Toegegeven, in West-Vlaanderen gaan Brugge, Kortrijk en Oostende vaak met alle aandacht lopen, maar dat laten ze in Roeselare niet aan hun hart komen. Zo blijft er meer over voor de locals en de fans. En die zijn er met hopen. Onze redactrice ging op pad in de Rodenbachstad en ontdekte tal van leuke plekjes. Combineer juwelen bewonderen (en aankopen!) met heerlijk ontspannen sippen van een koffietje, of verdiep je eens in de geschiedenis van de koers: 5 hotspots die je ongetwijfeld zullen bekoren. [naar artikel]
Sommige plekken blijven onder de radar. Onterecht, want niets zo relax als een dagje spenderen in een stad op mensenmaat. Uitgebreid ontbijten, een koffietje meepikken, nog een jazzconcertje of liever een cinema-avond? Onze redactrice voelde zich meer dan welkom in Dendermonde, de stad waar NINA dit weekend neerstrijkt voor NINA & The City. [naar artikel]
Helemaal in het noorden van Nederland – op zo’n vier uur rijden van Brussel – ligt de studentenstad Groningen. Redactrice Gelein trok met haar gezin naar musea, dakterrassen en binnentuinen en kwam tot de conclusie: er gaat niets boven Groningen. “We kwamen voor de kunst, werden gecharmeerd door de mooie gebouwen en kronkelende steegjes van de binnenstad en werden verrast door de moderne architectuur.” [naar artikel]
Spierballengerol aan onze Belgische kust, want nadat de Oostendse garnaalkroket vorige week werd uitgeroepen tot eetbaar erfgoed, stropen nu de burgemeesters van Koksijde en Nieuwpoort de mouwen op: “Wij hebben de beste garnaalkroketten. Oostende vist zijn garnalen haast voor onze kusten.” Een garnalenrel om duimen en vingers bij af te likken. [naar artikel]
De garnaalkroket is een typisch Belgisch product. Meer zelfs: het is een streekproduct van onze kust. Maar zijn garnaalkroketten uit de supermarkt net zo uniek van smaak én lekker? Chef Luc Bellings proeft tien verschillende diepgevroren garnaalkroketten en is aangenaam verrast. “Ongelooflijk, maar deze garnaalkroketten zou iedereen in z’n diepvriezer moeten hebben om snel en goedkoop een lekkere hap te serveren.” [naar artikel]
Deze zomer serveert Sergio Herman (51) in het pop-uprestaurant ‘Moules Frites’ zes weken lang kraakverse mosselen op het strand van Zeebrugge. De sterrenchef bedacht voor de gelegenheid een driegangenmenu: verse garnaalkroketten, mosselen en de ultieme dame blanche. Exclusief op HLN zal Sergio deze week elke dag één gerecht voorstellen en uitleggen hoe je het maakt. Vandaag op het menu: Zeeuwse mosselen in wittewijnsaus naar een familierecept van Sergio. [naar artikel]
Negen op de tien Vlamingen spreken Frans als ze in Brussel in die taal worden aangesproken. Maar hoe voelt het om er halsstarrig Nederlands te blijven spreken? En is het altijd nodig om over te schakelen in de andere landstaal? Onze redactrice zocht het uit en verkende onze hoofdstad zonder één woord Frans te spreken, of toch bijna: “Die ene keer werd echt té gênant.” [naar artikel]
Sterrenchef Stéphane Buyens van Le Fox in De Panne is beroemd omwille van zijn garnaalkroketten die hij nog steeds maakt volgens het recept van zijn “bomma”. Geen betere persoon dus om de beste verse garnaalkroket te zoeken voor op de feesttafel. “Dit is met voorsprong de beste van allemaal.” [naar artikel]
Vishandel Huyze Paelinck op de Kortrijksesteenweg blaast dit weekend 120 kaarsjes uit en bedankt haar klanten met een flesje wijn. “Maar ons eeuwenoude familierecept voor kreeft geven we niet prijs.” [naar artikel]
Voedingsbedrijf Iglo België roept uit voorzorg twee loten terug van het product “Kaaskroketten 6x40g”. Volgens het bedrijf gebeurt dat vanwege de mogelijke aanwezigheid, in een beperkt aantal gevallen, van garnaalkroketten in de loten van kaaskroketten. De garnaalkroketten bevatten het allergeen ‘schaaldieren’. [naar artikel]
Sterrenchef Stéphane Buyens van Le Fox in De Panne is beroemd omwille van zijn garnaalkroketten die hij nog steeds maakt volgens het recept van zijn “bomma”. Geen betere persoon dus om de beste verse garnaalkroket te zoeken voor op de feesttafel. Hij vond twee goeie, maar ook “een obus die naar haring smaakt én een die in zijn leven nooit garnaalkroket mag genoemd worden.” [naar artikel]
De prijs van de garnalen swingt dit voorjaar zo de pan uit, dat horeca-uitbaters zich al in februari openlijk zorgen maakten over klassieke gerechten zoals tomaat-garnaal en garnaalkroketten. Hoe zit het nu met de beschikbaarheid van grijze noordzeegarnalen en met de prijs in de winkel en op menukaarten? Welke alternatieven zijn er en zal de situatie snel beteren? We passeerden langs drie Belgische horecazaken voor meer uitleg. “Voor het eerst werken we met een dagprijs”. [naar artikel]
“Naast mij gooit een twintiger achteloos haar Delvaux-handtas op de grond.” Kapsalon Atelier Geraud in Antwerpen is geliefd onder de ‘Instagram-beau monde’ en ook Pommelien Thijs is er kind aan huis. Onze redactrice vlijt zich neer tussen de influencers: betaalt ze er als onbekende Vlaming met plezier 288 euro voor wat ze krijgt? “De coloriste stelt me een goedkopere optie voor.” [naar artikel]
Volgens CD&V-voorzitter Sammy Mahdi bestaat er een “geheim huwelijk” tussen N-VA en Vooruit en is dat “het grootste publieke geheim van Wetstraat”. Dat heeft hij gezegd aan VTM Nieuws. Ook gisteren op een CD&V-congres in Gent maakte hij daar al een toespeling op en noemde hij zijn partij het enige alternatief voor de “roodgele combine” tussen N-VA en Vooruit, die volgens hem alleen zal leiden tot meer wantrouwen en overheidsbetutteling. [naar artikel]
Seksworkshops zijn een booming business. Gênant of mindblowing? Aan tafel met tien verlegen vrouwen, één dappere man en twaalf siliconen vulva’s ontdekt onze redactrice nieuwe technieken om de clitoris, G-zone en vagina te prikkelen. Gaat ze naar huis als een pro? “‘Dit is zo zacht, zo leuk om te doen’, zegt de docente, met drie vingers in de masturbator.” [naar artikel]
Microdosen, ofte doordeweeks microdosissen magic mushrooms nemen, op zoek naar persoonlijke groei: het is een hype. Maar is het gek of geniaal? Onze redactrice probeerde het een maand lang uit. [naar artikel]
“Naast mij gooit een twintiger achteloos haar Delvaux-handtas op de grond.” Kapsalon Atelier Geraud in Antwerpen is geliefd onder de ‘Instagram-beau monde’ en ook Pommelien Thijs is er kind aan huis. Onze redactrice vlijt zich neer tussen de influencers: betaalt ze er als onbekende Vlaming met plezier 288 euro voor wat ze krijgt? “De coloriste stelt me een goedkopere optie voor.” [naar artikel]
Voedingsbedrijf Iglo België roept uit voorzorg twee loten terug van het product "Kaaskroketten 6x40g". Volgens het bedrijf gebeurt dat vanwege de mogelijke aanwezigheid, in een beperkt aantal gevallen, van garnaalkroketten in de loten van kaaskroketten. De garnaalkroketten bevatten het allergeen 'schaaldieren'. [naar artikel]
Opvallende verschijning in The Masked Singer: nee, niet Erik Van Looy in het pak van Radijsje. Wel Ritchie, de frisdrank die steevast binnen handbereik van de juryleden prijkt. Een op en top Vlaams merk dat pas enkele jaren geleden werd gelanceerd als eerbetoon aan een teloorgegane familiebrouwerij: “Met een familierecept uit mijn kindertijd”, verklapt Jan Verlinden (54), die zijn job als marketingbaas inruilde voor een minder zeker bestaan als limonadechef. [naar artikel]
Niet met slaappillen, wel met meer bewegen, gezonder eten en ontspanning: zo los je volgens de nieuwe campagne van Minister van Volksgezondheid Maggie De Block je slaapproblemen op. Onze redactrice lijdt al een paar maanden aan slapeloosheid, maar is geen fan van pillen. Dus probeerde ze of andere oplossingen ook werkten. [naar artikel]
Op 15 februari kreeg de Oostendse garnaalkroket het statuut van ‘eetbaar erfgoed’. “Dat moet een klucht zijn”, reageert Koksijds burgemeester Marc Vanden Bussche een week later. “In Oostduinkerke zijn onze paardenvissers door Unesco erkend en in Nieuwpoort worden de beste garnalen aangevoerd. We laten het hier niet bij.” Koksijde weet zich gesteund door tweesterrenchef Stéphane Buyens van hostellerie Le Fox in De Panne: “Ik heb al veel garnaalkroketten gegeten en die van Oostende steken er niet met kop en schouders bovenuit.” Oostends burgemeester Bart Tommelein is niet onder de indruk. [naar artikel]
“Koningin Mathilde krijgt de privékamer in ons salon.” Onze redactrice Kato ging undercover bij kapsalon Didier & Rosalinde in Brussel, al zo’n tien jaar de vaste kapper van het Belgisch koningshuis. Ze betaalde enkele honderden euro’s voor een volledig nieuwe coupe, maar krijgt ze daarvoor een even royale behandeling? “De chique dames rond mij gniffelen wanneer ze mijn gebrekkig Frans horen.” [naar artikel]
Kinderen krijgen verandert je seksleven. Er is minder tijd, meer stress, je bent moe en je lichaam is veranderd. Vroedvrouw Uwe Porters en relatietherapeut Katrien Koolen willen zulke koppels weer doen connecteren, ook in de slaapkamer. Ze bedachten een manier daarvoor, die onze redactrice samen met haar man uittest. “Hij is getriggerd, al heeft de onuitgesproken belofte naar meer seks daar wellicht iets mee te maken.” [naar artikel]
Heel populair in Nederland en sinds kort ook in ons land: de nieuwe datingapp Breeze. Weg met eindeloos chatten, doelloos swipen en ghosten, luidt het concept. Want wie matcht op deze app mag meteen op date gaan. Ja, in real life. Kom je zo sneller de ware tegen? En is het wel veilig? Onze redactrice Valeriya Gornostayeva ging op date in Antwerpen, Gent én Leuven. “Geef me een teken en dan grijp ik in, zei de barmanager.” [naar artikel]
Shapewear is booming business. Maar met meer opties in de winkel, stijgt de kans dat je een teleurstelling koopt. Omdat ze op oudejaar iets strak wil dragen, test onze redactrice zes merken, van budgetproof Zeeman tot het prijzige Intimissimi. Welke slips doen huidrolletjes verdwijnen zonder te verstikken? Eentje blijkt veruit de beste. “Zo sexy en zacht. En toch ziet mijn buikje er plat uit.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.