Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

22 September 2021
22:53 uur

Politie Turnhout moet minder informatie delen met Nederland, maar gaat in beroep tegen beslissing

Gazet van Antwerpen

15/09/2021 - 05:34

Politie Regio Turnhout is in beroep gegaan tegen een corrigerende maatregel van het COC, het controleorgaan van de politie. Die laatste oordeelde dat de politiezone disproportioneel veel politionele informatie deelt met de politie in Nederland, waaraan ze grenzen. “Waarom zouden we niet met een buurtzone data mogen uitwisselen?”, reageert burgemeester Paul Van Miert (N-VA).


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Ontsnapping gevangenis Turnhout: voortvluchtige gevat in Nederland (03/01/2020 - Metro)
  In Nijmegen, in het oosten van Nederland, is vanmiddag een 38-jarige Nederlander aangehouden die twee weken geleden samen met vier anderen uit de gevangenis van Turnhout was ontsnapt. Dat meldt de Nederlandse politie. Op basis van de door de Nederlandse politie vermelde leeftijd zou de vanmiddag opgepakte man Abderrahim Baghat moeten zijn. Hij had zich verstopt op de vliering van een woning in Nijmegen. De Nederlandse politie was hem op het spoor gekomen op basis van informatie van de Belgische politie. De Nederlander werd in België tot 4,5 jaar cel veroordeeld voor verschillende vermogensdelicten. Hij moet nog meer dan 4 jaar zitten, aldus de Nederlandse politie. Op 19 december ontsnapten vijf gedetineerden tijdens hun avondwandeling uit de gevangenis aan de Wezenstraat in Turnhout. Ze konden over een 6 meter hoge muur klimmen. Kort nadien konden drie van hen alweer ingerekend worden. De vijfde persoon die kon ontsnappen, is de 26-jarige Oualid Sekkaki. bron: Belga Het bericht Ontsnapping gevangenis Turnhout: voortvluchtige gevat in Nederland verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 2. Bonte: 'Gerechtelijke politie moet terreurinfo delen' (06/04/2019 - De Morgen)
  De gerechtelijke politie moet wettelijk verplicht worden om alle informatie die ze verzamelt over jihadisten te delen met de lokale politie. Dat staat in een nieuw wetsvoorstel van Hans Bonte (sp.a), de burgemeester van Vilvoorde.
  [naar artikel]
 3. Rapper Boef gaat niet in beroep tegen werkstraf: advocaat ontslagen (05/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Boef gaat niet in beroep tegen zijn werkstraf van 20 uur. Het Openbaar Ministerie had die opgelegd aan de Tilburgse rapsensatie nadat hij een politieauto vernielde. "Dat hij in hoger beroep zou gaan, berust op een misverstand", zegt zijn begeleider Boef aan ED.nl. Eerder hadden de politie en het OM verontwaardigd gereageerd op de informatie dat Boef in beroep zou gaan, maar dat bleek nu dus een misverstand. Boefs advocaat werd ontslagen.
  [naar artikel]
 4. Rusland gaat opnieuw in beroep tegen uitsluiting van Paralympics (26/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  Rusland gaat bij het Zwitserse gerecht in beroep tegen de beslissing van het sporttribunaal TAS, die het beroep van de Russische atleten die uitgesloten zijn van de Paralympische Spelen verwierp.
  [naar artikel]
 5. Francine De Tandt in beroep tegen schorsing (11/04/2019 - De Morgen)
  Voor het Brusselse hof van beroep zal op 12 november de rechtzaak tegen magistrate Francine De Tandt starten. In afwachting is ze geschorst, maar ze gaat in beroep tegen die beslissing.
  [naar artikel]
 6. Man die dodelijk ongeval met scholier veroorzaakte in Oostakker in beroep tegen celstraf  (09/11/2020 - VRT NWS)
  De vrachtwagenchauffeur uit Ninove die twee jaar geleden in Oostakker Nikita Everaert doodreed, gaat in beroep. De man is veroordeeld tot zes maanden cel, waarvan de helft met uitstel. Hij kreeg ook een rijverbod van twaalf maanden en een boete van 2.000 euro maar gaat dus in beroep tegen die beslissing.
  [naar artikel]
 7. Verdachte van Meir-incident in beroep tegen beslissing over aanhouding (29/03/2017 - De Redactie)
  De man die vorige week over de Meir reed en later werd aangehouden, voor poging tot terroristische moord, gaat in beroep tegen die beslissing.
  [naar artikel]
 8. Motorclub Hells Angels gaat in beroep tegen verbod in Nederland (06/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Hells Angels Motorcycle Club gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechtbank dat de motorclub verboden wordt in Nederland. Dat heeft de advocaat van Hells Angels donderdag laten weten. Volgens hem is er voldoende grond om beroep in te stellen.
  [naar artikel]
 9. Rusland gaat opnieuw in beroep tegen uitsluiting (26/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Rusland gaat bij het Zwitserse gerecht in beroep tegen de beslissing van het sporttribunaal TAS, die het beroep van de Russische atleten die
  [naar artikel]
 10. Ontsnapte gevangene uit Turnhout gevat in Nederland (03/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  In Nijmegen, in het oosten van Nederland, is vrijdagmiddag een 38-jarige Nederlander aangehouden die twee weken geleden uit de gevangenis van Turnhout was ontsnapt. Dat meldt de Nederlandse politie.
  [naar artikel]
 11. Politie stapt mee op ‘drugsbus’: 40 pv’s voor drugstoeristen (10/01/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De politie regio Turnhout, de politie Kempen Noord-Oost, het parket Antwerpen, afdeling Turnhout en vervoersmaatschappij De Lijn slaan de handen in elkaar om de drugsgerelateerde overlast tegen te gaan die gebruikers veroorzaken langs de gewestweg Turnhout - Poppel en op de lijnbus 450 die rijdt op het traject tussen Turnhout en Tilburg.
  [naar artikel]
 12. Pro League gaat in beroep tegen beslissing van Brusselse rechtbank (13/07/2019 - Knack)
  De Pro League gaat in beroep tegen de uitspraak in kortgeding van de voorzitter van de Brusselse rechtbank in eerste aanleg. De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) nam nog geen beslissing.
  [naar artikel]
 13. Lokeren gaat bij het BAS in beroep tegen beslissing Geschillencommissie om Waasland-Beveren vrij te pleiten (03/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Lokeren gaat bij het BAS in beroep tegen de beslissingen van de Geschillencommissie Hoger Beroep van de KBVB in het dossier matchfxing. Die...
  [naar artikel]
 14. Parket gaat in beroep tegen vrijspraak op “ongrondwettelijke” mondmaskerplicht (22/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het parket in Brussel gaat in beroep tegen het opmerkelijke vonnis van de politierechter die het verplichten van een mondmasker ongrondwettelijk vond. “Wij delen die redenering niet. Wij gaan in beroep. En we zullen mensen zonder mondmasker blijven vervolgen”, laat het parket nu weten
  [naar artikel]
 15. GO! onderwijs in hoger beroep tegen beslissing over hoofddoek (02/03/2018 - Knack)
  Het GO! onderwijs gaat in hoger beroep tegen de beslissing van de rechtbank van Tongeren rond het dragen van levensbeschouwelijke kentekens.
  [naar artikel]
 16. Moet Neymar alsnog straf vrezen in fraudezaak rond transfer? Parket gaat in beroep (15/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  Het Spaanse federaal parket heeft donderdag beroep aangetekend tegen de beslissing van de onderzoeksrechter om de Braziliaanse voetballer Neymar en zijn vader buiten vervolging te stellen in de fraudezaak rond zijn transfer in 2013. “We delen de mening van de onderzoeksrechter, namelijk dat de feiten geen fraude aantonen, niet”, verklaarde het parket in een persbericht.
  [naar artikel]
 17. Ontsnapte gevangene uit Turnhout opgepakt in Nederland (03/01/2020 - De Morgen)
  In Nederland is een 38-jarige man aangehouden die uit de gevangenis van Turnhout was ontsnapt. Het gaat naar alle waarschijnlijkheid om Abderrahim Baghat, die samen met Oualid Sekkaki (26) nog op vrije voeten was na de ontsnapping op 19 december.
  [naar artikel]
 18. Roemeense tenniscoach Nastase gaat in beroep tegen schorsing (17/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Roemeense Fed Cup-kapitein Ilie Nastase gaat in beroep tegen de sanctie van de Internationale Tennisfederatie (ITF), die Nastase schorste tot 31 december 2020. Dat maakte de ITF donderdag bekend. Wanneer het beroep behandeld wordt, is niet duidelijk. “De ITF geeft pas meer informatie zodra een eindbeslissing genomen is”, luidt het.
  [naar artikel]
 19. Politie deelt beelden en meer informatie van voortvluchtige gevangenen Turnhout (20/12/2019 - De Morgen)
  De lokale politie van de regio Turnhout heeft vanmiddag op Facebook een opsporingsbericht geplaatst voor de twee resterende gedetineerden die donderdagavond ontsnapt zijn uit de Turnhoutse gevangenis. Het gaat inderdaad om de 26-jarige Oualid Sekkaki, de broer van ontsnappingskoning Ashraf Sekkaki. Zijn kompaan is de 38-jarige Abderrahim Baghat.
  [naar artikel]
 20. Verdachte van Putdekselmoord overweegt beroep tegen verlenging elektronisch toezicht (07/04/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De raadkamer in Turnhout besliste vrijdag dat Marnik V.O. (21), de jongste verdachte van de zogenaamde Putdekselmoord, onder elektronisch toezicht blijft. “We overwegen ernstig beroep aan te teken tegen de beslissing”, zegt advocate Romy Geysen.
  [naar artikel]
 21. Bondsparket gaat in beroep tegen vrijspraak Preud'homme (20/04/2017 - Sporza)
  Het parket van de Belgische voetbalbond gaat in beroep tegen de beslissing van de Geschillencommissie om Michel Preud'home vrij te spreken.
  [naar artikel]
 22. Parket in beroep tegen enkelband voor man die naar politie spuwde (21/05/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Het parket gaat in beroep tegen de beslissing van de raadkamer om een 19-jarige Mechelaar een enkelband te geven nadat die begin april werd aangehouden voor een spuwincident. Daardoor zal de man nog minstens twee weken in de gevangenis moeten blijven.
  [naar artikel]
 23. Man (38) die vorige maand ontsnapte uit gevangenis Turnhout, aangehouden in Nederland (03/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  In Nijmegen, in het oosten van Nederland, is vrijdagmiddag een 38-jarige Nederlander aangehouden die twee weken geleden uit de gevangenis van Turnhout was ontsnapt. Dat meldt de Nederlandse politie.
  [naar artikel]
 24. KVM wil match tegen Genk toch herspelen en gaat in beroep (16/11/2016 - Sporza)
  KV Mechelen gaat in beroep tegen de beslissing van het Bureau Arbitrage van de KBVB. Dat oordeelde dat de match tegen Genk niet herspeeld moest worden.
  [naar artikel]
 25. Ontsnapte gevangene uit Turnhout gevat in Nederland, nog 1 gevangene voortvluchtig (03/01/2020 - VRT NWS)
  In Nijmegen, in het oosten van Nederland, is vrijdagmiddag een 38-jarige Nederlander opgepakt die twee weken geleden uit de gevangenis van Turnhout was ontsnapt. Dat meldt de Nederlandse politie. De man had zich verstopt op de zolder van een woning in Nijmegen. Op 19 december ontsnapten vijf gedetineerden tijdens hun avondwandeling uit de gevangenis aan de Wezenstraat in Turnhout. Eén daarvan is voorlopig nog voortvluchtig.
  [naar artikel]
 26. Politie zoekt naar deze mannen (15/05/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De politie van de zone Turnhout wil graag meer informatie over de twee mannen op deze beelden. Ze worden in verband gebracht met een reeks van inbraken in Turnhout en omgeving eind vorig jaar.
  [naar artikel]
 27. VS in beroep tegen WTO-beslissing over staatssteun aan Boeing (16/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Verenigde Staten hebben beroep aangetekend tegen de beslissing van de Werelhandelsorganisatie (WTO), die stelde dat de Amerikanen illegale
  [naar artikel]
 28. Gemeenschapsonderwijs in hoger beroep tegen beslissing hoofddoekenverbod (02/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Raad van het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap sluit zich aan bij de beslissing van GO! scholengroep Maasland om in hoger beroep te gaan tegen de beslissing van de rechtbank van Tongeren rond het dragen van levensbeschouwelijke kentekens in twee van zijn scholen in Maasmechelen. Dat meldt GO! vrijdag.
  [naar artikel]
 29. Politierechter noemt mondmaskerplicht ongrondwettelijk in opmerkelijke uitspraak, maar parket gaat nu in beroep (22/01/2021 - De Standaard)
  Het parket in Brussel gaat in beroep tegen het opmerkelijke vonnis van de politierechter die het verplichten van een mondmasker ongrondwettelijk vond. ‘Wij delen die redenering niet. Wij gaan in beroep. En we zullen mensen zonder mondmasker blijven vervolgen’, laat het parket nu weten
  [naar artikel]
 30. Politierechter noemt mondmaskerplicht ongrondwettelijk in opmerkelijke uitspraak, maar parket gaat nu in beroep (22/01/2021 - Het Nieuwsblad)
  Het parket in Brussel gaat in beroep tegen het opmerkelijke vonnis van de politierechter die het verplichten van een mondmasker ongrondwettelijk vond. “Wij delen die redenering niet. Wij gaan in beroep. En we zullen mensen zonder mondmasker blijven vervolgen”, laat het parket nu weten
  [naar artikel]
 31. Modrikamen niet in beroep tegen Fortis-beslissing (08/09/2020 - De Tijd)
  18:14 De bekende Brusselse advocaat Mischaël Modrikamen gaat niet in beroep tegen de beslissing van de raadkamer de bestuurders in de Fortis-affaire niet te vervolgen.
  [naar artikel]
 32. Standard gaat in beroep tegen schorsing voor Orlando Sa (09/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Standard gaat in beroep tegen de drie speeldagen schorsing (waarvan twee effectief) die de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) dinsdag oplegde aan de Portugese aanvaller Orlando Sa. “De club en de speler kunnen deze beslissing niet aanvaarden en gaan dus in beroep”, laten de Rouches op hun website optekenen.
  [naar artikel]
 33. Motorclub Hells Angels in beroep tegen verbod in Nederland (06/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Hells Angels Motorcycle Club gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechtbank dat de motorclub verboden wordt in Nederland. Dat heeft de...
  [naar artikel]
 34. WADA gaat niet in beroep in zaak tegen topsprinter Christian Coleman (04/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het Wereldantidopingagentschap WADA tekent geen beroep aan tegen de beslissing van het Amerikaans antidopingagentschap USADA om de dopingzaak tegen...
  [naar artikel]
 35. Turnhout gaat strenger controleren op dragen van mondmasker in buurt van scholen (14/10/2020 - VRT NWS)
  De politie van Turnhout gaat strenger controleren op de mondmaskerplicht in de buurt van scholen. Die wordt vaak niet nageleefd. De politie hield het tot nu toe bij waarschuwingen maar gaat vanaf vandaag ook boetes uitschrijven.
  [naar artikel]
 36. Aanvaller van Raoul Hedebouw gaat in beroep tegen aanhouding (30/06/2017 - Knack)
  De raadkamer van Luik heeft het aanhoudingsmandaat bevestigd van de zestiger die tijdens de 1 meiviering PVDA-kopstuk Raoul Hedebouw met een mes aanviel. De man gaat in beroep tegen de beslissing.
  [naar artikel]
 37. Parket gaat in beroep tegen elektronisch toezicht Melikan Kucam: politicus blijft voorlopig in cel (17/09/2019 - De Morgen)
  Hoewel de raadkamer in Antwerpen vandaag besliste om Melikan Kucam onder elektronisch toezicht te plaatsen, moet de Mechelse N-VA'er voorlopig in de cel blijven. Het parket ging in beroep tegen de beslissing, nu moet de kamer van inbeschuldigingstelling oordelen over Kucams verdere voorlopige hechtenis.
  [naar artikel]
 38. Geen enkelband meer voor hoofdverdachte in hoevemoord, parket gaat in beroep (12/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Bert B. (65), verdachte in het onderzoek naar de hoevemoord in Elen, moet niet langer een enkelband dragen. De raadkamer in Tongeren heeft dinsdag namelijk beslist dat de man onder voorwaarden in vrijheid moet worden gesteld. Het parket tekende wel beroep aan tegen deze beslissing.
  [naar artikel]
 39. Spelen in beroep tegen beslissing die manifestaties tegen president Temer toelaat (10/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het organiserend comité van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro is in beroep gegaan tegen een juridische beslissing die het verbiedt om
  [naar artikel]
 40. Optima-baas wil 20 miljoen niet terugbetalen en gaat in beroep (29/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De voormalige Optima-topman Jeroen Piqueur gaat in beroep tegen de beslissing van de Gentse rechtbank van eerste aanleg, die hem persoonlijk...
  [naar artikel]
 41. Ierse regering gaat in beroep tegen beslissing Europese Commissie over Apple (02/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  De Ierse regering trekt naar het Europees Hof van Justitie in Luxemburg. Ze gaat beroep aantekenen tegen de eis van de Europese Commissie om 13 miljard euro aan onterecht toegekend belastingvoordeel terug te vorderen van de Amerikaanse technologiereus Apple. Dat kondigt een woordvoerder vrijdag aan na een halfuur durende ministerraad die helemaal in het teken stond van de controversiële beslissing van commissaris voor Mededinging Margrethe Vestager.
  [naar artikel]
 42. GO! in hoger beroep tegen hoofddoekvonnis Maasmechelen (02/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het Gemeenschapsonderwijs (GO!) gaat in hoger beroep tegen de beslissing van de rechtbank van Tongeren rond het dragen van levensbeschouwelijke...
  [naar artikel]
 43. Turkije: 'België moet beroep aantekenen tegen de PKK-beslissing' (08/03/2019 - Knack)
  De PKK is geen terroristische organisatie. Dat besliste het Brusselse hof van beroep vanmiddag. De uitspraak stuit op ongeloof en woede in Turkije. Toch is het volgens Turkije nog mogelijk om beroep aan te tekenen.
  [naar artikel]
 44. Kinderopvang gaat in hoger beroep tegen voorlopig verbod van elektrische bolderkar wegens “oneerlijk proces” (06/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In Nederland gaat een kinderopvang in Almere bij de Raad van State in hoger beroep tegen de uitspraak van de voorzieningenrechter over de stint....
  [naar artikel]
 45. Vijf gevangenen ontsnapt uit gevangenis Turnhout: politie pakt drie mannen op (19/12/2019 - De Morgen)
  In de gevangenis in Turnhout zijn donderdagavond rond 19.50 uur vijf gevangenen ontsnapt. Dat bevestigt korpschef Roger Leys van de lokale politie in Turnhout. Tussen de ontsnapte gevangenen zitten enkele zware jongens. De politie vraagt burgers om mee uit te kijken naar de ontsnapte gevangenen. ‘Maar onderneem niet zelf actie als je de gevangenen opmerkt.’ Intussen heeft de politie drie mannen opgepakt aan het rangeerstation in Turnhout. Of het om drie van de vijf gevangenen gaat, is nog niet bevestigd.
  [naar artikel]
 46. Oproep op sociale media om rel te schoppen in Turnhout, burgemeester: "We nemen dit heel serieus" (26/01/2021 - VRT NWS)
  Op Snapchat en Twitter circuleert een bericht waarin opgeroepen wordt om zaterdag naar de Grote Markt in Turnhout af te zakken en daar amok te maken. De afgelopen dagen waren er op verschillende plaatsen in Nederland rellen uit protest tegen de coronamaatregelen. Turnhout is alert omdat de stad niet ver van de Nederlandse grens ligt. "De politie bereidt zich voor", zegt burgemeester Paul Van Miert (N-VA) van Turnhout op Radio 2 Antwerpen.
  [naar artikel]
 47. [VIDEO] - Grote terreuroefening om informatie-uitwisseling met Nederland te testen (29/06/2017 - De Redactie)
  Op een school in Heist-op-den-Berg vindt vandaag een grote terreur-oefening plaats. Het gaat om een simultane oefening in ons land en Nederland. In de school worden zogezegd 140 leerlingen gegijzeld door drie à vier terroristen van IS. Ambulancediensten, brandweer en speciale eenheden van de federale politie zijn ter plaatse. De oefening is vooral bedoeld om de informatie-uitwisseling en communicatie met Nederland te testen.
  [naar artikel]
 48. Shell gaat in beroep tegen vonnis in spraakmakende klimaatzaak in Nederland (20/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  Shell gaat in beroep tegen de uitspraak van de rechter in de klimaatzaak. De rechtbank in Den Haag bepaalde eind mei dat het olie- en gasbedrijf verplicht is de CO2-uitstoot die het veroorzaakt drastisch te verminderen.
  [naar artikel]
 49. Burgemeester Turnhout: “Je kan niet aan burger vragen oogje in het zeil te houden en dan geen informatie geven” (20/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Paul Van Miert (N-VA), burgemeester van Turnhout, had van het parket verwacht dat het enige informatie zou verspreiden over de vijf ontsnapte...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.