Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 October 2021
23:12 uur

Captain Kirk-acteur William Shatner is de oudste mens in de ruimte: "Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt"

VRT NWS

13/10/2021 - 17:58

Acteur William Shatner, vooral bekend als Captain James T. Kirk uit "Star Trek", mag zich met zijn 90 lentes vanaf vandaag de oudste mens in de ruimte noemen. "Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt", zei Shatner tijdens de landing. De acteur vloog met een capsule van Blue Origin net boven de grens van de ruimte. Hij breekt daarmee het amper enkele maanden oude record van Wally Funk met 8 jaar.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Captain Kirk doet het voor echt: William Shatner (90) wordt oudste man in ruimte (24/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Canadese acteur William Shatner (90) wordt binnenkort de oudste man die ooit in de ruimte was. Hij kocht een ticket bij Blue Origin, het bedrijf van Jeff Bezos dat commerciële vluchten naar de ruimte inlegt. Dat is ironisch, gezien Shatner jarenlang het bekende personage Captain Kirk speelde in de serie ‘Star Trek’.
  [naar artikel]
 2. LIVESTREAM. Acteur William Shatner gaat als oudste mens ooit de ruimte in (13/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  William Shatner, de 90-jarige acteur die Captain Kirk speelde in Star Trek, vliegt vandaag om 16 uur Belgische tijd mee op de volgende ruimtemissie van Blue Origin. Daarmee wordt hij de oudste mens ooit die de ruimte ingaat. Mis geen moment van de vlucht via de livestream.
  [naar artikel]
 3. "Beam me up, Jeff": "Star trek"-acteur William Shatner zal met capsule van  Bezos naar de ruimte vliegen (04/10/2021 - VRT NWS)
  William Shatner, de Canadese acteur die in de populaire "Star trek"-franchise de rol van Captain Kirk speelde, zal met een ruimtecapsule van Amazon-stichter Jeff Bezos meevliegen. Dat maakt Blue Origin, het ruimtevaartbedrijf van Bezos, bekend op zijn website. Met zijn 90 jaar zal Shatner de oudste persoon ooit in de ruimte zijn.
  [naar artikel]
 4. Star Trek-acteur William Shatner (en oudste ruimtevaarder ooit) is veilig geland na ruimtetripje (13/10/2021 - De Morgen)
  Acteur William Shatner, die tientallen jaren de legendarische rol van Captain Kirk speelde in de serie ‘Star Trek’, is vandaag écht de ruimte ingegaan. Dat deed hij met een toeristische vlucht van Blue Origin die na een enkele minuten weer veilig op aarde landde. De 90-jarige Shatner is de oudste persoon die ooit in de ruimte is geweest.
  [naar artikel]
 5. ‘Star Trek’-acteur William Shatner (90) is oudste ruimtevaarder ooit na ruimtetripje (13/10/2021 - De Morgen)
  Acteur William Shatner, die tientallen jaren de legendarische rol van Captain Kirk speelde in de serie ‘Star Trek’, is vandaag écht de ruimte ingegaan. Dat deed hij met een toeristische vlucht van Blue Origin die na een enkele minuten weer veilig op aarde landde. De 90-jarige Shatner is de oudste persoon die ooit in de ruimte is geweest.
  [naar artikel]
 6. Acteur William Shatner gaat vandaag de ruimte in, als oudste mens ooit (13/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Acteur William Shatner, die tientallen jaren de hoofdrol speelde in de serie Star Trek, gaat vandaag in het echt de ruimte in. Hij gaat mee met een toeristische vlucht van Blue Origin naar de rand van de dampkring. De 90-jarige Shatner wordt dan de oudste persoon die ooit in de ruimte is geweest.
  [naar artikel]
 7. William Shatner (88) weigert om ooit nog Captain Kirk te spelen (03/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Canadese acteur William Shatner (88) kruipt naar eigen zeggen niet meer terug in de huid van het legendarische ‘Star Trek’-personage Captain...
  [naar artikel]
 8. Officieel: Star Trek-acteur William Shatner gaat volgende week de ruimte in met Blue Origin (04/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  William Shatner, de acteur die Captain Kirk speelde in ‘Star Trek’, zal op 12 oktober meevliegen op de volgende ruimtemissie van Blue Origin. Dat heeft het ruimtevaartbedrijf van Amazon-baas en rijkste mens ter wereld Jeff Bezos maandag formeel bevestigd.
  [naar artikel]
 9. William Shatner gaat vandaag de ruimte in, als oudste mens ooit (13/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Acteur William Shatner, die tientallen jaren de hoofdrol speelde in de serie ‘Star Trek’, gaat vandaag in het echt de ruimte in. Hij gaat mee met een toeristische vlucht van Blue Origin naar de rand van de dampkring. De 90-jarige Shatner wordt dan de oudste persoon die ooit in de ruimte is geweest.
  [naar artikel]
 10. Captain Kirk gaat mee naar Mars (19/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  William Shatner, de acteur die Captain James Kirk speelde in de Star Trek-series en -films, staat op een lijst van 2,4 miljoen namen die de NASA...
  [naar artikel]
 11. 'Star Trek'-acteur William Shatner (86) tekent nieuw platencontract (17/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Captain Kirk-acteur William Shatner heeft op 86-jarige leeftijd een platencontract getekend bij een countrymuziekbedrijf. We zouden binnenkort een...
  [naar artikel]
 12. Star Trek-acteur William Shatner gaat ruimte in met ruimtevaartbedrijf Blue Origin (04/10/2021 - Knack)
  William Shatner, de acteur die Captain Kirk speelde in Star Trek, zal op 12 oktober meevliegen op de volgende ruimtemissie van Blue Origin, zo heeft het ruimtevaartbedrijf maandag bevestigd.
  [naar artikel]
 13. “Beam me up, Scotty”: William Shatner gaat volgende week met Blue Origin naar de ruimte (05/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: “Beam me up, Scotty”: William Shatner gaat volgende week met Blue Origin naar de ruimte William Shatner, de acteur die Captain Kirk speelt in Star Trek, gaat op 12 oktober een ruimtereis maken met Blue Origin, het ruimtevaartbedrijf van Jeff Bezos. Voor de inmiddels 90-jarige acteur is het een droom die in vervulling gaat. “Ik heb al een hele tijd over de ruimte gehoord. Ik grijp nu de kans om […] Lees dit artikel: “Beam me up, Scotty”: William Shatner gaat volgende week met Blue Origin naar de ruimte
  [naar artikel]
 14. ‘Star Trek’-acteur William Shatner (88) gaat na 18 jaar scheiden (11/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  William Shatner, de acteur die Captain James Kirk speelde in de ‘Star Trek’-series en films, is klaar met zijn huwelijk. Op zijn oude dag heeft de...
  [naar artikel]
 15. 'Captain Kirk' houdt logboek bij over thuisquarantaine (20/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Kapitein Kirk zit in quarantaine. De Canadese acteur William Shatner (88), die het personage uit ‘Star Trek’ speelde, heeft zichzelf geïsoleerd en...
  [naar artikel]
 16. ‘Star Trek’-acteur William Shatner gaat volgende week als oudste man ooit de ruimte in (05/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Volgende week vertrekt de 90-jarige William Shatner naar de ruimte. De ‘Star Trek’-acteur heeft een plaatsje kunnen bemachtigen op een toeristische ruimtevlucht van Blue Origin, het bedrijf van Amazon-baas Jeff Bezos (57). Daarmee wordt hij de oudste man in de ruimte.
  [naar artikel]
 17. Captain Kirk uit ‘Star Trek’ houdt logboek bij over thuisquarantaine (20/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Kapitein Kirk zit in quarantaine. De Canadese acteur William Shatner (88), die het personage uit ‘Star Trek’ speelde, heeft zichzelf geïsoleerd en...
  [naar artikel]
 18. Kirk Douglas: "Nooit gedacht dat ik de honderd zou halen" (12/02/2017 - De Redactie)
  De Amerikaanse acteur Kirk Douglas is van zijn melk nu hij ouder is geworden dan honderd jaar. "Het is eigenlijk droevig. Ik mis heel veel vrienden uit het verleden", klinkt het.
  [naar artikel]
 19. Klimaatexperten in de wolken met uitspraken prins William, William Shatner iets minder: "Hij snapt het niet” (15/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  William Shatner (90), die deze week als oudste persoon ter wereld een ritje naar het heelal maakte, is het niet eens met de kritiek van de Britse prins William (39) op het ruimtetoerisme. Volgens de prins zou het beter zijn mochten “de grootste breinen” zich concentreren op het redden van de planeet. “Hij is een vriendelijke jongen, maar zit fout”, reageert Shatner. Klimaatexperten zijn wel grote fan van de uitspraken van de hertog.
  [naar artikel]
 20. Ruimtevlucht Star Trek-acteur William Shatner (90) uitgesteld (11/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Star Trek-legende William Shatner zou dinsdag op 90-jarige leeftijd de ruimte ingaan, maar zijn vlucht is een dag uitgesteld. Ruimtevaartbedrijf Blue Origin van Amazon-oprichter Jeff Bezos maakte die beslissing omdat er voor dinsdag veel wind wordt voorspeld in het westen van Texas, waar de raket gelanceerd wordt.
  [naar artikel]
 21. Weduwe van Kirk Douglas, de Belgische Anne Buydens (102), overleden: een bijzonder liefdesverhaal in Hollywood (30/04/2021 - VRT NWS)
  In Californië is Anne Douglas overleden. Ze was de steun en toeverlaat van wijlen Hollywoodlegende Kirk Douglas ("Spartacus"). "Zonder haar had mijn vader nooit de carrière gehad die hij maakte", reageert acteur en pluszoon Michael Douglas lovend. Anne werd 102 jaar.
  [naar artikel]
 22. Captain Kirk gaat echt de ruimte in (27/09/2021 - Het Belang van Limburg)

  [naar artikel]
 23. Captain Kirk (90) was eindelijk even echt in de ruimte (14/10/2021 - Het Belang van Limburg)

  [naar artikel]
 24. Danny Nucci: "Ik had zoiets nooit meegemaakt en zou het later ook nooit meer meemaken" (06/01/2018 - VRT NWS)
  Hij was de beste vriend van Jack in de blockbuster "Titanic", stapte met hem op de boot en zag hem de legendarische woorden "I'm the king of the world" uitschreeuwen. Om uiteindelijk verpletterd te worden door een van de gigantische schoorstenen op de al even gigantische boot. De Italiaanse BFF van Jack, Fabrizio, overleefde de helletocht na de aanvaring met een ijsberg dus ook niet. Alsook diens afscheidsscène van zijn Noorse geliefde op de boot, die uiteindelijk geschrapt werd. Toch blijft voor acteur Danny Nucci "Titanic", die exact 20 jaar geleden zijn Belgische première kende, een herinnering om te koesteren.
  [naar artikel]
 25. VTM NIEUWS pakt uit met augmented reality en laat raket door de studio vliegen (13/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Straffe primeur woensdagavond in VTM NIEUWS. Voor het eerst is in de studio gebruik gemaakt van zogenaamde augmented reality. Wetenschapsexpert Martijn Peters stond -zoals wel vaker- aan de wall om meer uitleg te geven bij de ruimtereis van William Shatner, ook wel bekend als Captain Kirk. Maar dit keer kwamen de animaties tot leven in 3D, waardoor er een ruimteraket door de nieuwsstudio leek te zweven, boven het hoofd van Stef Wauters zelfs.
  [naar artikel]
 26. Paramount kondigt vierde film in "Star trek"-franchise aan (19/07/2016 - De Redactie)
  Het verhaal van de film zal zijn opgebouwd rond de ontmoeting van Captain Kirk met de vader die hij nooit gekend heeft. Een titel of datum waarop de film in de zalen te zien zal zijn, is nog niet bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 27. Blue Origin stelt ruimtevlucht Star Trek-legende William Shatner (90) uit wegens wind (11/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Star Trek-legende William Shatner zou dinsdag op 90-jarige leeftijd de ruimte ingaan, maar zijn vlucht is een dag uitgesteld. Ruimtevaartbedrijf Blue Origin van Amazon-oprichter Jeff Bezos nam die beslissing omdat er voor dinsdag veel wind wordt voorspeld in het westen van Texas, waar de raket gelanceerd wordt.
  [naar artikel]
 28. Amerikaanse acteur Kirk Douglas (103) overleden (06/02/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De Amerikaanse acteur Kirk Douglas is op 103-jarige leeftijd overleden. Zijn zoon, acteur Michael Douglas, heeft dat meegedeeld aan tijdschrift People. Kirk Douglas was een van de weinige nog levende acteurs uit het klassieke Hollywood-tijdperk.
  [naar artikel]
 29. Filmlegende Kirk Douglas overleden (06/02/2020 - Express)
  De Amerikaanse acteur Kirk Douglas is op 103-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn zoon Michael, eveneens een bekende acteur, bevestigd. ‘Met enorm veel verdriet moeten mijn broers en ik mededelen dat Kirk Douglas vandaag op 103-jarige leeftijd van ons is heengegaan”‘ verklaarde hij. ‘Voor de wereld was hij een legende, een acteur uit de gouden […] The post Filmlegende Kirk Douglas overleden appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 30. Ook domein van de Planckaerts getroffen door wateroverlast: "Nog nooit zoiets gezien" (15/07/2021 - VRT NWS)
  "Wij blijven gespaard, onze gebouwen staan hoog genoeg, maar ik heb nog nooit zoiets gezien," getuigt Francesco Planckaert over de wateroverlast in het zuiden van ons land. De familie woont al 20 jaar in Lesterny in de provincie Luxemburg.
  [naar artikel]
 31. Frank Deboosere: "Een ijsdag op 18 maart, dat hebben wij nog nooit meegemaakt" (18/03/2018 - VRT NWS)
  Het was de koudste 18 maart sinds de start van de metingen in 1901. Bovendien viel een ijsdag, dat is een dag waarbij het kwik niet boven het vriespunt stijgt, nog nooit zo laat in het jaar. "Dit hebben wij nog nooit meegemaakt", reageert Frank Deboosere.
  [naar artikel]
 32. Turkse verloofde van Jamal Khashoggi: "Nooit gedacht dat zoiets kon gebeuren" (26/10/2018 - VRT NWS)
  De Turkse verloofde van de vermoorde journalist Jamal Khashoggi hoopt dat alle verantwoordelijken voor de moord gestraft worden. "Als het kon, zou ik met hem het consulaat zijn binnengestapt of hem er nooit naartoe hebben laten gaan", zegt Hatice Cengiz in een gesprek met een Turkse tv-zender. "Ik had nooit gedacht dat zoiets kon gebeuren."
  [naar artikel]
 33. Steeds meer vragen rond miljoenendeal mondmaskers: ‘Nog nooit meegemaakt’ (28/05/2020 - De Morgen)
  Heeft de obscure Luxemburgse postbusvennootschap Avrox de deal voor 15 miljoen stoffen mondmaskers fair gewonnen? Textielfirma's die hun dossier perfect in orde hadden, blijken door de overheid om onduidelijke redenen overboord gegooid. "Nooit meegemaakt", zucht één firma. "Dit moet onderzocht worden", vindt N-VA.
  [naar artikel]
 34. Vragen bij de dood van de derde vrouw van ‘Star Trek’-acteur William Shatner: ongeval of toegedekte moord? (22/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Was er toch iets louche aan de hand met de dood van William Shatners derde vrouw Nerine Kidd, die op 40-jarige leeftijd dood werd aangetroffen in...
  [naar artikel]
 35. "Oudste acteur ter wereld" is overleden (31/10/2016 - De Redactie)
  Een veteraan van het Russische theater en de Russische film is niet meer. In Moskou is Vladimir Zeldin gestorven. Met zijn 101 lentes was hij naar verluidt de oudste actieve acteur ter wereld.
  [naar artikel]
 36. "This is your captain speaking": "The love boat" verliest zijn kapitein, acteur Gavin MacLeod overleden (30/05/2021 - VRT NWS)
  De Amerikaanse acteur Gavin MacLeod (90), onder meer bekend van de populaire tv-serie "The love boat", is overleden in zijn woonplaats Palm Desert (Californië). Dat heeft zijn neef Mark See laten weten aan entertainmentsite TMZ.
  [naar artikel]
 37. "Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt": Sylvia zag hoe jachtluipaarden peuter wilden aanvallen in Beekse Bergen (11/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De 24-jarige Robin die maandag in de Beekse Bergen schokkende videobeelden maakte van jachtluipaarden die op het punt stonden een Frans jongetje...
  [naar artikel]
 38. Björn Soenens in New Bern: "Zo een zondvloed heb ik nog nooit meegemaakt" (14/09/2018 - VRT NWS)
  Het stadje New Bern in North Carolina is een van de zwaarst getroffen gebieden van de tornado Florence in de VS. "Ik ben 50 jaar en zo een zondvloed heb ik nog nooit meegemaakt", meldt Björn Soenens. "Tijdens de rit hiernaartoe naar New Bern hadden we stortregen, wind, takken van de bomen en brokstukken op de weg. New Bern is een van de zwaarst getroffen gebieden. Heel het dorp staat bijna onder water."
  [naar artikel]
 39. "Oudste mens ter wereld" overleden op 146-jarige leeftijd (01/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In Indonesië is Mbah Gotho overleden, een man die beweerde de oudste mens ter wereld te zijn. Volgens zijn geboortecertificaat werd hij maar
  [naar artikel]
 40. Brie Larson over "Captain Marvel": "Ik ben sterker geworden door deze rol" (06/03/2019 - VRT NWS)
  Vanaf vandaag speelt "Captain Marvel" in onze bioscopen. In de reeks van 21 films rond de Marvel-superhelden, is het nog maar de eerste titel met een vrouw in de hoofdrol. Captain Marvel wordt vertolkt door Oscarwinnares Brie Larson. Filmreporter Ward Verrijcken sprak met haar en met haar regisseurs en collega-acteurs in Londen.
  [naar artikel]
 41. De nieuwe "Slimste mens ter wereld" spreekt: "Ik heb gebruld als een pasgeboren baby" (20/12/2018 - VRT NWS)
  Peter Van de Veire is de eindwinnaar van "De slimste mens ter wereld" op Vier. In de laatste aflevering liet hij Julie Colpaert en Michèle Cuvelier achter zich. "Ik had nooit gedacht dat ik dit spel kon winnen", vertelt hij aan VRT NWS.
  [naar artikel]
 42. Amerikaanse acteur Kirk Douglas (103) overleden (06/02/2020 - Metro)
  De Amerikaanse acteur Kirk Douglas is op 103-jarige leeftijd overleden. Zijn zoon Michael heeft dat meegedeeld aan tijdschrift People. Douglas speelde in tientallen films. Zijn bekendste rol was die van Spartacus in de gelijknamige film van Stanley Kubrick uit 1960. Douglas was van 1943 tot 1951 getrouwd met actrice Diana Douglas. Samen kregen zij onder andere zoon Michael, eveneens een bekende acteur. Bron: Belga   Het bericht Amerikaanse acteur Kirk Douglas (103) overleden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 43. "Oudste mens ter wereld overleden op 146-jarige leeftijd" (01/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In Indonesië is Saparman Sodimejo overleden, een man die beweerde de oudste mens ter wereld te zijn. Volgens zijn geboortecertificaat werd hij
  [naar artikel]
 44. Acteur Kirk Douglas in besloten kring begraven in Los Angeles, hij krijgt een eerbetoon op de Oscars (08/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vrienden en familie van Kirk Douglas hebben hem vrijdag een laatste groet gebracht. De acteur, die woensdag op 103-jarige leeftijd overleed, werd...
  [naar artikel]
 45. Natalia: "Ik ben zwaar mentaal gepest op internaat" (06/12/2016 - De Redactie)
  In "Het huis" blikt de Kempische zangeres terug op haar tijd in het internaat. "Het was verschrikkelijk, ik ben daar eigenlijk nooit gelukkig geweest. "Volwassenen die nooit zijn gepest weten niet welke impact zoiets kan hebben op een kind."
  [naar artikel]
 46. Kan nieuwkomer Filip Peeters "Slimste mens" worden? (13/11/2017 - VRT NWS)
  Filip Peeters was vanavond de nieuwkomer in "De slimste mens ter wereld". De acteur nam het in de quiz op Vier op tegen actrice Katrin Lohmann en Amerikacorrespondent voor VRT NWS Björn Soenens. Wie vanavond "De slimste mens" werd en wie afviel, ontdekt u hier.
  [naar artikel]
 47. Kirk Douglas was ook een ‘klein klootzakje’, zegt zijn Belgische ex-vrouw (06/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  In Los Angeles zijn ze het script voor de Oscar-nacht van zondag aan het herschrijven. Kirk Douglas (103), een van de eerste Hollywood-iconen, is overleden. Er is geen acteur die meer vechtfilms maakte dan Kirk Douglas. “Omdat ikzelf een vechter ben, anders was ik nooit uit de extreme armoede van thuis weggeraakt”, schrijft hij in zijn memoires waarin hij zichzelf ook een klein klootzakje noemt.
  [naar artikel]
 48. Kan Heidi Van Tielen Barberis en Hermans uit hun lood slaan in "De slimste mens"? (02/11/2017 - VRT NWS)
  In "De slimste mens ter wereld" mocht Heidi Van Tielen vanavond als nieuwkomer aantreden. De Qmusic-presentatrice nam het op tegen "ancien" Dalilla Hermans en "Thuis"-acteur Bill Barberis.  Lees hier wie won en wie afviel.   
  [naar artikel]
 49. Ulla Werbrouck "valt achterover over misbruik in judo" (31/05/2017 - Sporza)
  Voormalig judoka Ulla Werbrouck reageert erg verbaasd over de recente schandalen over seksueel grensoverschrijdend gedrag door enkele judotrainers. In heel haar carrière heeft ze nooit zoiets meegemaakt of er zelfs maar over horen praten.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.