Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

22 September 2021
23:12 uur

Britten schuiven coronapas van de baan: premier Johnson zet in op ‘hogere vaccinatiemuur’

De Morgen

15/09/2021 - 08:12

In het Verenigd Koninkrijk zijn coronapaspoorten van de baan en wordt de vaccinatiecampagne verder uitgebreid. Dat zijn de voornaamste punten van het zogenoemde ‘Leven met het virus’-beleid waarmee Boris Johnson zijn landgenoten de herfst en winter in wil laten gaan.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Je ‘coronacertificaat’ of ‘coronapas’ aanvragen: hoe doe je dat? En hoe werkt het? (15/09/2021 - De Morgen)
  In Brussel wordt een coronacertificaat binnenkort waarschijnlijk verplicht om op café te gaan, maar ook in Vlaanderen wordt erover nagedacht om het breder in te zetten. Hoe vraag je je ‘coronapas’ of het ‘Covid Safe Ticket’ aan? En waar kun je ermee naartoe?
  [naar artikel]
 2. Je ‘coronapas’ aanvragen: hoe doe je dat? En hoe werkt het? (16/09/2021 - De Morgen)
  In Brussel wordt een coronacertificaat binnenkort waarschijnlijk verplicht om op café te gaan, maar ook in Vlaanderen wordt erover nagedacht om het breder in te zetten. Hoe vraag je je ‘coronapas’ of het ‘Covid Safe Ticket’ aan? En waar kun je ermee naartoe?
  [naar artikel]
 3. Boris Johnson zegt (voorlopig) nee tegen coronapas (15/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Boris Johnson zegt (voorlopig) nee tegen coronapas Het Verenigd Koninkrijk zet volop in op vaccinaties om een nieuwe golf van Covid-19 te drukken. Premier Boris Johnson kondigde een campagne aan om mensen van 50 jaar en ouder een derde prik aan te bieden, evenals eerste vaccinaties voor drie miljoen kinderen van 12 tot 15 jaar. Een vaccinatiepaspoort zou als “plan b” dienen. […] Lees dit artikel: Boris Johnson zegt (voorlopig) nee tegen coronapas
  [naar artikel]
 4. Brusselaars over de coronapas: ‘Als de keuze over vaccins vrij is, waarom dan die pas verplichten?’ (08/09/2021 - De Morgen)
  Brussel wil twijfelaars met een coronapas over de streep halen om zich te laten vaccineren. Maar de horeca-ondernemers vinden dat zij de rekening krijgen doorgeschoven van een falend beleid. ‘We zijn voor de zoveelste keer de zondebok’
  [naar artikel]
 5. Boris Johnson of Jeremy Corbyn: wie zijn de Britse kandidaat-premiers? (09/12/2019 - VRT NWS)
  Wie wordt premier van het Verenigd Koninkrijk? Op donderdag 12 december kiezen de Britten een nieuw parlement, een nieuwe regering en dus ook een nieuwe regeringsleider. De twee grootste kanshebbers zijn de huidige premier Boris Johnson van de Conservatieve partij, en oppositieleider Jeremy Corbyn van Labour. Johnson wil vooral de brexit doorduwen, Corbyn legt meer de nadruk op sociale thema’s als gezondheidszorg, onderwijs en hogere uitkeringen. Maar wie zijn Johnson en Corbyn écht?
  [naar artikel]
 6. "Boris Johnson heeft minder koorts" (08/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het gaat naar verluidt iets beter met Boris Johnson. De koorts van de Britse premier is verminderd, meldt ‘The Times’. Volgens ‘The Telegraph’...
  [naar artikel]
 7. Minister-president Jan Jambon (N-VA) maakt bocht en heft protest tegen Vlaamse coronapas op: ‘Kan tijdelijk een dienst bewijzen’ (13/09/2021 - De Morgen)
  Nu Nederland en Brussel voor de coronapas gaan, kan Vlaanderen niet anders dan in bepaalde gemeenten en sectoren volgen. Met slepende voeten, weliswaar. ‘Tijdelijk kan de coronapas ons een dienst bewijzen’, zegt minister-president Jan Jambon (N-VA) nadat hij zich eerder verzette.
  [naar artikel]
 8. Boris Johnson: “Britten zijn dikker dan meeste Europeanen” (29/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse premier Boris Johnson erkent dat overgewicht onder Britten vaker voorkomt dan bij andere Europeanen. Johnson zei maandag in een...
  [naar artikel]
 9. Boris Johnson: “Britten dikker dan meeste Europeanen” (29/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Britse premier Boris Johnson erkent dat overgewicht onder Britten vaker voorkomt dan bij andere Europeanen. Johnson zei maandag in een radio-interview dat hij vindt dat er iets moet worden gedaan aan de obesitas in het Verenigd Koninkrijk.
  [naar artikel]
 10. Minister-president Jan Jambon (N-VA) heft protest tegen coronapas in Vlaanderen op: ‘Kan tijdelijk een dienst bewijzen’ (13/09/2021 - De Morgen)
  Nu Nederland en Brussel voor de coronapas gaan, kan Vlaanderen niet anders dan in bepaalde gemeenten en sectoren volgen. Met slepende voeten, weliswaar. ‘Tijdelijk kan de coronapas ons een dienst bewijzen’, zegt minister-president Jan Jambon (N-VA) tegen De Morgen, nadat hij zich eerder had verzet.
  [naar artikel]
 11. ‘Het idee dat ongevaccineerden kunnen ‘freeriden’ door de immuniteit onder de rest van de bevolking, is van de baan’ (13/08/2021 - De Morgen)
  De kans dat we door vaccinatie de epidemie helemaal kunnen doen uitdoven is van de baan, ‘met dank’ aan de besmettelijkheid van de deltavariant. ‘Er rest ongevaccineerden dus weinig keuze: of zich laten vaccineren, of vroeg of laat sowieso besmet raken.’
  [naar artikel]
 12. Britse premier Johnson: Britten zijn dikker dan andere Europeanen, daar moeten we iets aan doen" (29/06/2020 - VRT NWS)
  De Britse premier Boris Johnson wil ten strijde trekken tegen overgewicht, nu duidelijk is dat dat een risicofactor is bij patiënten met het coronavirus. Uit eerder onderzoek was al gebleken dat de Britten (na de Maltezen) de meest zwaarlijvige Europeanen zijn. Johnson maakte zich daar voordien geen zorgen over, maar zijn ervaring met COVID-19 heeft zijn kijk veranderd.
  [naar artikel]
 13. Britten protesteren tegen Johnson (31/08/2019 - De Tijd)
  16:08 Duizenden Britten zijn zaterdag in diverse steden de straat opgegaan om te protesteren tegen premier Boris Johnson en diens controversiële stap om het parlement te laten schorsen vlak voor de brexit
  [naar artikel]
 14. Vlaamse regering overweegt om ‘bij uitzondering’ uitgebreide coronapas toe te staan (11/09/2021 - De Morgen)
  De Vlaamse regering overweegt om afzonderlijke steden en gemeenten de mogelijkheid te geven om de coronapas uitgebreider in te zetten. ‘We begrijpen dat er uitzonderingen nodig zijn voor steden waar de vaccinatiegraad laag ligt’, aldus Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V). Maar het moeten uitzonderingen blijven, zo wordt benadrukt.
  [naar artikel]
 15. Boris Johnson waarschuwt Britten in brief voor moeilijke tijden (29/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Britse premier Boris Johnson waarschuwt alle Britten in een brief voor de moeilijke tijden die het land de komende weken nog zal doormaken, in de strijd tegen het coronavirus. Bij Johnson werd eerder deze week ook corona vastgesteld.
  [naar artikel]
 16. Bijna één op drie Britten wil dat Boris Johnson wet overtreedt boven nieuw Brexit-uitstel (10/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Bijna 30 procent van de Britten zou liever hebben dat premier Boris Johnson de wet breekt, dan dat hij de Europese Unie opnieuw om uitstel voor de Brexit gaat vragen. Dat blijkt uit een peiling van YouGov. De helft van de Britse bevolking vindt dat Johnson zich aan de wet moet houden.
  [naar artikel]
 17. Britse premier Boris Johnson aan het werk: lockdown afzwakken nog niet aan de orde (27/04/2020 - VRT NWS)
  In Londen heeft de Britse premier Boris Johnson het publiek voor het eerst toegesproken sinds hij besmet raakte met het coronavirus. Johnson blaakte van energie en vertrouwen, maar waarschuwde de Britten dat het nog te vroeg is om de sociale en economische beperkingen op te heffen.
  [naar artikel]
 18. Het internet in de rouw: waar is het spleetje van Dakota Johnson naartoe? (07/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Gisterenavond vond de première van ‘The Peanut Butter Falcon’ plaats in Hollywood, een film waarin ook actrice Dakota Johnson (‘50 Shades of Grey’)...
  [naar artikel]
 19. ‘Tijdelijke’ coronapas geldt in Nederlandse horeca zeker tot 1 november (14/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Zoals eerder gelekt voert de Nederlandse overheid op 25 september een coronapas in voor de horeca. Tijdens een persconferentie benadrukte premier Mark Rutte dat het om een tijdelijke maatregel gaat. “Op 1 november komt er een nieuw advies van het Outbreak Management Team (OMT) en dan zullen we de situatie opnieuw beoordelen.”
  [naar artikel]
 20. Boris Johnson waarschuwt ‘dikke’ Britten: ‘We moeten er iets aan doen’ (29/06/2020 - Express)
  Omdat overgewicht een risicofactor is bij coronapatiënten, wil de Britse premier Boris Johnson het aantal zwaarlijvige Britten omlaag krijgen. ‘We... The post Boris Johnson waarschuwt ‘dikke’ Britten: ‘We moeten er iets aan doen’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 21. LIVE. Britten trekken naar de stembus: krijgt Johnson de kans om zijn brexitdeal erdoor te duwen? (12/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Ruim drie jaar na het brexitreferendum trekken de Britten vandaag nog maar eens naar de stembus. Premier Boris Johnson hoopt op een comfortabele...
  [naar artikel]
 22. Vanmiddag krijgen de Britten uitsluitsel: wordt Boris Johnson de nieuwe bewoner van Downing Street 10? (23/07/2019 - De Morgen)
  Dinsdag weten de Britten wie de nieuwe leider van de Conservatieve partij en premier wordt. Weinigen twijfelen er nog aan dat Boris Johnson het haalt van concurrent Jeremy Hunt.
  [naar artikel]
 23. Deze luxueuze verwennerij voor honden moet baasjes naar hotels lokken (15/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Dogtails’, ‘pawpuccino’s’ en ‘pawsecco’: de woordspelingen vliegen in het rond bij hotels die extra hondvriendelijk zijn. De Britten zijn namelijk...
  [naar artikel]
 24. 250.000 pond voor maandelijks diner met Britse premier (05/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een geheimzinnige ‘Adviesraad’ van donateurs heeft rechtstreekse toe­gang tot premier Boris Johnson. De Conservatieven ontkennen dat invloed te koop is.
  [naar artikel]
 25. Brussel overweegt invoering coronapas voor horeca vanaf oktober (05/09/2021 - De Morgen)
  Moeten Brusselaars straks een coronapas tonen als ze op café of restaurant willen? De kans is groot, nu de vaccinatiegraad in de hoofdstad ondermaats blijft. ‘Alles zal gebeuren in overleg met de betrokken sectoren.’
  [naar artikel]
 26. Welke premier krijgen de Britten met Boris Johnson? (28/06/2019 - Knack)
  Het uur van Boris Johnson breekt aan. Maar welke premier krijgt het Verenigd Koninkrijk met hem in Downing Street?
  [naar artikel]
 27. Ook Britten gaan in lockdown (23/03/2020 - De Tijd)
  22:23 Premier Boris Johnson maakt een aanzienlijke U-bocht en eist dat Britten tot ander thuisblijven om de snelle verspreiding van het coronavirus te counteren.
  [naar artikel]
 28. Disney stelt ‘Black Widow een jaar uit, waardoor ook alle andere Marvel-films naar achter schuiven (24/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Disney heeft beslist om hun eerstvolgende grote blockbusters, zoals ‘Black Widow’ en ‘West Side Story’, naar volgend jaar op te schuiven. Dat komt...
  [naar artikel]
 29. "Glaasje 'pawsecco' voor Bobby, mevrouw?" Hondenhotels worden luxueuzer met de dag (15/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Dogtails’, ‘pawpuccino’s’ en ‘pawsecco’: de woordspelingen vliegen in het rond bij hotels die extra hondvriendelijk zijn. De Britten zijn namelijk...
  [naar artikel]
 30. Premier Johnson roept Britten op om griepprik te halen en haalt uit naar anti-vaxxers: “Ze zijn gek” (24/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse premier en hersteld coronapatiënt Boris Johnson heeft iedereen opgeroepen zich in de aanloop naar de winter te laten inenten tegen griep....
  [naar artikel]
 31. Johnson roept Britten op om gewicht te verliezen: ‘Ik was te dik toen ik met corona werd opgenomen’ (27/07/2020 - De Morgen)
  Het Verenigd Koninkrijk heeft een overheidscampagne aangekondigd die Britten moet aansporen om af te vallen en zo het coronavirus te bestrijden. Premier Johnson, die in april besmet werd, heeft zelf in een videoboodschap toegegeven dat hij op intensieve zorgen lag omdat hij toen ‘te zwaar’ was.
  [naar artikel]
 32. Duizenden Britten betogen voor het parlement tegen brexit-manoeuvre van Johnson (28/08/2019 - VRT NWS)
  In de Britse hoofdstad Londen betogen vanavond duizenden mensen tegen de beslissing van premier Boris Johnson om het parlement tijdelijk op te schorten. Johnson hoopt zo te vermijden dat het parlement de kans krijgt om een eventuele brexit zonder akkoord tegen te houden. Er staat ook en petitie online die oproep tot verzet tegen de demarche van premier Johnson.
  [naar artikel]
 33. ‘Big Rom’ vs ‘King Kev’: de bromance moet even ‘on hold’ nu Premier League strijd wordt tussen Man City en Chelsea (13/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een iconische foto, van twee Duivels hand in hand, wordt straks misschien een armworsteling. De Premier League 2021-22 kondigt zich aan als een duel tussen Champions Leaguefinalisten Man City en Chelsea, met Man United en Liverpool die errond zullen cirkelen. Vanuit Belgisch oogpunt: ‘King Kev’ vs. ‘Big Rom’.
  [naar artikel]
 34. “De wereld is gek geworden”: Britten raken niet uitgepraat over nieuwe identiteit van Sam Smith (14/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vrijdag maakte de Britse zanger Sam Smith (27) bekend dat hij niet langer als ‘hij’ wil worden aangesproken, maar dat hij ‘hun’ of ‘hen’ verkiest....
  [naar artikel]
 35. Dwayne 'The Rock' Johnson krijgt Generation Award van MTV (13/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Dwayne ‘The Rock’ Johnson (47) krijgt maandag, tijdens de ‘2019 MTV Movie & TV Awards’, een bijzondere prijs overhandigd. De acteur en worstelaar...
  [naar artikel]
 36. Vanmiddag krijgen de Britten uitsluitsel: wordt Boris Johnson premier? (23/07/2019 - De Morgen)
  Boris Johnson volgt Theresa May op en wordt de nieuwe premier van het Verenigd Koninkrijk en de leider van de Conservatieve Partij. Zijn opponent Jeremy Hunt moest het onderspit delven.
  [naar artikel]
 37. Ziekenhuizen willen coronapas invoeren (13/09/2021 - De Morgen)
  De Vlaamse zorgkoepels roepen op om de coronapas verplicht te maken voor bezoekers van ziekenhuizen en woon-zorgcentra. ‘We vrezen dat de uitbraken de komende maanden erger zullen worden’, zegt Margot Cloet, topvrouw van Zorgnet-Icuro.
  [naar artikel]
 38. Trump geeft Britten ongevraagd advies: stap zonder akkoord uit EU en Johnson zou goede premier zijn (02/06/2019 - De Morgen)
  De Britten moeten zonder akkoord uit de Europese Unie stappen, Boris Johnson zou een uitstekende opvolger van premier Theresa May zijn en als er onderhandeld moet worden met Brussel moet de regering Nigel Farage sturen, de leider van de Brexitpartij. Met die ongevraagde adviezen heeft de Amerikaanse president Trump nog voor het begin van zijn staatsbezoek rumoer veroorzaakt in Groot-Brittannië.
  [naar artikel]
 39. Betoger pakt Britse premier Boris Johnson hard aan: "U speelt spelletjes" (06/09/2019 - VRT NWS)
  Tegen vanavond zou er een wetsvoorstel kunnen zijn dat de Britse premier Boris Johnson dwingt om uitstel te vragen als hij geen akkoord meer bereikt met de Europese Unie. Johnson had de Britten nochtans beloofd dat hij de uitstap uit de EU geen uitstel meer zou gunnen. Maar die belofte hangt aan een zijden draadje, en daar werd de premier op straat streng over aangesproken.
  [naar artikel]
 40. Politieke geesten rijpen: Brussel stevent af op ‘Franse methode’ om meer te kunnen vaccineren (06/09/2021 - De Morgen)
  Moeten Brusselaars straks een coronapas tonen als ze op café of restaurant willen? De kans is groot, nu de vaccinatiegraad in de hoofdstad ondermaats blijft. ‘Alles zal gebeuren in overleg met de betrokken sectoren.’
  [naar artikel]
 41. Dwayne Johnson maakt eigen tv-serie over problematische jeugd (12/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Dwayne ‘The Rock’ Johnson (47) gaat voor een nieuwe NBC-serie terug naar zijn jeugd. De acteur werkt momenteel aan ‘Young Rock’, dat geïnspireerd...
  [naar artikel]
 42. Coronapas in Brussel zo goed als rond. ‘Een middel om aan risicobeheer te doen’ (07/09/2021 - De Morgen)
  Vanaf 1 oktober wordt de coronapas in Brussel waarschijnlijk ook verplicht in horeca, ziekenhuizen en woon-zorgcentra. De Brusselse regering heeft daarover een akkoord gevonden, al moet de finale beslissing nog afgeklopt worden op het Overlegcomité.
  [naar artikel]
 43. Britse premier Johnson: "Britten hebben ons sterk, nieuw mandaat gegeven om brexit uit te voeren" (13/12/2019 - VRT NWS)
  "Het is duidelijk: de Britten hebben de Conservatieve Partij een krachtig, nieuw mandaat gegeven om de brexit uit te voeren." Dat heeft de Britse premier Boris Johnson gezegd na de eerste resultaten van de parlementsverkiezingen.
  [naar artikel]
 44. Johnson over brexit: 'Zonder akkoord betalen Britten maar deeltje van scheidingsfactuur' (25/08/2019 - Knack)
  Als Groot-Brittannië de Europese Unie eind oktober verlaat zonder akkoord, zullen de Britten maar een deeltje van de echtscheidingsfactuur betalen. Dat heeft de Britse premier Boris Johnson zondag gezegd in interviews in de marge van de G7-top in het Franse Biarritz.
  [naar artikel]
 45. Jambon opent deur voor uitbreiding van de coronapas (14/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Tegen vrijdag gaat de Vlaamse regering na in welke omstandigheden een uitbreiding van de coronapas ‘nuttig en nodig’ kan zijn. Minister-president Jan Jambon (N-VA) tempert zo de eerdere communicatie van zijn voorzitter.
  [naar artikel]
 46. Boris Johnson op weg naar Downing Street 10 (23/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag weten de Britten wie de nieuwe leider van de Conservatieve partij en premier wordt. weinigen twijfelen er nog aan dat Boris Johnson het...
  [naar artikel]
 47. Frankrijk verstrengt: coronapas is nu ook op deze plaatsen verplicht (09/08/2021 - De Morgen)
  Ondanks wekenlange protesten voert Frankrijk vanaf vandaag enkele verstrengingen in. De coronapas zal nu ook verplicht worden in onder meer cafés en restaurants, zelfs als u op terras zit. Hoe zit het nu net met die ‘pass sanitaire’ en waar moet u rekening mee houden?
  [naar artikel]
 48. Brussel voert coronapas in: verplicht vanaf 1 oktober in bars, restaurants en discotheken (07/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De coronapas krijgt groen licht in Brussel. Vanaf 1 oktober moet iedereen die 16 of ouder is een coronapas tonen in bars, restaurants en discotheken. Voor massa-evenementen, ziekenhuizen en verpleeghuizen zal de pas verplicht zijn vanaf 12 jaar. Dat meldt ‘Le Soir’ en wordt uit goede bron bevestigd aan onze redactie.
  [naar artikel]
 49. Boris Johnson op weg naar Downing Street 10 (21/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Dinsdag weten de Britten wie de nieuwe leider van de Conservatieve partij en premier wordt. Niemand twijfelt er nog aan dat Boris Johnson het wint...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.