Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

22 September 2021
22:49 uur

Democratisch gouverneur Californië blijft op post: poging van conservatieven om Gavin Newsom buiten te werken mislukt

Het Laatste Nieuws

15/09/2021 - 07:37

De kiezers in de Amerikaanse staat Californië hebben ervoor gekozen om hun Democratische gouverneur in functie te houden. Ze stemden massaal “nee” in een door conservatieven aangedreven referendum om Gavin Newsom uit zijn functie te zetten omdat hij strenge coronamaatregelen uitvaardigt. Dat blijkt uit inschattingen van Amerikaanse media.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Democratisch gouverneur Californië blijft op post: poging van Republikeinen om Gavin Newsom buiten te werken mislukt (15/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De kiezers in de Amerikaanse staat Californië hebben ervoor gekozen om hun Democratische gouverneur in functie te houden. Ze stemden massaal “nee” in een door Republikeinen aangedreven referendum om Gavin Newsom uit zijn functie te zetten omdat hij strenge coronamaatregelen uitvaardigt. Dat blijkt uit inschattingen van Amerikaanse media.
  [naar artikel]
 2. Democraten triomferen in Californië: Republikeinse poging gouverneur Gavin Newsom af te zetten mislukt (15/09/2021 - De Morgen)
  De Democratische gouverneur van Californië, Gavin Newsom, heeft met groot gemak een ‘recall election’ of herroepingsstemming overleefd. Met bijna twee derde van de stemmen geteld verwierp meer dan 66 procent van de kiezers de vraag of Newsom afgezet moest worden. Daarmee heeft hij een Republikeinse campagne weerstaan om hem ten val te brengen over zijn progressieve beleid inzake immigratie, Covid-19 en misdaadbestrijding.
  [naar artikel]
 3. 29-jarige YouTuber leidt in polls om Gavin Newsom op te volgen als gouverneur van Californië (17/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: 29-jarige YouTuber leidt in polls om Gavin Newsom op te volgen als gouverneur van Californië Als de inwoners van Californië op 14 september stemmen om de zittende gouverneur Gavin Newsom af te zetten, is de kans groot dat hij opgevolgd wordt door Kevin Paffrath. De 29-jarige YouTuber, een van de 46 kandidaten, staat in de polls momenteel verrassend helemaal bovenaan. De 53-jarige Democraat Gavin Newsom is sinds begin 2019 gouverneur […] Lees dit artikel: 29-jarige YouTuber leidt in polls om Gavin Newsom op te volgen als gouverneur van Californië
  [naar artikel]
 4. Poging om Californische gouverneur de laan uit te sturen, mislukt (15/09/2021 - De Tijd)
  07:26 De Democratische gouverneur, Gavin Newsom, mag dan toch op post blijven. De kiezers in Californië stemden 'nee' in een referendum dat door Newsoms critici was uitgeschreven om hem uit zijn functie te ...
  [naar artikel]
 5. Newsom overleeft referendum en mag doorgaan als gouverneur van Californië (15/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Newsom overleeft referendum en mag doorgaan als gouverneur van Californië De Democratische gouverneur Gavin Newsom mag van de Californische kiezers zijn mandaat voortzetten. Hij wint de zogeheten recall election, een referendum dat moest uitmaken of hij blijft ofwel vervangen moest worden. Volgens de projecties van CNN stemde 67 procent van de kiezers “nee” op de vraag of Newsom weg moet. Dat betekent dat de 53-jarige […] Lees dit artikel: Newsom overleeft referendum en mag doorgaan als gouverneur van Californië
  [naar artikel]
 6. Spanning in Amerikaanse staat Californië: blijft Democratische gouverneur Gavin Newsom aan of niet?  (14/09/2021 - VRT NWS)
  In de Amerikaanse staat Californië beslissen de kiezers vandaag of ze de Democratische gouverneur Gavin Newsom afzetten of niet. Dat gebeurt via een zogeheten "recall election" of herroepingsstemming. Het belang van de verkiezing overstijgt de staat, want een van de bevoegdheden van de gouverneur reikt tot in Washington. President Joe Biden is vandaag dan ook zelf in Californië om mee campagne te voeren.
  [naar artikel]
 7. Californisch gouverneur Gavin Newsom mag op post blijven (15/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Nog geen uur nadat de stembureaus er sloten, heeft AP Gavin Newsom uitgeroepen tot winnaar van het referendum in de Amerikaanse staat Californië. Met 60 procent van de stemmen geteld, zijn de resultaten volgens het persagentschap duidelijk genoeg om te stellen dat de Democratische gouverneur op post mag blijven.
  [naar artikel]
 8. Democratische gouverneur van Californië Gavin Newsom mag aanblijven na "recall election" (15/09/2021 - VRT NWS)
  In de Amerikaanse staat Californië mag de Democratische gouverneur Gavin Newsom aanblijven. Newsom overleefde een zogeheten recall election of herroepingsverkiezing.
  [naar artikel]
 9. Californische gouverneur Gavin Newsom mag blijven, maar hervormingen staan op agenda (20/09/2021 - Knack)
  De Democratische gouverneur Gavin Newsom van de Amerikaanse staat Californië overleefde vorige week een zogenaamde 'recall vote'. Nu rijst de vraag: is de tijd rijp om het proces voor een tussentijdse verkiezing te hervormen?
  [naar artikel]
 10. Zal een “nieuwe Trump” Californië besturen? (14/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Zal een “nieuwe Trump” Californië besturen? De Amerikaanse president Joe Biden haastte zich naar Californië om gouverneur Gavin Newsom te steunen, die voor een referendum staat, om hem in functie te houden. Op papier riskeert Gavin Newsom niet veel. Het moet gezegd worden dat Californië al vele jaren een blauwe staat is, vooral Democratische kandidaten besturen het. Toch is er wat […] Lees dit artikel: Zal een “nieuwe Trump” Californië besturen?
  [naar artikel]
 11. Californië wil Witte Huis laten vervolgen voor opsluiten van migrantenkinderen (23/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De gouverneur van Californië, Gavin Newsom, heeft bekendgemaakt dat Californië zich bij andere staten zal aansluiten als er volgende week een...
  [naar artikel]
 12. Caitlyn Jenner verliest gouverneursverkiezingen in Californië (15/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Caitlyn Jenner (71) wordt niet de nieuwe gouverneur van Californië. De ‘Keeping Up With The Kardashians’-ster deed een gooi naar de functie, maar de huidige democratische gouverneur Gavin Newsom won, dat schrijven verschillende Amerikaanse media.
  [naar artikel]
 13. Californië wil presidentsverkiezingen per post houden (09/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Gavin Newsom, de gouverneur van Californië, wil de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november per post houden vanwege de coronapandemie. Hij...
  [naar artikel]
 14. Trump bekvecht met gouverneur van Californië over bosbranden (04/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft zondag de gouverneur van Californië Gavin Newsom ervan beschuldigd slecht werk te leveren om de...
  [naar artikel]
 15. Trump bekvecht met gouverneur Californië over bosbranden (04/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft zondag de gouverneur van Californië Gavin Newsom ervan beschuldigd slecht werk te leveren om de...
  [naar artikel]
 16. Referendum beslist over lot gouverneur Californië (14/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  In de Amerikaanse staat Californië wordt dinsdag tijdens een referendum beslist of de huidige gouverneur, de Democraat Gavin Newsom, zijn mandaat mag voortzetten of dat hij vervangen moet worden. Dat gebeurt tijdens een “recall election”, een procedure waarmee Arnold Schwarzenegger in 2003 gouverneur kon worden van de staat aan de Amerikaanse westkust.
  [naar artikel]
 17. Californië stemt over afzetting gouverneur: 'Hier is sprake van partijpolitiek' (17/05/2021 - Knack)
  Republikeinen in Californië hebben met succes een tussentijdse verkiezing over de positie van Democratisch gouverneur Gavin Newsom op de agenda gekregen. In het najaar moeten Californiërs beslissen of ze Newsom naar huis sturen, en zoja, wie hem moet vervangen.
  [naar artikel]
 18. Gouverneur Californië wil niet meedoen met “gefabriceerde” migratiecrisis en haalt soldaten weg van grens (12/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Gavin Newsom, de gouverneur van Californië, heeft maandag een bevel ondertekend waarmee meer dan twee derde van de Amerikaanse soldaten langs de...
  [naar artikel]
 19. Gouverneur Californië roept noodtoestand uit vanwege bosbranden (07/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De gouverneur van Californië, Gavin Newsom, heeft zondag (lokale tijd) de noodtoestand uitgeroepen in vijf gebieden vanwege natuurbranden....
  [naar artikel]
 20. Harde wind verspreidt het vuur verder in Californië: 200.000 mensen geëvacueerd, gouverneur roept noodtoestand uit (27/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De gouverneur van Californië, Gavin Newsom, heeft vandaag de noodtoestand uitgeroepen in zijn staat vanwege de verwoestende bosbranden. “De...
  [naar artikel]
 21. Californische gouverneur mag blijven, maar hervormingen staan op agenda (20/09/2021 - Knack)
  De Democratische gouverneur Gavin Newsom van de Amerikaanse staat Californië overleefde vorige week een zogenaamde 'recall vote'. Nu rijst de vraag: is de tijd rijp om het proces voor een tussentijdse verkiezing te hervormen?
  [naar artikel]
 22. Goed nieuws voor 737 gevangenen op death row: Californië schort doodstraf op (13/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse deelstaat Californië gaat vandaag een moratorium op executies invoeren. Gouverneur Gavin Newsom zal de maatregel aankondigen in een...
  [naar artikel]
 23. Goed nieuws voor 737 gevangenen in de ‘death row’: Californië schort doodstraf op (13/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse staat Californië gaat vandaag een moratorium op executies invoeren. Gouverneur Gavin Newsom zal de maatregel aankondigen in een...
  [naar artikel]
 24. VIDEO. Nieuwe gouverneur van Californië geeft speech... maar het is zijn slaperige zoontje (2) die de show steelt (08/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Democraat Gavin Newsom is de nieuwe gouverneur van Californië. Na zijn inauguratie gaf hij een eerste speech aan een enthousiast publiek. Maar...
  [naar artikel]
 25. Californië verbiedt verkoop nieuwe pelsproducten (14/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Californië wil als eerste Amerikaanse staat de verkoop van nieuwe pelsproducten verbieden. Gouverneur Gavin Newsom ondertekende zaterdag een...
  [naar artikel]
 26. Californië verplicht als eerste Amerikaanse staat vaccins of tests voor leerkrachten (11/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse staat Californië verplicht de vaccinatie tegen COVID-19 voor leerkrachten en schoolpersoneel. Wie niet gevaccineerd is moet zich regelmatig testen op het coronavirus. Dat heeft gouverneur Gavin Newsom woensdag aangekondigd in een school in Oakland. De vaccinatie is het beste instrument om de pandemie te bestrijden en om scholen open te houden, aldus de Democraat.
  [naar artikel]
 27. VIDEO. Bemiddelingspoging gouverneur mislukt: Haaltert blijft onbestuurbaar (01/11/2016 - Het Nieuwsblad)
  De bemiddelingsopdracht van gouverneur Briers rond de onbestuurbaarheid van de gemeente Haaltert is nu ook officieel mislukt. De poging van de gouverneur was eind september al afgelopen. Nu heeft Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans, op basis van het rapport van de gouverneur, een brief gestuurd naar de gemeenteraad. Daarin staat dat de bemiddeling van de gouverneur niet tot een oplossing heeft geleid.
  [naar artikel]
 28. Emotionele gouverneur over bosbranden VS: “Dit is de perfecte storm” (12/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  De gouverneur van de Amerikaanse staat Californië Gavin Newsom trekt aan de alarmbel. Hij waarschuwt voor de gevaarlijke situatie waar de Verenigde Staten zich in bevindt. “Er is geen debat meer mogelijk over klimaatverandering”, zei hij.
  [naar artikel]
 29. Caitlyn Jenner wil gouverneur van Californië worden (23/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Caitlyn Jenner (71) wil aan de slag als gouverneur van de Amerikaanse staat Californië. De realityster heeft haar papieren al ingeleverd. De Republikeinse Jenner wil de Democratische gouverneur Gavin Newsom vervangen.
  [naar artikel]
 30. Gouverneur Californië vraagt hulp van Australië en Canada bij bluswerken (22/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  De gouverneur van de staat Californië, Gavin Newsom, heeft Canada en Australië om hulp gevraagd bij het bestrijden van de bosbranden. Ondanks de inspanningen van meer dan 12.000 brandweerlieden breiden de natuurbranden zich nog steeds uit. “We hebben zoiets als dit in vele jaren niet gezien”, zei de gouverneur.
  [naar artikel]
 31. Trump en gouverneur bekvechten over branden in Californië (04/11/2019 - Knack)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft zondag de gouverneur van Californië Gavin Newsom ervan beschuldigd slecht werk te leveren om de natuurbranden in zijn staat te bestrijden. Hij dreigt ermee de geldkraan dicht te draaien.
  [naar artikel]
 32. Gouverneur Newsom roept Californië uit tot ‘natiestaat’ (12/04/2020 - Express)
  De staat Californië stelt zich in de strijd tegen covid-19 op als ‘een natiestaat’. Er wordt niet langer op de... The post Gouverneur Newsom roept Californië uit tot ‘natiestaat’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 33. Californië gaat tot 8.000 gevangenen vrijlaten om verspreiding coronavirus te stoppen (11/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  Californië gaat tot 8.000 gevangenen vervroegd vrijlaten in een poging de verspreiding van COVID-19 in de gevangenissen te stoppen. Dat heeft gouverneur Gavin Newsom aangekondigd.
  [naar artikel]
 34. Trump en gouverneur bekvechten over bosbranden in Californië (04/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft zondag de gouverneur van Californië Gavin Newsom ervan beschuldigd slecht werk te leveren om de bosbranden in zijn staat te bestrijden. Hij dreigt ermee de geldkraan dicht te draaien.
  [naar artikel]
 35. Trump bekvecht met gouverneur van Californië over bosbranden (04/11/2019 - De Morgen)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft zondag de gouverneur van Californië Gavin Newsom ervan beschuldigd slecht werk te leveren om de bosbranden in zijn staat te bestrijden. Hij dreigt ermee de geldkraan dicht te draaien.
  [naar artikel]
 36. Californische gouverneur roept noodtoestand uit vanwege bosbranden (28/10/2019 - Knack)
  De gouverneur van de Amerikaanse staat Californië, Gavin Newsom, heeft zondag de noodtoestand uitgeroepen in zijn staat vanwege de verwoestende bosbranden.
  [naar artikel]
 37. Realityster en gewezen topatleet Caitlyn Jenner wil gouverneur van Californië worden (23/04/2021 - VRT NWS)
  Caitlyn Jenner, realityster, gewezen atleet en een van de bekendste Amerikaanse transgender personen, gaat zich kandidaat stellen om gouverneur te worden van de staat Californië. Jenner is Republikein en wil het net als drie andere Republikeinse kandidaten opnemen tegen de huidige Democratische gouverneur Gavin Newsom.
  [naar artikel]
 38. Gouverneur Californië roept noodtoestand uit vanwege bosbranden (07/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  De gouverneur van Californië, Gavin Newsom, heeft de noodtoestand uitgeroepen in vijf counties vanwege aanhoudende bosbranden. Dit heeft de krant The New York Times gemeld.
  [naar artikel]
 39. Mogelijk vervroegde verkiezingen in Californië (27/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  In de Amerikaanse staat Californië zijn voldoende handtekeningen ingezameld om een referendum te organiseren over het lot van de Democratische gouverneur Gavin Newsom. Dat hebben de lokale autoriteiten maandag meegedeeld.
  [naar artikel]
 40. Gouverneur van Californië roept noodtoestand uit vanwege verwoestende bosbranden (27/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  De gouverneur van de Amerikaanse staat Californië, Gavin Newsom, heeft zondag de noodtoestand uitgeroepen in zijn staat vanwege de verwoestende bosbranden. Dat zegt hij in een persbericht.
  [naar artikel]
 41. VIDEO. 2-jarig zoontje onderbreekt inauguratie van gouverneur en verovert alle harten (08/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  Gouverneur Gavin Newsom zijn 2-jarige zoontje onderbrak zijn vaders inauguratie en stal de show in het California Capitol in Sacramento in het Westen van de Verenigde Staten. Terwijl de gouverneur scherp reageerde tegen Trump had het kind andere bezorgdheden. Hij liep zwierf rond op het podium met een deken en liep uiteindelijk in de armen van zijn vader tijdens zijn speech. Het publiek kon het schattige intermezzo zeker smaken.
  [naar artikel]
 42. Jill Peeters: “Meer en hevige bosbranden zijn het nieuwe normaal” (12/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In Californië woeden de hevigste bosbranden in bijna honderd jaar. Volgens Jerry Brown, gouverneur van Californië, zullen er in de toekomst nog...
  [naar artikel]
 43. Jill Peeters: “Meer en hevigere bosbranden zijn het nieuwe normaal” (12/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In Californië woeden de hevigste bosbranden in bijna honderd jaar. Volgens Jerry Brown, gouverneur van Californië, zullen er in de toekomst nog...
  [naar artikel]
 44. Californië gaat moratorium op executies afkondigen (13/03/2019 - Metro)
  De Amerikaanse deelstaat Californië gaat woensdag een moratorium op executies invoeren. Gouverneur Gavin Newsom zal de maatregel aankondigen in een toespraak waarvan enkele uitreksels al aan de pers werden bezorgd. Het moratorium van onbepaalde duur is goed nieuws voor de 737 gedetineerden die momenteel in de “dodengang” van de staat op de uitvoering van hun doodstraf wachten. Volgens de nieuwe gouverneur is de “doodstraf onverenigbaar met de (Amerikaanse) grondbeginselen en gaat het regelrecht in tegen wat het betekent om een inwoner van Californië te zijn”. De straf is, rekening houdend met de kostprijs, de finaliteit en het raciale onevenwicht, immoreel en een uiting van een mislukt beleid, zou het betoog luiden. Newsom zal de praktijk opschorten door middel van een uitvoeringsbesluit, dat meteen ook de sluiting betekent van de executiekamer in de gevangenis van San Quentin nabij San Francisco. De nieuwe gouverneur trad pas in januari aan en is al lang gekant tegen de doodstraf. Hij geldt als katholiek en liet zijn religie in het verleden al wel meermaals zijn beleid beïnvloeden. “Het opzettelijk doden van een persoon is verkeerd. En als gouverneur zal ik niet toezien op de executie van eender welk individu”, zal Newsom naar verwachting zeggen. Er zijn momenteel geen executies gepland in Californië. De laatste keer dat in de deelstaat de doodstraf werd uitgevoerd was in 2006. Toen kreeg de 76-jarige Clarence Ray Allen een dodelijke injectie nadat hij twee decennia eerder schuldig werd bevonden aan drievoudige moord. Bron: Belga   Het bericht Californië gaat moratorium op executies afkondigen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 45. Vernietigende bosbranden in Californië zijn "het nieuwe normaal" (10/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Jerry Brown, de gouverneur van de Amerikaanse staat Californië, heeft gezegd dat de bosbranden die momenteel in het zuiden van Californië woeden...
  [naar artikel]
 46. Politiek circus: kandidaat-gouverneur Californië brengt beer mee op campagne (05/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Politiek circus: kandidaat-gouverneur Californië brengt beer mee op campagne John Cox, een van de Republikeinen die zich kandidaat stelt om gouverneur te worden van de staat Californië, voert een wel heel opmerkelijke campagne. De zakenman had er niets beter op gevonden om een beer mee te nemen naar zijn verkiezingsrally.  Cox, die het opneemt tegen de huidige Democratische gouverneur Gavin Newsom, voert campagne met […] Lees dit artikel: Politiek circus: kandidaat-gouverneur Californië brengt beer mee op campagne
  [naar artikel]
 47. Californië krijgt mogelijk vervroegde verkiezingen (27/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De inwoners van de Amerikaanse staat Californië gaan later dit jaar waarschijnlijk vervroegd naar de stembus om te beslissen over het lot van de Democratische gouverneur Gavin Newsom. Een door de Republikeinen gesteunde petitie heeft meer dan 1,6 miljoen handtekeningen opgeleverd, voldoende om deze zogeheten herroepingsstemming af te dwingen.
  [naar artikel]
 48. President Trump dreigt noodhulp voor bosbranden Californië stop te zetten (04/11/2019 - VRT NWS)
  De Amerikaanse president Trump en de gouverneur van de staat Californië bekvechten over de aanhoudende bosbranden in Californië. Hij dreigt ermee om niet langer federale hulp te bieden. Volgens de gouverneur van Californië, Gavin Newsom heeft president Trump geen recht van spreken over de bosbranden, aangezien hij niet in de klimaatopwarming gelooft.
  [naar artikel]
 49. Krijgt gouverneur van Californië Trump op de knieën met nieuwe wet voor belastingaangifte? (31/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De gouverneur van Californië heeft vandaag een wet ondertekend die Amerikaanse presidentskandidaten verplicht om hun belastingaangifte van vijf...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.