Antwerp haalt achterstand op tegen Union en wordt tweede

26/09/2021 - 15:58
"Antwerp heeft zondagmiddag een belangrijke uitzege behaald op het veld van Union. De Great Old was nochtans vlak voor de rust op achterstand gekomen na een flater van Verstraete, maar zette in de laatste twintig minuten de scheve situatie helemaal recht dankzij goals van de onvermijdelijke Frey en Manuel Benson. Antwerp komt naast Eupen op de tweede plaats, op één punt van leider Club Brugge. Union telt één punt minder en blijft derde."

1. LIVE ANTWERP-UNION. Janssen laat een reuzenkans onbenut, Union komt er voorlopig niet aan te pas (02/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Wie wordt de tegenstander van KV Mechelen in de finale van de Croky Cup: Union, of toch Antwerp? ‘The Great Old' moet in eigen huis een 1-0-achterstand zien op te halen. Lukt dat ook? Volg het in onderstaande liveblog! [naar artikel]

2. Union blijft in het zog van leider Antwerp na ruime zege tegen Genk, Limburgers mogen hun titeldroom bijna opbergen (14/05/2023 - Het Belang van Limburg)

Union heeft Genk een flinke tik uitgedeeld in de titelstrijd: de Brusselaars wonnen dankzij goals van uitblinkers Burgess (2x) en Teuma met 3-0. Genk telt nu al vier punten achterstand op leider Antwerp, voor Union kan alles nog: met een puntje achterstand op de leider hebben de Brusselaars hun lot nog steeds in eigen handen. [naar artikel]

3. LIVE ANTWERP-UNION. Krijgen we verlengingen? Antwerp leidt met 1-0 na een fenomenale treffer van Janssen (02/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Wie wordt de tegenstander van KV Mechelen in de finale van de Croky Cup: Union, of toch Antwerp? ‘The Great Old' moet in eigen huis een 1-0-achterstand zien op te halen. Voorlopig staat het 1-0. Volg alle actie in onderstaande liveblog! [naar artikel]

4. LIVE. Antwerp op achterstand: Thorsteinsson zet strafschop om voor OH Leuven (26/02/2023 - Gazet van Antwerpen)

Dankzij de zege van Westerlo tegen Union kan Antwerp op een gedeelde tweede plaats komen. Daarvoor moet de Great Old wel winnen tegen OHL. Pakt rood-wit de drie punten mee uit Leuven? Volg het hier LIVE! [naar artikel]

5. CROKY CUP LIVE. Haalt Antwerp uit tegen La Louvière? En wat met Union-Moeskroen? Volg het hier op de voet! (02/02/2021 - Het Laatste Nieuws)

De hoofdbrok is pas voor morgen, maar vanavond worden er al drie 1/16de finales afgewerkt in de Croky Cup. Om 18u werden Antwerp-La Louvière (tweede nationale) en Union (1B)-Moeskroen op gang getrapt, om 20u begint Kortrijk eraan in Lommel (1B). Wordt het een gezondheidswandeling voor onze topklassers, of vallen er meteen verrassingen te noteren? Op deze pagina zit u op de eerste rij! [naar artikel]

6. LIVE ANTWERP-UNION. Alderweireld en De Laet opnieuw in de ploeg, ook Stengs speelt - Vertessen op de bank bij bezoekers (02/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

7. Ook Roeselare laat punten liggen: Antwerp in poleposition voor periodetitel (22/01/2017 - Gazet van Antwerpen)

Roeselare heeft zondag op de negende speeldag van de tweede periode van de Proximus League een 0-1 nederlaag geleden tegen Union. De West-Vlamingen, die het eerste periodekampioenschap wonnen, zien hun achterstand op Antwerp, de leider in het tweede periodekampioenschap, zo vergroten tot vier punten. [naar artikel]

8. LIVE ANTWERP-UNION. 1-0! Janssen trapt de openingstreffer fantastisch voorbij Morris in doel (02/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

9. Union komt in lastige eerste helft op achterstand, maar smeert Cappellen toch nog monsterscore aan (09/11/2022 - Het Belang van Limburg)

Union stoot door naar de achtste finale van de Croky Cup na een 1-7 overwinning tegen Cappellen. In de eerste helft kwamen de Brusselaars nochtans op achterstand, maar in de tweede helft walste Union over de thuisploeg. [naar artikel]

10. LIVEBLOG FENERBAHCE-UNION. Rusten geblazen: moedig Union - met de meeste kansen - kijkt nog steeds tegen 3-0-achterstand aan (14/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

Union trekt naar Turkije voor de terugronde van achtste finales van de Conference League. De Brusselaars moeten een 3-0-achterstand proberen recht te zetten tegen het Fenerbahçe van Rode Duivel Michy Batshuayi. Wat kan Union in deze ‘mission impossible’? [naar artikel]

11. LIVE ANTWERP-UNION. Na een felbevochten eerste helft zoeken beide ploegen met een brilscore de kleedkamers op (02/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Wie wordt de tegenstander van KV Mechelen in de finale van de Croky Cup: Union, of toch Antwerp? ‘The Great Old' moet in eigen huis een 1-0-achterstand zien op te halen. Na 45 minuten spelen, staat het nog steeds 0-0. Volg alle actie in onderstaande liveblog! [naar artikel]

12. Antwerp verliest met tien man van Union (23/03/2019 - Gazet van Antwerpen)

Na het oefenduel tegen NAC Breda (0-2-verlies) van afgelopen donderdag, werkte Antwerp zaterdagnamiddag een tweede wedstrijd af ter voorbereiding op Play-off 1. Op eigen veld ging de Great Old met 1-3 onderuit tegen 1B-club Union SG. [naar artikel]

13. LIVE ANTWERP-UNION. Verlengingen moeten beslissen over wie de tegenstander van KV Mechelen wordt in de bekerfinale (02/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Wie wordt de tegenstander van KV Mechelen in de finale van de Croky Cup: Union, of toch Antwerp? ‘The Great Old' moet in eigen huis een 1-0-achterstand zien op te halen. Verlengingen zullen de doorslag moeten geven. Volg alle actie in onderstaande liveblog! [naar artikel]

14. LIVE. Haalt Antwerp concurrent Union bij in rechtstreeks duel? (15/01/2023 - Gazet van Antwerpen)

Zondagavond maakt Antwerp de verplaatsing naar Brussel. Tegenstander Union is de volgende horde in de beker, maar ook in de competitie moet de Great Old over de mannen van Geeraerts zien te wippen. Kunnen Van Bommel en co. een klap uitdelen aan de tweede in de stand? Volg het hier LIVE! [naar artikel]

15. Union klopt onmachtig Genk met 3-0 en houdt leider Antwerp in het vizier (14/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

Union blijft in het spoor van leider Antwerp. Onder impuls van kapitein Teuma en krijger Burgess namen de Brusselaars vlot de maat van Racing Genk, 3-0. De Limburgers kijken met nog drie speeldagen voor de boeg tegen een achterstand aan van vier punten op de Great Old. [naar artikel]

16. Union maakt titelstrijd voor Antwerp nog wat spannender (04/02/2017 - Sporza)

Antwerp is niet verder geraakt dan een 1-1-gelijkspel op het veld van Union. Antwerp verspeelde de overwinning in de tweede helft. [naar artikel]

17. Vanzeir en Teuma leiden overtuigend Union naar thuiszege tegen Antwerp, dat voeling met top twee verliest (15/01/2023 - Het Belang van Limburg)

Union heeft zich steviger op de tweede plaats in het klassement genesteld dankzij een overtuigende 2-0-zege thuis tegen Antwerp. De kloof met de Great Old bedraagt nu zes punten, Union blijft zo keer op keer bevestigen als topclub. Dit team moet echt van niemand schrik hebben. [naar artikel]

18. LIVE: Janssen redt Antwerp opnieuw en haalt 2e keer bal van de lijn tegen Club (04/02/2024 - Sporza)

Union is al 18 wedstrijden ongeslagen, maar ook Club Brugge is aan een sterke reeks bezig van 15 matchen zonder nederlaag. Kan het de kloof op leider Union op 14 punten houden met een zege tegen landskampioen Antwerp, dat dit seizoen nog niet verloren heeft voor eigen publiek? [naar artikel]

19. LIVEBLOG FENERBAHCE-UNION. Kan Union in tweede helft kansen wél verzilveren? (14/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

20. Antwerp vecht terug na achterstand en pakt verdiende zege tegen Charleroi (27/12/2020 - Het Laatste Nieuws)

Felbevochten overwinning voor Antwerp. De Great Old kwam in het begin van de tweede helft op achterstand na een owngoal van Seck, maar ging alsnog op en over Charleroi. Benavente en Mbokani schonken Leko en co de drie punten. Antwerp is voorlopig vierde in het klassement, Charleroi blijft derde. [naar artikel]

21. Antwerp buigt achterstand om tegen Seraing, Gerkens matchwinnaar (19/09/2021 - Het Belang van Limburg)

Antwerp is er maar net in geslaagd om promovendus Seraing opzij te schuiven in de Jupiler Pro League. The Great Old kwam in eigen huis op achterstand in de tweede helft, maar in het slotkwartier werd die achterstand nog helemaal omgebogen. Michael Frey zorgde eerst voor de gelijkmaker, in de slotminuten maakte Bilzenaar Pieter Gerkens er nog 2-1 van. [naar artikel]

22. PROXIMUS LEAGUE. Antwerp op kop, OHL verliest pijnlijk thuismatch (13/08/2016 - Het Belang van Limburg)

Antwerp FC heeft op de tweede speeldag van de Proximus League Roeselare verslagen met het kleinste verschil. De Great Old won met 1-0 na een doelpunt van Limbombe na de rust. Vrijdag had OHL al met 0-3 verloren op Den Dreef met 0-3 tegen Union. Na twee speeldagen zijn Antwerp en Union de voorlopige leiders met 4 op 6. [naar artikel]

23. Union klopt met 3-0 onmachtig Genk, dat nu plots “de underdog” is, en houdt leider Antwerp in het vizier (14/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

24. LIVE. Antwerp op zoek naar eerherstel bij Union (04/09/2016 - Gazet van Antwerpen)

Tegen Lommel liep Antwerp op de vorige speeldag tegen een serieuze tegenslag aan. Een nieuwe uitschuiver kan Antwerp zich op de vierde speeldag niet veroorloven. Evident zal het alleszins niet zijn, want de Great Old moet op bezoek bij Union, de tweede in het klassement. De wedstrijd gaat deze namiddag van start om 16u00. Volg de ontwikkelingen hier op de voet. [naar artikel]