Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 October 2021
23:13 uur

Hoe kan je ervoor zorgen dat je beleggingsportefeuille bestand is tegen een beurscorrectie?

Express

13/10/2021 - 15:42

Lees dit artikel: Hoe kan je ervoor zorgen dat je beleggingsportefeuille bestand is tegen een beurscorrectie? Sinds de start van het schooljaar hebben verschillende beursindexen wat terrein moeten prijsgeven. Door de stijgende energieprijzen en de oplopende inflatie vrezen analisten dat de turbulente periode op de beurzen nog niet voorbij is. Maar hoe kan je je portefeuille beschermen tegen een eventuele beurscorrectie? Tussen 1 september en 12 oktober is de Bel20 gezakt […] Lees dit artikel: Hoe kan je ervoor zorgen dat je beleggingsportefeuille bestand is tegen een beurscorrectie?


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Moeten we ons opmaken voor een forse beurscorrectie in september? (01/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Moeten we ons opmaken voor een forse beurscorrectie in september? Na zeven maanden van stijgingen worden de aandelen geconfronteerd met tal van potentiële risico’s die ervoor kunnen zorgen dat september de slechtste maand van het jaar kan worden voor aandelenbeleggers. Volgens het analistenbedrijf CFRA leert de geschiedenis ons dat september doorgaans een slechte maand is voor beleggers. Sinds de tweede wereldoorlog is de S&P500 slechts […] Lees dit artikel: Moeten we ons opmaken voor een forse beurscorrectie in september?
  [naar artikel]
 2. 5 thema’s die niet mogen ontbreken in uw beleggingsportefeuille (29/04/2021 - De Tijd)
  06:06 Duurzaamheid, gezondheid, technologie, cyclische aandelen en bescherming tegen inflatie. Dat zijn volgens vermogensbeheerders dit jaar belangrijke bouwstenen van een goede beleggingsportefeuille.
  [naar artikel]
 3. Beurscorrectie reden tot voorzichtige bezorgdheid voor regering (06/02/2018 - De Tijd)
  20:04 De beurscorrectie is geen goed nieuws voor de regering. Ze is verplicht te wachten met de verkoop van haar aandelen BNP Paribas. Over de beursgang van Belfius, die voor de zomer is gepland, komt wat o...
  [naar artikel]
 4. Belegger die rijk werd door crisissen te voorspellen waarschuwt voor stevige beurscorrectie (08/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Beleggersgoeroe Jeremy Grantham (81) waarschuwt voor een stevige beurscorrectie. “De toekomst is nooit zo onzeker geweest als nu”, zegt de man die...
  [naar artikel]
 5. Is een beurscorrectie onvermijdbaar in 2021? (10/02/2021 - Express)
  Terwijl 2020 een absoluut rampjaar was voor de wereldwijde economie, hebben verschillende beursindexen er een topjaar opzitten. Veel beleggers vrezen dan ook dat we aan de vooravond van een correctie staan. Maar is dat wel zo? De Amerikaanse beursindexen blijven de wind in de zeilen hebben. Nadat er vorig jaar enkele records zijn gesneuveld, lijkt […] The post Is een beurscorrectie onvermijdbaar in 2021? appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 6. Morgan Stanley sluit een beurscorrectie tot 15 procent niet uit voor het einde van het jaar (08/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Morgan Stanley sluit een beurscorrectie tot 15 procent niet uit voor het einde van het jaar Meer en meer analisten sluiten niet uit dat de beurzen de komende maanden wat terrein zullen prijsgeven. Ook de zakenbank Morgan Stanley denkt dat er een correctie in de maak is. Volgens een analist van de bank is een verlies tot 15 procent voor de S&P500 geen fictie. Lisa Shalett, chief investment officer bij Morgan […] Lees dit artikel: Morgan Stanley sluit een beurscorrectie tot 15 procent niet uit voor het einde van het jaar
  [naar artikel]
 7. Doel 3 is weer bestand tegen inslag van een vliegtuig (13/07/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De kernreactor van Doel 3 wordt 1 augustus heropgestart. De nucleaire waakhond FANC oordeelt dat het bunkergebouw na herstellingen opnieuw bestand is tegen een vliegtuiginslag. Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) vraagt het FANC ook naar een update van de stresstests tegen vliegtuiginslagen.
  [naar artikel]
 8. Israëlische minister van Defensie Lieberman treedt af uit onvrede met bestand in Gaza (14/11/2018 - De Morgen)
  De Israëlische minister van Defensie Avigdor Lieberman heeft zijn ontslag aangekondigd uit protest tegen het bestand in Gaza. Lieberman, die zegt binnen 48 uur op te stappen, noemt het bestand “een capitulatie voor terreur”.
  [naar artikel]
 9. ECB kijkt of banken bestand zijn tegen golf aan wanbetalingen (26/01/2021 - Express)
  De Europese Centrale Bank (ECB) houdt de kredietrisico’s bij banken de komende tijd extra scherp in de gaten, aldus persagentschap Bloomberg. Volgens de bronnen probeert de toezichthouder zo uit te zoeken of banken bestand zullen zijn tegen een mogelijke golf aan wanbetalingen vanwege de coronacrisis. Banken uithoren De ECB en nationale waakhonden zouden grote financiële […] The post ECB kijkt of banken bestand zijn tegen golf aan wanbetalingen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 10. HSBC: ‘Herschik je beleggingsportefeuille nu de economie een expansiefase ingaat’ (09/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: HSBC: ‘Herschik je beleggingsportefeuille nu de economie een expansiefase ingaat’ De financiële dienstverlener HSBC raadt in zijn halfjaarlijks vooruitzichtenrapport zijn beleggers aan om hun portefeuille onder de loep te nemen nu er sprake is van economische expansie. “Waar beleggers zich eerder moesten toespitsen op een herstelbeweging, raden we ze vandaag aan om zich te focussen op een expansie”, staat er te lezen in het rapport […] Lees dit artikel: HSBC: ‘Herschik je beleggingsportefeuille nu de economie een expansiefase ingaat’
  [naar artikel]
 11. Humanitair bestand in Aleppo van start: burgers kunnen stad verlaten (20/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  In de noordelijke Syrische metropool Aleppo is donderdagmorgen sinds 07.00 uur Belgische tijd een humanitair bestand van elf uur van kracht. Rusland en Syrië hadden het bestand maandag eenzijdig afgekondigd.
  [naar artikel]
 12. Vrouw (73) sterft onder omgewaaide kraan: gevaarte was vorige maand al niet bestand tegen wind (28/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een bouwkraan die een maand geleden al niet bestand bleek tegen hevige wind, is gisteren door de storm omvergeblazen tegen een flatgebouw in Nieuwpoort. Een vrouw van 73 kwam daarbij om het leven, haar man raakte zwaargewond.
  [naar artikel]
 13. Vrouw (73) sterft onder omgewaaide kraan: gevaarte was vorige maand al niet bestand tegen wind (28/12/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Een bouwkraan die een maand geleden al niet bestand bleek tegen hevige wind, is gisteren door de storm omvergeblazen tegen een flatgebouw in Nieuwpoort. Een vrouw van 73 kwam daarbij om het leven, haar man raakte zwaargewond.
  [naar artikel]
 14. Topeconoom voorspelt 50 procent kans op een beurscorrectie in 2020 (23/12/2019 - Express)
  Beurzen lopen een groter risico dan gewoonlijk op een uitverkoop volgend jaar, omdat beleggers te veel rekenen op een economische heropleving. ‘Financiële markten riskeren te snel op de zaken vooruit te lopen’, zegt Joseph Davis, de hoofdeconoom van Vanguard, in een interview met persagentschap Bloomberg. Vanguard is een van de grootste investeringsfirma’s ter wereld. Davis […] The post Topeconoom voorspelt 50 procent kans op een beurscorrectie in 2020 appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 15. Zijn de vaccins bestand tegen de Indiase variant? (16/05/2021 - Het Nieuwsblad)
  De nieuwste gegevens over de vaccinatiecampagne, de recentste cijfers en een antwoord op al jouw vragen vind je terug in de Vaccinatiegids van Het Nieuwsblad. Vandaag: Zijn de vaccins bestand tegen de Indiase variant?
  [naar artikel]
 16. Chinese fabrikant: “Deze auto is bestand tegen het coronavirus” (26/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Chinese fabrikant Geely heeft een nieuw model uitgebracht dat bestand zou zijn tegen het coronavirus. De Geely Icon kost omgerekend 15.100 euro...
  [naar artikel]
 17. Groen wil vliegverbod boven kerncentrales: 'Niet bestand tegen crash' (21/06/2020 - Knack)
  De Belgische kerncentrales zijn niet bestand tegen een zware vliegtuigcrash. Dat zeggen Groen-Kamerlid Tinne Van der Straeten en Ecolo-Kamerlid Samuel Cogolati op basis van een reeks parlementaire vragen.
  [naar artikel]
 18. Coronavirus weinig meer dan een excuus voor een veel te late beurscorrectie (27/02/2020 - Express)
  De Amerikaanse beursindex Dow Jones daalde woensdag voor de derde dag op rij en noteert ondertussen 8 procent lager dan op zijn recente recordhoogte. Ook Europese beurzen kregen er de vorige dagen hard van langs. De vraag is of het coronavirus covid-19 de aanleiding dan wel het excuus is geweest voor de verkoopgolf. De beurzen […] The post Coronavirus weinig meer dan een excuus voor een veel te late beurscorrectie appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 19. Deze Brit moet ervoor zorgen dat Froome niét gestraft wordt na zijn positieve dopingtest (14/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Chris Froome en Team Sky hebben advocaat Mike Morgan onder de arm genomen. Die laatste moet ervoor zorgen dat Froome geen jaar schorsing krijgt...
  [naar artikel]
 20. Nieuwe lambdavariant van coronavirus duikt op in 32 landen en ook bij ons: moeten we ons zorgen maken? (06/07/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft een nieuwe coronavariant op haar lijst gezet. De lambdavariant dook eind vorig jaar voor het eerst op in Peru, maar doet nu stilaan overal zijn intrede, ook bij ons. De nieuwe variant zou beter bestand zijn tegen vaccins. Moeten we ons zorgen maken?
  [naar artikel]
 21. Nieuwe lambdavariant van coronavirus duikt op in 32 landen, ook bij ons: moeten we ons zorgen maken? (06/07/2021 - Het Nieuwsblad)
  De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft een nieuwe coronavariant op haar lijst gezet. De lambdavariant dook eind vorig jaar voor het eerst op in Peru, maar doet nu stilaan overal zijn intrede, ook bij ons. De nieuwe variant zou beter bestand zijn tegen vaccins. Moeten we ons zorgen maken?
  [naar artikel]
 22. Adidas maakt sneaker die bestand is tegen bier en braaksel (08/09/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Adidas heeft een sneaker gelanceerd die onder meer bestand is tegen braaksel en bier en dat naar aanleiding van het Oktoberfest in München. Ideaal voor wie er stevig wil losgaan en toch met propere schoenen naar huis wil terugkeren.
  [naar artikel]
 23. Opnieuw explosies gehoord: "Syrisch leger schendt bestand Aleppo" (14/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het Syrische regeringsleger heeft het bestand gebroken en heeft doelen in Oost-Aleppo beschoten. Dat hebben de rebellen die strijden tegen het
  [naar artikel]
 24. Pfizer-baas: “Waarschijnlijk komt er coronavariant die tegen vaccin bestand is” (25/08/2021 - Het Nieuwsblad)
  De kans is groot dat er op een dag een Covid-variant ontstaat waartegen het vaccin niet bestand is. Die boodschap brengt Pfizer-topman Albert Bourla in een interview met de Amerikaanse zender Fox News.
  [naar artikel]
 25. Pfizer-baas: “Waarschijnlijk komt er coronavariant die tegen vaccin bestand is” (25/08/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De kans is groot dat er op een dag een Covid-variant ontstaat waartegen het vaccin niet bestand is. Die boodschap brengt Pfizer-topman Albert Bourla in een interview met de Amerikaanse zender Fox News.
  [naar artikel]
 26. De Croo geeft toe dat persconferentie onvoldoende was: “We zullen ervoor zorgen dat ze volgende keer beter is” (25/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Financiën Alexander De Croo (Open Vld) geeft in VTM NIEUWS toe dat de persconferentie niet goed was. “We zullen ervoor zorgen dat die...
  [naar artikel]
 27. Ja, ik ben bestand tegen haat. Nee, ik dénk er niet aan om te stoppen met Twitter (30/08/2016 - De Morgen)
  http://dmphotoprovider0.demorgen-cdn.be/photo/ja-ik-ben-bestand-tegen-haat-nee-ik-denk-er-niet-aan-om-te-stoppen-met-twitter/mruw6lzshe3temzvgmzc6rsxf43dimq/169b08bf2b52483240485349edb0d1fe91717b8a394b3ff48127cadbb374454d/fitwidth_642x0_29723532.jpg?v=pVlqCTP
  [naar artikel]
 28. "Syrische regering moet stoppen met schenden van bestand" (31/12/2016 - De Redactie)
  Een aantal Syrische rebellengroepen waarschuwt de regering dat ze het bestand als "nietig en vervallen" zullen beschouwen als de regeringstroepen niet ophouden met het bestand te schenden.
  [naar artikel]
 29. Meer dan 40 procent van bruine ratten is bestand tegen gif (06/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  In Vlaanderen is meer dan 40 procent van de bruine ratten bestand tegen rattenvergif. Dat is een verdubbeling vergeleken met 2003. Het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek heeft een kaart gemaakt waarop u kunt zien voor welk gif ratten in uw buurt resistent zijn.
  [naar artikel]
 30. Bedrijven die de schok van 11 september hebben doorstaan, zijn beter bestand tegen Covid-19 (11/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Bedrijven die de schok van 11 september hebben doorstaan, zijn beter bestand tegen Covid-19 Om het effect van een crisis zoals de huidige coronapandemie op de aandelenmarkt te beoordelen, onderzochten onderzoekers van de Universiteit van Cardiff de veerkracht van beursgenoteerde ondernemingen in New York die de terroristische aanslagen van 11 september 2001 “financieel overleefden”. Het resultaat: blootstelling aan zo’n destabiliserende gebeurtenis lijkt je immuun te maken. De pandemieën uit […] Lees dit artikel: Bedrijven die de schok van 11 september hebben doorstaan, zijn beter bestand tegen Covid-19
  [naar artikel]
 31. Zeker vijf doden bij protest in Syrië, bestand of geen bestand (12/04/2019 - De Morgen)
  Duizenden Syrische demonstranten testten vrijdag de belofte van het regime om het geweld tegen betogers te staken. Het broze staakt-het-vuren werd meermaals geschonden en veiligheidsdiensten doodden volgens activisten zeker vijf betogers.
  [naar artikel]
 32. Bug in Skype kan ervoor zorgen dat oproepen automatisch beantwoord worden, ook als je zelf niet opneemt (02/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een bug in de Android-app van Skype zou ervoor kunnen zorgen dat inkomende oproepen automatisch worden beantwoord, zelfs als je daarvoor geen...
  [naar artikel]
 33. Mercedes-Benz onthult S-Klasse-sedan bestand tegen… kogels van een AK-47 (07/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Mercedes-Benz onthult S-Klasse-sedan bestand tegen… kogels van een AK-47 Mercedes-Benz heeft de markt van de gepantserde auto’s aangeboord door een nieuwe S-Klasse sedan uit te brengen die een regen van mitrailleurkogels kan overleven. De S 680 Guard 4MATIC is de gepantserde versie van de full-size luxesedan van de Duitse autofabrikant. De auto kost meer dan 650.000 dollar (552.589 euro). Het model heeft een zeer […] Lees dit artikel: Mercedes-Benz onthult S-Klasse-sedan bestand tegen… kogels van een AK-47
  [naar artikel]
 34. Vlaams Instituut voor Biotechnologie start veldproef met maïs die beter bestand is tegen droogte (14/05/2020 - VRT NWS)
  Wetenschappers van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) en de Universiteit Gent (UGent) hebben een maïsvariëteit ontwikkeld die beter bestand is tegen droogte. Proeven in serres waren alvast succesvol. Vandaag starten de wetenschappers met een proef in het veld.
  [naar artikel]
 35. Waarom is Nederland beter bestand tegen droogte dan Vlaanderen? (17/05/2021 - VRT NWS)
  In Vlaanderen raken de grondwaterreserves ondanks de veelvuldige regen van de afgelopen weken maar niet aangevuld. In Nederland, waar de grondwaterstanden hier en daar ook laag waren, wel. Hoe meer (grond)waterreserves een land heeft, hoe beter het bestand is tegen droogte. Hoe komt het dat Nederland het beter doet dan Vlaanderen? Hieronder gaan we op zoek naar antwoorden.
  [naar artikel]
 36. Pfizer-CEO: “Waarschijnlijk komt er coronavariant die tegen ons vaccin bestand is” (25/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Waarschijnlijk komt er een coronavariant die tegen ons vaccin bestand is.” Die weinig opbeurende boodschap bracht Pfizer-CEO Albert Bourla in een interview met Fox News. Het goede nieuws is dat dan binnen de drie maanden een vaccin op de markt kan komen dat wel zal werken.
  [naar artikel]
 37. Beide partijen beschuldigen elkaar van schendingen tijdelijk bestand in Jemen (20/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Ondanks het tijdelijke bestand dat in Jemen was afgekondigd, hebben er vandaag in delen van het land beschietingen en raketaanvallen
  [naar artikel]
 38. Pfizer-CEO: ‘Waarschijnlijk komt er een coronavariant die tegen ons vaccin bestand is’ (26/08/2021 - De Morgen)
  ‘Waarschijnlijk komt er op een dag een coronavariant die tegen ons vaccin bestand is.’ Het is een weinig opbeurende boodschap die Pfizer-CEO Albert Bourla bracht in een interview met Fox News. Maar er is ook goed nieuws, want als die variant er komt kan er binnen de drie maanden een nieuw werkzaam vaccin op de markt zijn.
  [naar artikel]
 39. Windplan moet zorgen voor 2.500 MW vermogen tegen 2025 in Vlaanderen (11/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Vlaamse regering heeft vrijdag het Windplan van minister van Energie Zuhal Demir goedgekeurd. Dat moet ervoor zorgen dat we in 2025, het jaar van de sluiting van de kerncentrales, aan een geïnstalleerd vermogen van 2.500 MW zitten.
  [naar artikel]
 40. Bert Anciaux over 2020: "Onze rusthuisbewoners weer goesting in het leven geven is grootste uitdaging" (22/12/2020 - VRT NWS)
  De bewoners van zijn woonzorgcentrum De Overbron in Neder-over-Heembeek ook mentaal gezond houden en hen opnieuw zin in het leven geven. Dat vindt senator en rusthuisdirecteur Bert Anciaux (SP.A) de grootste uitdaging van het afgelopen jaar. "Ik zei gisteren nog tegen één van onze verplegers: "Jullie moeten ervoor zorgen dat ze gezond blijven. Ik moet ervoor zorgen dat ze gelukkig zijn." Daar steken we samen veel energie in."
  [naar artikel]
 41. Beukenbomen in Zoniënwoud vervangen omdat ze niet bestand zijn tegen klimaatverandering? "Slecht idee." (15/06/2019 - VRT NWS)
  Het Brussels Gewest wil ongeveer een derde van de beukenbomen in het Brusselse deel van het Zoniënwoud gedeeltelijk vervangen door wintereiken. Die zouden beter bestand zijn tegen de gevolgen van de klimaatverandering, zo luidt het argument. Maar volgens bosexpert Martin Hermy van de KU Leuven gaat dat argument niet op.
  [naar artikel]
 42. Cocaïnedealer met bestand van 233 klanten betrapt (08/06/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Een man uit Mechelen hangt achttien maanden cel boven het hoofd wegens de handel in cocaïne. De Mechelaar gaf de feiten toe en zei dat hij het klantenbestand van een dealer had overgenomen. Een bestand waarin 233 klanten zaten.
  [naar artikel]
 43. Franse president Macron brengt kemphanen in Libië tot een bestand (25/07/2017 - De Redactie)
  De internationaal erkende regering van Libië die enkel het westen controleert, heeft een bestand gesloten met maarschalk Khalifa Haftar, die sterk staat in het oosten van het land.
  [naar artikel]
 44. VN-konvooien raken Aleppo niet binnen (17/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Syrische rebellen waarschuwen dat het bestand in de Syrische burgeroorlog niet zal standhouden. Het bestand ging maandagavond in op initiatief
  [naar artikel]
 45. VN-konvooien raken Aleppo niet binnen (17/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Syrische rebellen waarschuwen dat het bestand in de Syrische burgeroorlog niet zal standhouden. Het bestand ging maandagavond in op initiatief
  [naar artikel]
 46. Groen en Ecolo willen vliegverbod over kerncentrales: “Ze zijn niet bestand tegen zware vliegtuigcrash” (21/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Belgische kerncentrales zijn niet bestand tegen een zware vliegtuigcrash. Dat zeggen Groen-Kamerlid Tinne Van der Straeten en Ecolo-Kamerlid...
  [naar artikel]
 47. En waarom zou het bestand in Syrië nu wel standhouden? (10/09/2016 - De Redactie)
  De VN, de VS en Rusland zijn het eens geworden over de modaliteiten van een staakt-het-vuren. Het is echter niet het eerste bestand en de vraag is waarom dit wel zou standhouden.
  [naar artikel]
 48. Belgische pensioenfondsen zijn bestand tegen extreme economische schokken (17/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  We moeten ons voorlopig niet te veel zorgen maken over ons pensioen. De Belgische pensioenfondsen houden stand, ook onder extreem gespannen economische omstandigheden. Dat blijkt uit de Europese stresstest voor pensioenfondsen die vandaag/dinsdag werd gepubliceerd.
  [naar artikel]
 49. Belgische pensioenfondsen zijn bestand tegen extreme economische schokken (17/12/2019 - Het Nieuwsblad)
  We moeten ons voorlopig niet te veel zorgen maken over ons pensioen. De Belgische pensioenfondsen houden stand, ook onder extreem gespannen economische omstandigheden. Dat blijkt uit de Europese stresstest voor pensioenfondsen die vandaag/dinsdag werd gepubliceerd.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.