Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 October 2021
22:25 uur

Hubert Van Eyck krijgt erkenning voor Lam Gods

De Tijd

13/10/2021 - 18:14

18:00 Hubert Van Eyck heeft wel degelijk meegeschilderd aan 'De aanbidding van het Lam Gods'. Dat hebben onderzoekers van het KIK en de Universiteit Antwerpen aangetoond.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Jan of toch Hubert Van Eyck: wie schilderde wat op Lam Gods? Altaarstuk geeft eeuwenoud geheim prijs (13/10/2021 - VRT NWS)
  Het was eeuwenlang een van de grootste mysteries uit de kunstgeschiedenis: wat heeft Hubert Van Eyck geschilderd aan het Lam Gods en wat was de bijdrage van zijn jongere broer Jan Van Eyck? Het team van het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium (KIK), dat het Lam Gods recent restaureerde, heeft nu een antwoord op die vraag. Zij zijn ervan overtuigd dat ze voor het eerst de schildershand van Hubert Van Eyck ontdekt hebben.
  [naar artikel]
 2. Mysterie opgelost: Hubert Van Eyck schilderde mee aan Het Lam Gods (14/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een eeuwenoud mysterie rond Het Lam Gods is eindelijk opgehelderd. Van de schildershand van Hubert Van Eyck uit Maaseik was tot nu niets bekend, maar zijn inbreng blijkt groter dan gedacht. Zijn schilderstalent kan evenwel niet tippen aan het meesterschap van jongere broer Jan.
  [naar artikel]
 3. Zo gedetailleerd zag je Het Lam Gods nog nooit (30/10/2017 - Het Nieuwsblad)
  De Getty Foundation en het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium (KIK, Brussel) hebben maandag de vernieuwde website ‘Closer to Van Eyck’ voorgesteld. Het gaat om een update van de site over het wereldberoemde schilderij Het Lam Gods van Jan en Hubert Van Eyck met nieuwe beelden van het kunstwerk tijdens verschillende stadia van de restauratiebehandeling en de mogelijkheid om simultaan meerdere afbeeldingen van het schilderij te vergelijken.
  [naar artikel]
 4. 'Lam Gods' moet opnieuw schitteren (07/04/2019 - De Morgen)
  Begin december valt de beslissing in het restauratiedossier van het wereldberoemde Gentse altaarstuk Lam Gods uit 1432, het meesterwerk van Jan en Hubert van Eyck. Zeker is dat de restauratie vijf jaar zal duren en het publiek alles zal kunnen volgen. De restauratie kost 1,25 miljoen euro. 'Het is een mirakel dat het Lam Gods nog bestaat', zegt conservatiespecialiste Anne van Grevenstein.
  [naar artikel]
 5. Link tussen Van Eyck en kalligrafie? "Het Lam Gods doet me denken aan mensen die voor hun geloof moesten sterven" (01/10/2020 - VRT NWS)
  In het kader van het Van Eyck-jaar in Gent tonen verschillende kalligrafen hun werk in de nieuwe expo "Wollah! Van Eyck was here. Lamb of God". Kalligrafie is de kunst van het schoonschrift en nog altijd erg populair in het Midden-Oosten, maar het is ook meer verbonden met Jan Van Eyck dan u misschien dacht. VRT NWS sprak met drie artiesten die zich lieten inspireren door het Lam Gods.
  [naar artikel]
 6. Op Reis met Vlaamse Meesters: is Gent te herkennen in het Lam Gods? (02/11/2019 - VRT NWS)
  Elke week leiden Jos Vandervelden en fotograaf Alexander Dumarey je naar een plek in Vlaanderen of Brussel waar onze grootste schilders hun schildersezel opstelden. Ooit vonden schilders het de volmaakte plekken om verzinnelijkt te worden op het canvas. Vaak zijn ze het nu nog. Soms zijn ze het niet meer. Het schilderij van toen en het beeld van nu. Vandaag: "De aanbidding van het Lam Gods" van Hubert en Jan Van Eyck of hoe Gents is het Lam Gods?
  [naar artikel]
 7. Lam Gods bestond oorspronkelijk uit twee retabels (30/09/2021 - De Tijd)
  19:43 Twee onderzoekers hebben ontdekt dat Het Lam Gods van de gebroeders Van Eyck oorspronkelijk uit twee retabels bestond. Ze denken ook eindelijk te weten welke delen zijn geschilderd door Hubert Van Eyc...
  [naar artikel]
 8. Originele ‘Lam Gods’ van broeders Van Eyck opnieuw zichtbaar (19/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het Lam Gods toont opnieuw zijn ware gelaat. Het restauratieteam van het Koninklijk Instituut voor Kunstpatrimonium (KIK) heeft de verflagen weggehaald waarmee het Lam in de loop der eeuwen overschilderd was. Het ziet er nu opnieuw uit zoals de gebroeders Van Eyck het oorspronkelijk geschilderd hebben.
  [naar artikel]
 9. Argentijnse kunstenares Hyuro heeft Lam Gods-muurschildering gemaakt in Gent (27/08/2019 - VRT NWS)
  De Argentijnse kunstenares Hyuro heeft Bij Sint-Jacobs in Gent een eerste van een reeks muurschilderingen gemaakt gebaseerd op het "Lam Gods". De muurtekeningen kondigen het Van Eyck-jaar 2020 aan. Gent brengt het hele jaar hulde aan Van Eyck met ''OMG! Van Eyck was here''. Een aantal internationale artiesten kreeg de uitnodiging om de binnenstad op te fleuren met een kunstwerk dat geïnspireerd is op het Lam Gods. Het project moet klaar zijn begin 2020.
  [naar artikel]
 10. Lam Gods net op tijd gerestaureerd voor het Van Eyck-jaar. Bekijk de verbluffende beelden (17/12/2019 - VRT NWS)
  De vier panelen van het Lam Gods die de voorbije drie jaar gerestaureerd werden, zijn klaar. De restaurateurs verwijderden grote overschilderingen waardoor we nu voor het eerst in meer dan 400 jaar de echte schilderijen kunnen zien zoals de gebroeders Van Eyck ze geschilderd hebben. Net op tijd om in het Van Eyck-jaar, dat in januari start, te schitteren in de Sint-Baafskathedraal in Gent. De andere gerestaureerde (buiten)panelen zullen te zien zijn tijdens de tentoonstelling "Van Eyck. Een optische revolutie".
  [naar artikel]
 11. Gerestaureerde panelen van "De aanbidding van het Lam Gods" terug thuis in Gentse Sint-Baafskathedraal (26/05/2020 - VRT NWS)
  De vier panelen van het wereldberoemde veelluik "De aanbidding van het Lam Gods" van de broers Jan en Hubert van Eyck, zijn weer aangekomen in de Gentse Sint-Baafskathedraal. Vier jaar geleden zijn de panelen verhuisd omdat ze gerestaureerd moesten worden. Nadien werden ze tentoongesteld in de overzichtstentoonstelling "Van Eyck. Een optische illusie". De panelen die er te zien waren zijn nu onder politiebegeleiding naar de kathedraal teruggebracht. "Maar ze zijn nog niet te zien voor het grote publiek", zegt rector Ludo Collin.
  [naar artikel]
 12. Na “Van Eyck-jaar” in Gent start Beveren met “Vijd-jaar”: "Zonder Beveren, geen Lam Gods" (29/06/2020 - VRT NWS)
  In Beveren is dit weekend het Vijd-jaar begonnen. Het Vijd-jaar draait rond Beverenaar Joos Vijd die de gebroeders van Eyck de opdracht gaf om het Lam Gods te schilderen. Beveren wil hun vroegere inwoner in de kijker zetten en tovert daarom het domein Hof ter Saksen even om tot “Vijdland”. “Toeristen die het Lam Gods bekijken, kunnen hier nog meer te weten komen over het schilderij.”
  [naar artikel]
 13. Het Lam Gods tot op de pixel bewonderen? Dat kan nu (20/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Wie het Lam Gods van de gebroeders Van Eyck wil bestuderen of zich simpelweg wil vergapen aan dit hoogtepunt uit de middeleeuwse schilderkunst, kan...
  [naar artikel]
 14. "Het lam gods" bestond oorspronkelijk uit twee altaarstukken, beweren twee Vlaamse professoren (30/09/2021 - VRT NWS)
  Het is een eeuwenoude vraag: welke delen van "Het lam gods" werden door Hubert Van Eyck geschilderd en welke door zijn broer Jan. Hélène Verougstraete, professor-emeritus kunstgeschiedenis en Wim Verbaal, professor Latijnse taal en literatuur beweren het antwoord gevonden te hebben. In het tijdschrift Openbaar Kunstbezit Vlaanderen (OKV) stellen ze dat "Het lam gods" niet één altaarstuk is, maar oorspronkelijk bestond uit twee stukken.
  [naar artikel]
 15. De wolkjes van Jan van Eyck (17/12/2019 - De Tijd)
  16:23 Twee maanden voor de opening van de grote Jan van Eyck-tentoonstelling in het MSK in Gent is de tweede fase van de restauratie van het Lam Gods afgerond. De helft van de gerestaureerde panelen bleek o...
  [naar artikel]
 16. Het mysterie van het Lam Gods: waarom schilderden de gebroeders Van Eyck zo'n onnatuurlijk lam? (19/06/2018 - De Morgen)
  De oren zijn kleiner, de wol is witter, maar vooral de ogen zijn opvallend. Het originele lam dat de restaurateurs van het Lam Gods blootlegden, roept vele vragen op. Want waarom schilderden de gebroeders Van Eyck zo’n onnatuurlijk lam? En waarom werd het een eeuw later al weer overschilderd?
  [naar artikel]
 17. Orde van den Prince in de ban van gebroeders Van Eyck (23/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Zo’n 24 leden van de Orde van den Prince afdeling Maasland verzamelden in het kader van het Van Eyckjaar op vrijdag 20 augustus aan het standbeeld van Jan en Hubert Van Eyck in Maaseik. Van daaruit vertrokken ze voor een dag die volledig in het teken van de gebroeders Van Eyck stond.
  [naar artikel]
 18. Gerestaureerde luiken Lam Gods vanaf 13 oktober in Sint-Baafskathedraal (05/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Liefhebbers van het mystieke veelluik 'De Aanbidding van het Lam Gods', het vijftiende-eeuwse meesterwerk van de gebroeders Van Eyck, kunnen de
  [naar artikel]
 19. Het Lam Gods is weer menselijk (19/06/2018 - De Tijd)
  18:45 De restaurateurs van het altaarveelluik ‘De aanbidding van het Lam Gods’ van Van Eyck hebben het centrale lam in zijn originele glorie hersteld. Het schaap heeft menselijke trekjes.
  [naar artikel]
 20. Hoe het schaamhaar van Adam en Eva de geschiedenis van "Het lam gods" bepaalde (17/12/2019 - VRT NWS)
  "Het lam gods" van de gebroeders Van Eyck wordt grondig gerestaureerd. Vier panelen van het retabel kwamen al aan de beurt, maar een van de delicaatste opdrachten moet nog komen: het schaamhaar van Adam en Eva. Hoe kon Van Eyck in de 15e eeuw zo gedetailleerd schaamhaar schilderen terwijl genitale plukjes haar in de kunstgeschiedenis heel vaak taboe waren?
  [naar artikel]
 21. Originele lam van de gebroeders Van Eyck na meer dan 400 jaar opnieuw blootgelegd (19/06/2018 - VRT NWS)
  Na meer dan vierhonderd jaar zien we op het Lam Gods opnieuw het originele lam van de gebroeders Van Eyck. “Het resultaat is echt een verrassing”, zegt restaurateur Nathalie Lacquière die drie weken nodig had om het originele lam tevoorschijn te toveren. En ondertussen komen er nog meer verrassingen naar boven op het Lam Gods.
  [naar artikel]
 22. ‘Lam Gods’-restaurator kan niet lachen met mopjes en opmerkingen: “Ze maken de kunst van Van Eyck belachelijk” (23/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het Lam Gods is nu gerestaureerd, maar botst op consternatie in de Engelstalige pers. Na een virale tweet over hoe het dier ineens kijkt als een...
  [naar artikel]
 23. 50én Maaseik volgt de restauratiewerken aan het Lam Gods (01/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Met 40 leden trokken we op een mooie en zonnige vrijdag naar Gent om de restauratiewerken aan het Lam Gods van de gebroeders van Eyck te volgen en te bewonderen.
  [naar artikel]
 24. Sint-Baafskathedraal onthult gerestaureerd meesterwerk ‘Lam Gods’ (24/01/2020 - Metro)
  In de Gentse Sint-Baafskathedraal is het gerestaureerde ‘Lam Gods’ onthuld na een deskundige restauratie. Aan de vooravond van een toeristisch jaar in het teken van Van Eyck roemt Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA) de “trotse, zelfbewuste houding” van de grootmeester. “We hebben in Vlaanderen bijzonder veel om fier over te zijn”, klinkt het, “en we mogen ons daar bewust van zijn.” Heel wat prominenten brengen vandaag hulde aan het restauratieteam van het KIK (Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium) onder leiding van restaurator Hélène Dubois. Het ‘Lam Gods’ werd ontdaan van een bruine laag en overschilderingen, waardoor het centrale lam een nieuwe, spitse blik kreeg. “Het restauratieproces dat in 2012 van start is gegaan, was de inzet van een boeiend avontuur”, zegt Ludo Collin van de Sint-Baafskathedraal. “Het ‘Lam Gods’ is bijna 600 jaar oud en vandaag te bewonderen zoals Jan en Hubert Van Eyck het zovele eeuwen geleden geschilderd hebben”, vindt Demir. “In die 600 jaar heeft het een bewogen geschiedenis gehad. Maar het heeft telkens de harten van de mensen kunnen raken. En het zal dat ook de komende 600 jaar blijven doen.” Later dit jaar wordt in de kathedraal een hoogtechnologisch bezoekerscentrum ingehuldigd. Toerisme Vlaanderen trekt ook alle registers open en maakt ettelijke miljoenen vrij voor het Van Eyck-jaar, dat Gent in het teken stelt van de kunst. In het Museum voor Schone Kunsten (MSK) begint volgende week een tentoonstelling in het teken van Van Eyck. bron: Belga Het bericht Sint-Baafskathedraal onthult gerestaureerd meesterwerk ‘Lam Gods’ verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 25. Hypermodern bezoekerscentrum Lam Gods bijna af, wij kregen nu al een rondleiding (23/12/2020 - VRT NWS)
  In Gent zijn de restauratiewerken aan de Sint-Baafskathedraal bijna rond en krijgt het hypermoderne bezoekerscentrum voor het Lam Gods de laatste afwerkingen. De opening voor het centrum rond het meesterwerk van de gebroeders Van Eyck is voorzien voor eind maart volgend jaar, maar wij kregen nu al een rondleiding.
  [naar artikel]
 26. "Ook centrale paneel van het Lam Gods is sterk overschilderd" (22/03/2017 - De Redactie)
  Na enkele maanden onderzoek hebben de restaurateurs van het Lam Gods, het beroemde retabel van de Gebroeders Van Eyck, hun bevindingen voorgelegd aan een commissie van internationale experten.
  [naar artikel]
 27. Van Eyck-koorts stijgt van Gent tot Maaseik (24/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Met de terugkeer van het gerestaureerde Lam Gods in de Sint-Baafskathedraal komt het Van Eyck-jaar op kruissnelheid. Maar niet alleen in Gent doet de Maaslandse schilder de temperatuur stijgen.
  [naar artikel]
 28. Het "angstaanjagend menselijk" Lam Gods van de gebroeders Van Eyck komt tot leven op Twitter (22/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Sinds gisteren hangt het centrale paneel van van het Lam Gods voor het eerst in meer dan drie jaar terug in de Gentse Sint-Baafskathedraal. Onder...
  [naar artikel]
 29. Restaurateurs onthullen origineel lam van het Lam Gods (13/06/2018 - De Morgen)
  De restaurateurs van het Lam Gods van de gebroeders Van Eyck hebben het originele lam blootgelegd. Dinsdag wordt het wereldkundig gemaakt, meldt Het Laatste Nieuws. 
  [naar artikel]
 30. De valse illusie van de schapenkop in het Lam Gods - Johan Braeckman (16/10/2016 - De Redactie)
  In het programma "Culture Club" op Eén werd geponeerd dat schilder Van Eyck met opzet de vorm van een schapenkop verborg in het Lam Gods. Waar of onzin?
  [naar artikel]
 31. Gezocht: de stem van Jan van Eyck (25/06/2018 - VRT NWS)
  De Sint-Baafskathedraal in Gent is op zoek naar een man om de stem van Jan van Eyck in te spreken voor een tentoonstelling in het kader van het Van Eyckjaar in 2020. Hoewel de schilder van "Het lam gods" waarschijnlijk uit het Maasland kwam, is een Limburgs accent geen voorwaarde.
  [naar artikel]
 32. Hoe zou het nog zijn met het Lam Gods? (28/12/2017 - VRT NWS)
  In november gaf de Vlaamse regering groen licht voor een doorgedreven restauratie van de tweede reeks panelen van het Lam Gods. De restaurateurs halen nu beetje bij beetje de overschilderingen van de panelen. En zo komt het originele kunstwerk van de gebroeders Van Eyck langzaam naar boven.
  [naar artikel]
 33. ‘Lam Gods’-restaurator: ‘Ze maken de kunst van Van Eyck belachelijk’ (22/01/2020 - De Morgen)
  Het Lam Gods is nu gerestaureerd, maar botst op consternatie in de Engelstalige pers. Na een virale tweet over hoe het dier ineens kijkt als een mens, is het lam zelfs een meme geworden. Restaurator Hélène Dubois vindt het niet grappig. ‘Dit is respectloos voor het werk van de kunstenaars.’
  [naar artikel]
 34. Ook de heren van de stad moeten langs bordeel ‘In den Vulenbras’ om Van Eyck te zien (25/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vandaag kuieren we in de sporen van Jan van Eyck en gaan we op zoek naar de wortels van het ‘Lam Gods’. Op het programma: Beveren en Gent. Maar beginnen doen we in Brugge, op de Burg. De schilder moet hier talloze keren hebben rondgehangen.
  [naar artikel]
 35. Nieuw onderzoek in Vaticaan over Jan Van Eyck is goed nieuws voor Maaseik (21/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een nieuw onderzoek in het Vaticaan bevestigt dat de Middeleeuwe kunstschilder Jan Van Eyck wel degelijk uit de regio Maaseik afkomstig is. En dat is goed nieuws voor de stad Maaseik die al even claimt dat de gebroeders Jan en Hubert Van Eyck daar geboren zijn.
  [naar artikel]
 36. "Closer to Van Eyck" toont "Lam Gods" zoals u het nog nooit zag (30/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Getty Foundation en het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium (KIK, Brussel) hebben maandag de vernieuwde website "Closer to Van Eyck"...
  [naar artikel]
 37. Huis in Maaseik opgefleurd met graffitikunst van Jan Van Eyck (04/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  In Maaseik wordt een muur van een appartementsgebouw opgefleurd met graffitikunst. Het werk is gebaseerd op de schilderijen van Jan Van Eyck, die bekend is van het Lam Gods.
  [naar artikel]
 38. Origineel Lam Gods na meer dan 400 jaar opnieuw blootgelegd (19/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het originele lam uit het wereldberoemde schilderij van de gebroeders Van Eyck 'Lam Gods' werd overschilderd, maar is na meer dan 400 jaar opnieuw...
  [naar artikel]
 39. Echte koppels vervangen Adam en Eva in Lam Gods (26/11/2019 - De Tijd)
  12:27 Ter gelegenheid van het Van Eyck-jaar worden de zijpanelen van het wereldberoemde schilderij 'De aanbidding van het Lam Gods' vervangen door foto's van echte koppels. 'Iedereen is welkom, ongeacht zij...
  [naar artikel]
 40. Buitenpanelen van Lam Gods klaar na restauratie van vier jaar (07/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Na een restauratie van vier jaar zijn de buitenste panelen van het mystieke veelluik ‘De aanbidding van het Lam Gods’ van de gebroeders Van Eyck terug in de Gentse Sint-Baafskathedraal.
  [naar artikel]
 41. Lam Gods trekt vooral binnenlandse toeristen aan (22/07/2020 - VRT NWS)
  Sinds 1 juli is het opnieuw mogelijk om het Lam Gods te bezoeken in de Sint-Baafskathedraal in Gent. Vooral binnenlandse toeristen vinden hun weg naar het werelberoemde veelluik van de gebroeders Van Eyck.
  [naar artikel]
 42. Zo uniek wordt expo Van Eyck: “Zelfs Bruggelingen zullen ervoor naar Gent komen” (01/02/2019 - Het Nieuwsblad)
  Het Museum voor Schone Kunsten toont begin 2020 zeker de helft van alle over­gebleven kunstwerken van Jan Van Eyck. Samen met het nieuwe Lam Gods-bezoekerscentrum in de Sint-Baafs­kathedraal is de tentoonstelling Een optische revolutie het hoogtepunt van het Van Eyckjaar in 2020.
  [naar artikel]
 43. 2019, het jaar van de waarheid voor het Lam Gods in Gent (05/01/2019 - VRT NWS)
  2019 wordt een belangrijk jaar voor de restaurateurs van het Lam Gods, het meesterwerk van Van Eyck. Het centrale paneel, de zijpanelen én de houten lijsten die op dit moment gerestaureerd worden, moeten tegen het einde van dit jaar klaar zijn. Dan verhuizen ze terug naar de Sint-Baafskathedraal
  [naar artikel]
 44. 'Het Lam Gods' móét u gezien hebben volgens canon (04/04/2019 - De Morgen)
  Het Lam Gods van de broers Van Eyck staat boven aan het kunstcanon van het VRT-programma Culture Club. Het canon is een lijst van Belgische werken die elke inwoner ooit gezien moet hebben.
  [naar artikel]
 45. “Uitzonderlijke vondst” in Vaticaanse archieven helpt bij zoektocht naar geboorteplaats van Jan Van Eyck (19/06/2021 - Het Nieuwsblad)
  Jan Van Eyck is een van de grootste kunstschilders die de Lage Landen ooit gekend hebben, maar eigenlijk weten we bitter weinig met zekerheid over het leven van de man achter onder meer het Lam Gods. Een nieuwe vondst in de archieven van het Vaticaan brengt daar verandering in.
  [naar artikel]
 46. Schilder Jan Van Eyck krijgt drie herdenkingsmunten (30/09/2020 - Het Nieuwsblad)
  De Koninklijke Munt van België geeft drie herdenkingsmunten uit ter ere van de Vlaamse kunstschilder Jan Van Eyck. De munten van 2, 10 en 50 euro komen er naar aanleiding van het Van Eyck-jaar, dat in de stad Gent nog loopt tot midden 2021.
  [naar artikel]
 47. Jan Van Eyck uit Berchem: “Als ze aan mij vragen of ik familie ben van de kunstschilder dan zeg ik altijd: Ja” (02/03/2020 - VRT NWS)
  Hij draagt dezelfde naam, is de zoon van een kunstenares en bewondert het Lam Gods. Dat kan geen toeval zijn, denkt Jan Van Eyck uit Berchem. Hij is ervan overtuigd dat hij verwant is aan de Vlaamse Meester. “Als ze aan mij vragen of ik familie ben, zeg ik altijd: Ja”, lacht hij. “Mensen reageren dan heel verbaasd, maar ook vol bewondering.”
  [naar artikel]
 48. Brieven versturen met unieke postzegel "Het lam gods" (11/03/2020 - VRT NWS)
  Bpost brengt 5 postzegels uit waarop werken staan van de middeleeuwse schilder Jan van Eyck. De postzegels vormen samen "Het lam gods", vertelt ontwerper Kris Maes. "Als je het blaadje postzegels rechtop zet, is het net een minidrieluik!" De zegels komen er naar aanleiding van het van Eyckjaar.
  [naar artikel]
 49. Restauratie tweede fase Lam Gods afgerond: ‘Het resultaat is ongelooflijk’ (17/12/2019 - De Morgen)
  Vandaag onthullen restauratoren De Aanbidding van het Lam Gods, dat sinds 2016 minutieus tot haar originele staat is opgewaardeerd. ‘Het resultaat is ongelooflijk’, zegt directrice Hilde De Clercq van het KIK, dat de operatie heeft geleid. Het meesterwerk wordt het centrale topstuk van een themajaar dat Gent volgend jaar in het teken van de gebroeders Van Eyck stelt.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.