Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Gazet van Antwerpen

Sterrenchef: “Liever een coronapas dan één dag langer met dat mondmasker”

17/09/2021 - 06:33
"Wat in een overvol voetbalstadion of op een druk festivalterrein kan, moet ook in cafés en restaurants kunnen. Iedereen – personeel én klanten – de mondmaskers af, zo pleit de horeca. Dan nog liever de invoering van de coronapas. “Maar dat masker, dat zijn we ronduit beu.” Afwachten wat het Overlegcomité vandaag beslist."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Reacties op beslissingen Overlegcomité: “Liever mondmasker dan coronapas” (17/09/2021 - Het Belang van Limburg)

Nog twee weken en ons leven zal er opnieuw min of meer normaal uit zien. Terug op café en naar de winkel zonder mondmasker. En ook op de werkvloer hoeft het niet meer. Toch is er ook nog onbegrip. Zo begrijpt UNIZO niet waarom niet-medische contactberoepen zoals kappers wel nog een mondmasker moeten dragen. [naar artikel]


2. Horecafederatie: “Goed dat een pint aan de toog nog kan met de coronapas, maar niet blij met mondmasker voor personeel” (26/10/2021 - Gazet van Antwerpen)

Over enkele dagen zal het ook noodzakelijk zijn om een coronapas voor te leggen als je op café of restaurant gaat in Vlaanderen. Dat heeft het Overlegcomité dinsdag beslist. Matthias De Caluwé, topman van Horeca Vlaanderen, kan daar mee leven. Over de nieuwe maatregel voor het personeel om weer een mondmasker te dragen is de sectorfederatie minder te spreken. [naar artikel]


3. DE GROTE TEST. Sterrenchef Geert Van Hecke proeft van 17 potjes préparé: “Twéé weken houdbaar?” (16/03/2024 - Gazet van Antwerpen)

De beste préparé, velen hebben er een mening over en zonder twijfel zijn er beenhouwers die zeer goeie maken. Maar in welke supermarkt of slagersketen vind je ook een toppréparé? Sterrenchef Geert Van Hecke van Zet’joe proefde zeventien americains. [naar artikel]


4. OVERZICHT. Dit heeft het Overlegcomité beslist: coronapas in horeca en fitness, opnieuw mondmasker op in de winkel (26/10/2021 - Het Laatste Nieuws)

De beslissingen van het Overlegcomité zijn bekend. Zoals verwacht zullen we het mondmasker opnieuw verplicht moeten dragen in onder meer winkels. Daarnaast wordt de coronapas, het zogenaamde ‘Covid Safe Ticket’ (CST), ook nodig voor een bezoek aan café en restaurant. Binnen althans, op het terras zal dat niet nodig zijn. [naar artikel]


5. Uitbreiding coronapas inzet Overlegcomité (26/10/2021 - De Tijd)

18:01 Het mondmasker is terug van weggeweest. Of ook de coronapas ook in Vlaanderen breed wordt ingevoerd, ligt nog voor op het Overlegcomité. Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) had daarvoor enkele... [naar artikel]


6. DE GROTE TEST. Sterrenchef test 13 keer sojasaus uit de supermarkt: huismerk van 1 euro blijkt op één na beste (17/06/2023 - Het Belang van Limburg)

Sterrenchef Thijs Vervloet van restaurant Colette proefde 13 soorten sojasaus en zette daarmee zijn nieren onder druk. “Merendeel is véél te zout, met hier en daar een frisse toets en wat meer diepgang.” [naar artikel]


7. Papa van Maïlys tevreden na veroordeling Alexander Dean: “Hoe langer hij vastzit, hoe liever ik het zal hebben” (19/05/2022 - Gazet van Antwerpen)

Alexander Dean (29) werd woensdagavond schuldig bevonden aan viervoudige moord en foltering. “Ik ben een tevreden man”, zo reageerde Frédéric Descamps, de papa van slachtoffer Maïlys, kort nadat de volksjury had gesproken. “Hoe langer hij vastzit, hoe liever ik het zal hebben.” [naar artikel]


8. De beste préparé van het land koop je in Boechout: “Een geheim recept? Helemaal niet” (30/10/2021 - Het Laatste Nieuws)

Volgens sterrenchef Peter Goossens en de rest van de jury van slagerswedstrijd De Kristallen Kroon wordt de beste préparé van het land in Boechout gemaakt. Na de beste chipolata en de beste hespenworst wint beenhouwer Ben Somers nu ook de prijs voor de beste américain préparé. “Ik maak deze préparé al 35 jaar op dezelfde manier.” [naar artikel]


9. DE GROTE TEST. Sterrenchef test dertien keer sojasaus uit de supermarkt: huismerk van 1 euro blijkt op één na beste (17/06/2023 - Gazet van Antwerpen)

Sterrenchef Thijs Vervloet van restaurant Colette proefde dertien soorten sojasaus en zette daarmee zijn nieren onder druk. “Merendeel is véél te zout, met hier en daar een frisse toets en wat meer diepgang.” [naar artikel]


10. Opnieuw met mondmasker op café of restaurant en vier dagen per week thuiswerken: dit heeft het Overlegcomité beslist (17/11/2021 - Het Nieuwsblad)

Het mondmasker wordt weer verplicht in de horeca. En we moeten vier dagen per week van thuis werken. Dat heeft het Overlegcomité woensdagmiddag beslist om de stijgende coronacijfers te stoppen. Het uitgaansleven gaat niet op slot, zoals werd gevreesd, maar er komen wel strengere regels. Het is niet meer of mondmasker of Covid Safe Ticket, maar en mondmasker en coronapas. [naar artikel]


11. Meer dan één haar in de (bak)boter: sterrenchef Roger van Damme en Antwerpse tearoomketen Désirée uiteen (03/10/2022 - Gazet van Antwerpen)

Het zoete huwelijk tussen dessertenkoning Roger van Damme en tearoomketen Désirée is gestrand nog voor het goed en wel is gestart. Maandagmorgen kondigden beide partijen aan dat “sterrenchef Roger van Damme de samenwerking met Désirée beëindigt”. Beide partijen stellen dat ze in goede verstandhouding hebben besloten om de samenwerking stop te zetten. Verder doen ze er het zwijgen toe. Dat er meer dan één haar in de (bak)boter zit, lijdt geen twijfel. [naar artikel]


12. Sterrenchef én colafanaat ziet goed alternatief voor Coca-Cola: “Eerlijk: dit heeft me wel verrast” (27/12/2022 - Het Belang van Limburg)

Het A-merk te duur voor je portefeuille? Wij gaan op zoek naar Plan B. Sterrenchef én absolute colaliefhebber Axel Colonna-Cesari van restaurant Centpourcent in Sint-Katelijne-Waver testte cola van alle mogelijke huismerken, met één duidelijke vraag: is de échte Coca-Cola dat extra geld waard? [naar artikel]


13. Mondmasker niet langer verplicht, nachtclubs weer open: dit zijn de beslissingen van het Overlegcomité (17/09/2021 - Gazet van Antwerpen)

Het Overlegcomité heeft zich vandaag over nieuwe versoepelingen gebogen. Op de agenda: de uitbreiding van de coronapas en het gebruik van mondmaskers. De nieuwe maatregelen zullen ingaan vanaf 1 oktober. Dit weten we al. [naar artikel]


14. Sterrenchef Maurice de Jaeger test lasagne bolognese: “Amper 1,49 euro én toch een 8,5 op 10 waard” (10/10/2023 - Het Belang van Limburg)

Het A-merk te duur voor je portefeuille? Wij gaan op zoek naar Plan B. Sterrenchef Maurice de Jaeger van het Gentse restaurant Sensum stak elf lasagnes in de oven: tien van huismerken en één van hét A-merk Come a Casa. Met mes en vork ging hij op zoek naar het antwoord op de vraag of dat A-merk het extra geld waard is. “Ik vond er best wel wat die beter zijn. Zeker die ene.” [naar artikel]


15. Mondmasker niet langer verplicht, nachtclubs weer open: dit weten we al over de beslissingen van het Overlegcomité (17/09/2021 - Het Nieuwsblad)

Het Overlegcomité heeft zich vandaag over nieuwe versoepelingen gebogen. Op de agenda: de uitbreiding van de coronapas en het gebruik van mondmaskers. De nieuwe maatregelen zullen ingaan vanaf 1 oktober. Dit weten we al. [naar artikel]


16. Sterrenchef én colafanaat proeft cola van de huismerken en ziet goed alternatief voor Coca-Cola: “Eerlijk: dit heeft me wel verrast” (27/12/2022 - Gazet van Antwerpen)

Het A-merk te duur voor je portefeuille? Wij gaan op zoek naar Plan B. Sterrenchef én absolute colaliefhebber Axel Colonna-Cesari van restaurant Centpourcent in Sint-Katelijne-Waver testte cola van alle mogelijke huismerken, met één duidelijke vraag: is de échte Coca-Cola dat extra geld waard? [naar artikel]


17. Meer dan één haar in de (bak)boter: sterrenchef Roger van Damme ziet droom uiteenspatten na breuk met tearoomketen (04/10/2022 - Het Nieuwsblad)

Het zoete huwelijk tussen dessertenkoning Roger van Damme en tearoomketen Désirée is gestrand nog voor het goed en wel is gestart. Maandagmorgen kondigden beide partijen aan dat “sterrenchef Roger van Damme de samenwerking met Désirée beëindigt”. Beide partijen stellen dat ze in goede verstandhouding hebben besloten om de samenwerking stop te zetten. Verder doen ze er het zwijgen toe. Dat er meer dan één haar in de (bak)boter zit, lijdt geen twijfel. [naar artikel]


18. Limburgse horecabazen: “Niet tegen coronapas, maar hoe gaan we dat controleren?” (27/10/2021 - Het Belang van Limburg)

Vanaf maandag kan je niet langer op café of restaurant zonder een Covid Safe Ticket. De horeca-uitbaters zijn niet tegen die coronapas - “alles beter dan sluiten” - maar breken zich wel het hoofd over hoe ze die moeten controleren. “Ik kan toch niet een hele dag iemand aan de deur zetten?” [naar artikel]


19. DE GROTE TEST. Sterrenchef test 11 bitterballen: op één na goedkoopste krijgt de hoogste score (03/06/2023 - Gazet van Antwerpen)

Wij Belgen mogen dan de cracks zijn in het bakken van frieten, de Nederlanders bezorgden ons wel een van de absolute toppers onder de frituursnacks: de bitterbal. De Nederlandse sterrenchef Maurice de Jaeger van restaurant Sensum in Gent proefde er voor ons 11 stuks, vond een “absolute topper voor weinig geld”, maar was bij momenten wel ontgoocheld. Ook over dé A-merken: “Dit is niets meer dan een gefrituurd bouillonblokje.” [naar artikel]


20. Sterrenchef test tomatenblokjes uit blik: “Dit huismerk is perfect om saus mee te maken” (04/07/2023 - Gazet van Antwerpen)

Het A-merk te duur voor je portefeuille? Wij gaan op zoek naar Plan B. Sterrenchef Maurice de Jaeger van het Gentse restaurant Sensum opende acht blikken met tomatenblokjes. Zeven van de huismerken, één van het A-merk Elvea. De vraag? Is dat A-merk het extra geld waard of zitten er bij de huismerken net zo lekkere én veel goedkopere alternatieven. Het antwoord? “Ik kan blijven proeven, dit blijft altijd de beste.” [naar artikel]


21. Sterrenchef proeft 12 diepvrieskroketten en de goedkoopste blijkt de op één na beste: “Ik zou ze zonder gêne thuis serveren” (17/12/2022 - Het Belang van Limburg)

Als er één periode is in het jaar waarbij er overal te lande kroketjes op tafel komen, dan is het zonder twijfel eindejaar. Bij de kalkoen, een stukje wild of allerhande feestelijke stoofpotjes. Sterrenchef Danny Horseele dompelde er twaalf verschillende onder in zijn frietpot op zoek naar die kroketten waarmee je kan uitpakken op de feesttafel, diepvries of niet. En hij vond er: “Deze zijn spotgoedkoop, maar ik zou ze zonder gêne serveren bij me thuis.” [naar artikel]


22. 10 vragen aan sterrenchef Tim Boury: “De basiskennis over omgaan met je personeel heb ik nooit meegekregen, ik leer nog elke dag bij” (07/06/2023 - Het Laatste Nieuws)

Waar wil een sterrenchef zelf graag eens eten? Als je hele dagen achter een fornuis staat, kook je thuis dan soms nog? En als een chef één ultieme kooktip moet geven, wat raadt hij thuiskoks dan aan? Wekelijks schotelen we deze en andere vragen voor in ‘10 vragen aan een sterrenchef’. Deze week: Tim Boury van Boury (***) in Roeselare. “Ik hou van wereldkeuken, maar een Belgische steak tartaar kan er zeker altijd in.” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!