Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

22 September 2021
23:19 uur

Voor deze leerkrachten is Weyts te laat, zij verlieten de klas: “Mooi loon. Veel vakantie. En toch was ik ongelukkig”

Het Laatste Nieuws

15/09/2021 - 05:03

Of een fietsvergoeding of een eigen laptop zorgen voor meer werkvreugde vooraan in de klas? Afwachten. Minister Ben Weyts (N-VA) heeft er zijn plan voor klaar, maar voor deze drie ex-leerkrachten komt hij te laat. Zij sloegen de schoolpoort achter zich toe en werden agent, cartoonist of zelfs journalist. "Het schoolsysteem is zó oneerlijk."


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Minister Weyts gaat confrontatie aan met leerkrachten: “Ik heb u bij momenten verwenst tijdens coronacrisis” (30/08/2021 - Het Nieuwsblad)
  Kleinere klassen. Simpel. Als er één iets is waar onze drie leerkrachten en directeurs uit de basisschool om schreeuwen, dan is het dat wel. Nu is het pompen of verzuipen om les te geven in een klas waar leerproblemen en taalachterstand bijna de norm zijn geworden. “Ik néém initiatieven: het onderwijsbudget is fors gestegen”, zegt minister Ben Weyts. Directeur Jan: “Dus eigenlijk zegt u dat wij het met meer geld slechter doen dan vroeger?”
  [naar artikel]
 2. Vlaams Belang Jongeren promoot kliklijn tegen linkse leerkrachten: “Zware intimidatie” (02/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Wie vindt dat de leerkracht in de klas ‘linkse praat’ verkoopt, kan hem of haar melden bij Vlaams Belang Jongeren, en zelfs een filmpje opladen van de ‘feiten’. “Dat is toch wel een zware intimidatie van leerkrachten die het al moeilijk genoeg hebben”, zegt politicoloog Dave Sinardet. Ook VB-voorzitter Tom Van Grieken valt “linkse leerkrachten” aan. “In 2024 gaan we hen de rekening presenteren”. De uitspraak leidt tot heftige reacties.
  [naar artikel]
 3. Eén op vijf beginnende leerkrachten in secundair onderwijs stopt binnen de vijf jaar alweer met lesgeven: “Realitycheck wanneer ze voor de klas staan” (01/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  Beginnende leerkrachten stappen gauw weer op. Uit cijfers die Vlaamse parlementslid Karolien Grosemans (N-VA) opvroeg bij onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) blijkt dat tussen 2015 en 2020 bijna één op de vijf starters in het middelbaar onderwijs alweer opstapte. Experts dragen oplossingen aan, die verder gaan dan vaste benoeming en meer loon.
  [naar artikel]
 4. Met twee voor de klas: “Dankzij co-teaching heel veel achterstand weggewerkt” (31/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Steeds meer scholen kiezen voor een nieuwe manier van lesgeven. “Dankzij co-teaching met twee leerkrachten per klas, hebben we heel veel achterstand weggewerkt”, zegt Philip Marguillier, directeur van Klim-op in Sint-Truiden, aan de start van het nieuwe schooljaar na corona.
  [naar artikel]
 5. Onenigheid over nieuwe cao in onderwijs: “We halen 1.220 leerkrachten uit de klas” (13/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  De nieuwe cao voor het onderwijs zal volgens GO!-topman Koen Pelleriaux 1.220 voltijdse leerkrachten uit de klas halen, waardoor het lerarentekort nog groter wordt.
  [naar artikel]
 6. Weyts en onderwijsveld stellen nieuwe cao voor. “Leerkrachten krijgen meer tijd voor de essentie: lesgeven” (14/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Geen simpele loonsverhoging voor iedereen, wel een internetvergoeding en hogere fietsvergoeding. Het is één van de zaken in de nieuwe cao voor het onderwijs. Voor ‘slechtbetaalde’ schooldirecteurs komt er verbetering: bij sommigen is het loonverschil met een gewone leerkracht vandaag nog veel te klein. “Waarom zou je er dan al die miserie en stress dan bijnemen?” aldus Weyts.
  [naar artikel]
 7. Tom Van Grieken belooft in filmpje “linkse leerkrachten” in 2024 “de rekening te presenteren”: “Dit beangstigt mij wel” (01/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken heeft woensdagochtend voor controverse gezorgd met een filmpje op TikTok. Naar aanleiding van 1 september wenst hij al zijn volgers een fijne eerste schooldag toe, er aan toevoegend dat hij zelf een hekel had aan naar school gaan omwille van de “linkse leerkrachten en proffen”. Het regent verbolgen reacties op sociale media. “Dit beangstigt mij toch wel. Ik hoop niet dat dit de aanzet is voor een campagne van wantrouwen creëren tegenover leerkrachten, universiteiten en de wetenschap”, zegt de Antwerpse professor politieke wetenschappen Peter Van Aelst.
  [naar artikel]
 8. Twee onderwijskoepels tegen plan van minister Weyts: “300 leerkrachten uit de klas halen, net nu er een lerarentekort is? Onverantwoord” (07/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Dat minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) de vakbonden een enorm cadeau doet terwijl scholen vechten tegen een lerarentekort, vinden twee van de drie grote onderwijskoepels niet kunnen.
  [naar artikel]
 9. “Zeker in september nog mondmaskers nodig in de klas” (13/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Zullen mondmaskers in september toch nog opduiken in de klas? Volgens de experten zouden door de huidige coronacijfers maskers verplicht moeten zijn voor zo goed als iedereen in middelbare scholen en voor leerkrachten in het lager onderwijs. Dat belooft nog een stevig discussiepunt te worden.
  [naar artikel]
 10. Veel kinderen zitten vaker thuis in quarantaine dan in de klas door “overdreven coronaregels” (14/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  De scholen zijn nog geen twee weken open, en heel wat kinderen zitten al opnieuw in thuisquarantaine. Ouders en leerlingen ergeren zich aan de maatregelen die gelden op school. Ook onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) vindt dat “te veel kinderen te snel in quarantaine worden geplaatst”. Hij vraagt Sciensano om de regels te herbekijken.
  [naar artikel]
 11. Minister van Onderwijs Ben Weyts: “De mooiste 1 september van mijn leven” (01/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Vlaams onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) is tevreden dat de scholen in Vlaanderen opengegaan zijn zonder al te veel coronamaatregelen. “Dit is de mooiste 1 september van mijn leven”, zo zei hij woensdagochtend, “omdat we ons weer kunnen bezighouden met de essentie: lesgeven”.
  [naar artikel]
 12. Minister van Onderwijs Ben Weyts: “De mooiste 1 september van mijn leven” (01/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  Vlaams onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) is tevreden dat de scholen in Vlaanderen opengegaan zijn zonder al te veel coronamaatregelen. “Dit is de mooiste 1 september van mijn leven”, zo zei hij woensdagochtend in de hotel- en bakkerijschool Ter Groene Poorte in Brugge, “omdat we ons weer kunnen bezighouden met de essentie: lesgeven”.
  [naar artikel]
 13. “300 leerkrachten uit de klas halen, net nu er een lerarentekort is? Onverantwoord”: twee grote koepels willen cao minister Ben Weyts (N-VA) niet goedkeuren (07/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  Dat minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) de vakbonden een enorm cadeau doet terwijl scholen vechten tegen een lerarentekort, vinden twee van de drie grote onderwijskoepels niet kunnen. Zij zullen de nieuwe cao niet goedkeuren. Welke gevolgen heeft dat?
  [naar artikel]
 14. Bijna 95% van de Vlaamse leerkrachten is volledig gevaccineerd, meer dan 77% van de middelbare scholieren kreeg één prik: “We moeten verder versoepelen”, vindt Weyts (22/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Bijna 95% van de Vlaamse leerkrachten is volledig gevaccineerd en meer dan 77% van de middelbare scholieren heeft al minstens één prik gekregen. “Dit verantwoordt verdere versoepelingen”, vindt Onderwijsminister Ben Weyts (N-VA), die vandaag overlegt met de onderwijswereld.
  [naar artikel]
 15. Experten zijn het eens: “Zeker in september nog mondmaskers nodig in de klas” (13/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Zullen mondmaskers in september toch nog opduiken in de klas? Volgens de experten zouden door de huidige coronacijfers maskers verplicht moeten zijn voor zo goed als iedereen in middelbare scholen en voor leerkrachten in het lager onderwijs. Dat belooft nog een stevig discussiepunt te worden.
  [naar artikel]
 16. ONZE OPINIE. “Op vlak van luchtkwaliteit in scholen hangt Ben Weyts een ‘zesjescultuur’ aan” (01/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Op 1 september zal niet ieder kind in dezelfde gezonde klaslucht les kunnen volgen. “Een gevolg van het vrijblijvende beleid rond luchtkwaliteit in scholen”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Voor de microfoon stelt iedereen dat de gezondheid van leerkrachten en leerlingen belangrijk is, maar achter de schermen bedisselt men iets anders.”
  [naar artikel]
 17. Deze school begint zonder afstandsonderwijs of mondmaskers in de klas: “Al die nieuwe gezichten. Eindelijk kan ik mijn collega’s leren kennen” (01/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  Het leek wel een gewone eerste schooldag in het Gentse Sint-Bavohumaniora. Geen mondmaskers in de klas, geen afstandsonderwijs. Na anderhalf jaar strikte coronamaatregelen konden leerlingen en leerkrachten elkaar weer écht zien. “We gaan elkaar weer begrijpen. Dit wordt fantastisch”, speechte directeur Hilde Allaert. Het zijn de mondmaskers in de gang en de CO2-meter in het auditorium die verraden dat nog niet álles weer helemaal bij het oude is.
  [naar artikel]
 18. Eén op vijf beginnende leerkrachten in secundair onderwijs stopt binnen de vijf jaar alweer met lesgeven: “Realitycheck wanneer ze voor de klas staan” (01/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Beginnende leerkrachten stappen gauw weer op. Uit cijfers die Vlaamse parlementslid Karolien Grosemans (N-VA) opvroeg bij onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) blijkt dat tussen 2015 en 2020 bijna één op de vijf starters in het middelbaar onderwijs alweer opstapte. Experts dragen oplossingen aan, die verder reiken dan een vaste benoeming.
  [naar artikel]
 19. Minister Weyts: “Als je kunt helpen in de klas, bied je dan aan” (04/02/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) maakt 10 miljoen euro vrij om extra helpende handen in te schakelen in de klas. Hij roept gepensioneerden, deeltijdse leerkrachten en iedereen met een pedagogisch diploma op om zich aan te bieden in de scholen. “Het is alle hens aan dek.”
  [naar artikel]
 20. Steeds meer leerkrachten met gezondheidsklachten weer voltijds voor klas (22/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Steeds meer leerkrachten moeten met gezondheidsklachten weer voltijds voor de klas gaan staan. Dat concludeert Elisabeth Meuleman van Groen uit het antwoord van Onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) op een schriftelijke vraag. Hun aanvraag voor verlenging van het zogenaamde langdurig verlof voor verminderde prestaties wegens medische redenen (LVVP) wordt steeds vaker geweigerd. Volgens Weyts is er geen sprake van een verstrenging.
  [naar artikel]
 21. Vier stakende Poolse leerkrachten doen hun verhaal: "We staken tegen de chaos en de lage lonen" (17/04/2019 - VRT NWS)
  Het klinkt u misschien bekend in de oren: een makkelijke job, een goed loon en altijd vakantie, wat heb je nou als leerkracht te klagen? Ook in Polen krijgen leerkrachten vaak die clichés te horen. Maar de waarheid ligt toch net even anders: veel leerkrachten in Polen zeggen dat ze minder verdienen dan kassapersoneel in de supermarkt. Daarom hebben honderdduizenden leraars in het kleuter-, lager en middelbaar onderwijs het werk neergelegd. VRT NWS sprak met vier Poolse leerkrachten over de staking.
  [naar artikel]
 22. Expert pleit voor verplichte prik voor leerkrachten: “Het is kwestie van respect” (16/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Verplicht leerkrachten om zich te laten vaccineren. Vlak voor cruciaal coronaoverleg over 1 september pleit onderwijsexpert Dirk Van Damme onverkort voor die maatregel. “Een relevante vraag”, zegt viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven). “Vraag is of de herrie die je moet maken voor een verplichting het wel waard is.”
  [naar artikel]
 23. Onderwijsexpert: “Betaal leerkrachten evenveel als ingenieurs” (23/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Wat staat ouders, leerlingen en leerkrachten op 1 september te wachten? De eminente Britse onderwijsexpert Dylan Wiliam blikt na een jaar covid-afstandsonderwijs vooruit naar de heropstart: “De leerschade zal niet cognitief zijn, wel emotioneel”. En hoe kunnen we iets doen aan het lerarentekort? “Geld helpt”, zegt Wiliam.
  [naar artikel]
 24. Weyts investeert miljoenen om leerkrachten uit pensioen te halen (04/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) maakt 10 miljoen euro vrij om extra helpende handen te kunnen inschakelen in de klas. Hij roept gepensioneerden, deeltijdse leerkrachten en iedereen met een pedagogisch diploma op om zich aan te bieden in de scholen. Dat schrijven de kranten van Mediahuis vandaag.
  [naar artikel]
 25. Weyts investeert miljoenen om leerkrachten uit pensioen te halen (04/02/2021 - De Morgen)
  Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) maakt 10 miljoen euro vrij om extra helpende handen te kunnen inschakelen in de klas. Hij roept gepensioneerden, deeltijdse leerkrachten en iedereen met een pedagogisch diploma op om zich aan te bieden in de scholen. Dat schrijven de kranten van Mediahuis vandaag.
  [naar artikel]
 26. Hoezo, paaspauze? Deze leerkrachten geven toch les, en nog op een plezante manier ook (30/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een ‘paaspauze’ staat niet automatisch gelijk aan een weekje vakantie. Veel leerkrachten remediëren, differentiëren, plannen en organiseren. Of gaan creatief aan de slag om er voor hun leerlingen toch nog wat van te maken, zoals deze vier. Van digitaal koken (zonder proeven) tot YouTube-sessies Grieks en radio maken.
  [naar artikel]
 27. Groen: “Steeds meer leerkrachten met gezondheidsklachten weer voltijds voor klas” (22/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Steeds meer leerkrachten moeten met gezondheidsklachten weer voltijds voor de klas gaan staan. Dat concludeert Elisabeth Meuleman van Groen uit het antwoord van Onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) op een schriftelijke vraag. Hun aanvraag voor verlenging van het zogenaamde langdurig verlof voor verminderde prestaties wegens medische redenen (LVVP) wordt steeds vaker geweigerd. Volgens Weyts is er geen sprake van een verstrenging.
  [naar artikel]
 28. Tom Van Grieken (Vlaams Belang) provoceert “de linkse leerkrachten”, en krijgt meteen reactie (01/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Tom Van Grieken (Vlaams Belang) provoceert “de linkse leerkrachten”, en krijgt meteen reactie Agent provocateur, het is een kantje van de Vlaams Belang-voorzitter dat hij toch af en toe wil tonen. In een filmpje op TikTok, het populaire videoplatform waar vooral jongeren op zitten, richt hij zich vandaag op 1 september tot de schoolgaande jeugd.   Van Grieken stelt daar dat hij “eigenlijk altijd een hekel had aan 1 september”. “Dat werd […] Lees dit artikel: Tom Van Grieken (Vlaams Belang) provoceert “de linkse leerkrachten”, en krijgt meteen reactie
  [naar artikel]
 29. Gezocht: 164 leerkrachten om vanaf woensdag voor de klas in Limburg te staan (27/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Vijf dagen voor de start van het nieuwe schooljaar zijn er nog altijd bijna tweehonderd openstaande vacatures in de Limburgse lagere en secundaire scholen. “De zoektocht naar leerkrachten wordt jaar na jaar moeilijker”, klinkt het bij de directies.
  [naar artikel]
 30. Schrijnend lerarentekort: oud-directeur (73) terug voor de klas (26/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Stan Van Loon is 73 en al 15 jaar op pensioen, maar omdat er enkele leerkrachten langdurig afwezig zijn, staat hij opnieuw voor de klas. Even vlug...
  [naar artikel]
 31. Yves Lampaert moest geboorte van zijn zoontje via Facetime volgen: “Ik was hopeloos te laat” (12/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Hij vertrok in allerijl vanuit Denemarken, waar hij al de eerste etappe van de Ronde van Denemarken achter de kiezen had. Maar uiteindelijk kwam Yves Lampaert toch nog te laat voor de geboorte van zijn eerste kindje. “Toch een uur of zeven”, laat Lampaert aan Radio 2 West-Vlaanderen weten. “Ik heb de bevalling live gevolgd via Facetime.”
  [naar artikel]
 32. Ophef rond 1 september-filmpje van Tom Van Grieken waarin hij linkse leerkrachten in 2024 “rekening” belooft te “presenteren” (01/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Er is commotie over een filmpje dat Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken op TikTok postte naar aanleiding van 1 september. Daarin heeft hij het over “linkse leerkrachten en proffen die hun multiculturele onzin te pas en te onpas in hun lessen proberen te verwerken” en belooft hij hen in 2024 “de rekening te presenteren”.
  [naar artikel]
 33. “Willen we jonge mensen aan boord houden of ze buiten pesten?” Leerkrachten uit middelbaar in discussie met Ben Weyts (31/08/2021 - Het Nieuwsblad)
  Ze voelen zich manusjes-van-alles, bedolven onder taken die het lesgeven fnuiken. Gevolg: een groeiend lerarentekort en een onderwijsniveau in vrije val. Ons panel uit het middelbaar neemt geen blad voor de mond. “We trekken gewoon niet de juiste mensen aan.”
  [naar artikel]
 34. VIDEO. Deze klas telt 62 (!) leerlingen en toch wordt de leerkracht niet stapelgek (12/09/2017 - Het Nieuwsblad)
  In de vrije basisschool van Melsele zitten de leerlingen van het derde leerjaar met maar liefst 62 in één klas. En de klas heeft drie leerkrachten. Die geven de leerlingen les in verschillende kleine groepjes.
  [naar artikel]
 35. Voor de “vele vakanties” moet je het niet doen: alles over de werkweek van leerkrachten (20/09/2018 - Het Nieuwsblad)
  Leerkrachten moeten niet klagen, want ze hebben toch zo veel vakantie. Denken we. Een grootschalige studie van de VUB maakt definitief gehakt van dat huizen­hoge cliché. Met álle vakanties erbij werkt een voltijdse leerkracht gemiddeld iets meer dan 41 uur per week. “Dat is een halve dag meer per week dan een ­gewone bediende”, zeggen de vakbonden. Arbeidseconoom Stijn Baert (UGent) ­nuanceert: “Eigenlijk zitten leerkrachten mooi op het gemiddelde.”
  [naar artikel]
 36. Tom Van Grieken belooft in ophefmakend filmpje “linkse leerkrachten de rekening te presenteren in 2024”: “Beneden alle peil” (01/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  Naar aanleiding van de eerste schooldag heeft Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken een filmpje gepost op Tiktok waarin hij de leerlingen succes wenst ondanks de “linkse leerkrachten die te pas en te onpas hun multiculturele onzin in hun lessen proberen te verwerken”. “We gaan hen de rekening presenteren in 2024”, voegt hij er nog aan toe. Op die uitspraken krijgt hij heel wat verbolgen reacties op sociale media.
  [naar artikel]
 37. Tom Van Grieken (Vlaams Belang) daagt graag “de linkse leerkrachten” uit, en krijgt meteen reactie (01/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Tom Van Grieken (Vlaams Belang) daagt graag “de linkse leerkrachten” uit, en krijgt meteen reactie Agent provocateur, het is een kantje van de Vlaams Belang-voorzitter dat hij toch af en toe wil tonen. In een filmpje op TikTok, het populaire videoplatform waar vooral jongeren op zitten, richt hij zich vandaag op 1 september tot de schoolgaande jeugd.   Van Grieken stelt daar dat hij “eigenlijk altijd een hekel had aan 1 september”. “Dat werd […] Lees dit artikel: Tom Van Grieken (Vlaams Belang) daagt graag “de linkse leerkrachten” uit, en krijgt meteen reactie
  [naar artikel]
 38. Ben Weyts wil gepensioneerden en iedereen met pedagogisch diploma voor de klas: “Als je kan helpen, bied je dan aan” (04/02/2021 - Het Nieuwsblad)
  Minister van Onderwijs Ben Weyts maakt 10 miljoen euro vrij om extra helpende handen in te schakelen in de klas. Hij roept gepensioneerden, deeltijdse leerkrachten en iedereen met een pedagogisch diploma op om zich aan te bieden in de scholen. “Het is alle hens aan dek.”
  [naar artikel]
 39. COLUMN. Nu de vakantie erop zit, denkt André Hazes terug aan z’n schooljaren: “Met een biertje te veel op, sloeg m’n ouwe met z’n vuist op tafel” (04/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Stilaan valt het immer roerige bestaan van André Hazes (27) weer helemaal in z’n plooi. Een luxueus liefdesnest voor zichzelf en z’n Sarah (25) had de zanger al gevonden, en ondertussen hebben de twee ook genoten van een romantische vakantie in Ibiza. Maar nu hun reisje officieel voorbij is, kan de Nederlandse zanger niet anders dan vooruitkijken naar 1 september. En in zijn column voor Dag Allemaal vertelt Hazes ook wat meer over zijn eigen schooltijd, die niet altijd van een leien dakje liep. “Ik was een absurd druk ventje, en dat zorgde voor veel gezeik in de klas.”
  [naar artikel]
 40. De Zeven Wereldwonderen van Sven De Ridder: “Van minuut tot minuut plannen, dat is geen vakantie” (08/08/2021 - Gazet van Antwerpen)
  “Vakantie is voor mij genieten van het samenzijn met het gezin”, stelt Sven De Ridder. “Ons motto is: niets moet, alles kan. Van minuut tot minuut plannen, dat is geen vakantie.” Die ingesteldheid neemt niet weg dat de acteur tijdens zijn omzwervingen geregeld geraakt wordt door wat hij rondom zich ziet.
  [naar artikel]
 41. De Zeven Wereldwonderen van Sven De Ridder: “Van minuut tot minuut plannen, dat is geen vakantie” (08/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  “Vakantie is voor mij genieten van het samenzijn met het gezin”, stelt Sven De Ridder. “Ons motto is: niets moet, alles kan. Van minuut tot minuut plannen, dat is geen vakantie.” Die ingesteldheid neemt niet weg dat de acteur tijdens zijn omzwervingen geregeld geraakt wordt door wat hij rondom zich ziet.
  [naar artikel]
 42. Leerkrachten krijgen extra loon na 36 jaar anciënniteit (04/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  Leerkrachten zullen voortaan na 36 jaar loopbaan opnieuw anciënniteit bij hun loon geteld krijgen. Momenteel stoppen de loonsverhogingen na 27 jaar. Dat heeft de Vlaamse regering vrijdag beslist op voorstel van minister van Onderwijs Ben Weyts.
  [naar artikel]
 43. Leerkrachten krijgen extra loon na 36 jaar anciënniteit (04/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Leerkrachten zullen voortaan na 36 jaar loopbaan opnieuw anciënniteit bij hun loon geteld krijgen. Momenteel stoppen de loonsverhogingen na 27 jaar. Dat heeft de Vlaamse regering vrijdag beslist op voorstel van minister van Onderwijs Ben Weyts.
  [naar artikel]
 44. Yves Lampaert volgde geboorte van zijn eerste kindje via Facetime : “Hopeloos te laat” (12/08/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Hij vertrok in allerijl vanuit Denemarken, waar hij al de eerste etappe van de Ronde van Denemarken achter de kiezen had. Maar uiteindelijk kwam Yves Lampaert toch nog te laat voor de geboorte van zijn eerste kindje. “Toch een uur of zeven”, laat Lampaert aan Radio 2 West-Vlaanderen weten. “Ik heb de bevalling live gevolgd via Facetime.”
  [naar artikel]
 45. Vaker thuis in quarantaine dan in de klas: ook minister Weyts vindt huidige coronaregels in onderwijs zelf te streng (14/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  De scholen zijn nog geen twee weken open, en heel wat kinderen zitten al opnieuw in thuisquarantaine. Ouders en leerlingen ergeren zich aan de maatregelen die gelden op school. Ook onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) vindt dat “te veel kinderen te snel in quarantaine worden geplaatst”. Hij vraagt Sciensano om de regels te herbekijken.
  [naar artikel]
 46. De strategie achter de “linkse leerkrachten” van Tom Van Grieken (03/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  De aanval van Tom Van Grieken op “linkse leerkrachten” volgt een radicaal-rechts patroon dat ook elders in Europa en de VS opduikt. Een verhaal van intimidatie op basis van eigen voorkeuren.
  [naar artikel]
 47. Weyts vraagt quarantaineregels in onderwijs te herbekijken: “Overdreven voorzichtig” (13/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts vraagt gezondheidsinstituut Sciensano om de quarantaineregels voor het onderwijs te herbekijken. “Te veel kinderen moeten school missen omwille van een mogelijk overdreven voorzichtigheidsreflex”, zegt hij.
  [naar artikel]
 48. Weyts wil leerkrachten al na één jaar vast benoemen (05/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) wil dat leerkrachten in de toekomst na één schooljaar al vastbenoemd worden. Dat schrijft De Morgen dinsdag. In ruil eist Weyts wel dat de leerkrachten strenger geëvalueerd worden.
  [naar artikel]
 49. Weyts wil leerkrachten al na één jaar vast benoemen (05/05/2020 - Het Nieuwsblad)
  Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) wil dat leerkrachten in de toekomst na één schooljaar al vastbenoemd worden. Dat schrijft De Morgen dinsdag. In ruil eist Weyts wel dat de leerkrachten strenger geëvalueerd worden.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.