Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Morgen

▶ Andre heeft tics, zijn vrouw Jose mysofonie: ‘Ik erger me rot aan de man van wie ik houd’

23/09/2021 - 10:53
"Overleeft een liefde ziekte, een miskraam of vreemdgaan? In ‘Van Twee Kanten’, een podcast van De Volkskrant, interviewt Corine Koole twee geliefden over een heftige gebeurtenis in hun relatie. Ze interviewt ze apart van elkaar, zodat ze openhartig kunnen praten over hun verlangens, geheimen en strubbelingen binnen hun relatie. Soms voor het eerst hardop uitgesproken."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. ▶ Andre heeft tics, zijn vrouw Jose mysofonie: ‘Ik erger me rot aan de man van wie ik van houd’ (23/09/2021 - De Morgen)

Overleeft een liefde ziekte, een miskraam of vreemdgaan? In ‘Van Twee Kanten’, een podcast van De Volkskrant, interviewt Corine Koole twee geliefden over een heftige gebeurtenis in hun relatie. Ze interviewt ze apart van elkaar, zodat ze openhartig kunnen praten over hun verlangens, geheimen en strubbelingen binnen hun relatie. Soms voor het eerst hardop uitgesproken. [naar artikel]


2. ‘Voor Lewis Capaldi is optreden niet makkelijk als zijn tics opspelen’ (29/06/2023 - De Standaard)

De Schotse singer-songwriter Lewis Capaldi heeft zijn optredens afgezegd omdat hij lijdt aan het syndroom van Gilles de la Tourette. ‘Tics onderdrukken is zeer uitputtend’, duidt neuroloog Patrick Santens (UGent). [naar artikel]


3. ▶ Wanneer schaamte een trofee wordt: ‘Ik erger me aan het etaleren van onzekerheden op sociale media’ (21/01/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


4. ▶ Wordt het probleem met uw energiefactuur nog erger en kan Europa het oplossen? ‘Het is een dolgedraaide markt met hallucinante prijzen’ (01/09/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


5. ▶ Hij werd seksueel misbruikt door een vrouw: ‘Er is een vrouw van 35 die jou als 16-jarige interessant vindt. Dat is heel dubbel’ (21/02/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


6. Wat doet het podium met Lewis Capaldi, die Tourette heeft? "Optreden lokt niet noodzakelijk meer tics uit" (23/02/2023 - VRT NWS)

Schotse singer-songwriter Lewis Capaldi staat vanavond in het Sportpaleis in Antwerpen. Hij experimenteert tijdens deze tournee met een speciaal horloge, dat zijn tics veroorzaakt door het syndroom van Gilles de la Tourette beter moet controleren. "Een experimentele maar interessante behandeling, al heeft Capaldi niet per se meer last van zijn tics op het podium dan daarnaast", zegt neuroloog Chris van der Linden. [naar artikel]


7. Doodsoorzaak ‘Brooklyn Nine-Nine’-acteur Andre Braugher bekend (15/12/2023 - Het Laatste Nieuws)

‘Brooklyn Nine-Nine’-acteur Andre Braugher is overleden aan de gevolgen van longkanker. Dat heeft zijn management gemeld aan vakblad ‘Variety’. De diagnose werd recent gesteld, al werd geen exacte datum genoemd. De acteur overleed afgelopen maandag op 61-jarige leeftijd. [naar artikel]


8. André Hazes over het verlies van z’n vader op jonge leeftijd: “Ik zette m’n verdriet opzij zodat ik m’n moeder en zus kon opvangen” (19/11/2020 - Het Laatste Nieuws)

“Ik heb tijdens m’n jeugd echt wel een vaderfiguur gemist. Maar ik had het denk ik veel erger gevonden als m’n moeder was komen te sterven.” André Hazes (26) vertelt op het jongerenplatform ED TV openhartig over hoe hij het overlijden van z’n vader André Hazes senior beleefd heeft. [naar artikel]


9. ▶ Waarom is een kerkelijk huwelijk alleen voor man en vrouw? ‘Ik kan de bijbel niet veranderen’ (14/04/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


10. ▶ Beelden van kwade Tom Hanks gaan viraal: ‘The f*ck achteruit, je loopt mijn vrouw omver’ (17/06/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


11. ‘Wie weet wordt dit een kantelpunt’: als zelfs Billie Eilish vrijelijk over haar tics kan spreken, waarom wij dan niet? (21/06/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


12. ▶ Hoe een hardwerkende jonge vrouw verslaafd raakte aan alcohol: ‘Voor mij was drinken: niet meer willen voelen’ (22/11/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


13. ▶ ‘De 4-7-8-ademhaling heeft een ongelofelijk resultaat’: beluister alle afleveringen van ‘Mensenkennis’ (17/03/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


14. In ‘Patiënt Pedro’ bleek de mens Pedro Elias een samengaan van tics en routineuze onhebbelijkheden (13/12/2022 - Humo)

[naar artikel]


15. ▶HLN 1924: “Op veertien dagen drie tentoonstellingen van dames. Ik houd daar niet van.” (15/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

In ‘HLN 1924' hoor en lees je Het Laatste Nieuws van dag op dag honderd jaar geleden. We duiken in onze archieven en pikken er elke dag een bijzonder artikel uit. Klik hierboven en luister naar ‘Kunst te Antwerpen’ uit Het Laatste Nieuws van 15 maart 1924. Wil je andere artikels uit de HLN-geschiedenis beluisteren en lezen, klik dan hier. [naar artikel]


16. ▶ Live. Premier De Croo heeft ‘volste vertrouwen’ in Lahbib, minister ‘geeft straks duidelijkheid’ in de Kamer (29/06/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


17. ▶ Hij werd jaren seksueel misbruikt door een vrouw: ‘Het begon heel onschuldig, maar het ging elke keer een klein stapje verder’ (21/02/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


18. Dit is een heldendaad: vrouw reageert koelbloedig en redt andere vrouw nipt van verdrinkingsdood (20/05/2017 - Het Nieuwsblad)

De 65-jarige Arlette Temmermans viel vrijdagochtend in de vijver van Het Goudvisje in Okegem en lag minutenlang roerloos in het water. Een visser verwittigde haar echtgenoot André, die zijn vrouw achterna dook. Buurvrouw Tania Vandenberg van visclub New Ponderosa redde de vrouw met mond-op-mondbeademing en hartmassage. “Ik kan haar nooit genoeg bedanken”, zegt André. [naar artikel]


19. Volgende week start wedstrijd ‘houd je vinger op de app’: winnaar maakt kans op 25.000 dollar (23/06/2020 - Het Laatste Nieuws)

Houd je vingertop zo lang mogelijk op het scherm van je smartphone: dat is het simpele, maar knotsgekke idee achter ‘Finger On The App’, een... [naar artikel]


20. Lewis Capaldi over Gilles de la Tourette: “Het is een reële mogelijkheid dat ik moet stoppen met muziek maken” (02/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

Het zou kunnen dat Lewis Capaldi (26) vroegtijdig zijn muzikale carrière moet beëindigen. De Schotse zanger lijdt aan het syndroom van Gilles de la Tourette. Het maken van muziek zorgt ervoor dat zijn ongecontroleerde tics erger worden. Hij vertelt openhartig over zijn gezondheid in een interview met ‘The Sunday Times’. “Er is een kans dat ik mezelf te veel schade toebreng en dan moet ik stoppen.” [naar artikel]


21. ‘Ik wil de regels volgen, maar ik houd dit niet meer vol’: mentaal welzijn van jongeren op dieptepunt (14/01/2022 - De Morgen)

Nooit eerder in deze pandemie hadden we het mentaal zo lastig, blijkt uit de nieuwste Gezondheidsenquête van Sciensano. Vooral jongeren zijn getroffen. ‘Ik wil me wel aan de regels houden, maar ik houd dit niet meer vol.’ [naar artikel]


22. Milo heeft Gilles de la Tourette, maar jaagt zijn droom na in ‘The Voice Kids’: “Soms probeer ik mijn tics tegen te houden, maar dan heb ik me al bezeerd” (14/09/2023 - Het Belang van Limburg)

Een nieuw seizoen van ‘The Voice Kids’ opent vrijdagavond een blik aan nieuwe jonge talenten. Onder hen ook Milo (14), die wil tonen dat het syndroom van Gilles de la Tourette je dromen niet in de weg hoeft te staan. [naar artikel]


23. ‘Handen wassen helpt niet’: aerosolwetenschapper Jose-Luis Jimenez doorbrak een dodelijk dogma (26/11/2021 - De Morgen)

Weinig wetenschappers hebben tijdens deze pandemie zoveel invloed gehad als de Spaanse scheikundige Jose-Luis Jimenez (52), die de wereld ervan overtuigde dat het virus zich via de lucht verspreidt. ‘Net zoals tabaksrook.’ [naar artikel]


24. En toen liet André Hazes zijn broek zakken in ‘Gert Late Night’ (24/04/2019 - Het Laatste Nieuws)

Andre Hazes heeft momenteel een groots tattoo-project op zijn been, met als thema de film ‘Rocky’. En dat wou Gert Verhulst nu toch eens zien..... [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!