Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 October 2021
21:14 uur

Kerstmarkt van Antwerpen gaat door, net zoals in Leuven en Brussel

Gazet van Antwerpen

13/10/2021 - 18:28

De kerstmarkt van Antwerpen gaat zeker door. Dat heeft het stadsbestuur bekendgemaakt. Woensdag kwam het bericht dat de voorbereidingen voor de kerstmarkten in Leuven en Brussel van start zijn gegaan. Maar ook in Antwerpen zullen de liefhebbers opnieuw een jenevertje kunnen drinken in de stad.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Kerstmarkt Leuven gaat sowieso door: "Openluchtfoodmarkt en een apart plein voor kerstshopping" (22/09/2020 - VRT NWS)
  De 33ste editie van de Leuvense kerstmarkt gaat dit jaar door, ondanks corona. Er zal een beperkt aantal bezoekers toegelaten worden. En de kerstmarkt wordt opgedeeld in een horecagedeelte en een apart plein voor de kerstshopping.
  [naar artikel]
 2. Extra politiepatrouilles op Brusselse kerstmarkt (12/12/2018 - Metro)
  Na de dodelijke schietpartij in Straatsburg heeft Brussels burgemeester Philippe Close samen met de korpschef van de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene beslist om extra politiediensten in te zetten op het eindejaarsevenement Winterpret en de Brusselse kerstmarkt. In Frankrijk werd het dreigingsniveau na de schietpartij in Straatsburg, waarbij een kerstmarkt werd geëvacueerd, meteen verhoogd. Het OCAD, dat de dreigingsanalyse maakt in België, ziet geen link met ons land. De situatie voor Winterpret en de Brusselse kerstmarkt werd toch meteen vanochtend geëvalueerd door de burgemeester en de politiediensten. “Extra veiligheidsmaatregelen, zoals de inzet van het leger, komen er niet, maar de politiepatrouilles worden wel verhoogd, en ze zullen extra waakzaam zijn”, laat Maïté Van Rampelbergh, woordvoerster van burgemeester Close, weten. De overige maatregelen zoals het plaatsen van betonblokken en ramhekken zijn nog altijd van kracht in Brussel, net zoals dat het geval was bij een hoger dreigingsniveau. bron: Belga Het bericht Extra politiepatrouilles op Brusselse kerstmarkt verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 3. Grote verkeershinder in Brussel: meer dan twee uur vanaf Lummen (26/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het gaat donderdagochtend bijzonder moeizaam op de weg. Door een defecte vrachtwagen is het meer dan anderhalf uur aanschuiven op de E40 tussen Leuven en Brussel, maar ook op de E19 gaat het trager door een ongeval. Limburgers die vanuit Hasselt naar Gent willen, worden aangeraden om via Antwerpen te rijden.
  [naar artikel]
 4. Na kerstmarkt Keulen wordt ook die in Fluweelengrot Valkenburg afgelast (28/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  De kerstmarkt in de Valkenburgse Fluweelengrot gaat dit jaar niet door. Door de coronamaatregelen zou het evenement de organisatie een verlies van ruim 200.000 euro opleveren. In Keulen werd donderdag ook al beslist de kerstmarkt niet te laten plaatsvinden.
  [naar artikel]
 5. Extra politietoezicht op kerstmarkt van Antwerpen (19/12/2016 - Het Nieuwsblad)
  Op de kerstmarkt van het evenement Winter in Antwerpen heeft de Antwerpse lokale politie maandagavond na de aanslag in Berlijn naar eigen zeggen meteen voor extra toezicht gezorgd. “Zoals steeds spelen we onmiddellijk in op situaties in het buitenland”, zegt woordvoerder Wouter Bruyns. “Minuten na het incident in Berlijn werden onze ploegen en de militairen tot verhoogde waakzaamheid opgeroepen.”
  [naar artikel]
 6. [VIDEO] - Brussel hoopt op meer bezoekers voor kerstmarkt (27/11/2016 - De Redactie)
  In Brussel is Winterpret geopend, de kerstmarkt in het hart van de hoofdstad. De editie van vorig jaar was geen succes, door de aanslagen in Parijs en de terreurdreiging bij ons bleven toen veel mensen weg. Diit jaar lijkt iedereen hoopvol.
  [naar artikel]
 7. Kortrijk maakt voorzichtig plannen voor kerstmarkt, Ieper gaat voor afgeslankte versie (28/08/2020 - VRT NWS)
  Kortrijk doet er alles aan om de kerstmarkt in december en januari te laten doorgaan zoals gepland. Als de coronacijfers slechter worden, zal dat niet lukken natuurlijk. Maar als het blijft zoals nu, en zeker als de cijfers verbeteren, dan wil Kortrijk opnieuw een schaatspiste en eet- en drankkraampjes.
  [naar artikel]
 8. Aanslag Berlijn: Extra politietoezicht op kerstmarkt van Antwerpen (19/12/2016 - De Standaard)
  Op de kerstmarkt van het evenement Winter in Antwerpen heeft de Antwerpse lokale politie na de aanslag in Berlijn naar eigen zeggen meteen voor extra toezicht gezorgd. ‘Zoals steeds spelen we onmiddellijk in op situaties in het buitenland’, zegt woordvoerder Wouter Bruyns. ‘Minuten na het incident in Berlijn werden onze ploegen en de militairen tot verhoogde waakzaamheid opgeroepen.’
  [naar artikel]
 9. Kerstmarkt Mol stopgezet wegens stormweer, ook Antwerps reuzenrad vroeger dicht (10/12/2017 - Metro)
  In Mol in de Antwerpse Kempen is de kerstmarkt die zondag zou plaatsvinden op het Rondplein ’s middags stopgezet. Burgemeester Paul Rotthier (CD&V) heeft die beslissing naar eigen zeggen genomen na advies van de hulpdiensten en de aankondiging van de storm van zondagnamiddag met windsnelheden tot 85 kilometer per uur. Alle standhouders kregen het verzoek om hun activiteiten meteen te staken en op te ruimen en bezoekers werden gevraagd om de marktzone te verlaten. De kerstmarkt van Mol bestaat uit talrijke kleinere tenten en één grotere tent en de situatie was in de voorspelde weersomstandigheden volgens de brandweer niet veilig om de talrijke bezoekers te ontvangen. “Het gaat hier om een voorzorgsmaatregel waarbij de veiligheid van standhouders en bezoekers primeert”, aldus de gemeente. In Antwerpen ging de kerstmarkt van het stadsfestival Winter In Antwerpen wel gewoon door. Het reuzenrad werd er wel vroeger dan voorzien uit voorzorg gesloten omdat de rukwinden te hevig werden. De Antwerpse brandweer kreeg ook een zestigtal oproepen die gerelateerd waren aan het stormweer, zoals omgewaaide hekken en weggewaaide dakpannen. bron: Belga
  [naar artikel]
 10. Match van Red Flames tegen Oranje verhuist van Leuven naar Brussel, Rode Duivels wachten af (11/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  De vriendschappelijke wedstrijd van de Red Flames komende donderdag 18 februari tegen Nederland gaat door in het Koning Boudewijnstadion en niet op OH Leuven zoals eerst voorzien.
  [naar artikel]
 11. Burgemeester De Wever wil geen extra maatregelen zoals in Brussel: “Dat viseren van Antwerpen ben ik echt beu” (18/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) is niet meteen van plan om lokaal extra maatregelen te nemen zoals in Brussel. Hij is het ook beu dat er zo vaak op wordt gewezen dat de vaccinatiecijfers in Antwerpen lager liggen dan gemiddeld. “Men kan niet over Brussel spreken zonder te zeggen dat het in Antwerpen ook niet goed gaat.”
  [naar artikel]
 12. Incident op de kerstmarkt? Dan knalt Verdi door de luidsprekers (30/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Als op de kerstmarkt in Brussel 'La Traviata' van Giuseppe Verdi door de luidsprekers galmt, gaan alle kraampjes dicht. Dat blijkt immers het
  [naar artikel]
 13. Eerste vegan kerstmarkt strijkt neer in Antwerpen (24/11/2018 - Metro)
  Binnen enkele weken kunnen we alweer een lekker glaasje Glühwein of een reeks ‘jeneverkes’ drinken op de kerstmarkt. En voor degenen die bij hun drankje liever geen vleessnack verorberen, is er goed nieuws. In Antwerpen kan je binnenkort namelijk vertoeven op een vegan kerstmarkt. Een primeur in ons land! Niet iedereen houdt van braadworsten en hamburgers. Maar de meeste mensen genieten wel graag van de wintersfeer op een gezellige kerstmarkt. En daar weet ‘Meatpack’ in Antwerpen raad mee. Wie een bezoekje brengt aan deze vegan kerstmarkt, kan bij een veertigtal kraampjes veganistisch snacks, zoals pannenkoeken en ‘nicecream’, kopen. Vegan kerstcadeautje Bij de kerststandjes zullen ook diervriendelijke producten verkocht worden, waaronder kleding en geschenkjes. Of je nu kiest voor de ‘vegan lifestyle’, gewoon graag eens ‘plantbased’ zou eten of nog een kerstcadeautje zoekt voor een veganistische vriend of vriendin, je moet zeker hier eens een kijkje nemen. ‘Meatpack’ vindt plaats op 9 december van 11 uur tot 20 uur in de Samberstraat in Antwerpen. Lees ook : Drie vegan verwentips om je voor te bereiden op de werkweek Het bericht Eerste vegan kerstmarkt strijkt neer in Antwerpen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 14. Kerstmarkt ‘Magisch Maastricht’ afgelast: “Ook een light-versie zou ongepast zijn” (24/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  De door vele Limburgers gesmaakte en druk bezochte kerstmarkt in Maastricht gaat niet door.
  [naar artikel]
 15. KULeuven gaat ook op zondag examens afnemen (30/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  De KU Leuven heeft al haar studenten donderdag een nieuwe examenplanning gestuurd die aangepast is aan de coronamaatregelen. Omwille van de te respecteren social distancing-regels wordt de examenperiode verlengd tot de eerste week van juli en wordt ook op zondag geëxamineerd. Er komen ook aangepaste examenvormen en er wordt beroep gedaan op andere locaties zoals de Brabanthal in Leuven, Bozar in Brussel, Kinepolis in Antwerpen of Xpo in Kortrijk.
  [naar artikel]
 16. Premier Michel op kerstmarkt Brussel (22/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Premier Charles Michel heeft vanavond een onverwacht bezoek gebracht aan de kerstmarkt in Brussel. Hij wilde tonen dat niemand bang mag zijn om
  [naar artikel]
 17. Premier Michel poseert voor selfies op kerstmarkt Brussel (22/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Premier Charles Michel heeft vanavond een onverwacht bezoek gebracht aan de kerstmarkt in Brussel. Hij wilde tonen dat niemand bang mag zijn om
  [naar artikel]
 18. [VIDEO] - Eerste beelden: vrachtwagen ingereden op kerstmarkt Berlijn (19/12/2016 - De Redactie)
  In de Duitse hoofdstad Berlijn is vanavond een vrachtwagen ingereden op een menigte nabij een kerstmarkt. Volgens de politie gaat het vermoedelijk om een aanslag zoals eerder dit jaar met een vrachtwagen in de Franse stad Nice.
  [naar artikel]
 19. Kerstperiode is nu écht begonnen: sfeervolle kerstmarkt in Brussel geopend met lichtspel (01/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In Brussel is gisterenavond de kerstperiode officieel begonnen. Op de Grote Markt zijn de stallen van de kerstmarkt geopend en is de verlichting...
  [naar artikel]
 20. Kerstmarkt Methodeschool Ondersteboven gaat online (13/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Naar jaarlijkse gewoonte organiseert Methodeschool Ondersteboven een gezellige kerstmarkt, maar ook daar stak het coronavirus een stokje voor. Daarom organiseerde de school dit jaar een 'online kerstmarkt'.
  [naar artikel]
 21. Brussel annuleert dan toch kerstmarkt en Winterpret: "Feestverlichting en kerstboom moeten hoop en perspectief geven" (04/11/2020 - VRT NWS)
  De kogel is eindelijk door de kerk: Brussel annuleert dan toch de kerstmarkt. Met feestverlichting en de traditionele kerstboom op de Grote Markt zal er toch sfeer en gezelligheid zijn: "We hebben licht en magie nodig."
  [naar artikel]
 22. Startschot voor Winter in Antwerpen: kerstmarkt, ijspiste, optredens en magisch winterbos in hartje stad (07/12/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Het officiële startschot van Winter in Antwerpen is zaterdag gegeven. Tot 5 januari kan u in de binnenstad terecht voor ijsschaatsen, kinderpret, livemuziek, de immens populaire kerstmarkt en nog veel meer.
  [naar artikel]
 23. Hinder op spoor tussen Brussel en Leuven door ongeval in Herent (15/05/2021 - Het Nieuwsblad)
  Door een aanrijding in Herent is er hinder op het spoor tussen Brussel en Leuven. Het treinverkeer is momenteel onderbroken op dit traject. Dat meldt de NMBS. IC-treinen van Brussel naar Leuven worden omgeleid via Mechelen.
  [naar artikel]
 24. De Wever wil geen extra maatregelen zoals in Brussel: “Dat viseren van Antwerpen ben ik echt beu” (18/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) is het viseren van Antwerpen binnen de coronacontext beu. Dat zei hij in een interview met Radio 1. “Men kan niet over Brussel spreken zonder te zeggen dat het in Antwerpen ook niet goed gaat.”
  [naar artikel]
 25. Treinverkeer tussen Leuven en Brussel ligt stil (18/11/2018 - Metro)
  Door een persoonsongeval ligt het treinverkeer tussen Leuven en Brussel zondag sinds ongeveer 8.30 uur in beide richtingen stil. Dat meldt Infrabel-woordvoerder Frédéric Petit. De aanrijding gebeurde om 8.25 uur in de buurt van Kortenberg, vlakbij het perron van de spoorlijn Leuven-Brussel. “De vier sporen tussen Leuven en Brussel zijn versperd. We wachten op toelating van de politie om één of twee sporen vrij te krijgen”, aldus Petit. Vanuit Brussel kan je wel naar de luchthaven rijden, en omgekeerd. bron: Belga Het bericht Treinverkeer tussen Leuven en Brussel ligt stil verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 26. Rector KU Leuven pleit voor minder studentenkamers exclusief voor meisjes of jongens: “Diversiteit in aula? Dan ook op kot” (14/09/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Als het van KU Leuven-rector Luc Sels afhangt, gaat het aantal studentenhuizen waar jongens en meisjes niet mogen samenwonen drastisch omlaag. In de andere universiteitssteden zoals Antwerpen verdwenen die jaren geleden al, maar Leuven telt er nog bijna duizend.
  [naar artikel]
 27. Hier kunnen studenten samen blokken in Leuven, Gent, Brussel en Antwerpen (08/12/2019 - De Standaard)
  Studenten die niet alleen op kot in de boeken willen duiken kunnen dat op verschillende plekken samen doen. In Leuven, Gent, Brussel en Antwerpen duiken de speciale ‘blokadresjes’ terug op.
  [naar artikel]
 28. [VIDEO] - "Extra waakzaamheid op kerstmarkt in Antwerpen" (20/12/2016 - De Redactie)
  Onmiddellijk na de gebeurtenissen in Berlijn is de waakzaamheid op de kerstmarkt in Antwerpen opgevoerd. "We waren al extra waakzaam en evalueren de situatie dag na dag", zegt Wouter Bruyns van de Antwerpse politie.
  [naar artikel]
 29. Schelde overstroomt in Antwerpen: kerstmarkt loopt onder, Scheldekaaien weer vrijgegeven (03/01/2018 - Het Nieuwsblad)
  Door het voorspelde stormtij in het Zeescheldebekken heeft waterbeheerder De Vlaamse Waterweg voor woensdagnamiddag en avond de alarmfases voor gevaarlijk stormtij afgekondigd. In Antwerpen blijft de kerstmarkt gesloten en werden de Scheldekaaien een tijdlang afgesloten voor het verkeer omdat ze onder water konden lopen. Omstreeks 17 uur gaf de politie ze echter weer vrij.
  [naar artikel]
 30. Extra toezicht op kerstmarkt Antwerpen, dreigingsniveau blijft op 3 (20/12/2016 - De Redactie)
  In ons land wordt met de grootste voorzichtigheid op de vermoedelijke aanslag in Berlijn gereageerd. Er komt extra toezicht op de kerstmarkt in Antwerpen. Het dreigingsniveau blijft voorlopig wel op 3.
  [naar artikel]
 31. Rector Universiteit Antwerpen niet blij met nieuwe campus van KU Leuven in Antwerpen: "Samenwerken wordt moeilijk" (17/02/2021 - VRT NWS)
  Het nieuws dat de KU Leuven een nieuwe campus gaat oprichten in het centrum van Antwerpen, valt niet in goede aarde bij de Universiteit Antwerpen. De KU Leuven zal het voormalige Provinciaal Veiligheidsinstituut aan de Jezusstraat ombouwen tot een campus die ook een ontmoetingsplek voor haar studenten in Antwerpen moet worden. Als je ons op die manier concurrentie komt aandoen, zal het moeilijk zijn om samen te werken, waarschuwt de rector van de UA.
  [naar artikel]
 32. Winterpret in Brussel neemt blitzstart: “Beste kerstmarkt van ons land” (26/11/2016 - Het Nieuwsblad)
  Kerstmarkt Winterpret is vrijdagavond op gang getrokken. Het is het belangrijkste evenement van de wintermaanden in de hoofdstad. De bezoekers waren enthousiast, de commerçanten hoopvol.
  [naar artikel]
 33. Kerstmarkt in Brussel nooit groter dan dit jaar (en met meer blauw op straat) (24/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Extra kerstverlichting, meer attracties én een nieuw Winterdorp dat in vier verschillende wijken zal neerstrijken. De Brusselse kerstmarkt is...
  [naar artikel]
 34. Maak kans op 6×2 weekendbiljetten van NMBS! (04/12/2019 - Metro)
  Twee feeërieke kerstmarkten in België Je hoeft het echt niet ver te zoeken om te genieten van de kerstmagie. Ga maar eens rondslenteren op de kerstmarkten van Leuven en Bergen. Bergen Al 15 edities lang trekt de kerstmarkt van Bergen, ‘Hart van Sneeuw’, liefhebbers uit alle hoeken van het land aan. Ook dit jaar kan je er van 6 december tot 5 januari de Waalse stad op een andere manier ontdekken. Met haar ‘dorp van de ambachtslui’ en betoverende sfeer kan de markt elk jaar rekenen op zowat 400.000 bezoekers. En die worden getrakteerd op heel wat animatie. Te beginnen op de Grote Markt, waar de traditionele kerstmarkt haar tenten opslaat. Maar ook op de Grasmarkt, waar een overdekte schaatsbaan van 430 m² geïnstalleerd is. Elke zaterdag en zondag tot 22 december kan je de Kerstman en zijn vrouw ontmoeten aan de magische kiosk en worden er in de winkelstraten snoepjes uitgedeeld. De allerkleinsten kunnen vanop de Grasmarkt ook een tochtje maken op de rug van een ezel (7, 14, 21 en 22 december) of met een treintje (21 en 22 december). Nieuw dit jaar: een kerstboomdraaimolen met acht karretjes in de vorm van kerstballen. Voor volwassenen vertrekt er op 20 december om 18u ook een lichtwandeling vanaf het Louizaplein, voor het station. Nog op het kerstmenu: vuurshows, kerstconcerten, de mode- en designmarkt, en de traditionelere stands. En het ‘dorp van de ambachtslui en de smaken van de wereld’ is natuurlijk ook weer van de partij. Leuven Nog een kerstmarkt die zichzelf in de loop der jaren opnieuw heeft uitgevonden, is die van Leuven. Die gaat door van 11 tot 22 december op het Monseigneur Ladeuzeplein en Herbert Hooverplein, en staat helemaal in het teken van authenticiteit. “Of je nu op zoek bent naar een cadeau voor onder de kerstboom, decoratie om je woning om te toveren tot een wonderland, of gewoon een leuke verrassing voor je huisdier, je vindt hier de origineelste geschenken”, belooft de organisatie. De sfeer wordt verzorgd door een heleboel concerten, zoals dat van Kate Ryan op 21 december om 18u. En op 19 december wordt vanaf 13u een speciale kindernamiddag georganiseerd. Ken je Leuven eigenlijk niet zo goed? Dan kan je op 14 december de stad (her)ontdekken tijdens een kerstlichtwandeling. Die dag baden ook het Begijnhof en zijn omgeving in een unieke sfeer, verlicht door duizenden kaarsen. Elk jaar steunt de organisatie van de kerstmarkt een vereniging of een doel dat haar nauw aan het hart ligt. Dit jaar is dat Lumos, een vereniging van het UZ Leuven die medische, paramedische, technische en organisatorische expertise mobiliseert ter ondersteuning van gezondheidszorg in sub-Saharisch Afrika (DRC, Rwanda, Benin en Kameroen). Ernaartoe met de NMBS Of je nu de kerstmarkt van Leuven of Bergen wil bezoeken, de makkelijkste manier om er te geraken is waarschijnlijk de trein. Vanuit Brussel sta op een uurtje in Bergen en op 20 minuutjes in Leuven. Vanuit Antwerpen bereik je Leuven op 45 minuten en vanuit Gent in een uurtje. Ga je tijdens het weekend, vergeet dan niet dat je met een weekendbiljet van de NMBS 50% korting krijgt op een reis tussen twee Belgische stations van vrijdag 19u tot zondag. Je kan makkelijk je ticket online boeken en wachtrijen aan het loket vermijden op de website van de NMBS: https://nmbs.be. Neem deel aan onze andere wedstrijden op nl.metrotime.be/win. Het bericht Maak kans op 6×2 weekendbiljetten van NMBS! verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 35. Treinverkeer Brussel-Leuven onderbroken: vanuit Leuven omleiding via Mechelen (23/11/2018 - Metro)
  Door een persoonsongeval ter hoogte van Kortenberg is het treinverkeer tussen Brussel en Leuven in beide richtingen onderbroken. Dat meldt de NMBS. Het incident gebeurde omstreeks 6.30 uur. Om de hinder voor de ochtendspits maximaal te beperken heeft de NMBS beslist om treinen, in functie van de lijnkennis van de treinbestuurder, vanuit Leuven via Mechelen om te leggen naar Brussel. “Dat zal extra tijd vergen. De dienstverlening zal dus niet volgens het boekje verlopen”, aldus woordvoerder Bart Crols. bron: Belga Het bericht Treinverkeer Brussel-Leuven onderbroken: vanuit Leuven omleiding via Mechelen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 36. Lage-emmissiezones in Brussel en Antwerpen zijn 'doekje voor het bloeden' en dus bekijkt Leuven of het nog een stapje verder kan gaan (29/03/2019 - Het Nieuwsblad)
  De stad Leuven en vijftien grote partners zoals de KU Leuven, Fluvius en de Boerenbond, ondertekenden donderdag een radicale ‘roadmap’ om de stad tegen 2050 klimaat neutraal te maken. Concrete verbintenissen zijn er nog niet, maar de stad bekijkt onder andere een vroege betonstop en een ‘ultra-lage-emissiezone’, wat zou betekenen dat alle dieselwagens verbannen worden uit de stad.
  [naar artikel]
 37. Start van onderhoudswerken in tunnels rond Antwerpen, Leuven en Brussel (01/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  Deze maand juli vinden enkele kleinere onderhoudswerken plaats in tunnels rond Antwerpen, Leuven en Brussel. Om de hinder voor het verkeer zo klein mogelijk te houden, vinden de werken enkel ‘s nachts plaats. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer.
  [naar artikel]
 38. E40 richting Leuven grotendeels versperd: vrachtwagen gaat door middenberm (07/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De E40 tussen Brussel en Leuven zit momenteel potdicht nadat een vrachtwagen, ter hoogte van de snelwegparking in Everberg, er door de middenberm
  [naar artikel]
 39. E40 richting Leuven volledig versperd: vrachtwagen gaat door middenberm (07/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De E40 tussen Brussel en Leuven zit momenteel potdicht nadat een vrachtwagen, ter hoogte van de snelwegparking in Everberg, er door de middenberm
  [naar artikel]
 40. E40 richting Leuven versperd: vrachtwagen gaat door middenberm (07/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De E40 tussen Brussel en Leuven zit momenteel potdicht nadat een vrachtwagen, ter hoogte van de snelwegparking in Everberg, er door de middenberm
  [naar artikel]
 41. Standhouders voor de kerstmarkt gezocht (06/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Zaterdag 14 december vanaf 16 uur gaat er in Oud-Rekem een kerstmarkt door en de organisatoren zijn nog op zoek naar enkele handelaars of verenigingen die originele kerst- en eindejaarsgeschenken of culinaire winterhapjes aanbieden. Wil jij je hiervoor ook inschrijven of gewoon wat meer informatie? Dat kan op het volgend e-mailadres; [email protected]
  [naar artikel]
 42. Kerstmarkt in Geel afgelast door stormweer (14/12/2019 - VRT NWS)
  De tweedaagse kerstmarkt in Geel is afgelast door stormweer. Het event gaat niet door omdat er windsnelheden van 85 km/u zijn gemeten. De tentjes zijn bestand tegen windsnelheden van 50 km/u.
  [naar artikel]
 43. Groenen verdringen socialisten in de steden (11/04/2019 - De Morgen)
  Groen is het nieuwe rood in de steden. In Brussel, Antwerpen, Gent, Leuven en Mechelen gaat de partij erop vooruit en nestelt ze zich naast sp.a. 'Evoluties in stemgedrag worden later overgenomen door de rest van het land.'
  [naar artikel]
 44. Treinverkeer Brussel-Leuven onderbroken door persoonsongeval (23/11/2018 - Het Nieuwsblad)
  Door een persoonsongeval vrijdagochtend kunnen er geen treinen rijden tussen Leuven en Brussel, of van Leuven naar de nationale luchthaven. De hinder die het spoorongeval tussen Kortenberg en Erps-Kwerps veroorzaakt is groot, zegt Infrabel-woordvoerder Thomas Baeken vrijdag om 8.30 uur. “De vertragingen lopen op tot een half uur, of zelfs drie kwartier”.
  [naar artikel]
 45. Leuven legt wegdek Bondgenotenlaan opnieuw aan voor WK wielrennen in 2021 (03/02/2020 - VRT NWS)
  Het Leuvense stadsbestuur gaat de Bondgenotenlaan tussen het station en het Rector De Somerplein grondig heraanleggen met het oog op het WK wielrennen dat van 18 tot met 26 september 2021 in ons land plaatsvindt. De wegkoersen tijdens dit WK worden zoals bekend afgelegd op een parcours dat start in Antwerpen en eindigt in Leuven.
  [naar artikel]
 46. Extra waakzaamheid op kerstmarkt in Antwerpen (20/12/2016 - Gazet van Antwerpen)
  De Antwerpse politie volgde de situatie in Berlijn maandagavond van kortbij op. “Onmiddellijk na het incident hebben we onze ploegen en de militairen op de kerstmarkt opgeroepen extra alert te zijn”, zegt woordvoerder Wouter Bruyns.
  [naar artikel]
 47. "Ik ga het doen zoals in Berlijn": politie pakt Bosniër op die aanslag op kerstmarkt plande (07/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In de Oostenrijkse stad Graz is afgelopen weekend een Bosniër gearresteerd die vermoedelijk een aanslag op de kerstmarkt had gepland. De verdachte...
  [naar artikel]
 48. Treinverkeer in Antwerpen ligt stil (02/02/2017 - De Standaard)
  Door een seinstoring in Antwerpen-Berchem ligt het treinverkeer in de regio Antwerpen stil. Dat meldt de NMBS. 'Van en naar Antwerpen is er momenteel in geen enkele richting treinverkeer mogelijk', luidt het. Er is daardoor geen verbinding met onder andere Mechelen-Brussel, Gent, Lier-Herentals-Leuven en ook Nederland.
  [naar artikel]
 49. Treinverkeer tussen Brussel en Leuven mogelijk op één spoor (18/11/2018 - Metro)
  De politie heeft zondag om 10.20 uur één van de vier sporen tussen Leuven en Brussel vrijgegeven, meldt Frédéric Petit van Infrabel. Via dat spoor is er weer treinverkeer mogelijk, afwisselend richting Leuven en richting Brussel. De problemen zijn het gevolg van een persoonsongeval om 8.25 uur in de buurt van Kortenberg, vlakbij het perron van de spoorlijn Leuven-Brussel. Het treinverkeer tussen Leuven en Brussel lag daardoor volledig stil. Het is nog afwachten wanneer ook de andere sporen worden vrijgegeven. Eerst moet het parket nog ter plaatse komen. bron: Belga Het bericht Treinverkeer tussen Brussel en Leuven mogelijk op één spoor verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.