Met een gezonde levensstijl heb je meer kans op een lang en gezond leven. Het kan zelfs een hele reeks kankergevallen voorkomen. Maar wat moet je dan wel (of niet) op je bord leggen? En wat als de diagnose al geveld is? Vaak verandert je eetlust dan, maar is het nog belangrijker om de nodige kracht en energie op te doen zodat je kan strijden tegen de ziekte. Diëtiste Sanne Mouha geeft tips om je te wapenen tegen, je lichaam sterk te houden tijdens en je energiepeil te boosten na kanker. “Een hoog vezelgehalte in voeding beschermt tegen maag- en darmkanker.” [naar artikel]
Na twintig jaar zijn niet langer hart- en vaatziekten, maar tumoren doodsoorzaak nummer één in België. Algemeen geweten, maar o zo belangrijk: met een gezonde levensstijl verklein je de kans op kanker aanzienlijk. Maar wat leg je dan best wel (of net niet) op je bord? En wat als de diagnose al geveld is? Klinische diëtiste Sanne Mouha geeft tips om je te wapenen tegen, je lichaam sterk te houden tijdens en je energiepeil te boosten na kanker. “Een hoog vezelgehalte in voeding beschermt tegen maag- en darmkanker.” [naar artikel]
Eindejaar is traditioneel een tijd van uitgebreid eten en drinken. Hoe lekker de ovenhapjes, gourmet en de glaasjes alcohol ook zijn: op een bepaald moment heb je er de buik vol van. Maar wat eet je dan het best tussen kerst en nieuwjaar? Is een detoxkuur de ideale methode om een periode van overdaad het hoofd te bieden? Diëtiste Sanne Mouha vertelt er alles over. “Wie per se wil detoxen, doet het beter pas na nieuwjaar.” [naar artikel]
Die winterkilo’s te slim af blijven? Diëtiste Sanne Mouha helpt je zes weken lang met clevere tips en gezonde winterkostideeën. Door je calorieën... [naar artikel]
“Koop je vaak granola, kies dan voor een merk dat hoog zit in vezels en laag in suikers.” Dat is dé tip die diëtist Michaël Sels geeft want uit deze test van 14 varianten, met noten, blijkt dat lang niet alle merken aan die voorwaarde voldoen. [naar artikel]
Krijg je tips om gezonder te eten, dan klinkt standaard het advies: eet meer vezels. Maar waarom hameren dokters en diëtisten daar zo op? Welke voeding bevat vezels en wat zijn de voor- en nadelen ervan voor je lichaam? Diëtiste Sanne Mouha beantwoordt alle vragen én deelt 2 recepten om gemakkelijk meer van deze voedinsgroep binnen te krijgen. “Er zijn ook situaties waarin het minder goed is om vezelrijk te eten.” [naar artikel]
Krijg je tips om gezonder te eten, dan klinkt standaard het advies: eet meer vezels. Maar waarom hameren dokters en diëtisten daar zo op? Welke voeding bevat vezels en wat zijn de voor- en nadelen ervan voor je lichaam? Diëtiste Sanne Mouha beantwoordt alle vragen én deelt 2 recepten om gemakkelijk meer van deze voedinsgroep binnen te krijgen. “Er zijn ook situaties waarin het minder goed is om vezelrijk te eten.” [naar artikel]
Eindejaar is traditioneel een tijd van uitgebreid eten en drinken. Hoe lekker de ovenhapjes, gourmet en de glaasjes alcohol ook zijn: op een bepaald moment heb je er de buik vol van. Maar wat eet je dan het best tussen kerst en nieuwjaar? Is een detoxkuur de ideale methode om een periode van overdaad het hoofd te bieden? Diëtiste Sanne Mouha vertelt er alles over. “Wie per se wil detoxen, doet het beter pas na nieuwjaar.” [naar artikel]
Alleen maar dierlijke producten eten zoals vlees, vis en eieren. Velen zouden er hun neus voor optrekken, en toch is het ‘carnivoordieet’ in opmars. Mensen zijn lyrisch over de gevolgen: ze zouden makkelijk tientallen kilo’s afvallen en het zou helpen tegen menopauzeklachten. Maar hoe gezond is het echt? Diëtiste Sanne Mouha wijst op de valkuilen. “Geen fijn vooruitzicht, hé.” [naar artikel]
Die winterkilo’s te slim af blijven? Diëtiste Sanne Mouha helpt je zes weken lang met clevere tips en gezonde winterkostideeën. Deze week: stevig... [naar artikel]
“Koop je vaak granola, kies dan voor een merk dat hoog zit in vezels en laag in suikers.” Dat is dé tip die diëtist Michaël Sels geeft want uit deze test van 14 varianten, met noten, blijkt dat lang niet alle merken aan die voorwaarde voldoen. [naar artikel]
Na twintig jaar zijn niet langer hart- en vaatziekten, maar tumoren doodsoorzaak nummer één in België. Gelukkig verklein je met een gezonde levensstijl de kans op kanker aanzienlijk. Wat leg je best wel (of net niet) op je bord? En wat eet je als de diagnose al geveld is? Klinische diëtiste Sanne Mouha geeft tips om je te wapenen tegen kanker, je lichaam sterk te houden tijdens en je energiepeil te boosten erna. “Voeding met een hoog vezelgehalte beschermt tegen maag- en darmkanker.” [naar artikel]
Hoe kom je de feestdagen door zonder indigestie? Er is een middenweg tussen jezelf in een coma schransen en eten als een konijntje. Diëtiste Sanne Mouha tipt gezonde alternatieven van apero tot dessert. “Zit jij ook overvol bij alleen al het idee van een kerststronk of een ijstaart na het diner? Kies dan voor sorbet.” [naar artikel]
Die winterkilo’s te slim af blijven? Diëtiste Sanne Mouha helpt je zes weken lang met clevere tips en gezonde winterkostideeën. Deze week: stevig... [naar artikel]
Dat alcohol niet goed is voor je gezondheid, weten we intussen. Maar af en toe kan het echt smaken. Zeker in december, wanneer de dagen korter worden en de feestjes talrijker. Diëtiste Sanne Mouha legt uit hoe je de (suiker-)schade binnen de perken houdt. “Eet iets voor je vertrekt, dat beschermt je maag tegen de schadelijke effecten van alcohol.” [naar artikel]
Last van een slechte huid, een opgeblazen gevoel, PMS, vermoeidheid of constipatie? Die?tiste Sanne Mouha legt uit hoe je die ongemakjes zelf kan... [naar artikel]
Heb je iemand in je vriendenkring die alles mag eten zonder een gram bij te komen? Terwijl jij tevergeefs àlles probeert om op gewicht te blijven? Diëtist Michaël Sels ziet het geregeld in de praktijk en legt uit hoe de vork in de steel zit. Hij geeft ook tips om daarmee om te gaan. “Als je daarover gefrustreerd raakt, stel jezelf dan deze helpende vraag.” [naar artikel]
Heb je iemand in je vriendenkring die alles mag eten zonder een gram bij te komen? Terwijl jij tevergeefs àlles probeert om op gewicht te blijven? Diëtist Michaël Sels ziet het geregeld in de praktijk en legt uit hoe de vork in de steel zit. Hij geeft ook tips om daarmee om te gaan. “Als je daarover gefrustreerd raakt, stel jezelf dan deze helpende vraag.” [naar artikel]
In je thee op een druilerige dag, in gebak of bij de groenten, honing is een heerlijk alternatief voor suiker. Maar is het vloeibare goud echt zo gezond als wordt beweerd? Diëtiste Sanne Mouha zet de feiten op een raatje, euh, rijtje. “Honing is en blijft een suikerproduct.” [naar artikel]
Is brood broodnodig? En is de ene soort zoveel ­gezonder dan de andere? Tijd voor een update met ­diëtiste Sanne Mouha over wat er nu wel en niet... [naar artikel]
In je thee op een druilerige dag, in gebak of bij de groenten, honing is een heerlijk alternatief voor suiker. Maar is het vloeibare goud echt zo gezond als wordt beweerd? Diëtiste Sanne Mouha zet de feiten op een raatje, euh, rijtje. “Honing is en blijft een suikerproduct.” [naar artikel]
Voor velen herkenbaar: snel iets naar binnen schrokken, tussen al je afspraken door. Wat je eet is natuurlijk belangrijk. Maar ook hoe én waarom speelt een rol. Diëtiste en NINA-experte Sanne Mouha is voorstander van mindful eten: stilstaan bij de ervaring die eten je geeft. Makkelijker gezegd dan gedaan, zeg je? Met vijf tips helpt Sanne je op weg. [naar artikel]
Koude vingers en tenen zijn een feit nu de temperatuur onder het vriespunt duikt. Jezelf goed aankleden, is een must, maar wat is de gouden regel? En wat helpt nóg - of juist helemaal niet - om jezelf warm te houden op ijskoude winterdagen? Thermofysioloog Boris Kingma geeft praktische tips. “Kleed jezelf ook niet te warm aan, want deze reactie wil je juist voorkomen.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.