Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

22 September 2021
22:41 uur

Brouwerij Het Anker huurt brasserie De Met: “Maar we weten nog niet precies wat we ermee gaan doen”

Gazet van Antwerpen

15/09/2021 - 05:34

Brouwerij Het Anker is de nieuwe huurder van brasserie De Met op de Grote Markt in Mechelen. Wat de brouwerij precies met de zaak van plan is, is nog niet duidelijk. Op dit moment heeft Het Anker al een vijftal heel uiteenlopende horecaprojecten in de steigers staan. Het organiseert er zelfs een eigen jobdag voor.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Mechelse brouwerij opent restaurant waar de rekening het laatste van je zorgen is (21/08/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Een opvallend en gedurfd horecaproject in Mechelen. Daar heropent brouwerij Het Anker na jarenlange leegstand in oktober de bekende brasserie De Thien Gheboden op de Wollemarkt als restaurant. De rekening is er niets om je zorgen over te maken, want klanten mogen er betalen wat ze financieel aankunnen. “Iedereen moet op restaurant kunnen, ook als je het minder breed hebt”, zegt brouwer Charles Leclef (56).
  [naar artikel]
 2. Nieuw Mechels restaurant wil klanten laten kiezen hoeveel ze betalen (17/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  In Mechelen broedt brouwerij Het Anker op een nieuw brasserie- of restaurantconcept waarbij de klanten zelf kunnen kiezen hoeveel ze betalen voor een maaltijd. Het concept zou dit najaar een kans krijgen in het pand van de voormalige brasserie “Thien Gheboden” aan de voet van de Sint-Romboutstoren. Het Anker benadrukt dat het initiatief zelfbedruipend moet zijn, het succes zal dus afhangen van klanten die bereid zijn om meer te geven, om te compenseren voor wie het minder breed heeft.
  [naar artikel]
 3. “Niets doen voor het klimaat is uiteraard “haalbaar”, maar zeer zeker onbetaalbaar” (10/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  De klimaatverandering is niet voor 2050 of 2100. We zitten er gewoon al pal middenin en het gaat sneller dan wetenschappers amper 10 jaar geleden voorspelden. Bovendien is die “ondubbelzinnig” het gevolg van menselijke activiteit. Dat blijkt uit het zesde rapport over de klimaatverandering van IPCC, het wetenschappelijk klimaatpanel van de Verenigde Naties. Jean-Pascal van Ypersele (UCLouvain), de Belgische vertegenwoordiger in het klimaatpanel, wil dat beleidsmakers het rapport grondig bestuderen. Al zegt het rapport niet wat zij moeten doen. Dat hoeft ook niet. Wij weten al lang wat nodig is, politici ook. Maar er gaapt een grote kloof tussen weten en doen. De Zweedse milieuactiviste Greta Thunberg ziet ook niet veel actie. “Het enige dat momenteel verandert, is het klimaat”, stelt ze vast. Dat is op zich wat overdreven. We doen wel iets, maar niet genoeg.
  [naar artikel]
 4. Bier van brouwerij Het Anker behoort tot ‘100 beste bieren ter wereld’ (29/01/2018 - Gazet van Antwerpen)
  RateBeer, één van ‘s werelds belangrijkste internationale bierwebsites, heeft als onderdeel van zijn jaarlijkse award de top 100 bieren bekendgemaakt. België is daarin negen keer vertegenwoordigd. Ook de Mechelse brouwerij Het Anker heeft een plekje in de lijst veroverd, met zijn Het Anker Gouden Carolus Cuvée Van De Keizer Imperial Dark (Blauw Label).
  [naar artikel]
 5. Waalse Brasserie Des Légendes wil niet weten van hobbybier De Legende uit Kapellen (11/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Waalse brouwerij Brasserie Des Légendes daagt een hobbybrouwerij uit het Antwerpse Kapellen voor de rechter, zo meldt de regionale tv-zender ATV.
  [naar artikel]
 6. Brouwerij St.Bernardus viert 3 jaar Bar Bernard met verjaardagsfeestje (19/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Morgen vrijdag 20 augustus viert brouwerij St.Bernardus niet enkel de jaarlijkse St.Bernardus Day, maar ook de 3de verjaardag van Bar Bernard. “Dat kunnen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan.”
  [naar artikel]
 7. In deze brasserie kiest de klant zelf hoeveel hij betaalt (17/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  In het najaar wil brouwerij Het Anker in de schaduw van de Mechelse Sint-Romboutstoren een sociaal vernieuwende brasserie openen. Klanten mogen er zelf kiezen hoeveel ze betalen voor een restaurantbezoek. “Iedereen moet op restaurant kunnen. Ik wil geen rode kaken omdat mensen hun rekening niet kunnen betalen”, zegt brouwer Charles Leclef. Hij wil zo het fairisme uitrollen in onze samenleving.
  [naar artikel]
 8. “Het bloed gutste eruit, hij viel haast flauw, maar Chris zette door”: getuigenissen over Chris Anker Sørensen, allemansvriend die het woord ‘opgeven’ niet kende (19/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het overlijden van Chris Anker Sørensen (37) schokt de wielerwereld. De Deen was een graag geziene gast in het peloton. Een ongeziene doorzetter op de fiets, grote grappenmaker ernaast. Getuigenissen over een renner die altijd zichzelf bleef. “Zo’n mensen loop je echt niet elke week tegen het lijf.”
  [naar artikel]
 9. Emotionele winnaar Price-Pejtersen eert Chris Anker Sörensen: “Overlijden zorgde voor donkere mist in het team” (20/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Johan Price-Pejtersen kon na twee Europese titels tijdrijden eindelijk ook de regenboogtrui aantrekken. De Deen was achteraf tot tranen toe bewogen. “De druk viel van me af, maar ook het overlijden van Chris Anker Sörensen viel zwaar.”
  [naar artikel]
 10. Staf Coppens is 8 kilo kwijt na eerste Zweedse zomer: “Maar het is geen goede investering op financieel vlak” (09/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De eerste zomer van Staf Coppens als campingeigenaar zit er op. Hij verloor acht kilogram met het poetsen van wc’s en uitkuisen van doucheputjes, maar heeft de sleutel naar het goede leven gevonden. “Toegegeven, het gaat met ups en downs, maar ik zie de kinderen hier niet op hun achttiende vertrekken”, maakt hij een eerste balans op. Al kreeg hij ook wat tegenwind op de camping. “Ik zal ermee moeten leren leven dat ik niet voor iedereen goed kan doen.”
  [naar artikel]
 11. “Een bijter op de fiets, en een ongelooflijk zacht persoon ernaast”: getuigenis­sen over Chris Anker Sørensen, allemans­vriend die het woord ‘opgeven’ niet kende (19/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het overlijden van Chris Anker Sørensen (37) schokt de wielerwereld. De Deen was een graag geziene gast in het peloton. Een ongeziene doorzetter op de fiets, grote grappenmaker ernaast. Getuigenissen over een renner die altijd zichzelf bleef. “Zo iemand loop je echt niet elke week tegen het lijf.”
  [naar artikel]
 12. Wat is eigenlijk een “share buyback” en waarom doen ondernemingen dit? (04/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Wat is eigenlijk een “share buyback” en waarom doen ondernemingen dit? Een “share buyback” of aandeleninkoop betekent eigenlijk precies wat je zou denken dat het betekent: een onderneming koopt haar eigen aandelen terug. Maar waarom? En hoe komt dat de aandeelhouders ten goede? Het financieel magazine Moneyweek zocht het voor ons uit. Er zijn twee belangrijke manieren waarop ondernemingen geld kunnen teruggeven aan aandeelhouders. Dividenden genieten […] Lees dit artikel: Wat is eigenlijk een “share buyback” en waarom doen ondernemingen dit?
  [naar artikel]
 13. Klant kiest zelf hoeveel hij betaalt in Mechelse brasserie: “Iedereen moet op restaurant kunnen” (16/01/2020 - Gazet van Antwerpen)
  In het najaar wil brouwerij Het Anker in de schaduw van de Mechelse Sint-Romboutstoren een sociaal vernieuwende brasserie openen. Klanten mogen er zelf kiezen hoeveel ze betalen voor een restaurantbezoek. “Iedereen moet op restaurant kunnen. Ik wil geen rode kaken omdat mensen hun rekening niet kunnen betalen”, zegt brouwer Charles Leclef. Hij wil zo het fairisme uitrollen in onze samenleving.
  [naar artikel]
 14. “Valpartijen, zware blessures,... Chris bleef altijd verder rijden”: getuigenissen over Chris Anker Sørensen, allemansvriend die het woord ‘opgeven’ niet kende (19/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het overlijden van Chris Anker Sørensen (37) schokt de wielerwereld. De Deen was een graag geziene gast in het peloton. Een ongeziene doorzetter op de fiets, grote grappenmaker ernaast. Getuigenissen over een renner die altijd zichzelf bleef. “Zo iemand loop je echt niet elke week tegen het lijf.”
  [naar artikel]
 15. “Vrienden? Ik had hem nog nooit gezien!”: journaliste huurt advocate in na interview met topbokser (29/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  “De journaliste was een vriendin en ze kon ermee lachen”, was de reactie van Kubrat Pulev, een van de beste zwaargewichten ter wereld, op het...
  [naar artikel]
 16. “Journaal-anker Fatma Taspinar en corona-expert Geert Meyfroidt vormen koppel” (17/08/2021 - Het Nieuwsblad)
  “De coronacrisis brachten Het Journaal-anker Fatma Taspinar (38) en corona-expert en intensivist Geert Meyfroidt (49) samen.” Dag Allemaal maakt bekend dat de vonk tussen de twee enkele maanden geleden oversloeg in de VRT-nieuwsstudio’s.
  [naar artikel]
 17. “Journaal-anker Fatma Taspinar en corona-expert Geert Meyfroidt vormen koppel” (17/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  “De coronacrisis bracht Het Journaal-anker Fatma Taspinar (38) en corona-expert en intensivist Geert Meyfroidt (49) samen.” Dag Allemaal maakt bekend dat de vonk tussen de twee enkele maanden geleden oversloeg in de VRT-nieuwsstudio’s.
  [naar artikel]
 18. “Journaal-anker Fatma Taspinar en corona-expert Geert Meyfroidt vormen koppel” (17/08/2021 - Gazet van Antwerpen)
  “De coronacrisis bracht Het Journaal-anker Fatma Taspinar (38) en corona-expert en intensivist Geert Meyfroidt (49) samen.” Dag Allemaal maakt bekend dat de vonk tussen de twee enkele maanden geleden oversloeg in de VRT-nieuwsstudio’s
  [naar artikel]
 19. Mechelaars gunnen brouwerij Het Anker plekje op nieuw Monopolyspel (06/07/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Meer dan tweeduizend Mechelaars hebben hun stem uitgebracht om te bepalen welke trekpleister zeker een plekje krijgt op de Mechelse versie van het wereldberoemde Monopolyspel. Dat is de bekende brouwerij Het Anker geworden, die het nipt haalde van Planckendael. Het dierenpark in Muizen moest met heel wat tegenslagen afrekenen.
  [naar artikel]
 20. Het Anker lanceert Gouden Carolus met lager alcoholpercentage (04/06/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Gouden Carolus UL.T.R.A. Dat is de naam van het speciaalbier met een opvallend lager alcoholpercentage dat de Mechelse brouwerij Het Anker maandag op de markt heeft gebracht. De bierliefhebbers weten het nieuwe brouwsel te smaken.
  [naar artikel]
 21. Bediende NMBS rolt joint achter loket: “Hier gaan we ‘patat’ van” (16/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Opmerkelijke video op het socialemedianetwerk Snapchat. Een 35-jarige loketbediende van de NMBS in het Luxemburgstation in de Europese wijk van Brussel maakt een filmpje van zichzelf terwijl hij een joint rolt. “Goed gerief, om ‘patat’ van te gaan. En dat op twintig centimeter van het cliënteel”, klinkt het geamuseerd in het Frans. “Maar dat is niet erg. Het is kalm nu. We doen wat we moeten doen. Dit is het echte artiestenleven”, vervolgt hij. De man heeft de video zelf op Snapchat geplaatst.
  [naar artikel]
 22. De tijden van blote borsten op het strand lijken voorbij. Hoe komt dat? “We weten ons geen raad meer met het vrouwenlichaam” (15/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Vroeger werden meerdere soorten borsten als mooi bestempeld. Nu ligt het tot op de centimeter vast: borsten moeten de juiste vorm hebben, de correcte grootte en kleur van tepelhof, en precies de goede buigingsgraad en bolling.” Ooit was het de normaalste zaak van de wereld: vakantie­modus aan, bikinitopje uit. Maar tegenwoordig zien we vooral bedekte borsten op het strand. Durven we ons niet meer bloot te geven? Hoogleraar psychologie Liesbeth Woertman en seksuloog Goedele Liekens gaan aan de tet-talk. “Omdat ze vruchtbaarheid signaleren, zijn we biologisch voorgeprogrammeerd om ons aangetrokken te voelen tot borsten.”
  [naar artikel]
 23. Yari, Gillian en Owen verliezen hun papa: “De eerste keer kroop hij nog door het oog van de naald, nu helaas niet” (06/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een frontale botsing in Ieper heeft zondagavond het leven gekost van Andy Saelens (49). Bij het ongeval stierf ook een Fransman en raakte een vrouw levensgevaarlijk gewond. “Wat er precies is gebeurd, zullen we allicht nooit weten”, zegt oudste zoon Yari (22). “En we wijzen ook niemand met de vinger. Maar dit komt bijzonder hard aan. Papa’s leven stond in het teken van twee zaken: zijn kinderen en het voetbal.”
  [naar artikel]
 24. Yari, Gillian en Owen verliezen hun papa in ongeval: “De eerste keer kroop hij nog door het oog van de naald, nu helaas niet” (06/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een frontale botsing in Ieper heeft zondagavond het leven gekost aan Andy Saelens (49). Bij het ongeval stierf ook een Fransman en raakte een vrouw levensgevaarlijk gewond. “Wat er precies gebeurd is, zullen we waarschijnlijk nooit weten”, zegt oudste zoon Yari (22). “En we wijzen ook niemand met de vinger. Maar dit komt bijzonder hard aan. Papa’s leven stond in het teken van twee zaken: zijn kinderen en het voetbal.”
  [naar artikel]
 25. Het Anker opent microbrouwerij in kerk van Battel: “Wij willen er een levende plek van maken” (30/10/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De Mechelse brouwerij Het Anker is als beste uit de bus gekomen na een selectieprocedure voor de verkoop van de kerk in Battel (Mechelen). De brouwerij bouwt vanaf het najaar van 2020 een microbrouwerij met horeca uit in de kerk, maar stelt ze tegelijk ook open voor activiteiten en evenementen. “Lokale verankering vinden we belangrijk. De kerk blijft van de mensen van Battel”, zegt brouwer Charles Leclef.
  [naar artikel]
 26. Familie Broekx is aan vijfde Spelen toe: “Kajakweekends zijn het mooiste wat er is” (31/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  Kajak is een familiezaak in Neerpelt. Zus Hermien en broer Artuur Peters zijn allebei in Tokio, maar straffer nog is de familie Broekx. Die haalde met Lize al de vijfde olympische selectie binnen. “Pas nu kan ik ermee leven dat ik zelf niet ben mogen gaan”, zegt papa Erik.
  [naar artikel]
 27. Bediende NMBS rolt joint achter loket: “Hier gaan we ‘patat’ van” (16/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  Opmerkelijke video op het sociale mediakanaal Snapchat. Een 35-jarige loketbediende van de NMBS in het Luxemburgstation in de Europese wijk van Brussel maakt een filmpje van zichzelf terwijl hij een joint rolt. “Goed gerief, om ‘patat’ van te gaan. en dat op twintig centimeter van het cliënteel”, klinkt het geamuseerd in een Arabisch dialect en Frans. “Maar het is niet erg. Het is kalm nu. We doen wat we moeten doen. Dit is het echte artiestenleven”, klinkt het. De kerel heeft de video zelf op Snapchat geplaatst.
  [naar artikel]
 28. Mag Perrigo Marc Coucke en co wel openlijk fraude verwijten? “Dit kan tot nieuwe geschillen leiden” (30/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Marc Coucke en financieel fonds Waterland moeten binnen de 30 dagen zo’n 350 miljoen euro overmaken aan het Amerikaanse farmabedrijf Perrigo. Als dat niet gebeurt, dreigen de Amerikanen ermee beslag te laten leggen op activa van Coucke en co. Volgens Perrigo is het bedrijf bewust misleid door “verscheidene frauduleuze handelingen”. Dat hebben de Amerikanen gezegd naar aanleiding van de arbitrage-uitspraak over de verkoop van Omega Pharma. “Het is maar de vraag of Perrigo dit soort uitspraken mág doen.”
  [naar artikel]
 29. De gevaarlijke hobby van Andy Peelman: “Ik had me voorgenomen om het rustig aan te doen, maar plots ging ik overkop met de wagen” (13/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Autoracen, het is de ultieme guilty pleasure van Andy Peelman (37). Soms tot wanhoop van z’n vrouw, want er durft zich al eens een ongeluk voor te doen. “Maar ik heb geen schrik om te sterven”, benadrukt Andy. En voor z’n hobby heeft de acteur wel wat geld over. “Ik zal zeker niet de rijkste van het kerkhof zijn, maar dat is ook niet m’n ambitie.” Een gesprek over vier wagens in de garage, racen als BV en diarree op de fiets. “Ik hou ervan om mijn lichaam tot het uiterste te drijven.”
  [naar artikel]
 30. Het ‘coronamedicijn’ dat je maar beter niet gebruikt: “Je bent geen paard of koe. Stop ermee!” (25/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het Amerikaanse geneesmiddelenagentschap FDA ziet zich genoodzaakt om in te gaan tegen een populaire complottheorie die Amerikanen dezer dagen aanzet om het middel ivermectine te gebruiken. Nogal logisch: dat medicijn is eigenlijk een ontwormingsmiddel… voor paarden en koeien. “Dit medicijn gebruiken is te gek voor woorden. Doe dat alstublieft niet”, klinkt het.
  [naar artikel]
 31. Het ‘coronamedicijn’ dat je maar beter niet gebruikt: “Je bent geen paard of koe. Stop ermee!” (25/08/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Het Amerikaanse geneesmiddelenagentschap FDA ziet zich genoodzaakt om in te gaan tegen een populaire complottheorie die Amerikanen dezer dagen aanzet om het middel ivermectine te gebruiken. Nogal logisch: dat medicijn is eigenlijk een ontwormingsmiddel… voor paarden en koeien. “Dit medicijn gebruiken is te gek voor woorden. Doe dat alstublieft niet”, klinkt het.
  [naar artikel]
 32. Spaanse media zien trieste nieuwe realiteit bij FC Barcelona: “Als je Ronald Koeman niet mag, ontsla hem dan” (15/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Het is wat het is”, “de trieste realiteit” en “arm Barça”. De krantenkoppen onderstrepen vandaag wat Ronald Koeman gisteren ook al zei na de met 0-3 verloren wedstrijd tegen Bayern München: “Dit is het beste wat we konden doen.” Achteraf kwam het Barça-bestuur ook bijeen in een spoedvergadering.
  [naar artikel]
 33. Belgisch sportief directeur durft Lamkel Zé naar Slovakije te halen: “De rust zal hem goed doen” (07/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Didier Lamkel Zé (24) wil opnieuw een ontembare leeuw worden. Ironisch genoeg zal de leeuw in hem daarvoor eerst getemd moeten worden. Bij DAC 1904 durven ze de uitdaging aan. De Slovaakse topclub huurt de aanvaller tot het einde van het seizoen van Antwerp. “Ik snap dat er clubs getwijfeld hebben om Lamkel Zé binnen te halen”, zegt Jan Van Daele, de Belgische sportief directeur van DAC 1904. “Maar ik heb er echt vertrouwen in dat hij bij ons een nieuwe start kan maken.”
  [naar artikel]
 34. Waar zal prinses Elisabeth “op kot” gaan? En wat weten we over haar nieuwe school? (31/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Prinses Elisabeth (19) verhuist naar Engeland om voort te studeren aan het Lincoln College. Wat weten we over dat instituut dat afhangt van de vermaarde Oxford University? Waar zal de toekomstige koningin “op kot” gaan? En hoeveel zal haar studententijd over het Kanaal kosten?
  [naar artikel]
 35. OPINIE: "Iemand liegt over de aankoop van de nieuwe straaljagers, alleen weten we niet wie" (21/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  “We zullen elke steen omdraaien”, “het onderste uit de kan halen”, “een audit bestellen”, belooft de minister van Defensie plechtig. Het is een...
  [naar artikel]
 36. Michel Moortgat, CEO van 150-jarig familiebedrijf: “Duvel is wereldwijd ons bekendste bier, en toch is Vlaanderen onze grootste afzetmarkt” (28/08/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Brouwerij Duvel Moortgat in Breendonk (Puurs-Sint-Amands) bestaat 150 jaar. Topman Michel Moortgat (54) is de achterkleinzoon van de stichter, en draagt zijn familiegeschiedenis met fierheid. “In 1871 heeft mijn overgrootvader een Jezusbeeld voor de brouwerij gezet in de hoop dat het geluk zou brengen. Het staat er nog steeds, en het heeft gewerkt.”
  [naar artikel]
 37. Michel Moortgat viert 150 jaar Duvel-Moortgat: “Niet alle mensen hoeven te weten dat Duvel de duivel is” (29/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het was ene Jan-Léonard Moortgat die 150 jaar geleden de brouwerij Moortgat begon, maar het is zijn achterkleinzoon Michel Moortgat (54) die de wereld flink de Duvel heeft aangedaan. De omzet van de Puurse brouwer ging de voorbije dertig jaar maal 20. “Allemaal dankzij onze passie, onze mensen en onze kwaliteit. Daarover sluiten we nooit compromissen.”
  [naar artikel]
 38. Gentse Overpoort wacht niet op 1 oktober: tien dagen vroeger feest door “slecht opgestelde wetgeving” (30/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Gentse Overpoort wacht niet tot 1 oktober om opnieuw te knallen. Dat laat Tim Joiris, verantwoordelijke bij de Horecacel Unizo Oost-Vlaanderen, weten. Al tijdens de Student Kick Off - op 20 september - zijn alle studenten welkom in de feeststraat. “Wat we gaan doen, is perfect legaal”, zegt Joiris.
  [naar artikel]
 39. “Alcoholvrije Duvel? Nee, die zal er niet snel komen”: topman Michel Moortgat viert 150 jaar brouwerij Moortgat (28/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  De grootste kleine brouwer of de kleinste grote brouwer van België? Dat is Duvel Moortgat. Het bierhuis viert volgend weekend zijn 150ste verjaardag en is succesvoller dan ooit. Al die tijd bleef de brouwerij in het Antwerpse Breendonk in handen van de familie Moortgat. Momenteel aan het hoofd: Michel Moortgat (54), van generatie nummer vier. “En intussen staat de volgende generatie al klaar om in te stappen.”
  [naar artikel]
 40. “Alcoholvrije Duvel? Nee, die zal er niet snel komen”: topman Michel Moortgat viert 150 jaar brouwerij Moortgat (28/08/2021 - Het Nieuwsblad)
  De grootste kleine brouwer of de kleinste grote brouwer van België? Dat is Duvel Moortgat. Het bierhuis viert volgend weekend zijn 150ste verjaardag en is succesvoller dan ooit. Al die tijd bleef de brouwerij in het Antwerpse Breendonk in handen van de familie Moortgat. Momenteel aan het hoofd: Michel Moortgat (54), van generatie nummer vier. “En intussen staat de volgende generatie al klaar om in te stappen.”
  [naar artikel]
 41. Opnieuw prijs voor brouwerij Het Anker: “Nooit eerder won een bier twee jaar op rij” (13/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De Mechelse brouwerij Het Anker is opnieuw in de prijzen gevallen. Op het Zythos Bierfestival in Leuven won de Gouden Carolus Cuvée van de Keizer Whisky Infused de Consumententrofee, de belangrijkste prijs. Ook vorig jaar ging dat bier met de overwinning aan de haal. “Nooit eerder slaagde een bier hierin”, klinkt het trots.
  [naar artikel]
 42. Gouden Carolus Cuvée van Mechelse brouwerij Anker verkozen tot beste bier (07/06/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De bezoekers van het Zythos Bierfestival hebben de Gouden Carolus Cuvée van de Keizer Blauw Whisky Infused van Brouwerij het Anker in Mechelen verkozen tot het beste bier. Het Zythos Bierfestival werd dit jaar georganiseerd op 22 en 23 april in de Brabanthal in Haasrode.
  [naar artikel]
 43. Eén jaar na Chovanec lijkt er niets veranderd: “Ofwel is het onwil. Ofwel pure onkunde” (19/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Kilo’s papier. Dat is er het voorbije jaar toegevoegd aan het onderzoek naar de dood van Jozef Chovanec, zeggen de advocaten van zijn weduwe. “Maar over wat er precies is gebeurd? Nul! Over de doodsoorzaak? Niets!” Ann Van de Steen en Lennert Dierickx begrijpen niet dat er een jaar na alle commotie - en drieënhalf jaar na de feiten - nog niemand in verdenking werd gesteld. “Alles is nochtans gefilmd”, zeggen de advocaten. “Ze moeten maar op play drukken om live te zien wie wat deed.”
  [naar artikel]
 44. Yari, Gillian en Owen verliezen hun papa in frontale botsing: “Twaalf jaar geleden overleefde hij nog zware klap tegen boom...” (06/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een frontale botsing in Ieper heeft zondagavond het leven gekost aan Andy Saelens (49). Bij het ongeval stierf ook een Fransman en raakte een vrouw levensgevaarlijk gewond. “Wat er precies gebeurd is, zullen we waarschijnlijk nooit weten”, zegt oudste zoon Yari (22). “En we wijzen ook niemand met de vinger. Maar dit komt bijzonder hard aan. Papa’s leven stond in het teken van twee zaken: zijn kinderen en het voetbal.”
  [naar artikel]
 45. De tijdrijders door wie Otto-Jan Ham en Elodie Ouedraogo mogelijk niet als laatsten eindigden: “Ik ben maar een huismoeder” (21/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  Het leek een haast onmogelijke opdracht voor Otto-Jan Ham (42) en Elodie Ouedraogo (40), om “niet als laatste” te eindigen op het WK tijdrijden. Maar dankzij enkele buitenlandse deelnemers werd dat doel plots een stuk minder onhaalbaar. “Ik ben maar een huismoeder die iedere dag haar ritje probeert te doen.”
  [naar artikel]
 46. De tijdrijders door wie Otto-Jan Ham en Elodie Ouedraogo mogelijk niet als laatsten eindigden: “Ik ben maar een huismoeder” (21/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Het leek een haast onmogelijke opdracht voor Otto-Jan Ham (42) en Elodie Ouedraogo (40), om “niet als laatste” te eindigen op het WK tijdrijden. Maar dankzij enkele buitenlandse deelnemers werd dat doel plots een stuk minder onhaalbaar. “Ik ben maar een huismoeder die iedere dag haar ritje probeert te doen.”
  [naar artikel]
 47. Superfan Sandra (55) door het dolle heen over comeback ABBA: “Ik voel me precies weer een tiener” (04/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Nu Abba officieel terug is, staat de wereld van superfan Sandra Vanoost (55) uit Torhout een beetje op zijn kop. “Ik voel me precies weer een tiener,” zegt de verpleegkundige uit Torhout. “Ik hoop zelfs dat er nieuwe Abba-posters in de muziekbladen zullen zitten.” In de Abba-kamer in haar huis klopt ze overuren achter de computer en in haar keel zit sinds de persconferentie van eergisteren permanent een kleine krop. “Abba is gewoon mijn leven.”
  [naar artikel]
 48. Hoe zou het nog zijn met Jos Willems: “Geef me een micro en ik herleef” (02/08/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Met wat gemengde gevoelens reden we af naar Jos Willems, de legendarische radiovoetbalcommentator uit Grobbendonk. Aan Jos vragen: ‘Hoe is het ermee?” lag op onze maag. We wisten namelijk via zijn openhartige Facebookberichten dat de voorbije twee jaar voor hem erg moeilijke jaren waren geweest. Een echtscheiding had de immer enthousiaste man zwaar onderuitgehaald. Maar het is een strijdvaardige Jos die ons een elleboog geeft wanneer we hem ontmoeten. “Ik wil de zieligaard niet meer uithangen”, zo maakt hij meteen duidelijk. “Binnenkort ga ik weer volop sportwedstrijden presenteren. De micro gaat me redden.”
  [naar artikel]
 49. Domino’s maakt watermeloenpizza: “Ziet er goed uit” (24/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Hoort ananas nu op pizza of niet? Het is een eeuwige discussie met voor- en tegenstanders. Maar Domino’s pizza is deze vraag blijkbaar al lang voorbij: de fastfoodketen maakte onlangs een watermeloenpizza. “Het is een trend op TikTok die we ook eens wilden uitproberen”, liet het bedrijf weten. Maar geen nood, ze gaan het niet verkopen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.