Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

20 September 2021
11:15 uur

Jurassic Park in het echt: 12,7 miljoen euro om mammoet weer tot leven te wekken

Het Belang van Limburg

15/09/2021 - 06:35

Binnen vier, hooguit zes jaar moet er een mammoetkalf worden geboren. Dat is de ambitie van het kersverse Amerikaanse bedrijf Colossal. Een kleine 13 miljoen euro heeft de firma veil om de vermaarde genetica-ingenieur George Church een eerste mammoetembryo te laten kweken, en daarna kuddes.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Bedrijf haalt 12,5 miljoen euro op om wolharige mammoet weer tot leven te wekken (13/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De wolharige mammoet is een olifantensoort die zo’n 10.000 jaar geleden uitstierf. Wetenschappers discussiëren er al langer over om de wolharige mammoet weer tot leven te wekken. Een firma heeft nu 15 miljoen dollar (ruim 12,5 miljoen euro) opgehaald om die droom die sommigen al meer dan tien jaar koesteren waar te maken.
  [naar artikel]
 2. Wetenschappers proberen 40.000 jaar oud paard te klonen. Daarna willen ze mammoet weer tot leven wekken (06/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een team van wetenschappers uit Rusland en Zuid-Korea die de wolharige mammoet weer tot leven willen wekken, zijn ter voorbereiding begonnen aan...
  [naar artikel]
 3. Wetenschappers willen de witte neushoorn in het lab opnieuw tot leven wekken (26/08/2019 - De Morgen)
  In de speelfilm Jurassic Parc wisten wetenschappers dinosaurussen weer tot leven te wekken. Maar dat was fantasie. Nu wordt een ultieme poging gedaan de noordelijke witte neushoorn, een aparte soort, in het laboratorium weer tot leven te brengen.
  [naar artikel]
 4. “Een dino als huisdier? Waarom niet?” (04/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  “In het meest optimistische scenario zal over tien jaar een mammoetkalf geboren worden”, zegt de Zweedse wetenschapsjournaliste en biologe Torill Kornfeldt. In haar fascinerende boek ‘De terugkeer van de mammoet’ brengt ze de pogingen van wetenschappers in kaart om uitgestorven diersoorten weer tot leven te brengen. Was ‘Jurassic Park’ dan toch geen sciencefiction?
  [naar artikel]
 5. Nieuw bedrijf wil duizenden mammoets tot leven wekken en loslaten in Siberië (14/09/2021 - Knack)
  Start-up Colossal wil met 15 miljoen dollar investering de uitgestorven wolharige mammoet terugbrengen.
  [naar artikel]
 6. ‘Jurassic Park’ en ‘Jaws’ na decennia weer bovenaan in box office (24/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De films ‘Jurassic Park’ en ‘Jaws’ van regisseur Steven Spielberg domineren na bijna dertig en 45 jaar weer de Amerikaanse bioscooplijsten.
  [naar artikel]
 7. 'Jurassic Park'-films passeren 4 miljard dollar (18/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De filmreeks 'Jurassic Park' is de magische grens van een opbrengst van 4 miljard dollar gepasseerd. Het vijfde deel, 'Jurassic World: Fallen...
  [naar artikel]
 8. Jeff Goldblum keert terug naar Jurassic Park (06/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  Vijfentwintig jaar na de legendarische Spielberg klassieker verschijnt woensdag de vijfde Jurassic Park prent in de zalen. ‘Jurassic World: Fallen Kingdom’ pikt de draad op drie jaar na de sluiting van het verwoeste dinoresort.
  [naar artikel]
 9. Filmklassiekers ‘E.T.’ en ‘Jurassic Park’ voeren box office aan (24/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De films ‘Jurassic Park’ en ‘Jaws’ van regisseur Steven Spielberg domineren na bijna dertig en 45 jaar weer de Amerikaanse bioscooplijsten. Dat...
  [naar artikel]
 10. Geen scenario van Jurassic Park, maar écht: wetenschappers recreëren genoom van loopvogel die meer dan 700 jaar geleden uitstierf (28/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In een doorbraak die recht uit Jurassic Park lijkt te komen, zijn onderzoekers erin geslaagd een bijna compleet genoom van een loopvogel die meer...
  [naar artikel]
 11. ‘Jurassic Park’ en ‘Jaws’ na decennia weer bovenaan box office (24/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De films ‘Jurassic Park’ en ‘Jaws’ van regisseur Steven Spielberg (73) domineren na bijna 30 en 45 jaar opnieuw de Amerikaanse bioscooplijsten.
  [naar artikel]
 12. Jurassic Park in China: een waar prehistorisch paradijs (02/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het doet denken aan Jurassic Park of een andere 'prehistorische' kaskraker uit Hollywood. Wetenschappers hebben in de Noord-Chinese regio Xinjiang...
  [naar artikel]
 13. Hoe ‘Jurassic Park’ de bottenbusiness deed exploderen (en waarom dat slecht nieuws is voor wetenschappers) (07/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Stan, de meest volledige Tyrannosaurus rex ooit opgegraven, is verkocht voor 27 miljoen euro. Dat is bijna vier keer zoveel als de 7 miljoen euro...
  [naar artikel]
 14. ‘Jurassic World’ wordt een animatieserie (05/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  ‘Jurassic World’ krijgt een onverwacht vervolg in de vorm van een animatiereeks. Dreamworks – ooit van Steven Spielberg, het brein achter de originele ‘Jurassic Park’ – maakt de serie.
  [naar artikel]
 15. Jeff Goldblum keert terug naar de wereld van "Jurassic Park" (26/04/2017 - De Redactie)
  Jeff Goldblum, een van de hoofdrolspelers in de originele "Jurassic Park", zal de rol van wetenschapper Ian Malcolm hernemen in de sequel op "Jurassic World".
  [naar artikel]
 16. Hoofdrolspelers uit ‘Jurassic Park’ hernemen hun rol in ‘Jurassic World 3’ (26/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In het derde deel van ‘Jurassic World’ keren oude bekenden terug. Originele castleden Jeff Goldblum, Laura Dern en Sam Neill hebben alle drie een...
  [naar artikel]
 17. Eindelijk weer een écht park in de stad, dus opent de burgemeester het op een speciale manier (11/06/2018 - Het Nieuwsblad)
  Kinderen konden naar hartenlust ravotten, volwassenen kregen dan weer muziek voorgeschoteld. Het park in Wevelgem zit in een nieuw jasje en dat werd gevierd. De investering van 1,2 miljoen euro loonde, daar was iedereen van overtuigd.
  [naar artikel]
 18. Dimitri Vegas duikt op in nieuwe ‘Jurassic world’: “Een droom die uitkomt” (08/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Zoals de meeste blockbusters wordt ook Jurassic world: dominion uitgesteld. Het sluitstuk van de Jurassic world-trilogie, waarin hoofdrolspelers Chris Pratt en Bryce Dallas Howard versterking krijgen van de acteurs uit het originele Jurassic park, zou normaal in juni volgend jaar in de zalen verschijnen. Dat is nu juni 2022 geworden.
  [naar artikel]
 19. Leuven investeert 10 miljoen euro in heropstart na corona (19/06/2020 - VRT NWS)
  10 miljoen euro. De stad Leuven haalt de grote middelen boven om verenigingen, bedrijven en ondernemingen weer tot leven te wekken na de coronacrisis. Een grote promotiecampagne en minder belastingen voor de horeca zijn maar enkele van de plannen.
  [naar artikel]
 20. Deze man wil de doden weer tot leven wekken (maar zal het hem ook lukken?) (07/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Hersendode mensen weer tot leven wekken? Klinkt als pure sciencefiction, maar het bedrijf Bioquark wil binnenkort toch een poging wagen. De
  [naar artikel]
 21. "Jurassic World: Fallen kingdom": spektakel verzekerd (05/06/2018 - VRT NWS)
  Precies 25 jaar geleden kwam de eerste "Jurassic Park"-film over een eiland vol dinosauriërs uit. De film was een schot in de roos. En ondertussen zijn we toe aan de vijfde film in de reeks: "Jurassic World: Fallen kingdom", waarin de dino's in hun voortbestaan bedreigd worden door een vulkaan die op uitbarsten staat. Spektakel verzekerd. Vast staat ook dat er een zesde "Jurassic Park"-film komt in 2021. 
  [naar artikel]
 22. Het dinosaurusdossier (12/04/2019 - De Morgen)
  Vandaag laten we graag de ichthyosauriërs en pterodactyli à volonté van onze tong rollen, want in Jurassic World staat er weer een nieuwe lading dinosaurussen klaar om de multiplexen te bestormen: de ideale gelegenheid om eens terug te blikken op het originele Jurassic Park, en de vergelijking te maken met de nieuwste telg.
  [naar artikel]
 23. Koppel Jurassic Park-fans vestigt record op de bekende attractie van Universal Studios én verlooft zich er (29/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Devin Elston en Chelsea Leon hébben wat met Jurassic Park: The Ride. Dat de wereldbekende attractie van het Universal Studios-pretpark maandag...
  [naar artikel]
 24. De alligator die eerder thuishoort in ‘Jurassic Park’ dan op een golfterrein (13/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  “De alligator die eerder thuishoort in ‘Jurassic Park’ dan op een golfterrein.” Kan tellen qua omschrijving, maar geef toe: er is geen woord van gelogen. Wie hem toevallig tegen het lijf loopt op de golfclub in Naples (Florida) raakt er niet op uitgekeken.
  [naar artikel]
 25. Dit bedrijf wil mensen invriezen vóór ze sterven om ze later weer tot leven te wekken (14/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het Russische bedrijf KrioRus vriest dode mensen in om ze misschien ooit weer tot leven te wekken, maar nu wil het bedrijf ook een nieuw lab...
  [naar artikel]
 26. Bijna 5 miljoen euro om Gravensteen opnieuw tot leven te wekken (15/09/2016 - De Redactie)
  Omdat de traditionele invulling van het Gentse Gravensteen niet langer tegemoet komt aan de verwachtingen van een internationaal publiek, investeert Toerisme Vlaanderen 4,7 miljoen euro in een transformatie.
  [naar artikel]
 27. Nieuwe beelden Jurassic World in één dag meer dan 13 miljoen keer bekeken (08/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een voorproefje van het vervolg op Jurassic World is ruim 13 miljoen keer bekeken op YouTube. De beelden van Jurassic World: Fallen Kingdom werden...
  [naar artikel]
 28. Nieuwe beelden Jurassic World in 1 dag meer dan 10 miljoen keer bekeken (08/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een voorproefje van het vervolg op Jurassic World is ruim 10 miljoen keer bekeken op YouTube. De beelden van Jurassic World: Fallen Kingdom werden...
  [naar artikel]
 29. Nieuwe beelden Jurassic World in één dag meer dan 10 miljoen keer bekeken (08/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een voorproefje van het vervolg op Jurassic World is ruim 10 miljoen keer bekeken op YouTube. De beelden van Jurassic World: Fallen Kingdom werden...
  [naar artikel]
 30. Cellen van bevroren mammoet na 28.000 jaar gereactiveerd... in muis (12/03/2019 - De Morgen)
  Vorsers zijn er in Japan in geslaagd cellen van een bevroren mammoet te reactiveren die 28.000 jaar oud zijn, door ze in te planten in eicellen van muizen. De kans is echter klein dat de mastodont weer tot leven gebracht wordt.
  [naar artikel]
 31. Leuvens bedrijf print levensgroot skelet van mammoet (12/07/2018 - VRT NWS)
  Het Leuvense bedrijf Materialise print een levensgroot skelet van een mammoet in 3D. Het is de eerste keer dat een volledig skelet van een mammoet op ware grootte wordt geprint. Het gaat om een mammoet die in 1860 bij graafwerken in Lier werd gevonden.
  [naar artikel]
 32. Eerste trailer "Jurassic World: Fallen kingdom" vrijgegeven, bekijk hem hier (08/12/2017 - VRT NWS)
  Vandaag wordt wereldwijd de trailer gelanceerd van "Jurassic World: Fallen kingdom", de vijfde film in de "Jurassic Park"-reeks.
  [naar artikel]
 33. Dinotopia verwijst Jurassic Park naar de Middeleeuwen (07/04/2019 - De Morgen)
  Met het driedelige Dinotopia pakt VT4 vanavond uit met een van de technisch meest geavanceerde tv-projecten die computerbeelden met liveanimatie combineren. De driedelige tv-serie bevat 1.700 shots met visuele effecten, goed voor driekwart van de film, en toont vijf keer meer computeranimatie dan Jurassic Park. Dinotopia werd dit jaar bekroond met een Emmy Award voor de uitzonderlijke speciale effecten.
  [naar artikel]
 34. Jurassic Park in het echt: perfect bewaarde slak gevonden in barnsteen uit tijd van dinosaurussen (12/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Wetenschappers hebben in een stuk barnsteen de perfect bewaarde resten gevonden van een slak van 99 miljoen jaar oud. Het dier leefde toen de...
  [naar artikel]
 35. Unieke vondst maakt duidelijk dat Schotland een paradijs was voor dino’s (13/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  170 miljoen jaar geleden – lang voor het regenweer, Highlanders en whisky – was Schotland een subtropisch paradijs vol dinosaurussen. Dat blijkt nu paleontologen er na een storm een heleboel zeldzame fossiele voetsporen hebben ontdekt. “Echt een Jurassic Park”, aldus de ontdekkers.
  [naar artikel]
 36. ‘Jurassic Park’-ster Sam Neill vindt tweede adem op het platteland: “Geef mij maar mijn kippen en mijn wijngaard” (21/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In zijn nieuwe film ‘Rams’ speelt Sam Neill (73) - nog steeds iconisch door z'n rol in ‘Jurassic Park’ - een boer die wanhopig zijn kudde schapen probeert te beschermen. Een rol die hem op het lijf geschreven is. Want als hij niet op een of andere filmset staat, voedert hij schapen of snoeit hij wijnranken op zijn boerderij in Nieuw-Zeeland.
  [naar artikel]
 37. 3 opmerkelijke uitspraken van Spielberg over "E.T.", "Jurassic park" en "Citizen Kane" (08/04/2018 - VRT NWS)
  In een interview met de BBC heeft Steven Spielberg teruggeblikt op verschillende iconische films. Daarbij vertelde hij enkele opmerkelijke weetjes over "E.T.", "Jurassic park" en "Citizen Kane".
  [naar artikel]
 38. Israël en VS wekken werkgroep tegen Iran weer tot leven (24/02/2021 - Express)
  De Verenigde Staten en Israël hebben beslist om hun gezamenlijke werkgroep tegen Iran nieuw leven in te blazen om het regime te destabiliseren. Volgens nieuwssite Axios zou de eerste gespreksronde, over het nucleair programma van Iran, een dezer dagen plaatsvinden.  De werkgroep zag het levenslicht in 2009, in de begindagen van de regering-Obama, na een […] The post Israël en VS wekken werkgroep tegen Iran weer tot leven appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 39. 'Jurassic Park-experiment' wekt dinosaurusveren tot leven bij kippenembryo (28/11/2017 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/Zd7wByzmiJT31bHKuUPkfL2H5k4/diocontent/115610957/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90
  [naar artikel]
 40. 150.000 jaar oude slagtand van mammoet gevonden in Schaarbeek (26/02/2019 - VRT NWS)
  In de buurt van het Brusselse Noordstation is een stuk van een mammoet gevonden. Mensen die aan het werk waren op een bouwwerf aan de Aarschotstraat in Schaarbeek, vonden daar een slagtand van een mammoet.
  [naar artikel]
 41. Onze man gaat op safari in Vlaanderen en vindt… een gifslang: “Precies die kwaaie uit Jurassic Park” (04/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  De komende weken gaat Chris Snick voor Het Nieuwsblad op safari. Hij gaat op zoek naar de opmerkelijkste dieren van Vlaanderen. In deze aflevering komt de adder aan beurt. De enige gifslang die bij ons leeft. “Ik voel mij toch niet 100% op mijn gemak”, klinkt het wanneer Chris zo’n slang vast heeft. “Ken je die kwaaie uit Jurassic Park? Die ziet er ook zo uit.”
  [naar artikel]
 42. VIDEO. Clash van komodovaranen is Jurassic Park in het echt (18/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In Indonesië werd een indrukwekkend gevecht van komodovaranen gefilmd. De twee meter lange en 80 kg zware reptielen sloegen elkaar met hun...
  [naar artikel]
 43. Welkom in Pleistoceen Park: wetenschappers willen in Siberië ijstijd terugbrengen, inclusief mammoeten (10/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Wie dacht dat Jurassic Park vergezochte fictie was: denk maar eens opnieuw. Russische wetenschappers hebben onthuld dat ze in Siberië een park
  [naar artikel]
 44. Indonesië sluit begin volgend jaar het "Jurassic Park-eiland" Komodo voor toeristen (30/03/2019 - VRT NWS)
  Vanaf januari volgend jaar kunnen toeristen niet langer het beroemde eiland Komodo in het oosten van Indonesië bezoeken. Dat moet de bedreigde "drakensoort" beschermen. Het "Jurassic Park" met de reuzenvaranen is een van de toeristische trekpleisters van Indonesië.
  [naar artikel]
 45. DNA van uitgestorven vogel brengt 'Jurassic Park' weer dichterbij (02/03/2018 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/LUhq6ReI9baHWlS5I6Q-NbPF348/diocontent/119775352/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90
  [naar artikel]
 46. Paleontoloog en districtsbestuur zetten schouders onder terugkeer skelet: “Ik ben redelijk zeker dat onze mammoet terugkomt” (04/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Tijdens werkzaamheden in Fort 8 werd in 1862 het skelet van een mammoet gevonden. Dat ligt nu in het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel. De Hobokense paleontoloog Koen Stein (35) wil de mammoet terughalen voor een tentoonstelling.
  [naar artikel]
 47. Projectontwikkelaars betalen ruim 3,6 miljoen voor aanleg park of speelplein (20/01/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Projectontwikkelaars legden in 2020 ruim 3,6 miljoen euro op tafel voor de realisatie van een park, fietsenstallingen en speelterreinen. Dat is meer dan in 2019, want toen was dat 1,4 miljoen euro.
  [naar artikel]
 48. Israël wil mammoet op lijst bedreigde diersoorten om ivoorsmokkel tegen te gaan (23/08/2019 - VRT NWS)
  Israël wil de wolharige mammoet op de lijst met bedreigde diersoorten krijgen. Vreemd, denkt u misschien, want de mammoet is toch al duizenden jaren uitgestorven. Maar het land wil op die manier de smokkel van ivoor meer aan banden leggen.
  [naar artikel]
 49. WTF. Man probeert oma weer tot leven te wekken, sloopt kerkhof (13/10/2020 - Metro)
  Een Amerikaanse man uit de zuidelijke staat Tennessee heeft een poging ondernomen om zijn oma weer tot leven te wekken. Helaas voor de rouwende kleinzoon is die poging om zijn oma in een zombie te veranderen op een mislukking uitgedraaid. Hij slaagde er wel in om de halve begraafplaats te slopen. Maandag in de vroege uurtjes werd de politie in Knoxville opgeroepen omdat er een melding werd gemaakt van iemand die een kerkhof aan het vandaliseren was. Toen ze eenmaal op de plaats delict aanwezig waren, vonden ze de 34-jarige Danny Frazier tussen gebroken grafstenen en allerlei gaten in de grond. 30.000 dollar aan schade Frazier vertelde de politie dat hij een poging deed om zijn in 2012 overleden grootmoeder opnieuw tot leven te wekken. De 34-jarige Frankenstein maakte zo’n 30.000 dollar aan schade tijdens zijn poging om zijn oma uit het dodenrijk te halen. Inmiddels is de man gearresteerd. Op 19 oktober zal hij voor de rechter moeten verschijnen om een verklaring te geven voor zijn bijzondere actie. Lees ook: “Bijkomende maatregelen noodzakelijk” Het bericht WTF. Man probeert oma weer tot leven te wekken, sloopt kerkhof verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.