Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 May 2022
21:19 uur

Bitcoingeldautomaten in El Salvador branden: “Democratie is niet te koop”

Express

16/09/2021 - 11:59

Lees dit artikel: Bitcoingeldautomaten in El Salvador branden: “Democratie is niet te koop” Duizenden betogers kwamen woensdag op straat in de Salvadoraanse hoofdstad San Salvador om te protesteren tegen het cryptobeleid van president Nayib Bukele. Verschillende Bitcoingeldautomaten van het merk Chivo werden daarbij flink beschadigd of volledig verwoest. Niet iedereen in El Salvador is even tevreden met de introductie van ‘s werelds grootste cryptomunt Bitcoin als wettig betaalmiddel. […] Lees dit artikel: Bitcoingeldautomaten in El Salvador branden: “Democratie is niet te koop”


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Democratie in El Salvador bedreigd: president claimt “coolste dictator ter wereld” te zijn (22/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In het Centraal-Amerikaanse land El Salvador wordt gevreesd voor een aftakeling van de democratie. Het Amerikaanse ministerie voor Buitenlandse Zaken plaatste recent vijf magistraten van het Salvadoraanse hooggerechtshof op een lijst van “ondemocratische en corrupte actoren” omdat ze in het voordeel van de huidige president, Nayib Bukele, hadden gehandeld. Die laatste veranderde zijn biografie op Twitter als gevolg in “de coolste dictator ter wereld”.
  [naar artikel]
 2. Video: Spike Lee maakt een reclamespot voor Bitcoingeldautomaten (15/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Video: Spike Lee maakt een reclamespot voor Bitcoingeldautomaten De Amerikaanse filmmaker Spike Lee maakte een reclamefilmpje voor Coin Cloud, een producent van Bitcoingeldautomaten. Het thema is duidelijk: omarm het nieuwe geld want de digitale revolutie is begonnen. Lee heeft doorheen zijn carrière altijd met een kritische filmlens racisme en financiële ongelijkheid in beeld gebracht. Nu verzorgt hij die thema’s ook voor ‘The Currency […] Lees dit artikel: Video: Spike Lee maakt een reclamespot voor Bitcoingeldautomaten
  [naar artikel]
 3. President van El Salvador roept zichzelf uit tot “coolste dictator van de wereld” (22/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: President van El Salvador roept zichzelf uit tot “coolste dictator van de wereld” Nayib Bukele, sinds 2019 president van El Salvador, kwam dit jaar in de spotlights te staan nadat hij een nieuwe wet introduceerde waarmee Bitcoin een legaal betaalmiddel werd in zijn land. Een project dat niet de unanieme steun heeft van zijn burgers, van wie sommigen hem veel andere dingen verwijten. Zo wordt hij onder meer […] Lees dit artikel: President van El Salvador roept zichzelf uit tot “coolste dictator van de wereld”
  [naar artikel]
 4. Vincent Van Peteghem: “België kan Bitcoin niet legaliseren” (02/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Vincent Van Peteghem: “België kan Bitcoin niet legaliseren” Gevraagd naar de mogelijkheid om de bekendste cryptmunten te legaliseren zoals in El Salvador, zei minister Vincent Van Peteghem (CD&V) dat dit scenario “hoogst onwaarschijnlijk” was. De goedkeuring van de “Bitcoin-wet” afgelopen juni en de recente inwerkingtreding ervan in El Salvador hebben de nieuwsgierigheid gewekt van veel waarnemers, waaronder onze politici. Federaal volksvertegenwoordiger Emmanuel Burton […] Lees dit artikel: Vincent Van Peteghem: “België kan Bitcoin niet legaliseren”
  [naar artikel]
 5. Wat is er aan de hand in de gemeenten die hun burgemeester wegstemmen? “Dit is een goedkope populistische kaakslag” (18/08/2021 - Het Nieuwsblad)
  Het was bedoeld om de lokale democratie te versterken, maar een fraai beeld van de democratie levert het allerminst op. Na Blankenberge is nu ook in De Panne en Eeklo (zie hieronder) de huidige meerderheid weggestemd ‘dankzij’ een nieuw decreet. Met beschuldigingen van machtsgeilheid en postjespakkerij op de koop toe.
  [naar artikel]
 6. Barclays: “Laat je niet afschrikken door de inflatievrees en koop de dip” (07/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Barclays: “Laat je niet afschrikken door de inflatievrees en koop de dip” De afgelopen weken was er heel wat tumult op de aandelenmarkten. Eerst was er paniek door de schuldencrisis bij Evergrande en nu lijkt de inflatievrees opnieuw de bovenhand te nemen. “Er is nu meer volatiliteit op de markten en de rendementen liggen lager, maar aandelen zijn op dit moment nog altijd een beter alternatief dan […] Lees dit artikel: Barclays: “Laat je niet afschrikken door de inflatievrees en koop de dip”
  [naar artikel]
 7. Minister El Salvador: “Toerisme is met 30 procent toegenomen sinds legalisering Bitcoin” (22/02/2022 - Express)
  El Salvador heeft sinds 2021 veel roem vergaard als het eerste land ter wereld dat Bitcoin (BTC) volledig gelegaliseerd heeft. Die beslissing heeft volgens Morena Valdez, de minister van Toerisme in El Salvador, de toeristische sector een enorme boost gegeven. 2021 was een topjaar voor Nayib Bukele, president van El Salvador. Hij heeft er onder […]
  [naar artikel]
 8. Meer dan zestig moorden in een dag in El Salvador (27/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  In het Centraal-Amerikaanse land El Salvador zijn zaterdag op één dag 62 mensen om het leven gekomen, vermoedelijk door bendegeweld. Dat heeft de politie van het land meegedeeld. “We zullen niet rusten vooraleer de criminelen die verantwoordelijk zijn voor deze daden gevat zijn en voor de rechter gebracht”, aldus de nationale politie van El Salvador.
  [naar artikel]
 9. Stijgende vraag naar crypto: dit jaar wereldwijd meer dan 10.000 Bitcoingeldautomaten geïnstalleerd (05/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Stijgende vraag naar crypto: dit jaar wereldwijd meer dan 10.000 Bitcoingeldautomaten geïnstalleerd Nu de vraag naar digitale activa zoals Bitcoin toeneemt, stijgt ook het aantal geldautomaten dat transacties met digitale valuta’s ondersteunt. Volgens gegevens van de financiële website Finbold en Coin ATM Radar zijn er in de eerste drie kwartalen van 2021 wereldwijd in totaal 13.242 Bitcoingeldautomaten geïnstalleerd. Een aanzienlijk aantal van de machines, 4.779, werd geïnstalleerd […] Lees dit artikel: Stijgende vraag naar crypto: dit jaar wereldwijd meer dan 10.000 Bitcoingeldautomaten geïnstalleerd
  [naar artikel]
 10. Propaganda of onderbouwde kritiek? Chinees document noemt Amerikaanse democratie “een spel van geldpolitiek” (10/12/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Propaganda of onderbouwde kritiek? Chinees document noemt Amerikaanse democratie “een spel van geldpolitiek” De Chinese overheid heeft een dag voor Joe Bidens grote top voor de democratie een vernietigende commentaar over Amerika’s eigen democratie gepubliceerd. Peking schuift in het document enkele opmerkelijke kritieken naar voor. Amerikaans president Joe Biden verzamelde donderdag meer dan 100 wereldleiders voor een virtuele top over de globale ondersteuning van democratieën. De bescherming van […] Lees dit artikel: Propaganda of onderbouwde kritiek? Chinees document noemt Amerikaanse democratie “een spel van geldpolitiek”
  [naar artikel]
 11. President El Salvador over aankoop 420 bitcoins: “Gekocht tijdens de dip” (28/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  El Salvador heeft woensdag 420 bitcoins toegevoegd aan de schatkist van het land. “Gekocht tijdens de dip”, zegt president Nayib Bukele. De koers van bitcoin zakte gisteren even tot iets boven 58.000 dollar (49.860 euro). Momenteel is bitcoin 61.000 dollar (52.450 euro) waard.
  [naar artikel]
 12. “Democratie sterft in de duisternis”, vooral wanneer de media het licht uitdoen (17/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: “Democratie sterft in de duisternis”, vooral wanneer de media het licht uitdoen “Een leugen kan de halve wereld rondreizen terwijl de waarheid haar schoenen nog aantrekt”, is een gezegde dat vaak en verkeerdelijk wordt toegewezen aan Mark Twain. Hoewel ondertussen zeker 100 jaar oud heeft deze boutade aan actualiteit niets ingeboet. Dat bewijzen de recente ontwikkelingen in het beruchte Steele Dossier, dat een groot gedeelte van het […] Lees dit artikel: “Democratie sterft in de duisternis”, vooral wanneer de media het licht uitdoen
  [naar artikel]
 13. Financiële waakhond FSMA verscherpt toezicht op wisseldiensten voor crypto, cryptowallets en Bitcoingeldautomaten (23/02/2022 - Express)
  De toezichthouder FSMA gaat vanaf 1 mei de activiteiten van “bepaalde aanbieders van diensten met virtuele valuta” in België reglementeren. “Deze aanbieders van diensten moeten voldoen aan voorwaarden rond hun professionele betrouwbaarheid en de antiwitwaswetgeving”, zegt de financiële autoriteit. Op wie zijn de nieuwe regels van toepassing? Het gaat om twee specifieke categorieën: “Aanbieders van […]
  [naar artikel]
 14. Premier De Croo: “Democratie niet laten kapotmaken door nuttige idioten van Poetin” (23/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Premier Alexander De Croo (Open VLD) wil de democratie niet laten kapotmaken door “de nuttige idioten die Vladimir Poetin ook bij ons voor zijn kar heeft weten te spannen”. Dat heeft hij zaterdag betoogd op een congres van zijn partij Open VLD over de liberale democratie in Gent.
  [naar artikel]
 15. N-VA kritisch over akkoord kernuitstap: “Mogen we nu eigenlijk weten of het licht uitgaat of blijft branden?” (23/12/2021 - Het Nieuwsblad)
  N-VA reageert scherp na het akkoord dat de regering donderdag bereikte in het dossier rond de energiebevoorrading. “De bevoorradingszekerheid wordt de politieke speelbal van een verdeelde regering”, zegt Kamerlid Bert Wollants. En “mogen we nu eigenlijk weten of het licht uitgaat of blijft branden?”, vraagt Vlaams minister van Energie Zuhal Demir zich af op Twitter.
  [naar artikel]
 16. N-VA kritisch over akkoord kernuitstap: “Mogen we nu eigenlijk weten of het licht uitgaat of blijft branden?” (23/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  N-VA reageert scherp na het akkoord dat de regering donderdag bereikte in het dossier rond de energiebevoorrading. “De bevoorradingszekerheid wordt de politieke speelbal van een verdeelde regering”, zegt Kamerlid Bert Wollants. En “mogen we nu eigenlijk weten of het licht uitgaat of blijft branden?”, vraagt Vlaams minister van Energie Zuhal Demir zich af op Twitter.
  [naar artikel]
 17. “Als je kerstcadeaus wilt, koop ze dan nú” (27/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: “Als je kerstcadeaus wilt, koop ze dan nú” De CEO van Duitse sportartikelenfabrikant Puma, Björn Gulden, zegt dat consumenten nu kerstcadeaus moeten kopen als ze er zeker van willen zijn dat ze krijgen wat ze willen, en wanneer ze het willen. Hij geeft deze raad vanwege de puinhoop waarin de wereldwijde toeleveringsketens zich bevinden. Dat bericht persbureau Bloomberg. Gulden zei dat hij dat […] Lees dit artikel: “Als je kerstcadeaus wilt, koop ze dan nú”
  [naar artikel]
 18. President van El Salvador haalt uit naar fiatgeld: “Het is game over voor fiat” (24/12/2021 - Express)
  Nayib Bukele, de president van El Salvador, heeft nogmaals zijn liefde geuit voor Bitcoin. Hij liet via Twitter weten dat “het game over is voor fiatgeld”. Volgens hem zal zijn land een echte cryptorevolutie ontketenen. Bukele laat zich met de regelmaat van de klok eens opmerken met een uitspraak over Bitcoin. De president van El […]
  [naar artikel]
 19. Meerderheid van Amerikanen vreest “ineenstorting” van democratie (13/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Een grote meerderheid van de Amerikanen beschouwt politieke instabiliteit als de grootste bedreiging voor de Verenigde Staten. De democratie zou er kunnen “instorten”, volgens een peiling die woensdag is vrijgegeven. Die bevestigt de diepe verdeeldheid in het land, een jaar nadat aanhangers van voormalig president Trump het Capitool bestormden.
  [naar artikel]
 20. Johnson vindt steun bij Trump: “Hij zal bewijzen dat hij ‘een grote’ is” (28/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  “Een schande”, “een machtsgreep”, “een donkere dag voor de Britse democratie”. De reacties op de controversiële stap van de Britse premier Boris...
  [naar artikel]
 21. President Biden slaat alarm over wereldwijde uitholling democratie: “We staan op een keerpunt” (09/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Joe Biden waarschuwt voor een uitholling van de democratie. De democratie staat wereldwijd voor "aanhoudende en alarmerende uitdagingen", aldus de president bij de opening van een top over democratie met vertegenwoordigers van zo'n honderd landen.
  [naar artikel]
 22. Premier Alexander De Croo (Open VLD): “Democratie niet laten kapotmaken door nuttige idioten van Poetin” (23/04/2022 - Het Nieuwsblad)
  Premier Alexander De Croo (Open VLD) wil de democratie niet laten kapotmaken door “de nuttige idioten die Vladimir Poetin ook bij ons voor zijn kar heeft weten te spannen”. Dat heeft hij zaterdag betoogd op een congres van zijn partij Open VLD over de liberale democratie in Gent.
  [naar artikel]
 23. Watertoren te koop voor 75.000 euro: “Verbouwen tot woning geen gemakkelijke opdracht” (09/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In Ieper staat wel een heel opmerkelijk gebouw te koop: een afgedankte watertoren. De toren is al 5 jaar niet meer in gebruik en de eigenaar wil hem nu van de hand doen voor minstens 75.000 euro. Slopen mag echter niet, de enige optie voor de koper lijkt het ombouwen tot een woning of een vakantiewoning. “Maar dat zal niet eenvoudig zijn.”
  [naar artikel]
 24. Te koop: middeleeuwse gevangenis voor heksen (13/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In Engeland staat het “meest behekste huis” te koop. “The Cage” zou tijdens de middeleeuwen dienst gedaan hebben als gevangenis voor heksen en is...
  [naar artikel]
 25. “We zijn alleen. Ons einde is nabij”: branden blijven Grieks eiland Evia teisteren, duizenden inwoners geëvacueerd (08/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In Griekenland blijven de hevige branden terrein winnen. Er vielen al verschillende doden, en alsmaar meer Grieken moeten geëvacueerd worden. Minstens 1.450 brandweermannen bestrijden de vijf grote branden ten noorden van Athene, de brand op het eiland Evia en de branden op het Peloponnesische schiereiland. Er staan verschillende veerboten klaar om nog meer mensen van Evia te halen nu het vuur daar om zich heen blijft grijpen. “We zijn alleen. Ons einde is nabij”, zei burgemeester Giannis Kotzias van de bedreigde stad Istiaia op de Griekse televisie.
  [naar artikel]
 26. El Salvador plant eerste ‘Bitcoin-stad’ (21/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: El Salvador plant eerste ‘Bitcoin-stad’ El Salvador is van plan om ’s werelds eerste “Bitcoin City” te bouwen, in eerste instantie gefinancierd door bitcoin-ondersteunde obligaties, zei president Nayib Bukele op zaterdag. Een verdubbeling van zijn inzet om de cryptovaluta te benutten om investeringen in het Centraal-Amerikaanse land aan te wakkeren. Terwijl hij sprak op een evenement ter afsluiting van een […] Lees dit artikel: El Salvador plant eerste ‘Bitcoin-stad’
  [naar artikel]
 27. Nieuwe beelden tonen paniek net na raketaanval op station Kramatorsk: “Iedereen viel op de grond. Alles begon te branden” (09/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Er zijn nieuwe beelden opgedoken die gemaakt werden net na de raketaanval op een treinstation in de Oekraïense stad Kramatorsk van gisteren. Daarop is duidelijk de chaos te zien die er de eerste momenten heerste. “Iedereen viel op de grond”, getuigt Nastya Yefrimenko (17) bij de Britse zender Sky News. “Het was een nachtmerrie. Alles begon te branden. Iedereen was in paniek.”
  [naar artikel]
 28. Nieuwe beelden tonen paniek net na raketaanval op station Kramatorsk: “Iedereen viel op de grond. Alles begon te branden” (09/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Er zijn nieuwe beelden opgedoken die gemaakt werden net na de raketaanval op een treinstation in de Oekraïense stad Kramatorsk van gisteren. Daarop is duidelijk de chaos te zien die er de eerste momenten heerste. “Iedereen viel op de grond”, getuigt Nastya Yefrimenko (17) bij de Britse zender Sky News. “Het was een nachtmerrie. Alles begon te branden. Iedereen was in paniek.”
  [naar artikel]
 29. “Een jaar na de coup is de ontsporing van de grootste democratie ter wereld nog lang niet geweken” (06/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Exact een jaar geleden verzamelde een woedende menigte voor het Capitool in Washington D.C. Opgehitst door de aftredende president Donald Trump bestormden duizenden mensen niet veel later het hart van de Amerikaanse democratie.
  [naar artikel]
 30. “We leven al jaren met schrik voor nieuwe brand”: buren boos nadat woning van gezin uit Bavikhove al voor de zevende keer vuur vat (08/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Voor de zevende keer in 23 jaar is maandagmiddag brand uitgebroken in de woning van een gezin in Bavikhove (Harelbeke). Dit keer is het vuur vermoedelijk aangestoken, al bleef de schade beperkt. “Zeven branden, dat is toch niet meer normaal?”, reageert een buurvrouw, die zelf ook al schade ondervond van de opeenvolgende branden.
  [naar artikel]
 31. Zeker 19 doden bij zware brand in flatgebouw New York, onder wie 9 kinderen: “Een van de ergste branden in huidige tijden” (09/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Door een brand in een flatgebouw in het New Yorkse stadsdeel The Bronx vielen er 19 doden en zijn er tientallen mensen zwaargewond geraakt. Onder de dodelijke slachtoffers bevinden zich ook 9 kinderen, zegt burgemeester van New York Eric Adams. De brand zou ondertussen onder controle zijn. “Dit moet een van de ergste branden zijn die we in de huidige tijden hebben meegemaakt”, omschrijft de burgemeester, die spreekt van een “echte tragedie”.
  [naar artikel]
 32. Woning 'Van den Branden' te koop voor 748.000 euro (28/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Wie er passeerde, heeft het misschien al gezien: de opvallende, witte woning op de hoek van de Lievevrouwestraat staat sinds kort te koop. De
  [naar artikel]
 33. Wordt dit de origineelste woning van Ieper? Afgedankte watertoren staat te koop voor 75.000 euro: “Verbouwing wordt geen eenvoudige klus” (09/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In Ieper staat wel een heel opmerkelijk gebouw te koop: een afgedankte watertoren. De toren is al 5 jaar niet meer in gebruik en de eigenaar wil hem nu van de hand doen voor minstens 75.000 euro. Slopen mag echter niet, de enige optie voor de koper lijkt het ombouwen tot een woning of een vakantiewoning. “Maar dat zal niet eenvoudig zijn.”
  [naar artikel]
 34. “We leven al jaren met de schrik voor een nieuwe brand”: buren reageren boos nadat woning van gezin uit Bavikhove al voor de zevende keer vuur vat (08/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Voor de zevende keer in 23 jaar is maandagmiddag brand uitgebroken in de woning van hetzelfde gezin in Bavikhove (Harelbeke). Dit keer is het vuur vermoedelijk aangestoken, al bleef de schade beperkt. “Zeven branden, dat is toch niet meer normaal?”, reageert een buurvrouw, die zelf ook al schade ondervond van de opeenvolgende branden, boos.
  [naar artikel]
 35. Onze watcher raadt Club aan kaarsjes te gaan branden in Scherpenheuvel: “Er is geen foutenmarge meer” (07/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De nederlaag die het kon missen. Club Brugge hinkt nu al twaalf punten achter op Union, en staat zelfs niet meer tweede. De titelfavoriet begint maar beter wat kaarsjes te branden, wil het nog kampioen worden.
  [naar artikel]
 36. Onze watcher raadt Club aan kaarsjes te gaan branden in Scherpenheuvel: “Er is geen foutenmarge meer” (07/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De nederlaag die het kon missen. Club Brugge hinkt nu al twaalf punten achter op Union, en staat zelfs niet meer tweede. De titelfavoriet begint maar beter wat kaarsjes te branden, wil het nog kampioen worden.
  [naar artikel]
 37. Sloveens premier Janša: “Druk op Litouwen en andere Europese landen zal Chinese overheid niet ten goede komen” (19/01/2022 - Express)
  Na Litouwen wil nu ook Slovenië zijn handelsrelatie met de Aziatische democratie Taiwan uitbreiden. De Sloveense premier Janez Janša noemde de reactie van Peking op de recente Litouws-Taiwanese samenwerking “belachelijk” en “angstaanjagend”. In november opende Litouwen een “Taiwan Representative Office” in Vilnius. De Baltische staat ging zo een stapje verder in het onderhouden van officiële […]
  [naar artikel]
 38. Schokkende communicatie tussen Russische troepen onderschept: “Meisje van 16 verkracht” (11/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse nieuwszender CNN heeft audiomateriaal kunnen onderscheppen waarop gesprekken tussen Russische officieren te horen zijn. De inhoud van deze communicatie is schokkend. Zo manen de Russen elkaar aan om “dorpen plat te branden” en “alle burgers te doden”.
  [naar artikel]
 39. Premier De Croo: “Rusland is vijand van EU geworden” (14/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  “De Europese Unie staat voor alles waar Rusland niet van houdt, zoals democratie. Wij vechten zaken uit met woorden, niet met wapens.” Dat heeft premier Alexander De Croo (Open Vld) gezegd op Radio 1. De Croo bezocht de afgelopen dagen vier landen aan de oostgrens van de NAVO. “We verdedigen ons samen. Daarom is het belangrijk om te tonen aan de oostelijke landen dat we trouwe partners zijn.”
  [naar artikel]
 40. Moody’s: “Kredietwaardigheid El Salvador verder ondermijnd door Bitcoin-beleid” (14/01/2022 - Express)
  De al slechte kredietvooruitzichten van het Centraal-Amerikaanse El Salvador worden nog meer aangetast door de Bitcoin-handel van het land. Dat zegt een analist van ratingbureau Moody’s, die werd geciteerd door persbureau Bloomberg. Volgens analist Jaime Reusche van Moody’s is de Bitcoin-handel van het Salvadoraanse bestuur “behoorlijk riskant, zeker voor een overheid die in het verleden […]
  [naar artikel]
 41. Nieuwe president van El Salvador treedt aan (02/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De voormalige burgemeester van San Salvador, Nayib Bukele, is gisteren aangetreden als president van El Salvador. Hij wil in het kleine...
  [naar artikel]
 42. Ruim honderd moslima’s “te koop” aangeboden op onlineveiling in India (05/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  In India is verontwaardiging ontstaan nadat via een app ruim honderd moslimvrouwen “te koop” werden aangeboden op een onlineveiling. Een 19-jarige vrouw en twee 21-jarige mannen zijn intussen opgepakt, heeft de politie woensdag gezegd. Er zullen nog meer arrestaties volgen.
  [naar artikel]
 43. Lokale besturen vallen als vliegen, en da’s goed voor de democratie (18/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Blankenberge, De Panne en nu ook Eeklo. In drie dagen tijd leidde een nieuw gemeentedecreet even vaak tot politieke hoogspanning. Een goede zaak voor de lokale democratie? “De oude regeling werkte niet”, zegt politicoloog Carl Devos.
  [naar artikel]
 44. Leider El Salvador tegen drie Bitcoin-sceptische Amerikaanse senatoren: “Ok boomers, we zijn jullie kolonie niet” (18/02/2022 - Express)
  Geconfronteerd met de veelvuldige Bitcoin-aankopen van El Salvador – en de vrees dat buurlanden dit voorbeeld zullen volgen – hebben drie Amerikaanse senatoren een wetsontwerp opgesteld om de financiële risico’s van dit fenomeen voor de Amerikaanse economie te beperken. Een initiatief waar Nayib Bukele, de Salvadoraanse president, helemaal niet blij mee is. Deze woensdag hebben […]
  [naar artikel]
 45. Al bijna 100 jaar de gekste fietsjes, maar nu staat legendarische Velodroom te koop: “Uniek in Europa” (13/08/2021 - Het Nieuwsblad)
  Wat hebben de Maradona, de Lambada en een fietsje met wielen van 5 centimeter gemeen? Je vindt ze allemaal op De Lustige Velodroom, de legendarische attractie in Blankenberge. En ze staat te koop. Uitbater Thierry Monbaliu (56) doet zijn piste, 88 fietsen en bakken nostalgie na drie familiegeneraties van de hand. “Het voortbestaan van de Velodroom verzekeren: dàt is mijn missie.”
  [naar artikel]
 46. Waakvlammetje Keep On Smiling blijft branden (17/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Door corona staat de werking van de vriendenkring voor alleenstaanden Keep On Smiling (KOS) momenteel op een laag pitje. “Maar onze waakvlam blijft branden”, zeggen voorzitter Jean Aerts en secretaris Riena Jansen. “Zo hebben we al onze leden onlangs een hartverwarmende nieuwjaarsbrief geschreven. We blijven ook telefonisch bereikbaar en individuele ontmoetingen zijn mogelijk. Het groepsgebeuren moet jammer genoeg nog even wachten. We zijn trouwens ook op zoek naar nieuwe bestuursleden: misschien een goed voornemen voor 2022?”
  [naar artikel]
 47. Grootvader van schutter bloedbad in Texas: “Als ik had geweten dat hij wapens had, had ik hem aangegeven bij de politie” (25/05/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Rolando Reyes, de 72-jarige opa van Salvador Ramos, is de wanhoop nabij. Zijn kleinzoon heeft een bloedbad aangericht en werd daarna ook zelf doodgeschoten. En zijn vrouw, de oma van Ramos, vecht in het ziekenhuis voor haar leven. “Ik wist niet eens dat hij wapens in huis had”, zegt hij bij ABC News
  [naar artikel]
 48. “Een brandende batterij blussen? Dan moet de elektrische auto 7 dagen een zwembad in”: expert geeft tips om het niet zover te laten komen (17/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Neen, elektrische auto’s branden niet vaker dan klassieke modellen op diesel of benzine. Maar als ze branden, heb je een serieus probleem. De brandweer trouwens ook. Die beveelt daarom nu zelfs parkeerbeperkingen aan. Onze mobiliteitsexpert Brecht Vanhaelewyn legt uit hoe dat komt. En welke voorzorgen je zelf kan nemen.
  [naar artikel]
 49. Nieuwszender CNN onderschept schokkende communicatie tussen Russische troepen: “Meisje van 16 verkracht door onze mannen” (11/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De Amerikaanse nieuwszender CNN heeft audiomateriaal kunnen onderscheppen waarop gesprekken tussen Russische officieren te horen zijn. De inhoud van deze communicatie is schokkend. Zo manen de Russen elkaar aan om “dorpen plat te branden” en “alle burgers te doden”.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy