Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

22 September 2021
23:07 uur

Gelukkiger zijn op je werk? 5 tips om het zelf aan te pakken

Het Laatste Nieuws

15/09/2021 - 08:08

We spenderen heel wat tijd op het werk. Het is dan ook van groot belang dat we ons daar goed voelen. Voor een deel hebben we dat zelf in de hand, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Jobat.be geeft vijf tips om gelukkiger te zijn op het werk.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. 5 tips om gelukkiger te zijn op je werk (29/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  We spenderen heel wat tijd op het werk. Het is dan ook van groot belang dat we ons daar goed voelen. Voor een deel hebben we dat zelf in de hand,...
  [naar artikel]
 2. Zo word jij gelukkiger (01/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Volg deze tips en binnenkort ben jij (nog) gelukkiger!
  [naar artikel]
 3. #ilovemyjob: zo word je gelukkiger op de werkvloer (08/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  New year, new me! Bij het nieuwe jaar horen goede voornemens, en een veelvoorkomende is gelukkiger worden op het werk. Hoe je dat het best aanpakt?...
  [naar artikel]
 4. Maak uzelf gelukkiger, neem Max mee naar het werk (23/07/2016 - De Morgen)
  http://dmphotoprovider0.demorgen-cdn.be/photo/maak-uzelf-gelukkiger-neem-max-mee-naar-het-werk/mruw6lzwhazdsmzygm2s6rsxf43dimq/66838b13ccb6ab595bea33eb9a146f639faa4fde5ece77556a2bc8af0ac44a13/fitwidth_642x0_68293835.jpg?v=pRM27K1
  [naar artikel]
 5. Tips voor een gelukkiger leven: koop minder, like minder en beleef meer (17/03/2018 - VRT NWS)
  Hoe kan ik mijn leven het best leiden om gelukkig(er) te zijn? Het is een vraag die iedereen zich wel eens stelt. De Zwitserse bestsellerauteur Rolf Dobelli heeft er met "De kunst van goed leven" een boek over geschreven, met 52 praktische adviezen. Zelf heeft Dobelli alvast televisie en sociale media uit zijn leven gebannen. Wij lichten er 5 tips uit. 
  [naar artikel]
 6. "Niet de seks zelf, wel het knuffelen maakt ons gelukkiger" (06/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een fijne vrijpartij op zijn tijd maakt ons gelukkiger, daar kunnen we het zelfs zonder die talloze wetenschappelijke studies over eens zijn.
  [naar artikel]
 7. SOS Goedele: 5 bewezen tips om (nog) gelukkiger samen te zijn met je partner (07/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Elke week geeft seksuologe Goedele Liekens in NINA een antwoord op jullie vragen. Zelf een vraag voor Goedele? Stuur ze naar [email protected]
  [naar artikel]
 8. Dankzij deze kleine gewoontes ben je gelukkiger op je werkplek (22/01/2018 - Metro)
  Kijk jij er tegenop om naar het werk te vertrekken en kan je niet wachten tot de dag weer om is? Met een aantal kleine aanpassingen breng je daar verandering in. Maak dagelijks tijd voor deze tips en voor je het weet voel je je veel gelukkiger op het werk. 1.? Geef complimenten Een compliment kan een sombere dag helemaal opfleuren. Geef er dus af en toe aan je collega’s. Misschien nemen ze je nieuwe goede gewoonte wel over. Naast complimenten geven, kan je ook heel wat andere lieve dingen voor je collega’s doen. Zo kan je een kopje koffie voor hen halen. Het is een klein gebaar, maar het wordt enorm geapprecieerd. Bovendien word je zelf ook vrolijk wanneer je collega’s gelukkig zijn. 2.?Neem korte pauzes Wie productief wil blijven, werkt beter niet te lang aan een stuk door. Maak dus regelmatig tijd voor korte pauzes. Je kan de benen strekken en een rondje in het kantoor wandelen of je glas water bijvullen en een babbeltje met een collega slaan. Door dit regelmatig te doen blijf je actief en voel je je gelukkiger. 3.?Schrijf op waar je tevreden over bent Je kan jezelf trainen om te focussen op de lichtpuntjes van je dag. Dat doe je door elke avond op te schrijven waar jij tevreden over bent. Maak er een lijstje van en neem het af en toe door. Zo krijg je een overzicht van wat je meer wil doen op het werk en kan je daarover praten met je baas. Het is ook belangrijk dat je stilstaat bij de dingen die je elke dag verwezenlijkt. Wees trots op de grote én kleine successen die jij hebt behaald. Als het mogelijk is, kan je er zelfs een gewoonte van maken om ze elke week te overlopen op de vergadering.
  [naar artikel]
 9. Tien tips voor een gelukkiger leven (11/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 10. Zo kan je elke dag een half uur tijd winnen (18/04/2017 - Express)
  Heb je soms ook het gevoel dat je in plaats van 24 uur wel 25 uur zou kunnen gebruiken om alles af te werken én om nog wat tijd te vinden voor ontspanning? Helaas bestaan er geen dagen van 25 uur, maar je kan wel elke dag een half uur tijd winnen met enkele eenvoudige tips. Ontsnap aan de ratrace door af te rekenen met de belangrijkste 3 tijdrovers op het werk: e-mail, vergaderen en gestoord worden door collega’s. In deze video geeft Lies Martens direct bruikbare tips om deze stoorzenders aan te pakken. Met deze 3 tips werk je efficiënter en spaar je dagelijks al snel een half uur uit. Dat is 2,5 uur per werkweek en 10 uur per maand. De moeite waard om uit te testen. Bekijk hier de video Meer info: www.expertacademy.be/nl/time The post Zo kan je elke dag een half uur tijd winnen appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 11. Simpele tips om een kerstfeestje op het werk te overleven (07/12/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Het einde van het jaar is in zicht, dat betekent dat er misschien een kerstfeest zit aan te komen op het werk. Een beetje onwennig, maar daar hoeft de rest niets van te merken. Met deze tips loopt het gesmeerd.
  [naar artikel]
 12. Te druk op het werk? Voorkom stress met deze vijf tips (24/08/2020 - Express)
  Geschreven met input van Twenty Four Webvertising Wanneer chaos de boventoon voert op je werk kan het lastig zijn om... The post Te druk op het werk? Voorkom stress met deze vijf tips appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 13. Kwart werknemers voelt zich ongelukkig: 10 manieren om gelukkiger te zijn op het werk (15/03/2017 - Knack)
  Wie zijn job graag doet, voert zijn taken doorgaans ook beter uit. Nochtans blijkt uit een rondvraag van uitzendketen Tempo-Team dat 1 werknemer op de 4 ronduit ongelukkig is met en op het werk.
  [naar artikel]
 14. Vijftien simpele tips om een kerstfeestje op het werk te overleven (07/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Het einde van het jaar is in zicht, dat betekent dat er misschien een kerstfeest zit aan te komen op het werk. Een beetje onwennig, maar daar hoeft de rest niets van te merken. Met deze tips loopt het gesmeerd.
  [naar artikel]
 15. Happy at work: tips om gelukkiger te zijn op de werkvloer (20/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Slechts 8% van de Belgische werknemers krijgt energie van zijn of haar job. Dat bleek begin dit jaar uit een peiling van hr-dienstverlener Agilitas...
  [naar artikel]
 16. 7 straffe vragen om zelf mee uit te pakken op sollicitatiegesprek (13/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: 7 straffe vragen om zelf mee uit te pakken op sollicitatiegesprek De tijd waarin je in een sollicitatiegesprek alleen maar vragen beantwoordt, is al lang voorbij. Wanneer je zelf ook een paar vragen stelt, val je op als sollicitant. Let wel op welke vragen je stelt, zorg dat ze goed en doordacht zijn, want ze kunnen het gesprek maken of kraken. Je vragen weerspiegelen niet alleen […] Lees dit artikel: 7 straffe vragen om zelf mee uit te pakken op sollicitatiegesprek
  [naar artikel]
 17. Als je interieur matcht met je persoonlijkheid, ben je gelukkiger. Interieurarchitect tipt hoe je je eigen stijl vindt (08/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Oost west, thuis best? Onderzoek heeft uitgewezen van wel: 65-plussers met een interieur dat bij hun karakter past, zijn gelukkiger. Je hoeft natuurlijk niet tot je pensioengerechtigde leeftijd te wachten om van je huis een thuis te maken. Dankzij de tips van interieurarchitecte Loraine vind je de stijl die past bij jouw persoonlijkheid. “Ja, zelfs die ene kitscherige sombrero die je op een droomvakantie in een souvenirwinkel hebt gekocht, kan perfect een plaatsje krijgen in jouw interieur.”
  [naar artikel]
 18. Toetsentijd: leerlingen geven zelf tips om te studeren (05/06/2018 - VRT NWS)
  Het is weer de tijd van de examens en toetsen. Ook in het zesde leerjaar van Don Bosco in Heverlee zijn ze eraan begonnen. De leerlingen geven aan ons jongerenmagazine "Karrewiet" zelf tips over hoe je het best kan studeren. En Tom De Cock, een van de MNM-marathonradio-dj's bezoekt enkele studentes voor een potje tafelvoetbal. En ook hij heeft tips om goed voorbereid aan de examens te beginnen.
  [naar artikel]
 19. 7 tips om die ene onbereikbare droomjob te pakken te krijgen (24/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Heb je een bepaalde droomjob in gedachten, maar lukt het je maar niet om het sollicitatieproces de baas te zijn? Dan helpen onderstaande tips je
  [naar artikel]
 20. DIY-tips van een ervaren timmerman: zo maak je zelf een buitenkeuken (08/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Wil je het écht gezellig maken in je tuin tijdens deze warme dagen? Niets is heerlijker dan lang dineren op een zwoele avond. Een buitenkeuken mag dan eigenlijk niet ontbreken. Goed nieuws: je kan die zelf makkelijk zélf in elkaar boksen. Met de tips van vtwonen en schrijnwerker Johan Snoodijk heb je hem in zo gemaakt.
  [naar artikel]
 21. Moet een job je passie zijn? Tips van carrièrecoaches om gelukkiger te worden op de werkvloer: “Gewoon tevreden zijn is ook oké” (26/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Corona heeft ons leven overhoop gegooid en binnenkort komen de beruchte evaluatiegesprekken eraan. Dat zet een mens al eens aan het denken. Doe ik mijn job nog graag? Of ga ik beter op zoek naar die ene functie die me niets dan vervulling geeft? Twee loopbaancoaches pleiten ervoor om jezelf geen te hoge eisen op te leggen en verklappen hoe je gelukkig wordt op je werk, zelfs als je job je passie niet is. “Er schuilt gevaar in de permanente zoektocht naar een droomjob.”
  [naar artikel]
 22. Met deze tips ga je morgen een productieve werkweek tegemoet (01/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Na een lang weekend kan het al eens wat moeilijker zijn om op dinsdagmorgen opnieuw je draai te vinden op het werk. Met de juiste tips en trucjes
  [naar artikel]
 23. Zo krijgt u meer plezier op kantoor: 'Ontsla uw innerlijke fabrieksbaas' (05/06/2019 - Knack)
  Politici hebben de mond vol van werkbaar werk, maar intussen rijst het aantal burn-outs de pan uit. Het goede nieuws? U kunt zélf zorgen voor meer plezier op uw werk. Twitter-topman Bruce Daisley schreef een boek vol concrete tips.
  [naar artikel]
 24. Leraars zijn gelukkiger (13/04/2019 - De Morgen)
  Een leerkracht is niet alleen gelukkiger maar ook socialer, actiever, toleranter, verdraagzamer naar andere culturen toe en, in het geval van mannelijke exemplaren, actiever in het huishouden.
  [naar artikel]
 25. VRT-nieuwsanker schrijft boek over zijn verslaving: “Hardlopen maakt me gelukkiger” (22/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Maarten Vangramberen (41) is al 10 jaar loopverslaafd en schreef er een boek over. ‘Go Run’ bevat verhalen, adviezen en handige tips, maar ook...
  [naar artikel]
 26. Ochtendmensen zijn gelukkiger: slaapexpert Annelies smolders geeft tips voor nachtraven (15/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Ochtendmensen hebben minder kans op depressies en angsten dan avondmensen. Dat is de conclusie van een grote nieuwe studie met 450.000 proefpersonen. Slaapexpert Annelies Smolders is niet verbaasd. “Avondmensen bouwen elke week een slaaptekort op. Hierdoor zijn ze prikkelbaarder en voelen ze zich fysiek en mentaal minder.” Tegelijk geeft ze tips aan nachtraven om zich te ‘herprogrammeren’.
  [naar artikel]
 27. Word je gelukkiger als je nu al de kerstboom opzet? (06/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  "Kerstversiering vroeg ophangen maakt je gelukkiger", het is maar een van de vele berichten die opduiken in de aanloop naar Kerstmis. Maar worden we echt gelukkiger van nu al de kerstlampjes uit te halen en de boom in de living te zetten? Volgens geluksexpert Leo Bormans luidt het antwoord nee. "In de tuin een vuurtje maken en vrienden uitnodigen, geeft meer voldoening dan je huis vol te hangen met lichtjes."
  [naar artikel]
 28. Vijf tips voor als je kind gepest wordt (of als het zelf anderen pest) (19/02/2020 - VRT NWS)
  Een op de zes Vlaamse kinderen krijgt te maken met pestgedrag. Als ouder voel je je dan vaak machteloos. Toch is er veel dat je zelf kan doen. Pestexpert Gie Deboutte geeft vijf tips voor ouders van gepeste kinderen én voor ouders van kinderen die zelf pesten.
  [naar artikel]
 29. Hoe ouder we worden, hoe gelukkiger we zijn (25/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Nieuw onderzoek toont aan dat ouderen jaar na jaar gelukkiger worden. Twintigers en dertigers zijn het minst gelukkig. Ouderdom werd lange tijd
  [naar artikel]
 30. Vijf do's-and-don'ts bij de start van het nieuwe jaar op het werk (02/01/2018 - VRT NWS)
  Of u nu vandaag opnieuw aan het werk gaat of nog even op vakantie bent, januari op het werk betekent voor veel mensen nieuwjaarsrecepties en "beste wensen"-kussen. Maar die kunnen ook tot vervelende situaties leiden. Wat zijn de do's-and-don'ts van de nieuwjaarsperiode op het werk? Etiquetteconsultante Brigitte Balfoort gaf enkele tips in "De ochtend" op Radio 1. 
  [naar artikel]
 31. Hoe ouder we worden, hoe gelukkiger we zijn (25/08/2016 - Knack)
  Nieuw onderzoek toont aan dat ouderen jaar na jaar gelukkiger worden. Twintigers en dertigers zijn het minst gelukkig.
  [naar artikel]
 32. Vijf tips om je goed te voelen op het werk (23/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Je slecht voelen op het werk kan tal van oorzaken hebben: je hebt te veel werk, je bent steeds afgeleid, bijvoorbeeld door collega’s of e-mails of...
  [naar artikel]
 33. Kleine gewoontes voor meer geluk op de werkvloer (02/01/2018 - Metro)
  We hebben heel wat goede voornemens gemaakt en op de eerste plaats staat gelukkig zijn. Met enkele kleine gewoontes vind je dat gevoel ook op je werkplek. Kijk jij er tegenop om naar het werk te vertrekken en kan je niet wachten tot de dag weer om is? Met een aantal kleine aanpassingen breng je daar verandering in. Maak dagelijks tijd voor deze tips en voor je het weet voel je je veel gelukkiger op het werk. Geef complimenten Een compliment kan een sombere dag helemaal opfleuren. Geef er dus af en toe aan je collega’s. Misschien nemen ze je nieuwe goede gewoonte wel over. Naast complimenten geven, kan je ook heel wat andere lieve dingen voor je collega’s doen. Zo kan je een kopje koffie voor hen halen. Het is een klein gebaar, maar het wordt enorm geapprecieerd. Bovendien word je zelf ook vrolijk wanneer je collega’s gelukkig zijn. Neem korte pauzes Wie productief wil blijven, werkt beter niet te lang aan een stuk door. Maak dus regelmatig tijd voor korte pauzes. Je kan de benen strekken en een rondje in het kantoor wandelen of je glas water bijvullen en een babbeltje met een collega slaan. Door dit regelmatig te doen blijf je actief en voel je je gelukkiger. Start ook nieuwe rituelen met de andere werknemers. Die zorgen namelijk voor plezier op het werk. Je kan samen feestdagen vieren, een verjaardagskalender maken of samen gaan lunchen. Zo creëer je meer verbondenheid op de werkvloer. Schrijf op waar je tevreden over bent Je kan jezelf trainen om te focussen op de lichtpuntjes van je dag. Dat doe je door elke avond op te schrijven waar jij tevreden over bent. Maak er een lijstje van en neem het af en toe door. Zo krijg je een overzicht van wat je meer wil doen op het werk en kan je daarover praten met je baas. Het is ook belangrijk dat je stilstaat bij de dingen die je elke dag verwezenlijkt. Wees trots op de grote én kleine successen die jij hebt behaald. Als het mogelijk is, kan je er zelfs een gewoonte van maken om ze elke week te overlopen op de vergadering.   Lees ook: Sporten tijdens het werk verhoogt je productiviteit  
  [naar artikel]
 34. Een loon van 4.000 euro maakt toch iets gelukkiger (26/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Geluk is zogezegd niet te koop, maar toch zouden rijke mensen volgens heel wat onderzoeken gelukkiger zijn dan armere mensen. Uit studies blijkt...
  [naar artikel]
 35. Oefen tijdens de zomermaanden om je productiviteit op het werk te verhogen met deze 11 tips (25/07/2016 - Knack)
  Productief zijn op het werk betekent niet dat je harder moet werken, maar eerder slimmer.
  [naar artikel]
 36. Koppels gelukkiger als man kostwinner is (11/02/2019 - De Morgen)
  Koppels bij wie werk en inkomen op een traditionele manier verdeeld zijn, zijn het meest tevreden over hun relatie. Dat concludeert socioloog Niels Blom.
  [naar artikel]
 37. Hoe zelf uw kapsel in toom houden? kappers geven tips (07/04/2020 - VRT NWS)
  De kappers zijn al een tijdje dicht. En de gevolgen worden stilaan zichtbaar. Moeten we met z'n allen lijdzaam blijven afwachten en ons haar maar laten groeien? Of kunnen we ook zelf aan de slag? "Het Journaal" ging te rade bij twee kappers in de buurt van Roeselare. Bekijk hierboven de reportage mét deskundige tips.
  [naar artikel]
 38. Een loon van 4000 euro maakt toch iets gelukkiger (26/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Geluk is zogezegd niet te koop, maar toch zouden rijke mensen volgens heel wat onderzoeken gelukkiger zijn dan armere mensen. Uit studies blijkt...
  [naar artikel]
 39. Gezonder, productiever en gelukkiger leven? Ga in het bos wandelen (plus tips voor een bosbad) (07/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens Japanners is het dé manier om te ontstressen: shinrin-yoku, oftewel meditatief wandelen in het bos. Annette Lavrijsen schreef er een boek...
  [naar artikel]
 40. Politie waarschuwt vakantiegangers: “Deel vakantiefoto’s pas op sociale media wanneer u terug thuis bent” (29/06/2018 - Het Nieuwsblad)
  Vertrekt u straks op vakantie? Zorg dan dat de terugkeer even zorgeloos verloopt als de reis zelf. Bespaar u zelf met andere woorden de onaangename verrassing dat u bij uw thuiskomst moet vaststellen dat er dieven aan het werk geweest zijn. “Hoe minder kans u inbrekers geeft, hoe kleiner het risico dat ze uw woning uitkiezen om hun slag te slaan”, zegt de politie. Daarom geven ze volgende tips.
  [naar artikel]
 41. Voortdurend gelukkig proberen zijn, maakt ons vooral ongelukkig (11/04/2019 - De Morgen)
  Aan de KU Leuven is het Grote Geluksonderzoek voorgesteld. Dat zegt dat we, met tips en opdrachten, onszelf gelukkiger kunnen maken. Maar als u ermee aan de slag wil, wees gewaarschuwd. Uw geluk voortdurend willen bevorderen, kan ook het omgekeerde effect hebben.
  [naar artikel]
 42. Britse vissers kampen met enorme overschotten, maar vissen zijn “gelukkiger” (14/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  De vissen in Britse wateren zijn “beter en gelukkiger” sinds de brexit. Zo heeft de vooraanstaande brexiteer Jacob Rees-Mogg donderdag in het parlement gereageerd op de grote problemen in de Schotse visserijsector.
  [naar artikel]
 43. 1 mijl bewegen per dag maakt kinderen fitter en gelukkiger (07/11/2017 - VRT NWS)
  Uit een onderzoek van de KU Leuven bij 500 leerlingen uit het basisonderwijs, blijkt dat kinderen die elke dag 1 mijl lopen of wandelen fitter en gelukkiger zijn.  
  [naar artikel]
 44. Zo kom je van je smartphoneverslaving af: zet ’m eens op zwart-wit (17/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  We worden bestookt met adviezen om productiever en gelukkiger aan het werk te gaan. Maar wat werkt er nu echt? Auteur Mirjam Wiersma...
  [naar artikel]
 45. TIPS. Begin op tijd met de voorbereidingen voor een zorgeloze reis (08/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  Een goede voorbereiding is het halve werk, ook als u op vakantie vertrekt. Zeven tips om straks zorgeloos op reis te vertrekken.
  [naar artikel]
 46. Week van het Werkgeluk: 10 manieren om gelukkiger te zijn op het werk (23/09/2019 - Knack)
  Wie zijn job graag doet, voert zijn taken doorgaans ook beter uit. Nochtans blijkt uit een rondvraag van uitzendketen Tempo-Team dat het werkgeluk van de Belg de voorbije jaren gedaald is.
  [naar artikel]
 47. Iraakse troepen pakken 'IS-beul met witte baard' op die mensen openbaar stenigde in Mosoel (02/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Iraakse troepen wisten afgelopen vrijdag IS-terrorist Abu Omer op te pakken in Mosoel dankzij tips van enkele inwoners van de stad. De meedogenloze...
  [naar artikel]
 48. 'Mensen moeten wat meer fuck leren zeggen' (11/04/2019 - De Morgen)
  Blij zijn met wat er is. Het klinkt zo simpel, maar hoe vaak slagen we erin? De Nederlandse huis-, tuin- en keukenfilosofe Sjoukje van de Kolk (49) bundelt in Versimpel je leven tips om gelukkiger door het leven te gaan. Want: 'Positief denken helpt niet.'
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.