17:00 The Chocolate Line, de zaak van chocolatier Dominique Persoone en zijn zoon Julius, is door Gault&Millau uitgeroepen tot beste chocolatier van 2023 in Vlaanderen. Deze week neemt Persoone plaats in De... [naar artikel]
17:46 The Chocolate Line, de zaak van chocolatier Dominique Persoone en zijn zoon Julius, is door Gault&Millau uitgeroepen tot de beste chocolatier van 2023 in Vlaanderen. Deze week neemt Persoone plaats in... [naar artikel]
18:08 The Chocolate Line, de zaak van chocolatier Dominique Persoone en zijn zoon Julius, is door Gault&Millau uitgeroepen tot beste chocolatier van 2023 in Vlaanderen. Deze week neemt Persoone plaats in De... [naar artikel]
Volgens sterrenchef Peter Goossens en de rest van de jury van slagerswedstrijd De Kristallen Kroon wordt de beste préparé van het land in Boechout gemaakt. Na de beste chipolata en de beste hespenworst wint beenhouwer Ben Somers nu ook de prijs voor de beste américain préparé. “Ik maak deze préparé al 35 jaar op dezelfde manier.” [naar artikel]
De beste praline van het land komt van Oostendenaar Olivier Willems Chocolatier. Dat maakten chocoladeproducent Callebaut en restaurantgids [naar artikel]
Elk jaar liggen de winkels in april overvol met lekkere paaseitjes. De klassieker met melkchocolade kan daarbij niet ontbreken, maar wat zijn de beste paaseitjes? Is de kwaliteit van luxemerken beter dan die van huismerken? Chocolatier Herman Van Dender proeft 20 eitjes van melkchocolade en geeft een oordeel over smaak, prijs en kwaliteit: “Deze eitjes ruiken echt naar niets. Ik zou zelfs durven denken dat ze al heel lang geleden zijn geproduceerd.” [naar artikel]
Beste Gentse burgemeester, beste Mathias, Ik wil u een korte eindejaarsbrief schrijven. We kennen elkaar al lang. We wisselden heel wat woorden in intellectuele twist. Altijd boeiend, een sociaal-liberaal en links-libertair die twisten over vrijheid en gelijkheid. Maar deze keer wil ik aanheffen met ietwat onverwachte woorden. Hoewel, in een context waarin zwaarwichtige christelijke referenties naar Judas worden gemaakt, zijn ze misschien wel passend. [naar artikel]
Interessant weetje voor de zoetekauwen onder ons. De beste praline van het land komt uit onze streek. Ambachtelijk chocolatier Wim Vyverman uit Sint-Niklaas is in de prijzen gevallen op de Belgian Chocolate Awards. Zijn praline 'Mallow Stick' creëerde hij speciaal voor deze wedstrijd. Het levert hem niet alleen de titel op voor de beste praline van 2019 maar ook die voor het beste fashion design. [naar artikel]
Na hun mooie oproep afgelopen zomer om hun zoon Jannes (30) van een reisbuddy te voorzien, heeft het noodlot opnieuw toegeslagen bij Yannick Bousson en Marleen Leefhooghe uit Varsenare. Bijna zeven jaar nadat Jannes levensgevaarlijk gewond raakte bij een ongeval, maakte een brand woensdagmiddag hun woning onbewoonbaar. “Het vuur ontstond op de kamer van Jannes, maar wat er misliep weten we niet”, zegt Yannick. Een onderkomen zoeken dat aangepast is aan de beperking van hun zoon blijkt evenmin evident te zijn. [naar artikel]
Elk jaar liggen de winkels in april overvol met lekkere paaseitjes. De klassieker met melkchocolade kan daarbij niet ontbreken, maar wat zijn de beste paaseitjes? Is de kwaliteit van luxemerken beter dan die van huismerken? Chocolatier Herman Van Dender proeft 20 eitjes van melkchocolade en geeft een oordeel over smaak, prijs en kwaliteit: “Deze eitjes ruiken echt naar niets. Ik zou zelfs durven denken dat ze al heel lang geleden zijn geproduceerd.” [naar artikel]
Baby Yoga in chocolade, die staat sinds kort in de etalage van chocolatier Vandenbouhede in hartje Gent. Chocolatier Stijn stak er uren werk en meer dan vier kilogram chocolade in. “Ik ben een paar keer herbegonnen omdat ik het helemaal juist wou”, zegt hij trots. [naar artikel]
Olivier Willems uit Oostende is de chocolatier van het jaar 2021 voor Vlaanderen. Gault&Millau, de uitgever van gastronomiegidsen, bekroont Willems omdat hij een bijzondere smaakmaker is die pralines ontwerpt die opvallen door hun "lekker design". [naar artikel]
Asperges en lamsvlees, oké, maar Pasen gaat toch vooral over de chocolade. Hazen, klokken en veel eitjes. Héél veel eitjes. “De meeste uit melkchocolade”, zegt chocolatier Joost Arijs. “Want het blijft een feest voor de kinderen, en zij vinden dat het lekkerst. En hun ouders stiekem ook.” Zijn atelier ruikt naar de zevende hemel, het lijkt wel een knutselklas. “De oortjes van die haas staan niet juist.” [naar artikel]
Chef en chocolatier Julius Persoone van The Chocolate Line proeft voor ons 10 gevulde koeken. Waar hij op zoek naar gaat, is een mooi goudbruin gebakken koekje met een duidelijke chocoladevulling dat lekker hard wegbijt. [naar artikel]
Hij is al de sommelier van beste restaurant van ons land. Zondag kan hij zomaar de beste van de wereld worden. Op het wereldkampioenschap met hij zich met allerbesten. “Ik heb de voorbije twee jaar elke week 15 uur geproefd en gestudeerd. Bovenop alle uren die ik in Hof van Cleve ben. [naar artikel]
“De beste instrumentalist in de geschiedenis van de rockmuziek”, “de beste gitarist aller tijden”, en drie albums die “tot de beste honderd platen... [naar artikel]
Gilles Windey (29) nam ontslag bij zijn werkgever in de Gentse haven. “Ik wil niet hetzelfde meemaken als mijn beste maat”, zegt hij. “Ik moet dit verhaal vertellen om te voorkomen dat er meer doden vallen.” [naar artikel]
Aan verschillende tankstations en snelwegparkings in het land worden benzinepompen afgebroken om plaats te maken voor snelladers. Vaak op de “beste plaats”, vlak bij de winkel. [naar artikel]
Joost Arijs in Gent, Jérôme Grimonpon in Brussel en Ariqua Denis in Andenne werden uitgeroepen tot chocolatier van het jaar door restaurantgids Gault&Millau. [naar artikel]
Vorig seizoen was Club NXT nog de revelatie van 1B en eindigde het op een knappe vierde plek. Dit seizoen loopt het iets moeilijker voor de troepen van trainer Nicky Hayen (ex-STVV). Toch wil de Truienaar opnieuw “de beste beloftenploeg van het land worden”. Dat mogen de jonkies van Club Brugge vrijdagavond (20 uur) bewijzen tegen Jong Genk. [naar artikel]
De beste frituur van Vlaanderen ligt ook dit jaar in Vlaams-Brabant. Onze jury dook in een bad van frieten, stoofvlees, burgers en snacks, en koos voor De Halte in Orsmaal-Gussenhoven. “We wilden pralines verkopen, tot we een avondje gingen stappen met collega-frituristen.” [naar artikel]
10 miljoen spelers, dag en nacht en wereldwijd met honderdduizenden tegelijk. Razend populair, en nu ook officieel het beste computergame van het jaar. ‘Baldur’s Gate 3’ van het Gentse Larian Studio’s heeft de hoofdprijs weggekaapt op The Game Awards in Los Angeles. “Dit is onze corona-game”, aldus grote baas Swen Vincke op de uitreiking in LA. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.