Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Nieuwsblad

Horeca Vlaanderen vraagt volledige afschaffing van mondmaskers in cafés en restaurants: “Vaccinatiegraad is hoog genoeg”

15/09/2021 - 11:45
"Horeca Vlaanderen vraagt dat het volgende Overlegcomité, dat komende vrijdag gepland staat, de mondmaskerplicht in de horeca volledig afschaft. Dat heeft CEO Matthias De Caluwe gezegd aan Het Laatste Nieuws. “De vaccinatiegraad in Vlaanderen is hoog genoeg.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Horeca Vlaanderen vraagt volledige afschaffing van mondmaskers in cafés en restaurants (15/09/2021 - Het Belang van Limburg)

Horeca Vlaanderen vraagt dat het volgende Overlegcomité, dat komende vrijdag gepland staat, de mondmaskerplicht in de horeca volledig afschaft. Dat heeft CEO Matthias De Caluwe gezegd aan Het Laatste Nieuws. “De vaccinatiegraad in Vlaanderen is hoog genoeg.” [naar artikel]


2. Horeca Vlaanderen vraagt afschaffing mondmaskers: “Ook de coronapas is niet aan de orde” (15/09/2021 - Het Laatste Nieuws)

Nu vrijdag beslist het Overlegcomité of er een uitbreiding van de coronapas komt. In Brussel zal je zo goed als zeker een Covid Safe Ticket moeten voorleggen in de horeca en in ziekenhuizen, maar ook in Vlaanderen denkt men aan die extra maatregel. Horeca Vlaanderen is daar niet voor te vinden: “De vaccinatiegraad in Vlaanderen is hoog genoeg”, klinkt het. Bekijk hierboven het HLN LIVE-gesprek met CEO Matthias De Caluwe. [naar artikel]


3. “We zouden liever zonder mondmaskers werken”: Horeca in Vlaanderen vraagt afschaffing mondmaskerplicht (15/09/2021 - Het Laatste Nieuws)

De horeca in Vlaanderen vraagt om de mondmaskerplicht af te schaffen. De meeste klanten zijn gevaccineerd, en op veel evenementen hoeven mensen geen masker meer te dragen. Waarom moet het dan wél nog op café of op restaurant, vragen de uitbaters. Horeca Vlaanderen verwacht de volgende stap. “De vaccinatiegraad in Vlaanderen is ondertussen zo hoog, ook bij ons personeel. Wat een enorm verschil is met bijvoorbeeld in Brussel. Eigenlijk is het een logische stap dat je het afschaft”, vertelt CEO Matthias de Caluwe. De zaak ligt op tafel bij het overlegcomité vrijdag. [naar artikel]


4. Horeca vraagt langere openingsuren van cafés en restaurants op kerst- en oudejaarsavond (10/12/2021 - Het Belang van Limburg)

Horeca Vlaanderen pleit voor een later sluitingsuur op kerst- en oudejaarsavond. Volgens de huidige regels moeten cafés en restaurants sluiten om 11 uur ’s avonds. Maar voor de twee belangrijkste feestavonden van het jaar wil de horeca nu dus een uitzondering. Vooral naar beleving zou dat een groot verschil maken. De sector vraagt om een snelle beslissing, dat wil zeggen VOOR het Overlegcomité van 22 december, zodat klanten én uitbaters weten waar ze aan toe zijn. Maar de kans dat de horeca gehoor gaat krijgen, lijkt eerder klein. [naar artikel]


5. Horeca Vlaanderen wil snel duidelijkheid over sluitingsuur cafés en restaurants op kerst- en oudejaarsavond (10/12/2021 - Het Laatste Nieuws)

Cafés en restaurants in ons land moeten volgens de huidige coronamaatregelen de deuren sluiten om 23 uur. Horeca Vlaanderen pleit voor een later sluitingsuur op kerst- en oudejaarsavond. Het volgende Overlegcomité vindt plaats op 22 december, maar topman bij Horeca Vlaanderen Matthias De Caluwé benadrukt dat er al eerder een beslissing genomen moet worden over het sluitingsuur voor de horeca. [naar artikel]


6. Horeca Vlaanderen wil later sluitingsuur voor cafés en restaurants op kerst- en oudejaarsavond (10/12/2021 - Het Laatste Nieuws)

Cafés en restaurants in ons land moeten volgens de huidige coronamaatregelen de deuren sluiten om 23 uur. Horeca Vlaanderen pleit voor een later sluitingsuur op kerst- en oudejaarsavond. Het volgende Overlegcomité vindt plaats op 22 december, maar topman bij Horeca Vlaanderen Matthias De Caluwé benadrukt dat er al eerder een beslissing genomen moet worden over het sluitingsuur voor de horeca. [naar artikel]


7. Mondmaskers zitten helft van horeca dwars: “Er zal nog een lange strijd gestreden worden om uit de crisis te komen” (16/06/2020 - Het Nieuwsblad)

De eerste week waarin cafés en restaurants de deuren weer mochten openen, was positief voor drie op de vier horeca-uitbaters. De voornaamste hindernis vinden zij de mondmaskers. Dat blijkt uit een bevraging van Horeca Vlaanderen na de eerste week van de heropening. “Maar er wacht nog een lange strijd om uit de crisis te geraken”, zegt Matthias De Caluwé, CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]


8. Horeca Vlaanderen vraagt per direct "horecanoodfonds" (12/03/2020 - Het Laatste Nieuws)

Horeca Vlaanderen vreest een bijzonder zware slag voor de horecasector, nu de Nationale Veiligheidsraad alle restaurants, discotheken en cafés... [naar artikel]


9. 60% van cafés en restaurants denkt eraan prijzen te verhogen door duurdere energiefactuur: Horeca Vlaanderen vraagt dringend maatregelen (06/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

Wel 57 procent van de horecaondernemers dreigt 2022 af te sluiten met verlies door de exuberante energieprijzen, 17 procent overweegt zelfs hun zaak te sluiten. Bovendien krijgen cafébazen en restauranthouders uit nòg een hoek klappen: 30 procent stelt vast dat ook de vaste klanten meer en meer thuis blijven. Horeca Vlaanderen vraagt dan ook dringende maatregelen: “Kostprijs van niets doen, zal ook groot zijn voor overheid.” [naar artikel]


10. Crevits legt afschaffing strenge telewerkregels op tafel (19/08/2021 - Het Laatste Nieuws)

Het Overlegcomité buigt zich morgen opnieuw over de coronasituatie in ons land. In de aanloop hiernaar stelt Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) voor de telewerkregels volledig aan de bedrijven over te laten, althans in Vlaanderen. “De vaccinatiegraad in Vlaanderen is heel hoog. Een sterke aanbeveling is niet meer nodig.” [naar artikel]


11. Restaurants overwegen 1 euro ‘energiesupplement’: “Tijdelijk, tot de energieprijzen weer normaliseren” (10/10/2022 - Het Nieuwsblad)

Een aantal restaurants in Brussel en Wallonië voeren een “energiesupplement” in van 1 euro per klant. In Vlaanderen wordt het ook besproken als één van de mogelijke maatregelen tegen de explosief gestegen energieprijzen, zegt Horeca Vlaanderen. [naar artikel]


12. Bijna 20% van cafés en restaurants overweegt sluiting door hoge energieprijzen: Horeca Vlaanderen vraagt dringend maatregelen (06/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

Wel 57 procent van de horecaondernemers dreigt 2022 af te sluiten met verlies door de exuberante energieprijzen, 17 procent overweegt zelfs hun zaak te sluiten. Bovendien krijgen cafébazen en restauranthouders uit nòg een hoek klappen: 30 procent stelt vast dat ook de vaste klanten meer en meer thuis blijven. Horeca Vlaanderen vraagt dan ook dringende maatregelen: “Kostprijs van niets doen, zal ook groot zijn voor overheid.” [naar artikel]


13. Sterrenchef: “Liever een coronapas dan één dag langer met dat mondmasker” (17/09/2021 - Gazet van Antwerpen)

Wat in een overvol voetbalstadion of op een druk festivalterrein kan, moet ook in cafés en restaurants kunnen. Iedereen – personeel én klanten – de mondmaskers af, zo pleit de horeca. Dan nog liever de invoering van de coronapas. “Maar dat masker, dat zijn we ronduit beu.” Afwachten wat het Overlegcomité vandaag beslist. [naar artikel]


14. Antwerpse horeca wil geen mondmaskerplicht meer: “Als het op festivals kan, waarom dan niet op café?” (20/08/2021 - Gazet van Antwerpen)

Om 14u buigt het overlegcomité zich over de resterende coronamaatregelen. Verwacht wordt dat voor de horeca de meeste beperkingen op de schop kunnen. Geen verplicht sluitingsuur meer en geen beperking op het aantal personen per tafel. Paul Snoeys, voorzitter van Horeca Provincie Antwerpen vraagt ook een afschaffing van de mondmaskerplicht. “Als ondernemer voelt het niet goed om mensen te wijzen op regels die je zelf te gek vindt.” [naar artikel]


15. Horeca Vlaanderen: “Ons land heeft zo’n pas niet nodig” (31/07/2021 - Het Nieuwsblad)

“Je kan de situatie van Frankrijk niet vergelijken met die bij ons”, zegt Matthias De Caluwe, topman van Horeca Vlaanderen. “De vaccinatiebereidheid én de vaccinatiegraad zijn hier vele malen groter dan bij onze zuiderburen. Zo’n pass sanitaire als voorwaarde om op restaurant of café te mogen gaan, is hier dan ook totaal niet aan de orde. Integendeel, de invoering ervan zou een stap achteruit zijn. Al wijst niets erop dat een dergelijk plan op tafel zou liggen, laat dat duidelijk zijn.” [naar artikel]


16. Drie op de vier restaurants gesloten op kerstavond (21/12/2022 - Het Belang van Limburg)

Drie op de vier Vlaamse restaurants sluiten de deuren op kerstavond, blijkt uit een rondvraag van Horeca Vlaanderen. “De enorm gestegen energieprijzen in combinatie met de hoge personeelskost noopt je om gerichte keuzes te maken”, stelt Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]


17. Brussels minister-president Vervoort wil coronapas voor cafés en restaurants om zo de vaccinatiegraad in onze hoofdstad op te krikken (20/08/2021 - Het Laatste Nieuws)

Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) is voorstander van het Covid Safe Ticket voor cafés en restaurants om zo de vaccinatiegraad in onze hoofdstad op te krikken. Dat vertelde hij vandaag aan VTM NIEUWS. “Daarnaast zal men in Brussel nog minstens een maand moeten wachten op een versoepeling van de coronamaatregelen. De epidemiologische situatie in de hoofdstad maakt het niet mogelijk om een reeks beperkingen op te heffen die in Vlaanderen en Wallonië wel zullen verdwijnen”, aldus Vervoort. [naar artikel]


18. Obers met mondmaskers, niet aan de toog hangen: zo wil de horeca heropstarten (14/05/2020 - Het Belang van Limburg)

Tegen de volgende Veiligheidsraad wil de horecasector een plan klaar hebben voor de heropstart van cafés en restaurants. De volgende fase van de versoepeling van de maatregelen is ten vroegste voor 8 juni. Het is nog niet zeker of horeca dan zal mogen heropstarten, maar het is alleszins wel waarvoor Horeca Vlaanderen pleit. “We willen vooral duidelijkheid en wat perspectief”, zegt Matthias De Caluwé, CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]


19. "Wereldrecord" en "Europese top drie": hoe ver staan we nu écht met vaccineren in vergelijking met andere landen? (15/09/2021 - Het Laatste Nieuws)

Ze vlogen ons om de oren de afgelopen dagen: grote termen om de vaccinatiegraad in België en Vlaanderen aan te duiden in het debat rond het eventueel afschaffen van de mondmaskers en de vaccinatieplicht. Premier Alexander De Croo zei afgelopen weekend in een interview met Le Soir dat België in de “Europese top drie” zit en N-VA-voorzitter Bart De Wever sprak eerder al van “een wereldrecord in vaccinatiegraad in Vlaanderen”. Maar waar staan we nu echt? [naar artikel]


20. Horeca Vlaanderen verbaasd over nieuw alcoholplan: “Gratis water bestaat helaas niet” (30/03/2023 - Het Nieuwsblad)

De federale en alle deelstaatregeringen willen restaurants en cafés die alcohol serveren, gratis water laten aanbieden. Dat is één van de meest opvallende maatregelen in het nieuw interfederaal alcoholplan dat ze woensdag afklopten. Horeca Vlaanderen heeft hier vragen over. Zij pleiten ervoor de keuze aan de uitbaters laten. [naar artikel]


21. Eventsector pusht coronapas, Horeca Vlaanderen mikt op volledige vrijheid (11/08/2021 - Het Belang van Limburg)

“Het is tijd dat we van het strafbankje mogen”, dringt ook de eventsector aan op de massale uitrol van de coronapas in zijn branche. Horeca Vlaanderen rekent op de volledige vrijheid vanaf 1 september. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!