Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

22 September 2021
22:38 uur

Krediet lijkt op: ontslag van Maes bij Beerschot onafwendbaar

Gazet van Antwerpen

15/09/2021 - 05:34

Het bestuur van Beerschot heeft nog geen beslissing genomen over de positie van trainer Peter Maes, maar zijn ontslag lijkt stilaan onafwendbaar. Het krediet van de ervaren oefenmeester is zowel bij een deel van de spelers als bij het bestuur zo goed als helemaal op. Het grootste probleem: wie moet hem opvolgen?


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Geen schokeffect na het ontslag van Maes: KV Oostende duwt Beerschot met 3-1-zege nog wat dieper in de put (18/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Ook zonder Peter Maes in de dug-out zet Beerschot zijn treurmars doorheen de Belgische voetbalcompetitie gewoon verder. Beerschot verloor op het veld van Oostende met 3-1 cijfers en zit inmiddels aan een bedroevende reeks van 1 op 24. KVO heeft zichzelf na een 0 op 9 wat extra zuurstof gegeven.
  [naar artikel]
 2. Walter Damen: “Het ontslag van Maes staat niet op de agenda” (28/08/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Beerschot bengelt na zes speeldagen helemaal onderaan met 1 op 18 en dan komt automatisch de positie van de trainer in het vizier. Maar Peter Maes moet eerstdaags nog niet vrezen voor een ontslag, klinkt het vanuit de Kielse bestuurskamer. “We zitten in een crisissituatie, maar tegen Sint-Truiden zit Maes gewoon in de dug-out”, is ondervoorzitter Walter Damen duidelijk.
  [naar artikel]
 3. Peter Maes trainer bij Beerschot (20/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  En dan naar het voetbal. Donderslag bij heldere hemel op Stayen. Want Peter Maes vertrekt alweer na amper 6 maanden bij STVV. De Lommelaar wordt de nieuwe trainer van Beerschot. Bij Sint-Truiden zijn ze compleet verrast. Maes ging vanochtend zijn ontslagbrief afgeven bij voorzitter David Meekers. Maes mikt met Beerschot hoger, laat hij weten in zijn eerste reactie bij de club.
  [naar artikel]
 4. Peter Maes reageert op ontslag bij Beerschot: “Echt verrast was ik uiteraard niet” (15/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Murphy slaat weer eens toe in het voetbal. De 0-1-thuisnederlaag tegen uitgerekend ex-club STVV kost Peter Maes bij Beerschot de kop. In zijn kielzog verdwijnen ook zijn assistenten Davy Heymans en Stefan Winters op ‘t Kiel. Clubman Marc Noë neemt tijdelijk het roer over.
  [naar artikel]
 5. Peter Maes reageert op ontslag bij Beerschot: “Geen spijt van vertrek bij STVV” (15/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Murphy slaat weer eens toe in het voetbal. De 0-1-thuisnederlaag tegen uitgerekend ex-club STVV kost Peter Maes bij Beerschot de kop. In zijn kielzog verdwijnen ook zijn assistenten Davy Heymans en Stefan Winters op ‘t Kiel. Clubman Marc Noë neemt tijdelijk het roer over.
  [naar artikel]
 6. Beerschot grijpt in na teleurstellende 1 op 21 en ontslaat Peter Maes, Storck in beeld als opvolger (15/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Game over voor Peter Maes bij Beerschot. Na de recente 1 op 21 kreeg de 57-jarige trainer vanochtend zijn C4. Vraag is nu of dit meteen ook het einde is van Maes’ (rijkgevulde) carrière op het hoogste niveau.
  [naar artikel]
 7. IN BEELD. Marc Noé leidt zijn eerste training na het ontslag van Maes (16/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Na het ontslag van Peter Maes werd Marc Noé naar voren geschoven als de nieuwe, tijdelijke T1 bij Beerschot. De clubman stond donderdag voor het eerst voor de spelersgroep op het trainingsveld. Hij werd bijgestaan door de overige leden van de technische staf: Pieter Jacobs, Frank Dauwen en Patrick Nys. (nog meer foto’s onderaan)
  [naar artikel]
 8. STVV en Beerschot plannen gesprek over Maes (22/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  Beerschot kaapte in mei Peter Maes weg bij STVV. Gratis. Allemaal wettelijk volgens Beerschot, onethisch volgens STVV. Er staat nu een samenkomst gepland tussen beide clubs om de zaak uit te klaren.
  [naar artikel]
 9. Beerschot traint alweer, maar nog zonder Maes (26/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  Beerschot is aan het nieuwe seizoen begonnen. Maandag al werd een eerste training afgewerkt op het oefenveld. Nog niet op post: kersvers hoofdtrainer Peter Maes.
  [naar artikel]
 10. Ex-Beerschot-middenvelder Alexander Maes vindt onderdak in Roemenië (21/10/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Alexander Maes heeft een nieuwe club gevonden. De 28-jarige middenvelder trekt naar het Roemeense Arges Pitesti. Maes zat zonder club sinds zijn contract bij Beerschot eind september werd verbroken.
  [naar artikel]
 11. Ex-Beerschot-middenvelder Alexander Maes vindt onderdak in Roemenië (21/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Alexander Maes heeft een nieuwe club gevonden. De 28-jarige middenvelder trekt naar het Roemeense Arges Pitesti. Maes zat zonder club sinds zijn contract bij Beerschot eind september werd verbroken.
  [naar artikel]
 12. Verrassing op Stayen! Beerschot plukt coach Peter Maes weg bij STVV (20/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  Peter Maes is de nieuwe hoofdcoach van Beerschot. Beerschot verwelkomt de 56-jarige Lommelaar als nieuwe hoofdcoach. Hij tekende een contract voor 3 seizoenen op het Kiel.
  [naar artikel]
 13. Exit Montanier lijkt onafwendbaar: Standard gaat onderuit tegen tien STVV-spelers en blijft achter met 4 op 24 (26/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Nieuwe dreun voor Standard. De Rouches gingen in eigen huis met 1-2 onderuit tegen STVV, dat ruim een halfuur met tien speelde na rood voor Caufriez. Standard blijft achter met amper 4 op 24 en staat op een dramatische elfde plek in het klassement. Het ontslag van coach Philippe Montanier lijkt onafwendbaar.
  [naar artikel]
 14. Beerschot grijpt in na teleurstellende 1 op 21 en ontslaat Peter Maes (15/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het onvermijdelijke is dan toch gebeurd: Peter Maes is niet langer trainer van Beerschot. De 57-jarige Limburger kreeg vanochtend te horen dat zijn opdracht op het Kiel met onmiddellijke ingang eindigt. De povere competitiestart (1 op 21) en het feit dat de spelersgroep niet helemaal meer achter hem stond, deden Maes de das om.
  [naar artikel]
 15. Alexander Maes (ex-Beerschot) vindt ploeg in Roemenië (20/10/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Ex-Beerschotspeler Alexander Maes verblijft momenteel in Roemenië. Hij zal er wellicht eerstdaags een contract te tekenen bij FC Arge?, de huidige voorlaatste in de Roemeense eerste klasse. Maes (28) is sinds een drietal weken een vrije speler nadat zijn contract bij Beerschot werd verbroken.
  [naar artikel]
 16. Alexander Maes (ex-Beerschot) vindt ploeg in Roemenië (20/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Ex-Beerschotspeler Alexander Maes verblijft momenteel in Roemenië. De Maaslander zal er wellicht eerstdaags een contract tekenen bij FC Arge?, de huidige voorlaatste in de Roemeense eerste klasse. Maes (28) is sinds een drietal weken een vrije speler nadat zijn contract bij Beerschot werd verbroken.
  [naar artikel]
 17. Na dramatische 1 op 21: Beerschot ontslaat trainer Peter Maes (15/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het eerste trainersontslag van het seizoen is een feit. Peter Maes is sinds woensdag niet langer de coach van Beerschot. De T1 zag zijn ploeg maandag een nieuw dieptepunt bereiken door thuis te verliezen van STVV (0-1). Marc Noé neemt voorlopig de rol van hoofdtrainer over. Beerschot staat moederziel alleen laatst met 1 op 21.
  [naar artikel]
 18. Beerschot Wilrijk moet geschorste Maes missen tegen Cercle (06/03/2018 - Sporza)
  Beerschot Wilrijk kan in de terugwedstrijd van de titelfinale geen beroep doen op Alexander Maes. De Geschillencommissie heeft de middenvelder een match geschorst.
  [naar artikel]
 19. Na dramatische 1 op 21: Beerschot ontslaat trainer Peter Maes (15/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Het eerste trainersontslag van het seizoen is een feit. Peter Maes is sinds woensdag niet langer de coach van Beerschot. De T1 zag zijn ploeg maandag een nieuw dieptepunt bereiken door thuis te verliezen van Sint-Truiden (0-1). Marc Noé neemt voorlopig de rol van hoofdtrainer over. Beerschot staat moederziel alleen laatst met 1 op 21.
  [naar artikel]
 20. Peter Maes over overstap naar Beerschot: “Beetje wrang dat ik Sint-Truiden nu al verlaat” (20/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Peter Maes is dus de nieuwe trainer van Beerschot. De 56-jarige Limburger ruilt Stayen in voor het Kiel, waar hij voor drie jaar tekende. “Ik vind het zelf een beetje wrang dat ik Sint-Truiden nu al verlaat, want mijn werk was nog niet af. Maar de sportieve perspectieven bij Beerschot zijn nu eenmaal groter”, legt Maes uit.
  [naar artikel]
 21. Maes spreekt voor het eerst sinds zijn ontslag: "Kan nog steeds niet naar Genk kijken" (25/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bijna twee maanden lang beet Peter Maes op zijn lippen. Zijn ontslag raakte hem diep. Nu de wonden wat geheeld zijn wil Maes wél reageren op die
  [naar artikel]
 22. Lommelaar Peter Maes voor debuut met Beerschot: “We moeten veel drang en durf tonen” (23/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  Peter Maes blikt vooruit op zijn debuut als hoofdtrainer van Beerschot. Morgen ontvangt hij met Beerschot het Cercle Brugge van Yves Vanderhaeghe. “We onderschatten die ploeg niet, maar wij spelen thuis en moeten dat voordeel benutten.”
  [naar artikel]
 23. Verrassing op het Kiel: Beerschot plukt Peter Maes weg bij STVV (20/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Peter Maes (56) wordt de nieuwe trainer van Beerschot. Het plukte de ervaren coach weg bij reeksgenoot Sint-Truiden, waar hij eigenlijk nog onder contract lag tot de zomer van 2023.
  [naar artikel]
 24. Beerschot en jongste coach ooit Will Still in onderling overleg uit elkaar na komst Peter Maes (07/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  Beerschot en Will Still (28) hebben in onderling overleg beslist de samenwerking stop te zetten. Still was sinds begin dit jaar T1 van de Kielse Ratten, maar eind vorige maand trok Beerschot Peter Maes aan als nieuwe coach.
  [naar artikel]
 25. Lambrecht lijkt noorden helemaal kwijt: bandenmagnaat (87) laat administratief medewerker (26) ontslag Maes toelichten in kleedkamer (29/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  “Ik vind het verkeerd dat de voorzitter geviseerd wordt”, zei Peter Maes ons na de match. Even later kreeg hij van diezelfde voorzitter z’n...
  [naar artikel]
 26. Bernd Storck en Laszlo Bölöni bieden zich aan bij Beerschot (17/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Na het ontslag van Peter Maes werd Marc Noé naar voren geschoven als de nieuwe, tijdelijke T1 bij Beerschot. De club gaat intussen op zoek naar een nieuwe trainer.
  [naar artikel]
 27. Faillissement Mega World lijkt onafwendbaar (19/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Voor Blokker-opvolger Mega World lijkt een faillissement onafwendbaar. De voorlopige bewindvoerders geloven niet dat het bedrijf nog te redden is, meldt De Standaard. Zij vragen om de winkelketen failliet te verklaren.
  [naar artikel]
 28. 'Government shutdown' lijkt onafwendbaar in VS (20/01/2018 - Knack)
  In de Verenigde Staten lijkt een zogenaamde 'government shutdown' onafwendbaar. Een wetsontwerp over een tijdelijke begroting tot 16 februari, dat donderdag wel door het Huis van Afgevaardigden werd goedgekeurd, raakte vrijdag niet door de Senaat.
  [naar artikel]
 29. Beerschot Wilrijk legt bom onder promotieduel: mag geschorste Maes spelen of niet? (09/03/2018 - Sporza)
  De schorsing voor Beerschot-speler Alexander Maes zorgt voor een woelige aanloop naar de promotiematch tegen Cercle Brugge. Beide teams rollen met de spierballen.
  [naar artikel]
 30. Beerschot Wilrijk vangt bot, Maes blijft geschorst voor return in Brugge (10/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Beerschot Wilrijk kan vanavond in de return van de finale in de Proximus League niet rekenen op Alexander Maes. De Geschillencommissie Hoger Beroep...
  [naar artikel]
 31. Beerschot-coach Peter Maes voor debuut tegen Cercle: “We moeten veel drang en durf tonen” (23/07/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Peter Maes blikt vooruit op zijn debuut als hoofdtrainer van Beerschot. Morgen ontvangt hij met Beerschot het Cercle Brugge van Yves Vanderhaeghe. “We onderschatten die ploeg niet, maar wij spelen thuis en moeten dat voordeel benutten.”
  [naar artikel]
 32. Peter Maes is de nieuwe coach van Beerschot (20/05/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Verrassing op het Kiel! Beerschot kondigt aan dat Peter Maes de nieuwe T1 wordt. De Limburgse trainer was dit seizoen aan de slag bij Sint-Truiden en tekende een driejarig contract bij de Kielse Ratten.
  [naar artikel]
 33. Janssens blikt terug op ontslag van Maes: "We waren geen team naast het veld" (10/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het onbegrip over het ontslag van Peter Maes was groot. De vraagtekens bij de aanstelling van Albert Stuivenberg zo mogelijk nog groter. Op
  [naar artikel]
 34. Beerschot wil geen overhaaste conclusies trekken na 1 op 21, kans bestaat dat Maes aan boord blijft (14/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Bij Beerschot lijkt men geen overhaaste conclusies te gaan trekken na de nederlaag tegen STVV en de bijhorende 1 op 21. “We moeten dit eerst even rustig laten bezinken. Ik vond ons tegen Sint-Truiden trouwens niet slecht spelen”, zegt voorzitter Francis Vrancken. De kans dat trainer Peter Maes zaterdag nog op de bank zit in Oostende blijft dus bestaan.
  [naar artikel]
 35. Beerschot Wilrijk vangt bot: Maes blijft geschorst voor match tegen Cercle (10/03/2018 - Sporza)
  Johnny Maeschalck heeft Beerschot-speler Alexander Maes in beroep niet kunnen vrijspreken. De middenvelder kreeg vorige week rood en blijft geschorst.
  [naar artikel]
 36. Zat Peter Maes voor het laatst op de bank bij Beerschot? Druk neemt nog wat toe na nederlaag tegen STVV en povere 1 op 21 (13/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Heeft Peter Maes voor het laatst op de bank gezeten als trainer van Beerschot? Het zou zomaar kunnen, want paars-wit verloor tegen Maes’ ex-club Sint-Truiden nog maar eens en blijft achter met een povere 1 op 21. Welke coach overleeft dat?
  [naar artikel]
 37. Beerschot heeft contract Alex Maes eenzijdig verbroken: “Afscheid niet op deze manier verwacht” (29/09/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Beerschot heeft het contract van Alexander Maes eenzijdig verbroken. De 28-jarige midddenvelder trainde de voorbij week al niet meer met de groep en is sinds vandaag dus ook officieel een vrije speler. “Ik denk dat het wettelijk niet mag wat de club doet, maar ik leg me erbij neer”, klinkt het bij Maes.
  [naar artikel]
 38. Discussie over penitentiair verlof lijkt onafwendbaar (30/05/2018 - De Standaard)
  De regering treedt eensgezind naar buiten. Maar een discussie over het penitentiair verlof lijkt onafwendbaar. Volgens Vincent Houssin van de liberale politievakbond VSOA had Herman geen penitentiair verlof mogen krijgen.
  [naar artikel]
 39. LIVE. Beerschot Wilrijk gaat in Geel op zoek naar dertiende zege op rij (11/02/2017 - Gazet van Antwerpen)
  21 speeldagen zijn we ver en nu al lijkt een nieuwe titel van Beerschot Wilrijk onafwendbaar. De Mannekes boekten afgelopen week een indrukwekkende twaalfde zege op rij en hebben nu al veertien punten voorsprong op Dessel Sport, de tweede in de stand. Vanavond trekken de mannen van 't Kiel richting Geel. Volg de wedstrijd op de voet vanaf 20u00.
  [naar artikel]
 40. LIVE (16u15). Wat doet rode lantaarn Beerschot in eerste match na ontslag Maes? (18/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  • Jupiler Pro League • Rode lantaarn Beerschot heeft 1 op 21 • Aftrap: 16u15 • Diaz Arena
  [naar artikel]
 41. STVV klopt Beerschot en duwt ex-trainer Maes dieper in de put (14/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  STVV heeft een belangrijke zege behaald op het veld van Beerschot. Het werd 0-1 tegen de ploeg van ex-STVV trainer Peter Maes. Met deze derde overwinning van het seizoen sluiten de Haspengouwers zelfs aan bij de middenmoot in de rangschikking.
  [naar artikel]
 42. Van den Bergh en Maes langer bij Beerschot Wilrijk (03/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
  FCO Beerschot Wilrijk werkt al aan de voorbereiding op volgend seizoen. Zo werden de contracten van centrale verdediger Jan Van den Bergh en aanvallende middenvelder Alexander Maes opengebroken. Beide spelers blijven nog twee jaar langer op het Kiel.
  [naar artikel]
 43. Peter Maes: "Beerschot-Wilrijk is een mooi voorbeeld van een gezonde club die stelselmatig beter wordt" (05/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Ook over de strijd om promotie tussen Beerschot-Wilrijk en Cercle Brugge liet Peter Maes zijn licht schijnen in VISTA!. De Lokeren-coach is lovend...
  [naar artikel]
 44. Beerschotcoach Peter Maes: “Raman? Een speler van dat kaliber is zeker welkom” (15/07/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Peter Maes is intussen bijna zeven weken aan de slag als hoofdtrainer van Beerschot. Donderdagmiddag organiseerde de club een allereerste persconferentie met de 57-jarige oefenmeester. “Onze selectie is nog niet compleet”, gaf Maes aan.
  [naar artikel]
 45. Zat Maes voor het laatst op de bank bij Beerschot? Druk neemt nog wat toe na nieuwe nederlaag, kwade fans blokkeren hoofdingang (13/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Heeft Peter Maes voor het laatst op de bank gezeten als trainer van Beerschot? Het zou zomaar kunnen, want paars-wit verloor tegen Maes’ ex-club Sint-Truiden nog maar eens en blijft achter met een povere 1 op 21. Het ongenoegen bij de fans heeft in elk geval al het kookpunt bereikt. Na de match blokkeerde de harde kern de hoofdingang van Het Kiel.
  [naar artikel]
 46. Beroep Beerschot Wilrijk is zaterdagochtend, eventuele schorsing Maes gaat in om 18u (09/03/2018 - Sporza)
  De beroepsprocedure voor Alexander Maes zorgt voor beroering bij Beerschot Wilrijk. De uren zijn nu bekend: om 9.30u is de zitting. Een schorsing gaat in om 18u, de finale tegen Cercle is om 20u.
  [naar artikel]
 47. Nog geen nieuws over positie trainer Maes na 1 op 21, enkel invallers op oefenveld Beerschot (14/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Daags na de zesde nederlaag in zeven matchen (0-1 tegen Sint-Truiden), stonden de invallers van Beerschot weer op het oefenterrein voor een uitlooptraining. Zonder trainer Peter Maes. Die bleef in het Olympisch Stadion, maar dat zou niet ongebruikelijk zijn de dag na een wedstrijd.
  [naar artikel]
 48. Vreven zaterdag tegen ex-club Beerschot: “Hoezo, Vreven tegen Beerschot? Het is Lókeren dat tegen Beerschot speelt” (21/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Daar is Stijn Vreven weer. Een goede maand na zijn ontslag bij Beerschot werd de 46-jarige coach gisteren officieel voorgesteld bij concurrent Lokeren. De Limburger debuteert zaterdag uitgerekend op het veld van zijn voormalige club. “Ik heb mijn ontslag bij Beerschot inmiddels wel een plaats kunnen geven.”
  [naar artikel]
 49. Beerschot Wilrijk dreigt Alex Maes te missen in eindstrijd Proximus League (18/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft maandag twee speeldagen schorsing en een boete van 1.000 euro geëist als sanctie voor Alexander Maes. De middenvelder van Beerschot Wilrijk dreigt zo de ontknoping in de tweede periode van 1B te missen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.