Nog twee weken en ons leven zal er opnieuw min of meer normaal uit zien. Terug op café en naar de winkel zonder mondmasker. En ook op de werkvloer hoeft het niet meer. Toch is er ook nog onbegrip. Zo begrijpt UNIZO niet waarom niet-medische contactberoepen zoals kappers wel nog een mondmasker moeten dragen. [naar artikel]
Over enkele dagen zal het ook noodzakelijk zijn om een coronapas voor te leggen als je op café of restaurant gaat in Vlaanderen. Dat heeft het Overlegcomité dinsdag beslist. Matthias De Caluwé, topman van Horeca Vlaanderen, kan daar mee leven. Over de nieuwe maatregel voor het personeel om weer een mondmasker te dragen is de sectorfederatie minder te spreken. [naar artikel]
De beste préparé, velen hebben er een mening over en zonder twijfel zijn er beenhouwers die zeer goeie maken. Maar in welke supermarkt of slagersketen vind je ook een toppréparé? Sterrenchef Geert Van Hecke van Zet’joe proefde zeventien americains. [naar artikel]
De beslissingen van het Overlegcomité zijn bekend. Zoals verwacht zullen we het mondmasker opnieuw verplicht moeten dragen in onder meer winkels. Daarnaast wordt de coronapas, het zogenaamde ‘Covid Safe Ticket’ (CST), ook nodig voor een bezoek aan café en restaurant. Binnen althans, op het terras zal dat niet nodig zijn. [naar artikel]
18:01 Het mondmasker is terug van weggeweest. Of ook de coronapas ook in Vlaanderen breed wordt ingevoerd, ligt nog voor op het Overlegcomité. Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) had daarvoor enkele... [naar artikel]
Sterrenchef Thijs Vervloet van restaurant Colette proefde 13 soorten sojasaus en zette daarmee zijn nieren onder druk. “Merendeel is véél te zout, met hier en daar een frisse toets en wat meer diepgang.” [naar artikel]
Alexander Dean (29) werd woensdagavond schuldig bevonden aan viervoudige moord en foltering. “Ik ben een tevreden man”, zo reageerde Frédéric Descamps, de papa van slachtoffer Maïlys, kort nadat de volksjury had gesproken. “Hoe langer hij vastzit, hoe liever ik het zal hebben.” [naar artikel]
Volgens sterrenchef Peter Goossens en de rest van de jury van slagerswedstrijd De Kristallen Kroon wordt de beste préparé van het land in Boechout gemaakt. Na de beste chipolata en de beste hespenworst wint beenhouwer Ben Somers nu ook de prijs voor de beste américain préparé. “Ik maak deze préparé al 35 jaar op dezelfde manier.” [naar artikel]
Sterrenchef Thijs Vervloet van restaurant Colette proefde dertien soorten sojasaus en zette daarmee zijn nieren onder druk. “Merendeel is véél te zout, met hier en daar een frisse toets en wat meer diepgang.” [naar artikel]
Het mondmasker wordt weer verplicht in de horeca. En we moeten vier dagen per week van thuis werken. Dat heeft het Overlegcomité woensdagmiddag beslist om de stijgende coronacijfers te stoppen. Het uitgaansleven gaat niet op slot, zoals werd gevreesd, maar er komen wel strengere regels. Het is niet meer of mondmasker of Covid Safe Ticket, maar en mondmasker en coronapas. [naar artikel]
Het zoete huwelijk tussen dessertenkoning Roger van Damme en tearoomketen Désirée is gestrand nog voor het goed en wel is gestart. Maandagmorgen kondigden beide partijen aan dat “sterrenchef Roger van Damme de samenwerking met Désirée beëindigt”. Beide partijen stellen dat ze in goede verstandhouding hebben besloten om de samenwerking stop te zetten. Verder doen ze er het zwijgen toe. Dat er meer dan één haar in de (bak)boter zit, lijdt geen twijfel. [naar artikel]
Het A-merk te duur voor je portefeuille? Wij gaan op zoek naar Plan B. Sterrenchef én absolute colaliefhebber Axel Colonna-Cesari van restaurant Centpourcent in Sint-Katelijne-Waver testte cola van alle mogelijke huismerken, met één duidelijke vraag: is de échte Coca-Cola dat extra geld waard? [naar artikel]
Het Overlegcomité heeft zich vandaag over nieuwe versoepelingen gebogen. Op de agenda: de uitbreiding van de coronapas en het gebruik van mondmaskers. De nieuwe maatregelen zullen ingaan vanaf 1 oktober. Dit weten we al. [naar artikel]
Het A-merk te duur voor je portefeuille? Wij gaan op zoek naar Plan B. Sterrenchef Maurice de Jaeger van het Gentse restaurant Sensum stak elf lasagnes in de oven: tien van huismerken en één van hét A-merk Come a Casa. Met mes en vork ging hij op zoek naar het antwoord op de vraag of dat A-merk het extra geld waard is. “Ik vond er best wel wat die beter zijn. Zeker die ene.” [naar artikel]
Het Overlegcomité heeft zich vandaag over nieuwe versoepelingen gebogen. Op de agenda: de uitbreiding van de coronapas en het gebruik van mondmaskers. De nieuwe maatregelen zullen ingaan vanaf 1 oktober. Dit weten we al. [naar artikel]
Het A-merk te duur voor je portefeuille? Wij gaan op zoek naar Plan B. Sterrenchef én absolute colaliefhebber Axel Colonna-Cesari van restaurant Centpourcent in Sint-Katelijne-Waver testte cola van alle mogelijke huismerken, met één duidelijke vraag: is de échte Coca-Cola dat extra geld waard? [naar artikel]
Het zoete huwelijk tussen dessertenkoning Roger van Damme en tearoomketen Désirée is gestrand nog voor het goed en wel is gestart. Maandagmorgen kondigden beide partijen aan dat “sterrenchef Roger van Damme de samenwerking met Désirée beëindigt”. Beide partijen stellen dat ze in goede verstandhouding hebben besloten om de samenwerking stop te zetten. Verder doen ze er het zwijgen toe. Dat er meer dan één haar in de (bak)boter zit, lijdt geen twijfel. [naar artikel]
Vanaf maandag kan je niet langer op café of restaurant zonder een Covid Safe Ticket. De horeca-uitbaters zijn niet tegen die coronapas - “alles beter dan sluiten” - maar breken zich wel het hoofd over hoe ze die moeten controleren. “Ik kan toch niet een hele dag iemand aan de deur zetten?” [naar artikel]
Wij Belgen mogen dan de cracks zijn in het bakken van frieten, de Nederlanders bezorgden ons wel een van de absolute toppers onder de frituursnacks: de bitterbal. De Nederlandse sterrenchef Maurice de Jaeger van restaurant Sensum in Gent proefde er voor ons 11 stuks, vond een “absolute topper voor weinig geld”, maar was bij momenten wel ontgoocheld. Ook over dé A-merken: “Dit is niets meer dan een gefrituurd bouillonblokje.” [naar artikel]
Het A-merk te duur voor je portefeuille? Wij gaan op zoek naar Plan B. Sterrenchef Maurice de Jaeger van het Gentse restaurant Sensum opende acht blikken met tomatenblokjes. Zeven van de huismerken, één van het A-merk Elvea. De vraag? Is dat A-merk het extra geld waard of zitten er bij de huismerken net zo lekkere én veel goedkopere alternatieven. Het antwoord? “Ik kan blijven proeven, dit blijft altijd de beste.” [naar artikel]
Als er één periode is in het jaar waarbij er overal te lande kroketjes op tafel komen, dan is het zonder twijfel eindejaar. Bij de kalkoen, een stukje wild of allerhande feestelijke stoofpotjes. Sterrenchef Danny Horseele dompelde er twaalf verschillende onder in zijn frietpot op zoek naar die kroketten waarmee je kan uitpakken op de feesttafel, diepvries of niet. En hij vond er: “Deze zijn spotgoedkoop, maar ik zou ze zonder gêne serveren bij me thuis.” [naar artikel]
Waar wil een sterrenchef zelf graag eens eten? Als je hele dagen achter een fornuis staat, kook je thuis dan soms nog? En als een chef één ultieme kooktip moet geven, wat raadt hij thuiskoks dan aan? Wekelijks schotelen we deze en andere vragen voor in ‘10 vragen aan een sterrenchef’. Deze week: Tim Boury van Boury (***) in Roeselare. “Ik hou van wereldkeuken, maar een Belgische steak tartaar kan er zeker altijd in.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.