Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

22 September 2021
22:39 uur

Newsom overleeft referendum en mag doorgaan als gouverneur van Californië

Express

15/09/2021 - 07:10

Lees dit artikel: Newsom overleeft referendum en mag doorgaan als gouverneur van Californië De Democratische gouverneur Gavin Newsom mag van de Californische kiezers zijn mandaat voortzetten. Hij wint de zogeheten recall election, een referendum dat moest uitmaken of hij blijft ofwel vervangen moest worden. Volgens de projecties van CNN stemde 67 procent van de kiezers “nee” op de vraag of Newsom weg moet. Dat betekent dat de 53-jarige […] Lees dit artikel: Newsom overleeft referendum en mag doorgaan als gouverneur van Californië


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. 29-jarige YouTuber leidt in polls om Gavin Newsom op te volgen als gouverneur van Californië (17/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: 29-jarige YouTuber leidt in polls om Gavin Newsom op te volgen als gouverneur van Californië Als de inwoners van Californië op 14 september stemmen om de zittende gouverneur Gavin Newsom af te zetten, is de kans groot dat hij opgevolgd wordt door Kevin Paffrath. De 29-jarige YouTuber, een van de 46 kandidaten, staat in de polls momenteel verrassend helemaal bovenaan. De 53-jarige Democraat Gavin Newsom is sinds begin 2019 gouverneur […] Lees dit artikel: 29-jarige YouTuber leidt in polls om Gavin Newsom op te volgen als gouverneur van Californië
  [naar artikel]
 2. Democratisch gouverneur Californië blijft op post: poging van Republikeinen om Gavin Newsom buiten te werken mislukt (15/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De kiezers in de Amerikaanse staat Californië hebben ervoor gekozen om hun Democratische gouverneur in functie te houden. Ze stemden massaal “nee” in een door Republikeinen aangedreven referendum om Gavin Newsom uit zijn functie te zetten omdat hij strenge coronamaatregelen uitvaardigt. Dat blijkt uit inschattingen van Amerikaanse media.
  [naar artikel]
 3. Democratisch gouverneur Californië blijft op post: poging van conservatieven om Gavin Newsom buiten te werken mislukt (15/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De kiezers in de Amerikaanse staat Californië hebben ervoor gekozen om hun Democratische gouverneur in functie te houden. Ze stemden massaal “nee” in een door conservatieven aangedreven referendum om Gavin Newsom uit zijn functie te zetten omdat hij strenge coronamaatregelen uitvaardigt. Dat blijkt uit inschattingen van Amerikaanse media.
  [naar artikel]
 4. Referendum beslist over lot gouverneur Californië (14/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  In de Amerikaanse staat Californië wordt dinsdag tijdens een referendum beslist of de huidige gouverneur, de Democraat Gavin Newsom, zijn mandaat mag voortzetten of dat hij vervangen moet worden. Dat gebeurt tijdens een “recall election”, een procedure waarmee Arnold Schwarzenegger in 2003 gouverneur kon worden van de staat aan de Amerikaanse westkust.
  [naar artikel]
 5. Zal een “nieuwe Trump” Californië besturen? (14/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Zal een “nieuwe Trump” Californië besturen? De Amerikaanse president Joe Biden haastte zich naar Californië om gouverneur Gavin Newsom te steunen, die voor een referendum staat, om hem in functie te houden. Op papier riskeert Gavin Newsom niet veel. Het moet gezegd worden dat Californië al vele jaren een blauwe staat is, vooral Democratische kandidaten besturen het. Toch is er wat […] Lees dit artikel: Zal een “nieuwe Trump” Californië besturen?
  [naar artikel]
 6. Spanning in Amerikaanse staat Californië: blijft Democratische gouverneur Gavin Newsom aan of niet?  (14/09/2021 - VRT NWS)
  In de Amerikaanse staat Californië beslissen de kiezers vandaag of ze de Democratische gouverneur Gavin Newsom afzetten of niet. Dat gebeurt via een zogeheten "recall election" of herroepingsstemming. Het belang van de verkiezing overstijgt de staat, want een van de bevoegdheden van de gouverneur reikt tot in Washington. President Joe Biden is vandaag dan ook zelf in Californië om mee campagne te voeren.
  [naar artikel]
 7. Californisch gouverneur Gavin Newsom mag op post blijven (15/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Nog geen uur nadat de stembureaus er sloten, heeft AP Gavin Newsom uitgeroepen tot winnaar van het referendum in de Amerikaanse staat Californië. Met 60 procent van de stemmen geteld, zijn de resultaten volgens het persagentschap duidelijk genoeg om te stellen dat de Democratische gouverneur op post mag blijven.
  [naar artikel]
 8. Democraten triomferen in Californië: Republikeinse poging gouverneur Gavin Newsom af te zetten mislukt (15/09/2021 - De Morgen)
  De Democratische gouverneur van Californië, Gavin Newsom, heeft met groot gemak een ‘recall election’ of herroepingsstemming overleefd. Met bijna twee derde van de stemmen geteld verwierp meer dan 66 procent van de kiezers de vraag of Newsom afgezet moest worden. Daarmee heeft hij een Republikeinse campagne weerstaan om hem ten val te brengen over zijn progressieve beleid inzake immigratie, Covid-19 en misdaadbestrijding.
  [naar artikel]
 9. Democratische gouverneur van Californië Gavin Newsom mag aanblijven na "recall election" (15/09/2021 - VRT NWS)
  In de Amerikaanse staat Californië mag de Democratische gouverneur Gavin Newsom aanblijven. Newsom overleefde een zogeheten recall election of herroepingsverkiezing.
  [naar artikel]
 10. Poging om Californische gouverneur de laan uit te sturen, mislukt (15/09/2021 - De Tijd)
  07:26 De Democratische gouverneur, Gavin Newsom, mag dan toch op post blijven. De kiezers in Californië stemden 'nee' in een referendum dat door Newsoms critici was uitgeschreven om hem uit zijn functie te ...
  [naar artikel]
 11. Californische gouverneur Gavin Newsom mag blijven, maar hervormingen staan op agenda (20/09/2021 - Knack)
  De Democratische gouverneur Gavin Newsom van de Amerikaanse staat Californië overleefde vorige week een zogenaamde 'recall vote'. Nu rijst de vraag: is de tijd rijp om het proces voor een tussentijdse verkiezing te hervormen?
  [naar artikel]
 12. Californië wil Witte Huis laten vervolgen voor opsluiten van migrantenkinderen (23/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De gouverneur van Californië, Gavin Newsom, heeft bekendgemaakt dat Californië zich bij andere staten zal aansluiten als er volgende week een...
  [naar artikel]
 13. Caitlyn Jenner verliest gouverneursverkiezingen in Californië (15/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Caitlyn Jenner (71) wordt niet de nieuwe gouverneur van Californië. De ‘Keeping Up With The Kardashians’-ster deed een gooi naar de functie, maar de huidige democratische gouverneur Gavin Newsom won, dat schrijven verschillende Amerikaanse media.
  [naar artikel]
 14. Trump bekvecht met gouverneur Californië over bosbranden (04/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft zondag de gouverneur van Californië Gavin Newsom ervan beschuldigd slecht werk te leveren om de...
  [naar artikel]
 15. Trump bekvecht met gouverneur van Californië over bosbranden (04/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft zondag de gouverneur van Californië Gavin Newsom ervan beschuldigd slecht werk te leveren om de...
  [naar artikel]
 16. Gouverneur Californië wil niet meedoen met “gefabriceerde” migratiecrisis en haalt soldaten weg van grens (12/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Gavin Newsom, de gouverneur van Californië, heeft maandag een bevel ondertekend waarmee meer dan twee derde van de Amerikaanse soldaten langs de...
  [naar artikel]
 17. Gouverneur Californië roept noodtoestand uit vanwege bosbranden (07/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De gouverneur van Californië, Gavin Newsom, heeft zondag (lokale tijd) de noodtoestand uitgeroepen in vijf gebieden vanwege natuurbranden....
  [naar artikel]
 18. Harde wind verspreidt het vuur verder in Californië: 200.000 mensen geëvacueerd, gouverneur roept noodtoestand uit (27/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De gouverneur van Californië, Gavin Newsom, heeft vandaag de noodtoestand uitgeroepen in zijn staat vanwege de verwoestende bosbranden. “De...
  [naar artikel]
 19. Californische gouverneur mag blijven, maar hervormingen staan op agenda (20/09/2021 - Knack)
  De Democratische gouverneur Gavin Newsom van de Amerikaanse staat Californië overleefde vorige week een zogenaamde 'recall vote'. Nu rijst de vraag: is de tijd rijp om het proces voor een tussentijdse verkiezing te hervormen?
  [naar artikel]
 20. Goed nieuws voor 737 gevangenen in de ‘death row’: Californië schort doodstraf op (13/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse staat Californië gaat vandaag een moratorium op executies invoeren. Gouverneur Gavin Newsom zal de maatregel aankondigen in een...
  [naar artikel]
 21. Goed nieuws voor 737 gevangenen op death row: Californië schort doodstraf op (13/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse deelstaat Californië gaat vandaag een moratorium op executies invoeren. Gouverneur Gavin Newsom zal de maatregel aankondigen in een...
  [naar artikel]
 22. VIDEO. Nieuwe gouverneur van Californië geeft speech... maar het is zijn slaperige zoontje (2) die de show steelt (08/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Democraat Gavin Newsom is de nieuwe gouverneur van Californië. Na zijn inauguratie gaf hij een eerste speech aan een enthousiast publiek. Maar...
  [naar artikel]
 23. Californië verplicht als eerste Amerikaanse staat vaccins of tests voor leerkrachten (11/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse staat Californië verplicht de vaccinatie tegen COVID-19 voor leerkrachten en schoolpersoneel. Wie niet gevaccineerd is moet zich regelmatig testen op het coronavirus. Dat heeft gouverneur Gavin Newsom woensdag aangekondigd in een school in Oakland. De vaccinatie is het beste instrument om de pandemie te bestrijden en om scholen open te houden, aldus de Democraat.
  [naar artikel]
 24. Californië wil presidentsverkiezingen per post houden (09/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Gavin Newsom, de gouverneur van Californië, wil de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november per post houden vanwege de coronapandemie. Hij...
  [naar artikel]
 25. Californië verbiedt verkoop nieuwe pelsproducten (14/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Californië wil als eerste Amerikaanse staat de verkoop van nieuwe pelsproducten verbieden. Gouverneur Gavin Newsom ondertekende zaterdag een...
  [naar artikel]
 26. Californië stemt over afzetting gouverneur: 'Hier is sprake van partijpolitiek' (17/05/2021 - Knack)
  Republikeinen in Californië hebben met succes een tussentijdse verkiezing over de positie van Democratisch gouverneur Gavin Newsom op de agenda gekregen. In het najaar moeten Californiërs beslissen of ze Newsom naar huis sturen, en zoja, wie hem moet vervangen.
  [naar artikel]
 27. Jill Peeters: “Meer en hevigere bosbranden zijn het nieuwe normaal” (12/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In Californië woeden de hevigste bosbranden in bijna honderd jaar. Volgens Jerry Brown, gouverneur van Californië, zullen er in de toekomst nog...
  [naar artikel]
 28. Jill Peeters: “Meer en hevige bosbranden zijn het nieuwe normaal” (12/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In Californië woeden de hevigste bosbranden in bijna honderd jaar. Volgens Jerry Brown, gouverneur van Californië, zullen er in de toekomst nog...
  [naar artikel]
 29. Vernietigende bosbranden in Californië zijn "het nieuwe normaal" (10/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Jerry Brown, de gouverneur van de Amerikaanse staat Californië, heeft gezegd dat de bosbranden die momenteel in het zuiden van Californië woeden...
  [naar artikel]
 30. Gouverneur Newsom roept Californië uit tot ‘natiestaat’ (12/04/2020 - Express)
  De staat Californië stelt zich in de strijd tegen covid-19 op als ‘een natiestaat’. Er wordt niet langer op de... The post Gouverneur Newsom roept Californië uit tot ‘natiestaat’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 31. Mogelijk vervroegde verkiezingen in Californië (27/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  In de Amerikaanse staat Californië zijn voldoende handtekeningen ingezameld om een referendum te organiseren over het lot van de Democratische gouverneur Gavin Newsom. Dat hebben de lokale autoriteiten maandag meegedeeld.
  [naar artikel]
 32. Krijgt gouverneur van Californië Trump op de knieën met nieuwe wet voor belastingaangifte? (31/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De gouverneur van Californië heeft vandaag een wet ondertekend die Amerikaanse presidentskandidaten verplicht om hun belastingaangifte van vijf...
  [naar artikel]
 33. Caitlyn Jenner wil gouverneur van Californië worden (23/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Caitlyn Jenner (71) wil aan de slag als gouverneur van de Amerikaanse staat Californië. De realityster heeft haar papieren al ingeleverd. De Republikeinse Jenner wil de Democratische gouverneur Gavin Newsom vervangen.
  [naar artikel]
 34. Gouverneur Californië: “Meeste scholen blijven waarschijnlijk dicht tot de herfst” (18/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De meeste scholen in Californië zullen dit jaar waarschijnlijk niet meer opengaan. Dat heeft de gouverneur van de Amerikaanse staat gezegd. Door...
  [naar artikel]
 35. Emotionele gouverneur over bosbranden VS: “Dit is de perfecte storm” (12/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  De gouverneur van de Amerikaanse staat Californië Gavin Newsom trekt aan de alarmbel. Hij waarschuwt voor de gevaarlijke situatie waar de Verenigde Staten zich in bevindt. “Er is geen debat meer mogelijk over klimaatverandering”, zei hij.
  [naar artikel]
 36. Gouverneur Californië vraagt hulp van Australië en Canada bij bluswerken (22/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  De gouverneur van de staat Californië, Gavin Newsom, heeft Canada en Australië om hulp gevraagd bij het bestrijden van de bosbranden. Ondanks de inspanningen van meer dan 12.000 brandweerlieden breiden de natuurbranden zich nog steeds uit. “We hebben zoiets als dit in vele jaren niet gezien”, zei de gouverneur.
  [naar artikel]
 37. Tweeduizend mensen geëvacueerd door bosbranden in Californië (05/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Ongeveer 2.000 inwoners van Californië hebben woensdag het bevel gekregen om hun woningen meteen te verlaten omdat de Dixie Fire nadert, de grootste bosbrand van het jaar in de staat. Het vuur wordt aangewakkerd door de hevige wind.
  [naar artikel]
 38. Tweeduizend mensen geëvacueerd door bosbranden in Californië (05/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Ongeveer 2.000 inwoners van Californië hebben woensdag het bevel gekregen om hun woningen meteen te verlaten omdat de Dixie Fire nadert, de grootste bosbrand van het jaar in de staat. Het vuur wordt aangewakkerd door de hevige wind.
  [naar artikel]
 39. Gouverneur Californië vraagt federale steun in strijd tegen bosbranden (05/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  James Brown, de gouverneur van de Amerikaanse staat Californië, heeft federale steun gevraagd in de strijd tegen de aanhoudende bosbranden in de...
  [naar artikel]
 40. Gouverneur: “Als je nog in ontkenningsfase zit over klimaatverandering, kom naar Californië” (21/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Ondanks de inspanningen van meer dan 10.000 brandweerlieden breiden de natuurbranden in de Amerikaanse staat Californië zich nog steeds uit. Zeker...
  [naar artikel]
 41. Gouverneur: “Als je nog in ontkenningsfase zit wat betreft klimaatverandering, kom naar Californië” (21/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Ondanks de inspanningen van meer dan 10.000 brandweerlieden breiden de natuurbranden in de Amerikaanse staat Californië zich nog steeds uit. Zeker...
  [naar artikel]
 42. Trump en gouverneur bekvechten over branden in Californië (04/11/2019 - Knack)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft zondag de gouverneur van Californië Gavin Newsom ervan beschuldigd slecht werk te leveren om de natuurbranden in zijn staat te bestrijden. Hij dreigt ermee de geldkraan dicht te draaien.
  [naar artikel]
 43. Zon, zee, seks, succes: hoe Californië zijn eigen mythe creëerde (23/08/2021 - De Morgen)
  In het Californië van de jaren 50, 60 en 70 ontstond de vrolijke mythe van een land waar zon, zee, seks en succes de dienst uitmaakten, met als ultiem symbool de droomfabriek Hollywood. Drie nieuwe boeken plaatsen daar kanttekeningen bij.
  [naar artikel]
 44. Realityster en gewezen topatleet Caitlyn Jenner wil gouverneur van Californië worden (23/04/2021 - VRT NWS)
  Caitlyn Jenner, realityster, gewezen atleet en een van de bekendste Amerikaanse transgender personen, gaat zich kandidaat stellen om gouverneur te worden van de staat Californië. Jenner is Republikein en wil het net als drie andere Republikeinse kandidaten opnemen tegen de huidige Democratische gouverneur Gavin Newsom.
  [naar artikel]
 45. Dodental bosbranden in Californië loopt op tot vijftig (14/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het aantal slachtoffers van de bosbranden in Californië is gestegen tot vijftig. In Noord-Californië werden in het zwaar getroffen stadje Paradise...
  [naar artikel]
 46. VIDEO. Knappe beelden van de meer dan 2.200 blikseminslagen in Zuid-Californië (06/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In het zuiden van Californië vonden recent meer dan 2.200 blikseminslagen plaats. De weerdienst maande inwoners van Californië zelfs aan om...
  [naar artikel]
 47. Trump en gouverneur bekvechten over bosbranden in Californië (04/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft zondag de gouverneur van Californië Gavin Newsom ervan beschuldigd slecht werk te leveren om de bosbranden in zijn staat te bestrijden. Hij dreigt ermee de geldkraan dicht te draaien.
  [naar artikel]
 48. Trump bekvecht met gouverneur van Californië over bosbranden (04/11/2019 - De Morgen)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft zondag de gouverneur van Californië Gavin Newsom ervan beschuldigd slecht werk te leveren om de bosbranden in zijn staat te bestrijden. Hij dreigt ermee de geldkraan dicht te draaien.
  [naar artikel]
 49. Californische gouverneur roept noodtoestand uit vanwege bosbranden (28/10/2019 - Knack)
  De gouverneur van de Amerikaanse staat Californië, Gavin Newsom, heeft zondag de noodtoestand uitgeroepen in zijn staat vanwege de verwoestende bosbranden.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.