Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

22 September 2021
22:30 uur

Nederlandse krant beschuldigt Riemstse burgemeester Mark Vos van belangenconflicten

Het Belang van Limburg

15/09/2021 - 06:35

Volgens de Nederlandse krant NRC is er door “administratieve chaos en mismanagement” bij de Euregio Maas-Rijn 57 miljoen euro Europese subsidie niet toegekend. De krant heeft het ook over belangenconflicten bij coördinator Mark Vos (CD&V), tevens burgemeester van Riemst.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Personeel gemeente Riemst zit zonder baas (18/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Gouverneur Herman Reynders heeft de aanstelling van de Riemstse algemeen directeur – de baas van al het gemeentepersoneel – geschorst. Dat gebeurde na een bezwaar gebaseerd op procedurefouten. “Het is een spijtige zaak, voor alle betrokkenen”, reageert burgemeester Mark Vos (CD&V).
  [naar artikel]
 2. Vandalen vernielen afgesloten grensovergang in Kanne (27/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Onbekenden hebben in de nacht van donderdag op vrijdag de wegversperring beschadigd die begin deze week aan de grensovergang met Nederland in het Riemstse Kanne werd opgesteld. “Onverstandig, onbegrijpelijk en asociaal”, reageert burgemeester Mark Vos (CD&V).
  [naar artikel]
 3. Gemeenteraad Riemst vergadert digitaal op maandag 8 februari (02/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  De allereerste vergadering van de Riemstse gemeenteraad van 2021 vindt plaats op maandag 8 februari. Ze zal worden geleid door de nieuwe raadsvoorzitter Davy Renkens (CD&V). Gezien de aanhoudende coronacrisis besliste burgemeester Mark Vos (CD&V) om ook nu weer digitaal te vergaderen. Belangstellenden kunnen de zitting via livestreaming volgen.
  [naar artikel]
 4. Riemstse kinderen leggen hindernissenparcours af met alpaca’s (06/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Woensdag 4 augustus brachten de Riemstse kinderen een bezoekje aan de alpacaboerderij in Bocholt.
  [naar artikel]
 5. Hilde Crevits krijgt zeer exclusieve Limburgse vlaai cadeau (27/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  "Ik krijg hier de ene vlaai na de andere rond de oren! Gelukkig allemaal om ter zoetst." lezen we op de Facebookpagina van Hilde Crevits. Maar de meest exclusieve vlaai kreeg ze vandaag toch van de Riemstse burgemeester Mark Vos.
  [naar artikel]
 6. Riemst boos op Watergroep: voor 2021 geen zacht water in Bilzen, Tongeren en Riemst (09/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  De ingebruikname van de wateronthardingsinstallatie in Waltwilder, Bilzen, is uitgesteld tot het voorjaar van 2021. De installatie zou Bilzen en delen van Riemst en Tongeren van zacht water voorzien. “We zijn erg teleurgesteld en zelfs enigszins verontwaardigd”, zegt de Riemstse burgemeester Mark Vos (CD&V).
  [naar artikel]
 7. Riemstse kinderen voor één dagje echte chocolatiers (09/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  De vakantie is nog maar goed en wel gestart, maar de Riemstse kinderen hebben al aan heel wat leuke activiteiten kunnen deelnemen.
  [naar artikel]
 8. Nederlandse minister-president Rutte in Antwerpen: tijd voor selfie met burgemeester en schepenen (24/06/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) is duidelijk in zijn nopjes met de aanwezigheid van de Nederlandse minister-president Mark Rutte (VVD) in Antwerpen.
  [naar artikel]
 9. Riemstse kinderen genieten van filmvoorstelling (08/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Voorbije woensdag konden de Riemstse kinderen dankzij de Culturodroom for kids op verplaatsing film kijken. Dit keer trokken ze naar zaal De Tol in Herderen voor de filmvoorstelling 'Monky'.
  [naar artikel]
 10. Riemstse doodt vrouw van 82 (26/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  Sandra N. wordt verdacht van de moord die in januari werd gepleegd op de 82-jarige Rini Ansems, beter bekend als ‘oma Rini’ uit de Maastrichtse wijk Wolder. De Riemstse zou de vrouw hebben beroofd en doodgestoken.
  [naar artikel]
 11. Nederlandse krant wil ‘sinterklaasbestand’ (23/11/2017 - Metro)
  Het AD, de Nederlandse krant, roept samen met een groot aantal Bekende Nederlanders op tot een sinterklaasbestand. De krant wil zo lang sinterklaas in het land is geen discussie over het feest. “Als we nu eens samen afspreken elkaar niet te bestoken vanaf het moment dat Sint voet op Nederlandse bodem zet tot de dag na zijn vertrek? Dat is het enige wat we vragen: een sinterklaasbestand”, schrijft klinkt het op de voorpagina van de krant. Binnenin de krant zijn er BN’ers die zich ook uitspreken tegen de felle discussies tijdens de sinterklaastijd. “Deze weken even niet discussiëren, maar feestvieren”, zegt Tijl Beckand. Ook premier Mark Rutte spreekt zich uit. “We gunnen de kinderen allemaal de magie van 5 december. Je kunt in Nederland heel goed je mening laten horen zonder het feest te verstoren of vernielingen aan andermans spullen aan te richten.” Bron: Belga  
  [naar artikel]
 12. Ethische waakhond Amerikaanse regering: "Trump blijft belangenconflicten riskeren" (12/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het plan dat Donald Trump heeft aangekondigd om afstand te nemen van zijn zakelijke imperium, sluit belangenconflicten bij lange na niet uit,
  [naar artikel]
 13. Vlaams minister Diependaele belooft Riemstse erfgoedproblemen te onderzoeken (23/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Vlaams minister van financiën en begroting, wonen en onroerend erfgoed Matthias Diependaele (N-VA) bracht zaterdag een bezoek aan de gemeente Riemst. Dat gebeurde op uitnodiging van burgemeester Mark Vos (Cd&V), ere-voorzitter van het Vlaams Parlement Jan Peumans (N-VA) en Vlaams parlementslid Steven Coenegrachts (Open VLD). Zij confronteerden de minister met de vele uitdagingen die de gemeente Riemst ondervindt met haar onroerend erfgoed.
  [naar artikel]
 14. Zo woont Riemstse die getrouwd is met Amerikaanse superster (23/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het Amerikaanse magazine Departure ging onlangs op bezoek bij de Riemstse Ingrid Vandebosch. Het voormalige model verhuisde zo’n twee jaar geleden met haar gezin naar een nieuw appartement in Manhattan. Een inkijk in een van de meest luxueuze appartementen van New York.
  [naar artikel]
 15. CD&V in Riemst gaat alleen verder (16/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  In het Limburgse Riemst behoudt de CD&V van burgemeester Mark Vos de absolute meerderheid. De christendemocraten hebben beslist om de gemeente alleen te besturen. Mark Vos blijft burgemeester.
  [naar artikel]
 16. Krant 'NRC' beschuldigt directie van wanbeleid (13/04/2019 - De Morgen)
  De ondernemingsraad van NRC Media, de uitgever van NRC Handelsblad, beschuldigt zijn directie van wanbeleid bij het toekennen van een superdividend aan de aandeelhouders.
  [naar artikel]
 17. Nederlandse groei stut ambities Mark Rutte (20/09/2016 - De Tijd)
  18:27 Na jaren van hakken en vijlen in de uitgaven blaakt de Nederlandse economie weer van gezondheid, zegt premier Mark Rutte. Hij hoopt met die boodschap de verkiezingen in maart te winnen.
  [naar artikel]
 18. Nederlandse krant pleit voor 'Sinterklaasbestand': "Nu even niet" (23/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse krant AD roept samen met een groot aantal Bekende Nederlanders op tot een sinterklaasbestand. De krant wil zo lang sinterklaas in...
  [naar artikel]
 19. Oud-wielerarts beschuldigt meervoudig wereld- en olympisch kampioene van epo-gebruik (09/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een voormalig wielerarts beschuldigt de Nederlandse Leontien van Moorsel (47) van dopinggebruik. In een interview met de Volkskrant stelt Peter
  [naar artikel]
 20. Auto ramt gevel Nederlandse krant De Telegraaf: "Aanslag op ons gebouw" (26/06/2018 - De Morgen)
  Een BMW is rond 4.00 uur deze morgen met flinke snelheid door de glazen pui van het hoofdkantoor van de Nederlandse krant De Telegraaf in Amsterdam gereden. Dat meldt de krant op de eigen website.
  [naar artikel]
 21. Protest tegen plannen rond belangenconflicten bij plaatsvervangende vrederechters (29/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De plannen van Justitieminister Koen Geens (CD&V) om belangenconflicten bij de plaatsvervangende vrederechters uit te sluiten, stuiten op protest...
  [naar artikel]
 22. 350 Riemstse muzikanten gaan zondag uitblazen in Oostende (22/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  Zondag 23 september trekken een tiental Riemstse harmonieën, fanfares en drumbands samen naar Oostende om er een namiddagconcert te geven. “Na ‘Uitblazen in Blankenberge’ in 2005 is dit de tweede keer dat we zo massaal naar zee trekken en we hebben er zin in” zegt Vlamo-voorzitter Davy Renkens.
  [naar artikel]
 23. Mark Vos blijft burgemeester in Riemst (14/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  In Riemst behoudt de CD&V de absolute meerderheid en blijft Mark Vos burgemeester. CD&V behaalde 51,6 % of 14 zetels, N-VA 20,9% of 5 zetels, Open VLD 20,9% of 5 zetels en Vlaams Belang 6,6% of 1 zetel.
  [naar artikel]
 24. Auto ramt gevel van De Telegraaf: “Klap in het gezicht van de vrije pers” (26/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  De vermoedelijke aanval met een bestelbusje op het pand van De Telegraaf is “een klap in het gezicht van de vrije pers en de Nederlandse democratie”. Zo reageert de Nederlandse premier Mark Rutte. Hij heeft de hoofdredacteur van de krant gesproken om “hem en zijn mensen sterkte” te wensen.
  [naar artikel]
 25. Bestelwagen ramt gevel van De Telegraaf: “Klap in het gezicht van de vrije pers” (26/06/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De vermoedelijke aanval met een bestelbusje op het pand van De Telegraaf is “een klap in het gezicht van de vrije pers en de Nederlandse democratie”. Zo reageert de Nederlandse premier Mark Rutte. Hij heeft de hoofdredacteur van de krant gesproken om “hem en zijn mensen sterkte” te wensen.
  [naar artikel]
 26. "Nederlandse EU-gezant uit Tanzania gezet" (03/11/2018 - De Morgen)
  De regering van Tanzania heeft de Nederlandse topdiplomaat Roeland van de Geer het land uitgezet. Dat meldt de Indian Ocean Newsletter, een krant die als betrouwbaar en onafhankelijk wordt gezien. Dat schrijft de Nederlandse krant De Telegraaf.
  [naar artikel]
 27. Mark Demesmaeker wil burgemeester van Halle worden: “Het wordt een duel tussen de huidige burgemeester en mij” (04/03/2017 - Het Nieuwsblad)
  Mark Demesmaeker trekt bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2018 de N-VA-lijst en steekt niet onder stoelen of banken dat hij de burgemeesterssjerp in Halle ambieert. “Het wordt kiezen tussen Dirk Pieters en mij”, zegt hij zelf.
  [naar artikel]
 28. Paul Jans, de Riemstse dorpsfiguur die begraven werd in een verfpot (08/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Als keeper in het Riemstse Herderen had Paul Jans iets weg van Jean-Marie Pfaff. Erg goed in de goal, maar ook bijzonder charismatisch en geliefd naast het veld. De dorpsfiguur was schilder van beroep. Afgelopen maand werd hij symbolisch begraven… in een verfpot.
  [naar artikel]
 29. Amsterdam gaat nieuwsredacties extra beveiligen na aanslag op Nederlandse krant De Telegraaf (26/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Naar aanleiding van de aanslag bij de Nederlandse krant De Telegraaf deze nacht heeft Amsterdam besloten vijf redacties in de Nederlandse hoofdstad...
  [naar artikel]
 30. Franstalige partijen dienen belangenconflicten in tegen artsenquota (11/10/2017 - Knack)
  De partijen cdH, DéFI, Ecolo en PS hebben woensdag twee belangenconflicten ingediend tegen de verdeling van de artsenquota tussen het noorden en het zuiden van het land. Ze werden gelijktijdig ingediend in het parlement van de Franse gemeenschap en de Franse gemeenschapscommissie in het Brussels parlement.
  [naar artikel]
 31. Bestelwagen rijdt met hoge snelheid binnen in gebouw van Nederlandse krant De Telegraaf (26/06/2018 - VRT NWS)
  In Amsterdam is een bestelwagen het gebouw van de Nederlandse krant De Telegraaf binnengereden. Dat gebeurde vannacht. De auto vloog vervolgens in brand. Er vielen geen gewonden. De hoofdredactie van de krant spreekt van een "aanslag".  
  [naar artikel]
 32. Burgemeester van Nederlandse Borsele noemt kerncentrale Doel veilig (08/12/2016 - De Standaard)
  De burgemeester van de Nederlandse gemeente Borsele, Jaap Gelok, stelt dat de kerncentrale in het Belgische Doel veilig is. Op basis van de veiligheidsrapporten die hij heeft gelezen, zegt hij dat de centrale in Doel niet dicht hoeft. De burgemeester gaat daarmee in tegen de Nederlandse regering.
  [naar artikel]
 33. Parket opent dossier tegen Mark Demesmaeker voor fiscale schuld van ruim half miljoen (30/03/2018 - Het Nieuwsblad)
  Het parket Halle-Vilvoorde heeft een dossier geopend tegen Mark Demesmaeker, Europees Parlementslid voor de N-VA en kandidaat-burgemeester in Halle, omdat de man een aanzienlijke fiscale schuld zou hebben. Dat meldt de krant l’Echo, die het heeft over een bedrag van 540.000 euro. Het parket bevestigt dat het een dossier heeft ontvangen en onderzoekt of het Demesmaeker strafrechtelijk zal vervolgen.
  [naar artikel]
 34. Washington Post beschuldigt Saoedi-Arabië van doofpotoperatie na dood Saudische journalist (21/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Washington Post weigert de uitleg te aanvaarden van Saudi-Arabië over de dood van haar columnist Jamal Khashoggi. De krant beschuldigt het koninkrijk van leugens en van een doofpotoperatie.
  [naar artikel]
 35. Seksuele misdragingen leiden tot val Nederlandse VVD-burgemeester (28/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Burgemeester Stefan Huisman van de rechts-liberale partij VVD in de Nederlandse plaats Oosterhout (tussen Breda en Tilburg) is opgestapt omdat...
  [naar artikel]
 36. Burgemeesters grensgemeenten raden af om naar Nederlandse terrassen te trekken (27/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Burgemeester van Lanaken Marino Keulen (Open Vld) roept op om woensdag niet naar de Nederlandse terrassen te trekken. Dat meldt TVL dinsdag en het nieuws wordt door Keulen aan Belga bevestigd. Ook zijn collega’s Raf Terwingen (CD) van Maasmechelen en Mark Vos (CD) van Riemst raden hun inwoners af om in Nederland een terrasje te doen.
  [naar artikel]
 37. Burgemeester & co over hun job (31/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  Voor het ‘Dossier Gemeenteraad: Burgemeester en co over hun job’ heeft Universiteit Hasselt, in samenwerking met onze krant, 1.080 raadsleden uit de 44 Limburgse gemeenten bevraagd over hun job en hun rol in de gemeenteraad. Een kwart van de mandatarissen heeft de vragenlijst volledig ingevuld terugbezorgd. Het resultaat leest u deze week in onze krant.
  [naar artikel]
 38. Nederlanders kunnen hun coronamaatregelen wel smaken: Mark Rutte en VVD scoren punten (15/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Nederlandse kiezers waarderen de corona-aanpak van de Nederlandse regering en dat levert vooral de grootste coalitiepartij VVD van premier Mark Rutte steun op, blijkt uit de jongste peiling van I&O Research. De liberale partij kan op 43 virtuele zetels rekenen, terwijl alle andere partijen onder de 16 zetels blijven steken.
  [naar artikel]
 39. Gebouw van Nederlandse krant NRC ontruimd om verdachte auto (11/04/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De redactie van de Nederlandse krant NRC aan het Rokin in Amsterdam is dinsdagmiddag ontruimd, nadat een onbekende man een auto had achtergelaten in de parkeergarage onder het pand.
  [naar artikel]
 40. Gebouw van Nederlandse krant NRC ontruimd om verdachte auto (11/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  De redactie van de Nederlandse krant NRC aan het Rokin in Amsterdam is dinsdagmiddag ontruimd, nadat een onbekende man een auto had achtergelaten in de parkeergarage onder het pand.
  [naar artikel]
 41. Auto ramt gevel van Nederlandse krant De Telegraaf (26/06/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Een auto is dinsdagochtend met een hoge snelheid ingereden op het hoofdkantoor van De Telegraaf. Dat meldt de Nederlandse krant op haar eigen website.
  [naar artikel]
 42. Auto ramt gevel van Nederlandse krant De Telegraaf (26/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  Een auto is dinsdagochtend met een hoge snelheid ingereden op het hoofdkantoor van De Telegraaf. Dat meldt de Nederlandse krant op haar eigen website.
  [naar artikel]
 43. Auto ramt gevel Nederlandse krant De Telegraaf: "Aanslag op ons gebouw" (26/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een BMW is rond 4.00 uur deze morgen met flinke snelheid door de glazen pui van het hoofdkantoor van de Nederlandse krant De Telegraaf in Amsterdam...
  [naar artikel]
 44. Dyab Abou Jahjah in Zomergasten: protest joodse actiegroep in Nederlandse krant (29/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Joodse actiegroep TOF (Tradition is Our Future) plaatst vandaag in de Nederlandse krant Trouw een advertentie waarin ze de omroep VPRO ter
  [naar artikel]
 45. Gebouw Nederlandse krant NRC ontruimd om verdachte auto (11/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De redactie van de Nederlandse krant NRC aan het Rokin in Amsterdam is vanmiddag ontruimd, nadat een onbekende man een auto had achtergelaten in
  [naar artikel]
 46. Mark Rutte: 'Het kan best wel eens een complexe formatie zijn' (16/03/2017 - Knack)
  De Nederlandse premier Mark Rutte waarschuwt dat de vorming van een nieuwe regering nog wel even op zich kan laten wachten.
  [naar artikel]
 47. Alkense burgemeester Penxten wil supergemeente in Zuid-Limburg: “Belangrijk doel deze bestuursperiode” (02/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Alkense burgemeester Mark Penxten (N-VA) wil vanuit Alken, waar hij burgemeester blijft, één grote fusiegemeente met Kortessem, Borgloon, Heers, Nieuwerkerken en Wellen op poten zetten.
  [naar artikel]
 48. Burgemeester gaat in tegen Nederlandse regering en noemt kerncentrale Doel veilig (08/12/2016 - Het Nieuwsblad)
  Volgens de burgemeester van de Nederlandse gemeente Borsele, Jaap Gelok, is de kerncentrale in het Belgische Doel veilig. Op basis van de veiligheidsrapporten die hij heeft gelezen, stelt hij dat de centrale in Doel niet dicht hoeft. De burgemeester gaat daarmee in tegen de Nederlandse regering.
  [naar artikel]
 49. "Facebook is blije versie van wie ik ben": Britse krant laat "artificieel intelligente" Mark Zuckerberg aan het woord (22/12/2019 - VRT NWS)
  De Britse krant The Guardian probeert al heel lang een interview vast te krijgen met Mark Zuckerberg, de baas van Facebook. Maar Zuckerberg, die niet meteen een bevlogen spreker is, praat niet graag met de pers. De krant zocht contact met een Amerikaans bedrijfje dat comedy combineert met artificiële intelligentie. Het resultaat is een op zijn zachtst gezegd bizar interview. "Een leuk experiment", zegt VRT NWS-journalist Tom Van de Weghe. "Het toont heel goed wat je met artificiële intelligentie kan doen op creatief vlak."
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.