Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

07 October 2022
06:00 uur

Twitter lanceert fooienknop wereldwijd

Het Laatste Nieuws

24/09/2021 - 03:45

Naast de ‘volg’-knop op Twitter-profielen kunnen gebruikers binnenkort ook een knop met een bankbriefje activeren. Via die knop kunnen bezoekers van het profiel dan een ‘fooi’ geven.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Wereldwijd jobs op de tocht bij Twitter (27/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Twitter gaat wereldwijd ongeveer 9 procent van zijn arbeidsplaatsen wegsnijden. Dat heeft het bedrijf vandaag bekendgemaakt. Bij Twitter werken
  [naar artikel]
 2. Twitter lanceert ‘Super Follows’: betalen om tweets te zien (02/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Twitter geeft eigenaars van sommige populaire Twitter-accounts voortaan de mogelijkheid om volgers te laten betalen om bepaalde tweets te lezen. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt. Twitter lanceert het nieuwe systeem voorlopig enkel in de VS en Canada.
  [naar artikel]
 3. Twitter lanceert abonnementssysteem: waarom en hoeveel kost het? (29/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Twitter lanceert abonnementssysteem: waarom en hoeveel kost het? Het gerucht deed al even de ronde, maar nu is het nieuws bevestigd – althans voor een aantal gebruikers. Het is nu mogelijk een abonnement te nemen op ‘Twitter Blue’, een betalende versie van Twitter. Twitter-experts kondigden al bijna een jaar geleden aan dat het binnenkort mogelijk zou zijn om een abonnement te nemen op […] Lees dit artikel: Twitter lanceert abonnementssysteem: waarom en hoeveel kost het?
  [naar artikel]
 4. Twitter lanceert nieuw verdienmodel Super Follows: wie exclusieve tweets wil zien, moet betalen (02/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Twitter lanceert nieuw verdienmodel Super Follows: wie exclusieve tweets wil zien, moet betalen Twitter geeft eigenaars van sommige populaire Twitter-accounts voortaan de mogelijkheid om volgers te laten betalen om bepaalde tweets te lezen. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt. Twitter lanceert het nieuwe systeem voorlopig enkel in de VS en Canada. “Super followers” betalen 2,99 dollar, 4,99 dollar of 9,99 dollar per maand voor tweets en conversaties waar enkel […] Lees dit artikel: Twitter lanceert nieuw verdienmodel Super Follows: wie exclusieve tweets wil zien, moet betalen
  [naar artikel]
 5. Twitter lanceert snel verdwijnende tweets (18/11/2020 - Express)
  Twitter heeft een nieuwe manier van boodschappen versturen gelanceerd. Zogenaamde fleets verdwijnen na 24 uur. Als fleets u sterk doen... The post Twitter lanceert snel verdwijnende tweets appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 6. Twitter verliest wereldwijd vijf miljoen maandelijks actieve gebruikers (08/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het aantal mensen dat wereldwijd elke maand minstens een keer inlogt op Twitter, is in het afgelopen kwartaal met 5 miljoen afgenomen ten opzichte...
  [naar artikel]
 7. Twitter schrapt jobs (27/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Twitter gaat wereldwijd ongeveer 9 procent van zijn arbeidsplaatsen wegsnijden. Dat heeft het bedrijf vandaag bekendgemaakt. Bij Twitter werken
  [naar artikel]
 8. Twitter lanceert ‘Birdwatch’-forum om desinformatie te bestrijden (26/01/2021 - Express)
  Twitter heeft een proefproject op poten gezet waarbij gebruikers tweets kunnen rapporteren die volgens hen misleidend zijn. Het bedrijf probeert zo desinformatie op zijn platform de kop in te drukken. ‘We geloven dat een door de gemeenschap gestuurde aanpak kan helpen.’ Het zogenoemde ‘Birdwatch’-project, dat nu getest wordt in de Verenigde Staten, is bedoeld om […] The post Twitter lanceert ‘Birdwatch’-forum om desinformatie te bestrijden appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 9. IKEA lanceert een primeur: een wereldwijd online festival dat maar liefst 24 uur (!) duurt (15/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Zweedse meubelketen IKEA lanceert op donderdag 16 september de eerste editie van het IKEA Festival. En dat is er niet zomaar een festival, maar een gratis wereldwijd virtueel evenement dat maar liefst 24 uur duurt. Op de planning? Dj-sets, home tours en kooksessies.
  [naar artikel]
 10. Twitter lanceert groepen voor mensen met dezelfde interesse (08/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Gebruikers van Twitter kunnen binnenkort in aparte groepen praten met mensen die geïnteresseerd zijn in hetzelfde onderwerp. Het platform lanceert zogenoemde Communities, waar mensen met elkaar over bijvoorbeeld honden, huidverzorging of astrologie kunnen praten.
  [naar artikel]
 11. Erkend romancier worden: het kan dankzij Twitter (10/04/2019 - De Morgen)
  Naast bagger en stennis brengt Twitter ook kansen voort. Ann Thijssen, die vandaag haar debuutroman De vrouw die blijft lanceert: 'Dankzij Twitter gaat mijn droom alsnog in vervulling.'
  [naar artikel]
 12. Netflix lanceert vandaag wereldwijd een nieuwe functie (28/04/2021 - Express)
  Na een jaar heeft Netflix de testfase afgerond. Het streamingplatform lanceert deze woensdag, 28 april, een nieuwe functie genaamd ‘Play Something.’ Vanaf vandaag is er een nieuwe functie beschikbaar op de Netflix TV app. Deze heet ‘Play Something’ en stelt u in staat om automatisch een van de programma’s van Netflix te starten, zonder dat […] Lees dit artikel: Netflix lanceert vandaag wereldwijd een nieuwe functie
  [naar artikel]
 13. Twitter pakt trollen aan (15/11/2016 - De Tijd)
  17:33 Het socialeberichtenplatform Twitter lanceert enkele nieuwe functies om pestgedrag en haatberichten tegen te gaan.
  [naar artikel]
 14. Twitter ligt wereldwijd plat (11/07/2019 - De Tijd)
  21:31 De sociaalnetwerksite Twitter heeft donderdagavond te kampen met zware technische problemen.
  [naar artikel]
 15. Tesla heeft wereldwijd 25.000 snellaadpalen (08/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Autofabrikant Tesla zegt wereldwijd 25.000 snellaadpalen te hebben. Dat meldt het bedrijf op een speciaal daarvoor aangemaakt Twitter-account. Het is het grootste netwerk van snellaadpalen voor elektrische auto’s wereldwijd. In Nederland zijn er nu zo’n 15 snellaadlocaties, met meerdere palen.
  [naar artikel]
 16. Twitter lanceert “Super Follows”: betalen om tweets te zien (02/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Twitter geeft eigenaars van sommige populaire Twitter-accounts voortaan de mogelijkheid om volgers te laten betalen om bepaalde tweets te lezen. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 17. Twitter lanceert Birdwatch in strijd tegen misinformatie (26/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De bestorming van het Amerikaanse Capitool op 6 januari is maar één voorbeeld van waartoe misleidende of valse informatie op sociale media kan leiden. Ook in Nederland lijken de gewelddadige relschoppers daardoor opgezweept. Het blijkt al jaren enorm lastig voor sociaalnetwerksites om een gepaste manier te vinden om fake news te bekampen. Twitter lanceert nu Birdwatch, om “de Twittergemeenschap een beter geïnformeerde wereld te laten creëren”.
  [naar artikel]
 18. Twitter dwingt alle werknemers tot thuiswerk (12/03/2020 - Express)
  Alle personeelsleden van internetgigant Twitter moeten verplicht thuiswerken. De maatregel geldt wereldwijd. Twitter heeft zijn hoofdzetel in het Amerikaanse San... The post Twitter dwingt alle werknemers tot thuiswerk appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 19. Twitter lanceert social audioplatform Spaces (03/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Twitteraars met meer dan 600 volgers kunnen vanaf vandaag Twitter Spaces creëren. De nieuwe audiofunctie biedt de mogelijkheid om live audiogesprekken te voeren. “De lancering bevindt zich nog in de beginfase, maar groeit snel”, meldt Twitter vandaag in een blogbericht.
  [naar artikel]
 20. Twitter lanceert audiotweets van 140 seconden (17/06/2020 - De Tijd)
  21:50 Het sociale medium Twitter komt met een opmerkelijke nieuwigheid: ‘voice tweets’, audioberichtjes van maximaal 2 minuten en 20 seconden.
  [naar artikel]
 21. Wereldwijde panne bij Twitter (16/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Microblogplatform Twitter heeft donderdagavond laat wereldwijd last van een storing gekregen. Het socialemediabedrijf zegt te onderzoeken wat de oorzaak van de panne is.
  [naar artikel]
 22. Elon Musk staat op het punt de CEO met de meeste schulden wereldwijd te worden (29/04/2022 - Express)
  Indien de overname van Twitter doorgaat, zal Tesla-baas Elon Musk de CEO met de meeste schulden wereldwijd worden. Dat meldt de Amerikaanse nieuwssite CNBC. Zoals we intussen weten, zal Musk een deel van de overname van Twitter financieren met schulden. De multimiljardair zal zelf 21 miljard dollar op tafel leggen. Uit een aangifte bij de […]
  [naar artikel]
 23. Twitter lanceert experiment met emoji's om positievere reacties uit te lokken (08/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De komende weken komt Twitter op de proppen met een experiment dat er moet toe leiden om gebruikers op een meer constructieve manier te laten...
  [naar artikel]
 24. Twitter kampt wereldwijd met problemen (17/04/2018 - De Tijd)
  16:33 In de hele wereld wordt melding gemaakt van problemen met het sociale netwerk Twitter. Ook in ons land raken gebruikers niet op de website.
  [naar artikel]
 25. Twitter lanceert betalende abonnementen en wil meer gerichte marketing (26/02/2021 - De Tijd)
  13:05 Het socialemediabedrijf Twitter wil zijn inkomsten tegen 2023 verdubbelen. Daartoe neemt het zich voor te ontwaken uit een jarenlange lethargie en nieuwe diensten te lanceren. Die volgen het voorbeeld...
  [naar artikel]
 26. Twitter lanceert betalend abonnement in Canada en Australië (03/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Twitter is donderdag voor het eerst gestart met een betalend abonnement. De primeur gaat naar Canada en Australië. Met 'Twitter Blue' krijgt de gebruiker extra diensten, bijvoorbeeld het "ongedaan maken" van een tweet.
  [naar artikel]
 27. Nobelprijswinnaar Mukwege richt wereldwijd fonds op voor slachtoffers van seksueel geweld (01/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Congolese gynaecoloog Denis Mukwege, die in 2018 werd bekroond met de Nobelprijs voor de Vrede, lanceert op 31 oktober een wereldwijd fonds voor...
  [naar artikel]
 28. Jack Dorsey lanceert Bitcoin-platform voor financiële diensten (16/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Jack Dorsey lanceert Bitcoin-platform voor financiële diensten Jack Dorsey, oprichter van Twitter en Square, heeft de toekomstige lancering aangekondigd van een “open ontwikkelingsplatform” voor financiële diensten. De CEO van Square, een bedrijf dat gespecialiseerd is in mobiele en elektronische betalingen, zei op Twitter – waar anders? – dat hij werkt aan een nieuw platform. De naam is – voorlopig – TBD (To […] Lees dit artikel: Jack Dorsey lanceert Bitcoin-platform voor financiële diensten
  [naar artikel]
 29. Elon Musk lanceert overnamebod op Twitter (14/04/2022 - De Tijd)
  12:40 Miljardair Elon Musk wil het berichtenplatform Twitter kopen voor 41 miljard dollar. Enkele dagen geleden wees hij nog een zitje als bestuurder in het bedrijf af.
  [naar artikel]
 30. Het besluit van Twitter om politieke advertenties te verbieden, is helemaal niet zo moedig (31/10/2019 - VRT NWS)
  Met de beslissing om wereldwijd geen politieke advertenties meer te aanvaarden, heeft de CEO van Twitter, Jack Dorsey, de voorstanders van zo'n ban extra munitie gegeven om de druk op andere sociale media als Facebook te verhogen om hetzelfde te doen. Dorsey zet Twitter zo lijnrecht tegenover Facebook in een perceptieoorlog in tijden van desinformatie en nepnieuws.
  [naar artikel]
 31. Wereld lanceert dit decennium 17.000 satellieten (10/12/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Wereld lanceert dit decennium 17.000 satellieten Tot het einde van dit decennium worden er jaarlijks wereldwijd gemiddeld 1.700 satellieten gelanceerd. Dat betekent een verviervoudiging tegenover het niveau van het voorbije decennium. Dat blijkt uit een rapport van analist Euroconsult. Wanneer echter naar de gelanceerde massa wordt gekeken, zou er volgens de onderzoekers slechts sprake zijn van een verdubbeling. Euroconsult ziet verschillende […] Lees dit artikel: Wereld lanceert dit decennium 17.000 satellieten
  [naar artikel]
 32. Wereldwijde panne bij Twitter (16/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  Twitter ligt wereldwijd plat. Steeds meer gebruikers melden via verschillende andere kanalen dat ze sinds donderdagavond laat (Belgische tijd) geen tweets meer kunnen versturen. De oorzaak is nog niet bekend.
  [naar artikel]
 33. Wereldwijde panne bij Twitter lijkt voorbij (16/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Microblogplatform Twitter heeft donderdagavond laat wereldwijd last van een storing gekregen. Het socialemediabedrijf zegt te onderzoeken wat de oorzaak van de panne is. Tegen 1 uur 's nachts lijkt het platform weer te werken.
  [naar artikel]
 34. Vlaams Belang lanceert eigen app (20/09/2021 - De Morgen)
  Het Vlaams Belang lanceert als eerste politieke partij een app. De applicatie heeft tal van functionaliteiten, zoals een chatfunctie, een nieuwsoverzicht, en een interactief gedeelte. Die vernieuwing komt er omdat ‘Big Tech’-bedrijven als Facebook en Twitter de partij zouden viseren.
  [naar artikel]
 35. Twitter gaat kantoorruimtes sluiten, medewerkers mogen 100 procent van thuis werken (27/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het socialemediabedrijf Twitter gaat wereldwijd zijn aantal kantoorruimtes verminderen, omdat het bedrijf wil besparen en een groot deel van de werknemers nog altijd deels van thuis uit werkt. Zo sluit het bedrijf kantoren in thuisbasis San Francisco, waar Twitter meerdere kantoren had. Dat blijkt uit een e-mail die personeelsleden woensdag kregen.
  [naar artikel]
 36. Op Twitter de term "zelfdoding" opgezocht? Zoekresultaat: "Er is hulp beschikbaar" (10/09/2019 - VRT NWS)
  Vandaag is het de internationale dag ter voorkoming van zelfdoding en daarom lanceert Twitter een initiatief om mensen met donkere gedachten te helpen. Wie op Twitter zoekt naar termen die gelinkt zijn aan zelfdoding, krijgt als zoekresultaat een aanmoediging om hulp te vragen. Het is de eerste keer dat dat in ons land gebeurt, in andere landeren loopt het project al langer.
  [naar artikel]
 37. Elon Musk koopt Twitter: raad van bestuur aanvaardt zijn overnamebod van 44 miljard dollar (25/04/2022 - VRT NWS)
  In San Francisco heeft de raad van bestuur van het socialemedianetwerk Twitter de steun uitgesproken voor een overnamebod door zakenman Elon Musk. Die lijkt zo te slagen in zijn pogingen om Twitter in handen te krijgen. Op de beurs is de handel in het aandeel Twitter geschorst. Heel wat gebruikers zijn er echter minder over te spreken dat de rijkste miljardair met soms eigenzinnige meningen een dergelijk belangrijk en wereldwijd communicatienetwerk in handen krijgt.
  [naar artikel]
 38. Twitter maakt giften en tips mogelijk, ook in bitcoin (24/09/2021 - De Tijd)
  13:36 Twitter maakt het wereldwijd mogelijk voor gebruikers om elkaar fooien en giften toe te sturen. Opvallend is dat daarbij ook in bitcoins kan worden betaald.
  [naar artikel]
 39. Journalistiek komt ook op Twitter meer onder vuur (15/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Journalistiek komt ook op Twitter meer onder vuur Het sociale netwerkbedrijf Twitter werd vorig jaar wereldwijd geconfronteerd met een golf van vragen van overheden om boodschappen van journalisten en nieuwsmedia te verwijderen. Dat staat in een transparantierapport dat Twitter heeft gepubliceerd. Het bedrijf stelt tijdens de tweede helft van vorig jaar van overheden over de hele wereld in totaal 361 vragen gekregen te […] Lees dit artikel: Journalistiek komt ook op Twitter meer onder vuur
  [naar artikel]
 40. Wereldwijde storing bij Twitter (02/10/2019 - Metro)
  Twitter-gebruikers zijn vanmiddag wereldwijd getroffen door een storing bij de korteberichtjesdienst. Onder andere in Azië en Europa kunnen sommige gebruikers geen tweets meer versturen of bekijken. Ook in België is dat sinds de middag het geval. Bij andere gebruikers blijkt alles wel nog normaal te werken. Twitter meldt problemen met het platform en zijn app Tweetdeck. Het bedrijf laat weten dat gewerkt wordt aan het verhelpen van de storing. De reden is nog niet bekend. bron: Belga   Het bericht Wereldwijde storing bij Twitter verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 41. Beyoncé lanceert pet die mensen met krullen of een staartje blij zal maken (11/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Heel wat fans zij door het dolle heen op Twitter en dat enkel en alleen omdat Beyoncé in haar nieuwste Ivy Park-collectie een pet lanceert die ook door vrouwen met een flink afrokapsel, krullen, een staartje of een dot gedragen zal kunnen worden.
  [naar artikel]
 42. Thibaut Courtois haalt band aan met fans: Rode Duivel lanceert eigen podcast (01/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  Thibaut Courtois komt dinsdag met “opwindend nieuws”, zo liet hij maandag weten op Twitter. Navraag leert dat de Belgische doelman van Real Madrid binnenkort een eigen podcast lanceert.
  [naar artikel]
 43. Coca-Cola gaat strijd aan met Red Bull en lanceert voor het eerst energiedrank (28/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het merk Coca-Cola gaat de strijd aan met Red Bull en andere producten van energiedrankjes. Het bedrijf lanceert wereldwijd een nieuwe energiedrank...
  [naar artikel]
 44. Twitter test audiotweets voor iPhone (18/06/2020 - Express)
  Of dit nu is waar de twitteraars op zitten te wachten, valt te betwijfelen. Toch lanceert de microblogsite momenteel een... The post Twitter test audiotweets voor iPhone appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 45. Twitter wil het met minder kantoorruimte doen: werknemers kunnen eventueel volledig thuiswerken (27/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Twitter gaat wereldwijd zijn kantoorruimte verkleinen nu een groot deel van de werknemers nog altijd in elk geval deels thuiswerkt. Zo sluit het bedrijf kantoren in thuisbasis San Francisco, waar Twitter meerdere kantoren had, maar ook bijvoorbeeld in Seoel, Osaka, Madrid, Hamburg en Utrecht. Verder gaat het socialemediabedrijf in steden als New York, Tokio en Dublin verder met kleinere kantoren.
  [naar artikel]
 46. Dit sociale media platform lanceert een fooienpot (14/05/2021 - Metro)
  Wie iets wil verdienen aan Twitter, kan weldra een fooienpot activeren. Zo kunnen gebruikers virtuele fooien geven. Voorlopig bestaat de mogelijkheid alleen voor een select aantal Engelstalige gebruikers. Twitter maakt het sinds kort mogelijk om bepaalde accounts een virtuele fooi te geven. Het gaat vooral om creators, journalisten, deskundigen en enkele non-profits. “De Tip Jar is een gemakkelijke manier om de ongelooflijke stemmen te ondersteunen bij wie de gesprekken op Twitter ontstaan. Dit is een eerste stap in ons werk om nieuwe manieren te creëren waarop mensen steun op Twitter kunnen ontvangen en tonen – met geld”, schrijft Esther Crawford, senior productmanager, op de blogpagina van Twitter. show your love, leave a tip now testing Tip Jar, a new way to give and receive money on Twitter more coming soon… pic.twitter.com/7vyCzlRIFc— Twitter (@Twitter) May 6, 2021 Bij Twitter-accounts die gebruikmaken van de fooienpot staat nu naast ‘Volgen’ ook een optie ‘Tip Jar’. Als je daarop klikt, kan je kiezen uit verschillende betaalsystemen voor het geven van een fooi. Onder andere PayPal en Venmo zijn een optie. Yes, I *absolutely* added the tip jar thing to my profile. Anything you send me will go to local abortion funds.— Jessica Valenti (@JessicaValenti) May 7, 2021 Geen provisie Twitter zelf ontvangt naar verluidt geen provisie van de gedoneerde fooien, de hele fooi komt dus ten goede aan de ontvanger. Dat is opvallend, want Twitter staat onder druk van zijn aandeelhouders om meer betalende diensten aan te bieden. Op dit moment is de fooienpot enkel beschikbaar voor een selecte groep Engelse Twitter-accounts. Binnenkort zal de ‘Twitter Jar’ ook beschikbaar worden voor andere talen. Wanneer de Nederlandstalige versie aan de beurt is, is nog niet bekend. Lees ook: Trump lanceert eigen platform na ban van sociale media Het bericht Dit sociale media platform lanceert een fooienpot verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 47. Twitter waarschuwt dat overheden zich steeds meer bemoeien: “Wereldwijde tendens van toenemende censuur en manipulatie van informatie” (29/07/2022 - Express)
  Het sociale netwerk Twitter heeft donderdag de alarmklok geluid omdat overheden wereldwijd het steeds vaker vragen om content te verwijderen. Ook trachten zij de privédata van gebruikers in handen te krijgen.  In een rapport dat het bedrijf donderdag vrijgaf, blijkt dat overheden in de tweede helft van 2021 maar liefst 60.000 keer aan Twitter hebben […]
  [naar artikel]
 48. Instagram Direct en Facebook Messenger liggen wereldwijd plat (10/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  Zowel Instagram Direct als Facebook Messenger ligt wereldwijd plat, meldt Business Insider. Eerder op de dag hadden al tal van gebruikers via Twitter laten weten dat ze problemen ondervonden om zaken te posten.
  [naar artikel]
 49. Trump lanceert Twitter-alternatief op eigen website (04/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Voormalig Amerikaans president Donald Trump heeft dinsdag op zijn website een pagina gelanceerd waar hij korte, twitterachtige berichten post die vervolgens door anderen gedeeld kunnen worden op Twitter en Facebook. Trump werd immers van beide platformen verbannen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy