Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

23 October 2021
23:33 uur

Minister Van Quickenborne belooft effectieve straffen voor geweld tegen politie: "Als de politie dat vraagt, gaan we dat doen"

VRT NWS

21/09/2021 - 22:16

Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) maakt zich sterk dat iedereen die veroordeeld wordt voor geweld tegen de politie daar voortaan ook effectief voor gestraft zal worden. Daarmee reageert hij op het recente geweld tegen politieagenten in Sint-Jans-Molenbeek en in Gent. “Als de politie een lik-op-stukbeleid vraagt en vraagt om straffen uit te voeren, dan gaan we dat ook doen”, zei Van Quickenborne vanavond in “De afspraak”.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Van Quickenborne vraagt uitleg over vrijlating daders politiegeweld, Vlaams Belang wil politie meer middelen zien krijgen (15/11/2020 - Knack)
  Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) heeft het parket om uitleg gevraagd over de vrijlating van de aanvallers op politiemensen bij een coronacontrole in Elsene. Hij vewacht zondag een antwoord. Ondertussen liet ook minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden dat geweld tegen politie onaanvaardbaar is. Vlaams Belang vindt dan weer dat de politie te weinig middelen krijgt...
  [naar artikel]
 2. Geweld tegen politie strenger vervolgd, maar elke dader voor de rechtbank? Dat nu ook weer niet (25/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf eind deze week mag geweld tegen de politie niet meer geklasseerd worden zonder gevolg. Daarover hebben minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) en het College van procureurs-generaal een omzendbrief klaar. Maar dat wil niet zeggen dat daders altijd voor de rechter komen. "Menselijke uitzonderingen blijven mogelijk."
  [naar artikel]
 3. "25 keer per dag geweld tegen politie": politievakbond VSOA stelt nieuwe campagne tegen politiegeweld voor (19/10/2020 - VRT NWS)
  Politievakbond VSOA heeft een nieuwe campagne voorgesteld om geweld tegen de politie aan te kaarten. De campagne moet de bevolking sensibiliseren om geweld tegen de politie niet te tolereren, en roept de politiek op een nultolerantie te handhaven. "Er werden dit jaar 8.500 feiten van geweld tegen de politie geregistreerd", zegt Vincent Houssin, ondervoorzitter van de VSOA.
  [naar artikel]
 4. 'Nultolerantie voor geweld tegen politie' (24/11/2020 - De Tijd)
  09:35 Wie geweld tegen de politie gebruikt dat leidt tot één dag werkonbekwaamheid, wordt voortaan systematisch vervolgd, zegt minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD).
  [naar artikel]
 5. "Eén kilometer of 20 kilometer van huis, wat mag?": politie vraagt duidelijke richtlijnen  (26/03/2020 - VRT NWS)
  De lokale politie vraagt meer duidelijkheid over de regels die gelden buitenshuis. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Sinds vorige week woensdag zijn niet-essentiële verplaatsingen verboden. Alleen of met twee wandelen, lopen en fietsen mag wel nog, maar het is bijvoorbeeld onduidelijk hoe ver u van uw woning weg mag gaan. "Is dat één kilometer, is dat 20 kilometer, wat moeten we daarmee doen?", vraagt Nicholas Paelinck van de vaste commissie lokale politie. Minister van Binnenlandse Zaken De Crem (CD&V) wil niet vooruitlopen op de zaak.
  [naar artikel]
 6. Verdachte geweld tegen politie ontkent en vraagt vrijlating: "Mijn cliënt heeft enkel geroepen naar agenten" (12/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De 20-jarige man die door het parket als de aanstoker wordt gezien van het geweld tegen de politie op de Turnhoutsebaan in Borgerhout, is vandaag
  [naar artikel]
 7. Koen Geens (CD&V) : "Zerotolerancebeleid tegen geweld op politie" (23/09/2018 - De Morgen)
  Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) zegt dat er een zerotolerancebeleid gevoerd wordt tegen geweld op politie. In de gesprekken die hij recentelijk met de politiebonden had, is volgens de minister afgespreken om de bestraffing van misdrijven tegen politiemensen "in het nieuwe strafwetboek samen aan een nieuw onderzoek te onderwerpen".
  [naar artikel]
 8. Geweld tegen politie vanaf één dag arbeidsongeschiktheid voor rechter (24/11/2020 - De Standaard)
  Geweld tegen politieagenten wordt vanaf nu systematisch vervolgd. Dat belooft minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) in een omzendbrief die hij toelichtte in ‘De Ochtend’ op Radio 1. Voortaan zal vanaf één dag arbeidsongeschiktheid vervolgd worden.
  [naar artikel]
 9. Van Quickenborne: 'Nultolerantie en lik-op-stukbeleid voor geweld tegen politie' (24/11/2020 - Knack)
  Vicepremier en minister van Justitie Vincent Van Quickenborne heeft in overleg met de parketten een omzendbrief uitgewerkt die werk maakt van 'nultolerantie en lik-op-stukbeleid' voor geweld tegen politieagenten. Dat heeft de Open VLD-minister dinsdag gezegd in De Ochtend op Radio 1.
  [naar artikel]
 10. Van Quickenborne wil strengere aanpak tegen aanvallen op politie (15/11/2020 - De Tijd)
  15:24 De minister van Justitie veroordeelt het geweld tegen de politie bij een coronacontrole in Elsene en wil geweldplegers nog harder aanpakken.
  [naar artikel]
 11. Minister Van Quickenborne vraagt doorlichting Moslimexecutieve: "Verdergaan met zelfde bestuur is onhoudbaar"  (06/10/2021 - VRT NWS)
  Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) vraagt aan Staatsveiligheid om de volledige Moslimexecutieve te onderzoeken en stelt de organisatie opnieuw in gebreke. Dat maakte hij vanavond bekend in "Pano". De Moslimexecutieve is het orgaan dat alle moslims in ons land moet vertegenwoordigen, maar baadt al langer in een sfeer van controverse.
  [naar artikel]
 12. Van Quickenborne: ‘Nultolerantie en lik-op-stukbeleid voor geweld tegen politie’ (24/11/2020 - De Morgen)
  Vicepremier en minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) heeft in overleg met de parketten een omzendbrief uitgewerkt die werk maakt van ‘nultolerantie en lik-op-stukbeleid’ voor geweld tegen politieagenten. Dat heeft de Open Vld-minister gezegd in De Ochtend op Radio 1.
  [naar artikel]
 13. Vincent Van Quickenborne: “Nultolerantie voor geweld tegen politie” (24/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vicepremier en minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) heeft in overleg met de parketten een omzendbrief uitgewerkt die werk maakt van “nultolerantie en lik-op-stukbeleid” voor geweld tegen politieagenten. Dat heeft hij dinsdag gezegd op Radio 1.
  [naar artikel]
 14. Van Quickenborne wil nog strenger optreden tegen aanvallen op politie (15/11/2020 - De Standaard)
  De politiek reageert fel op het geweld tegen de Brusselse politie bij een coronacontrole in Elsene. Justitieminister Van Quickenborne (Open VLD) noemt het ‘schandalig’ en eist uitleg van het parket over de vrijlating van de daders. Antwerps burgemeester de Wever (N-VA) vreest het ergste voor de eindejaarsperiode.
  [naar artikel]
 15. Van Quickenborne maakt in omzendbrief werk van nultolerantie voor geweld tegen politie (24/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vicepremier en minister van Justitie Vincent Van Quickenborne heeft in overleg met de parketten een omzendbrief uitgewerkt die werk maakt van “nultolerantie en lik-op-stukbeleid” voor geweld tegen politieagenten. Dat heeft de Open Vld-minister dinsdag gezegd in De Ochtend op Radio 1.
  [naar artikel]
 16. Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne: “Nultolerantie en lik-op-stukbeleid voor geweld tegen politie” (24/11/2020 - Het Nieuwsblad)
  Vicepremier en minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) heeft in overleg met de parketten een omzendbrief uitgewerkt die werk maakt van “nultolerantie en lik-op-stukbeleid” voor geweld tegen politieagenten. Dat heeft hij dinsdag gezegd op Radio 1.
  [naar artikel]
 17. Vanaf deze week nultolerantie voor geweld tegen politie: "Goed signaal" (27/11/2017 - VRT NWS)
  Vanaf deze week geldt er een nultolerantie voor geweld tegen de politie. Dat staat in een omzendbrief aan de parketten die deze week van kracht gaat. Politievakbond VSOA is tevreden: "Het is een goed signaal dat ieder feit van geweld – ook verbaal – tegen de politie bestraft wordt."
  [naar artikel]
 18. Van Quickenborne vraagt uitleg aan parket over vrijlating aanvallers Elsene (15/11/2020 - Knack)
  Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) heeft het parket om uitleg gevraagd over de vrijlating van de aanvallers op politiemensen bij een coronacontrole in Elsene. Hij vewacht zondag een antwoord, zo zei hij in De Zevende Dag (Eén). De feiten zelf omschreef hij als 'schandalig': "De politie doet hard zijn best om de coronamaatregelen te handhaven, ook in Brussel", zei hij.
  [naar artikel]
 19. Weyts: "Als het aan mij ligt, gaan recidiverende dierenbeulen naar de gevangenis" (01/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts belooft strengere straffen voor dierenmishandeling in het nieuwe jaar. "2018 wordt een keerpunt in de...
  [naar artikel]
 20. BEKIJK: Justitieminister Van Quickenborne belooft verbetering na bezoek aan geïnterneerden Merksplas: "Dit is voorhistorisch" (20/04/2021 - VRT NWS)
  Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) investeert 2,5 miljoen euro in extra zorg voor geïnterneerden die een gevangenisstraf uitzitten. Er komt extra geld voor aangepaste psychische begeleiding, maar er zal ook aandacht zijn voor fundamentele voorzieningen, zoals het sanitair. Minister van Quickenborne bezocht de instelling van Merksplas en was onder de indruk.
  [naar artikel]
 21. In gesprek met minister van Justitie Vincent Van Quickenborne: "Snel rekeningen blokkeren in strijd tegen phishing" (27/03/2021 - VRT NWS)
  Wekelijks gaat VRT-journalist Michaël Van Droogenbroeck in gesprek met een politicus die in de schijnwerpers staat of een cruciale rol speelt in de politiek. Een gesprek over politiek, maar tegelijk ook “weg van de Wetstraat”, met aandacht voor persoonlijke verhalen. Vandaag: minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD). Hij heeft het over de "paaspauze" om de stijgende coronacijfers tegen te gaan, de "Pano"-reportage over phishing (online oplichting), en de nood aan meer transparantie bij Justitie.
  [naar artikel]
 22. Beelden tonen zwaar geval van geweld tegen politie in Brugge: "Er is nooit een reden om zomaar op de politie te slaan" (30/08/2018 - VRT NWS)
  Er is een filmpje opgedoken van een zwaar geval van geweld tegen de politie in Brugge. Het voorval dateert van een week geleden. Op de beelden die onze redactie in handen kreeg, is te zien hoe twee agenten enkele rake klappen moeten incasseren. "Er is nooit een reden om zomaar op de politie te slaan", reageert burgemeester Renaat Landuyt (SP.A)
  [naar artikel]
 23. "Geweld tegen politie gevolg van jarenlang geitenwollensokken beleid" (28/06/2017 - De Redactie)
  Volgens Vincent Houssin van politievakbond VSOA beperkt het geweld tegen de politie zich niet enkel tot bepaalde wijken en bevolkingsgroepen. Hij roept de overheid op om eindelijk werk te maken van een degelijk vervolgingsbeleid en vergoedingen voor slachtoffers.
  [naar artikel]
 24. Minister Jambon: "Federale politie zal acties doen in Noordstation en omgeving" (09/05/2018 - VRT NWS)
  Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) zit straks samen met de verschillende politiediensten en met de burgemeesters van Schaarbeek en Brussel over de aanpak van mensen zonder papieren die in het Noordstation verblijven. Jambon wil niet enkel acties uitvoeren in het station, maar ook in de stationsbuurt. "Schaarbeek gaat hiermee akkoord maar wil dat niet met lokale politie doen. Dan zullen we het met veel plezier door de federale politie laten doen", aldus Jambon in "De ochtend" op Radio 1.
  [naar artikel]
 25. "Agent 1 dag out? Dader gaat naar de rechter": Justitieminister Van Quickenborne scherpt procedure politiegeweld aan (24/11/2020 - VRT NWS)
  Daders van geweld tegen de politie waarbij agenten minstens 1 dag buiten strijd zijn, moeten sowieso voor de rechter verschijnen. Dat heeft minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) beslist in overleg met de procureurs-generaal en is gecommuniceerd aan de parketten in een omzendbrief. Op dit moment moeten daders pas voor de rechtbank verschijnen als een agent tenminste 4 maanden arbeidsongeschikt is. Geweldplegers zullen oook altijd fysiek voorgeleid worden bij het parket en worden bij voorkeur via het snelrecht berecht.
  [naar artikel]
 26. Minister Verlinden (CD&V) stelt zich burgerlijke partij in elke zaak van geweld tegen politie (19/11/2020 - VRT NWS)
  Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) stelt zich vanaf nu burgerlijke partij in elke zaak van geweld tegen de politie. De afgelopen dagen kregen agenten rake klappen tijdens verschillende incidenten in Brussel. "Dit is er ver over", zei Verlinden in het parlement vanmiddag. "Ik ga me dan ook burgerlijke partij stellen in elke strafzaak", aldus de minister. Burgerlijke partijen zijn personen of instanties die schade ondervonden door een misdrijf. Wie zich burgerlijke partij stelt, wordt op de hoogte gehouden van het onderzoek en proces.
  [naar artikel]
 27. Jambon en Michel veroordelen nieuw geweld: "Geen straffeloosheid voor geweld tegen politie" (15/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) veroordeelt de rellen die  in de late namiddag zijn ontstaan aan het Muntplein in Brussel. Hij...
  [naar artikel]
 28. "Burgerlijke partijstelling van minister Verlinden bij geweld tegen politie zal de zaken niet versnellen" (20/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Als minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) zich in elke zaak tegen de politie burgerlijke partij gaat stellen, dan zal dat er mogelijk voor zorgen dat veel zaken trager en ingewikkelder worden afgehandeld. Dat zei Frank Verbruggen, professor Strafrecht aan de KU Leuven, in De Ochtend.
  [naar artikel]
 29. Speciale zitting over geweld tegen politie: "We hanteren een nultolerantiebeleid"  (29/11/2018 - VRT NWS)
  Voor het eerst heeft een Belgische rechtbank een speciale themazitting gehouden over geweld tégen politieagenten. In Gent werden er zo 20 verschillende zaken samen behandeld. Het parket wil zo een krachtig signaal geven: "Geweld tegen agenten kan absoluut niet. We hanteren een nultolerantiebeleid".
  [naar artikel]
 30. "Politie gebruikt geweld tegen transitmigranten in ons land" (18/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De politie gebruikt regelmatig geweld tegen transitmigranten in ons land. Dat blijkt uit een rapport van Dokters van de Wereld. "Toen ik viel begon...
  [naar artikel]
 31. Geweld en pyrotechniek bij voetbalevenementen neemt toe: nood aan actieplan en streng optreden van politie (22/10/2021 - VRT NWS)
  In de strijd tegen geweld in en rond voetbalstadions vraagt minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) aan de politie om streng op te treden tegen iedere vorm van geweld. Verschillende clubs uit 1A, de Koninklijke Belgische Voetbalbond en de Pro League werken aan een actieplan en mediacampagne om supporters op te roepen om voetbalwedstrijden in de beste en veiligste omstandigheden te laten verlopen.
  [naar artikel]
 32. Nieuw justitieplan belooft meer geld, maar ook strengere straffen: “Zelfs 15 dagen cel zullen uitgezeten moeten worden” (17/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  "Justitie zal sneller, menselijker en straffer dan ooit worden." Minister Vincent Van Quickenborne (Open Vld) schuwde gisteren de grote woorden niet bij de aankondiging van zijn vernieuwingsplan voor justitie. Het budget stijgt met een half miljard, én vanaf eind dit jaar wordt men strenger. "Ook wie een korte straf krijgt, zal die moeten uitzitten. We investeren in extra rechters en extra gevangenissen."
  [naar artikel]
 33. Korpschef over geweld tegen politie in Borgerhout: "Is inderdaad niet nieuw, maar ernstig en moet écht stoppen" (27/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Korpschef Serge Muyters  van de Lokale Politie Antwerpen reageert in een video op het geweld waarmee zijn politiemensen de voorbije dagen worden
  [naar artikel]
 34. Van Quickenborne (Open VLD): "Ook hier bedreigingen tegen journalisten door georganiseerde criminaliteit" (07/07/2021 - VRT NWS)
  Ook in eigen land gaat de georganiseerde criminaliteit alsmaar driester tewerk en worden bijvoorbeeld ook journalisten bedreigd. Dat zegt minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) na de moordaanslag op de Nederlandse journalist Peter R. de Vries. Maar Van Quickenborne maakt zich sterk dat justitie en politie die georganiseerde criminaliteit alsmaar beter aanpakken, onder meer door de communicatiekanalen te onderscheppen.
  [naar artikel]
 35. Van Quickenborne vraagt Staatsveiligheid Moslimexecutieve door te lichten (06/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) heeft aan de Staatsveiligheid gevraagd om de volledige Moslimexecutieve te onderzoeken. Hij stelt de organisatie opnieuw in gebreke. Dat maakte Van Quickenborne woensdagavond bekend in "Pano". De Moslimexecutieve is het orgaan dat alle moslims in ons land moet vertegenwoordigen, maar baadt al langer in een sfeer van controverse.
  [naar artikel]
 36. Politie en gerecht moeten beter kunnen optreden tegen discriminatie en geweld tegen holebi's: "Nultolerantie doorvoeren" (11/05/2018 - VRT NWS)
  Politie en justitie moeten beter kunnen optreden tegen discriminatie en geweld tegen holebi’s. Dat staat in het nieuwe actieplan van staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) waarover de kranten van Mediahuis berichten. "Het belangrijkste is dat we een nultolerantie doorvoeren."
  [naar artikel]
 37. Straffen voor recidiverende dierenmishandelaars worden verdrievoudigd (01/01/2018 - De Standaard)
  Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) belooft strengere straffen voor dierenmishandeling in het nieuwe jaar. Er komt een inspectieteam dat specifiek toezicht houdt op slachthuizen, en wie herhaaldelijk dieren mishandelt, riskeert een effectieve celstraf van 18 maanden.
  [naar artikel]
 38. Van Quickenborne: "Er is nog geen pensioenakkoord tot de regering een beslissing neemt" (24/05/2018 - VRT NWS)
  Vincent Van Quickenborne (Open VLD), voormalig minister van Pensioenen, is kritisch over het ontwerp-akkoord dat de vakbonden hebben bereikt over zware beroepen binnen de publieke sector. "De afspraak is dat de regering eerst een wetsontwerp goedkeurt, dan pas discussieert over een lijst met zware beroepen", aldus Van Quickenborne in "De ochtend" op Radio 1.
  [naar artikel]
 39. "Geel hesje" veroordeeld voor geweld tegen politie  (18/01/2019 - VRT NWS)
  Een 37-jarige man uit Charleroi die tijdens de betoging van de "gele hesjes" op 30 november een steen gooide naar de politie, is veroordeeld tot een celstraf van 15 maanden met uitstel. Drie andere betogers van de "gele hesjes"-beweging krijgen vandaag ook hun straf te horen. Zij riskeren 1 jaar cel of een werkstraf.
  [naar artikel]
 40. Politie: "Geweld bij ramadan niets nieuw" (27/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Antwerpse korpschef Serge Muyters heeft met een videoboodschap gereageerd op het geweld tegen zijn agenten van de voorbije dagen. "Dit is niet
  [naar artikel]
 41. Politie van Chicago "gebruikt steeds weer buitensporig geweld" (13/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De politie van Chicago "gebruikt steeds weer buitensporig geweld" in strijd met de grondwet, zo heeft de Amerikaanse minister van Justitie,
  [naar artikel]
 42. Politie registreerde twaalfduizend feiten van seksueel geweld in 2017: "Dertig gevallen per dag" (24/07/2018 - De Morgen)
  De politie heeft exact 11.999 feiten van seksueel geweld geregistreerd in de nationale gegevensbank vorig jaar. Dat komt neer op een dertigtal per dag. Dat schrijven de Sudpresse-kranten vandaag. Het gaat om zedenfeiten die zowel tegen minderjarigen als tegen meerderjarigen zijn gepleegd.
  [naar artikel]
 43. ‘Ooit droomde ik ervan om politieagent te worden’: geweld door en tegen politie in Brussel (02/03/2021 - Apache)
  Sinds het antiterreurbeleid in Brussel van kracht ging, staan de zenuwen bij jongeren en politie strak gespannen. In combinatie met de blijf-in-uw-kot-maatregelen worden de spanningen tussen politie en burgers steeds groter. Minister van Justitie Vincent van Quickenborne (Open Vld) wil strenger optreden en roept op tot een ‘lik-op-stukbeleid en nultolerantie’. Is een hardhandig repressief beleid
  [naar artikel]
 44. Minister Van Quickenborne: "Overleg met Duitsland om foto's van overleden Jürgen Conings op website weg te halen" (22/06/2021 - VRT NWS)
  Op de website van een Duitse krant zijn beelden verschenen van het gevonden lichaam van Jurgen Conings. De jager, die het lichaam van de militair heeft gevonden in het Dilserbos, zou die gemaakt hebben nog voor de politie was aangekomen. Het gerecht overlegt met het buitenland om de foto's te laten weghalen. En minister van Justitie Van Quickenborne wil intussen lijkenschennis strafbaar maken.
  [naar artikel]
 45. Minister Dalle veroordeelt geweld tegen agenten in Anderlecht en is bereid om dialoog aan te gaan met politie en vakbonden (21/05/2020 - Het Nieuwsblad)
  Vlaams minister van Brussel Benjamin Dalle (CD&V) veroordeelt het geweld tegen politieagenten en is bereid om de dialoog aan te gaan met politie en vakbonden. Daarmee reageert hij op het filmpje dat politievakbond VSOA woensdagavond online heeft gezet en waarin de vakbond hem persoonlijk heeft aangesproken.
  [naar artikel]
 46. Minister wil pakkans in verkeer verhogen: politie moet jaarlijks 1 op 3 auto's controleren (14/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Willen we het aantal verkeersslachtoffers naar omlaag, dan moet de pakkans naar omhoog. Dat zegt minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). Ze wil dat elk jaar één op de drie bestuurders onderworpen wordt aan een politiecontrole. "Met welk personeel moeten we dat gaan doen?", klinkt het bij de politie.
  [naar artikel]
 47. Besparingen bij politie gedeeltelijk teruggeschroefd (19/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Zelf is de minister tevreden met de voorgestelde controle. "We hebben nu meer ruimte om aan de vragen van de politie te doen." De federale
  [naar artikel]
 48. Minister Van Quickenborne over lockdownfeestjes: ‘Asociaal en crimineel’ (21/12/2020 - De Standaard)
  Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) haalt uit naar de organisatoren en deelnemers van de vele tientallen lockdownfeestjes die dit weekend her en der in het land georganiseerd zijn. ‘Asociaal en crimineel’, noemt hij ze. Ondanks de zware straffen en boetes moest de politie afgelopen weekend in zowat het hele land uitrukken om feestjes stil te leggen.
  [naar artikel]
 49. Weyts vraagt onderzoek naar "verschrikkelijke en onuitlegbare" beslissing politie, GAIA hekelt "cowboymentaliteit" (21/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) vindt het doden van de ontsnapte leeuw in Planckendael "verschrikkelijk en onuitlegbaar". Hij...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.