Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

22 September 2021
23:04 uur

Steeds meer steden beslissen dat terrassen langer mogen blijven staan

Het Laatste Nieuws

15/09/2021 - 08:08

De uitgebreide terrassen in Gent mogen open blijven tot april 2022. Een beslissing van het stadsbestuur om de horeca een duwtje in de rug te geven. Van midden november tot midden april mogen ze weerbestendig gemaakt worden. Steeds meer steden en gemeenten volgen de beslissing van de terrasuitbreiding. Stad Gent kijkt ook of de terrasuitbreiding permanent kan gemaakt worden en op welke manier dat precies zou moeten gebeuren. Hoe die uitbreiding juist in elkaar zit, legt Sofie Bracke, Gents schepen van Economie en Handel, uit bij HLN LIVE.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Brugse terrassen mogen langer blijven staan (09/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  In Brugge mogen terrassen voortaan langer blijven staan. De stad keurde maandag een nieuw terrasreglement goed. De terrassen mogen blijven staan tot na de kerstvakantie en ze mogen terug worden opgebouwd vlak voor de paasvakantie.
  [naar artikel]
 2. Brugse terrassen mogen bijna hele jaar blijven staan (09/09/2019 - De Standaard)
  In Brugge mogen terrassen voortaan langer blijven staan. Ze mogen blijven staan tot na de kerstvakantie en mogen al terug worden opgebouwd vlak voor de paasvakantie.
  [naar artikel]
 3. Uitgebreide terrassen horecazaken mogen ook in de winter blijven staan (10/09/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Ook deze winter mogen de uitgebreide terrassen van horecazaken in Antwerpen blijven staan. In juni kon de horeca een uitzonderlijke toelating krijgen om een groter terras te installeren om voldoende afstand voor de klanten te garanderen. Bijna driehonderd van de 326 uitgebreide terrassen mogen nu blijven staan tot 31 maart volgend jaar.
  [naar artikel]
 4. Terrassen in Oost-Vlaanderen blijven ook deze winter staan: uitbaters mogen overkappen en verwarmen (14/10/2020 - VRT NWS)
  In de meeste grote steden van Oost-Vlaanderen zullen de terrassen van restaurants en cafés deze winter uitzonderlijk beschikbaar blijven. Horeca-uitbaters uit onder meer Ronse en Oudenaarde mogen hun uitgebreide terras behouden, en mogen dat ook overkappen en verwarmen. In Sint-Niklaas blijven de terrassen beschikbaar, maar mogen uitbaters deze winter alleen maar uitbreiden als ze hun terras versieren.
  [naar artikel]
 5. Terrassen in Gent mogen onbelast blijven staan: “Zo is er meer omzet tijdens de goede maanden” (10/02/2021 - VRT NWS)
  In Gent mogen de terrassen van de horeca onbelast blijven staan. Stad Gent nam die beslissing op vraag van de horeca-uitbaters. “We willen perspectief geven aan de horeca-ondernemer die vandaag nog niet weet hoe zijn toekomst eruit ziet”, zegt schepen Sofie Bracke.
  [naar artikel]
 6. Uitgebreide coronaterrassen mogen quasi overal blijven staan: “Waarom zouden we die extra gezelligheid terugschroeven?” (16/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Door corona en allerhande afstandsmaatregelen zijn er veel uitgebreide terrassen bijgekomen de jongste maanden. Pleinen werden omgevormd tot openluchtcafé, parkeerplaatsen werden omgetoverd tot terras. Horeca-uitbaters gaven al aan dat ze hopen dat die terrassen mogen blijven. Heel wat steden en gemeenten denken momenteel na over een aangepast terrasreglement. Sommigen hebben hun huiswerk echter al gemaakt, zoals Kortrijk.
  [naar artikel]
 7. Steeds meer steden en gemeenten gaan voor fietsstraten: “Auto is niet langer koning, maar een gast” (20/04/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Een fietsstraat is een straat waar fietsers baas zijn. Fietsers mogen de volledige rijbaan of hun rijrichting gebruiken, automobilisten mogen hen niet inhalen. Steeds meer steden en gemeenten nemen fietsstraten op in hun mobiliteitsbeleid, zij het elk met andere accenten. We zetten de visie van de drie grootste steden in onze provincie naast elkaar.
  [naar artikel]
 8. Mechelen laat coronaterrassen deze winter staan, Antwerpen en Turnhout moeten nog beslissen (21/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  In Mechelen mogen de uitgebreide ‘coronaterrassen’ ook deze winter blijven staan. Ook in Heist-op-den-Berg kregen horecauitbaters toestemming om tot in maart 2022 de uitgebreide terrassen op parkeerplaatsen of het openbaar domein te behouden. In Turnhout en Antwerpen moet nog beslist worden wat er na half- of eind oktober mag blijven staan.
  [naar artikel]
 9. Middelkerke opent vervroegd terrassen (01/05/2021 - De Standaard)
  In Middelkerke zijn zaterdag de terrassen heropend. Dat is een week vroeger dan toegelaten. Burgemeester Jean-Marie Dedecker vond een achterpoortje om terrassen toch een week vroeger dan toegelaten te plaatsen. Op de zeedijk staan meer dan 200 tafels waar mensen take away kunnen nuttigen. Horecazaken mogen mensen niet bedienen aan tafel.
  [naar artikel]
 10. Middelkerke heropent terrassen: “Zo veel volk, het lijkt wel een warme zomerdag” (01/05/2021 - Gazet van Antwerpen)
  In Middelkerke zijn zaterdag de terrassen heropend. Dat is een week vroeger dan toegelaten. Burgemeester Jean-Marie Dedecker zorgde voor een creatieve oplossing om terrassen een week vroeger dan toegelaten te plaatsen. Op de zeedijk staan meer dan 200 tafels waar mensen take away kunnen nuttigen. Horecazaken mogen mensen niet bedienen aan tafel.
  [naar artikel]
 11. “Britten mogen niet dwarsliggen binnen EU als ze langer blijven” (10/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De 27 Europese regeringsleiders beslissen vandaag tijdens een speciale EU-top alweer over het lot van het Verenigd Koninkrijk. Premier May wil de...
  [naar artikel]
 12. Middelkerke heropent terrassen week vroeger dan toegelaten (met creatieve oplossing) (01/05/2021 - Het Nieuwsblad)
  In Middelkerke zijn zaterdag de terrassen heropend. Dat is een week vroeger dan toegelaten. Burgemeester Jean-Marie Dedecker zorgde voor een creatieve oplossing om terrassen een week vroeger dan toegelaten te plaatsen. Op de zeedijk staan meer dan 200 tafels waar mensen take away kunnen nuttigen. Horecazaken mogen mensen niet bedienen aan tafel.
  [naar artikel]
 13. Middelkerke heropent terrassen week vroeger dan toegelaten (met creatieve oplossing) (01/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  In Middelkerke zijn zaterdag de terrassen heropend. Dat is een week vroeger dan toegelaten. Burgemeester Jean-Marie Dedecker zorgde voor een creatieve oplossing om terrassen een week vroeger dan toegelaten te plaatsen. Op de zeedijk staan meer dan 200 tafels waar mensen take away kunnen nuttigen. Horecazaken mogen mensen niet bedienen aan tafel.
  [naar artikel]
 14. Terrassen breiden uit op openbaar domein (06/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vanaf maandag 8 juni mogen de horecazaken heropenen en in Sint-Truiden mogen de zaken openbare ruimte innemen om grotere terrassen te maken.
  [naar artikel]
 15. Langer thuisblijven staat vast, maar hoe zit het met dat fietsen? (27/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  Dat de Nationale Veiligheidsraad straks zal beslissen dat we met z’n allen nog enkele weken langer thuis zullen moeten blijven, dat lijkt vast te staan. Dat ‘nieuws’ dreigt echter overschaduwd te worden door de beslissing over hoe ver u dit weekend nog mag fietsen en wandelen.
  [naar artikel]
 16. Vanaf morgen mogen terrassen weer open en verdwijnt de avondklok (07/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Zaterdag gaat een volgende reeks versoepelingen van de coronamaatregelen in. Zo mogen onder meer de horecazaken hun terrassen weer openen onder strikte voorwaarden en wordt de avondklok vervangen door een samenscholingsverbod.
  [naar artikel]
 17. Asielzoekers blijven langer in opvang en dat kost geld (09/04/2019 - VRT NWS)
  Asielzoekers moeten alsmaar langer wachten op de beslissing of ze mogen blijven of niet. Zolang het antwoord op hun asielaanvraag uitblijft, krijgen ze opvang. Daar hangt een kost aan vast. Bovendien blijven ze zo ook langer dan normaal een plaats bezetten die niet vrijkomt voor een nieuwe asielzoeker en is er dus ook meer nood aan opvangplaatsen.
  [naar artikel]
 18. Onduidelijkheid troef over opening tuincentra en doe-het-zelfzaken: “Gemeenten beslissen zelf wat doe-het-zelfzaak is” (17/04/2020 - VRT NWS)
  Tuincentra en doe-het-zelfzaken mogen vanaf morgen opnieuw open gaan, maar dat zorgt voor veel verwarring bij Limburgse steden en gemeenten. Die mogen namelijk zelf beslissen wat een doe-het-zelfzaak juist is. Wim Dries, burgemeester van Genk en voorzitter van VVSG vraagt duidelijkere richtlijnen van de overheid.
  [naar artikel]
 19. Vrijdag overleg: moeten terrassen straks dicht om 20 uur, 21.30 uur of 23 uur? (21/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Als het even meezit, kunnen we vanaf 8 mei opnieuw genieten van een hapje en een drankje op een terras. Maar tot hoe laat we daar kunnen blijven zitten, moet de politiek nog beslissen. Experts mikken op 20 uur als sluitingsuur, de horeca zelf op 23 uur. Ook 21.30 uur ligt als compromis op tafel. Andere knopen zijn wel al doorgehakt, onder andere met hoeveel we mogen tafelen.
  [naar artikel]
 20. Warenhuisklanten mogen beslissen welke vereniging de winkel zal sponsoren (06/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  In steeds meer supermarkten kunnen klanten mee beslissen over welke vereniging de zaak zal sponsoren. Het idee komt van Spar en wordt nu overgenomen door de Carrefour Market in Zutendaal.
  [naar artikel]
 21. Terrassen mogen opnieuw open: kunnen we vandaag ontsnappen aan de regen? (08/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag mogen de terrassen van de horecazaken opnieuw open. Omdat het enkel om de terrassen gaat, speelt het weer een uiterst belangrijke rol. Deze ochtend trekt een regenzone over ons land, maar later wordt het droog met opklaringen die geleidelijk breder kunnen worden. Dat zegt onze weerman David Dehenauw.
  [naar artikel]
 22. Deelsteps mogen straks 25 kilometer per uur, zónder helmplicht (23/03/2019 - Het Nieuwsblad)
  Deelsteps duiken niet alleen op in steeds meer steden, straks mogen ze ook veel rapper door die steden zoeven. Op dit moment mag een elektrische step niet sneller dan 18 kilometer per uur rijden. Daar komt verandering in nu een Kamercommissie die maximumsnelheid optrekt tot 25 kilometer per uur.
  [naar artikel]
 23. Moeten terrassen straks dicht om 20u, 21.30u of 23u? Overlegcomité beslist vrijdag (21/04/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Als het even meezit, kunnen we vanaf 8 mei opnieuw genieten van een hapje en een drankje op een terras. Maar tot hoe laat we daar kunnen blijven zitten, moet de politiek nog beslissen. Experts mikken op 20u als sluitingsuur, de horeca zelf op 23u. Ook 21.30u ligt als compromis op tafel. Andere knopen zijn wel al doorgehakt, onder andere met hoeveel we mogen tafelen.
  [naar artikel]
 24. Plexischermen tussen tafels mogen dan toch niet (07/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  We staan één dag voor de heropening van de terrassen, maar horeca-uitbaters blijven in het ongewisse over plexischermen. Mogen die opnieuw tussen de tafels om ze zo dichter tegen elkaar te zetten? Coronacommissaris Pedro Facon zegt van niet. Het protocol verspreid onder horecazaken zegt van wel. Vanochtend gaf minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) duidelijkheid.
  [naar artikel]
 25. Plexischermen tussen tafels mogen dan toch niet (07/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  We staan één dag voor de heropening van de terrassen, maar horeca-uitbaters blijven in het ongewisse over plexischermen. Mogen die opnieuw tussen de tafels om ze zo dichter tegen elkaar te zetten? Coronacommissaris Pedro Facon zegt van niet. Het protocol verspreid onder horecazaken zegt van wel. Vanochtend gaf minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) duidelijkheid.
  [naar artikel]
 26. Tot hoe laat mogen de terrassen open straks, en met hoeveel mag je aan tafel? (15/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Indien de situatie in de ziekenhuizen niet nog verslechtert, gaan op 8 mei eindelijk de terrassen open. Maar over hoe dat precies in zijn werk zal gaan, bestaat nog onduidelijkheid. Ook bij de horeca zelf. Want met hoeveel man mogen we aan tafel zitten en tot hoe laat zullen de terrassen open zijn?
  [naar artikel]
 27. Vacatures bij kmo's staan steeds langer open (08/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  HasseltVacatures staan steeds langer open. Dat blijkt uit cijfers van HR-dienstverlener SD Worx. Ruim een op de vijf Limburgse kmo’s worstelt met vacatures die na een half jaar nog niet zijn ingevuld.
  [naar artikel]
 28. Steeds meer toeristische Franse steden verplichten mondmaskers (03/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Steeds meer Franse steden besluiten om een mondmaskerplicht in te stellen. Op onder meer drukke straten en op markten wordt een mondkapje...
  [naar artikel]
 29. ‘Ouders moeten niet meer kiezen tussen opvang en muziekles’ (11/02/2019 - De Standaard)
  Steden en gemeenten mogen, wellicht vanaf 2021, zelf beslissen hoe ze de opvang van schoolkinderen organiseren. ‘Want iedere gemeente is anders’.
  [naar artikel]
 30. Nederlandse stad Venlo in spanning: eerste terrassen staan al ver onder water (17/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Terwijl Zuid-Limburg in Nederland de ergste wateroverlast achter de rug heeft, zitten inwoners van het noordelijker gelegen Venlo nog in grote spanning: zijn noodwaterkeringen hoog en sterk genoeg? Het water stijgt nog steeds en zeker tot maandag blijft de waterstand uitzonderlijk hoog. De eerste terrassen aan de oever van de Maas staan al ver onder water.
  [naar artikel]
 31. Bekende horeca-uitbaters over de heropening van de terrassen: “Onze zaak is momenteel verlieslatend, maar we willen tonen dat we er nog stáán” (27/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De heropening van de terrassen is bijzonder enthousiast onthaald door de gemiddelde Vlaming, maar het weer strooit roet in het eten. Intussen heeft zo’n kwart van de horecazaken opnieuw de deuren gesloten. Hans Otten (50) en andere bekende horeca-uitbaters vertellen hoe zij de heropstart beleven en hoe ze proberen hoopvol naar de toekomst te kijken. “Op het terras mogen mensen tot half twaalf ‘s avonds blijven zitten, maar het binnengedeelte moet al om tien uur sluiten. Absurd, toch?”
  [naar artikel]
 32. 'Ik aanvaard niet langer dat wij hier vermoord kunnen worden' (09/04/2019 - De Morgen)
  De naam kan niet meer op de deurbel en de kinderen mogen niet langer met de tram naar school. Te riskant. 'Ik voel me als Jood niet langer veilig in Brussel en zeg je heel duidelijk: steeds meer mensen overwegen nu heel concreet om te emigreren.'
  [naar artikel]
 33. Steden blijven blinde vlek voor zonnepanelen (08/03/2018 - De Standaard)
  Steeds meer Vlamingen plaatsen zonnepanelen. Maar de toename van het aantal zonnepanelen blijft vooral een plattelandsfenomeen. Steden hinken wat achterop. Dat blijkt uit berekeningen van Vlaams parlementslid Andries Gryffroy (N-VA).
  [naar artikel]
 34. Steden blijven blinde vlek voor zonnepanelen (08/03/2018 - De Standaard)
  Steeds meer Vlamingen plaatsen zonnepanelen. Maar de toename van het aantal zonnepanelen blijft vooral een plattelandsfenomeen. Steden hinken wat achterop. Dat blijkt uit berekeningen van Vlaams parlementslid Andries Gryffroy (N-VA).
  [naar artikel]
 35. Genkenaren genieten van het terras (10/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  De terrassen mogen sinds het voorbije weekend weer open. Op de Genkse terrassen waren dan ook niets dan blije gezichten te zien.
  [naar artikel]
 36. Alle cafés in Nieuwerkerken openen terrassen, restaurants twijfelen nog (25/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Nu het overlegcomité besliste dat terrassen weer open mogen op 8 mei, springen de cafébazen op grondgebied Nieuwerkerken op de kar. Ze plannen allemaal om hun terrassen te openen, sommigen hebben zelfs extra terras of activiteiten voorzien. Maar de restaurantuitbaters twijfelen.
  [naar artikel]
 37. Dit heeft het Overlegcomité beslist: contactberoepen open op 26 april, op 8 mei heropening terrassen en extra knuffelcontact (14/04/2021 - De Morgen)
  Na een lange dag vergaderen raken de eerste beslissingen van het Overlegcomité bekend. Kappers en andere niet-medische contactberoepen kunnen op 26 april heropstarten. Op die dag vergroot ook de buitenbubbel opnieuw van vier naar tien personen. De horeca moet wat langer geduld uitoefenen: terrassen mogen heropenen op 8 mei. Een overzicht van de beslissingen die al doorsijpelden.
  [naar artikel]
 38. Steeds meer toeristische Franse steden stellen mondmaskers verplicht (03/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Steeds meer Franse steden besluiten om een mondmaskerplicht in te stellen. Op onder meer drukke straten en op markten wordt een mondkapje...
  [naar artikel]
 39. Op kot of niet? Antwerpse studenten twijfelen ! (10/11/2020 - VRT NWS)
  Een paar weken voor de start van het academiejaar, staan er nog veel studentenkoten te huur in Antwerpen. Blijkt dat studenten steeds later beslissen of ze op kot gaan, en zo ja, waar. Sommigen beslissen pas als de lessen al gestart zijn.
  [naar artikel]
 40. “Steden zouden moeten beslissen over erkenning moskeeën, niet Homans” (21/06/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Eigenlijk zouden de steden moeten beslissen over het al dan niet erkennen van een moskee, en niet minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans (N-VA). Dat zegt Vlaams parlementslid en Vilvoords schepen Jo De Ro (Open Vld). “Zelfs de stad Antwerpen pleitte vanochtend voor meer erkende moskeeën”, zegt De Ro na een werkbezoek.
  [naar artikel]
 41. “Steden zouden moeten beslissen over erkenning moskeeën, niet Homans” (21/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Eigenlijk zouden de steden moeten beslissen over het al dan niet erkennen van een moskee, en niet minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans (N-VA). Dat zegt Vlaams parlementslid en Vilvoords schepen Jo De Ro (Open Vld). “Zelfs de stad Antwerpen pleitte vanochtend voor meer erkende moskeeën”, zegt De Ro na een werkbezoek.
  [naar artikel]
 42. OVERZICHT. Dit heeft het Overlegcomité beslist: contactberoepen open op 26 april, terrassen op 8 mei (14/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Na een lange dag vergaderen raken de eerste beslissingen van het Overlegcomité bekend. Kappers en andere niet-medische contactberoepen kunnen op 26 april heropstarten. Op die dag vergroot ook de buitenbubbel opnieuw van vier naar tien personen. De horeca moet wat langer geduld uitoefenen: terrassen mogen heropenen op 8 mei. Een overzicht van de reeds bevestigde beslissingen.
  [naar artikel]
 43. Overheid onderzoekt langer openhouden kerncentrales (20/02/2019 - De Tijd)
  01:00 De nucleaire waakhond FANC bereidt zich voor op het scenario dat de kerncentrales langer open mogen blijven. 'We kunnen niet blijven wachten.'
  [naar artikel]
 44. Vlaamse steden kijken mee in uw portefeuille (30/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Steeds meer Vlaamse steden en gemeenten kijken mee in de portefeuille van de bezoekers in hun stad. Via telefoon- en betaaldata weten ze bijna in real time vanwaar bezoekers komen, hoelang ze blijven, waar ze geld achterlaten en hoe kapitaalkrachtig ze zijn. Het zorgt ervoor dat steden gericht kunnen kiezen wie ze naar hun stad lokken. Én wie niet.
  [naar artikel]
 45. Zürich en Genève blijven duurste steden ter wereld (29/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De twee Zwitserse steden Zürich en Genève zijn nog steeds de twee duurste steden ter wereld. Dit blijkt uit een studie die vandaag gepubliceerd...
  [naar artikel]
 46. Hoe Vlaamse steden uw smartphone en betalingen gebruiken om toerisme in goede banen te leiden (30/07/2021 - De Morgen)
  Steeds meer Vlaamse steden en gemeenten kijken mee in de portefeuille van de bezoekers in hun stad. Via telefoon- en betaaldata weten ze bijna in real time vanwaar bezoekers komen, hoelang ze blijven, waar ze geld achterlaten en hoe kapitaalkrachtig ze zijn. Het zorgt ervoor dat steden gericht kunnen kiezen wie ze naar hun stad lokken. Én wie niet.
  [naar artikel]
 47. Meer dan 1,5 miljoen dieselrijders mogen in 2027 stadscentra niet meer binnen (25/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Meer dan 1,5 miljoen dieselwagens zullen in 2027 de centra van steden en gemeenten met een lage-emissiezone (LEZ) niet meer binnen mogen. Dat heeft VAB berekend. De mobiliteitsorganisatie roept steden en gemeenten die zo’n LEZ invoeren op om voldoende alternatieven, meer bepaald laadinfrastructuur voor elektrische wagens, te voorzien.
  [naar artikel]
 48. Meer dan 1,5 miljoen dieselrijders mogen in 2027 stadscentra niet meer binnen (25/11/2019 - Het Nieuwsblad)
  Meer dan 1,5 miljoen dieselwagens zullen in 2027 de centra van steden en gemeenten met een lage-emissiezone (LEZ) niet meer binnen mogen. Dat heeft VAB berekend. De mobiliteitsorganisatie roept steden en gemeenten die zo’n LEZ invoeren op om voldoende alternatieven, meer bepaald laadinfrastructuur voor elektrische wagens, te voorzien.
  [naar artikel]
 49. Franse stad gaat als eerste verwarmde terrassen verbieden (30/12/2019 - Express)
  In de Franse stad Rennes wordt het per 1 januari verboden terrassen te verwarmen. Volgens het stadsbestuur is de maatregel nodig in de strijd tegen de klimaatwijziging en de milieuverontreiniging. De maatregel heeft een niet onbelangrijke impact op de lokale horeca. Verwacht wordt dat andere steden snel zullen volgen. Verwarmde terrassen zijn de voorbije 10 […] The post Franse stad gaat als eerste verwarmde terrassen verbieden appeared first on Business AM.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.