Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

29 November 2021
01:25 uur

5 beurstermen die je moet kennen

Express

01/10/2021 - 09:55

Lees dit artikel: 5 beurstermen die je moet kennen Beta, VIX, groeiaandelen,… Hoor je het in Keulen donderen? Dan ben je niet alleen. Op de beurs durft het al eens te wemelen van specifiek vakjargon. Om je alvast op weg te helpen, maken we je wegwijs in 5 vaak voorkomende beurstermen. Beta De bèta geeft aan hoe volatiel de beurskoers is of hoe sterk […] Lees dit artikel: 5 beurstermen die je moet kennen


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Xi, Erdogan & Poetin: De magneet van de autocratie (01/03/2018 - De Tijd)
  21:40 In beurstermen kan je zeggen dat het aandeel ‘democratie’ in een baisse zit. Het aandeel ‘autocratie’ trekt steeds meer kopers aan. De Chinese leider Xi Jinping is niet de enige magneet in deze groeim...
  [naar artikel]
 2. Wie de affiche van dit Genks festival wil kennen, moet eerst Tetris spelen (21/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het Genkse Absolutely Free Festival pakt uit met een leuke gimmick voor de aankondiging van de eerste namen: wie de bands op de affiche wil kennen, moet ze via een spelletje Tetris vrijspelen.
  [naar artikel]
 3. 4 begrippen die u moet kennen om cryptokoersgrafieken juist af te lezen (05/06/2021 - Express)
  Lees dit artikel: 4 begrippen die u moet kennen om cryptokoersgrafieken juist af te lezen Voor wie deel wenst uit te maken van de cryptowereld is technische analyse misschien niet alles, maar toch veel. De kern is een correcte raadpleging van de koersgrafiek van uw favoriete cryptomunt. Maar hoe doet u dat precies? Via technische analyse voorspelt men wat de Bitcoin-koers, Ethereum-koers of welke valutakoers dan ook op korte of […] Lees dit artikel: 4 begrippen die u moet kennen om cryptokoersgrafieken juist af te lezen
  [naar artikel]
 4. 9 cryptotermen die je moet kennen in de wereld van Bitcoin en Ethereum (07/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: 9 cryptotermen die je moet kennen in de wereld van Bitcoin en Ethereum De cryptowereld is doorspekt met allerlei technische termen en jargon die soms moeilijk te ontcijferen zijn voor iemand die net zijn eerste munten kocht. Daarom leggen we in dit artikel de betekenis van 9 veel voorkomende termen voor jou uit. 1. Halving Halving is een maatregel die geschreven staat in de broncode van het “proof […] Lees dit artikel: 9 cryptotermen die je moet kennen in de wereld van Bitcoin en Ethereum
  [naar artikel]
 5. De enige sekstip die je moet kennen, volgens je sterrenbeeld (13/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Ben jij net zo gevoelig als een Kreeft, of heb je eerder het temperament van een Ram? Ontdek hier welke sekstip je zou moeten kennen volgens je...
  [naar artikel]
 6. 15 oneliners die elke verkoper uit zijn hoofd moet kennen (06/01/2021 - Express)
  Iedereen verkoopt iets. – Robert Louis Stevenson Niemand wordt graag verkocht, maar iedereen houdt van kopen. – Earl Taylor Succes... The post 15 oneliners die elke verkoper uit zijn hoofd moet kennen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 7. 7 kookhacks met eieren die je moet kennen (10/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Er gaat niets boven een lekker eitje bij het ontbijt. Al durft de ochtendspits thuis wel eens roet in dat ontbijtvoornemen strooien. Moet het
  [naar artikel]
 8. Je moet ‘eten voor twee’ tijdens een zwangerschap, maar klopt dat wel? (21/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  We kennen het gezegde allemaal wel dat een zwangere vrouw dubbel zoveel moet eten, omdat ze ook voedingsstoffen moet opnemen voor haar ongeboren...
  [naar artikel]
 9. Brugge moet aan de bak (05/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Woensdag kennen we de eerste finalist die op 22 maart een gooi mag doen naar eeuwige bekerglorie in het Koning Boudewijnstadion. Club moet vol aan de bak aan de Gaverbeek om kans te blijven maken op de dubbel. Zulte Waregem droomt van een stunt, maar moet het wel zonder Jelle Vossen doen.
  [naar artikel]
 10. Walter Grootaers leerde zichzelf kennen: “Ik toonde vroeger nooit wie ik echt was” (19/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Wie de echte Walter Grootaers (66) wil kennen, moet de songteksten van De Kreuners checken. Bijvoorbeeld tijdens de twee Limburgse shows deze maand, maar in dit gesprek geeft Walter alvast een voorsmaakje. “Ik ben er zeker van dat ik hoogsensitief ben.”
  [naar artikel]
 11. 11 gendergerelateerde termen die je moet kennen (17/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Anno 2021 weten we maar al te goed dat gender een spectrum is. Hoe iemand zich voelt, valt niet per se zwart-wit te definiëren als man of vrouw. En zelfs als jij je helemaal oké voelt met je geboortegeslacht, is het belangrijk om de juiste gendergerelateerde woorden en hun betekenis te kennen. Dit zijn de 11 belangrijkste termen rond gender en alles wat ermee te maken heeft.
  [naar artikel]
 12. Waar u Tom Hardy van moet kennen (28/03/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 13. LIVE. Nuchtere Vanaken knipoogt op persconferentie richting streakster: "Ik moet haar bedanken" - Straks kennen Duivels hun tegenstander (23/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een nieuwe dag in het basecamp van de nationale ploeg in Tubeke. De Rode Duivels werken er met de nodige dagen rust toe naar hun achtste finales. Straks kennen ze eindelijk hun tegenstanders richting een mogelijke finaleplaats. Volg hier alles op de voet.
  [naar artikel]
 14. U19 en U17 kennen opponenten EK-kwalificaties (13/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Belgische nationale voetbalploegen bij de min 19- en de min 17-jarigen kennen hun tegenstanders in de eerste kwalificatieronde voor de
  [naar artikel]
 15. "Lukaku moet geen kansen creëren, het is zijn job om te scoren" (06/11/2017 - Sporza)
  Romelu Lukaku moet het nu al 364 minuten zonder doelpunt stellen in de competitie voor Manchester United. Bij Match of the Day kennen ze de oplossing: "Lukaku moet egoïstischer worden."
  [naar artikel]
 16. Zes schoonmaakdilemma's op een rij: moet je die vieze wc-borstel vervangen en hoe vaak verschoon je je lakens? (19/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De basisregels rondom stofzuigen en de vaat doen kennen we. Maar hoe vaak moet je eigenlijk je handdoek verschonen? En is het vies om binnenshuis...
  [naar artikel]
 17. Net zoals je je partner in bed moet leren kennen, moet je weten wat elkaars mentale triggers zijn (18/03/2020 - De Morgen)
  Katrin Swartenbroux is journalist bij De Morgen. Ze praat in Flowjob met Flo Windey over seks en mentale gezondheid, om 16 uur op het Youtubekanaal van Stubru.
  [naar artikel]
 18. Anti-aging: alle producten die je moet kennen (en wanneer je ze best begint te gebruiken!) (27/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Staat het halve aanbod van de plaatselijke parfumerie in jouw badkamerkastje te blinken? Dan moet je weten dat veel producten bezitten niet de...
  [naar artikel]
 19. Wat doen met politici die liegen? - Patrick Loobuyck (27/02/2017 - De Redactie)
  Het is niet de eerste keer dat ik me die vraag moet stellen bij N-VA politici: ofwel kennen ze hun dossier niet, ofwel liegen ze. Is het onkunde of slechte wil? Politici die het vertrouwen beschamen, trekken beter hun conclusies. Dat geldt net zo goed voor graaiers als voor leugenaars of mensen die hun dossier niet kennen.
  [naar artikel]
 20. CD&V-voorstel geeft donorkinderen recht identiteit ouder te kennen (22/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Indien het van CD&V afhangt, moeten kinderen die verwekt zijn met donormateriaal, in staat zijn de identiteit van de donor te kennen. Een donor kan zich daartegen verzetten, maar in dat geval moet een nieuw op te richten instantie de vraag om anonimiteit afwegen tegen de belangen van het kind. Enkel als sprake is van zwaarwichtige redenen, kan die instantie beletten dat de donor bekend wordt gemaakt.
  [naar artikel]
 21. Nieuwe eindtermen: welke leerstof moet mijn kind kennen? En waarom vecht het katholiek onderwijs ze aan? (11/02/2021 - Het Nieuwsblad)
  Het Vlaams Parlement heeft woensdag definitief vastgelegd welke leerstof scholieren vanaf het derde middelbaar voortaan moeten kennen. Zo moeten ze bijvoorbeeld weten hoe ze een schadeclaim moeten indienen bij een verzekeringsmaatschappij. Maar het laatste woord is nog niet gezegd. Een procedure van het katholiek onderwijs zet de hele operatie op de helling.
  [naar artikel]
 22. Op wie moet je morgen stemmen? Leer de kandidaten uit jouw gemeente op een andere manier kennen (13/10/2018 - Het Nieuwsblad)
  Ze hopen morgen jouw stem te krijgen in het kieshokje. Wie zijn de politici uit jouw gemeente? Leer ze beter (en op een andere manier) kennen dankzij ons politiek vriendenboekje. We vroegen aan alle kandidaten die opkomen bij deze gemeeneraadsverkiezingen om enkele vragen te beantwoorden en we bundelden hun antwoorden indat boekje.
  [naar artikel]
 23. Van Tinder komt ’t ander: deze koppels leerden elkaar kennen via datingsites (03/08/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Niet toevallig op café, niet dankzij collega’s en ook niet meer via vrienden. De meest voorkomende manier waarop een koppel elkaar leert kennen, staat online. Lees: datingsites en -apps. Dat blijkt toch uit een onderzoek van de Amerikaanse socioloog Michaël Rosenfeld. Meneer moet het deze koppels uit Geel, Herentals en Hoboken niet vertellen.
  [naar artikel]
 24. Hazard in de handen van Zidane en Filomena: Rode Duivel blijft chouchou van Real-coach, maar die moet fair handelen tegenover de rest (08/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Mag Eden Hazard morgen tegen Osasuna nog eens aan de aftrap komen bij Real Madrid – het is geleden van 28 november? Dan moet Zidane hem willen opstellen en moet Filomena genade kennen met het noorden van Spanje.
  [naar artikel]
 25. Nieuwe bewoners leren kennen (05/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Mensen en nieuwkomers beter leren kennen is de doelstelling van deze hap en stap van de Gezinsbond Voeren Oost.
  [naar artikel]
 26. 71-jarige vrouw huwt groentje van 17 die ze leerde kennen op begrafenis van haar zoon (19/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het is een ongewoon huwelijk en ze leerden elkaar ook kennen in ongewone omstandigheden. Amper 17 jaar jong, is Gary in het huwelijksbootje
  [naar artikel]
 27. Moeten we dat kennen? (15/02/2020 - De Tijd)
  08:25 Het gevecht om de eindtermen. Als examens naderen, is het een van de meest gestelde vragen van leerlingen aan leerkrachten: moeten we dat kennen? Maar het is ook een relevante politieke vraag. Wat ver...
  [naar artikel]
 28. Hazard op een 19e plek, Mertens pas 29e in Ballond'Or-ranglijst (07/12/2017 - Sporza)
  Deze avond om 20u30 kennen we de winnaar van de Ballon d'Or. Twee van de drie Belgen die genomineerd waren kennen hun plaats in het eindklassement al. De Bruyne is de beste Belg.
  [naar artikel]
 29. Game moet jongeren nieuwe gevaarsymbolen chemische producten leren kennen (06/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Met een online game wil de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu jongeren de nieuwe gevaarsymbolen voor chemische producten leren kennen. Het spel “Red de emoji” is bedoeld voor 10- tot 14-jarigen en is maandag gelanceerd. De overheidsdienst wijst er nog op dat er jaarlijks in België meer dan 10.000 incidenten gebeuren met chemische huishoudproducten. Bij de helft daarvan zijn kinderen betrokken.
  [naar artikel]
 30. “Eddy Merckx is van zijn fiets gevallen. Pas als je valt, leer je je vrienden kennen” (14/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  Eddy Merckx is van zijn fiets gevallen. Het ene moment reed hij nog en het andere moment lag hij languit op straat. Nu moet ik steeds denken aan de mannen met wie hij fietste. Pas als je valt, leer je je vrienden kennen.
  [naar artikel]
 31. 10 statistieken over kaalheid die elke man moet kennen (13/09/2016 - Express)
  Elk jaar opnieuw zoeken honderdduizenden mannen en vrouwen hulp voor haarverlies. In de sector voor haargroeimiddelen gaan dan ook miljarden euro om. Nochtans is de natuur onverbiddelijk: volledige hergroei van verloren gegane haren is niet of nauwelijks mogelijk met de huidige haargroeimiddelen. Wel kan stabilisatie van de haaruitval bereikt worden. Over het algemeen geldt in ieder geval: hoe sneller er ingegrepen wordt, hoe meer kans er is op succes. Askmen.com zette 10 statistieken op een rij die haarverlies het belang geven dat het verdient 1. 60% van de mannen… flymedi.com kan geen visueel onderscheid maken tussen mannen die wel en mannen die geen haartransplantatie ondergingen. The post 10 statistieken over kaalheid die elke man moet kennen appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 32. Alleen échte Disneyfans kennen de namen van deze personages nog (17/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Van Sneeuwwitje tot Elsa, de prinsessen uit onze favoriete Disneyfilms kennen we natuurlijk allemaal. Maar weet jij ook nog wie deze...
  [naar artikel]
 33. Premier De Croo wil dat vaccincampagne volgende week op volle toeren komt: “Vaccin in de frigo doet niet wat het moet doen, het moet toegediend worden” (04/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Premier Alexander De Croo heeft deze avond tijdens de nieuwjaarsreceptie van Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen, te kennen gegeven dat het op Europees niveau de ambitie moet zijn om de actieve bevolking voor de zomer aan bod te laten komen voor vaccinatie. Vanaf volgende week moet de vaccinatiecampagne in ons land volgens de premier op volle snelheid komen. “Het tempo moet drastisch omhoog.”
  [naar artikel]
 34. 5 nadelen van het EU-China investeringsakkoord die we nu pas kennen (15/03/2021 - Express)
  Vorige week werden de details van het EU-China-investeringsakkoord openbaar gemaakt. Na onderhandelingen van ongeveer zeven jaar en meer dan twee maanden verder overleg, kennen we nu eindelijk de volledige inhoud van dat akkoord. Er is niet voor elke Europese ondernemer goed nieuws in dat verdrag. De deal werd op 30 december beslecht in een videogesprek […] The post 5 nadelen van het EU-China investeringsakkoord die we nu pas kennen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 35. 5 nadelen van het EU-China investeringsakkoord die we nu pas kennen (15/03/2021 - Express)
  Vorige week werden de details van het EU-China-investeringsakkoord openbaar gemaakt. Na onderhandelingen van ongeveer zeven jaar en meer dan twee maanden verder overleg, kennen we nu eindelijk de volledige inhoud van dat akkoord. Er is niet voor elke Europese ondernemer goed nieuws in dat verdrag. De deal werd op 30 december beslecht in een videogesprek […] The post 5 nadelen van het EU-China investeringsakkoord die we nu pas kennen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 36. Banken willen loonfiches bij RSZ inkijken alvorens woonkrediet toe te kennen (28/01/2021 - Express)
  De Belgische banken willen bij de RSZ de loonfiches kunnen inkijken van mensen die een hypothecaire lening of een ander krediet aanvragen. Dat schrijft De Tijd. De banken willen zo fraude met loonfiches tegengaan. Wie een woonlening aanvraagt bij een bank moet doorgaans loonfiches van de jongste drie maanden voorleggen om te bewijzen dat hij wel […] The post Banken willen loonfiches bij RSZ inkijken alvorens woonkrediet toe te kennen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 37. Belgische darters kennen hun tegenstrevers voor het aankomende WK (04/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  Dimitri Van den Bergh, Kim Huybrechts en Mike De Decker kennen hun eerste tegenstanders op het PDC wereldkammpioenschap darts (2.5 miljoen pond), dat vanaf 15 december van start gaat in het Londense Alexandra Palace.
  [naar artikel]
 38. Hoeveel geld moet u al hebben als u een woonlening wil aanvragen? (10/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Hoeveel geld moet u al hebben vooraleer een bank bereid is om u een woonlening toe te kennen? In principe geen, maar een eigen inbreng maakt de...
  [naar artikel]
 39. De schoonmaaktip die je moet kennen als je kinderen hebt (26/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Kom jij ook meer dan je liefhebt een playstationconsole tussen de kussens van je zetel, een rubberen eendje bij de was en een kleine dino op de...
  [naar artikel]
 40. Waarom u de nieuwe president van Kirgizië wél moet kennen (20/10/2017 - Knack)
  'Kent u de nieuwe president van Kirgizië? Waarschijnlijk niet, maar dat ligt niet aan u.' Journalist Brecht Castel vertelt u wat u moet weten over het prille democratische land en de recente verkiezingen.
  [naar artikel]
 41. Pieter uit "De mol" stopt als priester: "Vaak geworsteld met begrenzende regels Kerk, nu heb ik iemand leren kennen" (01/07/2019 - VRT NWS)
  Pieter Delanoy, dé mol uit het gelijknamige Vier-programma vorig jaar, stopt officieel als priester. Reden? "De begrenzende regels van de Kerk", waarmee hij onder meer verwijst naar het celibaat. "Ik heb iemand leren kennen en dan moet je eerlijk zijn en je hart volgen."
  [naar artikel]
 42. Bekende gedoopten reageren op het einde van de studentendoop zoals we hem kennen (13/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De studentendoop zoals we hem kennen, is binnenkort voorgoed verleden tijd. Gedaan met schachten vol smurrie, vernederingen en machtsspelletjes. De studentendoop moet voortaan een onthaalritueel zijn. Dat heeft Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) gisteren gezegd na een eerste onderhoud met vertegenwoordigers van studentenraden, hogescholen en universiteiten over een Vlaams charter rond studentendopen. De meningen onder ex-rectoren, bekende gedoopten en studenten zijn verdeeld. “We leven in een afschafmaatschappij”, zegt acteur Axel Daeseleire.
  [naar artikel]
 43. Zeven ziekenhuizen vragen budgetten toe te kennen op basis van werklast (19/05/2020 - Het Nieuwsblad)
  De zeven Limburgse ziekenhuizen vragen de regering om het miljard euro aan budgetten toe te kennen op basis van de werklast of “caseload”. “Het miljard moet worden verdeeld op basis van objectieve parameters die de zwaarte van de coronacrisis op elk ziekenhuis objectiveren. Kortom, een verdeling louter op basis van aantallen, zou ongelijkheden creëren. Dat is de heldere boodschap van de zeven Limburgse ziekenhuizen, die de ernst van de financiële consequenties onderstrepen”, zo staat dinsdag te lezen in een gezamenlijke mededeling.
  [naar artikel]
 44. Red Lions en Red Panters kennen programma voor EK hockey in Amsterdam (20/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Belgische hockeymannen en -vrouwen kennen hun programma op het EK van volgend jaar in het Nederlandse Amsterdam (18-27 augustus 2017). De
  [naar artikel]
 45. Broos en Kameroen kennen tegenstanders voor Africa Cup (19/10/2016 - Sporza)
  De deelnemers van de Africa Cup kennen hun opponenten voor het toernooi dat op 14 januari van start gaat. Ivoorkust is de titelverdediger, Gabon is het gastland.
  [naar artikel]
 46. Jonge Duivels, U17 en U19, kennen opponenten in laatste EK-voorronde (06/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Belgische nationale voetbalploegen onder 17 en 19 jaar kennen hun tegenstanders in de eliteronde (de tweede en laatste voorronde) van de Europese Kampioenschappen van 2018.
  [naar artikel]
 47. “Ik leer het Belgische ­systeem nu van binnenuit kennen, en ik zie nog veel ruimte voor verbetering” (01/07/2017 - Het Nieuwsblad)
  Deze zomer heeft de federale regering haar “laatste grote afspraak”, zegt N-VA-vicepremier Jan Jambon (57). De ­allerlaatste kans op structurele hervormingen en op een sluitende begroting. Daarna gaat de regering onvermijdelijk in verkiezingsmodus. Het doet de Vlaams-nationalist al dromen over wat daarna moet komen: een nieuwe staatshervorming. “Ik leer het Belgische ­systeem nu van binnenuit kennen, en ik zie nog veel ruimte voor verbetering. Om het zacht uit te drukken.”
  [naar artikel]
 48. Red Lions en Red Panters kennen programma op EK hockey in Amsterdam (20/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  De Belgische hockeymannen en -vrouwen kennen hun programma op het EK van volgend jaar in het Nederlandse Amsterdam (18-27 augustus 2017). De organisatie maakte dit woensdag bekend.
  [naar artikel]
 49. Max Verstappen: "Je moet steeds denken dat je de beste bent" (29/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Max Verstappen gaf onlangs een exclusief interview aan 'Ziggo Sport'. Daarin gaf Verstappen te kennen dat je als racepiloot steeds jezelf de beste moet vinden en dat hij niet graag met anderen wordt vergeleken.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.