Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 October 2021
21:23 uur

“U heeft ‘Reken je rijk’ gespeeld tijdens de onderhandelingen”: oppositie maakt brandhout van begroting

Het Nieuwsblad

13/10/2021 - 17:46

Een belastingregering die de centen vooral gaat halen bij de hard werkende middenklasse. Zo omschrijft de grootste oppositiepartij N-VA de regering-De Croo en de begroting die ze dinsdag aan het parlement voorstelde. “De burger moet de regering een brief van 5 euro geven en krijgt daarvoor een bonnetje van 1 euro terug”, zegt Kamerfractieleider Peter De Roover.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Oppositie maakt brandhout van Vivaldi-begroting: ‘Middenklasse betaalt de rekening’ (12/10/2021 - De Morgen)
  Het federale kernkabinet heeft vanmorgen een akkoord gevonden over de begroting en premier Alexander De Croo (Open Vld) heeft zijn regeerverklaring afgelegd. De oppositie reageert kritisch.
  [naar artikel]
 2. Oppositie hekelt onduidelijkheid over ‘inscheeptaks’ voor korte vliegtuigreizen: “Hebben jullie gewoon vogelpik gespeeld?” (13/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  De regering wil een CO2-compensatie invoeren op korte vliegreizen van minder dan 500 kilometer. Maar hoeveel die zal bedragen en welke passagiers die zullen moeten betalen is compleet onduidelijk, hekelde de oppositie woensdag in de Kamer. “Slecht bestuur”, sneerde N-VA-Kamerlid Theo Francken. “U brengt de concurrentiepositie van Brussels Airport in gevaar.”
  [naar artikel]
 3. “Wat de burger krijgt is peanuts in vergelijking met wat u afneemt”: oppositie maakt brandhout van regeringsplannen (13/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Een belastingregering die de centen vooral gaat halen bij de hard werkende middenklasse. Zo omschrijft de grootste oppositiepartij N-VA de regering-De Croo en de begroting die ze dinsdag aan het parlement voorstelde. “De burger moet de regering een brief van 5 euro geven en krijgt daarvoor een bonnetje van 1 euro terug”, zegt Kamerfractieleider Peter De Roover.
  [naar artikel]
 4. Marc Brys maakt zich op voor kelderkraker met persoonlijk randje: “Beide teams hebben dringend punten nodig” (30/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Hoe is ’t op ‘den Beerschot’?” Als Marc Brys Beerschot ontvangt, komen ook de Antwerpse journalisten naar het persmoment van OHL. Brys heeft een rijk verleden bij de club. Dat het onderin dan uitgerekend een strijd is tegen de Ratten, raakt ook de coach van OHL: “Ik ben niet gevoelloos voor de situatie.”
  [naar artikel]
 5. Mark Uytterhoeven maakt nieuw programma ‘Opa’: “Een stukje tv-geschiedenis heruitgevonden” (11/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Hij was al even niet meer op tv te zien, maar nu heeft Mark Uytterhoeven (64) een nieuw programma klaar: ‘Opa’. Dat zal te zien zijn op Ketnet. En knipoog naar ‘Morgen Maandag’ die ontstond tijdens de coronaperiode, vertelt hij. “Ik heb honderden filmpjes gemaakt voor mijn kleinkinderen.”
  [naar artikel]
 6. Regering krijgt pandoering van oppositie over begroting (23/11/2017 - VRT NWS)
  De oppositie maakt in de Kamer brandhout van de federale begroting voor volgend jaar. "Dit is de klassieke truc van Van Overtveldt", klinkt het. "Eerst de inkomsten overschatten, om daarna te besparen."
  [naar artikel]
 7. Ann Tuts overwoog even een ander beroep tijdens pandemie: “Ik zat best met een aantal issues” (07/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Wat hebben ‘F.C. De Kampioenen’, ‘Onder Vuur’ en de musical ‘40-45’ met elkaar gemeen? Het antwoord: Ann Tuts. De 56-jarige West-Vlaamse actrice is opnieuw alomtegenwoordig. Al dacht ze tijdens de voorbije corona-periode wel na over een carrièreswitch. “Ik wilde iets helemaal anders gaan doen”, zegt ze. De actrice vertelt ook over haar andere toekomstplannen en het stuntwerk dat ze moest uitvoeren bij ‘F.C. De Kampioenen’. “Ze konden Herman nog net op tijd uit het water halen.”
  [naar artikel]
 8. Je doelen bereiken én gezond leven: de ‘girl boss' uit de millennialgeneratie maakt plaats voor ‘that girl’. “We worden aangeleerd om onszelf als bedrijf te zien” (29/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Herinner je je de ‘girlboss’ nog? Die term werd door Gen Z in een nieuw jasje gestoken en ‘that girl’ gedoopt, met een hashtag die al meer dan 639 miljoen keer bekeken is. Een exacte definitie voor ‘that girl’ (vrij vertaald ‘dát ene meisje’) is er niet, maar het heeft alles te maken met je leven perfect op orde hebben. Is het idealiseren van die levensstijl wel zo’n gezonde tendens? “Nadruk ligt vooral op individualisme.”
  [naar artikel]
 9. Koen Wauters ziet verkaste Niels Destadsbader niet als concurrent: “Ik kan dingen die hij nog niet kan” (06/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een tweede seizoen van ‘Snackmasters’ en het zevende van ‘Belgium’s Got Talent’: Koen Wauters (53) is alomtegenwoordig bij de start van het nieuwe tv-seizoen van VTM. Voor zenuwen zorgt dat niet bij de ­ervaren rot. “Ik weet intussen wat ik echt kan en waar ik beter mijn pollekes van afhoud”, vertelt Koen in dit gesprek over zijn carrière, de coronaperiode en de transfer van zijn ‘opvolger’ Niels Destadsbader. “Ik wist dat de onderhandelingen tussen VTM en Niels al een tijdje aansleepten.”
  [naar artikel]
 10. Mark Uytterhoeven maakt eerste programma sinds 2013: “Een stukje tv-geschiedenis heruitgevonden” (11/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Hij was al even niet meer op tv te zien, maar nu heeft Mark Uytterhoeven (64) een nieuw programma klaar: ‘Opa’. Dat zal te zien zijn op Ketnet. En knipoog naar ‘Morgen Maandag’ die ontstond tijdens de coronaperiode, vertelt hij. “Ik heb honderden filmpjes gemaakt voor mijn kleinkinderen.”
  [naar artikel]
 11. Vrienden, collega’s en ex schetsen hoe ‘übermacho’ Axel Daeseleire écht is: “Ik was alleszins niet de enige vrouw in zijn leven” (09/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Van motard Ben in ‘Flikken’ over Franky Leemans in ‘Team Spirit’ tot Jan Verplancke in ‘Matroesjka’s’. Axel Daeseleire (52) heeft de meest stoere rollen op z’n palmares staan. Maar in de herfst van z’n carrière weet hij vooral te charmeren door z’n gevoelige kant te tonen in ‘Axel Gaat Binnen’. “Axel mag z’n macho-imago graag cultiveren, maar in feite heeft hij een heel klein hartje”, klinkt het in zijn omgeving. “Maar het is wel meer dan eens gebeurd dat hij ons wakker hield met een polonaise met z’n gezelschap in de vroege uurtjes.”
  [naar artikel]
 12. Tim getuigt over de impact van ‘Temptation Island’: “Ik kreeg doodsbedreigingen” (04/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Temptation’-oudgediende Tim ‘Timtation’ Wauters en huidige deelneemster Shallie Abbiusi blikten in ‘De Cooke & Verhulst Show’ terug op hun deelname aan ‘de ultieme relatietest’. “Ik kreeg doodsbedreigingen”, aldus Tim.
  [naar artikel]
 13. Paula Hawkins (‘Het meisje in de trein’) maakt sterke comeback met nieuwe thriller: “In elke Jan met de pet kan een moordenaar schuilen” (05/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Met ‘Het meisje in de trein’ scoorde Paula Hawkins zes jaar geleden dé megabestseller van het decennium. Na de matige opvolger ‘In het water’ is de Britse successchrijfster nu helemaal terug met ’Een langzaam smeulend vuur’, een zinderende psychothriller over sluimerende geheimen en hoe ze plots kunnen ontvlammen. “Hoe verschillend mensen reageren op trauma’s fascineert me mateloos.”
  [naar artikel]
 14. Giani en Hanne als Duo Legato in ‘Belgium’s Got Talent’: “Er wordt vaak neerbuigend gedaan over ‘circusvolk’” (22/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Bart Peeters is fan van de ‘husky voice’ van Fransman Giani Giordano (24), Ruth Beeckmans stond versteld van de explosieve luchtacrobatie van Hanne Coeckelbergs (24). Samen ­bundelt dit koppel z’n krachten in ‘Belgium’s Got Talent’ als Duo Legato. “We leerden elkaar kennen in een Zwitsers circus”, klinkt het. “En ja, de vonk is meteen overgeslagen. We hebben daardoor wel een moeilijke keuze moeten maken.”
  [naar artikel]
 15. Zussen ontroeren Natalia in ‘The Best Of’: “Als kind maakte ze microfoon met tennisbal en wc-rolletje” (07/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De wervelwind van Oevel wordt vanavond zelf omver geblazen in het VTM-programma ‘The Best Of’. En niet enkel de verrassende covers van haar grootste hits beroeren Natalia (40). Het zijn vooral de pakkende woorden van haar stiefzussen Carrie (51) en Patsy (59) die haar naar de papieren zakdoekjes doen grijpen. “Tijdens m’n scheiding negen jaar geleden was Natalia m’n steun en toeverlaat”, vertelt Carrie. “Dag of nacht: ik kan haar altijd bellen, ‘t is een zus uit de duizend!”
  [naar artikel]
 16. ‘The Best Of Axelle Red’: “Mijn emoties namen het over” (28/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  In ‘The Best Of’ op VTM toont Axelle Red (53) zich van een andere kant. “Ik kan er niet goed tegen als mensen wenen op tv”, zegt ze, “maar nu ben ik een van hen.”
  [naar artikel]
 17. Margriet Hermans maakt een grote blunder in ‘Het Rad’: "Is dit een andere zender?” (10/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Margriet Hermans (67) is de letterzetter in ‘Het Rad’ vanavond. Maar ze maakt geen goede beurt wanneer ze de studio inwandelt. “Ben ik niet bij VTM?”
  [naar artikel]
 18. Reken-je-rijk met btw energie botst met begroting (03/10/2021 - De Tijd)
  23:00 De regering-De Croo heeft dit weekend nog geen akkoord bereikt over de begroting en het temperen van de energiefactuur. Er wordt nog nagerekend of de meerinkomsten uit btw echt de gouden graal zijn.
  [naar artikel]
 19. Bompa’s in ‘Belgium’s got talent’ blijken acteurs uit ‘Thuis’ en ‘Familie’: “Zelfs bij VTM wisten ze van niets” (16/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Afgelopen vrijdag ook die vreemde bompa’s gezien in ‘Belgium’s got talent’? Hun komische act met rolstoelen, slijpschijven en boormachines viel zeker op. En geen kat die doorhad dat acteurs Sid Van Oerle (34) en Pieter Verelst (31) schuilgingen achter de maskers. “Dat soort humor, dat zie je niet vaak meer.”
  [naar artikel]
 20. Wilk veroverde het hart van An Lemmens in ‘Belgium’s Got Talent’, maar met gemengde gevoelens: “Het was de bedoeling dat mama er wél zou zijn” (08/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Gentse zanger Wilk (41) - Jorg Dhondt - heeft een héél goeie beurt gemaakt in ‘Belgium’s Got Talent’. An Lemmens was al verkocht nog voor hij een noot had gespeeld. En achteraf zei ze: “Dit is het soort muziek waar ik van hou en jij bent het soort man waar ik verliefd op zou kunnen worden.” Mooie complimenten, zeker omdat Wilk met een zelfgeschreven nummer voor zijn mama auditie deed. “Het is echt afschuwelijk om als zoon te weten dat je moeder zo afziet.”
  [naar artikel]
 21. Heeft chimpansee Chita liefdesverdriet, nu zijn ‘vaste vriendin’ geen nauw contact meer mag zoeken? “Een soort van gemis zal hij zeker voelen” (20/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Dat beest houdt van mij en ik van hem.” Volgens de abonnee van de Zoo die niet langer nauw contact mag hebben met chimpansee Chita is er sprake van wederzijdse ‘liefde’. “Te kort door de bocht”, zegt Sarah Lafaut, curator zoogdieren van ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael. “Voor het dier gaat het in deze ‘relatie’ vooral om aandacht, dat is toch nog iets anders dan menselijke liefde.”
  [naar artikel]
 22. JBC schrapt labels en borden 'meisjes' en 'jongens' in winkels: “Wat je koopt maakt toch niks uit? Als je het maar leuk vindt” (14/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Gedaan met ‘jongens’ en ‘meisjes’ bij JBC. De Belgische kledingketen verwijdert de genderlabels en alle bordjes die naar een van de twee categorieën verwijzen boven haar rekken en vervangt ze door leeftijdsgroepen. “We merken dat het ouders soms remt, als iets aan de ‘verkeerde’ kant van de winkel hangt”, klinkt het.
  [naar artikel]
 23. Stand-upcomedian Jakob Perceval was drugsverslaafd: “Mijn ouders weenden van pure onmacht, omdat ze mij m’n leven zagen wegblowen” (22/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Ik maakte mezelf wijs: ‘Wiet, daar kan ik wel mee leven.’ Maar ik ben er door in de psychiatrie én in de gevangenis beland.” Met ‘Cannabismonoloog’ brengt Jakob Perceval (26) het verhaal van zijn verslaving. Bij het schrijven kreeg hij hulp van z’n vader, theatermaker Peter Perceval (55), ook al had die z’n zoon op het dieptepunt van z’n verslaving laten vallen. “Soms moet je durven zeggen: ‘Los zélf je problemen op.’”
  [naar artikel]
 24. Salar Azimi uit ‘The Sky is the Limit’ gooit alle remmen los in Monaco: “150.000 euro uitgegeven op vijf dagen” (02/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een gouden mitrailleur die champagne spuit en een ander dat de groene eurobiljetten in het rond doet vliegen. Decadentie ten top bij Salar Azimi (39). De Nederlandse zakenman en miljonair uit ‘The Sky is the Limit’ heeft er een ‘aparte’ vijfdaagse opzitten in Monaco. “Mijn maat was jarig, alle remmen moésten los”, glundert hij nog na. “Ik heb zelfs m’n horloge gewassen met Dom Pérignon”
  [naar artikel]
 25. Salar Azimi uit ‘The Sky is the Limit’ gooit alle remmen los in Monaco: “150.000 euro uitgegeven op vijf dagen” (02/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een gouden mitrailleur die champagne spuit en een ander dat de groene eurobiljetten in het rond doet vliegen. Decadentie ten top bij Salar Azimi (39). De Nederlandse zakenman en miljonair uit ‘The Sky is the Limit’ heeft er een ‘aparte’ vijfdaagse opzitten in Monaco. “Mijn maat was jarig, alle remmen moésten los”, glundert hij nog na. “Ik heb zelfs m’n horloge gewassen met Dom Pérignon”
  [naar artikel]
 26. Aaron en Laura presenteren samen met iconisch duo ‘Tien Om Te Zien’: “Het podium delen met Anne en Willy, dat maakt je nederig” (09/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Niet alleen de artiesten in de reünie van ‘Tien Om Te Zien’ zijn van alle leeftijden, ook de presentatoren. Naast oudgedienden Anne De Baetzelier en Willy Sommers blinken jonkies Laura Tesoro en Aaron Blommaert. Voor de piepjonge ‘Familie’- acteur is het zijn debuut als presentator. “Op het podium staan met al die iconen maakt me nederig.”
  [naar artikel]
 27. ‘Timtation’ getuigt over de impact van ‘Temptation island’: “Ik kreeg doodsbedreigingen” (04/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Tim - die ook wel bekendstaat als ‘Timtation’ - en Shallie die nu deelneemt aan Temptation island: love or leave spreken over hun ervaringen tijdens de opnames van het programma. “Ik kreeg doodsbedreigingen”, getuigt Tim in De Cooke & Verhulst show.
  [naar artikel]
 28. ‘Timtation’ getuigt over de impact van ‘Temptation island’: “Ik kreeg doodsbedreigingen” (05/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Tim - die ook wel bekendstaat als ‘Timtation’ - en Shallie die nu deelneemt aan Temptation island: love or leave spreken over hun ervaringen tijdens de opnames van het programma. “Ik kreeg doodsbedreigingen”, getuigt Tim in De Cooke & Verhulst show.
  [naar artikel]
 29. “Zou papa alsjeblieft willen stoppen met slaan?” Vader (35) speelt gruwelijk ‘spelletje’ met jonge kinderen: wie durfde te lachten, kreeg slaag van ‘Alfred de stok’ (21/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een 35-jarige man uit Mol wordt ervan verdacht dat hij zijn jonge kinderen zes jaar lang onmenselijk heeft behandeld. Zo zou hij gruwelijke spelletjes hebben gespeeld met zijn kinderen. “We mochten niet lachen. Als we dat wel deden, werden we geslagen met ‘Alfred de stok’”, verklaarde één van de kinderen. Alfred was een stok die deels uit hout en deels uit metaal bestond. De man riskeert 2 jaar cel.
  [naar artikel]
 30. Bart (19) staakt audities ‘The Voice’ na deelname ‘K2 zoekt K3’: “Ik kan niet nog eens zo’n kritiek aan” (26/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Dat Bart Plysier uit Zedelgem er niet goed van was, van de uitspraken van Gordon na zijn prestatie in ‘K2 zoekt K3’ is een understatement. “Ik was in shock.” Ook al hadden de juryleden in de boxes wel op de knop gedrukt.
  [naar artikel]
 31. Urbanus openhartig in ‘The Best Of’: “Humor dient om onzekerheid te verbergen” (13/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Dinsdag eert ‘The Best Of’ de man die zijn volk leerde lachen. De peetvader van de Vlaamse stand-up comedy, Urbanus (72). Ook de man die al meerdere malen het dak van een uitverkochte Ancienne Belgique blies, maar in ‘The Best Of’ doen anderen dat voor hem. Maar Urbanus maakt ook even tijd om met An Lemmens te praten over zijn onzekerheid. “Ik wilde eigenlijk striptekenaar worden, maar vond nergens de mogelijkheid.”
  [naar artikel]
 32. Urbanus openhartig in ‘The Best Of’: “Humor dient om onzekerheid te verbergen” (13/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Dinsdag eert ‘The Best Of’ de man die zijn volk leerde lachen. De peetvader van de Vlaamse stand-up comedy, Urbanus (72). Ook de man die al meerdere malen het dak van een uitverkochte Ancienne Belgique blies, maar in ‘The Best Of’ doen anderen dat voor hem. Maar Urbanus maakt ook even tijd om met An Lemmens te praten over zijn onzekerheid. “Ik wilde eigenlijk striptekenaar worden, maar vond nergens de mogelijkheid.”
  [naar artikel]
 33. Legendarische werfleider Sanchez maakt comeback: “Zelfs in het buitenland herkennen ze me nog” (09/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De bekendste werfleider van het land is vanavond even terug. Francisco Sanchez (57), ooit de schrik van elk kluskoppel in ‘The Block’ en nu schepen voor N-VA in Boom, duikt op in het programma ‘Vakantiehuis for Life’. En of hij de Ardeense chalets aan een grondige inspectie onderwerpt. “Ik heb me ook nu niet ingehouden.”
  [naar artikel]
 34. Artiesten blikken terug op ‘Tien om te Zien’: “Kylie Minogue was zo klein dat ze een hoger podium kreeg” (21/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Zondag zien we in ‘De Zomer van 199X’ op VTM hoe K3 in 2000 iedereen deed meezingen met ‘Alle Kleuren’. “Blankenberge was toen onze tweede thuis”, blikt ex-K3'tje Kathleen (43) Aerts terug op het optreden en de grote sterren die er passeerden. Daarnaast halen ook andere artiesten van weleer - zoals Filip D’haeze van boysband En Zo en Claudia Decaluwé van Sha-Na - herinneringen op aan hun ‘moment de gloire’: “Het was elke week bang afwachten of we een plekje zouden kregen in de aflevering.”
  [naar artikel]
 35. Bart (19) nam deel aan ‘K2 zoekt K3’ en staakt audities ‘The Voice’ uit angst: “Ik kan niet nog eens zo’n kritiek aan” (26/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Dat Bart Plysier uit Zedelgem niet goed was van de uitspraken van Gordon na zijn prestatie in ‘K2 zoekt K3’ is een understatement. “Ik was in shock.” Ook al hadden de juryleden in de boxes wel op de knop gedrukt.
  [naar artikel]
 36. Collega’s rouwen om Stefaan Fernande: “Vorige week schreef hij nog een prachtige song” (07/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Met het plotse overlijden van componist Stefaan Fernande verliest de Vlaamse showbizz een icoon. Hij werd amper 54. Fernande was het brein achter onder meer ‘Nobelprijs’ van Clouseau, ‘Scars’ van Stan Van Samang, ‘Porselein’ van Yasmine, ‘Düm Tek Tek’ van Hadise en ‘Vuurwerk’ van Camille. Heel wat Vlaamse artiesten, producers, muzikanten en managers reageren dan ook vol ongeloof. “Stefaan gaat zo gemist worden.”
  [naar artikel]
 37. “Zou papa alsjeblieft willen stoppen met slaan?”: Papa (35) speelt gruwelijk ‘spelletje’ met jonge kinderen: wie durfde te lachten, kreeg slaag van ‘Alfred de stok’ (21/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een 35-jarige man uit Mol wordt ervan verdacht dat hij zijn jonge kinderen zes jaar lang onmenselijk heeft behandeld. Zo zou hij gruwelijke spelletjes hebben gespeeld met zijn kinderen. “We mochten niet lachen. Als we dat wel deden, werden we geslagen met ‘Alfred de stok’”, verklaarde één van de kinderen. Alfred was een stok die deels uit hout en deels uit metaal bestond. De man riskeert 2 jaar cel.
  [naar artikel]
 38. Zangers blikken terug op ‘Tien Om Te Zien’: “Betty van ‘Big Brother’ stond backstage over te geven in een zakje” (31/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Zondag keren we in ‘Tien om te Zien: De Zomer van 199X’ terug naar 1997. Een legendarisch jaar, als we de artiesten die toen optraden mogen geloven. Ze vertellen over per helikopter naar optredens gevoerd worden, de aandacht van vrouwelijke fans en hun schone figuurtje van toen. “Tijdens de generale repetitie moest ik de mensen m’n liedje nog aanleren.”
  [naar artikel]
 39. Schiet Studio 100 zijn doel voorbij met ‘brutale’ Gordon in ‘K2 Zoekt K3'? “Sorry, maar eigenlijk kan je dat niet maken” (30/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Drie weken ver in ‘K2 Zoekt K3’ ontpopt jurylid Gordon (53) zich steeds meer als stoorzender van dienst. Hij heeft vaak de lachers op zijn hand, maar zijn grove opmerkingen over kandidaten stuiten kijkers ook tegen de borst. En zo maakt de Nederlander pijnlijk de dubbele moraal van deze show duidelijk, die zo lijkt te hameren op diversiteit, verdraagzaamheid en body positivity. Gaat het programma te ver? We leggen ons oor te luister bij mediaprofessor Tim Raats, socioloog Ignace Glorieux en collega-jurylid Ingeborg (54): “Ik hield tijdens de opnames ook soms m’n adem in.”
  [naar artikel]
 40. Millennials verheerlijkten workaholic ‘girlboss’, maar Gen Z kijkt op naar aan wellness verslaafde ‘that girl’. Prof: “Nadruk ligt vooral op individualisme” (29/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Herinner je je de ‘girlboss’ nog? Die term werd door Gen Z in een nieuw jasje gestoken en ‘that girl’ gedoopt, met een hashtag die al meer dan 639 miljoen keer bekeken is. Een exacte definitie voor ‘that girl’ (vrij vertaald ‘dát ene meisje’) is er niet, maar het heeft alles te maken met je leven perfect op orde hebben. Is het idealiseren van die levensstijl wel zo’n gezonde tendens? Twee professoren aan het woord: “Nadruk ligt vooral op individualisme.”
  [naar artikel]
 41. Lothar uit ‘Blind Getrouwd’ verbreekt z’n verloving: “Ik was niet meer 100% gelukkig bij Kelsey” (01/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Er komt dan toch géén huwelijk. Lothar Callaerts (27), bekend van ‘Blind Getrouwd’, en z’n verloofde Kelsey zijn ruim een halfjaar na hun verloving uit elkaar. “Ik was de controle wat kwijt”, verklaart Lothar, die op tv destijds zonder succes gekoppeld werd aan Tatiana ‘Tati’ Rogier, over de pijnlijke breuk. “Kelsey zag dit absoluut niet aankomen.”
  [naar artikel]
 42. Paul Verhoeven choqueert met lesbische nonnen in ‘Benedetta’: “Een intimiteitscoördinator? Ik zou geweigerd hebben” (08/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Paul Verhoeven (83) krijgt weer als vanouds de wind van voren met zijn langverwachte lesbische nonnenepos ‘Benedetta’. Maar zo heeft de rebelse regisseur van ‘Basic Instinct’ en ‘Showgirls’ het natuurlijk het liefst. Of er sprake is van een nieuw soort preutsheid? “Iedereen heeft het maar over die dildo. Het is belachelijk. We doen alsof seks niet bestaat.”
  [naar artikel]
 43. Lisa uit ‘Love Island’ haalt uit naar ‘Big Brother’-Nick na stukgelopen romance: “Ik was het beu een geheim te zijn” (18/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Nick Kraft, finalist in het meest recente ‘Big Brother’-seizoen, is in ongenade gevallen bij ‘Love Island’-deelneemster Lisa Moerman. Het Playboy-model dacht met Nick de ware gevonden te hebben, maar dat liep met een sisser af. “Ik heb er genoeg van”, klinkt het. Nick zelf is geschrokken van deze uithaal. “Het klopt dat we gedatet hebben, maar van verliefdheid was nooit sprake.”
  [naar artikel]
 44. ‘Familie’-acteur Jan Van den Bosch scheurt ligamenten: “Ik probeerde iemand anders te redden” (12/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Jan Van den Bosch (37), beter bekend als Zjef uit ‘Familie’, moet enkele weken op krukken lopen na een ongeval op een theaterpodium. “Gelukkig wordt dat op de set van ‘Familie’ creatief opgelost”, zegt hij.
  [naar artikel]
 45. Mysterie en verbijstering in eerste aflevering ‘Belgium’s Got Talent’: “Dat vind ik niet tof” (31/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vrijdag is het eindelijk zo ver. Dan maakt de vierkoppige jury van ‘Belgium’s Got Talent’ zich weer klaar om de meest uiteenlopende acts op het podium te verwelkomen. Zelfs na zeven seizoenen blijkt het talent in België nog niet op te zijn. De eerste act is alvast een serieus voorsmaakje vol mysterie en verbijstering. “Zit daar een kindje in?”
  [naar artikel]
 46. “Laboratorium van de wereld” maakt haast van boostervaccin: “relatief frequente” grootschalige herhalingsprogramma’s snel onvermijdelijk? (18/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: “Laboratorium van de wereld” maakt haast van boostervaccin: “relatief frequente” grootschalige herhalingsprogramma’s snel onvermijdelijk? Het vaccinatiesucces van Israël heeft het land tot een “laboratorium voor de wereld” gemaakt. Dat schrijft de Financial Times in een editoriaal. Het was het eerste land dat weer openging nadat begin april 70% van de bevolking een dubbele vaccinatie had gekregen. Maar nu is er sprake van een “alarmerende” vierde golf van infecties. Er […] Lees dit artikel: “Laboratorium van de wereld” maakt haast van boostervaccin: “relatief frequente” grootschalige herhalingsprogramma’s snel onvermijdelijk?
  [naar artikel]
 47. GEZIEN? ‘Voor altijd Kampioen!’: “Zoveelste krampachtige stuiptrekking om succesformule verder uit te melken” (23/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Onze tv-recensenten laten hun kritische blik vallen op elk nieuw programma. Meteen na uitzending lees je hier hun mening. Vandaag bekijkt Bram De Brabander ‘Voor altijd Kampioen!’ op Eén, een docureeks over het ontstaan van ‘F.C. De Kampioenen’. “Zelfs de acteurs leken te denken: ‘Moet dit echt?’”
  [naar artikel]
 48. Bediende NMBS rolt joint achter loket: “Hier gaan we ‘patat’ van” (16/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Opmerkelijke video op het socialemedianetwerk Snapchat. Een 35-jarige loketbediende van de NMBS in het Luxemburgstation in de Europese wijk van Brussel maakt een filmpje van zichzelf terwijl hij een joint rolt. “Goed gerief, om ‘patat’ van te gaan. En dat op twintig centimeter van het cliënteel”, klinkt het geamuseerd in het Frans. “Maar dat is niet erg. Het is kalm nu. We doen wat we moeten doen. Dit is het echte artiestenleven”, vervolgt hij. De man heeft de video zelf op Snapchat geplaatst.
  [naar artikel]
 49. Deze woning is het lelijkste huis van alle ‘lelijke huizen van België’: “Ik ben daar best trots op” (02/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  Een opvallend stukje Zonhovens erfgoed prijkt op de cover van de nieuwe editie van ‘Ugly Belgian Houses’. Het boek bundelt lelijke en markante woningen. “Wat maakt het uit en daarbij ik ben er best trots op”, zegt Paul Vanbrabant (69), eigenaar-bewoner van de Japanse pagode.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.