artikel]
 47. Israël gaat van start met derde prik voor risicopatiënten (11/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Israël biedt mensen met een verzwakt immuunsysteem een derde prik van het coronavaccin aan. Dat heeft de Israëlische minister van Gezondheid Nitzan Horowitz gezegd aan de zender Kan. Voor die derde prik zal het vaccin van Moderna gebruikt worden. De Israëlische overheid is er echter nog niet uit of deze booster ook algemeen ingezet zal worden.
  [naar artikel]
 48. Nieuw uitstel zorg wekt discussie over verplichte prik tot leven (09/09/2021 - De Tijd)
  02:00 Nu de ziekenhuizen weer ingrepen moeten uitstellen door een stijgend aantal coronapatiënten kondigt zich een lastige ethische kwestie aan. Geprikte mensen zal normale zorg worden ontzegd omdat ongevac...
  [naar artikel]
 49. Helft Vlaamse 85-plussers is gevaccineerd, maar moesten ze dat niet allemaal zijn ondertussen? (23/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Ongeveer de helft van de Vlaamse 85-plussers heeft momenteel minstens een eerste prik van het coronavaccin gekregen. Nochtans bleek uit het schema dat Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) twee weken geleden deelde, dat álle 85-plussers nu al ingeënt moesten zijn. Maar dat leek toch een iets te voortvarend vooruitzicht.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.