Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

22 September 2021
22:36 uur

Colt wil opnieuw de strijd aangaan met Smith & Wesson en Ruger

Express

15/09/2021 - 06:39

Lees dit artikel: Colt wil opnieuw de strijd aangaan met Smith & Wesson en Ruger De Amerikaanse wapenfabrikant Colt wil de concurrentie opvoeren met rivalen zoals Smith & Wesson en Sturm, Ruger & Company, de feitelijke leiders op de Amerikaanse wapenmarkt. Dat heeft de topman van de Tsjechische wapenfabrikant Ceska Zbrojovka Group (CZG), de moedermaatschappij van Colt, gezegd. CZ Group kocht in mei van dit jaar Colt Holding voor een […] Lees dit artikel: Colt wil opnieuw de strijd aangaan met Smith & Wesson en Ruger


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Colt knalt niet meer (10/04/2019 - De Morgen)
  179 jaar na de oprichting heeft Colt, fabrikant van revolvers, pistolen en ander wapentuig, het faillissement aangevraagd. Mogelijk komt daarmee een einde aan een knallend stuk Amerikaans erfgoed.
  [naar artikel]
 2. Agenten verdacht van corruptie bij miljoendeal politiepistolen (07/04/2019 - De Morgen)
  Twee hoge politieambtenaren zijn in verdenking gesteld van schriftvervalsing en corruptie. Zij 'arrangeerden' de verkoop van 20.000 pistolen van de Amerikaanse fabrikant Smith & Wesson aan de federale politie. Het een-tweetje kostte het Luikse FN Herstal 4,35 miljoen euro.
  [naar artikel]
 3. Mexico sleept grote wapenfabrikanten voor rechter in VS (05/08/2021 - De Tijd)
  12:18 Mexico heeft in de Verenigde Staten een klacht ingediend tegen grote wapenproducenten als Smith & Wesson en Glock. De staat beschuldigt hen ervan de drugsoorlog in het Latijns-Amerikaanse land te voed...
  [naar artikel]
 4. Lutgen wil strijd met PVDA frontaal aangaan (02/05/2017 - De Standaard)
  CdH-voorzitter Benoît Lutgen wil de strijd met PVDA frontaal aangaan. Dat zegt hij dinsdag in een interview in La Libre. Hij vraagt aan PS en Ecolo het engagement dat zij niet in zee gaan met de extreemlinkse partij.
  [naar artikel]
 5. Geen festivalzomer voor Hasseltse dj Kenn Colt, wel nieuwe single en debuutalbum (08/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Hasseltse dj en producer Kenn Colt speelde aan de ingang van een gesloten Club Versuz: “Zonder publiek...een vreemde ervaring.”
  [naar artikel]
 6. Dáárom schenkt Will Smith 5 miljoen aan Tyrese Gibson (07/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Will Smith en Jada Pinkett-Smith hebben de Amerikaanse acteur en zanger Tyrese Gibson 5 miljoen dollar gegeven. Dat doen ze om de juridische strijd...
  [naar artikel]
 7. Deze Gentse start-up wil de strijd aangaan met Deliveroo en HelloFresh (07/11/2017 - De Morgen)
  De Gentse start-up Mealhero wil met een slimme stomer en gezonde maaltijdboxen de strijd aangaan met giganten als Deliveroo en HelloFresh. Dat lijkt op dit moment alleen moeilijker dan ooit.
  [naar artikel]
 8. Deze Gentse start-up wil de strijd aangaan met Deliveroo en HelloFresh (03/11/2017 - De Morgen)
  De Gentse start-up Mealhero wil met een slimme stomer en gezonde maaltijdboxen de strijd aangaan met giganten als Deliveroo en HelloFresh. Dat lijkt op dit moment alleen moeilijker dan ooit.
  [naar artikel]
 9. Daarom schenken Will Smith en Jada 5 miljoen aan Tyrese Gibson (07/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Will Smith en Jada Pinkett-Smith hebben de Amerikaanse acteur en zanger Tyrese Gibson 5 miljoen dollar gegeven. Dat doen ze om de juridische strijd...
  [naar artikel]
 10. President Trump blijkt een ramp voor Amerikaanse wapenindustrie (16/11/2017 - Express)
  President Donald Trump blijkt een ramp te zijn voor de Amerikaanse wapenindustrie. Remington Outdoors, de grootste wapenmaker van het land, heeft in het boekjaar 2017 een verlies van 60 miljoen dollar moeten incasseren op een omzet van 467 miljoen dollar. In het boekjaar 2016 kon de wapenmaker nog een winst van 19 miljoen dollar voorleggen, op een omzet van 644 miljoen. Ook concurrenten Sturm Ruger en American Outdoor Brands (het voormalige Smith & Wesson) zagen hun inkomsten in het derde kwartaal van 2017 met respectievelijk 35% en 38% dalen. De wapenindustrie in de VS lijkt dus duidelijk beter af met een Democraat als president. Uit cijfers die werden vrijgegeven door het United States Department of Justice Bureau of Alcohol, Tobacco, Firearms and Explosives  blijkt dat de Amerikaanse wapenindustrie hoogdagen kende in de Obama-jaren, tussen 2009 en 2015, met een piek in 2013, in de nasleep van de moordpartij in Sandy Hook, waarbij 20 kinderen en 6 volwassenen werden vermoord. Bonus Fact: meer Amerikanen (1,5 miljoen) stierven sinds 1965 in eigen land door toedoen van vuurwapens dan er Amerikanen omkwamen (1,2 miljoen) in alle oorlogen waaraan het land sinds 1775 deelnam. The post President Trump blijkt een ramp voor Amerikaanse wapenindustrie appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 11. Van den Brom wil strijd met Club aangaan: “Wij verstoppen ons niet” (18/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Racing Genk als grootste uitdager van Club Brugge. Een rol waar ze zich in Genk wel in kunnen vinden. John van den Brom wil de strijd met blauw-zwart in elk geval aangaan. “Wij verstoppen ons niet.”
  [naar artikel]
 12. Wapenfabrikant Colt stopt met productie aanvalswapen AR-15 voor burgers: “Markt is verzadigd” (20/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse wapenfabrikant Colt stopt voorlopig met de productie van het semiautomatische wapen AR-15, melden verschillende Amerikaanse media....
  [naar artikel]
 13. Amerikaanse wapenfabrikant Colt overgenomen door Tsjechisch bedrijf (12/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Tsjechische wapenfabrikant Ceska Zbrojovka (CZG) neemt de legendarische Amerikaanse wapenproducent Colt over. Dat meldde het Tsjechische bedrijf donderdag.
  [naar artikel]
 14. Willow Smith (17) wilde polsen doorsnijden (15/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Willow Smith (17), de dochter van acteurs Will Smith (49) en Jada Pinkett-Smith (46), bekende in de Facebook Watch talkshow 'Red Table Talk' dat ze...
  [naar artikel]
 15. Jaden Smith lijkt uit de kast te komen (13/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Jaden Smith lijkt een relatie te hebben met rapper Tyler The Creator. De zoon van Will Smith en Jada Pinkett Smith plaatste gisteren op Twitter een...
  [naar artikel]
 16. Zoon Will Smith komt uit de kast en bevestigt relatie (19/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Jaden Smith heeft wel degelijk een relatie met rapper Tyler The Creator. De zoon van Will Smith en Jada Pinkett Smith plaatste zopas al een bericht...
  [naar artikel]
 17. Apple betaalt 120 miljoen dollar voor nieuwe film van Will Smith (02/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Apple heeft de strijd gewonnen om de nieuwe slavernijfilm ‘Emancipation’ van acteur Will Smith en regisseur Antoine Fuqua. De technologiegigant...
  [naar artikel]
 18. Het wordt beschouwd als het grootste politieschandaal van de laatste jaren. Maar niemand weet van iets (18/09/2017 - Het Nieuwsblad)
  Twee agenten en een ondernemer moeten zich volgende week voor de rechtbank verantwoorden voor de ‘frauduleuze’ aankoop van 15.000 pistolen van Smith & Wesson voor de politie. De hoofdverdachte, een commissaris, zou een Nissan Qashqai gekregen hebben om het contract vlotjes goed te keuren. Zijn advocaat ontkent. “Die auto heeft hij zelf betaald. Er is niemand omgekocht. Dit onderzoek is waardeloos.”
  [naar artikel]
 19. Hasseltse Kenn Colt speelt dj-set op Green Fields in het Durbuy van Marc Coucke (17/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  Met ‘Sun Goes Down’ scoort de Hasseltse dj en producer Kenn Colt opnieuw een dikke zomerhit, want net als ‘Be Alright’ is het nummer niet meer weg te branden van de radio. “Overal word ik erover aangesproken en jonge producers stellen mij vaak de vraag wat het geheim is van mijn muziek. Vooral de toegankelijkheid, de herkenbaarheid en de verzorgde producties zijn een onderdeel denk ik. Pas als mijn gevoel zegt dat het nummer klaar is, vertrekt het uit de studio en anders zoeken we verder of we beginnen opnieuw. Ik ben een perfectionist, inderdaad (lacht). Misschien is dat een verklaring waarom het zo lang duurt voor mijn debuutalbum verschijnt. Ik heb nu extra veel tijd om eraan verder te werken”, zegt de man wiens muziek al meer dan 20 miljoen keer werd gestreamd.
  [naar artikel]
 20. Will Smith wordt 50 en springt de Grand Canyon in: van Fresh Prince met een miljoenenschuld tot Hollywoodster (26/09/2018 - VRT NWS)
  De Amerikaanse acteur en rapper Will(ard) Smith heeft zichzelf een aardig verjaardagscadeau gegund: voor zijn 50ste verjaardag deed Smith aan bungeejumpen in de Grand Canyon. "Kinderen, probeer dit niet thuis", gaf Smith nog met de knipoog mee. Over Smith, zijn spong en zijn carrière.
  [naar artikel]
 21. Magneetvissers vinden zeven wapens en vijf ton ijzer in Brussels kanaal (22/07/2020 - VRT NWS)
  Een groep magneetvissers haalde vorige week zeven wapens en vijf ton ijzer uit het kanaal in Brussel. Eén van de wapens, een Smith & Wesson .22, lag nog maar recent in het water. "Er zat helemaal geen roest aan het wapen, dus dan weet je dat het waarschijnlijk recent nog gebruikt is," zegt magneetvisser Nadim Ghandour.
  [naar artikel]
 22. Agenten staan terecht na ‘frauduleuze’ aankoop van 15.000 pistolen: “Wagen in ruil voor wapendeal” (18/09/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Twee agenten en een ondernemer moeten zich volgende week voor de rechtbank verantwoorden voor de ‘frauduleuze’ aankoop van 15.000 pistolen Smith & Wesson voor de politie. De hoofdverdachte, een commissaris, zou een Nissan Qashqai hebben gekregen om het contract goed te keuren. Zijn advocaat ontkent. “Die auto heeft hij zelf betaald. Er is niemand omgekocht. Dit onderzoek is waardeloos.”
  [naar artikel]
 23. Twee politiemensen aangeklaagd voor gesjoemel bij aankoop nieuwe dienstwapens (14/06/2017 - Het Nieuwsblad)
  De GP, het pistool van FN in Herstal, was jarenlang het handvuurwapen van de rijkswacht. Maar toen eind jaren 2000 beslist werd om nieuwe pistolen te kopen voor de federale politie, viel de keuze niet op het wapen uit eigen land, maar op de Amerikaanse Smith & Wesson. Bij de onderhandelingen over de wapendeal werd gesjoemeld, bleek nadien. Twee agenten moeten na de zomer voor de strafrechter verschijnen.
  [naar artikel]
 24. Strijd om elektrische premiumwagen barst helemaal los (04/09/2018 - De Tijd)
  18:06 De Duitse premiumbouwers Audi, Mercedes en BMW pakken uit met hun elektrische modellen die de strijd met Tesla aangaan.
  [naar artikel]
 25. De microbemens: 'In mijn ideale ziekenhuis barst het van de bacteriën' (17/09/2017 - Knack)
  Hoe kunnen we de strijd tegen de ziekenhuisbacterie aangaan? Door de toevoer van microben in het ziekenhuis volledig stop te zetten? 'Fout', schrijft de Nederlandse microbioloog Remco Kort in zijn boek De microbemens. 'Laat al die bacteriën de concurrentie met elkaar aangaan.'
  [naar artikel]
 26. Will Smith en Jada Pinkett Smith zijn 20 jaar getrouwd en dit is zijn huwelijksadvies (01/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Gisteren vierden Will Smith en zijn echtgenote Jada Pinkett Smith hun twintigste huwelijksverjaardag. Dat vierde Will publiekelijk met een hele,...
  [naar artikel]
 27. Ondanks grote voorsprong: slechte finale nekt gedreven kandidaat in ‘De Slimste Mens ter Wereld’ (04/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Twee muzikanten en een acteur die de strijd met elkaar aangaan, dat levert ongetwijfeld een boeiende strijd op. Een offday kan je je dan ook niet...
  [naar artikel]
 28. Met deze show wil Netflix de strijd met 'Game Of Thrones' aangaan (05/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Netflix komt binnenkort met een grote nieuwe productie. 'The Witcher', gebaseerd op de gelijknamige videogame, moet de strijd met het populaire...
  [naar artikel]
 29. Veelbesproken politiewapen zorgt voor te veel blokkeringen: “Die veiligheidspal halen we er beter af. Voor de veiligheid” (28/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  Het politiepistool Smith & Wesson zal wellicht moeten worden herbouwd. In 2011, bij de aankoop, besliste de federale politie dat het wapen een extra veiligheidspal moest hebben. “Om schietincidenten te vermijden.” Nu heeft diezelfde politie een werkgroep aangesteld die het compleet tegenovergestelde adviseert: “Die pal zou er beter afgehaald worden. Hij zorgt voor te veel blokkeringen en voor te veel oponthoud.”
  [naar artikel]
 30. Sp.a wil strijd aangaan tegen 'schuldindustrie' (17/01/2018 - De Morgen)

  [naar artikel]
 31. Google wil strijd aangaan met iTunes (07/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 32. Sp.a wil strijd aangaan tegen 'schuldindustrie' (10/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 33. Eagle trekt zich terug uit strijd om leiderschap Labour (19/07/2016 - De Redactie)
  Het Britse parlementslid schaart zich nu achter Owen Smith in diens strijd om huidig partijleider Jeremy Corbyn op te volgen.
  [naar artikel]
 34. Hasseltse DJ Kenn Colt lanceert nieuwe single: ‘Be Alright’ (20/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Met het opgewekte ‘Be Alright’ rekent de Hasseltse dj/producer Kenn Colt (Kenneth Claes, 30) af met een sombere periode in zijn leven. Anderhalf jaar geleden kwam zijn vriendin Dominique om het leven in een verkeersongeval. Dat verdriet deelde hij in de track ‘Come Back To Me’ (januari 2018). Dankzij de steun van zijn omgeving kwam hij die sombere periode te boven.
  [naar artikel]
 35. Tom Smith over 15 jaar Editors: ‘Ik ben een naargeestige marionet’ (18/10/2019 - De Morgen)
  Editors bestaat vijftien jaar. De Morgen blaast evenveel gitzwarte kaarsjes uit met frontman Tom Smith, die voor de gelegenheid een aantal lyrics opnieuw onder de loep neemt.
  [naar artikel]
 36. Jada en Will Smith bevestigen geruchten: “Ja, ik had een affaire met August Alsina” (11/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Tijdens een aflevering van ‘Red Table Talk’, de talkshow die de dames van de familie Smith regelmatig op Facebook houden, hebben Jada Pinkett Smith...
  [naar artikel]
 37. Hoe zou het nog zijn met Mimi Smith? (10/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Deze morgen haalde het Joe-ochtendduo Sven Ornelis & Anke Buckinx nog eens Mimi Smith op de radio. Mimi Smith heeft een hele mooie carrière op
  [naar artikel]
 38. Zoon Will Smith bevestigt relatie met bekende rapper (19/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Jaden Smith, zoon van Will Smith en bij jongeren ondertussen bekender dan zijn vader, verbaasde vorige week zijn publiek op een optreden door te zeggen dat hij een relatie heeft met rapper Tyler, The Creator. Het was even onduidelijk of Smith het wel meende, aangezien de rapper op dat moment aanwezig was en neerging van het lachen. Maar ondertussen heeft Smith het nieuws bevestigd in een interview naar aanleiding van zijn nieuwe album.
  [naar artikel]
 39. Zoon Will Smith bevestigt relatie met bekende rapper (19/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Jaden Smith, zoon van Will Smith en bij jongeren ondertussen bekender dan zijn vader, verbaasde vorige week zijn publiek op een optreden door te zeggen dat hij een relatie heeft met rapper Tyler, The Creator. Het was even onduidelijk of Smith het wel meende, aangezien de rapper op dat moment aanwezig was en neerging van het lachen. Maar ondertussen heeft Smith het nieuws bevestigd in een interview naar aanleiding van zijn nieuwe album.
  [naar artikel]
 40. Hasseltse dj Kenn Colt lanceert nieuwe zomerhit: “Stijn Coninx inspireerde mij” (14/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Met ‘Be Alright’ scoorde de producer en resident-dj van Club Versuz en Pacha Ibiza On Tour vorig jaar een dikke zomerhit. Dat kunstje hoopt Hasselaar Kenn Colt, die in Lotto Mons Expo nog het voorprogramma draaide van David Guetta, met ‘Sun Goes Down’ te herhalen. “Ongeacht waar we deze zomer onze vakantie doorbrengen – thuis, in eigen land of de nabije landen – mijn nieuwe single zorgt voor veel streepjes muzikale zon.”
  [naar artikel]
 41. Google presenteert eigen smartphones om strijd aan te gaan met iPhone (04/10/2016 - Knack)
  Google heeft op een speciaal evenement in San Francisco twee nieuwe smartphones gepresenteerd die de strijd moeten aangaan met de iPhones van Apple.
  [naar artikel]
 42. Tom Smith over 15 jaar Editors: ‘Bijna per toeval zijn we even de mainstream ingeglipt’ (18/10/2019 - De Morgen)
  Editors bestaat vijftien jaar. De Morgen blaast evenveel gitzwarte kaarsjes uit met frontman Tom Smith, die voor de gelegenheid een aantal lyrics opnieuw onder de loep neemt.
  [naar artikel]
 43. Jada Pinkett Smith bekent dat ze drugs dealde (20/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Jada Pinkett Smith was een drugsdealer toen ze Tupac Shakur voor het eerst ontmoette. Dat onthulde de vrouw van Will Smith in een gesprek met
  [naar artikel]
 44. Sam Smith en 13 Reasons Why-acteur zijn een koppel (04/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Zanger Sam Smith is opnieuw verliefd. De gelukkige is acteur Brandon Flynn, bekend van de populaire Netflix-serie "13 Reasons Why".
  [naar artikel]
 45. Will en Jada Smith in relatietherapie (18/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Will Smith heeft een boekje open gedaan over zijn huwelijksproblemen. Aan showbizzsite Page Six vertelde Smith dat hij en zijn vrouw Jada
  [naar artikel]
 46. Will Smith in Cannes: "We moeten films kijken om half negen 's ochtends" (17/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De zeventigste editie van het filmfestival van Cannes gaat vandaag van start, en niemand minder dan Will Smith zal in de jury zetelen. Smith
  [naar artikel]
 47. Will Smith over de moeilijkste periode uit zijn huwelijk: “Jada huilde 45 dagen aan een stuk, ik heb ze geteld” (16/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Will Smith (50) was de meeste recente gast in het Facebook-blog van zijn vrouw, Jada Pinkett Smith (47). Daar sprak hij openhartig over de...
  [naar artikel]
 48. Antwerpse haven drijft strijd tegen drugsmokkel op (18/07/2017 - De Standaard)
  De douane in de haven van Antwerpen kan voortaan met dubbel zoveel mensen op zoek naar illegale cocaïnehandel. En ook de ondersteunende diensten breiden fors uit. ‘Met deze extra wervingen wordt duidelijk dat men wel degelijk de strijd wil aangaan met cocaïne.’
  [naar artikel]
 49. Amerikaanse zendeling uit Koekelberg overleeft Boston en Brussel en gaat nu de strijd aan (16/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een Amerikaanse jongeman die de aanslagen in Boston (2013)  én Brussel (2016) overleefde, wil als militair de strijd aangaan met terroristen....
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.