Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 October 2021
21:42 uur

Belager burgemeester Heist-op-den-Berg krijgt contactverbod

VRT NWS

13/10/2021 - 17:13

De man die burgemeester Luc Vleugels (CD&V) van Heist-op-den-Berg al maandenlang belaagt, krijgt een contactverbod. Dat heeft de onderzoeksrechter beslist nadat de man gisteren nog maar eens over de schreef ging. De belager greep de burgemeester vast en werd agressief. De politie pakte hem op en liet hem een nacht in de cel doorbrengen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Internet- en contactverbod voor belager van burgemeester van Heist-op-den-Berg (14/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Een veertiger die de voorbije maanden Luc Vleugels (CD&V), burgemeester van Heist-op-den-Berg, lastigviel, heeft een contactverbod en een tijdelijk verbod op het gebruik van internet opgelegd gekregen. Dat zegt het Antwerpse parket. De man werd dinsdag opgepakt na een zoveelste incident, maar werd na verhoor vrijgelaten onder voorwaarden. Hij is wel in verdenking gesteld voor belaging, telefonische overlast én laster en eerroof.
  [naar artikel]
 2. Burgemeester Heist-op-den-Berg dient klacht in wegens laster: "'s Nachts bellen ze hem meer dan 10 keer op" (12/10/2021 - VRT NWS)
  Het gerecht is een onderzoek gestart naar een vermoedelijke lastercampagne tegen de burgemeester van Heist-op-den-Berg, Luc Vleugels (CD&V). In overleg met het provinciale en het nationale bestuur van zijn partij, heeft de burgemeester nu klachten ingediend bij de politie en bij de Raad voor de Journalistiek.
  [naar artikel]
 3. Bart De Wever wil Heistse berg overwinnen tijdens Heist Loopt (26/08/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Bij Heist Loopt, het loopevenement in het centrum van Heist-op-den-Berg, hebben ze de inschrijving binnengekregen van Bart De Wever. De Antwerpse N-VA-burgemeester staat zonder onverwachte wendingen morgen aan de start van de tiende editie.
  [naar artikel]
 4. Bart De Wever en Kris Peeters zetten Antwerpse verkiezingsstrijd in op Heistse berg (27/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De strijd om de Antwerpse burgemeesterssjerp bereikte gisteren al een eerste hoogtepunt op de ‘berg’ in Heist-op-den-Berg. Zowel huidig burgemeester Bart De Wever (N-VA) als zijn CD&V-rivaal Kris Peeters namen er deel aan Heist Loopt.
  [naar artikel]
 5. “Hij greep me bij de kraag toen ik niet reageerde op zijn beledigingen”: politie pakt man op die burgemeester Heist blijft belagen (13/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De politie heeft dinsdag voor de start van de gemeenteraad in Heist-op-den-Berg een man opgepakt die de burgemeester zou hebben vastgegrepen. Het gaat om de inwoner die door de burgemeester beschuldigd wordt van een lastercampagne en belaging.
  [naar artikel]
 6. Man (84) komt om het leven na misviering na aanrijding op zebrapad (13/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Een 84-jarige man uit Heist-op-den-Berg is om het leven gekomen na een verkeersongeval in de L. Carréstraat in Hallaar (Heist-op-den-Berg). Het slachtoffer had de eucharistieviering in de kerk van Hallaar bijgewoond en stak na de mis de rijbaan over op het zebrapad. Een auto die van Itegem naar Heist-op-den-Berg reed had de man niet of alleszins te laat gezien en reed hem aan.
  [naar artikel]
 7. 84-jarige sterft na misviering bij aanrijding op zebrapad (13/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  Een 84-jarige man uit Heist-op-den-Berg is om het leven gekomen na een verkeersongeval in de L. Carréstraat in Hallaar (Heist-op-den-Berg). Het slachtoffer had de eucharistieviering in de kerk van Hallaar bijgewoond en stak na de mis de rijbaan over op het zebrapad. Een auto die van Itegem naar Heist-op-den-Berg reed had de man niet of alleszins te laat gezien en reed hem aan.
  [naar artikel]
 8. 70-jarige man overleden na aanrijding in Heist-op-den-Berg (25/02/2020 - Het Nieuwsblad)
  In Hallaar, een deelgemeente van Heist-op-den-Berg, is zondagavond een 70-jarige man aangereden door een wagen in de Molenstraat en nadien overleden. Dat zegt de lokale politie van de zone Heist.
  [naar artikel]
 9. Heistse burgemeester zegt slachtoffer te zijn van lastercampagne en belaging door inwoner: “Juridische stappen ondernomen” (12/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  CD&V Heist-op-den-Berg en het nationale CD&V-bestuur zijn geschokt door de manier waarop Luc Vleugels, de burgemeester van Heist-op-den-Berg, wordt behandeld door een inwoner. Dat zegt de partij in een persbericht, waarin het spreekt over “een aanhoudende lastercampagne, belaging, bedreigingen en beledigingen”.
  [naar artikel]
 10. Onze reporter test de skipiste van Heist-op-den-Berg: “Skiën in je eigen dorp is onvergetelijk” (20/12/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Ook in Heist-op-den-Berg viel vandaag alleen maar wat motregen uit de lucht. Maar toch konden de inwoners een hele dag genieten van sneeuwpret op hun berg. Met dank aan oud-voetballer Jan Moons en co, die vrachtwagens met sneeuw lieten aanrukken.
  [naar artikel]
 11. 104 jaar oud en nog als eerste haar glas champagne leeg (19/01/2018 - Gazet van Antwerpen)
  In Heist-Goor (Heist-op-den-berg) is Berta Vonckx donderdag in de bloemetjes gezet voor haar 104de verjaardag. De dame is daarmee de oudste inwoner van Heist-op-den-Berg en daar werd uitgebreid op geklonken. Ook door Berta zelf.
  [naar artikel]
 12. 3.000 extra bomen in Heist-op-den-Berg: "Tot alle 43.000 inwoners een boom hebben" (20/11/2020 - VRT NWS)
  In Heist-op-den-Berg zijn ze bezig aan een inhaalbeweging om meer bos te planten, en nu komen daar weer 3000 bomen bij. Die worden momenteel geplant op 2 braakliggende percelen van het OCMW, in Grootlo, een gehucht in deelgemeente Schriek. "Heist-op-den-Berg is een van de zogenoemde bosarmere gemeenten in de regio, maar er is dus verbetering op komst", zegt schepen van Milieu Sarah Wouters (Groen).
  [naar artikel]
 13. Kamer: N-VA daalt met 11,3 procent in Heist-op-den-Berg (26/05/2019 - Metro)
  VTM Nieuws heeft een eerste gedeeltelijke uitslag. Met 7 procent van de stemmen geteld haalt N-VA 26,9 procent (-11,3) in Heist-op-den-Berg. In de Antwerpse gemeente Heist-op-den-Berg gaat N-VA fors achteruit. De grote winnaar is Vlaams Belang, dat stijgt tot 21,2 procent. De partij doet liefst 14 procentpunten beter dan vijf jaar geleden. Derde grootste partij is Open Vld, dat op 14,0 procent eindigt. De partij stijgt daarmee 3,8 procentpunten ten opzichte van de vorige verkiezing. Daarna volgen CD&V (11,0 procent), sp.a (10,7 procent), Groen (9,8 procent) en PVDA (6,4 procent). bron: Belga Het bericht Kamer: N-VA daalt met 11,3 procent in Heist-op-den-Berg verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 14. Slachthuis Heist-op-den-Berg blijft voorlopig dicht (12/04/2018 - VRT NWS)
  Eind maart trok het Voedselagentschap de vergunning in van het slachthuis van Heist-op-den Berg, na aanhoudende problemen met hygiëne, onderhoud en kwaliteitscontrole. Het bedrijf vocht de sluiting aan bij de Raad van State maar krijgt daar nu ongelijk. Voorlopig blijft het slachthuis dus dicht.
  [naar artikel]
 15. Wie verhuist naar Lier, Diest en Heist-op-den-Berg krijgt gratis maandabonnement De Lijn (23/12/2020 - Het Nieuwsblad)
  Openbaarvervoersmaatschappij De Lijn start een proefproject in de gemeenten Lier, Diest en Heist-op-den-Berg om verhuizers een gratis maandabonnement te geven. De bedoeling is om het project in de loop van volgend jaar uit te rollen in heel Vlaanderen.
  [naar artikel]
 16. Einsteincoalitie is een feit: maar liefst 5(!) partijen besturen samen in Heist (18/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De aartsmoeilijke coalitieonderhandelingen in Heist-op-den-Berg zijn ten einde. De coalitie zal bestaan uit vijf partijen: CD&V, N-VA, PRO Heist, Open Vld en Groen. Dat werd uit goede bron vernomen. Het gaat om de zogenaamde grote Einsteincoalitie, die door burgemeester Luc Vleugels (CD&V) werd bepleit.
  [naar artikel]
 17. Auto over de kop in Heist-op-den-Berg (18/07/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Op het kruispunt van de Liersesteenweg met Lange Molenstraat in Heist-op-den-Berg is donderdagochtend een auto over de kop gegaan. Dat gebeurde na een aanrijding met een andere wagen.
  [naar artikel]
 18. 16-jarige jongen uit Heist-op-den-berg vermist (12/04/2017 - Het Nieuwsblad)
  Child Focus vraagt om uit te kijken naar Ronan Guerin, een jongen van 16 jaar oud uit Heist-op-den-berg.
  [naar artikel]
 19. Zwaargewonde bij frontale botsing in Heist-op-den-Berg (07/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In Heist-op-den-Berg is een autobestuurder deze namiddag zwaargewond geraakt bij een frontale aanrijding in de Bredestraat. Zijn wagen was na een
  [naar artikel]
 20. Zwaar ongeval tussen vrachtwagen en bus in Heist-op-den-Berg (30/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een zwaar verkeersongeval op de Herentalsesteenweg in Heist-op-den-Berg zijn twee gewonden gevallen. De ravage is groot.
  [naar artikel]
 21. Fluogroene Bart De Wever vecht tegen hitte op Heistse berg (27/08/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Samen met een kleine 2000 andere lopers heeft Bart De Wever zondag deelgenomen aan het loopevenement Heist Loopt. De Antwerpse burgemeester ging voor de halve marathon. Niet alleen de hoogtemeters over de Heistse berg, maar ook de zon speelden de burgemeester parten.
  [naar artikel]
 22. De snelle tellers van Heist-op-den-Berg (28/05/2019 - De Standaard)
  De eerste verkiezingsresultaten kwamen zondag uit Heist-op-den-Berg. Dat is geen toeval. Het telbureau onder leiding van voorzitter Wim Dom is al jaren bij de snelste tellers van het land.
  [naar artikel]
 23. Frontale botsing in Heist-op-den-Berg: bestuurder had te veel gedronken (07/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In Heist-op-den-Berg zijn deze namiddag twee mensen zwaargewond geraakt bij een frontale aanrijding in de Bredestraat. Een wagen was na een bocht
  [naar artikel]
 24. Wateroverlast in Heist-op-den-Berg en omgeving: brandweer volop bezig om straten leeg te pompen (01/06/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Een twee uur durende regenbui heeft deze middag voor heel wat wateroverlast gezorgd in en rond Heist-op-den-Berg en Berlaar.
  [naar artikel]
 25. Zo ziet Unizo de toekomst van Heist-op-den-Berg: “Ondergrondse parking aan Cultuurplein is haalbaar” (11/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Unizo Heist-op-den-Berg pleit voor een (semi)ondergrondse parking aan het Cultuurplein en staat niet per se afkerig tegenover eenrichtingsverkeer in de Bergstraat. Dat zijn enkele thema’s uit een stevig dossier waarin de zelfstandigenorganisatie haar visie over de vernieuwing van Heist-centrum uiteenzet.
  [naar artikel]
 26. Oude zwembad van Heist-op-den-Berg vanaf volgende week onder sloophamer (31/07/2020 - VRT NWS)
  Het oude zwembad aan de Lostraat van Heist-op-den-Berg wordt vanaf volgende week maandag afgebroken. Het maakt plaats voor een tijdelijke parking. De mozaïek op de buitenmuur van het oude zwembad krijgt een plaatsje langs de oprijlaan van het nieuwe zwembad dat onlangs de deuren opende.
  [naar artikel]
 27. Zendmast kantelt plots: arbeiders uit Heist-op-den-Berg raken zwaargewond (12/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Bij het afbreken van zendmasten in Middelkerke is woensdagmiddag een ernstig arbeidsongeval gebeurd. Dat meldt de West-Vlaamse afdeling van het arbeidsauditoraat Gent. Een 23-jarige man uit Heist-op-den-Berg raakte hierbij zwaargewond.
  [naar artikel]
 28. Bejaarde fietser overleden na aanrijding in Heist-op-den-Berg (27/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In Itegem, een deelgemeente van Heist-op-den-Berg, is vanavond een fietser om het leven gekomen na een aanrijding. Dat zegt de Mechelse afdeling
  [naar artikel]
 29. 31-jarige uit Heist-op-den-Berg veroordeeld voor aanranding 14-jarige fanfarecollega (12/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een man van 31 uit Heist-op-den-Berg is door de correctionele rechtbank van Mechelen schuldig bevonden aan aanranding van de eerbaarheid van een...
  [naar artikel]
 30. Eerste uitslag kwam uit Heist-op-den-Berg: opvallend uit de provincie Antwerpen (14/10/2018 - VRT NWS)
  De eerste verkiezingsresultaten uit Antwerpen lopen binnen. De eer was weggelegd voor Heist-op-den-Berg, waar N-VA en CD&V een duel uitvechten om de grootste te zijn. 
  [naar artikel]
 31. Indiase variant duikt op in Bonheiden, Putte en Heist-op-den-Berg: "Oproep tot voorzichtigheid maar geen extra maatregelen" (20/05/2021 - VRT NWS)
  In de regio van Bonheiden, Putte en Heist-op-den-Berg zijn zo'n 30 besmettingen opgedoken met de Indiase variant van het coronavirus. De burgemeesters van Bonheiden, Putte en Heist-op-den-Berg roepen hun inwoners op om extra voorzichtig te zijn en de maatregelen strikt op te volgen.
  [naar artikel]
 32. Heist-op-den-Berg rouwt om vermoorde Shashia (20) (12/02/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De dood van de jonge Shashia Moreau maakt heel wat emoties los in haar woonplaats Heist-op-den-Berg. Aan de binnenspeeltuin, waar de jonge vrouw van 20 werkte, is een rouwregister gelegd.
  [naar artikel]
 33. Voetganger (70) in kritieke toestand na aanrijding in Heist-op-den-Berg (23/02/2020 - VRT NWS)
  Een man van 70 verkeert in kritieke toestand nadat hij werd aangereden door een auto, vermoedelijk bij het oversteken van de weg. Het ongeval gebeurde zondagavond in de Molenstraat in Hallaar, bij Heist-op-den-Berg.
  [naar artikel]
 34. Grootschalige antiterreuroefening in Heist-op-den-Berg (29/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In Heist-op-den-Berg houden de speciale eenheden van de federale politie (DSU) vandaag een grootschalige antiterreuroefening. Daarbij wordt een
  [naar artikel]
 35. Begeleidingsband Prince biedt fans in Heist-op-den-Berg “genezingsproces” (04/07/2017 - Gazet van Antwerpen)
  The New Power Generation (NPG), de originele begeleidingsband van Prince, heeft in Heist-op-den-Berg het muzikale nalatenschap van Zijne Purperen Hoogheid geëerd met een concert in cc Zwaneberg. “We doen dit om hem te eren.”
  [naar artikel]
 36. Man (74) uit Heist-op-den-Berg sterft na ongelukkige val in vijver (17/09/2020 - VRT NWS)
  Een man (74) uit Heist-op-den-Berg is overleden, nadat hij in de vijver achter zijn huis is gevallen. Uit onderzoek van de wetsdokter blijkt dat er geen sporen van geweld zijn gevonden. De man wilde een waterpomp controleren en is zo ongelukkig ten val gekomen.
  [naar artikel]
 37. 20-jarige Shashia uit Heist-op-den-Berg vermist (08/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Politie en parket vragen om uit te kijken naar Shashia Moreau, een jonge vrouw uit Heist-op-den-Berg, die sinds gisteren wordt vermist. Shashia
  [naar artikel]
 38. Brandweer redt eend "Boemmel" uit parkvijver in Heist-op-den-Berg (02/06/2020 - VRT NWS)
  In Heist-Goor, een kerkdorpje in Heist-op-den-Berg, heeft de brandweer vandaag een eend gered uit de parkvijver. Het dier zat met haar hals vast tussen twee boomstronken en kon zichzelf niet bevrijden. De eend werd uiteindelijk met een gekwetste hals naar het Vogelopvangcentrum in Herenthout gebracht.
  [naar artikel]
 39. "Pamperpunten" in Heist-op-den-Berg zamelen niet-gebruikte luiers in: "Extra ondersteuning voor mensen in armoede" (26/10/2020 - VRT NWS)
  In Heist-op-den-Berg komen er op verschillende openbare plaatsen pamperpunten om niet gebruikte luiers in te zamelen. Vanaf november kan je er luiers deponeren die je niet meer nodig hebt. Die worden dan verdeeld aan mensen die het minder breed hebben. "Want de armoedecijfers in Heist-op-den-Berg stijgen en wegwerpluiers zijn best duur", zegt schepen Kelly Van Tendeloo (SP.A).
  [naar artikel]
 40. Zware uitslaande hoevebrand in Heist-op-en-Berg (05/05/2018 - VRT NWS)
  Aan de Masheikedreef in Heist-op-den-Berg woedt een zware, uitslaande hoevebrand. Het vuur brak uit rond 20.30 uur en zette het dak van de hoeve, dat volledig met stro is bedekt, in lichterlaaie.   
  [naar artikel]
 41. Man verplicht in therapie en uit fanfare na aanranding 14-jarig meisje (12/04/2018 - Het Nieuwsblad)
  Een man van 31 uit Heist-op-den-Berg is door de correctionele rechtbank van Mechelen schuldig bevonden aan aanranding van de eerbaarheid van een 14-jarig meisje waarmee hij in de lokale fanfare speelde. De man kreeg een probatieopschorting maar ook een contactverbod en mag niets meer de maken hebben met de twee fanfares uit het dorp.
  [naar artikel]
 42. Pseudovogelpest duikt op bij duivenhouder in Heist-op-den-Berg (09/01/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Bij een duivenhouder in Heist-op-den-Berg is het paramyxovirus, oftewel pseudovogelpest, opgedoken. Dat bevestigt het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV). De instantie benadrukt dat er geen gevaar is voor de volksgezondheid.
  [naar artikel]
 43. Heist-op-den-Berg rouwt om vermoorde Shashia (20) (12/02/2017 - Het Nieuwsblad)
  De dood van de jonge Shashia Moreau maakt heel wat emoties los in haar woonplaats Heist-op-den-Berg. Aan de binnenspeeltuin De Monty, waar de jonge vrouw van 20 werkte, is een rouwregister gelegd en zondagavond kwamen er honderden mensen samen tijdens een wake.
  [naar artikel]
 44. Contactverbod voor vechtende Afghanen en Tsjetsjenen te Kortrijk (04/01/2019 - VRT NWS)
  De Kortrijkse burgemeester Vincent Van Quickenborne legt een plaats- en contactverbod op aan de amokmakers die betrokken waren bij een vechtpartij in de uitgaansbuurt. Aanleiding van de vechtpartij zou de dubbele kotmoord zijn.
  [naar artikel]
 45. Onderzoek naar vrouw die mogelijk gedrogeerd werd tijdens braderie in Heist (30/06/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Op sociale media circuleert een bericht dat een vrouw haar drankje tijdens de braderie in Heist-op-den-Berg zonder haar medeweten zou zijn aangelengd met een verdovend middel. Volgens het bericht kreeg het slachtoffer een black-out nadat ze terugkwam van het toilet. Waarnemend burgemeester David Geerts (PRO Heist) bevestigt dat er een klacht werd neergelegd.
  [naar artikel]
 46. In Heist-op-den Berg is de strijd om de sjerp er één tussen vier cafébazen (08/10/2018 - De Standaard)
  In Heist-op-den-Berg zal er volgende week zondag drank genoeg zijn om de verkiezingsnederlaag te verdrinken, of te klinken op het succes. Want maar liefst vier Heistse lijsttrekkers zijn gepokt en gemazeld achter de toog. ‘Wij weten wat er leeft bij de mensen.’
  [naar artikel]
 47. Verdachte (19) opgepakt voor bermbranden vlakbij station Heist-op-den-Berg (24/08/2020 - VRT NWS)
  De politie heeft een jongeman van 19 opgepakt die verdacht wordt van verschillende berm- en vegetatiebranden in de stationsbuurt van Heist-op-den-Berg. In totaal heeft het daar tussen zaterdag en vandaag vijf keer gebrand. Bij één van de branden raakte een man lichtgewond.
  [naar artikel]
 48. 750 klassieke auto’s verzamelen zich in Heist-op-den-Berg: “Eigenlijk is het een uit de hand gelopen hobby” (05/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  In Heist-op-den-Berg vond ­zondag voor de vijfde keer de Bratz Monkey Rockabilly Boogy plaats. De bijeenkomst van old­timers lokt ieder jaar weer ­honderden klassieke wagens en motoren en een veelvoud aan nieuwsgierige bezoekers.
  [naar artikel]
 49. Man onder invloed knalt tegen verlichtingspaal: passagierster uit Heist overleden (14/06/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Bij een zwaar ongeval op de Putsebaan in Keerbergen is de afgelopen weekend een 59-jarige passagierster uit Heist-op-den-Berg overleden na een knal tegen een verlichtingspaal. Dat bevestigt burgemeester Erik Moons (Open VLD).
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.