Meer dan tienduizend pizzafans brachten een stem uit voor de horecazaak met de - volgens hen - Lekkerste Pizza van Limburg. Deze vijf artisanale pizzeria’s scoorden het best en krijgen onze jury op bezoek voor een kaasovergoten ‘pizza margherita’-strijd. Mamma mia! [naar artikel]
Met de opening van Domino’s Pizza aan het Molenweideplein in Lanaken-Centrum zijn er nu al vier pizzeria’s in een straal van 100 meter. Decennialang was Pizzeria l’Angolino de enige Italiaan op het plein, de voorbije jaren zijn er drie pizzeria’s bijgekomen. “We zijn niet bang van concurrentie”, klinkt het volmondig bij alle pizzeria’s. [naar artikel]
De steekpartijen in Oostende zijn amper bij te houden. Het parket van Brugge meldt dat er zich woensdagavond opnieuw een steekincident voordeed, dit keer in een pizzeria in de Torhoutsesteenweg. Een Afghaan uit Oostende stak een werknemer van de pizzeria in het been. [naar artikel]
Een medewerker van een pizzeria in Oostende heeft drie messteken in het been gekregen van een agressieve klant. Die zou ontevreden geweest zijn omdat hij te lang moest wachten op zijn pizza. [naar artikel]
Bij Pink Pizza in Genk kan je terecht voor een pizza ‘Wa Make’, ‘Nie geflipt doen’, ‘Anders da gaat nie’, of een pizza ‘Die beweegt niet meer’. Dat zijn junkpizza’s oftewel pizza’s met junkfood erop. “Mensen zijn er gek op.” [naar artikel]
Een 24-jarige Afghaan uit Oostende riskeert 2 jaar cel met uitstel voor een steekpartij in pizzeria King Pizza in Oostende. Esmathullah H. verwondde de uitbater en diens neef met een mes van zo’n 20 centimeter. “Omdat de levering van z'n pizza langer dan een halfuur op zich zou laten wachten”, vertelde de procureur. [naar artikel]
Een derde steekpartij in Oostende in nog geen week tijd. Het parket van Brugge meldt dat er zich woensdagavond opnieuw een incident voordeed, dit keer in een pizzeria aan de Torhoutsesteenweg. Een Afghaan uit Oostende stak een werknemer van het etablissement in het been. [naar artikel]
In veel pizzeria’s van Domino’s betaal je sinds kort een ‘energiebijdrage’ van 50 cent wanneer je een pizza afhaalt. Als je een pizza laat leveren, betaal je 1,5 euro. [naar artikel]
Waar eet je de Lekkerste Pizza van Limburg? Dat ontdekken we pas op 1 oktober, nadat onze lezers hun stem hebben uitgebracht. Wat we nú willen weten: hoe belandde die heerlijke pizza precies in Limburg? En welke pizzeria was de allereerste? “Het verhaal van de pizza in Limburg begon niét in een pizzeria.” [naar artikel]
Pizzeria’s genoeg in Gent, maar je moet hard je best doen om ergens gefrituurde pizza te vinden. In Napels is het een heel gekende snack, maar in Vlaanderen is het nergens te vinden, en daar wil Stefano Lembo (42) verandering in brengen. Zopas opende hij Frizzas in Gent: een pizzeria waar je enkel gefrituurde pizza kan krijgen. Spoiler: dat smaakt rijker dan je denkt. [naar artikel]
In de zoektocht naar de Lekkerste Pizza van Limburg zijn de finalisten állemaal winnaars. Onze professionele jury ging proeven bij de vijf artisanale pizzeria’s met de meeste stemmen en heeft ook een verdict klaar over de vier kandidaten die net naast de hoofdprijs grepen. [naar artikel]
De 40-jarige uitbater van een pizzeria in Koksijde riskeert acht maanden cel voor twee zware geweldfeiten. Zo ging hij door het lint omdat een klant geen pizza, maar een pita wilde bestellen. [naar artikel]
Pizzeria’s genoeg in Gent, maar je moet al hard je best doen om gefrituurde pizza te vinden. In Napels is het een gekende snack, maar in Vlaanderen nog nergens te vinden en daar wil Stefano Lembo (42) verandering in brengen. Zopas opende hij Frizzas in Gent: een pizzeria waar je enkel gefrituurde pizza kunt krijgen. Spoiler: dat smaakt rijker dan je denkt. [naar artikel]
Onze driekoppige professionele jury van de Lekkerste Pizza van Limburg ging vorige week proeven bij de vijf artisanale pizzeria’s met de meeste stemmen. Benieuwd naar hoe het hen verging? Deze video geeft je een blik achter de schermen. Opgelet: niet voor kijkers met een rammelende maag. [naar artikel]
Eén van de kandidaten van het nieuwe seizoen van ‘Blind gesprongen’ is Audric Segers, een enthousiaste 25-jarige op zoek naar zijn eerste job. Omdat hij al vanaf zijn geboorte slechtziend is, wordt zijn zoektocht enorm bemoeilijkt. “Als je de kans niet krijgt, kan je je niet bewijzen.” In ‘Blind gesprongen’ schotelen drie experten hem nieuwe uitdagingen voor. “Misschien moeten we net wél iets zoeken met zintuigen.” [naar artikel]
De Italiaanse organisatie 50 Top Pizza Europe 2022 heeft een lijst samengesteld met de vijftig beste pizzeria’s in Europa - Italiaanse etablissementen niet meegeteld. Goed nieuws voor wie een hongerke heeft: ook ons land duikt vier keer op in de ranglijst. En voor de allerbeste pizza in Europa moet je niet eens zo gek ver rijden … [naar artikel]
Vijf Vlamingen dienen hun ontslag in en maken een grote carrièreswitch. Alleen weten ze zelf nog niet wat hun nieuwe job wordt, in welke sector ze zullen werken en voor welke werkgever. Da’s de synopsis van het gloednieuwe VTM-programma ‘Blind gesprongen’. Een flauw afkooksel van programma’s als ‘Blind getrouwd’ en ‘Blind gekocht’ of toch een verfrissend tv-format? [naar artikel]
Houthalen telt uitzonderlijk veel pizzeria’s. Zodanig veel dat er een sterke rivaliteit heerst tussen al die zaken. Pizzaketen New York Pizza sluit daarom de vestiging op de Grote Baan. [naar artikel]
In de Stationstraat in Beringen-Mijn kan je nu ook Italiaans gaan eten bij “Pizza Antonio”. Tenminste zo lijkt het. Niets is minder waar. Voor de opnames van de nieuwe Ketnetserie ‘Kids on the Block’ werd café Vatan omgebouwd tot een pizzeria. [naar artikel]
De Mechelse ondernemers achter Kingslize Pizza gaan de culinaire toer op. Sterrenchef Axel Colonna-Cesari van restaurant Centpourcent in Sint-Katelijne-Waver creëerde voor de keten van pizzeria’s met vestigingen in heel Vlaanderen een dansende pizza. “Wij tillen zo onze pizza naar een hoger niveau”, zegt zaakvoerder Omar Aberkane. [naar artikel]
Twee van de beste pizzeria’s ter wereld bevinden zich in ons land, met name in Brussel. Dat blijkt uit een ranglijst van de honderd beste pizzeria’s ter wereld van 50 Top Pizza World. [naar artikel]
“F*ck, twee ananassen.” Met die woorden (en een ludieke pizza-opdracht) doet ‘De mol’ het meest nutteloze culinaire debat ter wereld weer oplaaien: past mierzoete ananas op een hartig stuk pizza of niet? Mag je als gediplomeerd pizzabakker op een pizza gooien wat je wil, óók ananas? En wie was de uitvinder van dé pizza Hawaï? Spoiler alert: al zeker geen Italiaan. [naar artikel]
Een baas of collega die de werkvloer bij elkaar schreeuwt: bijna een op de vijf werknemers krijgt ermee te maken. Heftig, weten Liselotte en Veronique: hun baas brult weleens tegen hen. “‘Jij hebt er niets van begrepen’, blaft hij tijdens meetings, of ‘het lukt je niet, dus vertrek maar’.” Elke Geraerts versterkt met Better Minds at Work de mentale weerbaarheid van medewerkers binnen organisaties en legt uit hoe je reageert op zo’n schreeuwer en met hevige emoties op het werk omgaat. [naar artikel]
Eén van de kandidaten van het nieuwe seizoen van ‘Blind gesprongen’ is Audric Segers, een enthousiaste 25-jarige op zoek naar zijn eerste job. Omdat hij al vanaf zijn geboorte slechtziend is, wordt zijn zoektocht enorm bemoeilijkt. “Als je de kans niet krijgt, kan je je niet bewijzen.” In ‘Blind gesprongen’ schotelen drie experten hem nieuwe uitdagingen voor. “Misschien moeten we net wél iets zoeken met zintuigen.” [naar artikel]
Wie niet in Italië geraakt deze zomer niet getreurd: ook thuis kan je genieten van een heerlijke pizza in warme temperaturen op je terras. Al kan je niet elke pizza zomaar ‘pizza’ noemen volgens deze 5 pizza-chefs uit Brugge, Genk, Gent, Leuven en Antwerpen. We passeerden om te weten te komen hoe je best aan de slag gaat met deeg en beleg om dat vleugje Italië op tafel te krijgen. En bak je die dan in een houtoven of een gasoven? “Een goede pizza telt maar drie of vier ingrediënten.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.