Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 October 2021
21:54 uur

Benoeming van nieuwe Actiris-directeur onder vuur: kreeg kabinetschef vroegtijdig toegang tot vacature?

Het Nieuwsblad

13/10/2021 - 16:13

Bij de benoeming van de nieuwe directeur van de Brusselse arbeidsbemiddelingsdienst Actiris is mogelijk niet alles volgens het boekje gelopen. Er rijzen vragen, nadat de Brusselse Franstalige mediazender BX1 beweert dat de voornaamste kandidaat, Cristina Amboldi, adjunct-kabinetschef van minister van Werk Bernard Clerfayt, vroegtijdig toegang had tot de vacaturedocumenten.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Vraagtekens bij benoeming nieuwe directeur Actiris (13/10/2021 - De Tijd)
  16:26 Bij de benoeming van de nieuwe directeur van de Brusselse arbeidsbemiddelingsdienst Actiris is mogelijk niet alles volgens het boekje gelopen.
  [naar artikel]
 2. Actiris schrapt vacature van koerierbedrijf Deliveroo wegens "ongepast gebruik" (16/01/2018 - VRT NWS)
  De Brusselse dienst voor arbeidsbemiddeling Actiris schrapt tijdelijk een werkaanbieding van koerierbedrijf Deliveroo. De vacature vermeldt een statuut als loontrekkende, maar Actiris vermoedt dat dat niet klopt. 
  [naar artikel]
 3. Topbenoeming kabinetschef Homans onder vuur (13/07/2016 - De Standaard)
  Groen heeft ernstige vragen bij de benoeming van de kabinetschef van minister Homans aan de top van de Vlaamse administratie. Aanleiding is de bedenkelijke motivatie van de regering zelf, zo schrijft De Standaard.
  [naar artikel]
 4. Website Actiris heeft vacature voor... terrorist (03/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een jobaanbieding die vandaag op de website van Actiris verscheen, deed heel wat verontwaardigde ogen opentrekken. Op de website stond te lezen hoe...
  [naar artikel]
 5. Ex-kabinetschef Magnette nieuwe financieel directeur NMBS (30/10/2020 - De Tijd)
  09:49 Met Renaud Lorand, de vroegere kabinetschef van Paul Magnette (PS), kiest de NMBS opnieuw voor een machtige ex-cabinetard als financieel directeur.
  [naar artikel]
 6. Senaat bevestigt benoeming Christopher Wray als nieuwe directeur van FBI (02/08/2017 - Knack)
  De Amerikaanse Senaat heeft dinsdag met een overduidelijke meerderheid de benoeming van Christopher Wray als nieuwe directeur van de Amerikaanse federale politie FBI bevestigd.
  [naar artikel]
 7. 'Kritiek op benoeming ambassadeur die geen diplomaat is' (28/02/2018 - De Tijd)
  07:47 De benoeming van Dirk Achten, voormalig kabinetschef van Karel De Gucht (Open VLD), tot ambassadeur in Nederland zorgt voor tandengeknars bij diplomaten.
  [naar artikel]
 8. Geens maakte fout bij vacature toprechter, vindt hof van beroep (20/02/2019 - De Standaard)
  De toekomstige voorzitter van het tweetalige hof van beroep in Brussel is enkel Franstalig. Aan de bron van haar benoeming ligt een Franstalige vacature die minister van Justitie Koen Geens (CD&V) open stelde. De huidige Franstalige voorzitter van het hof van beroep schreef in een brief aan Geens dat die vacature Nederlandstalig had moeten zijn, vernam De Standaard.
  [naar artikel]
 9. CdH wil Yves Goldstein (PS) “niet zomaar” aanvaarden als topman Citroënmuseum (17/09/2017 - Metro)
  Het cdH is niet a priori gekant tegen de benoeming van PS’er Yves Goldstein als topman van het Brusselse Citroënmuseum, maar vindt dat andere geïnteresseerden op zijn minst hun kandidatuur moeten kunnen indienen. Dat heeft cdH-voorzitter Benoît Lutgen zondag gezegt op L’Invité op RTL-TVI. Het was oppositiepartij MR die vrijdag in een persbericht meldde dat het cdH de benoeming van Goldstein, oud-kabinetschef van minister-president Rudi Vervoort (PS), tot gedelegeerd bestuurder van de stichting Citroën zou hebben geblokkeerd in de Brusselse ministerraad. In regeringskringen werd evenwel ontkend dat de benoeming van Goldstein ‘as such’ op de agenda stond. Hoe dan ook wil cdH de benoeming van Goldstein niet zomaar goedkeuren, gaf partijvoorzitter Lutgen zondag aan. “Ik zeg niet dat mijnheer Goldstein niet de beste is. Maar laten we tenminste anderen de kans geven om museumdirecteur te worden”, aldus Lutgen, die betreurt dat er geen vacature uitgeschreven werd. Voor Lutgen is de geplande benoeming “een mooi voorbeeld van slecht bestuur” van de PS. bron: Belga
  [naar artikel]
 10. Alden Biesen op zoek naar nieuwe directeur (12/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  Er is een vacature voor een nieuwe directeur voor de landcommanderij Alden Biesen. Nadat Lies Kerkhofs twee jaar geleden opstapte als directeur werd haar functie interim ingevuld door adjunct Guy Tilkin.
  [naar artikel]
 11. Trumps benoeming voor CIA-directeur wilde zich terugtrekken (07/05/2018 - Knack)
  Gina Haspel, door Amerikaans president Donald Trump voorgedragen als nieuwe CIA-directeur, heeft vrijdag aan het Witte Huis aangeboden om een stap opzij te zetten. Dat deed ze uit vrees om tijdens haar hoorzitting in de Senaat, die de benoeming nog moet goedkeuren, hard aangepakt te zullen worden. Dat bericht The Washington Post zondag.
  [naar artikel]
 12. Nieuwe MSK-directeur: ‘Ondanks alles denk ik dat ik onder een goed gesternte begin’ (26/03/2021 - De Morgen)
  Het Museum voor Schone Kunsten in Gent kwam drie jaar geleden in opspraak door de Toporovski-affaire. Corona deed de bejubelde Van Eyck-tentoonstelling vroegtijdig sluiten. En de nieuwe directeur Manfred Sellink revalideert nog van een bijna fataal ongeluk. Maar dat kan de goesting niet drukken.
  [naar artikel]
 13. Geens plaatst Franstalige vacature en wordt weer teruggefloten (21/06/2019 - Metro)
  De vacature waarmee de eerste voorzitter van het Brusselse arbeidshof is benoemd, was onwettig. De Raad van State heeft de vacature vernietigd omwille van de taalwet in gerechtszaken. Daardoor ziet het er niet goed uit voor de Franstalige eerste voorzitters van het tweetalige hof van beroep en het arbeidshof. Dat schrijft De Standaard vandaag. In februari ontstond er ­commotie over de benoeming van Laurence Massart als nieuwe eerste voorzitter van het tweetalige Brusselse hof van beroep, een van de belangrijkste functies in de Belgische magistratuur. De magistrate heeft weliswaar de juridische capaciteiten om leiding te geven aan het de rechtbank, maar spreekt ­alleen Frans. Dat botste op weerstand, zeker omdat er vragen waren bij de wettigheid van haar benoeming. Massart kwam aan het hoofd van het hof van beroep via een Franstalige vacature, die in juni vorig jaar was ­opgesteld door minister van Justitie Koen Geens (CD&V). Nochtans had iedereen, inclusief de ­vorige voorzitter van dat hof van beroep, verwacht dat er een Nederlandstalige ­vacature zou komen. De taalrol van opeenvolgende voorzitters is vastgelegd in de wet die het gebruik van talen in rechtszaken regelt: na een Franstalige komt een Nederlandstalige. Tegen de benoeming van Massart loopt intussen een procedure bij de Raad van ­State. Naar alle verwachting zal haar benoeming vernietigd worden. In een zaak die sterk gelijkloopt met die van Massart, heeft de Raad van State woensdag een arrest uitgesproken dat niet veel goeds voor Massart belooft. Het arrest ­vernietigt de Franstalige vacature op basis waarvan de Franstalige eerste voorzitter van het arbeidshof is benoemd, vernam de krant. Volgens de Raad van State had Geens wettelijk een vacature voor een Nederlandstalige eerste voorzitter moeten uitschrijven. bron: Belga Het bericht Geens plaatst Franstalige vacature en wordt weer teruggefloten verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 14. Amerikaanse Senaat akkoord met benoeming Christopher Wray als nieuwe FBI-directeur (02/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse Senaat heeft vandaag met een overduidelijke meerderheid de benoeming van Christopher Wray als nieuwe directeur van de Amerikaanse
  [naar artikel]
 15. Homans noemt aanval op kabinetschef “platte politiek” (13/07/2016 - Het Nieuwsblad)
  Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans is verbolgen over de kritiek op de benoeming van haar kabinetschef tot administrateur-generaal van het agentschap Binnenlands Bestuur. “Onaanvaardbaar en laag bij de grond”, zegt ze.
  [naar artikel]
 16. Benoeming topmagistraten komt op losse schroeven te staan (20/06/2019 - De Standaard)
  De vacature waarmee de eerste voorzitter van het Brusselse arbeidshof is benoemd, was onwettig. De Raad van State heeft de vacature vernietigd omwille van de taalwet in gerechtszaken. Daardoor ziet het er niet goed uit voor de Franstalige eerste voorzitters van het tweetalige hof van beroep en het arbeidshof.
  [naar artikel]
 17. Directrice van Actiris-afdeling ontslagen na vermoedens van gesjoemel (07/08/2018 - VRT NWS)
  De directrice van de afdeling Inspectie van Actiris, de Brusselse openbare tewerkstellingsdienst, is ontslagen. Dat nieuws wordt bevestigd door Actiris. Volgens berichten in verschillende media zou de vrouw ontslagen zijn omdat ze personeel van een sociaal economiebedrijf uit Elsene dat door Actiris gesubsidieerd werd, gratis werken had laten uitvoeren in haar woning.
  [naar artikel]
 18. Brusselse regering verwerpt personeelsplan Actiris (26/10/2018 - Het Nieuwsblad)
  De Brusselse regering heeft het personeelsplan 2018 van de Brusselse arbeidsbemiddelingsdienst Actiris verworpen. Aanleiding zijn twaalf arbeidscontracten die in juli getekend werden en een loonsverhoging inhielden voor de betrokken werknemers die reeds voor Actiris werkten. Zo schrijft L’Echo vrijdag. Volgens Actiris-baas Grégor Chapelle wilde hij met de contracten voorkomen dat de mensen zouden vertrekken.
  [naar artikel]
 19. Nieuwe kabinetschef voor Wouter Beke (24/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Katrien Van Kets wordt de nieuwe kabinetschef van Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V). Van Kets, op dit moment nog adjunct-kabinetschef,...
  [naar artikel]
 20. Na lang zoeken vindt Trump in ultraconservatief Mick Mulvaney nieuwe kabinetschef (16/12/2018 - De Morgen)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft Mick Mulvaney, de huidige directeur van het management- en budgetbureau van het Witte Huis, benoemd tot kabinetschef ad interim. Dat deelt hij vrijdag mee via Twitter. Mulvaney was in het verleden actief als parlementslid en geldt als ultraconservatief.
  [naar artikel]
 21. Ricus Jansegers is nieuwe directeur ‘content’ bij VRT (25/01/2021 - Het Nieuwsblad)
  VRT heeft een nieuwe directeur ‘content’. De vacature in het directiecomité wordt ingevuld door Ricus Jansegers. Hij volgt Peter Claes op die de VRT begin 2020 verliet. In die functie zal hij het creatieve aanbod van de openbare omroep op alle platformen verder ontwikkelen.
  [naar artikel]
 22. Trump verdedigt benoeming nieuwe CIA-directeur na beschuldigingen van foltering (07/05/2018 - Metro)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft vandaag zijn steun uitgesproken voor Gina Haspel, die als eerste vrouw ooit de buitenlandse geheime dienst CIA moet leiden. Trumps blijk van steun komt er nadat er in de Amerikaanse media berichten waren opgedoken over een mogelijke terugtrekking van Haspel, omdat ze vreest in de Senaat hard te worden aangepakt over haar rol bij omstreden ondervragingstechnieken van de CIA. “Mijn zeer gerespecteerde kandidate als CIA-directeur, Gina Haspel, ligt onder vuur omdat ze te hard optreedt tegen terroristen. Stel je voor, in deze erg gevaarlijke tijden hebben we een hooggekwalificeerde persoon, een vrouw, die de Democraten weg willen omdat ze te hard optreedt tegen het terrorisme”, zo deelde Trump vandaag mee in een van zijn vele tweets. Trump had in maart aangekondigd dat hij Haspel wilde benoemen tot nieuwe directeur van de CIA. In een stoelendans als gevolg van de aanhoudende ontslagen in Trumps entourage moet zij de plaats innemen van Mike Pompeo, die op zijn beurt Rex Tillerson was opgevolgd als minister van Buitenlandse Zaken. Maar voor haar benoeming officieel wordt gemaakt, moet er nog een hele procedure worden afgehaspeld. Zo moet ze woensdag ondervraagd worden door de Senaat. De krant Washington Post had gisteren geschreven dat die ondervraging voor grondige twijfels had gezorgd bij de 61-jarige Haspel. Ze zou te kennen hebben gegeven dat ze zich wil terugtrekken, uit vrees om tijdens de hoorzitting hard te worden aangepakt over haar rol bij een omstreden ondervragingsprogramma van de CIA. Daarbij werd in de nasleep van de aanslagen op 11 september 2001 in New York onder meer gebruikgemaakt van de marteltechniek waterboarding op terrorismeverdachten. Nog volgens Washington Post zou Trump erop hebben aangedrongen toch door te gaan met de benoeming. Verschillende Democraten hebben al aangekondigd dat ze zich tegen de benoeming van Haspel zullen verzetten. Bron: Belga   Het bericht Trump verdedigt benoeming nieuwe CIA-directeur na beschuldigingen van foltering verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 23. Trump verdedigt benoeming nieuwe CIA-directeur na beschuldigingen van foltering (07/05/2018 - Metro)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft vandaag zijn steun uitgesproken voor Gina Haspel, die als eerste vrouw ooit de buitenlandse geheime dienst CIA moet leiden. Trumps blijk van steun komt er nadat er in de Amerikaanse media berichten waren opgedoken over een mogelijke terugtrekking van Haspel, omdat ze vreest in de Senaat hard te worden aangepakt over haar rol bij omstreden ondervragingstechnieken van de CIA. “Mijn zeer gerespecteerde kandidate als CIA-directeur, Gina Haspel, ligt onder vuur omdat ze te hard optreedt tegen terroristen. Stel je voor, in deze erg gevaarlijke tijden hebben we een hooggekwalificeerde persoon, een vrouw, die de Democraten weg willen omdat ze te hard optreedt tegen het terrorisme”, zo deelde Trump vandaag mee in een van zijn vele tweets. Trump had in maart aangekondigd dat hij Haspel wilde benoemen tot nieuwe directeur van de CIA. In een stoelendans als gevolg van de aanhoudende ontslagen in Trumps entourage moet zij de plaats innemen van Mike Pompeo, die op zijn beurt Rex Tillerson was opgevolgd als minister van Buitenlandse Zaken. Maar voor haar benoeming officieel wordt gemaakt, moet er nog een hele procedure worden afgehaspeld. Zo moet ze woensdag ondervraagd worden door de Senaat. De krant Washington Post had gisteren geschreven dat die ondervraging voor grondige twijfels had gezorgd bij de 61-jarige Haspel. Ze zou te kennen hebben gegeven dat ze zich wil terugtrekken, uit vrees om tijdens de hoorzitting hard te worden aangepakt over haar rol bij een omstreden ondervragingsprogramma van de CIA. Daarbij werd in de nasleep van de aanslagen op 11 september 2001 in New York onder meer gebruikgemaakt van de marteltechniek waterboarding op terrorismeverdachten. Nog volgens Washington Post zou Trump erop hebben aangedrongen toch door te gaan met de benoeming. Verschillende Democraten hebben al aangekondigd dat ze zich tegen de benoeming van Haspel zullen verzetten. Bron: Belga   Het bericht Trump verdedigt benoeming nieuwe CIA-directeur na beschuldigingen van foltering verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 24. Francisca Bostyn wordt nieuwe kabinetschef Geens (31/05/2017 - De Standaard)
  Francisca Bostyn (39), de huidige veiligheidsadviseur van Justitieminister Koen Geens (CD&V), wordt zijn nieuwe kabinetschef. Tot 1 november neemt ze een duorol op met afscheidnemend kabinetschef Vincent Houssiau, die naar het Paleis vertrekt.
  [naar artikel]
 25. Koning Filip krijgt nieuwe kabinetschef (25/02/2017 - Het Nieuwsblad)
  Frans van Daele zwaait deze zomer af als kabinetschef van koning Filip. Dat laat het Paleis weten in een mededeling. Hij wordt vervangen door Vincent Houssiau, op dit moment kabinetschef van justitieminister Geens.
  [naar artikel]
 26. Nieuwe kabinetschef voor koning Filip (25/02/2017 - De Standaard)
  Frans van Daele zwaait deze zomer af als kabinetschef van koning Filip. Dat laat het Paleis weten in een mededeling. Hij wordt vervangen door Vincent Houssiau, op dit moment kabinetschef van justitieminister Geens.
  [naar artikel]
 27. Koning Filip krijgt nieuwe kabinetschef (25/02/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Frans van Daele zwaait deze zomer af als kabinetschef van koning Filip. Dat laat het Paleis weten in een mededeling. Hij wordt vervangen door Vincent Houssiau, op dit moment kabinetschef van justitieminister Geens.
  [naar artikel]
 28. Koning Filip krijgt nieuwe kabinetschef (25/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Frans van Daele zwaait deze zomer af als kabinetschef van koning Filip. Dat laat het Paleis weten in een mededeling. Hij wordt vervangen door Vincent Houssiau, op dit moment kabinetschef van justitieminister Geens.
  [naar artikel]
 29. Kabinetschef Ben Weyts wordt nieuwe regeringscommissaris bij VRT (20/11/2020 - Express)
  Jeroen Tiebout, de kabinetschef van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA), volgt Rudi De Kerpel op als regeringscommissaris bij... The post Kabinetschef Ben Weyts wordt nieuwe regeringscommissaris bij VRT appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 30. Afschaffing vaste benoeming wakkert vuur alleen maar aan (07/04/2019 - De Morgen)
  Specifiek bij de overheidsvakbonden veroorzaakt de 'afschaffing' van de vaste benoeming van ambtenaren heel wat wrevel. De maatregel geldt wel alleen voor nieuwe aanwervingen, en bovendien blijven de zogenoemde 'gezagsfuncties' wel vastbenoemd.
  [naar artikel]
 31. Groen en N-VA botsen over benoeming kabinetchef Homans tot topambtenaar (13/07/2016 - De Redactie)
  Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans (N-VA) reageert boos op de aantijgingen van Groen als zou de benoeming van haar kabinetschef tot Vlaams topambtenaar niet correct zijn verlopen. Groen houdt voet bij stuk.
  [naar artikel]
 32. ING België krijgt nieuwe financiële topman (15/11/2018 - De Tijd)
  15:32 Nu Hans De Munck de vacature voor financieel directeur invult, moet de bankgroep enkel nog op zoek naar een nieuwe informaticadirecteur.
  [naar artikel]
 33. Ex-gedeputeerde Vlaams-Brabant wordt kabinetschef van gouverneur (12/09/2017 - Metro)
  Tom Troch (sp.a) heeft ontslag genomen uit de Vlaams-Brabantse provincieraad. Hij wordt vanaf volgende week kabinetschef van gouverneur Lodewijk De Witte. Troch was provincieraadslid sinds 2006. In de periode 2006-2009 was hij gedeputeerde. Momenteel bekleedt hij een schepenambt in de gemeente Londerzeel. In de provincieraad wordt hij opgevolgd door partijgenoot Roel Anciaux. Als kabinetschef van De Witte volgt Troch Bert Carleer op die directeur wordt bij Havicrem. Troch blijft in zijn nieuwe functie schepen in Londerzeel, waar hij onder meer bevoegd is voor ruimtelijke ordening, stedenbouw, mobiliteit en verkeer. “Met de gouverneur heb ik duidelijke afspraken gemaakt dat ik geen dossiers zal behandelen die betrekking hebben op Londerzeel”, aldus Troch. bron: Belga
  [naar artikel]
 34. Lieten onder vuur voor zoektocht naar nieuwe VRT-baas (06/04/2019 - De Morgen)
  Minister van Media Ingrid Lieten (sp.a) werd gisteren zwaar op de korrel genomen in het Vlaams Parlement over de benoeming van de nieuwe VRT-baas. Lieten riep op tot meer discretie in het dossier.
  [naar artikel]
 35. Lopende zaken of niet: regering benoemt kabinetschef De Croo tot topman Buitenlandse Zaken (13/11/2019 - Knack)
  Peter Moors, de kabinetschef van minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo (Open Vld), wordt voorzitter van het directiecomité van de Federale Overheidsdienst (FOD) Buitenlandse Zaken. Dat meldt de VRT en wordt in regeringskringen bevestigd. De ministerraad keurde de benoeming goed, ondanks lopende zaken, en riep daarvoor de hoogdringendheid in.
  [naar artikel]
 36. Baas Gevangeniswezen moet opstappen: benoeming in strijd met taalevenwicht (12/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De regering moet op zoek naar een nieuwe directeur-generaal voor het Gevangeniswezen. De benoeming van Rudy Van de Voorde is geschorst omdat die in strijd blijkt met het vereiste taalevenwicht binnen het directiecomité, schrijft Het Nieuwsblad zaterdag.
  [naar artikel]
 37. Regering bevestigt omstreden benoeming Steven Vanackere bij Nationale Bank (15/11/2018 - VRT NWS)
  Het kernkabinet heeft de benoeming van Steven Vanackere (CD&V) als directeur bij de Nationale Bank (NBB) bevestigd. Zijn benoeming was omstreden omdat hij de laatste vrouw in het directiecomité van de NBB vervangt.
  [naar artikel]
 38. Ook CD&V mort over benoemingsbesluit kabinetschef Homans (14/07/2016 - De Redactie)
  Onder meer CD&V-parlementslid Ward Kennes vroeg zich af waarom er werd gekozen voor een vaste benoeming, terwijl N-VA in het verleden vaak kritiek uitte op dat systeem. Alle parlementsleden waren het er wel over eens dat de procedure bij het selectiebureau correct is verlopen.
  [naar artikel]
 39. Geens plaatst Franstalige vacature en wordt weer teruggefloten (21/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De vacature waarmee de eerste voorzitter van het Brusselse arbeidshof is benoemd, was onwettig. De Raad van State heeft de vacature vernietigd...
  [naar artikel]
 40. Kabinetschef Bourgeois wordt topambtenaar (30/11/2018 - Metro)
  Mark Andries, de kabinetschef van Vlaams minister-president Geert Bourgeois, wordt vanaf 1 januari 2019 administrateur-generaal bij het Agentschap Innoveren en Ondernemen. Dat heeft de Vlaamse regering beslist. Met Mark Andries verliest Bourgeois zijn jarenlange rechterhand en trouwe luitenant. Andries is namelijk al sinds 2004 kabinetschef van Bourgeois. Hij wordt door vriend en vijand geprezen om zijn doorgedreven dossierkennis. Er zijn ook weinig N-VA-cabinetards die kunnen terugvallen op het uitgebreide netwerk en de Wetstraatervaring van Andries. Voor hij een politieke tandem vormde met Bourgeois was Andries onder meer onderzoeksassistent aan het Centrum voor Sociaal Beleid (UA) en medewerker van het Vlaams Economisch Verbond (later Voka), waarvan hij in 2001 adjunct-directeur werd. bron: Belga Het bericht Kabinetschef Bourgeois wordt topambtenaar verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 41. Actiris breidt jongerengarantie uit naar alle nieuwe ingeschrevenen (25/01/2019 - VRT NWS)
  Het beheerscomité van Actiris heeft donderdagvoormiddag beslist om de jongerengarantie uit de breiden tot alle nieuwe ingeschreven werkzoekenden. Het aantal werkzoekenden die daardoor in aanmerking komen voor de maatregel stijgt daarvoor van een 10.000 tot 12.000 naar 24.000 per jaar. Dat bevestigde de woordvoerder van de Brusselse arbeidsbemiddelingsdienst.
  [naar artikel]
 42. Ook N-VA besmet met Belgische benoemingsziekte (13/07/2016 - Apache)
  Met de omstreden benoeming van de kabinetschef van minister Homans is de grootste Vlaamse partij allesbehalve aan haar proefstuk toe.
  [naar artikel]
 43. Oud-kabinetschef Reynders ruilt NMBS voor luchtvaart (27/10/2020 - De Tijd)
  14:49 Financieel directeur Olivier Henin, een vroegere kabinetschef van Didier Reynders, ruilt de NMBS in voor het luchtvaartbedrijf Blueberry.
  [naar artikel]
 44. Zo scoor je die droomjob, met of zonder vacature (19/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging maar valt er in het bedrijf van je dromen geen vacature te bespeuren? Niet getreurd, je kan nog altijd...
  [naar artikel]
 45. Hilde Claes ziet probleem niet: “Ik heb de wet gevolgd” (07/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  De Hasseltse burgemeester Hilde Claes (sp.a) ligt onder vuur omdat het bedrijfje van de partner van haar kabinetschef een opdracht kreeg van de stad. Coalitiepartner CD&V is daar niet blij mee. Claes zelf ziet het probleem niet. “Ik heb de wet gevolgd”, zegt ze.
  [naar artikel]
 46. Buurtwinkel onder vuur: scholieren van ‘armere’ school krijgen slechts beperkte toegang, leerlingen van ‘rijkere’ school mogen wel gewoon naar binnen (20/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een buurtwinkel in de Engelse stad Bath ligt onder vuur voor hun opmerkelijke toegangsbeleid. Scholieren van de nabijgelegen (openbare) Ralph Allen...
  [naar artikel]
 47. Felle kritiek op benoeming Mugabe tot WHO-ambassadeur: "Beschamend" (21/10/2017 - VRT NWS)
  De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) ligt zwaar onder vuur na de benoeming van president van Zimbabwe Robert Mugabe als goodwill-ambassadeur. "Beschamend" en "misselijkmakend", zo klinkt de kritiek op zijn aanstelling.
  [naar artikel]
 48. WHO trekt benoeming van Mugabe als goodwillambassadeur weer in (22/10/2017 - Metro)
  De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft de omstreden benoeming van de Zimbwaanse president Robert Mugabe als goodwillambassadeur alweer ingetrokken. Dat blijkt vandaag uit een statement die VN-organisatie heeft verspreid. De benoeming van Mugabe werd de voorbije dagen fel bekritiseerd. De WHO had deze week de 93-jarige Mugabe aangeduid als goodwillambassadeur voor de strijd tegen niet-besmettelijke ziektes in Afrika. Maar die benoeming zorgde meteen voor heel wat controverse. Mensenrechtenorganisaties en de Zimbabwaanse oppositie hadden forse kritiek en deden de benoeming af als “gênant” en “belachelijk”. Ze wezen er ook op dat de gezondheidsvoorzieningen in Zimbabwe erop achteruit zijn gegaan tijdens het 37 jaar durende autoritair bewind van Mugabe. Zo laten Mugabe en zijn familieleden zich bij medische problemen in Singapore verzorgen. Als gevolg van de kritiek krabbelt de Ethiopiër Tedros Adhanom Ghebreyesus, de directeur-generaal van de WHO, nu terug. “De voorbije dagen heb ik nagedacht over mijn benoeming van president Robert Mugabe als goodwillambassadeur”, zo schrijft hij in een mededeling op de website van de organisatie. “Als gevolg daarvan heb ik die benoeming herroepen.” De beslissing om het goodwillambassadeurschap van Mugabe weer in te trekken, werd volgens Tedros genomen in samenspraak met de Zimbabwaanse regering en “in het belang van de WHO”. “Ik dank iedereen die zijn bezorgdheid heeft geuit en zijn mening kenbaar heeft gemaakt”, aldus nog de WHO-topman, die als gevolg van het benoemen van Mugabe eveneens onder vuur heeft gelegen. bron: Belga
  [naar artikel]
 49. Benoeming Vanackere breekt CD&V zuur op (03/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  BrusselDe benoeming van oud-minister Steven Vanackere (CD&V) tot nieuwe directeur van de Nationale Bank van België breekt zijn partij zuur op. Regeringspartners N-VA en Open Vld zetten CD&V vol in de wind. Dat er met het verdwijnen van Marcia De Wachter geen enkele vrouw meer in het directiecomité van de Nationale Bank zit, zet ook kwaad bloed binnen de eigen christendemocratische rangen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.