Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

22 September 2021
23:24 uur

Geheime viplijst: Facebook laat beroemdheden en politici regels overtreden waaraan gewone gebruikers zich moeten houden

Het Nieuwsblad

15/09/2021 - 07:38

Publiekelijk verklaart Facebook dat iedereen gelijk is voor de regels op het socialemediaplatform. Maar interne bedrijfsdocumenten tonen dat miljoenen beroemdheden ongestraft die regels mogen breken. Dat blijkt uit een onderzoek van The Wall Street Journal.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Politici op Facebook mogen niet zomaar de regels meer overtreden (04/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Politici die bewust haatzaaien op Facebook en de regels overtreden, worden binnenkort niet meer getolereerd op de sociale netwerksite. Dat meldt de Washington Post. Facebook reageert daarmee op de kritiek, dat de site te veel ruimte zou geven aan de vrije ‘ongezouten’ mening van politici.
  [naar artikel]
 2. Facebook verstrengt gebruik van livestreams na aanslag Christchurch (15/05/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Twee maanden nadat een livestream van de aanslagen op twee moskeeën in het Nieuw-Zeelandse Christchurch te zien was op Facebook, kondigt het onlinenetwerk nieuwe restricties voor Facebook Live aan. Gebruikers die zich niet aan de regels houden, zullen voor “een lange tijd” geen livevideo’s meer kunnen posten, meldt Facebook woensdag.
  [naar artikel]
 3. Twitter neemt maatregelen tegen politici die regels schenden (27/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Twitter gaat harder optreden tegen boodschappen van politici die de regels overtreden. Voor zulke berichten komt nu een ‘notice’ die de lezer...
  [naar artikel]
 4. Deze strengere regels gelden vanaf dit weekend in de voetbalstadions (20/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Dinsdag heeft de Pro League opnieuw overlegd met de overheden om de laatste details omtrent publiek in de voetbalstadions af te werken. Fans blijven toegelaten in de stadions. De regels waaraan ze zich moeten houden, zijn wel iets strenger.
  [naar artikel]
 5. Facebook kan gebruikers met nieuwe app in de gaten houden (13/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Facebook heeft een app voorgesteld, waarmee het het gebruik van de app in de gaten kan houden. Gebruikers worden beloond voor het registreren van...
  [naar artikel]
 6. Twitter laat gebruikers meedenken over regels voor wereldleiders (19/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Twitter laat zijn gebruikers meedenken over nieuwe regels voor wereldleiders die gebruikmaken van het platform. Voor die groep gelden minder strenge regels dan voor andere gebruikers.
  [naar artikel]
 7. Facebook laat gebruikers surfgedrag loskoppelen van account (20/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Facebook lanceert ‘Off-Facebook Activity’, dat gebruikers toelaat hun surfgedrag op andere applicaties en websites los te koppelen van hun Facebook-account.
  [naar artikel]
 8. Stad Antwerpen wil speed pedelecs extra regels opleggen: “Gebruik gezond verstand” (25/07/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De stad Antwerpen wil speed pedelecs een duidelijkere plaats geven in het verkeer. Extra regels en verkeersborden moeten de gebruikers van snelle elektrische fietsen sensibiliseren zich in de stad aan te passen en te gedragen als een gewone fietser.
  [naar artikel]
 9. Facebook laat het gebruikers weten als de presidentsverkiezingen beslist zijn (06/11/2020 - Express)
  U zal wellicht gewoon op Facebook kunnen zien wanneer de strijd tussen Joe Biden en Donald Trump beslecht is. We... The post Facebook laat het gebruikers weten als de presidentsverkiezingen beslist zijn appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 10. Worden postbodes het zwijgen opgelegd? 'Bpost schendt de grondwet' (06/02/2019 - Knack)
  In een bijgewerkte versie van zijn 'code of conduct' verstrakt Bpost de regels waaraan werknemers zich moeten houden als ze deelnemen aan publieke debatten.
  [naar artikel]
 11. Facebook helpt gebruikers bewust om minder tijd op de socialnetwerksite door te brengen (01/02/2018 - VRT NWS)
  De populariteit van Facebook blijft groot. Het bedrijf zelf doet er echter alles aan om gebruikers minder lang op zijn socialnetwerksite te houden. Aanpassingen aan de manier waarop het nieuwsoverzicht aan gebruikers wordt gepresenteerd, resulteren dagelijks in grofweg 50 miljoen uur minder tijd die wereldwijd aan Facebook wordt besteed.
  [naar artikel]
 12. Maggie De Block zelf in de knoop met regels rond sociaal contact: “Dan zal ik maar samen met dochter bij moeder gaan” (10/05/2020 - Het Nieuwsblad)
  Dat de regels over sociaal contact met maximaal vier personen niet makkelijk toe te passen en te interpreteren vallen, is zondag nog maar eens duidelijk geworden. Minister Maggie De Block zelf zondigt tegen de regels die in het ministerieel besluit staan en waaraan alle Belgen zich moeten houden. Al interpreteert zij die regels anders. En waarschuwt viroloog Marc Van Ranst om alles niet te letterlijk te nemen.
  [naar artikel]
 13. Maggie De Block zelf in de knoop met regels rond sociaal contact: ‘Dan zal ik maar samen met dochter bij moeder gaan’ (10/05/2020 - De Standaard)
  Dat de regels over sociaal contact met maximaal vier personen niet makkelijk toe te passen en te interpreteren vallen, is zondag nog maar eens duidelijk geworden. Minister Maggie De Block zelf zondigt tegen de regels die in het ministerieel besluit staan en waaraan alle Belgen zich moeten houden. Al interpreteert zij die regels anders. En waarschuwt viroloog Marc Van Ranst om alles niet te letterlijk te nemen.
  [naar artikel]
 14. Facebook blijft worstelen met haatberichten en vals nieuws (18/07/2018 - Knack)
  Een nieuwe undercover reportage moet aantonen dat hoe Facebook zijn 'content' modereert, niet overeen komt met de regels die het zelf uitschrijft. Zo blijven gewelddadige filmpjes van kindermishandeling online ondanks klachten, en lijkt het erop alsof extreemrechtse sites de regels mogen overtreden, zolang ze populair genoeg zijn.
  [naar artikel]
 15. Sri Lanka opent de grenzen voor toeristen: dit zijn de regels waar ze zich aan moeten houden (18/02/2021 - Express)
  Het Zuid-Aziatische land Sri Lanka, meteen ook een topbestemming bij Britten, heropent de grenzen voor toeristen. Die moeten zich wel aan een set strenge regels houden. In België moeten we er momenteel nog niet over dromen, maar voor wie niet uit een land met een reisverbod komt, staan de deuren van Sri Lanka alweer open. […] The post Sri Lanka opent de grenzen voor toeristen: dit zijn de regels waar ze zich aan moeten houden appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 16. Facebook laat gebruikers nagaan of ze op Russische propaganda botsten (23/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Gebruikers van de sociale netwerken Facebook en Instagram zullen binnenkort op een nieuw portaal kunnen nagaan met welke door Rusland aangestuurde...
  [naar artikel]
 17. Pro League heeft laatste details afgewerkt: strengere regels, maar publiek in voetbalstadions blijft welkom (20/10/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Dinsdag heeft de Pro League opnieuw overlegd met de overheden om de laatste details omtrent publiek in de voetbalstadions af te werken. Fans blijven toegelaten in de stadions. De regels waaraan ze zich moeten houden, zijn wel iets strenger.
  [naar artikel]
 18. Facebook laat gebruikers surfgedrag loskoppelen van account (20/08/2019 - Het Nieuwsblad)
  Facebook lanceert ‘Off-Facebook Activity’, dat gebruikers toelaat hun surfgedrag op andere applicaties en websites los te koppelen van hun Facebook-account. “We zullen niet weten welke websites je hebt bezocht of wat je daar hebt gedaan, en we zullen geen data die je loskoppelt, gebruiken om advertenties naar jou te richten op Facebook, Instagram of Messenger”, aldus Facebook. Het bedrijf verwacht dat dit kan wegen op de cijfers, maar oordeelt dat het belangrijker is om mensen de controle over hun data te geven.
  [naar artikel]
 19. Facebook betaalde gebruikers voor verregaande toegang tot surfgedrag (30/01/2019 - Metro)
  Facebook heeft gebruikers van 13 tot 35 jaar oud tot 20 dollar per maand betaald om verregaande toegang te krijgen tot hun onlineverkeer. Dat meldde de technologiewebsite TechCrunch. Facebook verdedigt zelf het in 2016 gestarte programma, maar moet het noodgedwongen stopzetten op het Apple-besturingssysteem iOS. In ruil voor een geldbedrag vroeg Facebook aan gebruikers om de iOS- of Android-app “Facebook Research” te downloaden, een VPN waarmee de sociaalnetwerksite hun surfgedrag in detail volgde. Facebook had in principe toegang tot onder meer privéberichten, foto’s, video’s, e-mails, locatiegegevens, zoekgeschiedenis en surfgeschiedenis. Het ging zelfs zover dat Facebook de gebruikers vroeg om screenshots van hun bestelgeschiedenis op webwinkel Amazon door te sturen. Experten betwijfelen dat alle betrokken gebruikers, en met name tieners, wisten hoe ver de tracking ging. Om de app op iPhones te krijgen, omzeilde Facebook ook de App Store van Apple, wat in strijd is met het beleid van de iPhone-maker. De sociaalnetwerksite liet gebruikers de app installeren via een speciaal certificaat dat Apple geeft aan ontwikkelaars om apps te laten installeren op smartphones binnen hun bedrijf. Apple laat ondertussen weten dat het bedrijf het certificaat van Facebook heeft ingetrokken, waardoor Facebook het “Facebook Research”-project op iOS noodgedwongen moet stopzetten. Volgens TechCrunch zijn nu alle interne Facebook-apps, ook de legitieme apps die volgens de regels van het certificaat zijn geïnstalleerd, onbruikbaar. Bron: Belga   Het bericht Facebook betaalde gebruikers voor verregaande toegang tot surfgedrag verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 20. Facebook gaat desinformatie harder aanpakken, maar niet bij politici (25/10/2019 - VRT NWS)
  In aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen heeft Facebook nieuwe regels aangekondigd om de verspreiding van desinformatie te beperken. Maar politici die advertenties met flagrante leugens verspreiden, blijven buiten schot.
  [naar artikel]
 21. Waarom leuke Facebook-testjes niet onschuldig zijn (19/03/2018 - De Tijd)
  12:26 Privacygroepen zijn razend op Facebook omwille van het vrijgeven van persoonlijke data voor politieke doeleinden. Maar alles begint bij gewone Facebook-gebruikers die hun persoonlijke informatie zonde...
  [naar artikel]
 22. Zuid-Korea laat Facebook miljoenen betalen vanwege schendingen privacy (25/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Zuid-Koreaanse privacywaakhond (PIPC) heeft Facebook een miljoenenboete opgelegd voor het verstrekken van persoonlijke informatie van gebruikers aan bedrijven. Volgens de gegevensbeschermer zouden de data van ten minste 3,3 miljoen lokale Facebook-gebruikers zonder toestemming gedeeld zijn met maximaal 10.000 bedrijven.
  [naar artikel]
 23. Zuid-Korea laat Facebook miljoenen betalen vanwege schendingen op privacy (25/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Zuid-Koreaanse privacywaakhond (PIPC) heeft Facebook een miljoenenboete opgelegd voor het verstrekken van persoonlijke informatie van gebruikers aan bedrijven. Volgens de gegevensbeschermer zouden de data van ten minste 3,3 miljoen lokale Facebook-gebruikers zonder toestemming gedeeld zijn met maximaal 10.000 bedrijven.
  [naar artikel]
 24. Na de blokkering van Trump: Twitter laat gebruikers meedenken over regels voor wereldleiders (19/03/2021 - VRT NWS)
  Twitter laat zijn gebruikers meedenken over nieuwe regels voor wereldleiders die gebruikmaken van het platform. Het sociale netwerk begint vandaag met een enquête en zal ook advies inwinnen bij mensenrechtenspecialisten. Begin dit jaar verwijderde Twitter nog het profiel van toenmalig VS-president Donald Trump.
  [naar artikel]
 25. Elektronische polsbandjes voor Zuid-Koreanen die regels zelfisolatie overtreden (11/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Zuid-Korea gaat mensen die de zich niet aan de regels rond zelfisolatie houden verplichten om elektronische polsbandjes te dragen. De maatregel...
  [naar artikel]
 26. Aan deze regels moeten de atleten zich houden op de Olympische Spelen (10/02/2021 - Express)
  De Olympische spelen van komende zomer in de Japanse hoofdstad Tokio worden de strengste ooit. De dreiging van het coronavirus zorgt ervoor dat de organisatie enorm strenge regels oplegt. Wie zich daar niet aan houdt, riskeert uitgesloten te worden. 33 pagina’s dik is het officiële draaiboek van de Olympische Spelen dat het Belgisch Olympisch en […] The post Aan deze regels moeten de atleten zich houden op de Olympische Spelen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 27. Facebook "verhuist" 1,5 miljard gebruikers uit Europa (19/04/2018 - VRT NWS)
  Facebook wil vanaf volgende maand 1,5 miljard gebruikers, die geregistreerd staan in Ierland, virtueel verhuizen naar de Amerikaanse hoofdzetel. Hiermee wil het sociaal netwerk de Algemene Vordering Gegevensbescherming (AVG), die op 25 mei in voege treedt, omzeilen. Het gaat vooral om Facebook-gebruikers uit Afrika, Azië, Australië en Zuid-Amerika. Zij staan, samen met Europese Facebook-gebruikers, geregistreerd in Ierland. 
  [naar artikel]
 28. Twitter neemt maatregelen tegen tweets politici die regels schenden (28/06/2019 - Metro)
  Twitter gaat harder optreden tegen publicaties van politieke verantwoordelijken die de regels overtreden. Voor zulke berichten komt nu een “notice”, die de lezer waarschuwt, maakte Twitter bekend in een blogpost. De berichten worden niet verwijderd omdat ze als belangrijk voor “het algemeen belang” worden beschouwd. In de notice wordt uitgelegd dat de tweets de regels van het sociaalnetwerk overtreden, maar dat ze toch worden verspreid in het “belang van het grote publiek”. “In het verleden hebben we bepaalde tweets die onze regels schenden, toegelaten op Twitter te blijven omdat ze in het belang van het publiek waren, maar het was niet duidelijk wanneer en hoe we zulke beslissingen hebben gemaakt”, klinkt het. De maatregel geldt enkel voor gebruikers die een regeringsfunctionaris zijn of vertegenwoordigen, kandidaat zijn voor een openbaar ambt of in overweging worden genomen voor een regeringspositie, die meer dan 100.000 volgers hebben en geverifieerd zijn. “Dit gezegd zijnde, zijn er gevallen zoals directe bedreigingen van geweld of oproepen om geweld te plegen tegen een individu, die meer dan waarschijnlijk niet als in het algemeen belang worden beschouwd”, aldus het sociaalnetwerk. Bron: Belga   Het bericht Twitter neemt maatregelen tegen tweets politici die regels schenden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 29. Twitter neemt maatregelen tegen tweets politici die regels schenden (27/06/2019 - Metro)
  Twitter gaat harder optreden tegen publicaties van politieke verantwoordelijken die de regels overtreden. Voor zulke berichten komt nu een “notice”, die de lezer waarschuwt, maakte Twitter bekend in een blogpost. De berichten worden niet verwijderd omdat ze als belangrijk voor “het algemeen belang” worden beschouwd. In de notice wordt uitgelegd dat de tweets de regels van het sociaalnetwerk overtreden, maar dat ze toch worden verspreid in het “belang van het grote publiek”. “In het verleden hebben we bepaalde tweets die onze regels schenden, toegelaten op Twitter te blijven omdat ze in het belang van het publiek waren, maar het was niet duidelijk wanneer en hoe we zulke beslissingen hebben gemaakt”, klinkt het. De maatregel geldt enkel voor gebruikers die een regeringsfunctionaris zijn of vertegenwoordigen, kandidaat zijn voor een openbaar ambt of in overweging worden genomen voor een regeringspositie, die meer dan 100.000 volgers hebben en geverifieerd zijn. “Dit gezegd zijnde, zijn er gevallen zoals directe bedreigingen van geweld of oproepen om geweld te plegen tegen een individu, die meer dan waarschijnlijk niet als in het algemeen belang worden beschouwd”, aldus het sociaalnetwerk. bron: Belga   Het bericht Twitter neemt maatregelen tegen tweets politici die regels schenden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 30. Facebook Dating gaat ook in ons land concurrentie met Tinder aan (22/10/2020 - Metro)
  Facebook lanceert op donderdag 22 oktober in ons land Facebook Dating. Daarmee wil het sociaal medium de concurrentie aangaan met onder meer de populaire Amerikaanse datingapp Tinder. Facebook Dating was al beschikbaar in twintig landen in Noord- en Zuid-Amerika en Zuidoost-Azië. Nu lanceert het socialemediabedrijf de dienst in 32 Europese landen, waaronder ook België. Het gaat om een dienst die geïntegreerd is in de app van Facebook en waarop elke gebruiker zich kan inschrijven. Er komt geen informatie over Facebook Dating op het gewone profiel terecht. Geheime crush Binnen Facebook Dating zijn er verschillende functies. Zo kunnen gebruikers hun verhalen (“stories”) van Facebook en Instagram delen zodat potentiële partners ze kunnen bekijken. Verder kunnen ze via “secret crush” aanduiden op welke van hun Facebookvrienden ze een oogje hebben en bestaat de optie om meteen videogesprekken te starten. Facebook kan ook mogelijke wederhelften voorstellen op basis van gemeenschappelijke interesses. Lees ook : Wat als je opzettelijk gierig of boertig bent tijdens een eerste date? Wel… (video) Het bericht Facebook Dating gaat ook in ons land concurrentie met Tinder aan verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 31. Pools ziekenhuis vaccineert beroemdheden voor het zorgpersoneel: “Een echt schandaal” (06/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een ziekenhuis in de Poolse hoofdstad Warschau ligt zwaar onder vuur, omdat het coronavaccins heeft gegeven aan 18 beroemdheden en politici. Nochtans zou het zorgpersoneel momenteel absolute voorrang moeten krijgen, volgens het plan van de overheid. Gezonde mensen – beroemd of niet – zouden normaliter pas veel later aan de beurt moeten komen.
  [naar artikel]
 32. Privacy-commissie na zoveelste incident: “Facebook is gevaarlijk. We zouden Facebook moeten mijden” (06/04/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Het datalek van Facebook treft bijna dubbel zoveel gebruikers als het bedrijf oorspronkelijk dacht. Daarbij zijn ook de gegevens van 61.000 Belgen. Bij de privacycommissie, waar ze al langer waarschuwen voor Facebook, is de maat nu vol: “Facebook is ­gevaarlijk. We zouden Facebook moeten mijden. Helaas is er geen alternatief dat het bedrijf van de troon kan stoten.”
  [naar artikel]
 33. Boete voor Café Coureur na overtreden van samenscholingsverbod (27/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  De uitbaters van Café Coureur in Kerniel moeten een boete van 750 euro betalen omdat ze coronaregels overtraden. De eerdere raad om zich aan de regels te houden, negeerden ze. Want zondag stelde de politie een ernstige overtreding van het samenscholingsverbod vast.
  [naar artikel]
 34. Test-Aankoop versus Facebook, met als inzet e-mails die Zuckerberg en co absoluut geheim willen houden (03/08/2018 - Het Nieuwsblad)
  In de marge van de groepsvordering die Test-Aankoop in ons land heeft opgestart tegen Facebook, mengt de consumentenorganisatie zich nu ook in een Californische rechtszaak tegen het sociale netwerk. Inzet vormen geheime e-mails van Facebook-toplui, ­documenten die Mark Zuckerberg en co. absoluut ‘vertrouwelijk’ willen houden.
  [naar artikel]
 35. Aan deze nieuwe regels moeten gokbedrijven zich straks houden (10/06/2017 - Het Nieuwsblad)
  De gokbedrijven in ons land moeten zich straks aan veel strengere regels houden. Reclame voor online gokken tijdens sportwedstrijden kan straks niet meer. Idem voor reclame op tv voor 20 uur. Er komt ook een verplichte waarschuwing bij elke reclameboodschap.
  [naar artikel]
 36. Twitter: het Wilde Westen van de politiek? (15/02/2018 - Apache)
  Vlaamse politici zijn goed vertegenwoordigd op Twitter. Kopstukken en leden van alle partijen houden er sympathisanten op de hoogte, lanceren er ideeën, vechten er discussies uit en veroorzaken nu en dan al eens een relletje. Aan regels lijken ze zich daarbij niet te moeten houden. Maar is Twitter wel echt het politieke Wilde Westen dat
  [naar artikel]
 37. Facebook toont nog steeds telefoonnummers van gebruikers (04/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Facebook maakt het nog steeds mogelijk gebruikers via hun telefoonnummer te vinden, zonder dat die gebruikers dat volledig kunnen uitschakelen. Een...
  [naar artikel]
 38. Factcheckers mogen van Facebook geen beweringen van politici controleren (26/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse nieuwssite NU.nl zal niet langer voor Facebook controleren of berichten op het platform wel kloppen. NU.nl laat weten dat het zich...
  [naar artikel]
 39. Facebook maakt Safety Check vast onderdeel in app (22/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Safety Check of veiligheidscontrole op Facebook laat gebruikers die zich in de buurt van een noodsituatie bevinden, toe om aan hun contacten
  [naar artikel]
 40. Facebook gaat makers meer dan 1 miljard dollar betalen in de hoop ze op zijn platformen te houden (19/07/2021 - VRT NWS)
  Technologiereus Facebook heeft aangekondigd dat het in de komende anderhalf jaar 1 miljard dollar, of zo’n 850 miljoen euro, zal investeren in haar gebruikers op Instagram en Facebook. Daarmee wil het succesvolle makers op zijn platforms houden.
  [naar artikel]
 41. Terreuraanslagen Christchurch – Facebook verstrengt gebruik van livestreams (15/05/2019 - Metro)
  Twee maanden nadat een livestream van de aanslagen op twee moskeeën in het Nieuw-Zeelandse Christchurch te zien was op Facebook, kondigt het onlinenetwerk nieuwe restricties voor Facebook Live aan. Gebruikers die zich niet aan de regels houden, zullen voor “een lange tijd” geen livevideo’s meer kunnen posten, meldt Facebook woensdag. De aankondiging van het netwerk komt er aan het begin van een “Christchuch-top” in Parijs, waar een aantal politici zal bespreken hoe ze terreur online kunnen stoppen. Gebruikers kunnen bestraft worden als ze bijvoorbeeld een link naar een bericht van een terreurgroep doorsturen. Dan zou de gebruiker dertig dagen van het liveplatform geblokkeerd kunnen worden. Als verdere actie nodig is, zullen ze onder andere ook geen berichten meer op Facebook kunnen plaatsen. Daarnaast wil Facebook samen met wetenschappers een onderzoeksproject starten om de beeldherkenning bij video-opnames te verbeteren. Sommige algoritmen van Facebook slaagden er niet in om kopieën van de Christchurch-video te vinden, die wat gewijzigd waren. Het blijft onduidelijk hoelang de video van de aanslagen in Christchurch beschikbaar was totdat Facebook ingreep en hem verwijderde. Volgens het sociale netwerk zou dat sneller gebeurd zijn als iemand tijdens de livestream een melding had gemaakt. In totaal is de originele video zo’n 4.000 keer bekeken – inclusief de 200 kijkers van de livestream – voordat hij verwijderd is van Facebook. Verschillende gebruikers hadden ondertussen al kopieën naar andere diensten geüpload. In de eerste 24 uur verwijderde Facebook meer dan 1,5 miljoen video’s van de aanval voordat ze werden geüpload. Ongeveer 300.000 kopieën werden verwijderd nadat ze gepost waren. bron: Belga Het bericht Terreuraanslagen Christchurch – Facebook verstrengt gebruik van livestreams verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 42. Europees Hof laat kleine ruimte voor Arco-vergoeding (21/12/2016 - De Redactie)
  Als er plan B komt om de coöperanten te vergoeden, zal de regering zich heel goed aan de Europese regels moeten houden.
  [naar artikel]
 43. Gegevens van 3 miljoen Belgische Facebook-gebruikers gelekt, ontdek hier of je bij de gedupeerden bent (05/04/2021 - VRT NWS)
  De gegevens van ruim 3 miljoen Belgische Facebook-gebruikers zijn opnieuw aangeboden op een hackersforum. Daarbij zijn ook de gegevens van verschillende bekende Vlamingen en bekende politici. Het gaat om gegevens die in 2019 al onderschept werden door hackers na een softwarefout bij Facebook. Er zijn ondertussen wel verschillende sites waar je kan nagaan of je bij de gedupeerden bent.
  [naar artikel]
 44. Wat doen we met de 20% die zich niet aan regels zal houden tijdens feestdagen? “Het mag geen heksenjacht worden” (15/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens onze bevraging zal 20% van de Vlamingen zich tijdens de komende feestdagen niet strikt aan de maatregelen houden. Zij zullen bijvoorbeeld met meer dan één persoon van buiten hun gezin Kerstmis of Nieuwjaar vieren. Hoe kunnen we hen overhalen zich toch maar in te houden? Moeten we dat überhaupt proberen? Wordt pek en veren hun deel, of kunnen we beter aandacht schenken aan de 80% die wel de moeite doet om de regels na te leven? Motivatiepsycholoog Maarten Vansteenkiste (UGent) en socioloog Ignace Glorieux (VUB) delen hun inzichten. “Ik ken niemand die zich strikt aan de regels houdt, en ik vertoef nochtans niet in losbandige milieus.”
  [naar artikel]
 45. "Europees Parlement moet beter controleren waaraan parlementsleden onkostenvergoeding besteden" (31/05/2017 - De Redactie)
  4.342 euro: zoveel mag elk lid van het Europees Parlement elke maand aan onkosten uitgeven. Daarbij moeten ze zich aan regels houden, alleen blijkt nauwelijks toezicht op de naleving te bestaan, zo heeft Kristof Clerix van Knack ontdekt.
  [naar artikel]
 46. Vandaag gaan de winkels weer open: aan deze regels moeten klanten en winkeliers zich houden (01/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  Alle winkels kunnen vanaf vandaag weer de deuren openen. Een van de weinige versoepelingen die de overheid toestond. Maar om de daling van de cijfers niet te doen stoppen gaan klanten en winkeliers zich aan de richtlijnen moeten houden. Dit zijn de belangrijkste regels in een overzicht.
  [naar artikel]
 47. Vandaag gaan de winkels weer open. Aan deze regels moeten klanten en winkeliers zich houden. (01/12/2020 - Het Nieuwsblad)
  Alle winkels kunnen vanaf vandaag weer de deuren openen. Een van de weinige versoepelingen die de overheid toestond. Maar om de daling van de cijfers niet te doen stoppen gaan klanten en winkeliers zich aan de richtlijnen moeten houden. Dit zijn de belangrijkste regels in een overzicht.
  [naar artikel]
 48. Apple verscherpt privacy-regels voor iPhones en iPads, en dat kan Facebook geld kosten (27/08/2020 - Express)
  Lichte paniek bij Facebook. Apple maakt het moeilijker om de gegevens van gebruikers te traceren via applicaties, wat zware gevolgen... The post Apple verscherpt privacy-regels voor iPhones en iPads, en dat kan Facebook geld kosten appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 49. Einde van de gepersonaliseerde advertenties?Gebruikers kunnen binnenkort surfgedrag verbergen voor Facebook (20/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Facebook lanceert 'Off-Facebook Activity', dat gebruikers toelaat hun surfgedrag op andere applicaties en websites los te koppelen van hun...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.