Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 October 2021
21:37 uur

Energietransitie: Australië heeft ambitieuze groene waterstofplannen

Express

13/10/2021 - 17:46

Lees dit artikel: Energietransitie: Australië heeft ambitieuze groene waterstofplannen De regering van de Australische staat Queensland zegt binnen twee jaar hernieuwbare waterstof te zullen produceren. De bouw van een door zonne-energie en batterijen aangedreven groene waterstofcentrale moet daarvoor zorgen. De regering van Annastacia Palaszczuk kondigde dinsdag de plannen aan. Dat bericht Renew Economy, een Australische website voor duurzame energieprojecten. Het project zal worden ontwikkeld […] Lees dit artikel: Energietransitie: Australië heeft ambitieuze groene waterstofplannen


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Australië wil klimaatdoelstellingen niet aanscherpen (10/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Australische conservatieve premier Scott Morrison heeft dinsdag de oproep voor meer ambitieuze doelstellingen in de strijd tegen de klimaatverandering naar de prullenmand verwezen. "Australië draagt zijn steentje bij. Bij gebrek aan plannen zal ik namens de Australiërs geen blanco cheque tekenen om deze doelstellingen te bereiken", waarschuwde hij.
  [naar artikel]
 2. Australië wil klimaatdoelstellingen niet aanscherpen, China roept wereld op om vertrouwen te hebben (10/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Australische premier Scott Morrison heeft dinsdag de oproep voor meer ambitieuze doelstellingen in de strijd tegen de klimaatverandering naar de prullenmand verwezen. “Australië draagt zijn steentje bij. Bij gebrek aan plannen zal ik namens de Australiërs geen blanco cheque tekenen om deze doelstellingen te bereiken”, waarschuwde hij.
  [naar artikel]
 3. Australië stapt in de commerciële ruimtevaart (26/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Australië stapt in de commerciële ruimtevaart Het Taiwanese bedrijf Tispace plant nog dit jaar drie lanceringen vanuit Zuid-Australië. Australië hoopt dat het evenement een impuls kan betekenen voor de ontwikkeling van de Australische ruimtevaartindustrie. De eerste Australische commerciële raketlancering zal plaatsvinden vanaf het Whalers Way Orbital Launch Complex, op het schiereiland Eyre in Zuid-Australië. De Australische federale overheid heeft een vergunning […] Lees dit artikel: Australië stapt in de commerciële ruimtevaart
  [naar artikel]
 4. Een zoete handelsoorlog dreigt tussen Nieuw-Zeeland en Australië (12/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Een zoete handelsoorlog dreigt tussen Nieuw-Zeeland en Australië Tussen Nieuw-Zeeland en Australië dreigt een opmerkelijke handelsoorlog. Inzet van de strijd zijn de rechten op de Manuka, de honing van de plant Leptospermum scoparium, die onder meer voor zijn werking tegen schadelijke bacteriën bekend staat. Nieuw-Zeeland heeft de rechten op de honing opgeëist, maar botst op verzet van Australië. De Australiërs voeren onder meer […] Lees dit artikel: Een zoete handelsoorlog dreigt tussen Nieuw-Zeeland en Australië
  [naar artikel]
 5. Frankrijk roept ambassadeurs uit Verenigde Staten en Australië terug voor overleg (17/09/2021 - VRT NWS)
  Frankrijk roept zijn ambassadeurs in de Verenigde Staten en Australië terug voor overleg. Dat heeft een woordvoerder van de Franse minister van Buitenlandse Zaken Jean-Yves Le Drian meegedeeld. Parijs is woedend over het veiligheidspact dat de VS, het Verenigd Koninkrijk en Australië hebben gesloten. Daardoor is een contract voor de bouw van Franse kernonderzeeërs voor Australië in het water gevallen.
  [naar artikel]
 6. Handelsgesprekken tussen EU en Australië opgeschort in nasleep van duikbootaffaire (01/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een lang geplande ronde van besprekingen over de vrijhandel tussen Australië en de EU is uitgesteld. Dat bevestigen zowel een Europese functionaris als de Australische minister van Handel, Dan Tehan. Het uitstel volgt op een ruzie tussen de EU en Australië over het besluit van Canberra om de aankoop van ​​Franse onderzeeërs ter waarde van ruim 30 miljard euro te annuleren.
  [naar artikel]
 7. Ruzie escaleert: Frankrijk roept ambassadeurs terug uit Verenigde Staten en Australië (17/09/2021 - De Morgen)
  Parijs heeft zijn ambassadeurs in de VS en Australië teruggeroepen voor overleg in het veelbesproken dossier rond de aankoop van onderzeeërs. Frankrijk reageerde deze week woedend op een deal tussen Australië, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten om onderzeeërs aan te kopen. De Fransen zagen daardoor een contract van 40 miljard dollar (34 miljard euro) door de neus geboord.
  [naar artikel]
 8. Australiër Will Power wint GP van Indianapolis (15/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Australiër Will Power heeft zaterdag de GP van Indianapolis in het IndyCar-kampioenschap op zijn naam geschreven. Het is voor Power de veertigste zege in de IndyCar. Hij werd eindwinnaar in 2014 en won in 2018 de Indy 500. De voorbije veertien seizoenen won de veertigjarige Australiër telkens minstens één race in de IndyCar.
  [naar artikel]
 9. Australië heropent in november grenzen voor gevaccineerde inwoners (01/10/2021 - VRT NWS)
  Australië zal in november zijn grenzen opnieuw openen. Gevaccineerde Australiërs mogen het land dan weer in en uit. Pas in een latere fase zullen buitenlandse toeristen weer worden toegelaten.
  [naar artikel]
 10. Franse minister van Buitenlandse Zaken: "Er is echt een zware crisis tussen Frankrijk, de VS en Australië" (18/09/2021 - VRT NWS)
  De Franse minister van Buitenlandse Zaken Jean-Yves Le Drian zegt dat het terugroepen van de Franse ambassadeurs uit de Verenigde Staten en Australië moet duidelijk maken dat Frankrijk erg ontevreden is over het partnerschap dat de Verenigde Staten, Australië en het Verenigd Koninkrijk hebben gesloten. Door dat akkoord is een eerder gesloten contract om Franse kernonderzeeërs voor Australië te bouwen in het water gevallen.
  [naar artikel]
 11. Australiër Will Power houdt Romain Grosjean van zege in legendarische GP van Indianapolis (15/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Australiër Will Power heeft zaterdag de GP van Indianapolis in het IndyCar-kampioenschap op zijn naam geschreven. Het is voor Power de veertigste zege in de IndyCar. Hij werd eindwinnaar in 2014 en won in 2018 de Indy 500. De voorbije veertien seizoenen won de veertigjarige Australiër telkens minstens één race in de IndyCar.
  [naar artikel]
 12. Australië gaat zijn grenzen heropenen (01/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Australië gaat zijn grenzen heropenen Nadat het land zich in maart 2020 afsloot voor de rest van de wereld, heeft Australië plannen onthuld om snel zijn grenzen te heropenen. De Australische premier Scott Morrison kondigde vrijdag aan dat het land zijn grens zal heropenen voor gevaccineerde burgers en permanente inwoners zodra 80 procent van de bevolking in een staat of […] Lees dit artikel: Australië gaat zijn grenzen heropenen
  [naar artikel]
 13. Australië gaat kernonderzeeërs bouwen met VS en VK en schrapt Franse miljardenbestelling: Parijs reageert woedend (17/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Australië gaat kernonderzeeërs bouwen met VS en VK en schrapt Franse miljardenbestelling: Parijs reageert woedend Frankrijk is razend op Australië én de Verenigde Staten nadat de Australische regering volledig onverwacht de bestelling van twaalf Franse conventionele duikboten schrapte, een order van tientallen miljarden euro’s dat “het contract van de eeuw” genoemd werd. De Australiërs opteren ervoor eigen nucleaire duikboten te bouwen met technologie uit de VS en het Verenigd Koninkrijk, […] Lees dit artikel: Australië gaat kernonderzeeërs bouwen met VS en VK en schrapt Franse miljardenbestelling: Parijs reageert woedend
  [naar artikel]
 14. Batterijboom: West-Australië voert productie van batterijchemicaliën op (03/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Batterijboom: West-Australië voert productie van batterijchemicaliën op West-Australië bereidt zich voor om een groter aandeel te veroveren van de bloeiende wereldmarkt voor batterijen, die naar verwachting zal groeien tot 150 miljard dollar in 2030. De Australische deelstaat gaat immers niet alleen delven naar lithium en nikkel, maar ook zelf chemische producten verwerken. Drie nieuwe fabrieken en een proefproject moeten voor 34.700 jobs […] Lees dit artikel: Batterijboom: West-Australië voert productie van batterijchemicaliën op
  [naar artikel]
 15. Australië wacht België na zinderende dubbelmatch op in halve finales ATP Cup (09/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Gastland Australië heeft zich als eerste bij de laatste vier geschaard op de eerste editie van de ATP Cup. In Sydney haalden de Australiërs het met...
  [naar artikel]
 16. Australië wacht België of Spanje op na zinderende dubbelmatch in halve finales ATP Cup (09/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Gastland Australië heeft zich als eerste bij de laatste vier geschaard op de eerste editie van de ATP Cup. In Sydney haalden de Australiërs het met...
  [naar artikel]
 17. De energietransitie: als er geen wind is blijkt steenkool de makkelijkste oplossing (12/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: De energietransitie: als er geen wind is blijkt steenkool de makkelijkste oplossing Groot-Brittannië wordt beschouwd als een pionier op het gebied van de energietransitie. De uitfasering van steenkool is zo goed als voltooid. Minder dan 2 procent van de elektriciteit op het eiland wordt vandaag nog met kolen opgewekt. Tegen 2035 zullen ook de overige fossiele brandstoffen geleidelijk uit de elektriciteitsmix zijn verdwenen. Premier Boris Johnson zet […] Lees dit artikel: De energietransitie: als er geen wind is blijkt steenkool de makkelijkste oplossing
  [naar artikel]
 18. Aandelen om te profiteren van de groene golf (16/03/2021 - De Tijd)
  16:19 Na de scherpe rally van vorig jaar zijn veel 'groene' aandelen fors teruggevallen. Een opportuniteit, meent Credit Suisse, want de energietransitie zal versnellen om de klimaatdoelen te realiseren. We...
  [naar artikel]
 19. Australië wacht België of Spanje op na zinderende dubbelmatch in halve finales ATP Cup, ook Rusland door (09/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Gastland Australië heeft zich als eerste bij de laatste vier geschaard op de eerste editie van de ATP Cup. In Sydney haalden de Australiërs het met...
  [naar artikel]
 20. Australië stuurt soldaten naar Sydney om lockdown af te dwingen (30/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Australië stuurt soldaten naar Sydney om lockdown af te dwingen Australië heeft honderden militairen naar Sydney gestuurd om mee de lockdown af te dwingen. De coronamaatregelen, die sinds eind juli van kracht zijn in de miljoenenstad, werden woensdag met een maand verlengd. De Australische regering zet de grove middelen in om de verlengde lockdown in Sydney in goede banen te leiden. Vanaf maandag zullen er […] Lees dit artikel: Australië stuurt soldaten naar Sydney om lockdown af te dwingen
  [naar artikel]
 21. FT Buitenland. Harry Kane droomt van NFL - Ex-‘Golden Boy’ Pato terug naar São Paulo - Tim Cahill stopt met voetballen (28/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Topscorer Tim Cahill van Australië beëindigt binnenkort zijn voetbalcarrière. De 39-jarige Australiër maakte bij de zender Optus Sport bekend dat...
  [naar artikel]
 22. Belg die volgend jaar overstap maakt naar MotoGP moet strijd staken in Australië na stevige crash (21/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Xavier Siméon (Kalex) heeft bij zijn val tijdens de kwalificaties van de Grote Prijs van Australië in de Moto2 de pink van zijn rechterhand...
  [naar artikel]
 23. Man gedood door haai in Australië (05/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Aan een strand in het oosten van Australië heeft een haai zondag een man gedood. Surfers en zwemmers deden nog verwoede pogingen om het slachtoffer te redden, maar tevergeefs. Dat melden de lokale autoriteiten.
  [naar artikel]
 24. Man gedood door haai in Australië (05/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Aan een strand in het oosten van Australië heeft een haai zondag een man gedood. Surfers en zwemmers deden nog verwoede pogingen om het slachtoffer te redden, maar tevergeefs. Dat melden de lokale autoriteiten.
  [naar artikel]
 25. Australiër haalt zendertje van witte haai en veroorzaakt zeven keer vals alarm (12/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een visser is in het zuidoosten van Australië beschuldigd van het “onverantwoord veroorzaken van nodeloze angst” met behulp van een haaienalarm.
  [naar artikel]
 26. Betogers clashen met politie bij lockdownprotesten in Australië (21/08/2021 - De Tijd)
  10:19 In Australië zijn protesten tegen de coronalockdown zaterdag uitgedraaid op gewelddadige confrontaties tussen betogers en ordediensten.
  [naar artikel]
 27. CNN post geen berichten meer op Facebook in Australië (30/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  CNN is donderdag gestopt met het publiceren van berichten op Facebook in Australië. De Amerikaanse nieuwszender doet dat nadat een rechtbank geoordeeld heeft dat persgroepen verantwoordelijk zijn voor beledigende commentaren gelinkt aan hun artikels op de socialenetwerksite.
  [naar artikel]
 28. Australië evacueert 50 vrouwelijke voetballers en atleten uit Afghanistan (24/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Australië evacueert 50 vrouwelijke voetballers en atleten uit Afghanistan De Australische regering heeft meer dan 50 vrouwelijke voetballers en atleten en hun families uit Afghanistan geëvacueerd na een oproep van de wereldorganen FIFA en FIFPRO. Na de herovering van Kabul door de taliban zijn veel Afghaanse sportvrouwen ondergedoken. Volgens de FIFPRO is er nog wel werk om de vrouwen in het buitenland een vestigingsplaats […] Lees dit artikel: Australië evacueert 50 vrouwelijke voetballers en atleten uit Afghanistan
  [naar artikel]
 29. Kangeroe verstoort fotoshoot van bikinimodellen (17/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een fotoshoot in de ‘Candy Shop Mansion’ in Australië liep een paar dagen geleden volledig in het honderd. Het huis staat in Australië bekend of...
  [naar artikel]
 30. Australië gaat na anderhalf jaar grenzen "zeer snel" weer openen (01/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Australië zal in november weer de internationale grenzen openen, voor het eerst sinds het begin van de coronapandemie. Dat heeft eerste minister Scott Morrison meegedeeld.
  [naar artikel]
 31. Australië zal ook na 2030 steenkool blijven produceren en exporteren (06/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Australië zal ook na 2030 steenkool blijven produceren en exporteren De Australische regering zei maandag dat het land “tot ver na 2030” steenkool zal blijven produceren en exporteren, ondanks een scherpe waarschuwing van de VN-klimaatcommissie dat het niet afschaffen van die fossiele brandstof “een ravage” zal aanrichten aan de economie. Het standpunt van Australië zorgt ervoor dat het land op gespannen voet komt te staan […] Lees dit artikel: Australië zal ook na 2030 steenkool blijven produceren en exporteren
  [naar artikel]
 32. VS, VK en Australië smeden veiligheidspact tegen China (16/09/2021 - De Tijd)
  09:48 Het nieuwe bondgenootschap tussen de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Australië valt slecht bij China, dat zich geviseerd voelt. En bij Frankrijk, dat niet mag aansluiten en een militair c...
  [naar artikel]
 33. België is, netjes in het kielzog van Frankrijk, ontzet over een nieuw militair pact tussen Australië, de UK en de VS (21/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: België is, netjes in het kielzog van Frankrijk, ontzet over een nieuw militair pact tussen Australië, de UK en de VS Als het regent in Parijs, druppelt het in Brussel. En dus laat minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès (MR) aan Belga weten dat het nieuwe militaire pakt tussen Australië en de VS, met de UK als aanhangwagen, een “donderslag bij heldere hemel” was, en dat het “een wake-up call moet zijn voor Europa, zodat we meer met één […] Lees dit artikel: België is, netjes in het kielzog van Frankrijk, ontzet over een nieuw militair pact tussen Australië, de UK en de VS
  [naar artikel]
 34. Geopolitieke bewegingen: VS, VK en Australië sluiten militaire alliantie (16/09/2021 - De Morgen)
  De Verenigde Staten, Australië en het Verenigd Koninkrijk hebben een veiligheidspact gesloten, AUKUS genaamd, bedoeld om de veiligheid en stabiliteit te garanderen in de regio waar China steeds meer aan invloed wint.
  [naar artikel]
 35. Parijs roept ambassadeurs in VS en Australië terug voor overleg (18/09/2021 - Knack)
  Parijs heeft zijn ambassadeurs in de VS en Australië voor overleg teruggeroepen, zo heeft minister van Buitenlandse Zaken Jean-Yves Le Drian vrijdagavond bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 36. Parijs roept ambassadeurs in VS en Australië terug voor overleg (17/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Parijs heeft zijn ambassadeurs in de VS en Australië voor overleg teruggeroepen, zo heeft minister van Buitenlandse Zaken Jean-Yves Le Drian bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 37. Voor het eerst meer dan 1.000 besmettingen in Australië (26/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Australië heeft voor de eerste keer sinds het begin van de coronapandemie meer dan 1.000 besmettingen geregistreerd op 24 uur tijd. New South Wales, de deelstaat waartoe Sydney behoort, registreerde een recordaantal van 1.039 besmettingen.
  [naar artikel]
 38. VS, VK en Australië sluiten nieuw militair verbond “om zich te wapenen tegen uitdagingen van 21ste eeuw” (15/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Joe Biden heeft woensdag aangekondigd dat de VS een nieuw veiligheids- en defensiepact hebben afgesloten met het Verenigd Koninkrijk en Australië. De drie landen gaan geavanceerde technologieën delen om zo een gezamenlijk front te vormen tegen China, al zou dat land niet expliciet worden genoemd in de overeenkomst.
  [naar artikel]
 39. Politieke rel nu Australië met VS in zee gaat (20/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Frankrijk is woedend omdat Australië een militair miljardencontract opzegt en plots Amerikaanse duikboten gaat kopen. De Franse minister van Buitenlandse Zaken spreekt van een “diepe diplomatieke crisis”.
  [naar artikel]
 40. Geen feestneuzen, wel spandoeken op de Australische nationale feestdag (26/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag herdenken de Australiërs het begin van de kolonisatie van Australië in de vorm van hun nationale feestdag, Australia Day. Tienduizenden...
  [naar artikel]
 41. Aantal koala's zorgwekkend gedaald in Australië (20/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het aantal koala’s in Australië neemt erg snel af, met een geschatte daling van 30 procent in drie jaar. Dat blijkt uit een nieuwe studie.
  [naar artikel]
 42. Cyberaanval na cyberaanval: hoe China wraak nam op Australië en dit een strategisch doel dient (01/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Cyberaanval na cyberaanval: hoe China wraak nam op Australië en dit een strategisch doel dient Nadat de relatie tussen Australië en China onlangs verzuurde, kreeg het Angelsaksische land te maken met “golf na golf” van cyberaanvallen. Dat meldt een nieuw rapport van persbureau Bloomberg. Deskundigen zeggen dat zelfs de rijkste landen gevaar lopen als ze China maar genoeg irriteren. De incidenten begonnen in april vorig jaar. Toen werden Australische overheidsnetwerken […] Lees dit artikel: Cyberaanval na cyberaanval: hoe China wraak nam op Australië en dit een strategisch doel dient
  [naar artikel]
 43. Australië rekent in twee enkelspelen af met Colombia in Davis Cup (19/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Australië heeft zijn eerste ontmoeting in groep D van de Davis Cup in Madrid gewonnen. De Australiërs staan tegen Colombia na twee enkelspelen op...
  [naar artikel]
 44. Dit is volgens kenners de mooiste plaats van Australië (en je hebt er waarschijnlijk nog nooit van gehoord) (24/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In Rainbow Beach heeft Arne een date met een speciale madam, die hem meeneemt naar de volgens haar "mooiste plaats van Australië". Het is Carlo...
  [naar artikel]
 45. Gezichtsherkenning als coronamaatregel stuit op kritiek in Australië (16/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De twee grootste deelstaten van Australië, Nieuw-Zuid Wales en Victoria, testen gezichtsherkenning die de politie laat controleren of mensen thuis blijven tijdens quarantaine. Dit baart kritische stemmen zorgen.
  [naar artikel]
 46. Australië neemt 1 miljoen Pfizer-vaccins over van Polen om opflakkerende epidemie te beheersen (15/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Australië heeft een miljoen doses van het coronavaccin van Pfizer overgenomen van Polen. Dat heeft de Australische premier Scott Morrison meegedeeld. De doses zullen in eerste instantie toegediend worden in Sydney, waar de situatie het meest kritiek is.
  [naar artikel]
 47. Australië wil coronavirus niet langer uitroeien (01/09/2021 - De Morgen)
  De Australische autoriteiten hebben de lockdown in de stad Melbourne woensdag verlengd met nog eens drie weken. Tot nu toe heeft Australië altijd tot doel gehad om Covid-19 met strenge maatregelen volledig uit te roeien, maar inmiddels zijn de autoriteiten gaan inzien dat het land zal moeten leren leven met het virus.
  [naar artikel]
 48. Parijs roept ambassadeurs in VS en Australië terug voor overleg (18/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Parijs heeft zijn ambassadeurs in de VS en Australië voor overleg teruggeroepen, zo heeft minister van Buitenlandse Zaken Jean-Yves Le Drian bekendgemaakt. Die twee landen sloten onderling een strategisch partnerschap waardoor Frankrijk een omvangrijke aankooporder van duikboten misloopt.
  [naar artikel]
 49. Football Talk. 13 A-kernspelers bij beloften Anderlecht - Cercle-doelman krijgt schitterend nieuws - Nieuwe trainer voor Depoitre en Mbenza - Australië naar kwartfinales op Asian Cup (21/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Australië heeft zich geplaatst voor de kwartfinales op de Asian Cup in de Verenigde Arabische Emiraten. In de achtste finales hadden de Australiërs...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.