Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

24 October 2021
00:04 uur

Duur gas jaagt ook prijzen van bouwmaterialen hoger

Express

13/10/2021 - 16:44

Lees dit artikel: Duur gas jaagt ook prijzen van bouwmaterialen hoger De economen van ING waarschuwen voor een neveneffect van de hoog opgelopen gasprijzen: ook bouwmaterialen als bakstenen en cement zouden wel eens flink duurder kunnen worden. Wie bouwplannen heeft, informeert best eens naar de prijsverwachtingen voor de voorziene bakstenen of het cement. Want anders dreigen er onaangename verrassingen. De ING-studiedienst wijst er in een marktanalyse […] Lees dit artikel: Duur gas jaagt ook prijzen van bouwmaterialen hoger


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Worden bouwmaterialen straks weer betaalbaar of zijn de prijsstijgingen permanent? (18/10/2021 - De Morgen)
  Wie verbouwt, heeft het waarschijnlijk gemerkt in zijn portefeuille. De prijzen van bouwmaterialen gaan al maandenlang door het dak. Maar hoe komt dat? En is er beterschap op komst?
  [naar artikel]
 2. Dure olie jaagt inflatie de hoogte in (11/04/2019 - De Morgen)
  Voor de werknemer hebben de hoge prijzen aan de benzinepomp op termijn doorgaans een gunstige invloed. De automatische loonindexering zorgt ervoor dat hogere prijzen gecompenseerd worden door een (iets) hoger loon. Maar voor bedrijven betekent het een bijkomende handicap.
  [naar artikel]
 3. Auto’s, bouwmaterialen, elektronica: corona zorgt voor lange wachttijden én hogere prijzen. Check hier hoelang en hoe duur (29/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Heeft uw koffiezet het begeven en zoekt u een vervanger? Weken wachten. Of wat dacht u van een nieuwe auto? Pas op te halen in maart 2022. Een Playstation 5 om de tijd te doden dan maar? Levertijd simpelweg ongekend. De vaccinatiecampagne mag dan wel opschieten, de economische naweeën van de pandemie zullen we nog jaren voelen. En dat heeft ook z’n effect op de prijzen. Een overzicht.
  [naar artikel]
 4. Big Tech jaagt Wall Street hoger (25/09/2020 - Express)
  De Amerikaanse aandelenbeurzen klimmen vrijdag flink hoger, nadat techaandelen herstellen van de zware verliezen deze maand. Toch kan Wall Street... The post Big Tech jaagt Wall Street hoger appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 5. S&P 500 zet nieuw record neer; Salesforce jaagt Dow hoger (26/08/2020 - Express)
  De Amerikaanse aandelenbeurzen gaan ook woensdag opnieuw hoger. Deel van dat succes komt op het techbedrijf Salesforce dat nu Exxon... The post S&P 500 zet nieuw record neer; Salesforce jaagt Dow hoger appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 6. Wall Street: Big Tech jaagt aandelenbeurzen nog maar een hoger (31/07/2020 - Express)
  De Dow Jones Industrial Average sluit vrijdag 114 punten hoger, een winst van 0,44 procent. Ook de S&P 500 en... The post Wall Street: Big Tech jaagt aandelenbeurzen nog maar een hoger appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 7. Prijsstijgingen tot wel 50 procent: deze bouwmaterialen zijn duurder als gevolg van de coronacrisis (15/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Hout, staal, isolatie... De prijs van bouwmaterialen is al een jaar aan een forse opmars bezig. In bepaalde gevallen gaat het zelfs om een verdubbeling van de oorspronkelijk kostprijs. Wie bouwt en verbouwt ziet de rekening dus plots een stuk hoger uitvallen. Bouwsite Livios geeft meer toelichting bij de situatie.
  [naar artikel]
 8. Trump jaagt Wall Street hoger met hoop op productievermindering oliemarkten (02/04/2020 - Express)
  De Amerikaanse beursindex Dow Jones klimt woensdag 470 punten hoger, een winst van 2,2%.Vooral olie-aandelen deden het goed nadat de... The post Trump jaagt Wall Street hoger met hoop op productievermindering oliemarkten appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 9. Bouwsector verwacht dat nieuwbouw en renovatie nog duurder worden: “Einde van hogere prijzen voor bouwmaterialen nog helemaal niet in zicht” (18/05/2021 - Het Nieuwsblad)
  De bouwsector verwacht dat zowel nieuwbouw als renovatie de volgende maanden nog duurder wordt. In een jaar tijd zijn de prijzen voor bouwmaterialen al gemiddeld met 13 procent gestegen. En volgens de Confederatie Bouw “is het einde van de prijsstijgingen nog helemaal niet in zicht”. Een vijfde van de leden verwacht de komende drie maanden zelfs nog eens een stijging van 15 procent én meer.
  [naar artikel]
 10. “Wanneer we dat raam komen plaatsen? we weten het zelf niet: almaar meer krapte aan bouwmaterialen (28/06/2021 - Het Nieuwsblad)
  Wie bouwt of verbouwt, kan maar beter zeer zen worden. Wereldwijd heerst een immense schaarste aan bouwmaterialen, waardoor wachttijden maanden oplopen. Hout, isolatiemateriaal, dakpannen, dichtingsproducten, verf…. de vraag ernaar is veel groter dan het aanbod. Steek het op corona en weet: dit duurt nog tot begin volgend jaar en tot dan blijven de prijzen stijgen.
  [naar artikel]
 11. Amazon jaagt Nasdaq meer dan 2,5 procent hoger (20/07/2020 - Express)
  De Amerikaanse techbeurs Nasdaq gaat maandag 2,51 procent hoger, met Amazon als absolute uitblinker. Het aandeel van de Amerikaanse webwinkel... The post Amazon jaagt Nasdaq meer dan 2,5 procent hoger appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 12. Hoop op nieuwe stimulus jaagt Amerikaanse aandelenbeurzen opnieuw hoger (22/07/2020 - Express)
  De Amerikaanse aandelebeurzen gaan woensdag opnieuw hoger, nu een deal over een nieuw stimulusprogramma in de maak lijkt en de... The post Hoop op nieuwe stimulus jaagt Amerikaanse aandelenbeurzen opnieuw hoger appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 13. Techbeurs Nasdaq jaagt Wall Street hoger (21/05/2020 - Express)
  De Amerikaanse aandelenbeurzen boekten woensdag flinke winsten, met dank vooral aan de techaandelen en de Nasdaq. De Dow Jones index... The post Techbeurs Nasdaq jaagt Wall Street hoger appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 14. Hoop op vaccin jaagt Dow Jones 911 punten hoger (18/05/2020 - Express)
  De Amerikaanse beursindexen boeken maandag flinke winsten nadat vroeg op de dag bekendraakte dat tests voor een vaccin tegen het... The post Hoop op vaccin jaagt Dow Jones 911 punten hoger appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 15. Huizen duur in Leuven, appartementen duur in Gent (18/02/2020 - Express)
  In de Vlaamse provinciehoofdsteden zijn huizen het duurst in Leuven en appartementen in Gent. Dat blijkt uit de vastgoedbarometer van de notarissenfederatie. De Federatie van het Notariaat (Fednot) vergeleek de prijzen voor vastgoed in Antwerpen, Brugge, Gent, Hasselt en Leuven. Woonhuizen zijn vorig jaar in de vijf Vlaamse provinciehoofdsteden een stuk duurder geworden. De prijzen […] The post Huizen duur in Leuven, appartementen duur in Gent appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 16. Hitte stuwt kostprijs bouwmaterialen omhoog (11/08/2020 - Express)
  Leveranciers van bouwmaterialen zijn genoodzaakt een extra droogtetoeslag aan te rekenen, weet De Tijd. Het lage waterpeil in de Rijn... The post Hitte stuwt kostprijs bouwmaterialen omhoog appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 17. Bouwmaterialen gestolen (17/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  De politie kreeg vrijdagavond een melding binnen van een diefstal van bouwmaterialen op een werf in de Spilstraat in Genk.
  [naar artikel]
 18. Boysband BTS jaagt verkopen bij McDonald’s hoger, Belg krijgt topfunctie (28/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Boysband BTS jaagt verkopen bij McDonald’s hoger, Belg krijgt topfunctie ’s Werelds grootste fastfoodketen McDonald’s boekt weer meer omzet dan voor de coronapandemie. Dat blijkt woensdag uit de resultaten van het Amerikaanse bedrijf. De Zuid-Koreaanse boysband BTS krijgt een speciale vermelding. Tijdens het tweede kwartaal van 2021 kwam de omzet van de hamburgerketen uit op 5,9 miljard dollar. Daarmee presteerde hij beter dan analisten in […] Lees dit artikel: Boysband BTS jaagt verkopen bij McDonald’s hoger, Belg krijgt topfunctie
  [naar artikel]
 19. Bouwmaterialen gestolen (21/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  De politie kreeg woensdag een melding van een inbraak op een werf in de Kortestraat in Genk. Daar verdwenen verschillende bouwmaterialen. (ppn)
  [naar artikel]
 20. Bouwmaterialen gestolen (18/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  Dieven verschaften zich toegang tot een werf aan de Grote Baan en stalen bouwmaterialen. Dat stelden ze dinsdag om 8.45 uur vast.
  [naar artikel]
 21. Stel je je renovatie best uit nu prijzen van materialen stijgen? Jouw vragen over (ver)bouwen beantwoord (21/10/2021 - VRT NWS)
  De bouwsector kampt met stijgende prijzen en een tekort aan bouwmaterialen. Volgens een studie van Bouwunie lopen de projecten van acht op de tien schrijnwerkers daardoor vertraging op. Ook Niko Demeester, directeur van de Confederatie Bouw, bevestigt het probleem. We legden jullie vragen aan hem voor in #steljevraag.
  [naar artikel]
 22. Exit Bernie Sanders jaagt Wall Street 3,4 procent hoger (08/04/2020 - Express)
  De Amerikaanse aandelenbeurzen gaan woensdag flink vooruit op het bericht dat Bernie Sanders uit de race voor de Democratische presidentsnominatie... The post Exit Bernie Sanders jaagt Wall Street 3,4 procent hoger appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 23. Explosie in Libië jaagt olieprijs hoger (27/12/2017 - De Tijd)
  08:38 De prijs van een vat Brent-olie schoot gisteren 2,7 procent hoger tot boven 67 dollar, het hoogste peil sinds mei 2015.
  [naar artikel]
 24. Duur koper zet Azië op winst (27/12/2017 - De Tijd)
  07:38 De Aziatische beurzen gaan hoger dankzij stijgende prijzen voor koper en olie. De Europese beurzen openen na het kerstreces weer de deuren. Hamon blijft geschorst.
  [naar artikel]
 25. Prijzen in supermarkten tot 6,6 procent hoger door coronavirus (04/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  De economische gevolgen van het coronavirus laten zich voelen in de supermarkten. Dat heeft consumentenorganisatie Test Aankoop berekend. De voorbije week lagen de prijzen 6,6 procent hoger dan anders.
  [naar artikel]
 26. Hittegolf maakt bouwmaterialen duurder (11/08/2020 - De Tijd)
  01:05 Tal van leveranciers van bouwmaterialen rekenen een extra droogtetoeslag aan. Door het lage waterpeil in de Rijn kunnen hun schepen niet meer volgeladen uit Duitsland tot in Vlaanderen varen.
  [naar artikel]
 27. Magisch-realistische kunst met bouwmaterialen (30/09/2021 - De Tijd)
  20:38 Kunstenaar Paul Casaer bouwde De Garage in Mechelen om tot een tentoonstellingspark voor zijn nieuwe expo 'All we can get'. Met ijzeren bouwmaterialen en voorwerpen creëert hij sculpturen die estheti...
  [naar artikel]
 28. Beurzen trekken hoger (08/05/2020 - De Tijd)
  06:23 De hoop op een kickstart voor de economie jaagt beurzen hoger. 'Stay-at-home'-techaandelen brachten Nasdaq op jaarwinst. In Brussel openen VGP en ING de boeken.
  [naar artikel]
 29. Falende gesprekken OPEC+ jaagt olieprijzen hoger tot hoogste niveau in bijna drie jaar (06/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Falende gesprekken OPEC+ jaagt olieprijzen hoger tot hoogste niveau in bijna drie jaar De olieprijs is gestegen tot het hoogste niveau in bijna drie jaar nadat het oliekartel OPEC en bondgenoten als Rusland (OPEC+) er niet zijn in geslaagd om tot een olie-akkoord te komen. De gesprekken zijn voor onbeperkte tijd uitgesteld. De olieproducerende landen hebben geen akkoord bereikt over het productiebeleid voor augustus en daarna. De Verenigde […] Lees dit artikel: Falende gesprekken OPEC+ jaagt olieprijzen hoger tot hoogste niveau in bijna drie jaar
  [naar artikel]
 30. Bouwmaterialen uit opslagplaats gestolen (27/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Onbekenden konden zich toegang verschaffen tot een opslagplaats in de Armand Hertzstraat in Hasselt. Vervolgens stalen ze bouwmaterialen. Het feit werd maandag om 11.30 uur bij de politie gemeld.
  [naar artikel]
 31. Klare taal Bank of England jaagt pond hoger (08/02/2018 - De Tijd)
  15:22 De economie groeit sneller dan gedacht en dus moet ook de rente sneller dan verwacht hoger, zegt BoE-gouverneur Mark Carney.
  [naar artikel]
 32. Bod op rivaal jaagt Beter Bed bijna tiende hoger (08/08/2016 - De Tijd)
  16:18 De Nederlandse slaapkamerspecialist Beter Bed, die ook in ons land actief is, spurt in Amsterdam 9 procent hoger. De matrassenverkoper profiteerde van het riante bod van de Zuid-Afrikaanse holding Ste...
  [naar artikel]
 33. Prijzen in supermarkt nog steeds hoger dan voor corona (12/08/2020 - Het Nieuwsblad)
  Ook al is het verbod op kortingen in de supermarkt al lang weer afgevoerd, de prijzen liggen nog steeds hoger dan vóór corona uitbrak. Dat blijkt uit onderzoek van Test Aankoop, zo schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen woensdag. Merkproducten zijn vandaag zelfs tot 10 procent duurder dan begin maart.
  [naar artikel]
 34. Prijzen in supermarkt nog steeds hoger dan voor corona (12/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  Ook al is het verbod op kortingen in de supermarkt al lang weer afgevoerd, de prijzen liggen nog steeds hoger dan vóór corona uitbrak. Dat blijkt uit onderzoek van Test Aankoop, zo schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen woensdag. Merkproducten zijn vandaag zelfs tot 10 procent duurder dan begin maart.
  [naar artikel]
 35. Bouwmaterialen worden fors duurder (10/04/2019 - De Morgen)
  Wie bouwt of verbouwt, zal binnenkort meer moeten betalen. Vanaf 1 januari 2008 worden heel wat bouwmaterialen een stuk duurder.
  [naar artikel]
 36. Top Trump-Kim stuurt Aziatische beurzen hoger (12/06/2018 - De Tijd)
  07:25 De hoop op ontspanning in de relaties tussen de VS en Noord-Korea jaagt de dollar hoger en zet de Aziatische beurzen op winst. Euronav is nu de grootste onafhankelijke tankerrederij ter wereld.
  [naar artikel]
 37. Diefstal van bouwmaterialen in Lanklaar (12/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Op de Berkenlaan in Lanklaar is donderdagavond een diefstal van bouwmaterialen vastgesteld Op een bouwwerf zijn isolatiemateriaal en gevelstenen gestolen. Getuigen lieten weten dat er een grijze bestelwagen was opgemerkt. De politie is een onderzoek gestart. (mm)
  [naar artikel]
 38. Mazout en bouwmaterialen gestolen (07/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Bij de politie kregen ze woensdag een melding van een diefstal op een bouwwerf aan de Weg naar Zutendaal in Maasmechelen. De daders stalen mazout en diverse bouwmaterialen. De diefstal vond wellicht plaats tijdens het bouwverlof.
  [naar artikel]
 39. Forse prijsstijgingen op komst voor meubels, schoenen en bouwmaterialen (03/04/2021 - De Tijd)
  01:15 Hogere grondstofkosten en een wereldwijd verstoorde logistieke keten doen Belgische winkels hun prijzen verhogen. 'De vraag is groot, terwijl het aanbod klein is. Daardoor ontstaat schaarste en stijge...
  [naar artikel]
 40. Duitse investeerder koopt Belgische verdelers van bouwmaterialen (30/08/2019 - De Tijd)
  09:21 De Duitse investeringsgroep Aurelius neemt de Belgische verdelers van bouwmaterialen YouBuild en M-Pro over. De bedrijven halen 100 miljoen euro omzet en tellen 240 werknemers.
  [naar artikel]
 41. Aannemers vragen uitzonderingsregel bij explosie van prijzen en onvoorziene problemen met grondstoffen (25/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De aannemers in ons land zijn bezorgd door de wereldwijde explosie van de prijzen van bepaalde bouwmaterialen door de spanningen op de grondstoffenmarkt. Dat zegt de Vereniging der Belgische Aannemers van Grote Bouwwerken (VBA) naar aanleiding van haar jaarlijkse bevraging over de gezondheidstoestand van de ondernemingen en de vooruitzichten in de sector op korte termijn. De vereniging vraagt de federale regering dan ook om de huidige omstandigheden als uitzonderlijk te erkennen, waardoor aannemers kunnen afwijken van eerder gemaakte afspraken.
  [naar artikel]
 42. Leven in België duur door cafés, restaurants en telecomoperatoren (07/12/2016 - De Tijd)
  01:00 De prijzen stijgen in ons land veel sneller dan in onze buurlanden. En dat komt vooral doordat cafés, restaurants en telecomoperatoren te duur zijn.
  [naar artikel]
 43. Opnieuw donkere wolken boven bouwsector na coronaklap: bouwmaterialen tot 30 procent duurder (30/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Bouwmaterialen als hout, staal en isolatiemateriaal zijn de voorbije maanden tot wel 30% duurder geworden, onder meer wegens grondstoffenschaarste. Dat zet mogelijk een rem op de sector, nét nu die aan een relance na de coronacrisis bezig is. Moet je je zorgen maken als je wil (ver)bouwen?
  [naar artikel]
 44. “Hout is het nieuwe goud” (13/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Hout was nog nooit zo duur. De hoge vraag en de beperkte aanvoer hebben de prijzen doen stijgen en de levertijden doen oplopen. “De prijzen van sommige houtsoorten zijn ruim verdubbeld”, zegt Jo Peters, CEO van interieur- en standenbouwer Deusjevoo.
  [naar artikel]
 45. Kan onze ziekteverzekering de hoge prijzen van nieuwe geneesmiddelen nog aan? (01/02/2019 - Knack)
  De hoge prijzen van nieuwe geneesmiddelen zetten de ziekteverzekering onder druk. Zijn onze pillen te duur of zijn de hoge prijzen een onvermijdelijke bijwerking van een toegankelijke gezondheidszorg?
  [naar artikel]
 46. Prijzen tweedehandswagens schieten omhoog (09/10/2021 - De Tijd)
  01:30 Corona, chiptekorten en de overstromingen in Wallonië en Duitsland van afgelopen zomer veroorzaken een perfecte crisis op de markt voor tweedehands auto’s. De prijzen schieten hoger.
  [naar artikel]
 47. Prijzen tweedehands­wagens schieten omhoog (09/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De coronapandemie, chiptekorten en de overstromingen in Wallonië en Duitsland van afgelopen zomer veroorzaken een perfecte crisis op de markt voor tweedehandsauto's. De prijzen schieten hoger, zo meldt De Tijd.
  [naar artikel]
 48. Bouwbedrijven kampen met bevoorradingsproblemen, en dat doet prijzen stijgen (18/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  Nagenoeg alle Belgische bouwbedrijven hebben af te rekenen met laattijdige leveringen en bevoorradingsproblemen. Dat blijkt dinsdag uit een enquête van de Confederatie Bouw. Door de bevoorradingsproblemen gaat ook de kostprijs van de bouwmaterialen de hoogte in.
  [naar artikel]
 49. Prijzen tweedehands­wagens schieten omhoog (09/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  Corona, chiptekorten en de overstromingen in Wallonië en Duitsland van afgelopen zomer veroorzaken een perfecte crisis op de markt voor tweedehandsauto’s. De prijzen schieten hoger, zo meldt De Tijd.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.