Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

22 September 2021
22:11 uur

PS legt korting energiefactuur op tafel

Knack

15/09/2021 - 04:34

De Franstalige socialisten willen dringend nadenken over manieren om de uit de pan swingende energiefactuur te drukken. Een mogelijke piste: een forfaitaire korting op de energiefactuur. Ook de bevriezing van de energieprijzen is geen taboe.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Korting op energiefactuur Vlaamse gezinnen en kmo's (12/07/2018 - De Morgen)
  De Vlaamse energieregulator Vreg stelt voor om een korting toe te kennen aan de Vlaamse gezinnen en kmo's op hun elektriciteits- en aardgasrekening in 2019 en 2020. Zo wil de regulator openstaande saldo's bij de distributienetbeheerders uit de periode 2010-2014 terug naar de klant laten vloeien. Een rekensom leert dat een gemiddeld gezin in 2019 en 2020 bijvoorbeeld telkens meer dan 40 euro korting zou krijgen op de energiefactuur (gas+elektriciteit). Het voorstel wordt nu voorgelegd voor consultatie.
  [naar artikel]
 2. PS wil forfaitaire korting op energiefactuur in strijd tegen stijgende prijzen (15/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Regeringspartij PS stelt een forfaitaire korting op de energiefactuur voor in de strijd tegen de stijgende energieprijzen. Ook een bevriezing van prijzen is voor de partij geen taboe, zo schrijft Knack vandaag op zijn website.
  [naar artikel]
 3. Korting op energiefactuur Vlaamse gezinnen en kmo's (12/07/2018 - De Tijd)
  20:04 De Vlaamse energieregulator Vreg stelt voor om een korting toe te kennen aan de Vlaamse gezinnen en kmo's op hun elektriciteits- en aardgasrekening in 2019 en 2020.
  [naar artikel]
 4. Korting op energiefactuur Vlaamse gezinnen en kmo's (12/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Vlaamse energieregulator Vreg stelt voor om een korting toe te kennen aan de Vlaamse gezinnen en kmo's op hun elektriciteits- en aardgasrekening...
  [naar artikel]
 5. Industrie krijgt korting op energiefactuur (05/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 6. Industrie krijgt korting op energiefactuur (05/01/2018 - De Morgen)

  [naar artikel]
 7. Korting op energiefactuur Vlaamse gezinnen en kmo’s (12/07/2018 - Metro)
  De Vlaamse energieregulator Vreg stelt voor om een korting toe te kennen aan de Vlaamse gezinnen en kmo’s op hun elektriciteits- en aardgasrekening in 2019 en 2020. Zo wil de regulator openstaande saldo’s bij de distributienetbeheerders uit de periode 2010-2014 terug naar de klant laten vloeien. Een rekensom leert dat een gemiddeld gezin in 2019 en 2020 bijvoorbeeld telkens meer dan 40 euro korting zou krijgen op de energiefactuur (gas+elektriciteit). Het voorstel wordt nu voorgelegd voor consultatie. Het voorstel moet de zogenaamde ‘regulataire saldi’ van de distributienetbeheerders (Eandis, Infrax, nu Fluvius) in de jaren 2010-2014 regelen. In die jaren bouwden zich verschillen op tussen de kosten van de elektriciteits- en aardgasdistributienetbeheerders en hun inkomsten uit de aanrekening van de distributienettarieven. Het gaat voornamelijk om tekorten bij elektriciteit en overschotten bij aardgas. Een groot deel wordt al voorlopig doorgerekend via de distributienettarieven. Voor een gezin met een gemiddeld verbruik en gemiddeld over Vlaanderen geeft dit voorstel een korting op het onderdeel distributienettarieven van de elektriciteitsfactuur van circa 5 procent in 2019 en 2020 (ten opzichte van 2018). De korting op hun aardgasdistributienettarief bedraagt gemiddeld circa 8 procent. En dan vertaald naar de reële factuur. Bij een gemiddeld gezin (2 ouders, 1 kind) namen de distributienettarieven volgens de website van de Vreg op jaarbasis, bij een doorsnee elektriciteitsverbruik, zowat 379 euro van de totale factuur van 935 euro in. De 5 procent korting komt dus overeen met net geen 19 euro. Voor aardgas is er sprake van 8 procent korting op de distributienettarieven: dat geeft zowat 22,5 euro korting. Voor een bedrijf met een gemiddeld verbruik op het distributienet zou het voorstel voor zowel elektriciteit als aardgas leiden tot een korting op het distributienettarief van circa 7 procent in 2019 en 2020 (tegenover 2018). Vorige maand raakte al een andere korting bekend, enkele euro’s per jaar voor een gezin, omdat we in 2009-2017 te veel betaald hadden aan de federale energiebijdrage. bron: Belga Het bericht Korting op energiefactuur Vlaamse gezinnen en kmo’s verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 8. Moody's legt grof geld op tafel voor Bureau van Dijk (15/05/2017 - De Tijd)
  13:37 Het ratingbureau legt 3 miljard euro op tafel voor de van oorsprong Belgische informatieleverancier.
  [naar artikel]
 9. Miljoenentekort bij netbeheerders: zullen we dat voelen op onze energiefactuur? (22/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De beheerders van het distributienet voor elektriciteit zitten met een tekort van 22 miljoen euro. Dat blijkt uit cijfers van de Vlaamse energieregulator Vreg. Wat houdt dat tekort precies in? En zullen we het voelen op onze energiefactuur? Mijnenergie.be legt uit
  [naar artikel]
 10. SP.A legt alternatief energieplan op tafel: volop inzetten op gascentrales (07/03/2018 - VRT NWS)
  Oppositiepartij SP.A legt een alternatief energieplan op tafel waarmee de kerncentrales in 2025 kunnen sluiten. De verschillende energieministers in ons land sloten een energiepact, maar dat is nog steeds niet goedgekeurd door de Vlaamse en federale regering. SP.A wil niet langer wachten en legt daarom zelf een plan op tafel. Vijf extra gascentrales moeten de energiebevoorrading verzekeren. Partijvoorzitter John Crombez is het plan komen voorstellen in "De ochtend" op Radio 1.
  [naar artikel]
 11. Energiefactuur als verkapte belastingbrief (12/04/2019 - De Morgen)
  De grote logge structuren bij de intercommunales worden met de vinger gewezen voor uw stijgende energiefactuur. Nu kun je - terecht - veel slechts zeggen en schrijven over die intercommunales, maar de kostprijs van uw energiefactuur is vooral een gevolg van de opgelegde overheidsmaatregelen.
  [naar artikel]
 12. Windmolenparken op zee zorgen voor stijging in energiefactuur (04/02/2021 - De Morgen)
  De energiefactuur is een beetje duurder geworden. Door een verhoging van de bijdragen aan windmolenparken op zee, stijgt de rekening voor een gezin met een gemiddeld verbruik zo’n elf euro per jaar. Vlaams minister voor Energie Zuhal Demir (NV-A) legt de schuld bij haar federale collega Tinne Van der Straeten (Groen). Onterecht, klinkt het daar.
  [naar artikel]
 13. Crevits legt meer dan 100 miljoen op tafel voor opslag leraren (15/11/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits legt meer dan 100 miljoen euro op tafel voor de 200.000 mensen die in de sector werken. Gisteren werden de onderhandelingen voor een nieuw loonakkoord op gang getrokken en de CD&V-minister legde al van bij het begin een gevulde envelop op tafel.
  [naar artikel]
 14. Crevits legt meer dan 100 miljoen op tafel voor opslag leraren (15/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits legt meer dan 100 miljoen euro op tafel voor de 200.000 mensen die in de sector werken. Gisteren werden de onderhandelingen voor een nieuw loonakkoord op gang getrokken en de CD&V-minister legde al van bij het begin een gevulde envelop op tafel.
  [naar artikel]
 15. Bijna helft energiefactuur gaat naar de gemeentekas (09/04/2019 - De Morgen)
  In het debat over de hoge energiefactuur zijn alle pijlen nu op de distributienetbeheerders gericht. Waar de leveranciers 33 procent van uw energiefactuur opstrijken, incasseren de netbeheerders maar liefst tot 43 procent. 'Pure verdoken gemeentebelasting.'
  [naar artikel]
 16. Meer besparen op uw energiefactuur? Check het verbruik van uw elektrische toestellen (09/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Onze energiefacturen zijn hot topic nu, met dank aan de heisa rond de zonnepanelen en het verdwijnen van de terugdraaiende teller. Of u van die specifieke maatregel nu nadeel ondervindt of niet: u wil ongetwijfeld ook zo veel mogelijk besparen op uw energiefactuur. Mijnenergie.be legt uit hoe het verbruik van uw elektrische toestellen berekenen kan helpen.
  [naar artikel]
 17. Lampiris is solidair met klanten en factureert maand lang volledig elektriciteitsverbruik tegen nachttarief (24/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Wie klant is bij Lampiris, krijgt een uitzonderlijke korting op zijn of haar energiefactuur. De energieleverancier is in deze buitengewone tijden...
  [naar artikel]
 18. Alle beetjes helpen: met deze kleine tips bespaar je toch veel op je energiefactuur (22/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vele kleintjes maken één groot. Dat is met je energiefactuur niet anders. Ja, je kan een nieuwe boiler installeren. En ja, je kan een hoop extra zonnepanelen op je dak leggen. Maar ook zonder zulke grote investeringen, kan je je energiefactuur drukken.
  [naar artikel]
 19. Magnette legt vijf begrotingsscenario's op tafel (04/12/2019 - De Tijd)
  19:02 De zes partijen van paars-groen komen vanavond opnieuw bijeen om het budgettaire kader voor de komende jaren te bespreken. Informateur Paul Magnette legt vijf scenario's op tafel, waarbij groene inves...
  [naar artikel]
 20. Energieprijzen gaan door het dak: hoe komt dat? En hoe kan je besparen op je energiefactuur? (08/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De prijsbewuste consument heeft het waarschijnlijk al gemerkt: je betaalt vandaag een pak meer voor gas en elektriciteit dan vorig jaar. De energiekosten zijn bij verschillende contracten zelfs bijna verdrievoudigd. “Al zal het effect op je energiefactuur lager liggen”, duidt energiespecialist Kristof De Paepe. Hij wijst op verschillende oorzaken en legt ook uit hoe je het effect van die prijsstijgingen zelf kunt uitvlakken.
  [naar artikel]
 21. De Wever legt vervroegde verkiezingen op tafel (14/12/2018 - De Morgen)
  N-VA-voorzitter Bart De Wever legt vervroegde verkiezingen op tafel in een interview met De Tijd. “Ik denk niet dat het volk vragende partij is om dit nog maandenlang te moeten aanzien”, klinkt het.
  [naar artikel]
 22. Klopt je energiefactuur niet? Dit kan de oorzaak zijn (02/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het is verstandig je energiefactuur steeds goed te controleren. Meer dan duizend van de 6.639 klachten die de Ombudsdienst voor Energie vorig jaar ontving, betroffen immers onduidelijkheden of fouten op de energiefactuur. Wat loopt er dan zoal mis? En vooral: hoe zet je een fout weer recht?Mijnenergie.be geeft raad.
  [naar artikel]
 23. Gratis zonnepanelen op je dak én een goedkopere energiefactuur? Het kan in Eeklo  (26/06/2020 - VRT NWS)
  In Eeklo kan je zonnepanelen op je dak laten plaatsen zonder zelf geld op tafel te leggen. De zonnepanelen worden betaald door een andere burger die geen geschikt dak heeft, maar wel in groene energie wil investeren. "Zonnepanelen zijn enorm winstgevend. Zowel de persoon die zijn dak aanbiedt als de investeerder krijgen per direct een goedkopere energiefactuur."
  [naar artikel]
 24. Na de BV-korting, de flikken-korting (29/11/2018 - Het Nieuwsblad)
  BV’s krijgen vaak korting als ze een product op sociale media promoten. En nu blijken ook agenten soms extra voordelen te krijgen. Een op de zes agenten in Antwerpen geeft immers toe het afgelopen jaar minstens één keer korting in winkels of horecazaken te hebben aanvaard. “Het staat mensen altijd vrij om dingen aan te bieden, waardoor het soms inderdaad een grijze zone is.”
  [naar artikel]
 25. Kindjes braaf aan tafel? Dat is 13 euro korting (17/02/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Een korting van 13,05 euro, “voor de goed opgevoede kinderen”. Dat was de verrassing die een gezelschap van elf personen, onder wie vijf kinderen, op de rekening van in totaal 262,95 euro terugvond na een etentje in een wijnbar in de Noord-Italiaanse stad Padova. Het gaat om een aftrek van vijf procent, die ­eigenaar Antonio Ferrari consequent uitdeelt “aan klanten die erin slagen hun kinderen in toom te houden”.
  [naar artikel]
 26. ‘Belegger des doods’ uit Brasschaat legt 51 miljoen op tafel om elf jaar durende fraudezaak af te kopen (14/09/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Het fraudeproces tegen de Nederlandse superbelegger Louis Reijtenbagh (72) en zijn familie is van de baan. De steenrijke beurshandelaar uit Brasschaat heeft een deal gesloten met het Antwerpse parket. Om een proces te voorkomen, legt Reijtenbagh 51 miljoen op tafel.
  [naar artikel]
 27. Vooruit legt stemrecht vanaf 16 opnieuw op tafel (03/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  Vooruit legt het stemrecht vanaf 16 jaar bij de lokale verkiezingen opnieuw op tafel in het Vlaams Parlement. Regeringspartij N-VA blijft tegen het idee gekant.
  [naar artikel]
 28. Vooruit legt stemrecht vanaf 16 opnieuw op tafel (03/06/2021 - Het Nieuwsblad)
  Vooruit legt het stemrecht vanaf 16 jaar bij de lokale verkiezingen opnieuw op tafel in het Vlaams Parlement. Regeringspartij N-VA blijft tegen het idee gekant.
  [naar artikel]
 29. Vooruit legt stemrecht vanaf 16 opnieuw op tafel (03/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vooruit legt het stemrecht vanaf 16 jaar bij de lokale verkiezingen opnieuw op tafel in het Vlaams Parlement. Regeringspartij N-VA blijft tegen het idee gekant.
  [naar artikel]
 30. Geens legt staatshervorming op tafel, en brengt zo N-VA weer in het spel: Dewael en Laruelle lijken uitgespeeld op Vivaldi (07/03/2020 - Express)
  Een partijbureau van maandag zal geen doorbraak brengen: kopstuk Koen Geens (CD&V) legt met nadruk een staatshervorming op de onderhandelingstafel. En wie moet dan mee aan tafel? Juist, N-VA. In het nieuws: Na weken van ‘mutisme’ kwam er toch een beetje duiding vanuit kringen rond de twee koninklijke opdrachthouders. Die voerden heel de week de […] The post Geens legt staatshervorming op tafel, en brengt zo N-VA weer in het spel: Dewael en Laruelle lijken uitgespeeld op Vivaldi appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 31. N-VA: "Energiefactuur kan met 115 euro per jaar omlaag" (01/03/2017 - De Redactie)
  Voor een gemiddeld gezin kan de energiefactuur zo'n 115 euro lager. Dat zegt N-VA-energiespecialist Andries Gryffroy in "De Morgen" en "Het Laatste Nieuws". Een van de maatregelen om de energiefactuur te laten zakken, is via... jawel, een nieuwe taks.
  [naar artikel]
 32. N-VA legt plannen op tafel voor lopende zaken, waaronder woonstbetredingen (21/12/2018 - De Morgen)
  Het minderheidskabinet Michel II gaat verder in lopende zaken. N-VA toont zich bereid om te praten. Althans over de onafgewerkte dossiers van Michel I. Tegelijk legt de partij het toxische dossier van de woonstbetredingen weer op tafel.
  [naar artikel]
 33. Regeringspartij Ecolo legt uitkering van 460 euro voor elke jongere op tafel, prijskaartje van 3,2 miljard euro (14/12/2020 - Knack)
  Ecolo legt opnieuw de universele uitkering voor jongeren tussen 18 en 25 jaar op tafel. 'Zij zijn de groep die vergeten is tijdens deze crisis', zegt covoorzitster Rajae Maouane maandag in l'Avenir.
  [naar artikel]
 34. Elia legt 1 miljard op tafel (en houdt de Chinezen buiten) (23/03/2018 - VRT NWS)
  De Belgische beheerder van het hoogspanningsnet, Elia, verhoogt zijn belang in zijn Duitse dochter 50Hertz. Het bedrijf legt daarvoor ongeveer één miljard euro op tafel. Tegelijk wordt zo de instap van het Chinese staatsbedrijf State Grid vermeden, tot grote opluchting van de Duitse regering.
  [naar artikel]
 35. Een lagere energiefactuur: domotica helpt je flink besparen (11/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Verschiet jij soms ook van je energiefactuur? En wil je die op een makkelijke manier verlagen? Een smarthomesysteem kan je daar bij helpen....
  [naar artikel]
 36. Groen legt wetsvoorstel voor totaalverbod op gokreclame op tafel (25/07/2019 - De Morgen)
  Groen pleit opnieuw voor een totaalverbod op gokreclame. De partij legt een wetsvoorstel met in totaal vijf maatregelen op tafel om gokverslaving aan te pakken.
  [naar artikel]
 37. EU legt ‘herstellingsrecht’ voor elektronica op tafel (12/03/2020 - Express)
  De Europese Unie ziet heil in een ‘recht op herstelling’ van elektronica. Op die manier gaan de toestellen langer mee... The post EU legt ‘herstellingsrecht’ voor elektronica op tafel appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 38. MR legt eisen op tafel bij Waalse formatie: “Geen belastingverhogingen” (11/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  In de onderhandelingen voor een nieuwe Waalse regering zal de MR, die nu met PS en Ecolo rond de tafel gaat zitten, verschillende eisen op tafel leggen. “We zullen met onze eigen voorstellen en analyses komen”, zegt uittredend Waals minister-president Willy Borsus. “We leggen koopkrachtmaatregelen op tafel en de weigering om belastingen te verhogen, investeringen in infrastructuur zoals ziekenhuizen en een vermindering van het aantal structuren”.
  [naar artikel]
 39. Magnette legt vijf begrotingsscenario’s op tafel (04/12/2019 - Metro)
  De zes partijen van paars-groen komen vanavond opnieuw bijeen om het budgettaire kader voor de komende jaren te bespreken. Informateur Paul Magnette (PS) legt vijf scenario’s op tafel, waarbij groene investeringen buiten de begrotingsnorm kunnen worden gehouden, schrijft De Tijd woensdagavond. Magnette legt vijf scenario’s op tafel waartussen gekozen kan worden. In het hardste scenario wordt naar een evenwicht gestreefd in 2024, wat zonder nieuw beleid een inspanning van 13,4 miljard euro vergt. In het soepelste scenario gaat ons land naar een tekort van 2,4 procent, waardoor amper bespaard moet worden. In de middelste drie scenario’s wordt het tekort in 2024 teruggedrongen tot 2 procent, 1,8 procent of 0,8 procent. Dat laatste vereist een inspanning van 9 miljard. bron: Belga Het bericht Magnette legt vijf begrotingsscenario’s op tafel verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 40. Groen legt wetsvoorstel voor totaalverbod op gokreclame op tafel (25/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Groen pleit opnieuw voor een totaalverbod op gokreclame. De partij legt een wetsvoorstel met in totaal vijf maatregelen op tafel om gokverslaving...
  [naar artikel]
 41. Rutten wil energiefactuur herbekijken (30/09/2018 - Knack)
  De voorzitster van Open VLD wil evalueren of bepaalde kosten niet uit de energiefactuur gehaald kunnen worden. Een verlaging van de btw op elektriciteit wijst ze van de hand.
  [naar artikel]
 42. De snelste weg naar een lagere energiefactuur? Een perfect geïsoleerd dak! (11/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Besparen op je energiefactuur? Dat begint bij een goede isolatie. Tot 30% van alle warmte in huis verdwijnt via het dak. Is jouw dak nog niet...
  [naar artikel]
 43. Waarom maar één ding echt telt op uw energiefactuur (04/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Zes op de tien Belgen begrijpen verschillende onderdelen van hun energiefactuur niet. Dat blijkt uit een studie van iVox in opdracht van de...
  [naar artikel]
 44. Groen-fractieleider Björn Rzoska legt klimaatwet op tafel: “Hoezo, wij komen niet met concrete maatregelen?” (30/01/2019 - De Morgen)
  Meer dan de helft minder CO2-uitstoot tegen 2030 en een scherpe controle op de regering om die doelstelling te halen. Dat is de basisfilosofie van de klimaatwet die Groen vandaag op tafel legt. “Dit moet breed gedragen zijn”, zegt Vlaams fractieleider Björn Rzoska.
  [naar artikel]
 45. Je energiefactuur doorgelicht: hiervoor betaal je maandelijks (24/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een energiefactuur bestaat uit diverse elementen. Als consument valt het niet mee om daarbij door de bomen het bos te zien. We ontleden jouw...
  [naar artikel]
 46. Je energiefactuur met honderden euro’s verlagen: deze tips kende je nog niet (24/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Een gepeperde energiefactuur is nooit leuk en dan lijken grote investeringen misschien op zijn plaats. Ja, je kan een nieuwe boiler installeren. En ja, je kan een hoop extra zonnepanelen op je dak leggen. Maar ook zonder zulke grote investeringen, kan je je energiefactuur drukken. Met deze drie makkelijke tips bespaar je jaarlijks al een hele hap uit je budget.
  [naar artikel]
 47. PS-jongeren leggen cumulverbod als ultimatum op tafel (13/06/2017 - Knack)
  De schandalen bij de PS zorgen voor groeiend ongenoegen bij de basis van de partij. De jongerenafdeling van de socialisten is de situatie beu, en legt een ultimatum op tafel.
  [naar artikel]
 48. Prada biedt per ongeluk 99 procent korting aan op alle kleding (17/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  Kledingstukken van Prada tegen een korting van 99 procent? Dat lijkt te mooi om waar te zijn, maar het gebeurde echt. Door een foutje op de Japanse website konden items enkele uren lang tegen die stevige korting gekocht worden.
  [naar artikel]
 49. Overheid stelt plafond voor energiefactuur in verschiet (08/05/2019 - De Tijd)
  12:04 De energiewaakhonden in ons land zijn gestart met de voorbereiding van de energienorm. Die moet vermijden dat de energiefactuur in België sneller stijgt dan in de buurlanden.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.