Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

29 November 2021
00:59 uur

Martine vertelt in ‘Axel Gaat Binnen’ over ongeval dat haar blind maakte: “Ze hebben allebei m’n ogen moeten verwijderen”

Het Laatste Nieuws

15/09/2021 - 23:07

Aan pakkende getuigenissen geen gebrek in de eerste aflevering van ‘Axel Gaat Binnen’ woensdagavond. Axel Daeseleire (52) verbleef vijf dagen in een blindeninstituut en ontmoette er verschillende bijzondere bewoners. Vooral het verhaal van Martine was erg pakkend.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Stijn vertelt een heftig verhaal in ‘Axel Gaat Binnen’: “Ongeval redde mijn leven” (19/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Axel Daeseleire verblijft 5 dagen en 4 nachten op plaatsen waar je normaal gezien niet zomaar kan verblijven. Vanavond trekt hij in ‘Axel Gaat Binnen’ naar een zorgboerderij. Daar ontmoet hij de 27-jarige Stijn die hem een aangrijpend verhaal vertelt.
  [naar artikel]
 2. Mama Axelle voelt zich machteloos in ‘Axel Gaat Binnen’: “Ik kan dit niet oplossen” (13/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Axel Daeseleire trekt in ‘Axel Gaat Binnen’ naar de kinderafdeling van het Universitair Ziekenhuis van Antwerpen. Eén van de vele straffe ouders die Axel ontmoet in het UZA is de mama van Axelle. Ze vertelt open over haar frustraties, angsten en het gevoel van machteloosheid. Zelf niks kunnen doen om de ziekte van haar dochter te genezen vindt ze verschrikkelijk.
  [naar artikel]
 3. Vrienden, collega’s en ex schetsen hoe ‘übermacho’ Axel Daeseleire écht is: “Ik was alleszins niet de enige vrouw in zijn leven” (09/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Van motard Ben in ‘Flikken’ over Franky Leemans in ‘Team Spirit’ tot Jan Verplancke in ‘Matroesjka’s’. Axel Daeseleire (52) heeft de meest stoere rollen op z’n palmares staan. Maar in de herfst van z’n carrière weet hij vooral te charmeren door z’n gevoelige kant te tonen in ‘Axel Gaat Binnen’. “Axel mag z’n macho-imago graag cultiveren, maar in feite heeft hij een heel klein hartje”, klinkt het in zijn omgeving. “Maar het is wel meer dan eens gebeurd dat hij ons wakker hield met een polonaise met z’n gezelschap in de vroege uurtjes.”
  [naar artikel]
 4. Achter de schermen van ‘Axel gaat binnen’: “Toen die vrouw brak voor de camera, stonden we allemaal te huilen” (17/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Dat Axel Daeseleire een ‘pateeke’ is, ­weten tv- en filmkijkers al langer. Dat onder die ruwe bolster een blanke pit schuilgaat, was minder evident. Tot daar ‘Axel gaat binnen’ was, het human interest-programma waarin de acteur al eens in zijn peperkoeken hart laat kijken. Maar hoe écht is het allemaal? Valt Axel inderdaad onvoorbereid binnen op de plekken die hij aandoet? En hoe is hij achter de schermen? “Hij heeft altijd een voorraad koeken en chips mee.”
  [naar artikel]
 5. Moeder van Davy Parmentier klapt uit de biecht: “Pas na drie jaar had ik verwerkt dat hij homo is” (25/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Ik dacht aan de kleinkinderen die ik nooit zou krijgen”, zegt Martine Dhaenen (61). Toen haar zoon Davy Parmentier (38) op z’n 18de vertelde dat hij op mannen valt, kwam dat hard binnen. Maar ze hoeft de hoop niet op te geven. “Mijn vriend en ik hebben een kinderwens, al is adoptie niet voor meteen”, zegt het ‘Belgium’s Got Talent’-jurylid in een uniek dubbelgesprek. Verder kijkt Parmentier ook terug op de kritiek die hij kreeg als presentator van ‘Wat Een Dag’ en vertelt hij over z’n bijzondere link met Ingeborg (54).
  [naar artikel]
 6. 5.000 uur aan 1 game: extreme spel- en andere verslavingen in ‘Axel Gaat Binnen’ (26/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In ‘Axel Gaat Binnen’ neemt Axel Daeseleire deze avond zijn intrek in Affect2U, een afkickkliniek in Hoboken waar momenteel 12 mensen verblijven. Iedereen die hier opgenomen wordt, komt vrijwillig binnen en verblijft er gemiddeld 7 weken. Axel raakt aan de praat met Senne (16), de jongste bewoner. Hij kampt met een gameverslaving “Ik speelde 12, 13 uur, soms zelfs 24u omdat ik nachtje door speelde” klinkt het.
  [naar artikel]
 7. 5.000 uur aan 1 game: extreme spel- en andere verslavingen in ‘Axel Gaat Binnen’ (26/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In ‘Axel Gaat Binnen’ neemt Axel Daeseleire morgenavond zijn intrek in Affect2U, een afkickkliniek in Hoboken waar momenteel twaalf mensen verblijven. Iedereen die hier opgenomen wordt, komt vrijwillig binnen en verblijft er gemiddeld zeven weken. Axel raakt aan de praat met Senne (16), de jongste bewoner. Hij kampt met een gameverslaving “Ik speelde 12 à 13 uur per dag, of soms zelfs 24 uur omdat ik een nachtje door speelde”, klinkt het.
  [naar artikel]
 8. Tatiana Rogier pronkt met nieuwe liefde Kenneth op de ‘Blind Getrouwd’-reünie: “We hebben samen al een huis gekocht” (25/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In ‘Blind Getrouwd’ vond ze de liefde niet, maar intussen heeft Tatiana Rogier (30) haar droomprins wel gevonden. Met Kenneth, ooit haar ex, ziet het Tati complete plaatje. Ze is een andere vrouw geworden na haar deelname, vertelt de Gentse. “Ik kan meer loslaten.” Al is ze de reacties van toen niet vergeten. “Ik heb nadien nog een hele tijd psychologische begeleiding gehad.”
  [naar artikel]
 9. Tatiana Rogier pronkt met nieuwe liefde Kenneth op de ‘Blind Getrouwd’-reünie: “We hebben samen al een huis gekocht” (25/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In ‘Blind Getrouwd’ vond ze de liefde niet, maar intussen heeft Tatiana Rogier (30) haar droomprins wel gevonden. Met Kenneth, ooit haar ex, ziet het Tati complete plaatje. Ze is een andere vrouw geworden na haar deelname, vertelt de Gentse. “Ik kan meer loslaten.” Al is ze de reacties van toen niet vergeten. “Ik heb nadien nog een hele tijd psychologische begeleiding gehad.”
  [naar artikel]
 10. Zussen ontroeren Natalia in ‘The Best Of’: “Als kind maakte ze microfoon met tennisbal en wc-rolletje” (07/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De wervelwind van Oevel wordt vanavond zelf omver geblazen in het VTM-programma ‘The Best Of’. En niet enkel de verrassende covers van haar grootste hits beroeren Natalia (40). Het zijn vooral de pakkende woorden van haar stiefzussen Carrie (51) en Patsy (59) die haar naar de papieren zakdoekjes doen grijpen. “Tijdens m’n scheiding negen jaar geleden was Natalia m’n steun en toeverlaat”, vertelt Carrie. “Dag of nacht: ik kan haar altijd bellen, ‘t is een zus uit de duizend!”
  [naar artikel]
 11. Lothar uit ‘Blind Getrouwd’ verbreekt z’n verloving: “Ik was niet meer 100% gelukkig bij Kelsey” (01/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Er komt dan toch géén huwelijk. Lothar Callaerts (27), bekend van ‘Blind Getrouwd’, en z’n verloofde Kelsey zijn ruim een halfjaar na hun verloving uit elkaar. “Ik was de controle wat kwijt”, verklaart Lothar, die op tv destijds zonder succes gekoppeld werd aan Tatiana ‘Tati’ Rogier, over de pijnlijke breuk. “Kelsey zag dit absoluut niet aankomen.”
  [naar artikel]
 12. Axel ontdekt (even) hoe leven met tunnelzicht voelt: “Dit is echt vermoeiend” (14/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vanavond gaat het tweede seizoen van ‘Axel Gaat Binnen’ van start. In de reeks gaat Axel Daeseleire binnen op bijzondere plaatsen waar de deuren normaal gezien gesloten blijven. Deze avond leeft hij 5 dagen en 4 nachten mee op het ritme van zijn medebewoners in een blindeninstituut.
  [naar artikel]
 13. Australische ‘Blind Getrouwd’-kandidate lyrisch over geur van haar man. Gaat liefde door de neus? Prof: “Lichaamsgeur is even uniek als een vingerafdruk” (23/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Je ruikt heerlijk.” Het is het allereerste wat de dolgelukkige Jo tegen haar nieuwe echtgenoot zegt in ‘Blind Getrouwd – Australië’. Het bewijst nog maar eens dat aantrekkingskracht vooral ontstaat door scheikundige processen in onze hersenen. En veel daarvan heeft te maken met geurstoffen, zegt hoogleraar fysiologie en ‘verliefdheidsprofessor’ Jan Hindrik Ravesloot. Hij legt uit waarom feromonen niét zo’n grote rol spelen als iedereen denkt en op welke manier ons reukorgaan onze partnerkeuze dan wel beïnvloedt. “Geur is een handig strijdmiddel in de romantische arena.”
  [naar artikel]
 14. Jani Kazaltzis gaat het nieuwe seizoen van ‘Blind Gekocht’ presenteren: “Bij de verbouwing van mijn huis heb ik anderhalf jaar in het stof gewoond ” (17/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Terug van (eventjes) weggeweest. Na een wat luwere periode keert Jani Kazaltzis volgend voorjaar terug door de grote poort als presentator van ‘Blind Gekocht’. “Er dienden nogal wat collega’s zich aan, dus het is lief dat ze aan me denken”, zegt de stylist die zich na de breuk met z’n vriend opnieuw prima in zijn vel voelt. “We horen elkaar nog regelmatig als vrienden.”
  [naar artikel]
 15. Axel Daeseleire geeft zich bloot tijdens therapie in ‘Axel Gaat Binnen’: “Ik heb me dikwijls alleen gevoeld” (21/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Axel Daeseleire gaat 5 dagen binnen in psychiatrisch ziekenhuis Asster. Hij neemt deel aan de therapie en laat zijn emoties de vrije loop.
  [naar artikel]
 16. Stijn en Nuria uit ‘Blind Getrouwd’ bergen kinderwens op: “Ik moet rouwen om de dochter die ik nooit zal hebben” (21/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In november zullen Nuria Gilizintinova (34) en Stijn Van Poucke (43) uit het allereerste seizoen van ‘Blind Getrouwd’ zes jaar getrouwd zijn. De gevreesde ‘seven year itch’ komt dus langzaamaan dichterbij. “Maar we hebben allesbehalve een saai leven”, verzekert het koppel. Een gesprek over je kind kwijtraken aan zee, schuldgevoelens rond hun kinderwens en leven tussen verbouwingen. “De rommel is niet echt bevorderlijk voor ons seksleven.”
  [naar artikel]
 17. Nick uit ‘Blind Getrouwd’ vertelt over nieuwe vriend: “Bij hem kom ik voor het eerst tot rust” (07/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Nick Laenen (40), die vorig jaar deelnam aan het VTM-programma ‘Blind Getrouwd’, waarin hij een koppel vormde met Christophe Ramont (39), is opnieuw verliefd. Dat maakte hij zelf bekend op Instagram door een foto te posten van zichzelf in de armen van een niet zichtbare partner. “Hij wil liever niet in de schijnwerpers staan, en dat respecteer ik volledig. Ik vind het ook prima om de liefde van mijn leven lekker voor mezelf te houden”, zegt Nick.
  [naar artikel]
 18. Axel Daeseleire heeft duidelijke boodschap voor alle pesters: “Moeten eens goed in de spiegel kijken” (29/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Axel Daeseleire ontmoet in ‘Axel Gaat Binnen’ een paar straffe en moedige jongeren in het Zeepreventorium. Wat jammer genoeg vaak terugkomt in de gesprekken die hij met hen voert, is dat ze allemaal ooit gepest werden.
  [naar artikel]
 19. Ann Tuts overwoog even een ander beroep tijdens pandemie: “Ik zat best met een aantal issues” (07/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Wat hebben ‘F.C. De Kampioenen’, ‘Onder Vuur’ en de musical ‘40-45’ met elkaar gemeen? Het antwoord: Ann Tuts. De 56-jarige West-Vlaamse actrice is opnieuw alomtegenwoordig. Al dacht ze tijdens de voorbije corona-periode wel na over een carrièreswitch. “Ik wilde iets helemaal anders gaan doen”, zegt ze. De actrice vertelt ook over haar andere toekomstplannen en het stuntwerk dat ze moest uitvoeren bij ‘F.C. De Kampioenen’. “Ze konden Herman nog net op tijd uit het water halen.”
  [naar artikel]
 20. Giani en Hanne als Duo Legato in ‘Belgium’s Got Talent’: “Er wordt vaak neerbuigend gedaan over ‘circusvolk’” (22/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Bart Peeters is fan van de ‘husky voice’ van Fransman Giani Giordano (24), Ruth Beeckmans stond versteld van de explosieve luchtacrobatie van Hanne Coeckelbergs (24). Samen ­bundelt dit koppel z’n krachten in ‘Belgium’s Got Talent’ als Duo Legato. “We leerden elkaar kennen in een Zwitsers circus”, klinkt het. “En ja, de vonk is meteen overgeslagen. We hebben daardoor wel een moeilijke keuze moeten maken.”
  [naar artikel]
 21. Jani Kazaltzis presenteert nieuw seizoen ‘Blind Gekocht’: “Ik heb anderhalf jaar in het stof gewoond ” (17/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Terug van (eventjes) weggeweest. Na een wat luwere periode keert Jani Kazaltzis volgend voorjaar terug door de grote poort als presentator van ‘Blind Gekocht’. “Er dienden nogal wat collega’s zich aan, dus het is lief dat ze aan me denken”, zegt de stylist die zich na de breuk met z’n vriend opnieuw prima in zijn vel voelt. “We horen elkaar nog regelmatig als vrienden.”
  [naar artikel]
 22. COLUMN. Gelein houdt een depressiedagboek bij. “Mijn grenzen zijn afgebakend met schrikdraad. Ertegen botsen is pijn hebben” (21/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Ik ben bezig met de blokjes van de omgevallen Jenga heel bewust, en vooral heel stevig, weer op te bouwen.” Sinds onze collega Gelein (34) het etiket ‘depressief’ opgeplakt kreeg, houdt ze een dagboek bij. Voor de laatste keer deelt ze met ons hoe het met haar gaat. Gelein vertelt over haar laffe excuusmail, haar zoektocht naar zingeving, en hoe haar verdedigingsmechanisme zich soms tegen haar keert. “Bij huidige werk staat er ‘freelance creative’. ‘Die Momenteel Nauwelijks Werk Aanneemt, Noch Aangeboden Krijgt’ zet ik er niet achter.”
  [naar artikel]
 23. ‘Cupido' Axel Daeseleire springt in ‘Axel Gaat Binnen’ in de bres voor verliefde Karel (20/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In ‘Axel Gaat Binnen’ leeft Axel Daeseleire 5 dagen mee op zorgboerderij Hoge Dries in Tongeren. Daar worden mensen met een verstandelijke beperking begeleid worden. Hij ontmoet er het verliefde koppeltje Luc en Bianca, en Karel, wiens partner op bezoek komt.
  [naar artikel]
 24. Nick en Christophe uit ‘Blind Getrouwd’ testen hun gaydar: “Was echt vreselijk moeilijk” (24/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Bestaat er zoiets als een gaydar? Andy en Dina willen het weten en daarom schakelen ze in ‘Ze Zeggen Dat’ de hulp in van Nick en Christophe uit ‘Blind Getrouwd’. Zij mogen labels uitdelen met ‘gay’ of ‘nay’ en ontdekken nadien of hun gaydar bestaat én of die goed werkt.
  [naar artikel]
 25. Nick en Christophe uit ‘Blind Getrouwd’ testen hun gaydar: “Was echt vreselijk moeilijk” (24/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Bestaat er zoiets als een gaydar? Andy en Dina willen het weten en daarom schakelen ze in ‘Ze Zeggen Dat’ de hulp in van Nick en Christophe uit ‘Blind Getrouwd’. Zij mogen labels uitdelen met ‘gay’ of ‘nay’ en ontdekken nadien of hun gaydar bestaat én of die goed werkt.
  [naar artikel]
 26. Metejoor staat meteen op één met zijn debuutplaat: “Mijn opa voorspelde: ‘Gij gaat het maken, Joris’” (07/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Zijn grote doorbraak met ‘1 Op Een Miljoen’ werd overschaduwd door het plotse overlijden van zijn opa en tante. En bij de release van zijn debuutalbum ‘Metejoor’ lag hij in bed met corona. Maar sinds vrijdag is Metejoor (30) terug uit quarantaine. Met een plaat die op één staat, een glansrol in ‘Een echte job’ én volgende week staat hij drie keer in de Lotto Arena met ‘Vlaanderen Zingt Hazes’. “Anderhalf jaar geleden was het ‘Who the hell is Metejoor’?! Vandaag zit ik in een luxepositie”, glundert hij. In een uitgebreide babbel vertelt de zanger over de hoogtes en laagtes van de voorbije jaren: “Op het moment dat m’n opa stierf, moest ik optreden tijdens ‘The Voice’.”
  [naar artikel]
 27. Natalia en Sergio gaan samen op zoek naar 'De Sterkste Handen’: "We zeggen allebei waar het op staat” (26/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een no-nonsensementaliteit. Dat is wat Sergio (56) en Natalia (40) gemeen hebben met hun nieuwe spelprogramma ‘De sterkste handen’. “We zeggen allebei graag waar het op staat”, vertelt het nieuwe tv-duo. Al weten de ervaren rotten ook dat die houding hen kan tegenwerken. “Er is zoveel hypocrisie in de showbizz. Met de jaren ben ik voorzichtiger geworden.”
  [naar artikel]
 28. Jan Jaap Van der Wal stopt als presentator van ‘De Ideale Wereld’: “Ik ben ‘uitgeleerd’” (15/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Jan Jaap van der Wal (42) stopt na vier seizoenen met ‘De Ideale Wereld’. Nog tot en met mei gaat de Nederlandse presentator door, maar wie nadien de fakkel overneemt is nog niet duidelijk. “Het heeft niets met moeheid te maken, maar ik ben ‘uitgeleerd’”, vertelt van der Wal. Televisie schrijft hij evenwel nog niet af. “Ik wil wel eens iets doen voor een groter publiek.”
  [naar artikel]
 29. Zware periode dochter Jan Verheyen inspiratie voor ‘Bittersweet Sixteen’: “Die vriendin deed zo ‘venijnig’ dat mama zei: ‘maak er een film van’” (27/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Haar allereerste vakantiejob. Samen op de filmset met papa Jan Verheyen (58) en mama Lien Willaert (45). Met haar eigen scenario en plus. Amper 15 is Anna Verheyen, maar gebeten om met ‘Bittersweet Sixteen’ de eerste Vlaamse higschoolfilm ooit af te leveren. Gebaseerd op haar eigen struggle in de middelbare school. “’Je haar ziet er goed uit, zo valt je dikke neus minder op’. Constànt kreeg ik van die gemene opmerkingen”, vertelt Anna in het eerste interview samen met haar ouders. “Vreselijk is het om je vrolijke dochter in een schim te zien veranderen.”
  [naar artikel]
 30. Axel Daeseleire over verblijf in psychiatrisch centrum: “Ik beleef het mee, met alle gevolgen van dien voor mezelf” (22/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Axel bezoekt in ‘Axel Gaat Binnen’ het grootste psychiatrisch centrum van België, Asster in Sint-Truiden. Hij verblijft er enkele dagen tussen patiënten die kampen met angst- en persoonlijkheidsstoornissen en vaak last hebben van een depressie. De periode daar was ook voor hem zwaar: “Je smijt jezelf dus wordt ook je eigen persona geraakt”.
  [naar artikel]
 31. Nisrine uit ‘The Voice’ brengt eerste single uit: “Het nummer van de producer van Rihanna heb ik afgewezen” (16/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Ze nam twee keer deel aan ‘The Voice van Vlaanderen’ en werd telkens te licht bevonden voor de overwinning, maar dat houdt Nisrine Rabhioui Simon (22) niet tegen om voluit in te zetten op haar zangcarrière. Mét succes. Eerste single ‘Scream My Name’, die net een week uit is, werd door Spotify zelfs extra in de spotlight geplaatst. “Een echte eer, want dat doen ze niet bij iedereen.” Een gesprek over doorzetten, haar Marokkaanse roots en het vreselijke ongeval dat ze als kind meemaakte. “Ik heb heel veel operaties moeten ondergaan om er ‘normaal’ uit te zien.”
  [naar artikel]
 32. Axel smijt zich in de fitness in een nieuwe aflevering van 'Axel Gaat Binnen’ (28/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In een nieuwe aflevering van ‘Axel Gaat Binnen’ gaat Axel Daeseleire (52) vijf dagen binnen in het Zeepreventorium in De Haan. Daar leert hij enkele dappere jongeren kennen en samen wagen ze zich aan een stevige work-out in de fitness.
  [naar artikel]
 33. Jani Kazaltzis presenteert nieuw seizoen ‘Blind Gekocht’: “Mijn aanpak zal verschillen van die van Kobe en Dina” (17/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Terug van (eventjes) weggeweest. Na een wat luwere periode keert Jani Kazaltzis volgend voorjaar terug door de grote poort als presentator van ‘Blind Gekocht’, waar hij Kobe Ilsen zal vervangen. “Er dienden nogal wat collega’s zich aan, dus het is lief dat ze aan me denken”, zegt de stylist die zich na de breuk met z’n vriend opnieuw prima in zijn vel voelt. “We horen elkaar nog regelmatig als vrienden.”
  [naar artikel]
 34. Sam Gooris geeft toe: “Tuurlijk maken wij ook eens ambras” (09/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Sam en Kelly laten vanavond in ‘Expeditie Gooris’ zien dat ze een echt powercouple zijn. “Kelly is m’n beste vriendin. Dat is niet enkel een schoon ‘vrouwke’, maar ook haar humor is schitterend”, vertelt Sam.
  [naar artikel]
 35. Laura uit ‘Blind Getrouwd’ is dolverliefd op Yorben: “We willen niet te lang wachten om aan kinderen te beginnen” (19/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In de tweedelige special ‘Blind Getrouwd: De Jubilee’, die VTM uitzendt op 25 oktober en 1 november, zien we ook Laura (29) terug. Zij trouwde in het programma zonder succes met Sonny (32), maar heeft intussen bij elektricien Yorben (29) het geluk én een plusdochter gevonden. Het koppel denkt zelfs al aan gezinsuitbreiding. In dit exclusieve dubbelgesprek vertellen ze honderduit over hun kennismaking, hun voormalige relaties en hun toekomstplannen. “Pas achteraf ben ik te weten gekomen dat ze aan ‘Blind Getrouwd’ had deelgenomen.”
  [naar artikel]
 36. Ianthe Tavernier en Dorien Reynaert over ‘De Buurtpolitie’: “We moeten ons soms harder bewijzen omdat we in het programma zaten” (12/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Ianthe Tavernier en Dorien Reynaert zijn allebei 32, allebei actrice en bovenal zijn ze beste vriendinnen. Ze leerden elkaar kennen op de set van ‘De Buurtpolitie’. “We hebben veel meer in onze mars dan sommige mensen denken. Sommigen vinden het slecht geacteerd, maar je moet er skills voor hebben.” Een openhartig gesprek over hun vriendschap, het leven op de set en het moederschap.
  [naar artikel]
 37. Nuria uit ‘Blind Getrouwd’ test positief op corona: “Nochtans geen geur- en smaakverlies” (19/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Nuria Gilizintinova (33), bekend van ‘Blind Getrouwd’, zit in quarantaine. De echtgenote van Stijn Van Poucke (42), die als verpleegkundige werkt in het AZ Delta in Roeselare, is besmet met het coronavirus. “Dit verklaart dus m'n oververmoeidheid”, schrijft ze op Instagram.
  [naar artikel]
 38. Amara Reta uit ‘Thuis’: “Ik heb er vrede mee dat mijn vader en ik al meer dan twintig jaar geen contact meer hebben” (01/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Amara Reta (40) speelt in ‘Thuis’ hematoloog Nora Amrani en geeft ook les in het deeltijds kunstonderwijs. Haar leven is dus druk en volgepland, maar dankzij de lockdown kon ze een beetje op adem komen. Aan de hand van de Tien Geboden vertelt de actrice openhartig over het moederschap, haar ervaringen met racisme, haar rol in ‘Thuis’ en haar jeugd. “Mijn idolen als kind waren geen filmsterren, maar mijn klasgenoten. Ik was een beetje jaloers op hen, in de zin van: ‘Amai, zij hebben een echt huis!’”
  [naar artikel]
 39. PORTRET. Merol, de ‘Slimste Mens’-revelatie die openlijk zingt over ‘beffen’: “Eigenlijk wou ik een serieuze actrice worden” (22/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In ‘De Slimste Mens Ter Wereld’ oogt ze soms wat verlegen, met haar sprekende ogen half verborgen onder haar Venetiaans blonde froufrou, maar in haar muziek neemt ze geen blad voor de mond. Nu de Nederlandse zangeres Merol (30) de concurrentie in de tv-quiz omverblaast - maandag is ze al toe aan aflevering zeven - doen ook haar expliciete songs zoals ‘Hou je bek en bef me’ en ‘Foefsafari’ definitief hun intrede bij het brede publiek. “Als beffen hierdoor een normaler woord wordt, vind ik dat alleen maar winst.”
  [naar artikel]
 40. Delphine uit ‘Temptation’ is 20 kilo en een relatie lichter: “Ik ben tien jaar lang blind en doof geweest” (20/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Ze leken bij aanvang haast té normaal voor ‘Temptation Island: Love or Leave’, maar al snel verbaasde het Belgische koppel Delphine en Bert vriend en vijand met hun niet-aflatende stroom aan pikante onthullingen. “Bepaalde dingen had ik anders moeten verwoorden”, geeft Delphine nu toe in dit gesprek over haar relatie met Bert, haar gewichtsverlies, haar toekomstplannen en de pijnlijke dagen net na de opnames. “Ik heb hem moeten vragen om te vertrekken. Hij liet me niet met rust.”
  [naar artikel]
 41. Damiano van ‘Blind Getrouwd’ stelt zijn lief voor: “Eind dit jaar willen we gaan samenwonen” (08/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Damiano Fiore (41), die in 2018 in ‘Blind Getrouwd’ zonder succes gekoppeld werd aan Wendy Dirven, heeft een vriendin. Al een halfjaar, blijkbaar. Maar nu is hij klaar om haar voor te stellen aan Vlaanderen. Nati (30) heet ze, en ze maakt de stoere bink met Italiaanse roots heel gelukkig, zo vertelt hij in een eerste gesprek over zijn nieuwe relatie én zijn job als gezondheidscoach. “Mijn vriendin vormt een verlengde van mezelf.”
  [naar artikel]
 42. ‘Familie’-bedenker niet te spreken over ontslag Gunther Levi: “Die scenaristen hebben van soaps niets begrepen” (23/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Als de makers van ‘Familie’ dachten dat het ontslag van Gunther Levi (45) en Martine Jonckheere (65) rimpelloos zou passeren, hebben ze zich lelijk vergist. Niet alleen bij de kijkers, maar ook bij de voormalige producer én de castleden heerst onbegrip. “Hier gaan alle alarmbellen af. Níemand nog zeker van z’n job”, vertelt een bron op de set. Vraag is: zal dit verhaal nog een staartje krijgen? Een onverwacht ontslag werd in het verleden al eens in de rechtbank uitgevochten, en niet in het voordeel van de productie.
  [naar artikel]
 43. Ontroerend gesprek tussen Axel en George in ‘Axel Gaat Binnen’: “Ik ben ongelukkig” (05/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Axel Daeseleire verblijft 5 dagen en 4 nachten op plaatsen waar je normaal gezien niet zomaar kan verblijven. Deze week heeft Axel een ontroerend mooi gesprek met George die in een luxerusthuis verblijft.
  [naar artikel]
 44. Stand-upcomedian Jakob Perceval was drugsverslaafd: “Mijn ouders weenden van pure onmacht, omdat ze mij m’n leven zagen wegblowen” (22/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Ik maakte mezelf wijs: ‘Wiet, daar kan ik wel mee leven.’ Maar ik ben er door in de psychiatrie én in de gevangenis beland.” Met ‘Cannabismonoloog’ brengt Jakob Perceval (26) het verhaal van zijn verslaving. Bij het schrijven kreeg hij hulp van z’n vader, theatermaker Peter Perceval (55), ook al had die z’n zoon op het dieptepunt van z’n verslaving laten vallen. “Soms moet je durven zeggen: ‘Los zélf je problemen op.’”
  [naar artikel]
 45. Adil & Bilall stellen fictiereeks ‘Grond’ voor: “Ook mijn mama is binnen de drie dagen begraven in Marokko” (26/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  We krijgen hen nooit meer uit Hollywood, ‘onze’ Adil (33) & Bilall (35). Voor ‘Batgirl’, waaraan ze momenteel werken, moesten Eddie Murphy en ‘Beverly Hills Cop 4' ‘gewoon’ schuiven in de agenda. “We mogen in Glasgow werken, op anderhalf uur vliegen van onze familie. Da’s wel efkes chiller dan LA.” Bewijs dat ze de Vlaamse ‘Grond’ - hun nieuwe reeks die vanaf vandaag op Play4 loopt - niet vergeten zijn. “Maar nee gij, never!”
  [naar artikel]
 46. Actrice uit ‘Familie’ en ‘De buurtpolitie’ schrijft brief aan De Croo: “Voor jullie laksheid moeten wij boeten” (22/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  ‘De buurtpolitie’- en ‘Familie’-actrice Dorien Reynaert heeft haar frustratie over de coronacrisis van zich afgeschreven in een open brief, gericht aan premier Alexander De Croo. “Om overbelasting in de zorg te vermijden, hadden jullie simpelweg jullie job moeten doen”, zo schrijft ze. Reynaert heeft het over een periode die “overschaduwd werd door stress, depressie en financiële zorgen”.
  [naar artikel]
 47. Nicolas en Evelien uit 'Blind Getrouwd’: “Zelfs nu begeleiden de makers ons soms nog” (20/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Evelien hoopte stiekem op een meisje, mij maakte het niet uit”. Het hoeft dus niet te verwonderen dat Nicolas (34) en Evelien (39) in de wolken zijn met hun tweede kindje, dochtertje Alicia. Wij spraken de kersverse vader - straks ook te zien in ‘Blind Getrouwd: de Jubilee’ - over de bevalling, zijn veranderende relatie met Evelien, online haat en het échte verloop van hun romance. “Ik kan je verzekeren dat het niet zo was als op tv.”
  [naar artikel]
 48. ‘Merlina’-actrice Mieke Bouve zorgt al 9 maanden voor echtgenoot met leverkanker: “Mijn wereld staat op z’n kop” (03/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaanderen leerde haar in de jaren 80 kennen als de frisse wervelwind in ‘Merlina’, en ze zorgde voor animo in ‘Wittekerke’ en ‘Thuis’. Deze week mag Mieke Bouve 60 kaarsjes uitblazen, al heeft ze daar een dubbel gevoel bij, nu haar man tegen kanker vecht. “We zullen ooit palliatieve thuiszorg moeten opstarten. Dat is een heel zware dobber. Je leven verandert zo radicaal...”
  [naar artikel]
 49. Ex-‘Blind getrouwd’-deelnemer en vrouw weigeren vaccinatie door kinderwens: “Tranen in de ogen toen ik hoorde dat Nina haar job kan verliezen” (18/11/2021 - Het Nieuwsblad)
  Verpleegster Nina Geeraert (28) sprong tijdens de eerste golf als één van de eersten vrijwillig bij om haar collega’s op de corona-afdeling van het UZ Gent bij te staan. Maar nu dreigt ze haar visum van verpleegkundige en haar job te verliezen. Nina en haar man Jonas Wielandt (36) houden immers het vaccin nog even af. “We nemen geen risico omdat we nu voor een tweede kindje willen gaan.”
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.