Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 October 2021
23:00 uur

Lege toonzalen bij autodealers: "Fabrikanten laten ons in de steek"

VRT NWS

13/10/2021 - 17:13

De toonzaal van Garage Bols in Poppel, bij Ravels, staat zo goed als leeg. Dat meldt RTV. Ook die van Garage Lavrijsen in Geel is nog maar voor de helft gevuld. Dat komt omdat fabrikanten weinig of zelfs geen wagens meer leveren. Er zijn te weinig onderdelen op voorraad en daardoor liggen veel productielijnen stil. "Mercedes-Benz, BMW, Volkswagen, Citroën, ... De productie kan nergens volgen", vertellen de autodealers bij Radio 2 Antwerpen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Lege toonzalen bij autodealers door tekort aan chips in fabrieken: “Klanten denken dat de zaken slecht gaan” (16/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Indien u dit weekend een kijkje wenst te nemen naar een nieuwe auto in een plaatselijke toonzaal, is de kans reëel dat u letterlijk van een kale reis terugkeert. Meerdere autodealers kunnen namelijk geen wagens tentoonstellen omdat fabrikanten die niet meer kunnen leveren. Het probleem: een wereldwijd tekort aan computerchips. “De prijzen van onze Peugeots stijgen daardoor tot twintig procent. En wachttijden lopen op tot zes maanden”, getuigt autodealer Jules Lavrijsen (54) uit Geel.
  [naar artikel]
 2. Arts over impact euthanasieproces: "Patiënten bellen mij met de vraag: "Je gaat mij toch niet in de steek laten?"" (26/01/2020 - VRT NWS)
  "Patiënten bellen mij met de vraag: "Je gaat mij toch niet in de steek laten?"." Aan het woord is dokter Patrick Wyffels. Het mag duidelijk zijn: het euthanasieproces heeft een grote impact, in alle hoeken van de samenleving. In "De zevende dag" was er een euthanasiedebat, één met veel opvallende momenten. We lichten er vijf voor u uit.
  [naar artikel]
 3. Lege toonzalen bij autodealers door tekorten: “We hebben er dan maar oldtimers tussen gezet” (14/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De automobielsector heeft het moeilijk. Het tekort aan microchips en andere elektronische materialen heeft de productie van nieuwe auto’s wereldwijd extreem vertraagd. In de showroom van garage Lavrijsen in Geel staan normaal zo’n vijftig wagens, nu maar tien. Oldtimers uit de kelder vullen dan maar de zaal op. En verbetering lijkt nog niet in zicht.
  [naar artikel]
 4. "We gaan de inwoners van Zwijndrecht niet in de steek laten", minister Demir maakt zich sterk dat vervuiler (3M) in dat geval zal betalen (21/06/2021 - VRT NWS)
  Als er een gezondheidsbedreigende hoeveelheid PFOS in de grond zit in Zwijndrecht, dan zal die vervuiling zo snel mogelijk aangepakt worden. "We gaan de inwoners van Zwijndrecht niet in de steek laten", zegt minister van Omgeving Zuhal Demir in "Terzake". Vrijdag gaat de onderzoekscommissie naar de PFOS-vervuiling van start in het Vlaams Parlement. "Als er moet worden gesaneerd, zal dat volgens het principe "de vervuiler betaalt", gebeuren."
  [naar artikel]
 5. Sp.a: "Van zorgzekerheid 100% afdwingbaar recht maken, dat is onze belofte" (17/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  "Zij die zorg geven, laten wij niet in de steek. Zij die zorg nodig hebben, laten wij niet langer wachten. Zorgzekerheid inschrijven en beitelen in...
  [naar artikel]
 6. Duivenmelkers laten verloren gevlogen vogels in de steek: "Eet ze op met worteltjes en erwtjes" (21/08/2018 - De Morgen)

  [naar artikel]
 7. Ouders laten zoontje (2) moederziel alleen achter om Pokémons te jagen (03/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  "Het was gewoon ondenkbaar dat ouders hun kinderen in de steek zouden laten om te gaan Pokémonjagen." Aan het woord is sheriff Paul Babeu. Het
  [naar artikel]
 8. Retailers doen oproep: "Regering, laat ons niet in de steek" (17/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  Een coalitie van verschillende retailbedrijven, waaronder ook de Limburgse kledingketen JBC, roept de regering op om hen niet in de steek te laten. Ze willen extra steunmaatregelen die ervoor moeten zorgen dat de fysieke handel in België nog een toekomst kan hebben. Zo vragen ze om de huur van hun winkelruimtes één maand niet te moeten betalen.
  [naar artikel]
 9. Verpleger Erik stelt carrièreswitch uit: "Ik kan mijn (oud-)collega's en patiënten niet in de steek laten" (30/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  Spoedverpleger Erik De Vadder uit Berendrecht had er maandenlang, en erg goed, over nagedacht. Vanaf 1 april zou hij een carrièreswitch maken naar een andere werkgever. Maar nu de coronacrisis volop woedt voelt het voor hem aan alsof hij zijn patienten en collega's in de steek laat.
  [naar artikel]
 10. "Fabrikanten smartwatches voldoen niet aan Europese privacynorm" (24/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Fabrikanten van 'slimme' horloges en polsbandjes voldoen niet aan de privacyregels van Europese toezichthouders. Dat schrijft de Nederlandse krant...
  [naar artikel]
 11. Beveiliging smartphones laat te wensen over: "Fabrikanten moeten langer updates voorzien" (17/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Veel smartphones zijn kwetsbaar voor cybercriminelen omdat de fabrikanten niet genoeg updates voorzien. Daarover klaagt de Nederlandse
  [naar artikel]
 12. "Volkswagen schikt met autodealers VS" (25/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Automaker Volkswagen zou een schikking hebben getroffen met circa 650 Volkswagendealers in de Verenigde Staten die kampen met de nasleep van het
  [naar artikel]
 13. Termont over Turkse meetings: "Compleet in de steek gelaten door regering" (12/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Gentse burgemeester Daniël Termont voelt zich "compleet in de steek gelaten" door de regering, omdat die geen standpunt inneemt over hoe er
  [naar artikel]
 14. Termont over Turkse meetings: "Compleet in de steek gelaten door regering" (12/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Gentse burgemeester Daniël Termont voelt zich "compleet in de steek gelaten" door de regering, omdat die geen standpunt inneemt over hoe er
  [naar artikel]
 15. Termont over Turkse meetings: "Compleet in de steek gelaten door de regering" (12/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Gentse burgemeester Daniël Termont voelt zich "compleet in de steek gelaten" door de regering, omdat die geen standpunt inneemt over hoe er
  [naar artikel]
 16. "Maar" 25 nieuwe windmolens in Vlaanderen: "Verzet van omwonenden en lokale besturen en problemen bij grote fabrikanten" (23/12/2019 - VRT NWS)
  Door het vele protest van omwonenden en lokale besturen en door problemen bij enkele grote fabrikanten zijn er het voorbije jaar in Vlaanderen maar 25 nieuwe windturbines op land bijgekomen. Dat is opvallend weinig in vergelijking met de jaren daarvoor.
  [naar artikel]
 17. Duizenden migranten leven nog altijd in "de hel van Lesbos": "We worden in de steek gelaten door Europa" (13/05/2019 - VRT NWS)
  Ze zijn met meer dan 4.700, de vluchtelingen en migranten die in het beruchte vluchtelingenkamp Moria op het Griekse eiland Lesbos verblijven. Ze wachten er maandenlang op een beslissing over hun asielaanvraag. De ploeg van het verkiezingsprogramma "Iedereen Kiest" werd er uitzonderlijk toegelaten en zag in welke erbarmelijke omstandigheden de mensen er moeten leven.  Intussen is de lokale bevolking de situatie beu en voelen velen zich in de steek gelaten door Europa.
  [naar artikel]
 18. Vereniging van huisartsen: "Strengere controle op medische hulp voor mensen zonder papieren is zinloos" (22/01/2018 - VRT NWS)
  "Wij zien hier het nut niet van in." Zo reageert Steven Haesaert, huisarts in Aalter en woordvoerder van het Syndicaat Vlaamse Huisartsen, op het plan om er strenger op toe te zien dat mensen zonder papieren enkel dringende medische hulp krijgen. "Je kan aan de arts niet vragen om de patiënt in de steek te laten."
  [naar artikel]
 19. Frédéric Petit: "Lege trein is losgekomen en beginnen te rijden" (27/11/2017 - VRT NWS)
  De woordvoerder van spoornetbeheerder Infrabel Frédéric Petit zet op een rijtje wat er al bekend is over het dodelijk spoorongeval in de Henegouwse gemeente Morlanwelz. "Er is een lege trein losgekomen en die is beginnen te rijden." Maar hoe dat is kunnen gebeuren, is nog onduidelijk. 
  [naar artikel]
 20. Losgeslagen trein botst in Brussel (24/04/2018 - VRT NWS)
  In Brussel is een lege trein bij het ontkoppelen losgeslagen. De lege trein botste op een andere lege trein. Er vielen geen gewonden, maar er is wel blikschade. "1 spoor kan niet gebruikt worden, maar de hinder blijft al bij al beperkt", zegt Bart Crols, woordvoerder van NMBS.
  [naar artikel]
 21. Trouwen in coronacrisis:"Verwelkt bruidsboeket maar unieke foto's op lege Grote Markt" (25/03/2020 - VRT NWS)
  Vergeet het klassieke beeld van een huwelijk in tijden van corona. Geen huwelijksreis, geen groot trouwfeest maar wel andere onverwachte voordelen. "Onze trouwfoto's zijn genomen op een lege Grote Markt van Mechelen: echt uniek", zegt bruidegom Frederic Van Looy op Radio 2 Antwerpen.
  [naar artikel]
 22. Autodealers vechten voor hun rendabiliteit (28/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  De rendabiliteit van autodealers en merkverdelers staat voor het tweede opeenvolgende jaar onder druk. Dat blijkt uit de jaarlijkse studie van sectororganisatie Traxio.
  [naar artikel]
 23. "Sorry, uitverkocht!" Begint de Brexit zijn tol te eisen in het Verenigd Koninkrijk? (01/10/2021 - VRT NWS)
  Lege winkelrekken, ellenlange rijen aan tankstations, restaurants en cafés die hun klanten moeten teleurstellen: wat is er aan de hand in het Verenigd Koninkrijk? De Britse regering verschuilt zich achter de coronapandemie, maar houdt dat wel steek? Of begint de Brexit toch zijn tol te eisen?
  [naar artikel]
 24. Bent u een "geriatrische millennial"? "De term is een steek in het hart" (21/05/2021 - VRT NWS)
  Een "geriatrische millennial" is -volgens een veel gedeelde blogpost- iemand die geboren is tussen 1980 en 1985, de oudste groep binnen de millennial-generatie. "Het is niet echt een ding, maar het is een leuke naam voor een subcategorie binnen een bestaande generatie", legt millennial-expert Jasper Scholten uit in "De wereld van Sophie" op Radio 1.
  [naar artikel]
 25. 9 scholen in Gent starten project tegen lege brooddozen: "1 op 4 kinderen zit met honger op de schoolbank" (01/10/2021 - VRT NWS)
  Negen scholen in Gent binden de strijd aan tegen lege - of pover gevulde - brooddozen. Dat doen ze met de vzw's Let Us en Enchanté. Iedereen kan via een website maaltijden schenken, ook handelaars en buurtbewoners doen mee. "Dit helpt gelijke onderwijskansen te creëren voor alle kinderen."
  [naar artikel]
 26. "Kan mij inbeelden dat Preud'homme als ex-doelman al paar keer hard in zijn ogen gewreven heeft met Butelle" (05/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Club Brugge kan nog kampioen worden, maar dan mag het vanavond zeker geen steek laten vallen in Charleroi. Uitkijken, wordt het op Mambourg
  [naar artikel]
 27. Klikt u beter "ja" of "nee" om op Facebook gezichtsherkenning toe te laten? (26/04/2018 - VRT NWS)
  Hebt u "ja" of "nee" geklikt op de vraag van Facebook om gezichtsherkenning toe te laten? Wie op de socialenetwerksite de voorbije dagen inlogde, zag een pop-upvenster passeren waarin gevraagd werd nieuwe privacymaatregelen goed te keuren. Privacy-expert Matthias Dobbelaere-Welvaert van de Juristen noemt de gezichtsherkenning alvast een brug te ver, maar toch op "nee" klikken is best moeilijk.
  [naar artikel]
 28. "Ik heb geen groene vingers, maar ken wel iets van beuken" Dit zijn de slechtste openingszinnen (14/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  "Mijn naam is Lana en voor jou wil ik mijn naam wel eens omdraaien." Of "Je bent net zoals nen vuilbak. 's Avonds steek ik u vol en 's morgens
  [naar artikel]
 29. Te weinig plaats in onze gesloten jeugdinstellingen, procureur: "Onze sterkste maatregel blijkt lege doos te zijn" (14/02/2020 - VRT NWS)
  Er zijn nog altijd te weinig plaatsen in gesloten jeugdinstellingen. "En dat is spijtig", klaagt Ine Van Wymersch, procureur van het parket Halle-Vilvoorde aan in Het Laatste Nieuws. "Als de sterkste maatregel die we hebben een lege doos blijkt te zijn, dan is dat natuurlijk zeer frustrerend voor iedereen die in de veiligheidsketen werkt", vertelt ze aan onze redactie.
  [naar artikel]
 30. Amnesty: bevrijde jezidi-slavinnen worden in de steek gelaten (10/10/2016 - Knack)
  Vrouwen en meisjes die afschuwelijk misbruik door terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) hebben overleefd, voelen zich door de "internationale gemeenschap" in de steek gelaten. Dat zegt mensenrechtenorganisatie Amnesty International.
  [naar artikel]
 31. "Homans laat 160.000 gezinnen in de steek, schandalig voor een minister van Armoedebestrijding" (15/07/2017 - De Redactie)
  Groen vindt het pas goedgekeurde huurdecreet, waarbij de huurwaarborg wordt opgetrokken van 2 naar 3 maanden, onaanvaardbaar. "De zwaksten op de huurmarkt worden simpelweg vergeten", klinkt het.
  [naar artikel]
 32. Mohamed El Bachiri verloor vrouw op 22/3 en voelt zich in de steek gelaten: "Overheid levert ons over aan verzekeraars" (22/03/2019 - VRT NWS)
  Mohamed El Bachiri verloor bij de aanslagen drie jaar geleden zijn vrouw Loubna. Hij lanceerde daarna "een jihad van liefde", waarin hij opriep tot meer menselijkheid. Drie jaar na de aanslagen voelt hij zich als slachtoffer in de steek gelaten door de overheid. "We zijn overgeleverd aan de verzekeraars, het is net of we geen slachtoffers zijn van een terreuraanslag", vertelt hij aan VRT NWS.
  [naar artikel]
 33. De Ridder: "N-VA heeft geen lege doos gemaakt van Senaat" (13/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  CD&V-senator Steven Vanackere geeft toe dat de "impact van de Senaat bijzonder klein is". Dat zei hij in De Meulemeester in Debat, waar hij met
  [naar artikel]
 34. "Vuile fascist": lege wijnflessen naar huis N-VA'er gegooid (14/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een onbekende heeft gisteren twee lege wijnflessen over de muur bij het huis van Bernard Van Isacker (43) gegooid. De ondervoorzitter van N-VA in
  [naar artikel]
 35. IAAF-voorzitter Coe relativeert lege zitjes: "Sport wordt anders geconsumeerd" (21/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Sebastian Coe blikte tevreden terug op de olympische atletiekcompetitie. "Het was een opmerkelijke week in Rio", sprak de voorzitter van de
  [naar artikel]
 36. Inwoners Aleppo nemen 'afscheidsvideo's' op (14/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Inwoners van Aleppo zijn stilaan de wanhoop nabij nu het geweld in de stad opnieuw is opgelaaid. Om de wereld te laten zien hoe het in Aleppo gesteld is, maken verschillende bloggers video’s onder de noemer "wat wel eens het laatste bericht kan zijn". Ze voelen zich allemaal in de steek gelaten door de internationale gemeenschap. "Onze kinderen worden afgeslacht. We hebben niets meer. Waar zijn jullie?", klinkt het.
  [naar artikel]
 37. Gilbert (75e) na Sanremo: "Ik heb echt koud gehad" (17/03/2018 - Sporza)
  Philippe Gilbert bleef in zijn jacht op een vierde monument met lege handen achter. "Dit is toch een beetje een ontgoocheling. Ik had meer ambitie dan dit."
  [naar artikel]
 38. "Veel mannen zouden hun gezin in de steek laten. Thomas niet" (25/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Ze zat zondag dan wel voor het eerst sinds lang in de tribune van KRC Genk te supporteren voor haar man, maar het kostte haar immens veel
  [naar artikel]
 39. Lege rekken en geen proevertjes meer bij Colruyt : "Alleen nog wijn en koffie" (03/03/2020 - VRT NWS)
  Meer en meer mensen maken zich zorgen over het coronavirus en dat laat zich ook voelen in supermarkten, waar vooral flessen water, suiker, spaghetti, conserven en wc-papier populair zijn en voor lege rekken zorgen, zoals in de Colruyt in Overijse. "Maar er is geen tekort", zegt Chris Van Wettere, algemeen directeur van Colruyt.
  [naar artikel]
 40. Indrukwekkend betoog van presentator Jon Stewart voor zieke 9/11-hulpverleners die wachten op geld: "Shame on you!" (12/06/2019 - VRT NWS)
  In het Amerikaanse Congres heeft presentator en komiek Jon Stewart een heftig en emotioneel betoog gehouden voor de hulpverleners die uitrukten bij de terroristische aanslag van 9/11. Velen onder hen werden achteraf zwaar ziek door de giftige rook, roet en het stof dat toen vrijkwam. Stewart verwijt de overheid de hulpverleners, "de Amerikaanse helden", in de steek te laten. Het hulpfonds dat medische kosten voor hen dekt, dreigt op te raken. "Shame on you", riep Stewart. En dat kwam aan.
  [naar artikel]
 41. "Steek dat ventje nu eindelijk achter tralies" (17/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "De kinderen waren doodsbang om hem tegen te komen", getuigt de moeder van een minderjarig slachtoffer. Eindelijk kunnen ze dat 'vieze ventje'
  [naar artikel]
 42. Meeusen: "Heb vandaag laten zien dat ik tactisch een rol kan spelen" (22/01/2017 - Sporza)
  Meeusen werd in Hoogerheide tweede. "Ik wou mijn waarde nog eens laten zien aan Telenet-Fidea", reageert hij. "Ik ben dit seizoen 5 banken naar achteren geschoven."
  [naar artikel]
 43. Trump dumpt journalist en gaat eten met Farage (26/02/2017 - De Redactie)
  Diezelfde avond dat president Trump meldde niet naar het diner van Witte Huis-correspondenten te gaan, deelde hij nog een steek uit aan de media. Hij liet de "press pool" met graagte in de steek voor een ongepland dineetje met onder andere Nigel Farage in het restaurant van zijn hotel.
  [naar artikel]
 44. Griezmann bevestigt: "Nu vertrekken zou niet proper zijn" (04/06/2017 - Sporza)
  Antoine Griezmann heeft met zoveel woorden gezegd dat hij volgend seizoen bij Atletico Madrid blijft. De Fransman vindt dat hij zijn club nu niet in de steek kan laten.
  [naar artikel]
 45. Politierechter: "Als je wil feesten zet desnoods een lege emmer op je kop, maar laat openbare weg voor wat die is" (25/05/2018 - VRT NWS)
  Politierechter Peter D'Hondt was opvallend streng voor de deelnemers van een trouwstoet die begin vorig jaar de E17 in Lokeren op stelten zetten. "Als je wil feesten, zet dan desnoods een lege emmer op je kop, maar laat de openbare weg voor wat die is." 
  [naar artikel]
 46. De Weert: "Boonen en Van Avermaet staan op gelijke hoogte" (26/09/2016 - Sporza)
  Bondscoach Kevin De Weert heeft zijn huiswerk afgerond. "Ik heb geen knechten gezocht, maar mannen die kunnen koersen in de woestijn. Hopelijk laat de wind ons niet in de steek."
  [naar artikel]
 47. Wellens over BMC-strategie: "Misschien willen ze Froome naar elke persbabbel laten gaan" (05/07/2017 - Sporza)
  BMC gaf de kopgroep vandaag amper ruimte, maar bleef uiteindelijk met lege handen achter. Tim Wellens (Lotto-Soudal), vandaag 28e, zoekt een verklaring.
  [naar artikel]
 48. "Kauwgom op de grond gooien, dat is ook sluikstorten" (21/09/2017 - VRT NWS)
  "Karrewiet"-reporter Thijs is samen met politie-inspecteur Marc op pad gegaan om te kijken hoe sluikstorten aangepakt wordt. "Sluikstorten is het afval dat mensen op de straat laten rondslingeren in plaats van het in de vuilbak achter te laten", is de simpele definitie van sluikstorten.
  [naar artikel]
 49. 'Refterrevolutie' moet komaf maken met lege brooddozen in Antwerpen (30/08/2018 - De Morgen)
  Te veel Antwerpse kinderen gaan zonder of met een lege brooddoos naar school. Om dat probleem aan te pakken, stelt sp.a voor om alle kinderen 's middags een gezonde maaltijd te geven. "Anno 2018 kan het niet dat kinderen op school honger lijden."
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.