Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

22 September 2021
22:19 uur

BNP Paribas Fortis biedt bedrijven groene consulting

De Tijd

15/09/2021 - 01:41

01:30 BNP Paribas Fortis gaat bedrijfsklanten voortaan bijstaan om makkelijker aan de duurzaamheidscriteria te voldoen. De bank sluit een partnership met het groene consultancybureau Climact.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Hoe groener uw dossier, hoe goedkoper uw lening: BNP Paribas Fortis zet in op duurzaamheid (13/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Met het ergste van de huidige crisis achter de rug kan de grootste bank van het land zo al voorspellen wat de volgende grote uitdaging wordt. Bedrijven die bij BNP Paribas Fortis nog aankloppen voor een lening zullen in de toekomst moeten aangeven hoe groot hun ecologische voetafdruk is. "Zowel de spaarders, de wetgevers als regulatoren vragen een actieve aanpak van ons", zegt CEO Max Jadot van BNP Paribas Fortis.
  [naar artikel]
 2. Bpost Bank komt in handen van BNP Paribas Fortis (23/12/2020 - Express)
  De grootbank BNP Paribas Fortis neemt Bpost Bank over, kondigen beide bedrijven woensdagavond aan. Het postbedrijf blijft wel instaan voor... The post Bpost Bank komt in handen van BNP Paribas Fortis appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 3. BNP Fortis Paribas gaat uw huis bewaken: bank breidt aanbod uit (05/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De bank BNP Paribas Fortis start vanaf november aan haar loketten met het verkopen van een twintigtal verzekeringspolissen voor bedrijven. Maar ook particulieren zullen er extra diensten kunnen inslaan. Vanaf het eerste kwartaal van 2022 biedt de financiële instelling hen ook een abonnement aan voor het bewaken van hun woning vanop afstand.
  [naar artikel]
 4. BNP Paribas Fortis zet spaarrente op minimum (29/08/2019 - De Tijd)
  17:31 De rente op alle spaarproducten bij BNP Paribas Fortis en zusterbank Fintro zal vanaf 1 september op het wettelijk minimum staan. Dat laat de bank weten in een persbericht. BNP Paribas Fortis is de ma...
  [naar artikel]
 5. BNP Paribas Fortis zet alle spaarrentes op minimum (29/08/2019 - Het Nieuwsblad)
  BNP Paribas Fortis zet vanaf 1 september de rente op al haar spaarrekeningen op het wettelijke minimum. Dat meldt de bank dinsdag. BNP Paribas Fortis is marktleider voor spaarboekjes in ons land.
  [naar artikel]
 6. BNP Paribas Fortis zet alle spaarrentes op minimum (29/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  BNP Paribas Fortis zet vanaf 1 september de rente op al haar spaarrekeningen op het wettelijke minimum. Dat meldt de bank dinsdag. BNP Paribas Fortis is marktleider voor spaarboekjes in ons land.
  [naar artikel]
 7. BNP Paribas Fortis schrapt tot 2.200 banen (28/02/2019 - VRT NWS)
  BNP Paribas Fortis, de grootste bank van het land, gaat de volgende drie jaar tot 2.200 banen schrappen.  Over de afslanking heeft BNP Paribas Fortis een akkoord gesloten met de christelijke en socialistische vakbond.  
  [naar artikel]
 8. BNP Paribas Fortis zet alle spaarrentes op minimum (29/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  BNP Paribas Fortis zet vanaf 1 september de rente op al haar spaarrekeningen op het wettelijke minimum. BNP Paribas Fortis is marktleider voor...
  [naar artikel]
 9. BNP Paribas Fortis trekt dividend in (02/04/2020 - VRT NWS)
  BNP Paribas Fortis zal geen dividend over 2019 uitkeren. Dat heef de bank bekendgemaakt. De raad van bestuur van BNP Paribas Fortis herroept het eerder aangekondigde dividend van 3,53 euro per aandeel. De situatie wordt herbekeken in oktober van dit jaar, zo klinkt het nog.
  [naar artikel]
 10. Marktleider BNP Paribas Fortis zet alle spaarrentes op minimum van 0,11 procent (29/08/2019 - VRT NWS)
  BNP Paribas Fortis zet vanaf 1 september de rente op al haar spaarrekeningen op het wettelijke minimum. Dat meldt de bank. BNP Paribas Fortis is marktleider voor spaarboekjes in ons land.
  [naar artikel]
 11. BNP Paribas Fortis neemt activiteiten van Paysquare België over (02/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  BNP Paribas Fortis heeft een overeenkomst bereikt over de overname van de activiteiten van PaySquare in België, een dochter van het bedrijf Worldline. Met deze acquisitie versterkt BNP Paribas Fortis zijn concurrentiepositie op de acquiringmarkt van de kaartbetalingen en dat zowel voor de fysieke terminals als de virtuele (e-commerce).
  [naar artikel]
 12. Ook BNP Paribas Fortis zwicht en schrapt dividend (02/04/2020 - Express)
  Na de kritiek van de laatste dagen geeft BNP Paribas Fortis toe. De grootbank herroept het dividend over 2019, besliste... The post Ook BNP Paribas Fortis zwicht en schrapt dividend appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 13. Frank Vranken (BNP Paribas Fortis): 'Rendement ligt te laag' (11/04/2019 - De Morgen)
  Ondanks het hogere rendement dat de nieuwe staatsbon biedt, is hij niet bijster interessant. 'Het rendement ligt lager dan dat beleggers vandaag kunnen krijgen bij de aankoop van staatsobligaties', zegt Frank Vranken (BNP Paribas Fortis).
  [naar artikel]
 14. Op vakantie geweest in Italië? Werknemers BNP Paribas Fortis moeten zeker twee weken thuis blijven, ook andere bedrijven nemen drastische maatregelen (27/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Werknemers van BNP Paribas Fortis die terugkomen van een gebied waar besmettingen met het coronavirus zijn, mogen minstens twee weken lang niet...
  [naar artikel]
 15. BNP Paribas Fortis trekt dividend in (02/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  De raad van bestuur van BNP Paribas Fortis heeft beslist om het dividend van 1,9 miljard euro dan toch niet te betalen aan de Franse moederbank BNP Paribas. Minister van Financiën Alexander De Croo (Open Vld) reageert positief.
  [naar artikel]
 16. BNP Paribas Fortis trekt dividend in (02/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  De raad van bestuur van BNP Paribas Fortis heeft beslist om het dividend van 1,9 miljard euro dan toch niet te betalen aan de Franse moederbank BNP Paribas. Minister van Financiën Alexander De Croo (Open Vld) reageert positief.
  [naar artikel]
 17. Zetes, Cream Consulting en Phinest Consulting zijn de Ambassadeurs van de Brusselse Gazellen (31/01/2018 - Knack)
  Trends stelt elk jaar de rangschikking op van de snelst groeiende bedrijven, de Trends Gazellen. De editie 2018 opent met de rangschikking voor Brussel. In de categorie grote bedrijven is Zetes de primus. Bij de middelgrote bedrijven gaat Cream Consulting met de eer lopen, bij de kleine bedrijven is dat Phinest Consulting. Zij krijgen de titel van Ambassadeur van de Brusselse Gazellen.
  [naar artikel]
 18. Hangen er ook donderwolken boven BNP Paribas Fortis? (20/09/2016 - Knack)
  Vakbonden vrezen dat BNP Paribas Fortis, net zoals ING, gaat inzetten op het verzelfstandigen van het kantoornet.
  [naar artikel]
 19. BNP Paribas Fortis fors groter door interne deal (22/09/2016 - De Tijd)
  01:00 De leasingreus Arval, nu nog een zusterbedrijf, wordt een dochteronderneming van BNP Paribas Fortis.
  [naar artikel]
 20. 'Retaildirecteur BNP Paribas Fortis stapt op' (19/10/2017 - De Tijd)
  13:46 Peter Vandekerckhove, het hoofd van de retailtak bij BNP Paribas Fortis, zou volgens mediaberichten de bank verlaten.
  [naar artikel]
 21. 'Geen gedwongen ontslagen bij BNP Paribas Fortis' (30/09/2016 - Knack)
  De directie van BNP Paribas Fortis wil de werkzekerheid garanderen tot eind 2018.
  [naar artikel]
 22. BNP Paribas Fortis vergroot voetafdruk in Turkije (30/04/2019 - De Tijd)
  15:11 De Turkse bankdochter van BNP Paribas Fortis neemt de lokale vermogensbeheerpoot van ING over.
  [naar artikel]
 23. BNPP Fortis zet spaarrente voor bedrijven op nul (29/11/2016 - De Tijd)
  15:20 Na KBC zetten ook BNP Paribas Fortis en dochter Fintro de spaarrente voor bedrijven op nul. Vanaf 15 maart 2017 worden de spaarrekeningen voor professionele klanten omgezet naar niet-gereglementeerd b...
  [naar artikel]
 24. Technische panne bij BNP Paribas Fortis (08/01/2019 - De Tijd)
  14:20 Verschillende klanten van BNP Paribas Fortis ondervinden problemen met diensten van de bank, zo blijkt uit meldingen op sociale media.
  [naar artikel]
 25. De verantwoordelijkheid van een grote bank (26/03/2018 - Metro)
  BNP Paribas Fortis, de grootste bank van België, heeft de menselijke, technologische en financiële middelen om de 17 duurzame ontwikkelingsobjectieven van de VN te helpen realiseren. “Onze bank voert een duidelijke strategie om de eigen CO2-uitstoot terug te dringen”, aldus Wilfried Remans, Head of CSR & Public Affairs bij BNP Paribas Fortis. “Zowel voor onze activiteiten als voor onze producten.” Een van de mogelijkheden is een groene lening, zoals die aan Aquafin. “Ook aan bpost gaf de bank een lening met een rentevoet die gelinkt is aan de duurzaamheid van het bedrijf.  Als de ESG-score  van bpost verbetert – dat wil zeggen als het bedrijf beter presteert op het gebied van milieu (‘environmental’), maatschappij (‘social’) en governance (deugdelijk bestuur) – dan gaat de rentevoet naar beneden. Nog een voorbeeld: de bank biedt haar klanten voortaan prioritair ‘SRI-fondsen’ of fondsen voor duurzaam beleggen aan. Die investeren uitsluitend in de duurzaamste bedrijven uit hun sector en in ondernemingen met een specifiek maatschappelijke doel, zoals hernieuwbare energie. Lees ook: Een groene lening voor duurzamer water Soms moet je nee zeggen Volgens dezelfde logica heeft BNP Paribas Fortis ‘sector policy’s’ opgesteld om de financiering van bedrijven die in gevoelige sectoren actief zijn, te beperken. “Zo hebben we besloten om niet meer te investeren in bedrijven uit de tabakssector, of die naar olie boren op de Noordpool. Daarnaast hebben we strikte voorwaarden ingevoerd voor een aantal sectoren, zoals landbouw, palmolie en defensie.” Lees ook: Klanten duurzame activiteiten laten uitbouwen   Het bericht De verantwoordelijkheid van een grote bank verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 26. BNP Paribas Fortis mikt op helft verkoop via internet (27/06/2017 - De Tijd)
  17:20 BNP Paribas Fortis wil fors meer bancaire producten rechtstreeks verkopen via de website, zonder tussenkomst van het bankkantoor.
  [naar artikel]
 27. BNP Paribas Fortis maakt robotbeleggen mogelijk (14/02/2018 - De Tijd)
  07:22 De robots rukken op in beleggingsland. BNP Paribas Fortis lanceert wellicht nog dit jaar computergestuurd beleggen voor het grote publiek.
  [naar artikel]
 28. “Onrechtstreekse discriminatie mogelijk bij BNP Paribas Fortis” (23/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Omwille van de wet tegen witwassen weigert BNP Paribas Fortis diensten aan een deel van de bevolking, zo schrijft Le Soir zaterdag. Het gaat in...
  [naar artikel]
 29. BNP Paribas Fortis stapt in biobakker (07/02/2018 - De Tijd)
  07:47 BNP Paribas Fortis verwerft een kwart van de Belgische voedingsgroep Food Associates Group, onder meer marktleider in biologisch ambachtelijk brood.
  [naar artikel]
 30. Nieuwe betaalkaart BNP Paribas Fortis zorgt voor problemen bij klanten (09/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Zowat 4 miljoen klanten van BNP Paribas Fortis krijgen tegen het einde van het jaar een nieuwe bankkaart. De bank stapt voor haar debetkaart over van Maestro naar Visa, maar die overschakeling loopt niet overal vlekkeloos. Dat bericht Het Belang van Limburg maandag en wordt aan Belga bevestigd door BNP Paribas Fortis-woordvoerster Hilde Junius.
  [naar artikel]
 31. Vrijdag bijzondere ondernemingsraad bij BNP Paribas Fortis (14/03/2019 - De Tijd)
  17:34 In de aanloop naar de publicatie van zijn jaarcijfers schept de directie van BNP Paribas Fortis vrijdagochtend mogelijk eindelijk duidelijkheid over de herstructurering die op til is bij de bank.
  [naar artikel]
 32. BNP Paribas Fortis trekt aantal tarieven op (24/10/2018 - De Tijd)
  14:57 Bankieren via BNP Paribas Fortis wordt voor sommigen een stukje duurder vanaf 2019. Dat blijkt uit de tarievenlijst die woensdag aangepast werd.
  [naar artikel]
 33. BNP Paribas Fortis schrapt kantoren en verhoogt tarieven (30/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Maandag gaat ING het hakbijl zetten in zijn Belgische filiaal, maar ook bij BNP Paribas Fortis is een ingreep aangekondigd. Tijdens een tweedaags
  [naar artikel]
 34. BNP Paribas Fortis bouwt kantorennet traag af (31/08/2017 - De Tijd)
  13:05 BNP Paribas Fortis telde eind juni 770 kantoren, of 18 minder dan een jaar eerder. Die geleidelijke vermindering gaat ook in de komende maanden door.
  [naar artikel]
 35. Technische storing bij bankplatform BNP Paribas Fortis (24/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Easy Banking, het platform voor digitaal bankieren van BNP Paribas Fortis, is al enkele uren niet beschikbaar door een technisch probleem. Dat...
  [naar artikel]
 36. Fortis steunt BNP Paribas met 30 miljard euro spaargeld (05/04/2019 - De Morgen)
  BNP Paribas Fortis ondersteunt haar Franse moeder BNP Paribas ten belope van bijna 30 miljard euro met overtollig spaargeld. Dat meldt Le Soir. Hilde Junius, woordvoerster van BNP Paribas Fortis, kan geen commentaar geven op het bedrag maar volgens haar is dat soort geldstromen niet ongewoon in een internationale groep. "De middelen worden gedeeld, anders ben je geen groep", zegt Junius.
  [naar artikel]
 37. Kritiek op BNP Paribas Fortis voor kerstkredieten (29/11/2016 - De Tijd)
  19:03 'Gevaarlijk', noemt het Netwerk tegen Armoede de actie van BNP Paribas Fortis waarmee het klanten stimuleert een extra krediet te nemen om kerstcadeaus te kopen.
  [naar artikel]
 38. Online banking-platform van BNP Paribas Fortis ligt plat (24/06/2020 - Express)
  Easy Banking, het platform voor digitaal bankieren van BNP Paribas Fortis, is al enkele uren niet beschikbaar door een technisch... The post Online banking-platform van BNP Paribas Fortis ligt plat appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 39. BNP Paribas Fortis maakt reuzensprong in betaalverkeer (11/05/2021 - De Tijd)
  02:30 BNP Paribas Fortis zit Worldline, de marktleider op de Belgische betaalmarkt, dichter op de hielen. Nu zijn dochterbedrijf Axepta de betaalactiviteiten voor fysieke winkels overneemt van het Franse be...
  [naar artikel]
 40. Frans moederbedrijf claimt miljardendividend van BNP Paribas Fortis (01/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Net nu de banken gevraagd wordt de economie te steunen, is BNP Paribas van plan 1,9 miljard euro dividend weg te halen bij zijn Belgische dochter BNP Paribas Fortis. Dat schrijft De Standaard woensdag. Minister Alexander De Croo herhaalt zijn oproep geen dividenden uit te betalen. Ook de ECB voert de druk op.
  [naar artikel]
 41. Filip Dierckx helemaal weg bij BNP Paribas Fortis (06/12/2019 - De Tijd)
  13:29 De nummer twee van BNP Paribas Fortis neemt met onmiddellijke ingang ontslag uit al zijn functies. Hij wordt ook geen niet-uitvoerend bestuurder bij de grootste bank van het land.
  [naar artikel]
 42. BNP Paribas Fortis wordt enige aandeelhouder van bpost bank (23/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  BNP Paribas Fortis neemt de 50 procent aandelen van bpost in bpost bank over. Daarover hebben bpost en BNP Paribas Fortis een niet-bindende intentiebrief afgesloten. BNPPF wordt zo de enige aandeelhouder van bpost bank, klinkt het in een persbericht. Voor de klanten zou er niets veranderen.
  [naar artikel]
 43. BNP Paribas Fortis wordt enige aandeelhouder van bpost bank (23/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  BNP Paribas Fortis neemt de 50 procent aandelen van bpost in bpost bank over. Daarover hebben bpost en BNP Paribas Fortis een niet-bindende intentiebrief afgesloten. BNPPF wordt zo de enige aandeelhouder van bpost bank, klinkt het in een persbericht. Voor de klanten zou er niets veranderen.
  [naar artikel]
 44. Paribas Fortis wordt enige aandeelhouder van bpost bank (24/12/2020 - VRT NWS)
  BNP Paribas Fortis neemt de 50 procent aandelen van bpost in bpost bank over. Daarover hebben bpost en BNP Paribas Fortis een niet-bindende intentiebrief afgesloten. BNPPF wordt zo de enige aandeelhouder van bpost bank, klinkt het in een persbericht. Voor de klanten zou er niets veranderen.
  [naar artikel]
 45. BNP Paribas Fortis wordt enige aandeelhouder van bpost bank (23/12/2020 - Het Nieuwsblad)
  BNP Paribas Fortis neemt de 50 procent aandelen van bpost in bpost bank over. Daarover hebben bpost en BNP Paribas Fortis een niet-bindende intentiebrief afgesloten. BNPPF wordt zo de enige aandeelhouder van bpost bank, klinkt het in een persbericht. Voor de klanten zou er niets veranderen.
  [naar artikel]
 46. BNP Paribas Fortis broedt op loonpakket à la carte (27/09/2016 - De Tijd)
  01:00 BNP Paribas Fortis start volgende week de sociale onderhandelingen op over een moderner loonstelsel voor 14.000 werknemers. De directie overweegt de werknemer zelf zijn pakket extralegale voordelen te...
  [naar artikel]
 47. BNP Paribas Fortis blijft in AG Insurance (02/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De bank BNP Paribas Fortis behoudt het belang van 25 procent + 1 aandeel in verzekeraar AG Insurance. Dat bevestigt Ageas, de verzekeringsgroep...
  [naar artikel]
 48. 2.500 banen op de tocht bij BNP Paribas Fortis (27/02/2019 - Knack)
  Bij BNP Paribas Fortis, de grootste bank van het land, sneuvelen de komende drie jaar 2.500 banen. Dat melden verscheidene vakbondsbronnen.
  [naar artikel]
 49. BNP Paribas Fortis lanceert onlinebankieren met Itsme (29/11/2017 - De Tijd)
  19:41 Na ING en Belfius maakt nu ook BNP Paribas Fortis aanmelden met de smartphone-app Itsme mogelijk. Die app wil de bankkaartlezer op termijn overbodig maken.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.