Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

22 September 2021
23:37 uur

Stad Antwerpen organiseert tweede editie van "Ik koop Antwerps" als laatste stimulans voor lokale handelaars

VRT NWS

15/09/2021 - 07:37

De stad Antwerpen herlanceert de online wedstrijd "Ik koop Antwerps". Daarbij kunnen zowel inwoners als bezoekers 300 euro aan UCoins winnen, die ze kunnen besteden bij Antwerpse handelszaken. "We organiseren dit ter ondersteuning van onze lokale handelaars, hotels, restauranten en cafés", zegt schepen Koen Kennis (N-VA).


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Stad Antwerpen organiseert uitzwaaimoment voor alle kinderen en jongeren (25/06/2020 - VRT NWS)
  Op dinsdag 30 juni organiseert de stad Antwerpen een uitzwaaimoment voor alle kinderen en jongeren. "Het is niet altijd mogelijk om op een coronaveilige manier een proclamatie te doen. We willen de start van de vakantie daarom toch op een bijzondere manier inzetten", vertelt Antwerps schepen van onderwijs Jinnih Beels op Radio 2 Antwerpen.
  [naar artikel]
 2. Portretten van winkeluitbaters op gevels in Geel: "Mensen aansporen om bij de lokale handelaars te kopen" (04/11/2020 - VRT NWS)
  In coronatijden is het belangrijk om de lokale handelaars te steunen. De stad Geel heeft een Britse kunstenares gevraagd om de handelaars een gezicht te geven, ook als de meeste winkels momenteel gesloten zijn. Ze maakte 18 portretjes die je aan de gevel van de handelszaken vindt.
  [naar artikel]
 3. Gemeente Bornem zet zelf pakjesdienst op poten voor lokale handelaars: "Erg welkom want ik zat met de handen in het haar" (24/11/2020 - VRT NWS)
  Het oude postgebouw van Bornem doet nu dienst als pakjesdienst. Lokale handelaars kunnen er hun pakjes gaan afgeven en van daaruit brengt het gemeentepersoneel ze gratis naar de klanten thuis. "Hopelijk zal dit mensen ertoe aanzetten om te kopen bij handelaars in hun buurt", zegt Nadine Moons, die twee kledingwinkels uitbaat in Bornem.
  [naar artikel]
 4. Sfeerverlichting in Leuven tot 7 maart: "Boodschap van hoop voor bewoners en lokale handelaars" (26/01/2021 - VRT NWS)
  De stad Leuven heeft beslist om de sfeerverlichting die er tijdens de eindejaarsperiode hangt, aan te passen en nog te laten hangen tot 7 maart. Leuven wil zo haar bewoners en lokale handelaars een hart onder de riem te steken.
  [naar artikel]
 5. Antwerpen bevraagt inwoners over heraanleg Koningin Astridplein: "We willen meer groen, bankjes en minder verkeer"  (06/08/2021 - VRT NWS)
  De stad Antwerpen organiseert volgend jaar een bevraging onder haar inwoners om hun meningen mee te nemen in het nieuwe ontwerp van het Koningin Astridplein. Antwerps stadsgids Tanguy Ottomer was zeer enthousiast in het middagprogramma van Radio 2 Antwerpen: "Ik heb sowieso heimwee naar het oude plein. Ik vind de bevraging een zeer goed idee. Het is enorm belangrijk om rekening te houden met de mening van de buurt."
  [naar artikel]
 6. Antwerpen stelt "The tall ships race 2022" voor (10/05/2021 - VRT NWS)
  De stad Antwerpen heeft de nieuwe editie van "The tall ships race" voorgesteld. Die vindt plaats van 22 tot 25 juli van 2022. Antwerpen is dan voor de zevende keer gaststad voor het evenement. De vorige editie in 2016 lokte meer dan 500.000 bezoekers.
  [naar artikel]
 7. Uniek in België: Genkse handelaars kunnen vanaf nu parkeerminuten aan klanten schenken (02/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  De lokale handelaars in het centrum van Genk kunnen gratis parkeertijd schenken aan bestuurders die hun wagen op de Fruitmarkt parkeren. De stad die het project financiert, wil zo de rotatie op de parking verhogen én de lokale handel stimuleren. Het gaat om een proefproject van drie maanden. Het systeem kreeg de naam "Shop&Stay" en is uniek in België.
  [naar artikel]
 8. Antwerps gouverneur Cathy Berx niet te spreken over koopzondag in Antwerpen: "Dit is cynisch, hoop dat het zal gieten"  (01/11/2020 - VRT NWS)
  Antwerps provinciegouverneur Cathy Berx is niet te spreken over de koopzondag die vandaag in de stad Antwerpen plaatsvindt. "Ik vind het zelfs wat cynisch en onbegrijpelijk", zegt ze. "Ik kan enkel hopen dat als het nu niet onmogelijk is gemaakt door de burgemeester, dat mensen zelf zo wijs zijn om er niet heen te gaan."
  [naar artikel]
 9. Politie organiseert nieuwe editie van "Weekend zonder alcohol achter het stuur" (18/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag om 18 uur wordt het startschot gegeven voor een nieuwe editie van het "Weekend zonder alcohol achter het stuur". Tot en met maandag 21 juni om 6 uur zal de federale wegpolitie samen met 119 lokale politiezones controleacties uitvoeren op alle wegen en autosnelwegen in het land.
  [naar artikel]
 10. De Wever wil meer maatregelen kunnen nemen tegen lokale haarden en vraagt draaiboek (20/07/2020 - VRT NWS)
  De stad Antwerpen wil zelf meer maatregelen kunnen nemen bij lokale haarden in de stad. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft daarvoor duidelijke spelregels gevraagd aan de Vlaamse regering. Verder wil hij in Antwerpen inzetten op lokale vrijwilligers voor contactopsporing binnen moeilijk bereikbare gemeenschappen. "Het belangrijkste is om te weten waar het virus precies zit om het onder controle te krijgen, want nu varen we blind", zegt hij in "De ochtend" op Radio 1.
  [naar artikel]
 11. Antwerps stadsbestuur haalt uit naar Kortrijkse boekenbeurs: "Ze gooien een traditie overboord" (22/06/2021 - VRT NWS)
  Een aantal uitgeverijen willen eind oktober een alternatieve Boekenbeurs organiseren in Kortrijk Expo. Maar daar is het Antwerps stadsbestuur niet mee opgezet. Schepen van Cultuur Nabilla Ait Daoud (N-VA) wil dat de Boekenbeurs in Antwerpen blijft. "Ze gooien een rijke traditie van meer dan 80 jaar overboord en ze vergeten dat de meeste bezoekers van de Boekenbeurs uit de stad Antwerpen en de brede rand komen", vertelt ze op Radio 2 Antwerpen.
  [naar artikel]
 12. Stad Gent wil de Boekenbeurs binnenhalen: "Zo'n "monument" zou fantastisch zijn voor onze cultuurstad" (05/03/2021 - VRT NWS)
  De stad Gent wil de Boekenbeurs binnenhalen. Die gaat normaal door in de stad Antwerpen, maar ze staat nu te koop en de interesse is groot. Al verschillende kandidaat-overnemers hebben zich gemeld, waaronder dus ook Gent. De stad is nu druk aan het onderhandelen met partners, zoals organisatoren van grote evenementen, om de boekenbeurs naar daar te halen.
  [naar artikel]
 13. Lokale contactonderzoekers in provincie Antwerpen plannen grote uitbreiding (10/09/2020 - VRT NWS)
  De provincie Antwerpen wil de lokale contactopsporing naar het coronavirus flink uitbreiden van de stad Antwerpen naar 18 gemeenten in de rand. Het gaat om de eerstelijnszones Voorkempen, Noorderkempen en Zora die samen zullen werken met de eerstelijnszones van de stad Antwerpen. "Economisch en sociaal gezien hangen die zones erg af van de stad", zegt medisch coördinator Stefaan Van der Borght. De fusie moet contactonderzoek en de communicatie met de inwoners vergemakkelijken. Wanneer de samenwerking van start gaat, is nog niet geweten.
  [naar artikel]
 14. Pinokkiotest: "Antwerpen is de op één na meest verkeersveilige stad van Vlaanderen" (14/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Antwerps burgemeester Bart De Wever wilde deze week op een lijsttrekkersdebat voor de gemeenteraadsverkiezingen graag "het beeld van Sodom en...
  [naar artikel]
 15. De Wever: "Hevige drugsoorlog woedt in Antwerpen" (22/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) bevestigt aan VRT Radio dat er in zijn stad "een oorlog bezig is binnen het zwaardere drugsmilieu".
  [naar artikel]
 16. Eerste avondklok sinds de Tweede Wereldoorlog gaat in: "We moeten erdoor, we hebben geen keuze" (30/07/2020 - VRT NWS)
  De komende maand is er tussen 23.30 uur 's avonds en 6 uur 's morgens een avondklok in de provincie Antwerpen om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Wij trokken op de laatste avond naar de cafés en restaurants op de Dageraadplaats in de stad Antwerpen. "De avondklok is jammer, maar wel begrijpelijk."
  [naar artikel]
 17. De Wever over drugsoorlog in Antwerpen: "Kan niet uitsluiten dat er nog schietpartijen voorvallen" (22/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) bevestigt aan VRT Radio dat er in zijn stad "een oorlog bezig is binnen het zwaardere drugsmilieu".
  [naar artikel]
 18. Stad Beringen promoot lokale handelaars (11/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  De gevolgen van de coronacrisis laten zich duidelijk voelen, ook bij lokale handelaars en horecaondernemers. Stad Beringen wil graag een steentje bijdragen aan de heropbouw en springt daarom in de bres voor een Berings initiatief om lokaal kopen te vergemakkelijken en te promoten.
  [naar artikel]
 19. Gemengde reacties handelaars over WK wielrennen in Leuven: "Eén zaak verplicht dicht" (20/09/2021 - VRT NWS)
  Lokale handelaars reageren gemengd op de komst van het WK wielrennen in Leuven nu donderdag tot en met zondag. Sommigen zijn blij met de vele nieuwe bezoekers die langskomen, anderen kunnen niet anders dan sluiten omdat hun vast cliënteel niet in de stad geraakt zonder auto.
  [naar artikel]
 20. Klarafestival 2017 draait rond thema "home sweet home" (09/01/2017 - De Redactie)
  Van 9 tot en met 24 maart organiseert de radiozender een nieuwe editie van het muziekfestival op verschillende plaatsen in Brussel, Brugge en Antwerpen. De concerten draaien dit jaar allemaal rond "plaats en verplaatsing, verbanning en identiteit".
  [naar artikel]
 21. Antwerps Eilandje krijgt (wellicht) een wekelijkse markt (09/02/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De Stad Antwerpen wil een wekelijkse markt inrichten op het Eilandje. Buurtbewoners en lokale handelaars vragen daar al langer om. Het college gaat de plannen nu voorleggen aan de gemeenteraad.
  [naar artikel]
 22. Lokale uitbraken stad Antwerpen veroorzaken onrust: ziekenhuizen en huisartsen houden extra overleg  (11/05/2021 - VRT NWS)
  Enkele lokale uitbraken in gemeentes ten zuidoosten van de stad Antwerpen zorgen voor ongerustheid in de provincie. Daarom houden de ziekenhuizen en de huisartsen in de regio vanavond een extra overleg. "Het is van het grootste belang dat een ziekenhuis snel geïnformeerd wordt over het aantal patiënten dat ze mogen verwachten en over de ernst van hun toestand", zegt gouverneur Cathy Berx op Radio 2 Antwerpen. "Als we echt een zorgeloze zomer willen, zal iedereen goed moeten meewerken en zelfdiscipline hebben." Nieuwe maatregelen komen er voorlopig niet.
  [naar artikel]
 23. Antwerpen strenger op sluikstorten: "Wie pizza gaat eten op de kaaien, moet lege verpakking terugbrengen naar take-away of meenemen naar huis" (05/06/2020 - VRT NWS)
  De stad Antwerpen gaat extra controleren op zwerfvuil en sluikstorten. De laatste weken is de helft meer afval opgehaald op drukke plaatsen in de stad en ook de vuilnisbakken puilen uit. "We zijn het beu", zei schepen Fons Duchateau (N-VA) op Radio 2 Antwerpen.
  [naar artikel]
 24. Open brief van Belgische handelaars: "Koop in deze tijden bij Belgische webwinkels" (20/03/2020 - VRT NWS)
  In deze ongeziene bizarre tijden slaan de Belgische handelaars de handen in elkaar om te onderstrepen dat lokaal kopen nu van extra groot belang is. Ook na deze crisis willen alle handelaars, groot én klein, opnieuw aan de slag kunnen en dat zullen ze met veel plezier doen. Via een open brief vragen de handelaars aan de consument om niet af te glijden naar buitenlandse webshops, maar volop de Belgische economie te ondersteunen.
  [naar artikel]
 25. Antwerps gouverneur pleit voor "proportionele" maatregelen tegen mogelijke lokale uitbraken coronavirus (16/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Antwerps provinciegouverneur Cathy Berx dringt aan op "proportionele" maatregelen om op te treden tegen mogelijke lokale uitbraken van het...
  [naar artikel]
 26. "Welkom terug-bonnen" geven Truiense handelaars duwtje in de rug (08/05/2020 - VRT NWS)
  De stad Sint-Truiden trekt 2 miljoen euro uit om de handelaars in de gemeente te ondersteunen. Daarmee wordt onder meer een systeem met "welkom terug-bonnen" opgestart. Met die bon krijgen klanten een winkeltegoed van 20 procent bovenop hun aangekochte bedrag.
  [naar artikel]
 27. Unizo haalt Woord van het Jaar binnen: "winkelhieren" (17/12/2019 - VRT NWS)
  "Winkelhieren", winkelen in je eigen buurt bij lokale handelaars, is verkozen tot Woord van het Jaar. Daar zit de campagne van middenstandsorganisatie Unizo voor veel tussen. "Winkelhieren" klopte "klimaatspijbelaar" en "egelwegel".
  [naar artikel]
 28. Werfzeil aan gevel Antwerps stadhuis krijgt tweede leven: "Iedereen krijgt een stukje stadhuis mee naar huis" (06/04/2021 - VRT NWS)
  Het werfzeil dat jarenlang aan de gevel van het stadhuis in Antwerpen hing voor renovatiewerken, krijgt een tweede leven. Het gaat om meer dan 1.500 vierkante meter stof met de afbeelding van het stadhuis op. De stad wil het zeil niet verloren laten gaan en zal er gadgets van maken. Creatief textielcollectief 'Cut It' ontwierp de gadets. "Iedereen krijgt een stukje stadhuis mee naar huis. We ontwierpen een klein opbergtasje dat je zowel binnen als buiten kan gebruiken", legt Tine Mallentjer uit op Radio 2 Antwerpen.
  [naar artikel]
 29. Handschrift "Bezette stad" van Paul van Ostaijen voor het eerst te zien: "Onmisbaar gelijk een kookboek" (27/03/2021 - VRT NWS)
  "Boem paukeslag": 100 jaar geleden verscheen "Bezette stad". Het Letterenhuis in Antwerpen toont nu voor het eerst het handschrift dat onlangs is aangekocht door de Vlaamse Gemeenschap. De expo "Bezette stad 100" vertelt het boeiende verhaal van de Eerste Wereldoorlog in Antwerpen, de Berlijnse jaren van Paul van Ostaijen en zijn revolutionaire gedichten.
  [naar artikel]
 30. Mechelse gids organiseert fietstocht met hondjes: "De highlights van de stad met je viervoeter"  (29/07/2021 - VRT NWS)
  Hondenmodellenbureau Mil-Agency en de Fietsgids gaan vanaf september Dogs on Wheels organiseren, een fietsroute die je met je hond kan doen. Fietsgids Kaat Mariën is alvast laaiend enthousiast. "Zo kunnen baasjes samen met hun hond de highlights van de stad ontdekken", vertelt ze aan Radio 2 Antwerpen.
  [naar artikel]
 31. Lier zet fietskoeriers in om lokale handelaars te helpen (18/11/2020 - VRT NWS)
  De stad Lier gaat fietskoeriers inzetten om pakjes van lokale handelaars aan huis te laten bezorgen. Op die manier wil ze de handelaars steunen in deze coronatijden. Het gaat om een proefproject met 2 koeriers dat later uitgebreid kan worden als het goed onthaald wordt.
  [naar artikel]
 32. De Mechelenbon succesvol bij heel wat bedrijven: "Enorme boost voor de Mechelse handel" (16/12/2020 - VRT NWS)
  De Mechelenbon, waarmee je kan gaan shoppen bij lokale handelaars in Mechelen, blijkt ook succesvol te zijn bij heel wat bedrijven. Momenteel hebben al bijna 100 ondernemingen bons besteld, goed voor 230.000 euro. Dat bedrag gaat dus naar de Mechelse handelaars en de lokale horeca. "Dat is een enorme boost voor de handel in onze binnenstad", zegt Geert Milis, de voorzitter van de handelaarsvereniging Mechelen Meemaken.
  [naar artikel]
 33. Antilliaanse Feesten gaan dan toch door deze zomer: "Kleinere editie met lokale artiesten" (20/05/2021 - VRT NWS)
  De Antilliaanse Feesten pakken uit met een kleinere editie 'Piti'. Na een coronazomer zonder festival keert de Caraïbische sfeer terug naar Hoogstraten. "Een uitdaging want we hebben minder dan 100 dagen om alles te organiseren", zegt Freya Verschueren op Radio 2 Antwerpen. Festivalgangers moeten een bewijs van vaccinatie of negatieve test voorleggen.
  [naar artikel]
 34. Waarom Bol.com een kantoor in Antwerpen opent (24/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De Nederlandse webwinkel Bol.com opent in mei een kantoor in de stad Antwerpen, zodat het nog meer lokale handelaars kan overtuigen om producten via zijn platform te verkopen. Door de populariteit van buitenlandse webshops is de omzet van Belgische handelaars in de vorige jaren gedaald. In bijna alle andere Europese landen is de omzet gestegen.
  [naar artikel]
 35. Viroloog Marc Van Ranst: "Koopzondag op de Meir? Zonder toegangscontrole loopt dit fout af" (30/11/2020 - VRT NWS)
  De stad Antwerpen organiseert in december vier koopzondagen. Maar is dat slim? Viroloog Marc Van Ranst reageert op Radio 2 Antwerpen: "Je moet zo'n koopzondag op de Meir beschouwen als een evenement. Zonder controle op het aantal aanwezige shoppers loopt dit fout", zegt hij in "Start Je Dag".
  [naar artikel]
 36. Inboedel Boekenbeurs onder de hamer: "450 lopende meter boekenkasten te koop" (21/09/2021 - VRT NWS)
  Het Stabroekse veilinghuis Hammertime veilt vandaag de inboedel van de failliete Antwerps Boekenbeurs. "We hebben 16 paletten vol promomateriaal, tientallen laptops, koffie-apparaten én 450 lopende meter boekenkasten", zegt veilingmeester Steven Teughels op Radio 2 Antwerpen.
  [naar artikel]
 37. Groen laakt "doofpotoperatie" over fraude bij Antwerps stadspersoneel (30/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een audit over een bestuurscoördinator bij de stad Antwerpen die onder meer aannemers zou hebben bevoordeeld tijdens aanbestedingsprocedures en
  [naar artikel]
 38. Antwerps bedrijf mag opnieuw uitzonderlijke diamant slijpen voor Louis Vuitton (05/11/2020 - VRT NWS)
  Diamantbedrijf HB Antwerp mag een uitzonderlijk grote en heldere diamant van maar liefst 549 karaat slijpen voor Louis Vuitton. "Sethunya" is de tweede topdiamant op korte tijd die in Antwerpen zal worden verwerkt. "Sewelo", de op één na grootste diamant ter wereld, werd in januari al aan Antwerpen toegewezen. Dat recorddiamanten als "Sethunya" en "Sewelo" hier worden verwerkt bewijst dat de diamantstad aan een succesvolle comeback timmert na enkele moeilijke jaren.
  [naar artikel]
 39. Leoclub Mol-Geel Zuiderkempen steunt lokale handelaars met kookboek vol gerechten van Kempense chefs (01/12/2020 - VRT NWS)
  Leoclub Mol-Geel Zuiderkempen lanceert deze week het kookboek "Zuiderkempens Koken". Dat bevat recepten van vijf Kempense chefs op basis van producten uit eigen streek. Op die manier willen ze geld inzamelen voor het goede doel en de lokale handelaars een duwtje in de rug geven.
  [naar artikel]
 40. Druggebruik op Tomorrowland: "Ik wil niets minimaliseren, maar laten we niet dramatiseren" (28/07/2019 - VRT NWS)
  Onder de miezerende regen is de laatste dag van het tweede weekend van de vijftiende editie van Tomorrowland gestart. Een hoogtepunt is "Symphony of Unity" waarbij een symfonisch orkest klassieke versies van elektronische dansmuziek brengt. Ondanks het overlijden van een Indiase jongeman vorige week blikken de organisatie en het Vlaamse Kruis terug op een rustige editie.
  [naar artikel]
 41. Winkeliers en horeca schenken reuzenrad: "Het moet een mooie eindejaar worden" (12/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Dankzij een financiële bijdrage van de Geelse handelaars en horecaondernemers kan de tweede editie van Geel Wintert vanaf 30 november uitpakken met een reuzenrad. Het wordt ook een open evenement, zonder zwarte omheining.
  [naar artikel]
 42. Lokale troepen in Tigray nemen nu ook tweede stad Shire in en rukken verder op (30/06/2021 - VRT NWS)
  In Tigray zetten de strijders van het lokale TPLF-front hun opmars voort, ondanks het "humanitaire bestand" dat de Ethiopische regering heeft afgekondigd. Enkele dagen na de lokale hoofdstad Mekele hebben ze nu ook Shire in het noordwesten van Tigray heroverd. De Ethiopische en Eritrese troepen zouden op terugtocht zijn. Ethiopië spreekt over een "aanval van buitenaf".
  [naar artikel]
 43. Stad bundelt afhaalzaken en webshops van Beringse handelaars op website (23/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  De stad Beringen lanceert op haar website een pagina om de lokale middenstand en horeca te steunen in deze coronacrisis. De website moedigt mensen aan om lokaal online te shoppen, geeft een overzicht van de Beringse handelaars die aan huis leveren en de afhaalzaken. “Een duidelijk overzicht helpt zowel de inwoners als onze Beringse handelaars. We moeten hier samen door!” laat schepen van ondernemen en lokale economie Werner Janssen weten.
  [naar artikel]
 44. Burgemeester Bart De Wever over extra coronamaatregelen in Antwerpen: "Zien hoe het evolueert, maar sluit het niet uit" (18/09/2021 - VRT NWS)
  Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) sluit niet uit dat hij ook in zijn stad bijkomende maatregelen zal nemen, nu de mondmaskerplicht op veel plaatsen wegvalt vanaf 1 oktober. Hij wil voorzichtig naar een vrije samenleving in zijn stad, maar is geen voorstander van maatregelen op wijkniveau. "Dat is niet praktisch en dat dient tot niets", zegt hij in het zaterdaginterview in "De ochtend".
  [naar artikel]
 45. 3 Belgen vallen in de prijzen op Antwerps kortfilmfestival (26/08/2018 - VRT NWS)
  In het Antwerpse Filmhuis Klappei zijn de beste kortfilms verkozen op de 1e editie van "Night of the Short Film", een internationaal kortfilmfestival. De vakjury koos "Lithuania" van regisseur Gaspard Audouin tot "Beste kortfilm nationaal". Bij het publiek ging de voorkeur in die categorie uit naar "Change" van Tobias Deruwe.
  [naar artikel]
 46. Koop en win in Bocholt (01/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Van zaterdag 5 oktober tot en met zaterdag 26 oktober organiseert de gemeente samen met de Bocholtse middenstanders een eindejaaractie. “Na het succes van vorig jaar zijn er achtentwintig lokale handelaars die wel brood zien in de actie Maand van de klant en enthousiast deelnemen,” zegt burgemeester Stijn Van Baelen
  [naar artikel]
 47. Antwerpen verbiedt islamitische lezingen in gemeenschapscentrum (21/11/2017 - VRT NWS)
  De wekelijkse bijeenkomsten van een Islamitisch prediker in gemeenschapscentrum Den Tir in Antwerpen, mogen niet verder doorgaan. Dat heeft het stadsbestuur beslist. In zalen van de stad Antwerpen mogen geen "religieuze activiteiten" plaatsvinden. Volgens Antwerps schepen Fons Duchateau werd de zaal gehuurd onder valse voorwendselen.
  [naar artikel]
 48. Sint-Niklaas heeft vanaf 2022 een eigen digitale stadsmunt: "125 handelaars doen al mee" (15/06/2021 - VRT NWS)
  Sint-Niklaas start in 2022 met eigen digitale stadsmunten. 125 lokale handelaars tonen zich al bereid om te werken met de munt. Die moet de inwoners stimuleren om meer lokaal te kopen. "De klant kan de munt ook verdienen door sociaal wenselijk gedrag te vertonen", zegt Lies Van Poucke van de dienst Toerisme.
  [naar artikel]
 49. Protest tegen "skatestoppers" op Scheldekaaien in Antwerpen: "Skaten in de stad is belangrijke uiting van creativiteit" (18/04/2021 - VRT NWS)
  Aan de Scheldekaaien in Antwerpen hebben skaters gedemonstereerd tegen de skatestoppers die de stad daar onlangs heeft laten plaatsen. Dat zijn metalen plaatjes die het moeilijk maken om op die plek nog te skaten. "Het voorstel van de stad om over twee jaar een skatepark in te richten in de buurt is geen oplossing", zegt initiatiefnemer Amina Vandenheuvel.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.